Dodaj do ulubionych

Pediatra - katowice?

12.05.04, 10:24
Chcę zmienić lekarza pediatre mojej córki. Czy jest na grupie może ktoś z
Katowic kto mógłby mi polecic dobrego, zainteresowanego zdrowiem dziecka
pediatrę.
Chętnie okolice Brynowa lub Ligoty.

Pozdrawiam
Agnieszka
Obserwuj wątek
    • lidkamamakuby Re: Pediatra - katowice? 14.05.04, 09:50
      Witaj bourbonetko!
      Moge polecic Ci panią dr Michalską (pediatra - alergolog). Przyjmuje na
      pograniczu Brynowa i Ligoty przy ul. Rolnej. Duze zainteresowanie pacjentem,
      swietny kontakt z dzieckiem i opiekunami. W trakcie leczenia staly kontakt
      telefoniczny, mozna informowac o naglych zmianach w przebiegu choroby, lub po
      prostu upewnic sie co do postepowania. Gdy nie mielismy mozliwosci
      przywiezienia dziecka, p. doktor powiedziala, ze nie ma problemu ona do nas
      podjedzie. Przyjezdza tez na wizyty domowe odplatne. Wszystkie informacje
      znajdziesz na jej stronie www.doktormichalska.webpark.pl Jezeli interesuja Cie
      jeszcze jakies szczegoly to pytaj, chetnie odpowiem!
      Pozdrawiam i zycze zdrowia!
      L.
      • bourbonetka Re: Pediatra - katowice? 15.05.04, 12:09
        No tak, wiele osób ją poleca i gabinet jest blisko mojego miejsca zamieszkania
        lecz z tego co czytam na stronie to gabinet niepubliczny i dr Michalska nie ma
        podpisanej umowy z NFZ, wolałabym jednak pediatrę z sercem ale również z
        podpisana umową NFZ.... Właśnie wybieram się na urlop wychowawczy więc ubędzie
        spora cześć dochodu w budżecie domowym....
        • lidqa Re: Pediatra - katowice? 16.05.04, 14:04
          dr mirska to najlepszy pediatra jakiego soptkalam. Ale nivc o niej nie wiem.
          Znaczy nie wiem gdzie przyjmuje itd. Ale mysle ze NFZ wie takie rzeczy
    • mgoocha Re: Pediatra - katowice? 01.06.04, 10:41
      polecam dr Bochnie. Pracuje w Gornoslaskim Centrum Zdrowia Dziecka na oddziale
      ratunkowym, a przyjmuje w poradni EPION przy ul. kijowskiej. to nzoz ale ma
      podpisana umowe z nfz.
      • gemma.v Re: Pediatra - katowice? 01.06.04, 23:10
        Ja też chodzę do p. Bochni. smile
        W sumie też mogę ją polecić, z dwóch powodów:
        1. pracuje w GCZDiM, co wiąze się dla nas z szybkim dostępem do specjalistów -
        Przykłady: Zuzkę dopadło ostre zapalenie ucha, pojechaliśmy do pani Bochni o
        16.00, a ona skierowała nas od razu na oddział ratunkowy, gdzie przyjął Zuzę
        laryngolog.
        Wojtek jako noworodek miał żóltaczkę, pani doktor skierowała nas od razu na
        ratunkowy, gdzie zrobiono mu badanie poziomu bilirubiny (od ręki, chociaż było
        po 17.oo wink) i zalecono odpowiednie leczenie.

2. chętnie daje skierowania do specjalistów i to, jak sama zresztą mówi, nie
        dlatego, że chce się nas "pozbyć". Wydaje mi się, że po prostu chyba ma w
        sobie dośc pokory, żeby uznać, iż nie zna się na wszystkim jednakowo dobrze.
        Za to ją cenię.
        Ale jeżeli ktoś szuka radosnego, wylewnego lekarza, który się będzie rozczulał
        nad dzieckiem (tiu tiu tiu, jaki bobasek) i gadał jak najęty, to nie ten
        adres. wink) W sumie mi to odpowiada, bo wolę ludzi konkretnych i nawet nieco
        flegmatycznych, chociaż czasem brakuje mi u pani B. jakiejś takiej
        serdeczności, czy ja wiem jak to nazwać...
        Ale ogólnie, jeśli chodzi o kompetencje, to polecam zdecydowanie.
        Ojeje, ale dużo napisałam...
        POzdrawiam smile
        gemma
        • bourbonetka Re: Pediatra - katowice? 03.06.04, 09:47
          serdeczne dzięki za polecenie.
      • bourbonetka Re: Pediatra - katowice? 03.06.04, 09:46
        dzięki za polecenie. W którym mniej-więcej miejscu znajduje się poradnia Epion?
        Bliżej Panewnickiej? lepiej mi będzie dojechać od Panewnickiej czy skrótem z
        Brynowa?
        • gemma.v Re: Pediatra - katowice? 03.06.04, 10:02
          Nie mam pojęcia, którędy wiedzie skrót z Brynowa wink
          Ale jak pojedziesz ul. Ligocką w stronę Piotrowic, to musisz skręcić w prawo
          zaraz za mostem, na którym Ligocka zmienia nazwę na Piotrowicką. Potem
          jedziesz aż do Kijowskiej, nastepnie skręcasz w prawo, szukając po lewej
          stronie uliczki, przy której jest przychodnia i apteka. smile
          Przychodnia Epione to mały, jasny, samotnie stojący pośród bloków domek,
          trochę w głębi (nie zaraz obok Kijowskiej, trzeba wjechać w uliczkę, ale z
          Kijowskiej ją widać).
          Od Panewnickiej jest dośc blisko, od skrzyżowania z Kijowską jakieś półtora
          kilometra, tak sądzę.
          Nr telefonu: 206 40 68.
          POzdrawiam smile
          gemma
    • anita001 Re: Pediatra - katowice? 02.06.04, 12:30
      Ja rowniez polecam dr. Mirska. Namiary na priva
    • nikita0 Re: Pediatra - katowice? 03.06.04, 11:37
      Dzewczyny powiedzcie, czy ja mogę również wraz z dzieckiem być pacjentką pani
      Mirskiej lub tej drugiej pani? Jestem płatnikiem i mam kartę śl kasy chorych,
      ale mieszkam w Dąbrowie Górniczej, więc tu się boję czy zostanę przyjęta z
      innego miasta???
      Dziękuję!!!
      • gemma.v Re: Pediatra - katowice? 03.06.04, 15:37
        Jasne, że zostaniesz przyjęta. smile
        Na początku jeździłam do przychodni na Kijowską z Chorzowa i nie było żadnego
        problemu. Musisz jedynie mieć śląśką kartę NFZ.
        gem
        • mysiam Re: Pediatra - katowice? 03.06.04, 16:21
          Hej Gemma,
          zgadzam się z Tobą co do p.Bochni-my też do niej chodzimy-konkretnie i szybko
          (co czasem przy okazji szczepień szczególniesmile jest lekko denerwujące) Ale
          zawsze odpowiada na moje pytania rzeczowo .To ona mnie pocieszała,że nie będę
          miała grubego dzieckasmileMisiek miał 4 kg po urodzeniu ,na pierwszej wizycie
          P.dr. zważyła go i....6 kg. (po miesiącu 2 kilo przyrostu)-ale za kolejny m-c
          okazało się ,że ona się pomyliła ,bo i wtedy Miś ważył równe 6 kilosków....i
          tak co m-c kilo do przodu...Ja panikowałam ,że Miś będzie grubasem(tylko cyc
          przez 6 m-cy)a Ona pocieszała i mówiła ,że schudnie-i dziś syn ma 15 i pół m-ca
          i waży 11 kg....a jednak miała rację -sorrki ,że nie na temat ,ale tak jakoś
          wyszło...A tak wogóle to deklarowałaś się owego czasu na spotkania w parku na
          Zadolu-bywasz? ,bo my prawie codziennie w piaskownicysmilepozdrówka,mysiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka