Dodaj do ulubionych

Programowanie dla dzieci lub matematyka -szukam

21.09.14, 19:22
Szukam dla syna (9lat) jakiś zajęć z programowania lub ciekawie prowadzonych zajęć z nauk ścisłych. Mają to być raczej zajęcia bardziej zaawansowane, a nie zachęcające do przedmiotu. Niestety w szkole nie mają żadnych kółek dla zdolniejszych uczniów, a tylko wyrównawcze. Czy jest coś takiego w Krakowie?
Obserwuj wątek
    • marzek2 Re: Programowanie dla dzieci lub matematyka -szuk 21.09.14, 21:26
      Szukałam czegoś podobnego niedawno w Krakowie i mogę Ci posłużyć kilkoma linkamismile
      Ja zdecydowałam się posłać syna na zajęcia tutaj
      www.eduexe.edu.pl/doku.php
      To kurs programowania własnych gier komputerowych, korzystający z programu scratch. Syn był dopiero na pierwszych zajęciach, ale na razie zachwycony.

Z tego co się orientowałam, w Krakowie jest jeszcze Matplaneta www.e-matplaneta.pl/pl,home,1.html ale w Krakowie nie mają stricte programowania, tylko raczej takie coś rozwojowego z matematyki, może w przyszłym semestrze coś będzie.

Jest jeszcze coś takiego - www.akademiaprogramowania.pl/ też chyba używają scratcha, ale nam terminy i miejsca zajęć nie odpowiadały.
      • dorga1 Re: Programowanie dla dzieci lub matematyka -szuk 23.09.14, 17:17
        Dziękuję, o to mi właśnie chodziło. Do matplanety dzwoniłam już wcześniej, ale rzeczywiście nie mają programowania, może będzie w przyszłym roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka