xxagaxx 18.04.09, 22:15 jak w temacie zna ktoś fajne miejsce i dobrego lekarza stomatologa? od wielu lat chodzę prywtanie, ale coraz drożej niestety... może da się coś w tym temacie zdziałać w ramach NFZ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiaweronka Re: dentysta dla dorosłych na NFZ 19.04.09, 21:00 Ostatnio postanowiłam zaoszczędzić na dentyście i po raz pierwszy od jakichś 20 lat poszłam do prywatnego gabinetu z podpisaną umową (Triodent Wieliczka). Niby spoko, milutko i ogólnie ok. Usunięcie kamienia, przegląd, prześwietlenie jedynego zęba wymagającego leczenia i informacja o tym, że albo trzeba go usunąć albo leczyć kanałowo. No i wszystko byłoby ok, ale refundacji na leczenie kanałowe nie ma, a koszt owego to 200 złotych + materiał za wypełnienie. Umówiłam się zatem na kolejną wizytę, ale chyba jeszcze zadzwonię do "mojej" dentystki i zapytam ile u niej kosztuje leczenie kanałowe. Mąż też był. Dopłacił 70 złotych, żeby plomba była światłoutwardzalna. Lekka kicha. ................................. www.wakacje.wieliczka.info - Biuro Turystyczne Marzenia się spełniają! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_dominiki Re: dentysta dla dorosłych na NFZ 20.04.09, 07:49 Kilkoro moich znajomych chodzi do dentystki, która przyjmuje w gabinecie zlokalizowanym przy wejściu głównym do przychodni na os. Jagiellońskim. Są zadowoleni, pani ponoć bardzo miła i dokładna. Oczywiście dopłacają za materiał, jeśli nie jest on refundowany przez NFZ (np. ok. 50 zł za plomby światłoutwardzalne z tyłu). Sama nie byłam, ale ostatnio u dentysty prywatnego za sam opatrunek zapłaciłam te 50 zł..., więc może warto... Odpowiedz Link Zgłoś
agnes-13 Re: dentysta dla dorosłych na NFZ 25.08.09, 23:00 ja byłam w gabinecie u pani dr Panuszki w Wieliczce, ma umowe z nfz , wiec jest taniej, jak chesz lepsza plombe to trzeba dopłacic, ale mozesz tez wszystko zrobic za friko jak Cie nie stac, moj synek chodzi tam tez do ortodonty, ja jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś