Dodaj do ulubionych

Gaudium et Studium

13.11.09, 14:32
Czy macie już jakieś opinie nt. szkoły podstawowej Gaudium et
STudium?

Pozdrawiam

Mati
Obserwuj wątek
    • moni-kar Re: Gaudium et Studium 16.11.09, 12:06
      Podbijam temat, bo bardzo mnie to ciekawi.
      Zwłaszcza minusy szkoły.

M
    • moni-kar Re: Gaudium et Studium 01.12.09, 10:32
      chyba nikt nie odwazy się krytykowac szkoły, ani pochwalić..........
      • md_2 Re: Gaudium et Studium 21.02.10, 18:09
        Taaak.. Na pokaz piękny budynek, super przedstawienia, ogólny zachwyt. Nie
        odważę się skrytykować. Szkołę odradzam.
        • pirulina Re: Gaudium et Studium 27.02.10, 17:42
          md_2- dlaczego odradzasz szkołę? jaką skrywa (mroczną) tajemnicę?
          • joluch Re: Gaudium et Studium 27.02.10, 21:14
            niestety md 2 zamilkla pytalam na priva ale bez odzewu czyzby
            konkurencjja?
            • totengott Re: Gaudium et Studium 22.06.10, 23:37
              Jako pierwszy odważę się skrytykować szkołę...
              Stanowczo odradzam wybór tej placówki. Dlaczego? Mianowicie...

Wszystko w tej "szkole" robione jest na pokaz, celem nadrzędnym kadry jest
              spektakl kończący rok szkolny, nauka, siłą rzeczy, schodzi przy takiej polityce
              na drugi plan.
              Zachowanie uczniów w sensie ogólnym nie jest godne naśladowania, mimo to
              oceniane jest co najmniej jako "dobre". Rozumiem, że rodzice płacą spore sumy za
              możliwość uczęszczania ich pociech do GeS, jednakże nie powinno to być brane pod
              uwagę przy ocenianiu dzieci.

W szkole wprowadzane są swego rodzaju nowe metody nauczania, wszystko to
              sprowadza się do tego, że dzieci czują się w szkole zbyt "luźno". Wynikiem jest
              brak szacunku nawet w odniesieniu do osób starszych. Byłem raz świadkiem
              sytuacji, gdy prowadzony przez nauczycielkę uczeń kopał ją i szczypał po rękach.
              A było to dziecko z klasy młodszej, w takim razie boję się nawet myśleć o tym,
              co się dzieje w klasach starszych...
              • szkol Re: Gaudium et Studium 23.06.10, 11:14
                Witam,
                Mam pytanie do totengott'a
                Czy Twoje dziecko chodzi do tej szkoły?
                Moja córka chodzi i mam wrażenie, że mówimy o różnych szkołach.
                Jeżeli przedstawienie kończące byłoby celem nadrzędnym to próby powinny zacząć
                się w pierwszym dniu szkoły a lekcje powinny odbywać się w przerwach między
                próbami a tak nie było i nie jest.
                Dzieci mają dużo zajęć, dużo ciekawych spotkań. Nauka nie polega tylko na
                siedzeniu w klasie i przekazywaniu suchej teorii.
                Piszesz, że "zachowanie dzieci w sensie ogólnym nie jest godne naśladowania" na
                jakiej podstawie?
                Czy podany przykład jednego dziecka ma świadczyć o zachowaniu wszystkich dzieci?
                Opinia powinna być wydawana na podstawie faktów, a nie jednego fragmentarycznego
                zdarzenia.
                Jak do tej pory nie spotkałam się z sytuacją, że skoro ja płacę to ja wymagam.
                Jeżeli dziecko źle się zachowuje wychowawca zgłasza to rodzicom i razem
                rozwiązują problem pod warunkiem, że rodzic nie reaguje w następujący sposób - "
                moje dziecko! nie na pewno nie moje dziecko to ktoś inny" w takich przypadkach
                współpraca nie uda się mimo najszczerszych chęci.
                Ja polecam tę szkołę. Moja córka idzie do szkoły z przyjemnością.
                • totengott Re: Gaudium et Studium 23.06.10, 23:01
                  Witam także, szkol.
                  Odnośnie Twojego pytania, pragnę poinformować, że do tej placówki uczęszcza mój
                  siostrzeniec.

"Jeżeli przedstawienie kończące byłoby celem nadrzędnym to próby powinny zacząć
                  się w pierwszym dniu szkoły a lekcje powinny odbywać się w przerwach między
                  próbami a tak nie było i nie jest."
                  Jeżeli przedstawienie nie byłoby celem nadrzędnym, to w ostatnich tygodniach
                  roku szkolnego większe skupienie towarzyszyłoby poprawianiu przez uczniów
                  poszczególnych ocen, a nie próby. Nawet w kalendarium szkoły widnieje, że
                  ostatnim najważniejszym wydarzeniem nie jest rozdanie świadectw (chodzi o
                  zakładkę: "Ważne terminy wynikające z WSO oraz założeń szkoły"), tylko: "Wielkie
                  przedstawienie teatralne - podsumowanie rocznej pracy uczniów") Czy
                  podsumowaniem rocznej pracy uczniów ma być występ teatralny? Czy to jest szkoła
                  teatralna?

"Dzieci mają dużo zajęć, dużo ciekawych spotkań. Nauka nie polega tylko na
                  siedzeniu w klasie i przekazywaniu suchej teorii."
                  Owszem, zajęć dodatkowych jest dużo, to niepodważalny fakt. Jednakże... w
                  sytuacji gdy dzieci przebywają w szkole od rana do 16.30, nie mając praktycznie
                  żadnych okienek (chodzi o starsze klasy), nie są w stanie należycie skupić się
                  na każdym z dodatkowych zajęć.

"Piszesz, że "zachowanie dzieci w sensie ogólnym nie jest godne naśladowania" na
                  jakiej podstawie?
                  Czy podany przykład jednego dziecka ma świadczyć o zachowaniu wszystkich dzieci?
                  Opinia powinna być wydawana na podstawie faktów, a nie jednego fragmentarycznego
                  zdarzenia."
                  Zgadzam się, tego "wydarzenia" nie można odnieść do wszystkich uczniów, ale to,
                  że opisałem tylko jeden przypadek, nie znaczy, że nie znam ich więcej.

Pozwolę sobie jeszcze wrócić do tematu przedstawień.
                  Zawsze wydawało mi się, że urok dziecięcych występów polega na naturalności,
                  czasem improwizacji, drobnych wpadkach, przeinaczaniu tekstu. Piosenki śpiewane
                  z playbacku wprowadzają element sztuczności, to nie musi być czysty
                  perfekcjonizm, ja osobiście odnosiłem wrażenie, że nie wierzy się w to, iż
                  dzieci dadzą radę same wykonać określona piosenkę.

Pozdrawiam.
                  • borryberroizy [...] 26.06.10, 17:25
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • ania71.1 Re: Gaudium et Studium 01.07.10, 10:04
                    jak na szkole siostrzenca , to wiele wiesz, cos mi tu nie gra!!
                    i nie rozumiesz podstawowej zasady pracy tej szkoly.
                    Dla mnie jasne zabierzcie swojego siostrzenca , tam gdzie nie ma przedstawien,
                    gdzie program jest realizowany etc .wszystko to klamstwo , jak mozna oczerniac
                    program nauczania nie majac kontaktu ze szkola, chyba ze siostrzeniec to twoj
                    syn?? zagadka. Takie to proste, nie krytykuj, tylko poszukaj szkoleswoich marzen
                    , ja ja znalazlam .Wlasnie tu w GES. Tak sie skalada ,ze mam dziecko w starszej
                    klasie, nie wiesz co tam sie dzieje, snujesz przypuszczenia, otoz powiem ci , ze
                    dzieciaki i maja czas na nauke i na zajecia dodatkowe, ktore sami przeciez
                    wybrali. A NAJLEPSZY WIDOK POD SLONCEM TO SZCZESLIWE i zadowolone wlasne
                    dziecko.Nikt nikogo do tych zajec nie zmusza, chyba ze rodzice maja takie
                    ambicje, a to jest juz ich problem. zYCZE POWODZENIA w wybieraniu kolejnej
                    szkoly, by sprostala oczekiwaniom. Pozdrawiam
              • ania71.1 Re: Gaudium et Studium 01.07.10, 09:52
                Krytyka rzecz cenna, to dzieki niej mozemy ulepszac w tym przypadku szkole
                naszych dzieci, tyle ze mamy najpiekniejszy i najodwazniejszy produkt na rynku
                szkolnym, a do tego jeszcze wolny wybor.Nie wyobrazam sobie by dziecko moje
                chodzilo do tej szkoly , a ja bylylabym niezadowolona.tOTENGOTT -JESLI CI SIE
                NIE PODOBA ZMIEN SZKOLE, a nie wypisujesz bzdury! Piszesz, ze dzieci czuja sie
                zbyt luzno, tak sie czuja bo odzyskali radosc z nauki -to takie proste,
                nareszcie sa szczesliwe wychodzac rano do szkoly. Mam porownanie, wiem o czym
                pisze.Brak szacunku do osob starszych, zastanow sie nad swoim szacunkiem do ww.
                To my rodzice , rodzina powinnismy taka wartosc przekazac dziecku przede
                wszystkim, a szkola ma nam tylko w tym pomoc.Jeszcze nikomu nie udalo sie w
                ciagu 6 m-cy zmienic charakter i czasami nie do okielzania zachowanie co
                niektorych pociech, a pedagodzy Ges na pewno dadza rade!!! Prosze sie nie
                martwic, i jesli juz na poczatku masz totengott watpliwosci ,to zabieraj dziecko
                do innej zapewne w twoim mniemaniu lepszej szkoly. chyba, ze masz problem, bo
                Ges jest piata, badz szosta szkola, w ktorej zaczyna nauke twoje dziecko.Poziom
                nauczania klas starszych odbiega zdecydowanie od innych szkol, dzieciaki przez
                ten rok nauki sa na takim etapie wiedzy, ze jestem w szoku. Jestem dumna ze moje
                dzieci moga uczyc sie w tej szkole, a na dodatek efekty nauki sa widoczne golym
                okiem.Ja szkole polecam i zycze jej kadrze i Dyrekcji powodzenia, i oczywiscie
                nie potwierdzam tych bzdur. pozdrawiam.
    • flo_mama Re: Gaudium et Studium 29.06.10, 19:08
      Witam,
      ja również nie polecem tej szkoły, zgadzam się z opinią osoby, która
      ma tam siostrzeńca. Moje dziecko chodziło do GeS. Niestety panuje
      tam bałagan, dzieci są bite i poniżane przez rownieśników
      (nauczyciel nie reaguje), indywidualizm (naukowy, a nie
      przejawiajacy się wodzowskim i buntowniczym charakterem) i zdolności
      nie są wynagradzane, a wręcz tłamszone. Wszystko jest powierzchowne.
      Niestety. Do przedstawień dzieci przygotowują się kila miesięcy, w
      tym czasie nie ma angielskiego i innych zajęć.
      Przykro mi tym bardziej, że bardzo stawialiśmy na tę szkołę, to miał
      być nowy "oddech" w poznańskim szkolnictwie.

Pozdrawiam

Mama
      • carie_carie74 Re: Gaudium et Studium 29.06.10, 20:59
        Witam, do gaudium chodzi mój syn, mam podobne odczucia. W szkole odbywają się
        głównie spotkania, wyjścia, próby - wszystko kosztem lekcji. Dzieci nie poradzą
        sobie w przyszłości, jak przyjdzie im zdawać egzaminy państwowe.
        Rozglądam się za inną szkołą dla syna, choć szkoda, bo takie zmienianie szkoły
        nie jest najlepsze dla dziecka.
        Co do dyrektora ...hm, to raczej nie jest świetlana postać. Coraz więcej osób
        mówi, że nie jest dobrą wizytówką tej szkoły.
        • rozalia.0 Re: Gaudium et Studium 30.06.10, 10:50
          Ale chyba nie chcielibyśmy, żeby dzieci wtłoczyć do ławek i ładować w nie suchą
          teorię, jak bywało dawniej. To przecież osiągnięcia współczesnej dydaktyki, że
          uczy się dzieci przez doświadczanie i praktykę. To wspaniale, że mogą wyjść,
          zobaczyć, usłyszeć, dotknąć i poznać. A nie tylko przeczytać!
          A o osobie pana dyrektora proponuję wyrobić sobie własną opinię, zadając sobie
          trud poznania go bliżej, a nie posiłkując się zdaniem innych osób.
          I jeszcze słowo do flo_mama. Dlaczego ma pani takie złe intencje? Jeśli zabrała
          Pani wcześniej dziecko z naszej szkoły, to pewnie po pierwszym półroczu. Czy ma
          Pani prawo wypowiadać się o tym, co dzieje się w szkole teraz? I czemu to ma
          służyć, bo na pewno nie poprawie sytuacji szkoły, ani dzieci, ani nawet klimatu
          rozmów między rodzicami.
          W pierwszym półroczu przygotowano tylko jeden spektakl. Jeśli nawet przepadło
          kilka lekcji, to teraz przygotowania rozpoczęły się w ostatnim miesiącu przed
          przedstawieniem. Proszę pomyśleć o tym, że dzieci muszą mieć komfort psychiczny
          stając na scenie. Nie mogą znaleźć się w wielkim teatrze z poczuciem, że nie
          bardzo wiedzą na czym polega ich rola. Dobrze przygotowany spektakl jest także
          wyrazem szacunku dla widowni. Problem tylko w tym, czy na otaczający świat
          chcemy patrzeć życzliwie, widząc dobre intencje ludzi, czy chcemy innych
          zatruwać własnym brakiem optymizmu.
          • lucym Re: Gaudium et Studium 29.12.10, 14:49
            Chcę posłać syna do tej szkoły mogłabym prosić o jakieś opinie o tej szkole, a najlepiej chciałabym porozmawiać z jakąś mamą . Mój e-mail to lucynamatulis@wp.pl
        • barc69 Re: Gaudium et Studium 01.07.10, 18:38
          Witam carie_carie74. Tak malo trzeba , by byc zadowolonym z wyboru szkoly dla
          swoich dzieci -wystarczy tylko zaufac, albo szybciutko zmienic szkole. Polecam
          panstwowa placowke, prosze mi wierzyc mam doswiadczenie., tam nie ma spotkan,
          wyjsc a i wiedza jest wklepywana od sprawdzianu do sprawdzianu.W ktorej to
          szkole dzieci i rodzice dostaja ankiety do wypelnienia na temat funkcjonowania
          szkoly? znaczy sie , ze Ges slucha nas i przyjmuje kazda wskazowke, Otoz nie ma
          takiej szkoly. Nikt nikogo nie pyta, przeciez to dla nas rodzicow jest wazne .
          Rozglada sie Pani za inna szkola, ale zaluje, bo kazda zmiana dla dziecka jest
          niekorzystna, to niech sie Pani zdecyduje.Prowadzac firme kazdy chcialby miec
          swietnych pracownikow a tym samym zadowolonych klientow czy partnerow, tak wiec
          niezadowolony rodzic to nic dobrgo dla takiej placowki. Co do dyrektora...brak
          slow, ze stac Pania na takie oszczerstwa.Zapewne swietlana postacia jest Pani
          osoba, troche szacunku!!!A ja z dnia na dzien doswiadczam i przekonuje sie ze to
          odpowiedni czlowiek w odpowiednim miejscu i na odpowiednim stanowisku. Szkola a
          przede wszystkim nauczycielami jestem zachwycona, a w przyszlosci na pewno
          zapisze do niej moje kolejne dziecko.pozdrawiam i zdecydowanie POLECAM!
      • jadwiga-30 Re: Gaudium et Studium 30.06.10, 10:51
        Jestem w wielkim szoku jak czytam to co piszesz! Moje dziecko chodzi
        do tej szkoły i wiem jakie z tego powodu jest szczęśliwe! Dzieci
        bite i poniżane?-bzdura i to okrutna, nie wiem dlaczego ludzie są
        tak podli i wymyślają takie historie myślę, że to po prostu
        zazdrość,że juz na poczatku drogi szkoły cieszy się ona takim
        zainteresowaniem. Znam wiele osób, które przeszły do tej szkoły z
        innych i są zachwycone- mają przecież porównanie! Dzieci starsze
        wręcz troszczą się o dzieci młodsze pomagają im - widać to na każdym
        kroku. Mój syn opowiada mi o kolegach i jest nimi zauroczony.
        Zakończcie te bzdury. A mama flo jak juz zrezygnowała to niech
        lepiej jedzie na wakacje a nie wypisuje nieprawdę w 30 stopniowym
        upale o sytuacjach o których nie ma pojęcia( jej dziecko nie jest
        uczniem tej szkoły od pół roku)W imieniu rodziców prosimy by
        zajmowała się sprawami szkoły do której obecnie uczęszcza jej
        dziecko.
        • olka_50 Re: Gaudium et Studium 05.07.10, 15:16
          Zgadzam sie z Jadwigą w 100%.
          Do GeS uczęszcza wnuczka mojej przyjaciółki.Od września do czerwca
          dziecko mówiło tylko o szkole.Są przyjaźni wykładowcy i reszta
          personelu, stołówka serwująca pyszne domowe posiłki, swietlica,
          mnóstwo kół zainteresowań. Nie sposób nie znaleźć kółka, którym
          zainteresuje się dziecko.Wiedza dziewczynki tez wydaje się bardzo
          wszechstronna. Dostałam od przyjaciółki bilet na czerwcowe
          przedstawienie z udziałem uczniów szkoły.Przedstawienie miało
          miejsce w Teatrze Muzycznym z pełną dostojnością tego
          wydarzenia.Wyszłam rozbawiona, głęboko wzruszona i oniemiała z
          zachwytu jaki potencjał mozna wydobyć z tych malutkich jeszcze
          ludzi.Postanowiłam, że mój wnuk (4 Lata)też skończy tę szkołę nawet
          gdybym miała dopłacać do czesnego.
          Gratuluję włścicielom pomysłu, zapału, wielkiego serca i oddania.
          Nie baczcie Państwo na pomówienia zawistnych ludzi.Róbcie swoje.
          Przeczytane negatywne wpisy zakrawają mi na prymitywną zemstę
          ( może "rogata" pociecha wogóle nie nadaje się do żadnej szkoły i tu
          leży problem?)
          Powodzenia.
      • ania71.1 Re: Gaudium et Studium 30.06.10, 21:35
        Witam Mamę Flo!
        Oczywiscie ma Pani rację , że każdy ma prawo do swojego zdania,
        tylko zastanawiam się, jak to mozliwe, ze po półrocznym
        doświadczeniu ze szkołą wydaje Pani tak okrutne opinie.Bicie,
        kopanie nauczyciela, śmiech...Ciekawa jestem czy znalazla Pani
        szkole swoich marzen, bo ja TAK , a jest nią wlasnie GES. Mam
        nadzieje ze Flo czuje sie lepiej w swojej nowej szkole i zycze
        powodzenia.Nie ma tam przedstawien, więc lekcje angielskiego zawsze
        mogą się odbywać. I fajnie, przecież dla kazdego cos jest wazne i
        wazniejsze. Nie ma Pani pojęcia jak odbywają się lekcje i jak
        prowadzony jest program dydaktyczny , więc radziłabym nie wypowiadac
        się na ten temat. Dzieciaki osiągaja swoje małe sukcesy, są otwarte
        i niesamowicie dojrzale, wiedzą po co i dlaczego się uczą, a
        przedstawienia( ktore Pani przeżyła tylko jedno )jest kolejnym
        dowodem na to , ze mamy cudowne dzieci , ze możemy doświadczać
        takich emocji i takiego rozwoju naszych dzieci. Ja osobiscie jestem
        dumna ze moje dzieci moga czerpac wiedzę w takim środowisku, z super
        pedagogami i najlepszym dyrektorem.Szkołę polecam .
    • flo_mama Re: Gaudium et Studium 30.06.10, 20:00
      Mili Państwo,
      jak zwykle Polakom najlepiej wychodzi napadanie na innych - nie
      dopuszcamy do siebie myśli, że mozemy mieć inne zdanie na ten sam
      temat. A każdy z nas ma do tego prawo. Spokojnie! Merytoryczne spory
      jeszcze nikomu nie zaszkodziły.
      To co opisałam, to tylko fakty. Byłam świadkiem bicia dzieci przez
      dzieci, kopania pań nauczycielek przez dzieci - to nic nowego, ktoś
      przede mną taką sytuację zresztą opisał. Zatem to fakty. Brakowało
      reakcji pedagogicznej - wiem, że nadal taki stan się utrzymuje.
      Oczywiście nie musi być tak w każdej klasie. Powtarzam - każdy ma
      prawo do swojego zdania, ale jeśli coś jest, to nie mozemy dawać, ze
      tego nie ma. Dodam, że jednak nie był to dla mnie główny powód
      zabrania dziecka ze szkoły (choć brak opnanowania tej kwestii to
      problem). Uważałam, jak pewnie większość z Państwa, że trzeba dac
      tej placówce szansę. I na równi z osobami chwalącymi szkołę byłam
      zaangażowana w jej życie. Mam prawo więc do oceny tego, co tam
      zastałam, dodatkowo mam teraz porównanie.
      Jak pewnie Państwo zauważyliście nie oceniam, dlaczego tak jest, nie
      interesuję się, kto jest tu "winny", nie rzucam nazwiskami. Podjęłam
      decyzję, bo otrzymałam deklarację zmian, a one nie nastapiły. I to
      były kwestie, które można było rozwiązać bardzo szybko. Nie potrzeba
      było na to czasu itp. A w życiu dziecka każdy miesiąc jest istotny i
      może spowodować trwałe zmiany w jego psychice i osobowiści. Dla
      każdego z nas przecież dziecki są najważniejsze.
      Jeśli są osoby zadowolone ze szkoły - ja to przyjmuję, nie chcę
      więcej z tym dyskutować. Każdy ma prawo do swoich ocen, jeśli są one
      oparte na faktach a nie wyssane z palca - wtedy dobrze, by się nimi
      dzielił. Nie ma miejsc idealnych. Moga one nam tylko bardziej
      odpowiadać lub mniej.
      Życzę miłych wakacji bez względu na poglądy

Mama

• flo_mama Re: Gaudium et Studium 30.06.10, 21:23
      Acha i dla jasnośći moich intencji - mam nadzieję, że coś sie
      zmienia/zmieniło. Mimo tego, że nam się nie spodobało, życzę tej
      szkole wszystkiego dobrego, o czym doskonale wiedzą osoby nią
      kierujace.

Pozdrawiam,

M.
      • zcalejepy Re: Gaudium et Studium 30.06.10, 21:49
        Czytając to wszystko łapię się za głowę myśląc,że dorośli to jeszcze dzieci. Z
        Gaudium nie łączy mnie nic, ale to nie oznacza,że nie mam pojęcia na temat tej
        szkoły - otóż mam i obawiam się,że o stokroć większe od wszystkich osób
        wypowiadających się na tym forum.
        Po pierwsze chciałabym poruszyć kwestię "bicia"... a w której szkole tego nie
        ma? W państwowych placówkach dzieją się jeszcze gorsze rzeczy! Poza tym to są
        dzieci, takie zachowania są naturalne. Nie wierzę,że osoby wypowiadające się w
        tym temacie nie miały w młodości takich sytuacji:] Jest to zbyt nienaturalne. Z
        resztą obstawiam,że te wszystkie posty tutaj piszą osoby nudzące się w domu,
        które szukają sensacji - telenowele oglądać, tam jest ich więcej. Poziomem
        wypowiedźi tutaj dochodzę do jednego wniosku - pieniądze niszą ludzi z szczerych
        i szlachetnych na myślących "ja chcę - tak ma być". Nie ukrywajmy,że aby dziecko
        mogło uczęszczać do tej szkoły comiesięczny dochód rodziców musi być spory... Na
        pewno nie jest to średnia krajowa mamy przeciętnego dziecka z przeciętnej
        placówce. To taka mama dopiero ma problemy...I zanim zaczniecie oceniać to co
        macie, a wierzcie mi - i tak już macie bardzo dobrze, zastanówcie się nad tym co
        mają inni. GeS reprezentuje z sobą zupełnie inny poziom, to jest burżujska
        szkoła.. W innych szkolach 12latki nie chodzą do fryzjera przed wycieczką, bądź
        nie znają marek typu Prada, D&G.. Jesteście elitą, jesteście grupą ludzi, która
        w normalnym spoleczeństwie nie potrafi funkcjonować. Musicie gnić w tym swoim
        "pieniężnym" świecie... I to jest całkiem normalne i zrozumiale, ale nie
        upoważnia Was to do oszczerstw, prawa macie takie same jak i każda inna
        jednostka. Zapamiętajcie,że "puszczone" coś do internetu raz zostaje tu na
        zawsze, więc czasami lepiej dobrze jest się zastanowić nad tym co się mówi...
        tak, mam na myśli "borryberroizy" - najłatwiej jest się ukryć za nickiem,
        prawda? Szkoda,że jesteś na tyle niewiarygodnym człowiekiem, by ktokolwiek Ci w
        to uwierzył. Żenada, mi byłoby wstyd napisać coś w ten deseń... Z resztą nie ma
        sensu tego komentować, bo jest to na tyle żałosne, że komentarza nie wymaga.

A GeS polecam, sama jak będę miała dzieci zapiszę je właśnie tam. Szkoła z
        pomysłem, a nie szkoła zaszufladkowana i ograniczona.. i liczę się z tym,że
        nigdzie nie jest idealnie.

Pozdrawiam serdecznie,
        gotujcie się dalej z zazdrości forumowicze! smile
      • mama.75.1 Re: Gaudium et Studium 01.07.10, 10:32
        Witam mamo Flo!
        rozumiem,że GES nie spełniał Twoich oczekiwań i Twoje dziecko chodzi do innej szkoły możesz powiedzieć do jakiej i jak ją oceniasz? Jeżeli możesz oczywiście.
        Pozdrawiam
      • jouliena.moth_70 Re: Gaudium et Studium 01.09.10, 16:23
        No i kolejne rozpoczęcie roku w ges za nami. I znów przed dziećmi próby i
        przedstawienia itp., itd. I OK, byle dodatkowe zajęcia nie przesłoniły nauki
        podstawowych przedmiotów, jak miało to miejsce w zeszłym roku. Niejednokrotnie
        odnosiłam bowiem wrażenie, że program nauczania pomylił się prowadzącym szkołę
        z programem nauczania w przedszkolu!
        No, ale my - optymistycznie - dajemy szansę szkole jeszcze w tym roku.
        Zastanawia mnie jeszcze tylko dlaczego dyrekcja szkoły i jej świta tak licznie
        wypowiadająca się na forum już od pierwszego niekorzystnego dla niej posta
        wietrzy konkurencję, nieżyczliwych ludzi, pesymizm, zawiść, zemstę.... ???
        Naprawdę nie rozumieją Państwo, że ludzie mają prawo do własnej opinii - i
        niekoniecznie musi ona pokrywać się z Państwa zdaniem? Natomiast odpisy w stylu
        "Zabieraj stąd dziecko" to już szczyt wszystkiego!!
        I nie wciskajcie ludziom kitu o szkole marzeń bo do ideału to daleka droga.
        Pytanie tylko, czy w założeniach szkoły jest miejsce na dialog, rozwój i
        wyciąganie wniosków z błędów, czy też argument "nie podoba się to spływaj"
        będzie nadal dominujący... Bo mnie się wydaje, że nie tędy droga.. Podobnie
        zresztą jak większości z nas. To tyle.
        • szkola_gaudium_et_studium Re: Gaudium et Studium 02.09.10, 20:16
          Zapoznaliśmy się ze zdaniem tych z Państwa, którzy wypowiedzieli się na temat szkoły Gaudium et Studium. Informujemy, że Szkoła po raz pierwszy zabiera głos w tej dyskusji i nie bierze odpowiedzialności za żadną z dotychczasowych wypowiedzi.
          Jesteśmy gotowi na dyskusje o szkole, chętnie wysłuchamy uwag i sugestii zmian, wyjaśnimy koncepcję. Musi to być jednak dyskusja otwarta, merytoryczna, odbywająca się w murach szkoły. Rozmowy na internetowym forum z osobami, które podpisują się nieidentyfikowalnym nickiem nie są, naszym zdaniem, właściwym miejscem i nie mogą doprowadzić do jakiejkolwiek zmiany sytuacji. Trudno odeprzeć zarzuty, jeśli nie wiemy, kto je stawia. Wszystkie osoby, które chciałyby przedstawić nam swoje propozycje zmian, dyskutować o koncepcji, zapraszamy do wypełnienia ankiet dostępnych w szkole od czerwca 2010r. lub do rozmowy z Dyrekcją.
    • joluch Re: Gaudium et Studium 09.10.10, 22:17
      coz za zbieg okolicznosci pan o.dyr.szkoly wykazal sie raptem 1 postem a moze cos wiecej o sobie jesli ma pan tak wazne dla rodzicow informacje prosze je zglosic odpowienim organom ale to niestety wymaga ujawnienia...
    • mam-isia Re: Gaudium et Studium 27.01.16, 10:35
      Bardzo proszę o informacje na temat tej szkoły. Zastanawiam się nad wysłaniem dziecka do pierwszej klasy właśnie tam, albo do szkoły Da Vinci. Znam jedną rodzinę której dzieci chodzą do Da vinci i podobno są bardzo zadowoleni. Coś mi jednak mówi, że Gaudium wydaje się fajniejsza. Która szkoła lepsza?
      • gratisula Re: Gaudium et Studium 24.04.19, 21:23
        Też chciałabym poprosić o wasze opinie. W sieci nic nie mozna znaleźć - czy to jakaś cenzura? Ostatni post z 2016?
        • gratisula Re: Gaudium et Studium 25.04.19, 07:03
          hejka . Nie ma cezury po prostu piszemy na grupach zamknietych. Mam syna 5 rok w Gaudium i musisz wiedziec, że żeby do nas pasować, to będziesz musiała zapożyczyć się na lepsze ciuchy i lepsze auto smile No i szkoła też dużo kosztuje, czesne, mundurki, zagraniczne wycieczki. Bycie elitą kosztuje smile
          Poziom uczenia bywa różny . Nacisk na raczej przedmioty niescisłe. Mój syn jest najlepszym matematykiem w histori szkoły ale nikt nie umie go tak poprowadzic zeby wygrywał zawody. Super są przedstawienia ale jak ktoś napisał zabierają czas na przygotowania.
          Zdarzają sie bojki i kradzierze ale to w kazdej szkole . Mój syn jest ogolnie zadowolony, dużo sie uśmiecha i mówi, że to najlepsza szkoła w Poznaniu, bo inne szkoły są dla biednych smile
          • arkw3 Re: Gaudium et Studium 25.04.19, 10:19
            żenujące....
            • norbert1234 Re: Gaudium et Studium 05.07.19, 16:13
              W Gaudium mam teraz drugiego syna pierwszy ukończył 3 lata temu. W przypadku gdy pieniądz dla dziecka jest najważniejszy, szkoła bardzo ostro reaguje włącznie z obniżeniem sprawowania do nieodpowiedniego. Mieliśmy taki przypadek w klasie - a uczeń miał średnią coś koło 5,0! Wiem, że dlatego mają sporo wrogów, mnie się podoba bo są konsekwentni, nie ma wyścigu szczurów, a dzieciaki mają świetne wyniki w tym roku to 3 wynik w Poznaniu! Mundurki mogłyby być tańsze i lepszej jakości, ale nie można mieć wszystkiego.
              • sisiaa Re: Gaudium et Studium 02.07.22, 10:55
                Dzień dobry.
                Co z High gaudium school? Działa krótko. Czy warto tam się uczyć? Bardzo proszę o kontakt kogoś kto ma tam dziecko...
          • sisiaa Re: Gaudium et Studium 02.07.22, 10:56
            bardzo żenujace

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka