Dodaj do ulubionych

KRAKÓW:poszukuję dobrego pediatry

15.02.06, 21:57
Kochani!Nastąpiły w moim zyciu wielkie zmiany i własnie z drugiego końca
Polski przeprowadzam się do Krakowa.jest to dla mnie totalna zmiana,bo
kompletnie nikogo tam nie znam i nie mam nawet kogo zapytać o radę.otóż mam
11miesięczną córcię i jak to każdy normalny maluch czasem choruje,więc
potrzebuję namiarów na dobrego,zaufanego i ciepłego pediatrę.Nie chcę
ryzykować i w ciemno wybierac lekarza dla mojego aniołka,bo moje wczesniejsze
spotkania były niekoniecznie przyjemne.Z góry dziekuję!
Obserwuj wątek
    • joazuza Re: KRAKÓW:poszukuję dobrego pediatry 15.02.06, 22:05
      Kilkoro znajomych poleca dr Schilbach , przychodnia Familia na placu Sikorskiego
      ja sama tam z dzidzią nie chodze bo mam za daleko, no i juz sie zadomowilam
      kolo siebie coc nie jestem calkiem zadowolna ale o pani Schilbach duzo dobrego
      wiem.
    • izac6 Re: KRAKÓW:poszukuję dobrego pediatry 16.02.06, 08:39
      W przychodni na Wysłouchów polecam dr Barbara Piergies. Chodzę do niej z moją
      córcią i jestem zadowolona (nie jest zwolenniczką antybiotyków).
      Pozdrawiam
      • kefkas Re: KRAKÓW:poszukuję dobrego pediatry 16.02.06, 09:43
        Ja też polecam dr. Schilbach - ja chodze do niej do Centrum LIM na al.
        Słowackiego. Jest po prostu cudowna!! A moja córeczka ją lubi bo zawsze śle do
        niej takie uśmiechy wink
        • marzek2 Re: KRAKÓW:poszukuję dobrego pediatry 16.02.06, 13:57
          Mam pytanie, czy wiesz może czy ta pani dr Schilbach jeździ na wizyty do domu? I
          ile kosztuje jej wizyta w domu?
          • musylanka Re: KRAKÓW:poszukuję dobrego pediatry 17.02.06, 20:04
            Marzku, Schilbachowa nie jeżdzi na wizyty. Ja sama ja o to pytałam,
            odpowiedziała, że zawsze jest pod telefonem, ale do domu nie przyjedzie.
            Ona jest bardzo zapracowana, przyjmuje w Pro Familii i jeszcze w Scanmedzie na
            Galla.
    • gosiawitek Re: KRAKÓW:poszukuję dobrego pediatry 16.02.06, 13:39
      równiez polecam dr. Piergirs na ul. wysłouchów
    • klafuti Re: KRAKÓW:poszukuję dobrego pediatry 16.02.06, 17:05
      ja też poszukuję lekarza, który leczyłby mojego synka, i mógł przyjeżdzać na
      wizyty domowe, jakie ceny obowiązują w Krakowie?
      • lulabea Re: KRAKÓW:poszukuję dobrego pediatry 17.02.06, 14:00
        Dziękuję serdecznie za informacje.z pewnością skorzystam.Nie znam jeszcze
        kompletnie Krakowa,więc nawet nie wiem czy jest to ode mnie gdzieś daleko czy
        tez nie.trochę mnie ta przeprowadzka w zupełnie obce miejsce przeraża,bo zero
        znajomych i człowiek nawet nie ma sie do kogo odezwać.Ale chyba się jakos
        ułozy,no nie?Pozdrawiam serdecznie i dziękuje za informacje.
    • edit30 Re: KRAKÓW:poszukuję dobrego pediatry 17.02.06, 19:30
      A skad sie przeprowadzasz. Ja jestem z Gdańska, mieszkam tu 3 rok, wszystko ok
      oprocz powietrza. No i w upaly ciezko wytrzymac. Napisz gdzie bedziesz mieszkac
      to moze cos poradze Ci z pediatra.
      • lulabea Re: KRAKÓW:poszukuję dobrego pediatry 18.02.06, 11:45
        Nie mam pojęcia gdzie będę mieszkać.Podobno gdzieś w poblizu centrum-mój mąz
        mówi,że jakieś pół godzinki piechotką,ale oczywiście mój mąz porusza się
        głównie samochodem,więc musze tę informacje jeszcze zweryfikować.Przeprowadzam
        się z drugiego końca Polski-ostatnio mieszkaliśmy w Sokołowie Podlaskim (to tam
        gdzie produkują wędliny),ale zaliczylismy juz okolice Białegostoku i Olsztyn.Do
        tej pory pracowałam,więc o jakiekolwiek znajomości było łatwiej,a teraz to
        chyba mogę jedynie liczyc na spotkania parkowo-spacerowe.
        • weronka77 Re: KRAKÓW:poszukuję dobrego pediatry 23.02.06, 02:14
          Doktor Teresa Bujny-pediatra neonatolog,opiekuje sie Julka od pierwszych
          chwil,cudowna,fachowa,jestesmy w stalym kontakcie.Leczy mala homeopatia-ale
          tylko zapobiegawczo poniewaz Jula wogole nie choruje.MA gabinet na Strąkowej1
          (ruczaj).jeżdzę z drugiego końca krakowa ale warto.przyjmuje we czwartki
          • weronka77 Re: KRAKÓW:poszukuję dobrego pediatry 23.02.06, 02:15
            AHa,pracuje w szpitalu żeromskiego,na Ujsatku i w klinice Spas
            • ola07 Re:Pediatra Mistrzejowice! 25.02.06, 18:42
              A może zna któraś z was pediatrę godnego polecenia z okolic Mistrzejowic w
              Nowej Hucie?.
            • wplkr Re: KRAKÓW:poszukuję dobrego pediatry 02.09.06, 23:43
              Mogę prosic namiary kontaktowe do dr. Bujny , jak można umowic się na wizytę,
              Dziękuję
    • auxanne Re: KRAKÓW:poszukuję dobrego pediatry 27.02.06, 11:55
      Witaj,

Polecam dr Annę Piątkiewicz-Farynę. Swietna, sympatyczna, profesjonalna,
      pdiatra z powołania. Pracuje w Szpitalu Żeromskiego, umawia sie też na wizyty
      domowe. Jeśli chodz o o wizyty kontrolne, szczepienia itd. polecam przychodnię
      Vadimed przy ul. Fiołkowej /konkretnie dr. Kamińską/.Jest to na osiedlu Ugorek,
      a w innym poście przeczytałam,że tam własnie mieszkasz / ja zreszta też,
      dokładnie przy ul. Ułanów, bliżej ul.Pilotów, może się więc spotkamy na jakimś
      spacerku z maluchami big_grin/
      • lulabea Re: KRAKÓW:poszukuję dobrego pediatry 01.03.06, 20:35
        Witaj!Nawet nie wiesz z jaką ogromna ochotą się spotkam,bo rozmowy z moją
        prawie roczną córcią nie są zupełne satysfakcjonujące.też mieszkam przy
        Ułanów,więc może jesteśmy sąsiadkami.Mój tel 509669169.Jesli masz ochotę na
        jakąś kawkę to czekam na jakiegoś smska.Pozdrawiam!
        • kapoosta Re: KRAKÓW:poszukuję dobrego pediatry 03.09.06, 13:39
          jak mieszkasz naUłanów to masz pod nosem przychodnię gdzie pracują panie
          pediatry Kawińska i Nyzio. Moja córka bardzo je lubi. To są doświadczone
          lekarki z dobrym podejściem do dzieci. Ja polecam
    • asia9915 Re: KRAKÓW:poszukuję dobrego pediatry 03.09.06, 13:57
      Dopytaj się męża o bardziej szczegółowe namiary gdzie będziecie mieszkać. Zawsze
      jest dobrze mieć pediatrę gdzieś blisko, to wtedy może łatwiej będzie znaleźć
      kogoś dobrego. Niech Ci powie jaka dzielnica czy ulica.
      Pozdrawiam z Krakowa i witam w naszym mieście smile
      • asia9915 Re: KRAKÓW:poszukuję dobrego pediatry 03.09.06, 13:59
        Ups, właśnie doczytałam że mieszkasz przy Ułanów - ale też widzę, że już
        dostałaś jakieś namiary smile
    • dyniowamama Re: KRAKÓW:poszukuję dobrego pediatry 10.09.06, 22:02
      ja z naszym maluchem chodze do pana docenta Lisa. Przyjmuje prywatnie (70 zł)
      na woli Justowskiej ul. Nitscha 6 tel 0 12 425 19 20 w poniedziałki i czwartki
      miedzy 18 a 20. Jest super lekarzem-mój Macius bardzo go lubi a ja cenię go za
      madrośc-durne baby w szpitalu chciały zrobić z Maciusia upośledzonego i ciezko
      chorego a tymaczasem doc Lis dokładnie poznał dzidziusia i odkrył że problemy
      biora sie nie z choroby a z nadmiernego umiłowania do snu. I okazało sie że
      Maciek nie jest z całą pewnościa uposledzony! To miły starszy pan doktor,
      goraco polecam zwłaszcza przy wiekszych problemach. no i nie zapisuje wsciekle
      drogich leków, jest zwolennikiem starych dobrych metod-np kapieli w
      rumianku.Pozdrawiam. A przy okazji-szukam jakiejś mamy do towarzystwa na
      spacerach, póki się da to jeszcze na rolkach. Mój mąz znów wyjeżdża do pracy, a
      moje psiapsióły nie mają jeszcze dzieci i trochę mi smutno na
      spacerkach...pozdrawiam raz jeszcze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka