Dodaj do ulubionych

drugie dziecko-dylemat!!!

20.01.05, 13:22
Pomozcie!!!
Planowalismy z mezem drugie dziecko od ok 4 miesiecy. Bardzo sie cieszylismy.
Rozwazylismy za i przeciw. Odstawilam tabletki, zrobilam sobie badania
tarczycy, morfologie. Mamy zabrac sie do "pracy", ale nie mozemy sie
zdecydowac, czy juz czy jeszcze troche poczekac ... Czy Ktoś mial podobne
dylematy z drugim dzieckiem??? Przy pierwszym nie mielismy zadnych
watpliwosci...
Mama 2-latka (ur.9.01.2003 r.)
Obserwuj wątek
    • beas1 Re: drugie dziecko-dylemat!!! 20.01.05, 20:50
      Cześć! dokładnie jakbyś napisała za mnie ten post smile) mamy podobną sytuacje i
      ciągle o tym myśle, rozważamy itp z tym że mój synek niedługo skończy 3 latka.
      Decyzja oczywiście należy tylko do Was bo to bardzo indywidualna sprawa ale
      jeżeli moge coś powiedzieć to zabierajcie sie już do roboty, my załujemy że tak
      zwlekamy ..... i jakbyśmy mogli cofnąć czas to właśnie zabralibyśmy sie
      do "pracy" zaraz po 2 urodzinach synka. Powodzenia !!!!
    • olimama Re: drugie dziecko-dylemat!!! 20.01.05, 20:53
      Tak! Nie mogę się zdecydować... a powodów jest wiele. Ale chyba najważniejszy
      to ten, że chciałabym coś robić zawodowo, a przy dwóch maluchach to długo nie
      będzie możliwe.
      Pozdrawiam
      Aśka
      • pola333 Re: drugie dziecko-dylemat!!! 31.01.05, 21:21
        Ja tez mialam taki sam problem. Dostawalam szalu zostajac w domu z mała. Maz w
        pracy, znajomi na razie w wiekszosci bezdzxietni zwiedzaja swiat. A ja z
        wozczkiem na blonia. Ale przkonalm sie. Teraz albo nigdy. LAta leca, jak wroce
        do pracyi wzglednie normalnego zycia to nie bedzie mi sie chcialo znowu
        zaczynac od nowa. Mimo wszystko na kariee bedzie czas (a zawsze w domu mozna
        cos zrobic, napisac) a na drugie dziecko za pare lat juz nie. No i tym sposobem
        jedno ma prawie 2 lata a drugie mam w brzuchu od 2 miesiecy. I jest wspaniale.
        Nie zaluje, nie musze jak za pierwszym razem latac do pracy w ciazy na
        tabletkach "tonujacych", potem uwazac, udawac itp.
        pozdrawiam Was
        pola
    • kmkasia Re: drugie dziecko-dylemat!!! 20.01.05, 21:23
      A jestem mamą Asi (12.11.2002) i . . .Aluni (29.20.2004). Ja też nie mogłam
      się zdecydować, aż jak się zdecydowałam to wyszło za pierwszym razem. Różne
      myśli kłębiły mi się w głowie... nie tylko pozytywne. A teraz??? jestem bardzo,
      bardzo zmęczona i bardzo , bardzo, bardzo szczęśliwa.smile
      Pozdrawiam
      Kasia
      • sewerynki Re: drugie dziecko-dylemat!!! 21.01.05, 09:18
        Hania!!!Mamy dzieci z tego samego dnia!!!!!!!! Jestes z krakowa? Napisz na
        sewerynki@interia.pl - moze sie spotkamy? Ja mam syna Wojtusia, urodzil sie na
        Galla!!!
        W temacie- my tez dumamy, odstawione pigulki ale u mnie jeszcze sa problemy
        hormonalne wiec zobaczymy czy jest to w ogole mozliwe.
    • 11974r Re: drugie dziecko-dylemat!!! 21.01.05, 21:39
      My zdecydowaliśmy się na drugie dziecko gdy nasz synek skończył roczek, gdy
      miał 1,5 roku byłam w drugim miesiącu i niestety poroniłam. Póżniej po pół roku
      zaszłam w kolejną ciążę i obecnie mam dwóch chłopców w wieku 4 i pół lat i 22
      miesiące. Pół roku temu wróciłam do pracy i choć czasem bywam bardzo zmęczona i
      czas tak szybko ucieka to jestem baaaaaardzo szczęsliwą mamą. A dylematy są
      zawsze gdy podejmuje się świadome decyzje.
      I jeszcze jedno, niestety nam też latka lecą....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka