bourbonetka 12.05.04, 10:24 Chcę zmienić lekarza pediatre mojej córki. Czy jest na grupie może ktoś z Katowic kto mógłby mi polecic dobrego, zainteresowanego zdrowiem dziecka pediatrę. Chętnie okolice Brynowa lub Ligoty. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidkamamakuby Re: Pediatra - katowice? 14.05.04, 09:50 Witaj bourbonetko! Moge polecic Ci panią dr Michalską (pediatra - alergolog). Przyjmuje na pograniczu Brynowa i Ligoty przy ul. Rolnej. Duze zainteresowanie pacjentem, swietny kontakt z dzieckiem i opiekunami. W trakcie leczenia staly kontakt telefoniczny, mozna informowac o naglych zmianach w przebiegu choroby, lub po prostu upewnic sie co do postepowania. Gdy nie mielismy mozliwosci przywiezienia dziecka, p. doktor powiedziala, ze nie ma problemu ona do nas podjedzie. Przyjezdza tez na wizyty domowe odplatne. Wszystkie informacje znajdziesz na jej stronie www.doktormichalska.webpark.pl Jezeli interesuja Cie jeszcze jakies szczegoly to pytaj, chetnie odpowiem! Pozdrawiam i zycze zdrowia! L. Odpowiedz Link Zgłoś
bourbonetka Re: Pediatra - katowice? 15.05.04, 12:09 No tak, wiele osób ją poleca i gabinet jest blisko mojego miejsca zamieszkania lecz z tego co czytam na stronie to gabinet niepubliczny i dr Michalska nie ma podpisanej umowy z NFZ, wolałabym jednak pediatrę z sercem ale również z podpisana umową NFZ.... Właśnie wybieram się na urlop wychowawczy więc ubędzie spora cześć dochodu w budżecie domowym.... Odpowiedz Link Zgłoś
lidqa Re: Pediatra - katowice? 16.05.04, 14:04 dr mirska to najlepszy pediatra jakiego soptkalam. Ale nivc o niej nie wiem. Znaczy nie wiem gdzie przyjmuje itd. Ale mysle ze NFZ wie takie rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
mgoocha Re: Pediatra - katowice? 01.06.04, 10:41 polecam dr Bochnie. Pracuje w Gornoslaskim Centrum Zdrowia Dziecka na oddziale ratunkowym, a przyjmuje w poradni EPION przy ul. kijowskiej. to nzoz ale ma podpisana umowe z nfz. Odpowiedz Link Zgłoś
gemma.v Re: Pediatra - katowice? 01.06.04, 23:10 Ja też chodzę do p. Bochni. W sumie też mogę ją polecić, z dwóch powodów: 1. pracuje w GCZDiM, co wiąze się dla nas z szybkim dostępem do specjalistów - Przykłady: Zuzkę dopadło ostre zapalenie ucha, pojechaliśmy do pani Bochni o 16.00, a ona skierowała nas od razu na oddział ratunkowy, gdzie przyjął Zuzę laryngolog. Wojtek jako noworodek miał żóltaczkę, pani doktor skierowała nas od razu na ratunkowy, gdzie zrobiono mu badanie poziomu bilirubiny (od ręki, chociaż było po 17.oo ) i zalecono odpowiednie leczenie. 2. chętnie daje skierowania do specjalistów i to, jak sama zresztą mówi, nie dlatego, że chce się nas "pozbyć". Wydaje mi się, że po prostu chyba ma w sobie dośc pokory, żeby uznać, iż nie zna się na wszystkim jednakowo dobrze. Za to ją cenię. Ale jeżeli ktoś szuka radosnego, wylewnego lekarza, który się będzie rozczulał nad dzieckiem (tiu tiu tiu, jaki bobasek) i gadał jak najęty, to nie ten adres. ) W sumie mi to odpowiada, bo wolę ludzi konkretnych i nawet nieco flegmatycznych, chociaż czasem brakuje mi u pani B. jakiejś takiej serdeczności, czy ja wiem jak to nazwać... Ale ogólnie, jeśli chodzi o kompetencje, to polecam zdecydowanie. Ojeje, ale dużo napisałam... POzdrawiam gemma Odpowiedz Link Zgłoś
bourbonetka Re: Pediatra - katowice? 03.06.04, 09:47 serdeczne dzięki za polecenie. Odpowiedz Link Zgłoś
bourbonetka Re: Pediatra - katowice? 03.06.04, 09:46 dzięki za polecenie. W którym mniej-więcej miejscu znajduje się poradnia Epion? Bliżej Panewnickiej? lepiej mi będzie dojechać od Panewnickiej czy skrótem z Brynowa? Odpowiedz Link Zgłoś
gemma.v Re: Pediatra - katowice? 03.06.04, 10:02 Nie mam pojęcia, którędy wiedzie skrót z Brynowa Ale jak pojedziesz ul. Ligocką w stronę Piotrowic, to musisz skręcić w prawo zaraz za mostem, na którym Ligocka zmienia nazwę na Piotrowicką. Potem jedziesz aż do Kijowskiej, nastepnie skręcasz w prawo, szukając po lewej stronie uliczki, przy której jest przychodnia i apteka. Przychodnia Epione to mały, jasny, samotnie stojący pośród bloków domek, trochę w głębi (nie zaraz obok Kijowskiej, trzeba wjechać w uliczkę, ale z Kijowskiej ją widać). Od Panewnickiej jest dośc blisko, od skrzyżowania z Kijowską jakieś półtora kilometra, tak sądzę. Nr telefonu: 206 40 68. POzdrawiam gemma Odpowiedz Link Zgłoś
anita001 Re: Pediatra - katowice? 02.06.04, 12:30 Ja rowniez polecam dr. Mirska. Namiary na priva Odpowiedz Link Zgłoś
nikita0 Re: Pediatra - katowice? 03.06.04, 11:37 Dzewczyny powiedzcie, czy ja mogę również wraz z dzieckiem być pacjentką pani Mirskiej lub tej drugiej pani? Jestem płatnikiem i mam kartę śl kasy chorych, ale mieszkam w Dąbrowie Górniczej, więc tu się boję czy zostanę przyjęta z innego miasta??? Dziękuję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gemma.v Re: Pediatra - katowice? 03.06.04, 15:37 Jasne, że zostaniesz przyjęta. Na początku jeździłam do przychodni na Kijowską z Chorzowa i nie było żadnego problemu. Musisz jedynie mieć śląśką kartę NFZ. gem Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam Re: Pediatra - katowice? 03.06.04, 16:21 Hej Gemma, zgadzam się z Tobą co do p.Bochni-my też do niej chodzimy-konkretnie i szybko (co czasem przy okazji szczepień szczególnie jest lekko denerwujące) Ale zawsze odpowiada na moje pytania rzeczowo .To ona mnie pocieszała,że nie będę miała grubego dzieckaMisiek miał 4 kg po urodzeniu ,na pierwszej wizycie P.dr. zważyła go i....6 kg. (po miesiącu 2 kilo przyrostu)-ale za kolejny m-c okazało się ,że ona się pomyliła ,bo i wtedy Miś ważył równe 6 kilosków....i tak co m-c kilo do przodu...Ja panikowałam ,że Miś będzie grubasem(tylko cyc przez 6 m-cy)a Ona pocieszała i mówiła ,że schudnie-i dziś syn ma 15 i pół m-ca i waży 11 kg....a jednak miała rację -sorrki ,że nie na temat ,ale tak jakoś wyszło...A tak wogóle to deklarowałaś się owego czasu na spotkania w parku na Zadolu-bywasz? ,bo my prawie codziennie w piaskownicypozdrówka,mysiam Odpowiedz Link Zgłoś