Dodaj do ulubionych

Poszukuję pediatry w Gdyni( Karwiny , Dąbrowa itp)

22.09.04, 13:55
Mam prośbę kochane emamy czy możecie podzielić się ze mną do jakiego pediatry
chodzicie ze swoimi dziećmi, proszę o opinie na ich temat.
Mój 16 mies. synek miał już 2 razy zapalenie oskrzeli i oczywiście
antybiotyk, Niedawo się przeprowadziliśmy i nie wiem gdzie się zapisac do
lekarza czy w przychodni czy prywatnie. Bardzo proszę o jakieś namiary.
Obserwuj wątek
    • dagbe Re: Poszukuję pediatry w Gdyni( Karwiny , Dąbrowa 22.09.04, 22:16
      Witaj,
      mieszkam na Dąbrowie. W przychodni moimi dziećmi opiekuje się dr Reszczyńska.
      Nie mam zastrzeżeń. Jednak ze wszystkimi katarkami i ostatnio również
      szczepieniami jeździmy do Gdańska do doktora Andrzeja Folwarskiego. Przyjmuje
      prywatnie na Niedźwiedniku. Jeśli dysponujecie autem, lokalizacja gabinetu nie
      jest problemem. Ostatnio, gdy przebudowali skrzyżowanie w Matarni, dojazd do
      niego zajmuje nam 20 minut. Zapewniam, że warto. Ma doskonale podejście do
      dzieci, fachową wiedzę i intuicję. Nie szafuje antybiotykami ale zapisuje je,
      gdy są absolutnie konieczne. Kilkumiesiecznego syna moich znajomych wyleczyl z
      zapalenia pluc bez hospitalizacji.
      Wizyta w gabinecie kosztuje 30pln a domowa 50pln (+ dojazd do Gdyni).
      Namiary:
      tel. 342 58 44
      gabinet: Góralska 13 lok.10
      email: folwarek@poczta.onet.pl (nie korzystalam z poczty, adres mam z
      www.pkt.pl)
      przyjmuje pn-pt 8-10 i 16-18 sob 9-11

Pozdrawiam,
      Dagmara
    • mysz78 Re: Poszukuję pediatry w Gdyni( Karwiny , Dąbrowa 23.09.04, 18:08
      Ja też polecam dr Folwarskiego, moja Siostra chodzi do Niego ze swoim Maluchem, ja też kilka razy korzystałam z Jego pomocy, bez problemów przyjechał do G-ni. Poza tym chodzimy do dr M. Gach na Karwinach i uważam, że jest super. Wiele Mam mi Ją polecało, jest dobrym fachowcem, a do tego Mamą 3-ki czy 4-ki dzieci, więc potrafi zrozumieć, pocieszyć i doradzić. Problem jest jeden, trudno się do Niej zapisać...
    • baby261 Re: Poszukuję pediatry w Gdyni( Karwiny , Dąbrowa 26.10.04, 13:30
      Dziękuję dziewczyny za odpowiedź ., przepraszam że dopiero teraz ale miałam
      kłopoty z netem. Utwierdziłyście mnie w przekonaniu że dr Folwarski jest
      naprawdę super, znamy go bardzo dobrze, tylko jest mały problem nie mam
      samochodu i dlatego szukałam kogoś z Gdyni. ale jakoś sobię pooradzę w kńcu to
      nie aż tak daleko.
      pa pa
      • mag2004 Polecam Dr Gach !!! 03.01.05, 15:26
        witamsmile jak najbardziej polecam dr Gach!! Naprawdę dobry specjalista i fajny
        człowiek. Z tym zapisem to nie jest az tak zle, bo ok. wrzesnia przepisywalam
        sie do niej od Dr Kujawy (absolutnie NIE polecam) i nie mialam zadnych
        problemow.
    • ruszek Re: Poszukuję pediatry w Gdyni( Karwiny , Dąbrowa 03.01.05, 17:50
      Ja długo szukałam dobrego pediatry w Gdyni i w końcu znalazłam - dr Marek
      Wlazłowski, przyjmuje na 3 Maja 27/31 (koło Cyganerii) trzy razy w tygodniu.
      Wizyta 70 zł (niestety), domowa 100 zł.
      • kikula Re: Poszukuję pediatry w Gdyni( Karwiny , Dąbrowa 25.04.05, 22:13
        Nie wiem czy to jeszcze aktualne, ale może przyda sie jeszcze jakiejś mamie. Ja
        polecam dr Stawicką-Szulc - przyjmuje prywatnie w gabinecie na ul.Gryfa
        Pomorskiego osiedle Fikakowo (koło Bomi, a dokładnie koło apteki)tel. do
        gabinetu 782-30-66, przychodzi również na wizyty domowe.Jestem z niej bardzo
        zadowolona.Wizyta kosztuje 50 zł.
        A dr Gach w przychodni na Karwinach również bardzo polecam - moim zdaniem to
        najlepsza lekarka dziecięca w tej przychodni (a odwiedziłam wszystkich).
    • brogla Re: Poszukuję pediatry w Gdyni( Karwiny , Dąbrowa 26.04.05, 06:57
      O jateż polecam doktor StawickąSzulc z prywatnego gabinetu na Gryfa
      Pomorskiego. Zna bardzo dużo nowinek, i najważniejsze ,ze nie pakuje dzieckaod
      rauz w antybiotyki. Ma też bardzo dobry kontakt z maluchami.
      • gatka_b Re: Poszukuję pediatry w Gdyni (Karwiny, Dąbrowa) 14.06.05, 17:47
        Witam
        Niedawno przeprowadzilam sie do Gdyni, jestem w 38 tc i w ogole nie znam okolic.
        Czy ta przychodnia na Karwinach o ktorej mowa to "Przychodnia U Źródła Marii"
        na ul. Zapolskiej 1A?

• mag2004 Re: Poszukuję pediatry w Gdyni (Karwiny, Dąbrowa) 15.06.05, 11:30
          tak, to ta na Zrodlo Mariismile jesli bedziesz sie tam zapisywac to z pediatrow
          polecam tylko dr Gach, szczerze odradzam dr Kujawę !!!
          z lekarzy rodzinnych, dla doroslychwink polecam dr Złowocką
          pozdrawiamsmile
          • gatka_b Re: Poszukuję pediatry w Gdyni (Karwiny, Dąbrowa) 15.06.05, 13:06
            dzieki mag smile))
            • mag2004 Re: Poszukuję pediatry w Gdyni (Karwiny, Dąbrowa) 15.06.05, 16:46
              bardzo proszę smile
              pozdrawiam z Szefkismile a Ty gdzie mieszkasz na Fikakowie smile?
              • gatka_b Re: Poszukuję pediatry w Gdyni (Karwiny, Dąbrowa) 16.06.05, 11:31
                Mysliwska smile Z widokiem na bomi smile
                • mag2004 Re: Poszukuję pediatry w Gdyni (Karwiny, Dąbrowa) 16.06.05, 12:07
                  a to calkiem bliskosmile my na Szefkismile
                  do zobaczenia (mam nadziejesmile
                  pozdrawiamsmile
                  ps. na kiedy masz termin?? czy jednak Zalewski bedzie Cie operowal ??
                  • gatka_b Re: Poszukuję pediatry w Gdyni (Karwiny, Dąbrowa) 16.06.05, 13:47
                    Termin mam na 03.07 ale pewnie wczesniej trafie do szpitala. Ma mnie operowac
                    Zalewski - na Zaspie.

Pozdrawiam
                    • mag2004 Re: Poszukuję pediatry w Gdyni (Karwiny, Dąbrowa) 16.06.05, 16:21
                      no to jeszcze raz zycze powodzenia smilesmilesmile jesli bedziesz miala znieczulenie POP
                      (podpajenczynowkowe, nie narkoza) to pamietaj zeby przez 24 h nie podnosi
                      absolutnie glowy; pisze tak profilaktycznie, bo w jak ja rodzilam w Redlowie to
                      kilku dziewczynom polozne zapomnialy powiedziec i one sobie spokojnie
                      podnosily, a potem mialy straszne bole glowysadsad to tez moze opoznic wyjscie ze
                      szpitala...
                      trzymam kciukismile
                      PA
                      • jogaj Re: Poszukuję pediatry w Gdyni (Karwiny, Dąbrowa) 17.06.05, 21:01
                        Ja mialam takie znieczulenie i anestezjolog mi powiedzial,ze wg najnowszych
                        badan dlugosc nie podnoszenia glowy nie wplywa na bole glowy,wiec teraz juz
                        mozna od razu podnosci,bo jak kogos ma bolec glowa to niezaleznie jak dlugo
                        bedzie lezal,bedzie mial bole.Ja podnosilam od razu i nic mnie nie bolalo.
                        Pozdrawiam-Jola tez z Fikakowa
                        • mag2004 Re: Poszukuję pediatry w Gdyni (Karwiny, Dąbrowa) 20.06.05, 09:21
                          o prosze co znaczy postep w medycynie smilesmile byc moze rzeczywiscie tak jest, mi
                          rok temu zabronili podnosic, przez co przez pierwsza dobe widzialam glownie
                          czubek glowy mojego synkawink
                          pozdrawiam!!smile
                          ps. sporo nas - Mam na tym Fikakowiesmile
                          • gatka_b Re: Poszukuję pediatry w Gdyni (Karwiny, Dąbrowa) 20.06.05, 14:18
                            no prosze smile zobaczymy juz niedlugo jak to z tym bolem glowy jest wink Mi lekarz
                            powiedzial ze sie lezy 8 godzin wink
                            Mamy z Fikakowa - pomyslalam ze moze by nam sie przydal 'nasz' watek
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=617&w=25437957
                            • gatka_b Re: Poszukuję pediatry w Gdyni (Karwiny, Dąbrowa) 14.08.05, 08:32
                              a o dr Wesolowskim z przychodni na Karwinach wiecie cos?
                              • brogla Re: dr Wesołowski 14.08.05, 10:03
                                Podobno strasznie małomówny. Jak z niego nic nie wyciagasz to nic nie mówi. A i
                                5 latka mi sie poskarżyła ,ze nie daje naklejek w czasie wizyty. Ale jeszcze
                                nie spotkałąm kogos kto by narzekał na jego kompetencje. Pozdrawiam
                                • tabaluga0 Re: dr Wesołowski 19.08.05, 08:01
                                  Niezbyt kompetentny, zawsze pyta "a co na to inni lekarze", jakby sam niebyl
                                  pewny diagnozy, natomiast dr Kujawa reklamuje tylko produkty Herbalife zamaist
                                  leczyc, pewnie ma z tego niezła prowizje. Dr Zakrzewskiej tez nie polecam,
                                  chyba skonczyla studia na trójkach bo wymysla rozne choroby dzieciom a potem
                                  mowi ze chyba sie pomyliła.
                              • matemi Re: Poszukuję pediatry w Gdyni (Karwiny, Dąbrowa) 23.08.05, 22:45
                                Moje dzieci chodza do niego i podoba mi się, że zawsze pamięta ich imiona bez
                                spojrzenia na kartę, jest taki "zwyczajny" i "normalny". Nie zgrywa wielkiego
                                pana doktora, jest może rzeczywiście małomówny, ale ja juz się przyzwyczaiłam i
                                potrafię z nim rozmawiać. Ja go lubię i polecam.Ma tez dyżury w gdyńskim
                                pogotowiu, więc ma doświadczenie.smileZgadzam się, że lepiej się trzymać z dala od
                                dr. Kujawy- czarownicywink Dr.Zakrzewska jest niesympatyczna i bufoniasta. Dr.
                                Gach-super, ale u niej tłumysmile
                                • gatka_b Re: Poszukuję pediatry w Gdyni (Karwiny, Dąbrowa) 12.09.05, 09:23
                                  Mam pytanko: co da mi to, ze zapisze sie do ktoregos z pediatrow na stale? W
                                  przychodni zaczynaja na to nalegac a ja nie wiem czy beda tego jakies
                                  konsekwencje (pozytywne badz negatywne wink )
                                  • jogaj Re: Poszukuję pediatry w Gdyni (Karwiny, Dąbrowa) 12.09.05, 09:29
                                    Lepiej sie nie zapisuj,bo tak jak masz ochote idziesz do kog chcesz,a jak
                                    bedziesz nalezala np. do Kujawy,a bedziesz chciala isc np. do Gach, to beda Ci
                                    robic problemy. Jak Ci sie zaden lekarz specjalnien nie podoba to sie nie
                                    zapisuj. Nie wiem czy cos dobrego moze z tego wynikac.
                                    Pozdrawiam-Jola
                                    • gatka_b Re: Poszukuję pediatry w Gdyni (Karwiny, Dąbrowa) 12.09.05, 15:13
                                      dzieki smile bede w takim razie unikac deklaracji tak dlugo jak sie da wink Chociaz
                                      ostatnio do Gach sie nie dostalam bo tych co nie sa na stale nie chcieli
                                      zapisywac sad
                                • katarina171 dr wesołowski-nie polecam 29.09.05, 10:49
                                  Sorry, ale dr Wesołowskiego nie polecam. Mieszkałam na karwinach od samego
                                  początku powstania osiedla i nigdy nie miał dobrej opini. Od 3 lat mieszkam w
                                  Gdańsku. Al ostatnio byłam u niego, bo przebywałam u mamy., z roczna córeczką.
                                  Niepokoiła mnie dziwna przedłużająca sie wysypka. Byłam z poza rejonu i
                                  zostałam "upszejmie" przyjęta. Ale niestety pan doktor nie obejrzał córeczki-
                                  siedział za biurkiem, i powiedział,że to alergia. 2 dni pózniej nasz pediatra
                                  juz w drzwiach krzyknął OSPA!!!
                                  i CO WY NA TO?
                                  • golka74 Re: Gach, Kowalska, Wlazłowski 30.09.05, 19:39
                                    Polecam całą Trójkę smile Mieszkam na Karwinach, chodziłam do doktor Gach, ale
                                    przeniosłam się do doktor Kowalskiej, bo u niej zaczynaliśmy tuż po urodzeniu
                                    (dr Kowalska przyjmuje na Wzgórzu). Dr Kowalska nigdy nie oszczędza na
                                    skierowaniach, sama daje "na wyrost", nie trzeba się upominać. Ciagle jeździmy
                                    po specjalistach - na razie na wyrost smile, ma fajne podejście do dzieci, pamięta
                                    ich imiona. A dr Wlazłowski to super specjalista, każdy przypadek traktuje
                                    wnikliwie i jednostkowo. Dzięki niemu byliśmy na Akademmii Med. na badaniach
                                    krwi (podejzenie poważnej choroby), co pediatra zbagatalizował - inny niż
                                    polecam.
                                    Więc polecam
                                    Golka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka