Dodaj do ulubionych

ranking lekarzy krakowskich

• Gość: Renata27 Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 11.08.02, 16:53
      Czesc Ingrid, tez jestem z Krakowa i jak przeczytalam ze polecasz dr Jacka Franczaka, to jakos tak milo mi sie zrobilo i spokojniej , bo chodze do niego i prowadzi moja ciaze 19 tydzien. Chodze do niego na Niepodleglosci do mojej przychodni. Mozesz o nim napisac cos wiecej? Czy odbiera porody itp.
    • Gość: Agosia Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 22.10.02, 22:52
      Z całeg serca polecam mojego lekarza Jarka Macko. Przyjmuje w przychodni na Strzelców w szpitalu na Siemieradzkiego. teraz prowadzi juz moją drugą ciążę i nie zamieniłabym go na nikogo innego. Dla dzieci: Pani Anna Bałajewicz. Prywatnie przyjmuje na Retoryka. Pracuje też w szpitalu w Prokocimiu. Ona jedna z chyba 5 lekarzy rozpoznała u mojego 3,5 letniego Wojtka "atypowe zapalenie płuc". Kiedy miał 2 miesiące rozpoznała i wyleczyła go z nietolerancji laktozy co nie udało się nawet lekarzowi z Falka.
    • Gość: Adula Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 14.11.02, 00:22
      Witam Was Dziewczyny !!!!!!!!!bardzo dobry pomysł więc i ja przyłącze się do tej listy Pediatra wszytkie moje dzieci leczy a mam trójkedr.Barbara Schilbach w ośrodku zdrowia na placu Sikorsiego naprawdę dobry specjalista jedyny feler to kolejki jak to w ośrodku. Lekarzy na Galla polecam rodziłam tam dwójkę Garlicki dobry specjalista tylko nieprzyjemny dla pacjentek ma głupie teksty co zraża(przeciwnik cesarek !).Nowacki- pediatra alergolog dobry ale bardzo drogi.Wrzosek bardzo książkowa dobry lekarz tylko oschła !
      • Gość: Kelly Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 14.11.02, 10:41
        Mam nietypowie zapytanie, szukam lekarza który zrozumie że czuję się źle (wymioty i oslabienie organizmu) i bez przykrych pytań da mi zwolnienie L4. Pracuję 8h przy komputerze i pracę mam stresującąa dlatego szukam lekarza który da mi szansę odpocząć gdy czuję się źle.
        • Gość: żona Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 14.11.02, 19:37
          Myślę że możesz iść do pani dr Kogutek, ona zdecydowanie jest przeciwna pracy kobiet w ciąży przy komputerze i nie tylko. Z tego co wiem ostatnio przyjmowała w Rynku Podgórskim - prywatnie (koło banku PKO BP na przeciwko kościoła).
          • Gość: Kelly Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 15.11.02, 09:39
            Brdzo dziękuję,Nie jestm naciągaczką na L4, ale spotkałam się już z niemiłym komentarzem pewnego lekarza, a naprawdę nie czuję się najlepiej.
        • Gość: Adula Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 15.11.02, 13:48
          Myślę że możesz iść do dr.Szlachcica on naprawdę jest super rozumie kobiety w ciąży przyjmuje przy Kazimierza Wielkiego w Osteomedzie polecam .
          • Gość: aallaa Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 09.12.02, 15:33
            Fajny ten ranking!Ja też polecam dr. Janusia!!! dla dzieci (to 3 pediatra z jakim sie spotkałam w Krakowie i pierwszy który nawet mi sie spodobał ...:)Stanowczo odradzam dr Krystę (nie wiem czy przyjmuje prywatnie zetknęłam się z nią na oddziale zakaźnym w szpitalu Jana Pawła - koszmar)Acha czy mógłyby mi ktoś podać namiary na dr Ewę Rompel (bo pediatry nie zamierzam zmieniać ale jak mała dostanie antybiotyk to dla włąsnego spokoj bede MUSIAŁA dostać potwierdzenie od innego lekarza że to konieczne.... - bardzo się naciełam bo dostawałą w wieku 6 tyg . silne antybiotyki niepotrzebnie i to przez 19 dni!!)
          • agaw Re: ranking lekarzy krakowskich 24.06.03, 22:09
            A ja Szlachcica nie polecam - dostałam od niego hormony i po dwóch dawkach nie
            mieszczę się w ubrania!!!
            Poza tym gdy miałam przyjść do kontroli po nową dawkę jego nie było, a pani w
            rejestracji nie wiedziała kiedy się pojawi!!!!!

Więcej do niego nie pójdę
            Aga
            • chochlik4 Re: ranking lekarzy krakowskich 25.06.03, 08:07
              Oj, ja też go nie polecam! To samo mnie spotkało (hormony na bolesne
              miesiączki), ale na szczęście odwiedziono mnie od nich, jak okazało się jaka to
              ogromna dawka. Najlepsze w tym jest to, że miałam wtedy 17 lat....i dziś
              wyglądałabym jak monstrum. Poza tym kiedyś spotkałam się z odmową przyjęcia jak
              przyszłam z nagłą potrzebą, bo nie byłam zarejestrowana, mimo, że nikogo nie
              było w tamtej chwili w poczekalni....
      • Gość: EdytaS Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 04.03.03, 17:17
        Z p. Garlickim miałam do czynienia, kiedy z powodu zagrożenia, w 12 tygodniu ciąży wylądowałam na Galla. Był super, wykazał dużo zrozumienia. Jak widać - co osoba , to inny odbiór
      • arleta75 Re: ranking lekarzy krakowskich 02.08.03, 22:01
        Ja tez chodzę do Schilbach - jest super. Umawiam się na godzinę!
      • renata.s Re: ranking lekarzy krakowskich 25.07.04, 00:09
        Zgadzam się z opinią odnośnie dr Barbary Schilbach, do której chodzę z córeczką
        już ponad 2 lata - świetna lekarka, komptetentna, otwarta, współpracuje z
        rodzicami. Zależy Jej na dziecku, a opinia mojej córeczki to "kocham Panią
        doktor". Trudno się do Niej dostać, przepełniona poczekalnia! Warto jednak czekać.
        Poród córeczki odbierał dr Roman Garlicki - ordynator z Galla. Facet trzymający
        rękę na pulsie, uratował trudną sytuację, wielkie dzięki dla Niego.
        Konserwatywny, a teksty ma rzeczywiście kiepskie. Trzeba mieć niezłe sitko.
        • kahedanan Re: ranking lekarzy krakowskich 25.07.04, 18:47
          Dziewczyny, ponieważ kilka dni temu znalazłam na liście złych ginekologów
          lekarza, u którego już dość długo się leczę i uważam, że zarzuty pod jego
          adresem są nieprawdziwe. (Chodziło o to, że lekarz zapisuje najdroższe leki i
          nigdy nie pamięta co zalecił pacjentce na poprzedniej wizycie. Bzdury!)
          Chciałam na tym forum go polecić. Nazwisko dr Krzysztofa Berezy pojawiło się
          już kilkakrotnie na tym i na podobnych forach i zawsze z pozytywnym
          komentarzem.
          Uważam, że dr Bereza jest dobrym lekarzem i z czystym sumieniem mogę go polecić.
          Pozdrawiam serdecznie
          kahedanan
    • Gość: ena Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 03.01.03, 08:56
      czescdziewczyny, czy ktoraś chodziła lub chodzi do dr J. Dziedzica (pracuje w Szpitalu Narutowicza). Ja kiedyś do niego chodziłam i byłam bardzo zadowolona ale teraz mam kilka wątpliwości.
    • Gość: Orfi Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 03.03.03, 14:03
      Czy któraś z Was ma doświadczenia z takimi pediatrami jak dr Tomaszczyk lub dr Podsiedlik ? A możecie polecicie kogoś innego , może przyjmować prywatnie- koniecznie potrzebuję kogoś fachowego.Orfi
      • bubcia3 Re: ranking lekarzy krakowskich-Podsiedlik 10.04.03, 16:02
        Witam,
        Ja moge polecic. Wiecej na priva: bubcia@interia.pl
      • zberka Re: ranking lekarzy krakowskich 05.03.04, 00:50
        dr Podsiedlik dobry lekarz tylko przemadzaly i zarozumialy. Ale diagnoze
        potrafi postawic naprawde dobrze. Dziecko znajomej chorowalo na Koklusz,
        jezdzila od lekarza do lekarza od szpitala do szpitala wszedzie ja leczyli na
        zapalenie pluc. W koncu trafila do Podsiedlika w ciagu 2 tygodni dziecko bylo
        jak nowo narodzone. po prostu super. Ale naprawde polecam dr Struzika nie ma
        lepszego.
    • Gość: EdytaS RE: RANKING IP: *.* 04.03.03, 17:12
      Dzień dobry wszystkim krakowskim i małopolskim EMAMOM!jeśli chodzi o lekarza dla mamy polecam i to bardzo p. Jacka Franczaka, przyjmuje w przychodni Medicover na Krótkiej. Jest fantastyczny!Jeśli zaś chodzi o lekarza dla dla dziecka to zetknęłam się z dwiem paniami - p. Tobiasz ze Szpitala Wojskowego na Wrocławskiej i z p. Gruszką ze szpitala w Prokocimiu. Obie profesjonalne i sympatyczne - co jeśli chdzi o lekarza dla dzieci ma ogromne znaczenie.Pozdrawiam.Edyta
      • ola.ola1 Re: RE: RANKING 08.07.03, 11:57
        Czy dr Franczak przyjmuje w jakiejs przychodni bezplatnie w ramach umowy z NFZ.
        • mamanati Re: RE: RANKING 05.08.03, 21:40
          cześć!
          A co myślicie na temat lekarzy dla mam: dr Wolaka z Kopernika i dr Marszała -
          obecnego ordynatora z Żeromskiego?
          pozdrowionka
          Asia
        • olaania Re: RE: RANKING 18.08.03, 10:13
          dr Jacek Franczak przyjmuje bezpłatnie, w ramach umowy z NFOZ:
          Przychodnia na os. Niepodległości
          a prywatnie:
          Medicover na ul. Krótkiej
          Medicover na rondzie Czyżyńskim (obok fabryki Philip Morris)
          Med-all na ul Budziszyńskiej (MISTRZEJOWICE)
          chodze do niego od la, jest cudowny, urodzilismy razem dwoje dzieci i pewnie
          jeszcze z jedno razem wna ten świat wydostaniemy (rodzić można z nim w
          Żeromskim)
          pozdrawiam!
    • Gość: EdytaS Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 04.03.03, 17:20
      Cześć, widzę, że nie tylko ja mam dobre doświadczenia z p. Jackiem Franczakiem!Edyta
      • Gość: Edie Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 06.03.03, 10:26
        Witam,Ja również polecam gorąco dr Jacka Franczaka !!Świetny lekarz, prowadził moją ciążę w zeszłym roku.Pozdrawiam,Edyta i moja córcia Kaja
        • Gość: majkaII Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 06.03.03, 10:34
          No to i ja dopisze moja pania doktor ktora tak poprowadzila moja ciaze ze w 37 tyg urodzilam dwoch zdrowych (po 3kg) chlopakow! A zapowiadalo sie na to ze urodze w 30 tyg.....Jest swietna i nazywa sie Ewa Gorecka, przyjmuje na Sebastiana. pozdrowienia, majkaII mama kamila i michala ktorzy za kilka dni skoncza 10 mies.
          • Gość: maminka Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 09.03.03, 01:17
            ZOO jest czynne przez cały rok - od 9.00 do 17.00 a po zmianie czasu do 19.00. Zwierzęta też są. Dzisiaj nie było małp - ale dla nich to za zimno, częśc ptaków też jest schowana na zimę. No i słonia nie ma. Za to mozna oglądać wszystkie duże koty, wielbłądy, osły, sarneke, jeleniowate, kaczki itp. Acha, są uchatki - karmienie o 14.15. My dzisiaj zachaczylismy też o Lasek Wolski - spacer w stronę Panieńskich Skałek był super - na sankach jeszcze można pojeździć.danka
    • Gość: EdytaS neurolog dziecięcy pilnie poszukiwany IP: *.* 09.03.03, 15:58
      Drogie e-mamy i e-tatusiowie,czy ktoś z Was zna i poleca dobrego neurologa dziecięcego? Znajomi pilnie potrzebują skonsultować się z dobrym specjalistą, a ja chciałabym jakoś pomóc. Niestety nie znam żadnego dziecięcego neurologa, ale może ktoś z Was ....Z góry wielkie dziękiEdyta
      • przeciwcialo Re: neurolog dziecięcy pilnie poszukiwany 07.07.03, 11:13
        Instytut Pediatrii na Prokocimiu Doktor Piotrowska- por neurologii dziecięcej
      • bronowianka Re: neurolog dziecięcy pilnie poszukiwany 05.08.03, 09:47
        gorąco polecam super specjaliste neurologa - p.dr Goscińska ( starsza ,
        doświadczona , z b.dobrym podejsciem do dzieci), przyjmuje w przych.na
        ul.Józefitów tel 6330396.
        Rok temu wizyta kosztowała 60 zł,
        Pozdrawiam serdecznie
        • kmkasia Re: neurolog dziecięcy pilnie poszukiwany 05.04.06, 20:52
          Polecam dr Piotra Marszała - ginekolog położnik , ordynator w Żeromskim,
          a pediatrę dr Grażynę Ostrowską z Rydygiera.
          NIE POLECAM dr Teresa Bujny ( Żeromski, Rydygier, Ujastek chyba też) pediatra -
          jak dla mnie nie powinna być wogóle lekarzem a już na pewno nie pediatrą.
          Kasia z Asią i Alusią
    • moni73 Re: ranking lekarzy krakowskich 08.07.03, 15:03
      Polecam szczerze dla dzidziusia Iwone Ratajczak- ptrzyjmuje w przychodni na
      kutrzeby i w Hucie w Centrum B. Mila, profesjonalna, konkretna- nigdy nie
      bagatelizuje drobiazgow. Dla mam polecam natomiast Malgorzate Radecka- tez na
      Kutrzeby i w szpitalu Rydygiera. Młoda, sympatyczna , fachowa, b. mila.
      Urodzilam z nia corke 9 mies temu i jestem zadowolona.
      Nie polecam natomiast pani Baran z Instytutu Pediatri . Pracuje tam na
      laryngologii. U mojego syna nie "zauwazyla" przerosnietych migdałow
      (wszystkich trzech!!!) , mimo ze mowilam ze w nocy chrapie i mysle ze ma
      problemy ze sluchem. Obecnie przygotowujemy go do zabiegu, bo juz ma
      niedosłuch utrwalony.
    • jaga38 Re: ranking lekarzy krakowskich 09.08.03, 22:09
      Polecam doktor Solecką - neurochirurga z Instytutu Pediatrii.
      Aga
      • caillou Re: ranking lekarzy krakowskich 14.08.03, 16:12
        Potwierdzam, dr Solecka to porządny lekarz i człowiek. Dla mnie ważne jest u
        niej to, ze słucha rodziców, zwraca uwagę na to, co oni nietypowego obserwują
        u dziecka, bo to oni je najlepiej znają.
        • mamanati Re: ranking lekarzy krakowskich 15.08.03, 20:03
          cześć!!!
          Ponawiam pytanie bo wcześniej nikt mi nie odpisał. Co myślicie na temat lekarzy
          dla mam: dr Wolaka z Kopernika i dr Marszała - ordynatora z Żeromskiego? A może
          słyszeliście o lekarzu pediatrze z Skawiny - dr Witkowskim. Bardzo prosze o
          opinie.
          Asia
          • baxie Re: ranking lekarzy krakowskich 04.05.04, 22:46
            Chodzilam do Wolaka, on prowadzil moje dwie ciaze. Polecono mi go jako
            specjaliste od ciaz zagrozonych. Dzieci urodzilam zdrowe, lekarz napewno dodal
            mi swoim zachowniem otuchy, znalazl dla mnie czas gdy zalewalam sie lzami
            trawiona depresja poporodowa. Zawsze moglam do niego zadzwonic kiedy mialam
            jakies watpliwosci, nie pozwalal wpasc mi w panike, cierpliwie tlumaczyl i
            rozwiewal moje obawy. Ja chodzilam do niego prywatnie, za wyzyte 4 lata temu
            placilam 50zl, nie wiem ile kosztuje teraz.
            Pozdrawiam:
            Beata.
            • kartoflanka Re: ranking lekarzy krakowskich 02.06.04, 08:44
              Przypadkiem (moj lekarz nie zdazyl dojechac, tak szybko to szlo) rodzilam z
              drWolakiem - fantastyczny lekarz. Mial tyle entuzjazmu i poczucia humoru,
              podczas mojego porodu, ze było mi o wiele łatwiej. wiecej o nim nie wiem, ale
              gdyby nie to, ze mam juz lekarza, ktorego lubie na pewno rozważalabym jego jako
              ginekologa na stałe.
    • olaania Re: ranking lekarzy krakowskich 18.08.03, 10:21
      polecam dla mam z Huty panią dr. Leks (pediatra) w przychodni Med-all
      (bezpłatnie!),
      ze specjalistów z czystym sercem mogę polecić ALERGOLOGA, dr. Krystynę
      Targosz,ma drugi stopień specjalizacji i poświęca moim dzieciom zawsze
      duuuuuuuuuuużo czasu, też bezpłatnie przyjmuje w Med-all.
      pozdrawiam,
      ranking jest fajowy, ale lepiej życzmy sobie nawzajem, żeby nasze dzieciaki
      zbyt często nie chorowały!
      • mgosha Re: ranking lekarzy krakowskich 13.05.04, 21:55
        Potwierdzam, że p. dr Małgorzata Danyluk-Leks z Med-all na Budziszyńskiej jest
        bardzo fajna. Wizyty u niej są przyjemnością - pani dr naprawdę lubi dzieci i
        zna się na rzeczy. Jest miła i cierpliwa również wobec rodziców.
        Natomiast ostrzegam lojalnie przed p. dr Zdzisławem Pachaczem - chirurgiem
        dziecięcym. Szorstki i pracuje "na akord". Mamy podobno wychodzą od niego z
        płaczem. Ja byłam raz z moim Filipkiem i do kontroli poszliśmy już gdzie
        indziej.
        Pozdrawiam!
        Gosia
        • keth Re: ranking lekarzy krakowskich 01.06.04, 15:00
          Przyłanczam sie do opinii o doktorze Tomaszu Homa. Prowadzi moją ciąże i jetem
          bardzo zadowolona.

Kasia
        • asia9915 Re: ranking lekarzy krakowskich 07.06.04, 15:34
          Asiu!!! (Mamo Oli)
          Spróbuj jeszcze raz wysłać, bo mail nie doszedł! A konto działa - próbowałam.
          Bardzo mi zależy na Twojej opinii - rodziłam przy tej pani doktor i myślałam o
          rodzeniu z nią przy drugim dzidzisiu (za jakiś czas). Ale jeżeli masz jakieś
          bardzo krytyczne uwagi (lub doświadczenia) to chciałabym je usłyszeć - aby
          wiedzieć na co bardziej uważać w przyszłości (może to dej pory moja czujność
          została uśpiona..?). Serdecznie Cię pozdrawiam. (też) Aśka.
        • asia9915 Re: ranking lekarzy krakowskich 09.06.04, 17:56
          Asiu - mamo Oli!!! Niestety nie dostałam Twojego maila. Czy mogłabyś spróbować
          wysłac jeszcze raz? Bardzo mi na tym zależy. Skoro masz jakieś zastrzeżenia do
          tej pani doktor, chętnie bym się dowiedziała o co chodzi - żeby być bardziej
          czujną na przyszłość (bo jak na razie jestem z niej zadowolona). Ale
          ostrożności nigdy nie za dużo. Z góry dziękuję i pozdrawiam. (też) Aśka
    • 1mala Re: ranking lekarzy krakowskich 19.08.03, 10:28
      czy ktoś może zna dr.Szłojdo-Brąglewicz ?
    • miniutka Prośba o telefony do lekarzy 30.12.03, 14:07
      Czy mogę prosić o podanie telefonów do:
      dr. Szczawińskiej przyjmującej na ul. Łukasiewicza oraz do dr. Juszczyka do
      prywatnego gabinetu (choc nie koniecznie smile.

Będę bardzo wdzięczna - może byc na priv na adres gazetowy.

pozdrawiam
      miniutka
      • aniesiam2 Re: Prośba o telefony do lekarzy 30.12.03, 15:37
        Poszukuje dobrego peduatry z okolic Ruczaju, prosze o namiary.
        Dziękuję.
        Aniesia i 3 tygodniowa Nadia
      • auxanne Re: Prośba o telefony do lekarzy 01.04.06, 22:56
        Napisałam na priva
    • kasiakm1 Re: ranking lekarzy krakowskich 06.01.04, 17:31
      Ciekawe, to chyba rzeczywiscie subiektywne bardzo bo ja NIE POLECAM lek. Jacka
      Franczaka, gdybym czekala na jego reakcje to nie wiem czy moja Asia wogóle by
      się urodziła.
      Pozdrawiam
      Kasia i 11 miesieczna Asia
    • catalinka Re: ranking lekarzy krakowskich 07.01.04, 23:30
      Doktor Juszczyk. prowadził moje dwie ciąże, jedną zagrożoną. Dla dzieci dr.
      Siwecka z naszej przychodni na Złotego Wieku. Bardzo spokojna, lubi dzieci i
      co najważniejsze pamięta imiona i problemy, które miały moje panny. Pozdrawiam
      Kasia
      • pepsii Re: ranking lekarzy krakowskich 14.01.04, 12:10
        A ja polecam dla mam dr Roberta Jacha (przychodnia Cor-Vita na ul. Kościuszki),
        a dla dzieci dr Elżbieta Kryj - Radziszewska (przychodnia na ul. Bocheńskiej).
    • edytafg2 Re: ranking lekarzy krakowskich 29.01.04, 14:43
      Hej-
      Donosze z ostatniej chwili Juszczyk na pierwsza wizyte umawia sie na
      Kobierzynskiej, cena 80-120 (pewnei zalezy czy robi inne bada badania w trakcie)
      • mama_olgi Re: ranking lekarzy krakowskich 02.02.04, 13:12
        Polecam doktora Mikołaja Spododaryka, wspaniały lekarz, poświęca duża czasu (
        byliśmy prawie godzinę)
      • orchidea22 Re: ranking lekarzy krakowskich 03.02.04, 17:02
        Gdzie na Kobierzyńskiej????? Byłabym wdzięczna za info smile
        • edytafg2 namiar na Juszczyka 04.02.04, 15:25
          ul.Kobierzyńska 98
          rejestracja - tel. 264-25-91
          wtorek 16.00 - 20.00
          www.katalog.krakow.pl/ljuszczyk/praktyka.html

• magdh26 Re: dr Monika Knapik-Rybka, ginekolog - kto zna? 03.02.04, 14:22
      • edytafg2 Re: dr Monika Knapik-Rybka, ginekolog - kto zna? 04.02.04, 15:26
        www.katalog.krakow.pl/mrybka/glowna.html
        • cool_gos Re: dr Monika Knapik-Rybka, ginekolog - kto zna? 05.02.04, 15:19
          Robiła mi USG kiedy byłam w ciąży. Postrzelona, robiła to byle jak. Nie
          chciałabym się u niej leczyć.
          Pacjentka
    • beba2 Re: ranking lekarzy krakowskich 07.02.04, 20:58
      Jestem w szoku,że nikt nie wymienił najwspanialszej pediatry świata dr
      BOGUSŁAWY JODŁOWSKIEJ.My Ją kochamy.Pracuje w Narutowiczu,a prywatnie(nie
      drogo)w przychodni przy pl.Słowiańskim IIp(pon. i czw. od 16.00).Jak raz do
      Niej pójdziecie to już zawsze tylko do Niej...
      • pepsii Re: ranking lekarzy krakowskich-DO BEBA2 09.02.04, 14:23
        • pepsii Re: ranking lekarzy krakowskich-DO BEBA2 09.02.04, 14:33
          przepraszam cos mi nie wyszł, tzn. chciałam zapytać niedrogo to ile?
          • beba2 Re: ranking lekarzy krakowskich-DO BEBA2 09.02.04, 19:40
            Tzn. moim zdaniem niedrogo 40 zł,ale jeśli dłużej się do niej chodzi i zna
            pacjenta to jeśli nie masz pieniędzy też Cię przyjmie.Wizyty typu "sama mama
            po receptę" były za darmo.Szczerze mówiąc,gdyby brała stówę też bym tam
            chodziła.Poza tym gdyby zaszła potrzeba umieszczenia dziecka w szpitalu to ona
            przejmuje nad swoimi małymi pacjentami opiekę.Jest przemiła ,baaaardzo
            kompetentna i kocha wszystkie dzieci(lekarz typu tiu tiu,ale bez przesady i
            odpowie bez zniecierpliwienia i wyższości na najbardziej "głupie" pytania
            rodziców)
            • cool_gos Re: ranking lekarzy krakowskich-DO BEBA2 10.02.04, 15:40
              A ja nie płacę nic za wizytę. Nie mam lekarza typu tiu, tiu. Chodzę z moim
              dzieckiem do przychodni państwowej na os. Złotego Wieku, do lekarki dr Oracz i
              nie widzę sensu płacenia komukolwiek za leczenie (skoro jestem ubezpieczona).
              Lekarka mojego dziecka leczy je skutecznie, kiedy zabraknie tzw. bloczków to
              przyjmuje i tyle.
              Pozdrawiam wszystkie płacące i niepłacące mamy
              Gocha
              • beba2 Re: ranking lekarzy krakowskich-DO BEBA2 11.02.04, 11:10
                Tak się składa,że dr Oracz znam hmm...Leczyła mnie 25 lat temu.Nie chcę się
                wypowiadać na jej temat.A ten ranking nie jest po to,żebyś musiała korzystać z
                pomocy każdego poleconego lekarza,tylko po to,żeby pochwalić się szczęściem
                jakim jest posiadanie zaufanego lekarza dla swojego dziecka.Nie ma to
                znaczenia czy się płaci czy nie - ja dałabym wszystki pieniądze za zdrowie
                dziecka - ale czy lekarz jest skuteczny i doświadczony(czego nie można
                powiedzieć o lekarce,która praktykuje pewnie od 35 lat i nigdy nie pracowała w
                szpitalu,(mam na myśli dr Oracz i nie tylko)
              • beba2 Re: ranking lekarzy krakowskich-DO BEBA2 11.02.04, 11:13
                Acha dr Jodłowska przyjmuje też w szpitalu Narutowicza ZA DARMO(ale ja mam po
                prostu bliżej do gabinetu prywatnego)Pozdrawiam
            • cool_gos Re: ranking lekarzy krakowskich-DO BEBA2 10.02.04, 15:47
              I proponuję byśmy pisały tu więcej o tzw. zwykłych lekarzach, tj. tych którzy
              za pieniądze, które wypłaca im NFZ robią to co do nich należą. To może być
              taka laurka dla zwykłej solidnej pracy.
              Gocha
              ps.
              Oczywiście nie mam nic przeciwko lekarzom z prywatnych praktyk.
    • mopek1 Re: ranking lekarzy krakowskich 11.02.04, 17:06
      Pomysł jest naprawdę świetny, tylko jest mały problem smile jakie przyjąć
      kryteria? Spotkałam się już na tym wątku kilka razy z zachwytami nad lekarzami,
      którzy są b. mili i generalnie "tiu..tiu..", a wiem na 100%, że są bardzo
      poważne zastrzeżenia co do ich kompetencji i metod leczenia sad
      Jak wg was mama-laik jest w stanie ocenić kompetencje lekarza? No bo wydaje mi
      się, że szukanie tylko miłych to nie ma sensu?
      • beba2 Re: ranking lekarzy krakowskich 11.02.04, 19:41
        Ano w taki sposób ,że mając doświadczenie z kilkoma lekarzami każda mama może
        stwierdzić czy dziecko zostało wyleczone czy nie.W momencie kiedy "starania "
        jednego lekarza kończą się tym,że dziecko ląduje w szpitalu nieprzytomne,a
        drugi lekarz ratuje mu życie - nietrudno zgadnąć do którego z nich MAMA pójdzie
        z następną chorobą dziecka.
    • tootoja Re: ranking lekarzy krakowskich 25.02.04, 15:18
      Jeżeli chodzi o ginekologów to przyłączam się do zachwytów nad dr Juszczykiem z
      kliniki na Ujastku. Chodziłam do niego przez ostatni miesiąc ciąży i był przy
      moim porodzie. Gdybym miała rodzić ponownie to tylko u niego. Juleczkę miałam
      przy sobie już po 4 godzinach, fakt że bolesnych, ale bardzo miłych.
    • kass29 Re: ranking lekarzy krakowskich 18.05.04, 19:22
      Witajcie.
      Ja chodzę do dr Teresy Górnisiewicz, która przyjmuje w klinice na Kopernika.
      Miła, kompetentna i ludzka. Czy któraś z Was może spotkała panią ginekolog?
      Kaśka.
    • asia.miniaczek prosze o odpowiedz.... 26.05.04, 12:40
      czy ktos cos wie nnt. dr Anny Mamak - Bałagi i dr Macka Kowlaczyka????
      • mopek1 Re: prosze o odpowiedz.... 26.05.04, 17:33
        osobiscie nie znam dr Bałagi, ale moja kolezanka chodzi do niej i jest
        zadowolona, wiem, że bardzo solidnie prowadzi ciąże, tyle tylko, że pracuje na
        kopernika i pewnie tam się z nią rodzi sad
    • atomuffka Re: ranking lekarzy krakowskich 31.05.04, 16:34
      Dziewczyny z Krakowa proszę o pomoc. Zostałam zmuszona do zmiany lekarza z
      przyczyn, o których nie chcę pisać. Mam do wyboru lekarza: Wojciecha Peszka lub
      Dorotę Duniec-Kamińską. Obydwoje przyjmują w Promedis (Herbewo). Czy
      słyszeliście cokolwiek o tych lekarzach? Proszę o opinie.
      Pozdrawiam
      atomuffka
    • asia9915 Re: ranking lekarzy krakowskich 31.05.04, 21:04
      a ja polecam ginekologa dr Grażynę Nowakowską z Kopernika, ale przyjmuje też w
      Prenatalu na Dunajewskiego. Kontaktowa, miła, dokładna, dba o pacjentkę.
      • olimama Re: ranking lekarzy krakowskich 02.06.04, 09:56
        A ja odradzam dr Nowakowską. O przyczynach wolę nie pisaćsad
        Aśka
    • zizia21 Re: ranking lekarzy krakowskich 01.06.04, 11:23
      A ja z czystym sumieniem polecam dr Tomasza Home - doskonaly i ceniony
      specjalista, ginekolog-połoznik. pracuje na kopernika, w klinice w
      niepolomicach i przyjmuje w prywatnym gabinecie na oboznej . jego fachowosc
      rekompensuje długie terminy oczekiwania i wzgledna wylewnosc. raz jeszcze
      goraco polecam!
      iza i 32tyg Nelly
      • mada06 do ATOMUFFKA 01.06.04, 12:22
        hej!!
        moją ciżę od początku prowadzi dr Peszek z Promedisu, który oprócz tego pracuje
        w Klinice na Kopernika. z czystym sumieniem mogę ci go polecić, bardzo miły i
        fachowy lekarz. ja już na dniach czekam na rozwiązanie.
        pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka