Dodaj do ulubionych

Dr Melanowska- scanmed

10.04.06, 14:05
To była nasza piaerwsza i ostatnia wizyta u tej pani dr. Kuba z temperaturą
39 stopni , bolącym gardłem,katarem. Pojechaliśmy i pani dr temp nie
sprawdziła <bo po co>, gardła nie oglądaam dokładnie tylko "do okna" .Wynik:
wirusowe zapalenie gardła a więc leki na 3 dni, jak nie minie to antybiotyk.
Koniec. Dziś jedziemy do naszego pana dr ,bo Kuba ciągle ma temp, skończył
wszystkie leki jakie dostał.....poa antybiotykiem, którego ni dostał, bo
antybiotyki nie działaja na wirusy. Nie, ta pani dr więcej nas nie zobaczy na
nasze szczęście.
iza
Obserwuj wątek
    • kasia1302 Re: Dr Melanowska- scanmed 10.04.06, 19:44
      Nie rozumiem pretensji i jakiegoś karygodnego zaniedbania. Antybiotyki nie są
      na zapalenia wirusowe, a wprawny lekarz gardło wirusowe od tego z nalotami
      rozpozna bez problemu.O co konkretnie Ci chodzi?
      • iberka Re: Dr Melanowska- scanmed 10.04.06, 19:52
        no antybiotyki na wirusy nie sa zatem dlaczego pani dr przepisała antybiotyk?
        Poza tym,że przez cała wizytę nasza opowiadała o tym,że to wszystko jest jej,że
        ona jest szefem,że ona wszystkim tam dyktuje warunki,ze bla bla bla nic z tej
        wiyty nie wyniosłam poza niesmakiem, Kubą chorym przez 4 dni bez zmian i
        straconymi pieniędzmi.
        Iza

p.s. chciałam wyrazic swoją opinię
    • eglis Re: Dr Melanowska- scanmed 10.04.06, 23:29
      Witam,

A ja lubie te pania dr. Ma troche moze ekscentryczny styl bycia, ale kazda jej
      terapia na mojej corce byla b. skuteczna, a zestawy lekow - czasem wydawaly mi
      sie dziwne - w 2 dni likwidowaly chorobe. Raz mialysmy obie z corka zapalenie
      tchawicy - corka zazywala kilka przepisanych syropow (zadnego antybiotyku) i w
      kilka dni byla zdrowa jak ryba. Ja - po wizycie u innego lekarza, ktory
      przepisal mi zle dobrany antybiotyk - leczylam sie 1,5 miesiaca.
      pozdrawiam
      k.
      • margosia.kr Re: Z chorobą wirusową jest tak, że 11.04.06, 08:19
        zazwyczaj po ok. trzech dniach powinna ustępować, ale bywa również tak, że
        dochodzi do nadkażenia bakteryjnego i wtedy syropki nie pomogą. Większość
        infekcji gardła, migdałków jest infekcjami wirusowymi dlatego lekarze zapisując
        antybiotyk mówią o dwu lub trzydniowym wstrzymaniu się z podaniem.
        Gdy temperatura utrzymuje się dłużej niż dzień, dwa, a objawy nie ustępują lub
        nasilają się, to dochodzi właśnie do nadkażenia.
        Pozdrawiam - Małgosia
    • jr30 Re: Dr Melanowska- scanmed 11.04.06, 09:26
      Dr Melanowska prowadzi moje dzieciaki od 6 lat i jestm b. zadowolona. Może
      rzeczywiści trochę jest gadułą ale uwazam, że merytorycznie jest nie do
      pokonania- ma doświadczenie, leczyła w Niemczech, wie o nowinkach - dzieki niej
      moje dziecko już 2 lat temu mogło być na rezonansie magnetycznym.Tylko ona
      rozpoznała u mojej 2-ej córci praząb i wiedziała co z tym zrobić, kiedy inni
      rozkładali ręce.

Ale co przyzwyczajenie- to przyzwyczajenie - zawsze dobrze jest wybrac jednego
      pediatrę, bo pop prostu zna dziecko i wie czy dziecko np.jest alergikiem, na
      jakie leki jest uczulone, jakie ma predyspozycje i przede wszystkim łatwiej
      zdecyduje o podaniu bądż nie antybiotyku.
      • anulla1 Re: Dr Melanowska- scanmed 11.04.06, 11:59
        - dzieki niej
        >
        > moje dziecko już 2 lat temu mogło być na rezonansie magnetycznym.

- Nie znam tej pani doktor, ale ten argument wydaje mi sie troche niedorzeczny,
        ja miałam robiony roznans 14 lat temu wiec nie rozumiem dlaczego chwlisz sie
        zę twoje dziecko moiało 2 lata temu robiony?
        • jr30 Re: Dr Melanowska- scanmed 11.04.06, 15:33
          anulla 1 - napisałam, że dzieki niej tzn, że jestem jej wdzięczna, że dała mi
          skierowanie a nie, że było to jedyne takie urządzenie w Malopolsce.

• jr30 Re: Dr Melanowska- scanmed 11.04.06, 09:28
      acha, iberka jaki e pieniądze straciłaś? Przecież Scanmed na A. Krajowej ma
      umowę z NFZ-em ?
      • iberka Re: Dr Melanowska- scanmed 11.04.06, 16:42
        ach, pieniądze to nasz dojazd za 75 zł i leki za 60,które i tak nie podziałały
        (dla mnie to wydatek 1/6 pensji). Wizyta niepłata oczywiście.
        Dziękuję,że nikt na mnie nie nakrzyczał, ja po prostu chciałam wyrazić swą
        opinię
        Iza
    • iloneska Re: Dr Melanowska- scanmed 28.04.06, 12:27
      Ja także jestem bardzo zadowolona z Pani Melanowskiej. Zawsze trafne diagnozy i
      wykryła u mojej córeczki szmery w sercu. Byc moze dzięki temu jest dzisiaj
      zdrową dziewczynką. Żaden inny pediatra sie tego nie dopatrzył mimo ze
      odwiedzalismy wielu. Poza moja córka bardzo ja lubi a to anjwazniejsze. Jestem
      jej bardzo wdzięczna.
    • kefkas Re: Dr Melanowska- scanmed 30.04.06, 14:55
      A ja miałam co do niej mieszane uczucia... Była pierwszą lekarką do której
      poszłam z moją córeczką na wizyte kontrolną po urodzeniu, STrasznie byla
      wyperfumiona, mnie rozbolala glowa a córeczka zaczeła przeraźliwie płakać. Co do
      jej profesjonalizmu nie byłam pewna więc wybrałam inną lekarkę z której jestem
      bardzo zadowolona. A i jeszcze jedno - od razu chciała dać jej mleko na
      dokarmianie - koniecznie Nan HA. Nie za bardzo wiedziałam po co. Przybierała
      ładnie na wadze wiec nie rozumiem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka