Dodaj do ulubionych

ranking lekarzy krakowskich

IP: *.* 12.04.02, 12:50
Witam wszystkich serdecznie,nasze dzieciaczki i ich zdrowie są najważniejsze.Jako, że czasy są takie a nie inne, podobnie się rzecz ma jeśli chodzi o lekarzyI dlatego powinnyśmy stworzyć czarną i złotą listę opieki zdrowotnej przynajmniej w Krakowie.I myślę, że to byłby maluśki kroczek w kierunku poprawy opieki zdrowotnej. Bo opisując tutaj różne przypadki te dobre i te złe będziemy propagować lekarzy z prawdziwego zdarzenia, a przestrzegać siebie nawzajem przed złymi.Idea wydaje się dobra, więc potrzebuję wsparcia.Baśka
Obserwuj wątek
    • Gość: ulcik Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 12.04.02, 17:23
      POPIERAMMMMMMMMMMMM!I zaczynam:Dla maluszków: pani dr Małgorzata Borowiecka - super sympatyczna, profesjonalna - poprostu SUPER!!! Dla Mam: pan dr Maciej Kostyk - polecam serdecznie - urodziłam " wraz z nim" dwójkę maluchów i polecam !!!!Czarnej listy na całe szczęście nie mam za dużo nazwisk:Lekarze dla dziecka:tylko jedno nazwisko dr Wrzostek albo Wrzosek ze Szpitala Wojskowego na Galla - ja nie polecamsad(to tyle pozdrawiamUlcik
      • Gość: Ika Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 13.04.02, 21:08
        Ulcik!!!!Rodziłaś z Maćkiem Kostykiem??? JA TEŻ!!! Mój synek ma na drugie Maciek, na cześć Kostyka :) Gdyby nie on... to nawet nie chcę myśleć, co mogłoby się stać!To rewelacyjny lekarz, poleciłam go już wielu osobom i WSZYSTKIE były zachwycone! Jest moim lekarzem od wielu lat i nawet kiedy mieszkałam w Warszawie, na wizyty przyjeżdżałam do niego ;)Rodziłaś w Niepołomicach?Możliwe, że się kiedyś minęłyśmy u niego i nawet o tym nie wiemy ;)
        • Gość: Ika Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 13.04.02, 21:09
          Acha, a jeśli chodzi o ranking pediatrów, to polecam dr Ewę Rompel, pracuje na Neonatologii na Kopernika oraz ma prywatny gabinet na Wrocławskiej ;)
          • Gość: szczypa Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 30.06.02, 14:57
            Ja też polecam panią Ewę Rompel, jest super: profesjonalistka, a do tego sympatyczna i taka zwyczajna. Cieszę się, że nie tylko ja tak myślę. Pozdrawiam, Iwona.
        • Gość: Kelly Re: ranking lekarzy krakowskich - Kostyk IP: *.* 14.11.02, 09:17
          Drogie Mamusie,Czy dr. Kostyk pracuje w którymś ze szpitali Krakowskich. Słyszałam, że dobrze jest chodzić do lekarza, który pracuje w szpitalu gdzie chciałybyśmy rodzić.Bardzo prosze o odpowiedz.
          • Gość: ulcik Re: ranking lekarzy krakowskich - Kostyk IP: *.* 14.11.02, 09:59
            Nie w szpitalu nie pracuje ale pracuje w Klinice Life w Niepołomicach :)Jak masz jakieś pytania pisz :)pozdrawiamulcik
            • Gość: Kelly Re: ranking lekarzy krakowskich - Kostyk IP: *.* 14.11.02, 10:22
              Niepołomice są trochę daleko...., rozumiem że to prywatna klinika wiec rozliczenie z KCH nie wchodzi w grę.Czy można wiedzieć ile taki poród kosztuje?I jeszcze jedno pytanie. Prywatne kliniki rzadko są wyposażone w specjalistyczny sprzęt w razie komplikacji i wtedy maleństwo trzeba przewieźć do szpitala do Krakowa a liczą się czasami minuty, czy mam rację, że istnieje takie ryzyko.
          • lf55 Re: ranking lekarzy krakowskich - Kostyk 22.06.04, 14:45
            niemoge sie przylaczyc do peanow na czesc Kostyka - przez niego coreczka mojej
            przyjaciolki umarla! Nie zauwazyl - albo kompletnie zlekcewazyl - przedwczesny
            porod. Mala sie urodzila w 7 miesiacu i w dodatku byla bardzo mala - nie
            przezyla, nie miala szans. Gdyby nie zlekcewazyl objawow przedwczesnego porodu
            dziecko mialoby duze szanse, podgonione sterydami itp. A moze nawet by sie
            udalo dluzej ponosic ciaze? Sprawa byla nawet w sadzie lekarskim, ale ten jak
            wiadomo nigdy nie rozstrzyga na niekorzysc lekarza... Przepraszam za zimny
            prysznic, ale moze nie wierzcie Kostykowi tak bezgranicznie?
      • Gość: aga102 Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 23.04.02, 18:02
        Ulcik!!!Potrzebuję namiary na dr Kostyka, please!!!!!!!Będę wdzięczna za odzewAga
        • Gość: ulcik Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 23.04.02, 21:17
          Ależżżżżżzzzz proszę : 601402920!!Starowiślna 51!!Jak pójdziesz do niego to go pozdrów ode mnie i od Iki !!PozdrawiamUlcik
          • Gość: aga102 Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 25.04.02, 11:24
            Ulcik, strasznie Ci dziękuję. Coprawda było mi to potrzebne dla koleżanki, ale skoro tak Go zachwalacie to może i ja skorzystam...Dzięki jeszcze raz i pozdrawiamAga
      • Gość: olka4321 Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 03.08.02, 10:03
        dr wrzosek wspominam jako dobrego specjaliste.byla coprawda niemila ale co do opieki nad dzieckiem nie mam zastrzezen.aha krzyczy na nie karmiace piersia.
      • Gość: kiniaki Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 23.10.02, 13:33
        CześćMoże na początku kogo polecam, dr Ewę Rompel, wspaniały fachowiec.Dostępna 24 godziny na dobę i super położnik dr Juszczyk- miałam u niego cesarkę jeszcze pracował w Zeromskim. Stanowczo odradzam pediatrę dr Podsiedlika, uwielbiał ładować w moje dziecko różne specyfiki i co chwilkę kazał przychodzić do kontroli, zawsze płatnej, nawet jak byliśmy u niego w szpitalu, gdy miał dyżur, zawsze się spieszy , pacjenci są co 15- minut, i liczy się tylko kasa, ostatni raz gdy synek był chory i przyjechał do domu policzył 150 złotych, zrezygnowałam z niego.Nie liczy się dziecko tylko ile kasy można wyciągnąć od jego rodziców. To nie tylko moja opinia, podpisuje się pod nią wiele moich koleżanek, które też do niego chodziło i zrezygnowało.
        • miniutka Re: ranking lekarzy krakowskich 15.08.03, 11:14
          Dr. Podsiedlik nas też potraktował fatalnie. Co za ordynarny facet...
          Nie omieszkałam mu zwrócić uwagi! smile
      • Gość: Ika Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 16.11.02, 09:35
        Szpital Wojskowy jest na Wrocławskiej :) Galla jest Polikliniką policyjną ;)
      • hania72 Re: ranking lekarzy krakowskich 20.01.05, 13:04
        Dla dziecka: dr Melanowska-Grześkowiak przyjmuje w "Scanmed"
        dla mamy : H.Chmielniak-Huczek takze "Scanmed"
        Pozdrawiam mama (ur.9.01.03r.) i (ktos?? nie wiem jeszcze kiedy)
    • Gość: akasia Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 12.04.02, 23:31
      Nie twierdzę, że jest to zły pomysł, ale ocenianie lekarzy jest bardzo subiektywne. Ja mogę być zadowolona, bo odpowiada mi sposób badania i leczenia, komuś innemu już nie.Sytuacja sprzed kilku lat, wymieniałyśmy z koleżanką spostrzeżenia na temat lekarzy pracujących w przychodni. Ja twierdziłam, że moja lekarka jest bardzo dobra, koleżanka, że nie bo ona leczy najpierw dając witaminę C i tym podobne środki zaradcze zamiast od razu antybiotyk, żeby się dziecko bardziej nie rozchorowało.
    • Gość: maminka Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 13.04.02, 00:11
      Ja jestem za takim rankingiem, nie tylko polecajacym, ale też odradzającym.
    • Gość: iberia SUPER:-))))) IP: *.* 13.04.02, 09:54
      czesc,caly czas myslalam o czyms takim ale zanim ja sie zbiore to ho hosmile.ale oto i jest wiec i dolaczaam swoje typy.dla bobasow dr Krzysztof Strozik a dla mam dr Andrzej Balasz.a co negatywow to calkowicie zgadzam sie z typem ulcika czyli absolutnie,nigdy w zyciu nie wybierajcie sie z dzidzia do dr Wrzosek ze szpitala na Galla.jest okropna,wstretna,bez serca baba.Kiedy ja rodzilam Kubka zostala wezwana na dyzur do kliniki.przyjechala w zlym humorze bo bylo juz kolo 22 wiec dla niej pozno.poza tym Kubek urodzil sie z wielkimi problemami o czym chyba juz wszyscy tutaj wiedza,przez 6 minut po urodzeniu wogole nie oddychal,nie dawal zadnych oznakow zycia wiec kiedy to zobaczylam,kiedy widzilam jak wpychaj amu jakies rurki,masuja serduszko,podaja tlen zeby zaczal zyc po prostu plakalam.a co na to pani dr Wrzosek?pow,ze nie bede dobra matka skro placze,bo cos dzieje sie mojemu dziecku!ze niedorslam jeszcze do macierzynstwa!po tych slowach znienawidzilam ja i zdania nie zmienie.rano przyszla do mnie i pow ,ze kubek wciaz nie rusza prawa reka,ze potzrebna bedzie operacja,przeszczep nerwow,miesni czy co tam jeszcze usmiechnela sie mowiac:wiedzilam,ze tak bedzie jak pani tak panikowala i poszla.Rety,jak sobie to przypomne to mam ochote ja udusic.ile ja wtedy przeszlam...ehh.na szczescie caly czas byla przy mnie bardzo mila pani doktor Marszalek-Fuchs oraz polozna.no ale sie rozpislam a mialy byc tylko typy podanesmilepozdrawiamiza i Kubeczek ruszajacy obiema raczkami bez operacji
      • coppola1 Popieram! 29.06.03, 15:14
        Uważam, że Strózik jest świetny
    • Gość: tatus Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 22.04.02, 00:58
      Dla bobasów polecam dr.Zygmunta Nowackiego (pediatra-alergolog) przyjmuje na ul.Masarskiej.
      • mopek1 Re: ranking lekarzy krakowskich 24.10.03, 10:13
        Pamiętajcie o tym, że dobry lekarz to nie tylko miłysmile w ładnym gabinecie, ale
        przedewszyskim mądry i kompetentny. Dlatego nie polecam dr Nowackiego !!!!!!!!!
    • Gość: tatus Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 22.04.02, 01:04
      A jeśli chodzi o tą CZARNĄ LISTĘ to ja zdecydowanie wpisuję na nią całą klinikę na Kopernika!!! KOSZMAR TOTALNY !!! Aż strach tam zostawić żonę do porodu...
      • Gość: Ika Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 22.04.02, 19:43
        Hej, hej, tatus, spokojnie!! "CAŁA" klinika to także np. chirurgia urazowa :( Miałeś z nimi do czynienia? I co, też podpadli???Ja uważam, że - choć ginekologia nie jest najlepsza, szczególnie dużo mam do zarzucenia oddziałowi, gdzie ordynatorem jest dr Bogdanowicz - to Oddział Neonatologii na Kopernika jest bardzo dobry. Pracuje tam m.in. świetna lekarka Ewa Rompel i super pielęgniarka Olga Skraba.I.& O.
      • ead Re: ranking lekarzy krakowskich 12.08.03, 22:24
        Czas zatrzymal sie tam w XIX wieku... a kobieta rodzaca to zlo konieczne !!
        A obsługa klienta (pacjenta)to dla nich science fiction. Bardzo mile widziane
        sa natomiast "darowizny" na cele nie statutowe, of course.
        Niestety spedzilismy tam w 04/2003 trzy dni i mogę powiedzieć z cała pewnością
        NEVER AGAIN.
        Im szybciej to dziadostwo się rozleci tym lepiej dla wszystkich.
        Przykladow mam tyle, że sie nie zmieszcza a poza tym nie chcę używać
        wularyzmów...
    • Gość: biba Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 22.04.02, 07:23
      Wrzosek faktycznie jest ciezka! Ochrzaniala nas ze nie jestesmy oczytane w temacie noworodkow itp.Uwaza sie za wszystkowiedzaca!!!Poza nia polecam lekarzy z klinikii MSWiA na Galla. Dla dzieci Pani Jasniak-Gontarczyk a mamom Pania Ewe Glinke oraz Pana Garlickiego.Chociaz musze nieco krytycznie ocenic oddzial pediatrii w tejze klinice-nielad.Ale ginekologia i poloznictwo super.
      • Gość: Ika Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 22.04.02, 19:52
        Oj, biba, szkoda że ten wątek nie powstał ze trzy miesiące temu, kiedy wybierałam "losowo" pediatrę na Galla... Miałam do wyboru dr Bargieł, albo właśnie Gontarczyk, no i Bargieł była pierwsza alfabetycznie, to na nią wypadło... Generalnie w poważniejszych sprawach i tak polecę do Ewy Rompel, ale jakieś doraźne wizyty u lekarza, szczepienia etc. to na Galla.Nie wiem, jaka jest ta Gontarczyk; Bargieł niby nic konkretnego do zarzucenia nie mam, jest też miła, ale jakoś do mnie nie przemawia...No i nie miałam wtedy na czyjej opinii się oprzeć :( Oczywiście zapytałam panią w rejestracji, którą z nich wybrałaby dla swojego dziecka, ale pani była bardzo poprawna politycznie i odpowiedziała mi dyplomatycznie, że "obie są jednakowo dobre"... :crazy:BuziakiI.& O.
        • Gość: olka4321 Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 03.08.02, 10:10
          moje dziecko jest zapisane do dr bargiel prosze o opinie
        • Gość: olka4321 Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 03.08.02, 10:11
          moje dziecko jest zapisane do dr bargiel prosze o opinie
          • Gość: 1aguś Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 14.08.02, 15:52
            ja chodzę z małą juz 3 lata do dr bargieł i jest ok, poleciła mi ją położna bo tez musiałam wybierać w ciemno. nie polecam natomiast dr gontarczyk trafiłysmy do nie raz przez przypadek i teraz unikam , jesli nie ma akurat dr bargieł a konsultacja tel nie wystarczy wole jechać do Prokocimia albo zamówić prywatną wizytę
    • Gość: aniaa Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 27.04.02, 07:15
      Dla mam polecam dr Kostyka - lekarz z prawdziweo zdarzenia, mily i taktowny.Dla bobasow - dr Anne Musial z przychodni na al. Pokoju2. Az dziw biezy ze w przychodni pracuje tak mila i kompetentna osoba.Na czarna liste - caly oddzial noworodkow w szpitalu na Strzeleckiej. Spedzilysmy tam okropne 10 dni na dodatek bez sensu.Nic nie pomoglo tylko ja czulam sie prawie jak wyrodna matka i caly czas bylam jednostka chorobowa.
    • Gość: biba Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 27.04.02, 17:04
      Droga Inko!Pani Bargiel tak wyleczyła naszego wtedy miesiecznego synka ze wyladowal w szpitalu. A tam losowanie-oskrzela albo pluca.Przeswietlili go po 5 dniach pobytu tam, podali 2 antybiotyki, ktore jak sie pozniej okazalo nie powinno sie laczyc.Koszmar
      • Gość: r66 Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 29.04.02, 15:58
        Może nic nowego nie napiszę ale polecam dr. Macieja Kostykbardzo dobry lekarz
        • Gość: krakowianka Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 29.04.02, 16:22
          Chciałabym się dowiedzieć czy macie jakiegoś dobrego arelgologa którego mozecie polecić dla dziecka.ja osobiście byłam u Małgorzaty Bederskiej na os.piastów ale nie moę ocenić czy jest dobra bo byłam u niej tylko raz,w lutym i kazała poczekać do lipca na testy.a co do pediatry to chodzę na kozłówek do rodzinnego i wkrza mnie to że nie ma jednej lekarki tylko jak dziecko zachoruje to się idzie do jakiej jest i w ten spośób dziecko chodzi do trzech lekarzy i każdy leczy inaczej.ania
          • Gość: krakowianka Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 29.04.02, 16:23
            basiu myślę że to super pomysł z tym postem.
            • Gość: krakowianka Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 29.04.02, 16:29
              Jeszcze mam do was pytanie czy któraś z was była w Rabce.chodzi mi o Dziecięcy Szpital Kliniczny Instytut gruzlicy i chorób płuc.Chciała bym się tam wybrać z synem ponieważ słyszałam że jest super że robią dziecku masę badań oklepująrobią inchalacje i inne zabiegi.Mój syn jest alergikiem i żeby to potwierdzić chciałabym tam pojechać.Słyszałam to od jednej osoby dlatego pytam o opinie.Ania z szymusiem.
          • zberka Re: ranking lekarzy krakowskich 05.03.04, 00:23
            Witam polecam dr Pawelec przyjmuje w Osrodku Sw. Rafala na ul. Bochenka. jest
            swietna ma super podejscie do dzieci. Natomiast prywatnie to dr Struzika.
    • Gość: Mia Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 30.04.02, 08:03
      Witajcie dzieczyny, temat bardzo mi sie podoba, zajrzałam tu dzisiaj z myśla , że zapytam o dobrego pediatrę. Pomysł super. Ja tez mam dobra lekarkę, ale prywatnie. W osrodku szkoda gadać. Chcemy sie gdzieś przepisać, tylko nie wiemy gdzie. Najbardziej intersuja nas p.ólnocen rejony Krakowa, ew. Zielonki, Azory, rejony Armii Krajowej itp. Nie chciałabym zamienić na jeszcze gorszą lekarkę dlatego pytam was drogioe mamy co mi doradzacie.
      • niedzwiedziczka Re: ranking lekarzy krakowskich 19.08.03, 12:10
        Ja chodzę z małą do przychodni naprzeciwko szpitala MSWiA
        na Galla. Polecam dr Węgrzyn i dr Kisiel. Lepiej nie
        chodzić do dr Turek, bo na wszystkie przypadłości daje
        to samo: syrop prawoślazowy, wit. C i Pulmex Baby sad
        Zanam dobrego pediatrę w szpitalu JPII - dr Kruk. Jeśli
        ktoś mieszka w okolicach Kryspinowa - to przyjeżdża na
        wizyty domowe.
    • Gość: Dorota619 Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 01.05.02, 00:11
      Ja też znam i cenię dr.Ewę Rompel - kompetentna, miła, z nieograniczoną cierpliwościa do mamy i dziecka...Niestety, od kiedy moje dzieci zaczęły chorować przynajmniej raz w miesiącu przestało mnie być stać na prywatne wizyty.Na szczęście tuż obok nas powstało nowe centrum medyczne (mające umowę z MKCh), w którym mają nie tylko bardzo fajną i mądrą pediatrę (dr. Dorota Musiał), ale i wielu bezpłatnych specjalistów np. alergologa, laryngologa. Oboje moich dzieci jest pod kontrolą alergologiczną, leczenie wydaje się skoordynowane, bo wszystkie wizyty, równiez konsultacje specjalistyczne, zapisywane są w jednym zeszycie, więc każdy lekarz czyta, co zdiagnozował i zalecił poprzednik - naprawdę OK. A nawet jak nie ma "naszej" pani doktor, to jest inna, tez moze byc, albo bardzo fajna "rodzinna". I co bardzo ważne - żadnego problemu jeśli chodzi o skierowania do specjalistów (a czytując forum mam wrażenie, że skierowania trzeba czasem wydzierać na siłę), wręcz przeciwnie, lekarze sami proponują jeśli widzą taką potrzebę lub mają jakiekolwiek wątpliwości.Jedyny minus to zbyt często rejestrowani pacjenci, czego efektem są "obsuwy" dochodzące do pół godziny. Ale to chyba do przeżyciawinkTo centrum medyczne nazywa sie MED-ALL i mieści się na ul. Budziszyńskiej na Mistrzejowicach.Tym, co nie mają daleko naprawdę polecam, bo oprócz tego, że kompetentnie, to jeszcze dużo przyjemniej niż w jakichś szpitalnych czy przychodniowych molochach.troche sie rozpisałamsmilepozdrawiam dorota
    • Gość: flaska Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 03.05.02, 23:46
      a czy ktoś zna może dr. Firek ( alergolog ) na centrum B ?zarejestrowałam się w ciemno i nie wiem czy dobrze trafię.ewa
      • Gość: flaska Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 19.05.02, 01:44
        dr. Firek już mogę odradzić .zbyła nas i tyle.na szczęście wypatrzyłam tam lekarkę, którą znam troszkę i do niej pojdę.ewa
    • Gość: ksta Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 15.05.02, 08:53
      Moim zdaniem najlepszym ginekologiem-połoznikiem jest dr Maria Szczawińska, pracująca w szpitalu im. Narutowicza.Pediatra dobry, miły i ładny to dr Janina Bryk pracująca w przychodni na os. Dywizjonu 303. Kasia
      • Gość: milosz Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 15.09.02, 10:07
        ja tez chodze do dr Szczawinskiej - juz nie od dzis i z pelna odpowiedzialnoscia moge ja polecic wszystkim mamom - ciepla, serdeczna, fachowa, zawsze doda otuchy (gdy bylam w ciazy kazda wizyta u niej napawala mnie wielkim optymizmem i wiara w siebie) - jedynym minusem jest to, ze nie jezdzi do porodow, po prostu nawal obowiazkow jej na takie zobowiazania nie pozwala. Pracuje w Narutowiczu wiec rodzac tam jest szansa ze sie na nia "trafi".Jesli chodzi o pediatre, to wlasnie poszukuje odpowiedniej osoby (dzieki za ranking!) - do szczepienia chodzimy do dr Tobiasz na Wroclawska - mila, cierpliwa, ogolnie ok, ale ostatnio czulam niedosyt gdy pytalam o nocne "wybryki" mojego 4-miesiecznego synka, kazala dac mu melise, a ja wiem ze to nie jest to, co pomoze go uspokoic. Jednym slowem nie wczula sie nalezycie w sytuacje.
        • Gość: Agós Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 12.12.02, 22:44
          Ja takze nie od dzis chodze do dr Szczawinskiej i wole nie myslec, co by bylo, gdyby jej nie bylo. Jest niewatpliwie lekarze z powolaniem. Dla zainteresowanych przyjmuje w Pro Humane Vitae na Slawkowskiej oraz w swoim gabinecie na Łukasiewicza. Owocem naszej wspolpracy jest polroczna Majeczka.
      • Gość: Aneta_ Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 04.03.03, 18:45
        Ja rowniez potwierdzam fachowosc i kompetencje dr Marii Szczawinkiej. Uwazam ja za wspanialego ginekologa, przede wszystkim bardzo oddanej swojej pracy i pacjentom.Prowadzila ciaze wielu moich kolezanek i byla przy ich porodach.Ja niestety nie moglam prowadzic u niej swojej ciazy, gdybym mieszkala w Polsce na pewno wybralabym ja.Aneta
        • auxanne Re: ranking lekarzy krakowskich 31.03.06, 18:12
          Ja również podpisuje sie obiema rekami!!! dr Szczawińska to świetny fachowiec i
          serdeczny, ciepły człowiek. Polecam jak najbardziej.Dzieki niej nasz mały
          szkrabek jest szczęśliwie z nami smile
    • Gość: agis Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 21.05.02, 22:39
      ja z calego serca polecam ginekolog dr urszule sedzimir ze szpitala narutowicza. przyjmuje prywatnie na ul. sarego (przecznica od dietla). gabinet przestronny, usg (przy kazdej wizycie, dokladne z pomiarami). pani niezwykle mila i usmiechnieta, poswiecala nam co najmniej godzine za kazdym razem tongue_out wizyty dosc drogie, my placilismy w 2001r 80zl, nie daje rachunkowsad z synkiem chodzimy do lekarza rodzinnego kolo osrodka zdrowia w wieliczce, wiec pewnie nikogo to nie zainteresuje, ale polecam.
    • Gość: Bożena Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 22.05.02, 11:55
      A czy któraś z Was słyszała o dr Juszczyku.(Wcześniej szpital Żeromskiego teraz klinika na Ujastku).Szczęśliwie przyjął na świat moją Marysieńke, po porodzie prawie się w nim zakochałam, że urodziłam zdrową śliczną dziewczynkę. Mam wadę macicy, a on poprowadził moją ciąże idealnie, bez zbędnego panikowania, prawie bezstresowo i zdecydował o cięciu wcześnie, ale w idealnym momencie dla dziecka. Polecam, mnie również go polecono. Skrzynia
    • Gość: Agnieszek Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 01.06.02, 22:36
      Doktor Juszczyk co prawda nie prowadził mojej ciąży ale to on wykonywał cesarkę, polecił mi go inny lekarz i muszę pryznać że był to trafny wybór. Lekarz mądry, odpowiedzialny ze wspaniałym podejściem do pacjentki. Z czystym sumieniem - polecam!
      • Gość: Ter35 Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 12.08.02, 12:35
        Witaj! Jesli masz chwilke czasu prosze odpisz mi jakie warunki są na Ujastku czy płaciłas za cesarke , jak dlugo dochodziłas do siebie po tej operacji i ile lezalas w szpitalu .Czy jesli cesarka jest zaplanowana ze względu na dużą wade wzroku tez cos place? Bede wdzieczna za info .Pozdrawiam Ciebie i maluszki Teresa z Krakowa
    • Gość: Lidiak Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 02.06.02, 12:27
      Polecam dr Januś (niestety nie pamiętam imienia) cudowny. Leczył jeszcze moją siostrę i mnie. Teraz moje i jej dzieci. Z ginekologów bezapelacyjnie dr Maria Szczawińska.słówko do moderatora: może da się stworzyć podsumowanie rankingu a nawet rodzaj ankiety aby można było głowować pozytywnie lub negatywnie???pozdrawiamLidia
      • Gość: Mia Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 03.06.02, 06:09
        Witajcie dziewczyny, czy możesz powiedzieć, gdzie przyjmuje Januś.Z góry dziekuje. Szukam właśnie dobrego pediatry.Małgosia
      • Gość: sammy Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 15.09.02, 14:03
        Podpisuję się dwoma rękami pod wyborem dr Stanisława Janusia. Przyjmuje (prywatnie) na ulicy Ujejskiego 7/4 (Salwator) tel. 425 19 69.Drugim lekarzem, którego polecam z pełną odpowiedzialnością to dr Sławomir Wójcik przyjmujący w ośrodku na ul Niemcewicza (Borek Fałęcki).pozdrawiamsammy :)
        • ead Re: ranking lekarzy krakowskich 12.08.03, 22:35
          Dr St. Januś to prawdziwy lekarz z powołania, a takich już niewielu w świecie
          medycznym. Jak macie watpliwości kogo wybrać, to juz ich nie macie, bo Dr
          Januś jest fantastyczny! Słucha tego co sie mowi- i co dla mnie jest waznie-
          nie przepisuje antybiotyku, jezeli to nie jest konieczne. Pozdrwiam Edyta
    • Gość: suzimuzi Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 04.06.02, 06:21
      A znacie dobrego neurologa oraz dobrego ortopede? Moze byc prytwatnie. Chyba nawet powinno, bo ja nie mam ksiazeczki zdrowia dziecka.Z gory dziekuje,:hello:Suzann
      • Gość: mswierad Re: ranking lekarzy krakowskich-ortopeda IP: *.* 22.11.02, 16:59
        Cześć dziewczyny,Suzann pytała o dobrego krakowskiego ortopedę.Ja tez takiego poszukuję. Czy któraś z was może nam kogos takiego polecić?PozdrawiamMarta
    • Gość: thessi Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 05.06.02, 21:15
      A ja polecam dla mam dr. Edyte Cyganik-Olesiak, pracuje w szpitalu im. Rydygiera prywatnie przyjmuij w Wieliczce (wizyta 40 zl- w 2001 r) Gabinet czysty, przstronny w poczekalni ubikacja i laznienka z bidetem :) Prowadzila mnie przez cala ciaze i rodzialam u niej w szpitalu z nia :) doskonalay uklad ( lekarz doskonaly, na telefon polecam z czystym sumieniem)dla malutkich polecam dr. EwE Sowińska super pediatra zachowawczo podchodzacy do antybiotykow ( noi chyba ze juz nie ma wyjscia :( chwala Bogu u mnie obywalo sie bez :) chemii- z tego co wiem ma meza ginekologa ale nie znam Wizyta o kazdej poze dnia i nocy 60 zl ( oczywiscie lakarz pod telefonem 24 h/ dobe- mysle ze to duzy plussmileThessi mama MAteusza
      • Gość: wiol6666 Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 06.06.02, 12:20
        Thessi, czy mogłabyś mi podać nr tel.do dr Ewy Sowińskiej (tej od malutkich hihi)?Z góry dziękujęLola i 12-dniowy MICHAŁEK
      • Gość: Orfi Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 03.03.03, 14:41
        Mnie do doktor Sowińskiej zniechęciła dawka uderzeniowa wit. D3 jaką zaleciła mojej córce - 4 krople. Łucja miała wtedy 2 miesiące. PozdrawiamOrfi
        • Gość: Aneta_ Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 04.03.03, 18:42
          Orfi,moja coreczka przez pierwszy rok zycia brala 4 kropelki Vit.D3 (taka dawka obowizuje w kraju gdzie mieszkam), wiec chyba ten lekarz tak bardzo sie nie pomyli...Aneta
          • Gość: Orfi Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 07.03.03, 23:20
            A w jakim kraju mieszkasz ? Pytam, bo 4 krople to wyjątkowo duza dawka uzupełniająca.Pozdrawiam Orfi
    • Gość: eberko Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 10.06.02, 14:41
      cześć DziewczynyJa też chcę kogoś polecić: dla dzidziusia - specjalista chorób dzieci dr Marta Czubaj -Kowal -super babka, prywatnie przyjmuje na Kolorowym (50 zł), a pracuje w Zeromskima dla mamuś: dr Juszczyk na Ujastku, podczas ciąży do niego nie chodziłam bo go nieznałam, ale jak znowu będę w ciąży to na pewno do niego on jest świetnym specjalistą Przyjmuje na Złotego Wieku). Natomiast czarna lista to dr. Kinga Pirowska z przychodni Medi-kolor na os. kolorowym - to niby jest pediatra ale podejście ma beznadziejne, nie neguję jej wiedzy ale stosunek do dziecka. To jest młoda babka a do tego dziecka nawet się nieodezwie. Robi tyle ile musi.Pozdrawiam Patrycja
    • Gość: ANN Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 11.06.02, 15:49
      Ja niestety nie mogę polecić dobrego pediatry, ponieważ jstem właśnie na etapie poszukiwań, natomiast mogę serdecznie przestrzec przed szpitalem im. ś. Ludwika. Ja byłam tam przez kilka dni na oddziale IV i tego przez co tam przeszliśmy nie życzyłabym najgorszemu wrogowi. Zaczęło się od złej diagnozy, a skończyło na wypisaniu na żądanie, jak się później okazało na szczęście....
    • Gość: ED Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 11.06.02, 22:05
      polecam baaaaaaaaaaaaardzo serdecznie lekarke dr. Aline Tochman, jest swietnym pediatra...i przemilym czlowiekiem!!!przyjmuje na ul.Krolowej Jadwigi... wiec kto ma w miare blisko... niech sie nawet nie zastanawia :))
    • Gość: Ola.P Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 18.06.02, 19:00
      Dla mam mogę gorąco polecić dr. Jacka Drzewickiego - przyjmuje w przychodni na ul. Pachońskiego i prywatnie na ul Kazimierza Wielkiego.Natomiast Waszymi Maluszkami profesjonalnie i życzliwie zajmie się dr Jadwiga Gołda z przychodni na Pachońskiego.POLECAM !!!
      • maja.23 Re: ranking lekarzy - dr Gołda pediatra 04.01.05, 16:58
        Zaskoczyła mnie opinia o życzliwości dr J. Gołdy. Mam bardzo nieprzyjemne
        doświadczenia z kontaktu z nią i przychodnią w której pracuje.
        Mam 3 letnią córeczkę,niedawno zmieniliśmy miejsce zamieszkania (Prądnik Biały)
        i wraz z tym przychodnię (Z Galla - dr Kisiel) na Pachońskiego. Nie mamy
        samochodu, była to więc konieczność. I tu zaczęły się schody : ograniczony
        dostęp do lekarza - cały czas brak numerków (przychodnia czynna od 7.00 do
        18.00, o 7.10 nie ma już numerów), rejestratorki proponują "wchodzenie" między
        pacjentami.Na wizytę do "zdrowego" są miesięczne zapisy. Pani w rejestracji -
        bardzo nieprzyjemna i robi zawsze wielką łaskę.
        Przy próbie telefonicznej konsultacji z dr Gołdą (bo od 2 dni nie mogłam zdobyć
        numerka) zostałam nazwana "wyrodną matką, która nie umie zaopiekować się
        dzieckiem" (Mała miała zatrucie pokarmowe i chciałam ustalić co mogę jej
        podawać)
        Przy próbie "wejścia" między pacjentami (ustalonej z rejestratorkami i
        oczekującą mamą z dzieckiem - a takie "podchody" nie są dla mnie "bułką z
        masłem"), było jeszcze "zabawniej". Weszłam z dzieckiem do gabinetu i rozmawiam
        z panią, a pani mnie nie widzi = traktuje jak powietrze. Nie widzi mnie i woła
        następną mamę z dzieckiem. Mama się krępuje, ja próbuję rozmawiać i nic, dalej
        mnie nie widzi. Pytam kiedy może mnie przyjąc - "nie wiem".Wychodzę zapłakana z
        Małą z gabinetu.I czekam w poczekalni. Pani dr przyjęła wszystkich pacjentów,
        wyszła, spojrzała na nas, przekręciła klucz i poszła do rejestracji. Pytam w
        okienku czy może teraz zbadać dziecko. Usłyszałam, że idzie teraz do zdrowych
        dzieci i "jak chcemy to możemy czekać" (2 godziny). Wróciłyśmy do domu, i
        udaliśmy sie do Scanmedu.
        Ponieważ pracuję, moje wszelkie wyczerpujące próby konsultacji z lekarzem
        kończyły się najczęściej czekaniem do 18.00 i wizytą w Scanmedzie, albo domową
        wizytą lekarzy z Medicaveru.Całe szczęscie, że moje dziecko cieszy się dobrym
        zdrowiem.
        Bardzo żałuję, że przepisałam dziecko do tej przychodni. Szukam teraz nowej w
        tej okolicy (mam na uwadze "Klinikę Zdrowie") albo powrót na Galla do dr
        Kisiel.
        Przychodnia na Galla wydawała mi się wcześniej "jedną z wielu", a do dr Kisiel
        nie miałam żadnych zastrzeżeń( udzielała wyczerpujących rad co do diety,
        pielęgnacji, nie lekceważyła w wywiadzie żadnych sygnałów, sympatyczna dla
        dziecka, i przyjmowała wszystkich pacjentów). Jeżeli nie było jej w Przychodni
        z równą życzliwością przyjmowały nas pozostałe lekarki.
        Iwona i Weronika
        • ola07 Re: ranking lekarzy - dr Gołda pediatra 06.01.05, 23:18
          Przepisz sie do przychodni na Nałkowskiego,polecam tam naszą pediatrę dr
          Stanisławę Sitko- Surówkę,dobry lekarz,przemiła osoba,z bardzo dobrym
          podejściem do dzieci,ja dojeżdżam do niej z Mistrzejowic(wcześniej mieszkałam
          na Azorach),będziesz zadowolona.Pozdrawiam.
      • polczha Re: ranking lekarzy krakowskich 31.03.06, 14:19
        Ja też mogę polecić dr Jacka Drzewickiego dla mam , dla dzieciaczków dr Barbara
        Zalewska z przychodni na ul. Białoruskiej
    • Gość: Ingrid Re: ranking lekarzy krakowskich IP: *.* 04.08.02, 14:44
      Witajcie:Polecampani dr Olesiak pediatra/alergolog (przychodnia Kolor-Med czy jakos tak na os. Kolorowym 21).pani dr Gugala laryngolog (ta sama przychodnia), mnie ujelo w niej to, ze nie wyslala mojej corki od razu na wyciecie trzeciego migdala, tylko dopoki mala jest zdrowa (a latem zawsze jest) leczy mala srodkami homeopatycznymi. Nie zaszkodza a moga pomoc.Dla Mam:pan dr Jacek Franczak, ginekolog poloznik, pracuje w Medicover.Nie polecam:pani dr. Konieczna laryngolog - wiem, wiele osob powie, ze jest dobra, a ja mowie, ze jest konserwatywna. Przy pierwszej wizycie, nie znajac dziecka i nie pytajac mnie o to czy rozwoj malej jest prawidlowy stwierdzila uposledzenie sluchu i nakazala natychmiast zglosic sie do nie do szpitala na odpowiednie badania i ustalenie terminu wyciecia trzeciego migdala. Najzabawniejsze jest to, ze corka NIGDY nie miala problemow powiazanych ze sluchem...Pozdrawiam,Ingrid
      • beba2 Re: ranking lekarzy krakowskich 07.02.04, 20:47
        Dr Konieczna ____beznadziejna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka