Dodaj do ulubionych

Wesołe miasteczko w Chorzowie

22.07.06, 22:42
Witam. Chciałabym się wybrać z moim 2 letnim synkiem do tego wesołego
miasteczka, weszłam na ich stronkę i przeczytałam, że niestety większość
atrakcji (nawet karuzele) jest od 3 lat i wyżej. Może są mamusie, które były
tam ostatnio i mogłyby mi doradzić, czy warto jechać i jak to wszystko wygląda
w rzeczywistości. A poza tym, jak to jest z tymi karnetami - czy jeśli już
chciałabym pilnować dziecko na karuzeli, to też muszę mieć karnet dla siebie?
Szkoda, że tak mało rozbudowana ta ich stronka. Z góry dziękuję. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • carrotka1 Re: Wesołe miasteczko w Chorzowie 22.07.06, 23:22
      Witaj mieszkam w Katowicach, więc do Wesołego Miasteczka mam bliziutko. Byłam
      tam w zeszłym roku z córką (w październiku kończy 3 latka). Nie kupywaliśmy
      karnetu tylko zwykłe bilety pozwalajace na wejście. Karnet obejmował karuzele
      dla starszych dzieci - więc nie było sensu przpepłacać. Generalnie nie byłam
      zadowolona z wizyty. Córka odbyła z nami jedynie rejs statkiem po jeziorku i
      pohuśtala się na słoniku na monety. Wiele karuzel jest dla dzieci starszych i
      faktycznie dla 3 latków. Te karuzele dla trzy latków to najczęsciej karuzele
      typu karuzela wiedeńska, z smochodziakami, słonikami itp. Nie pozwoliłam córce
      z nich korzystać, gdyż miałam wątpliwości czy nie spadnie, i czy w pewnym
      momecie nie zechce zejść. Z tego co wiem, w tym roku nic się nie zmieniło. Samo
      wesołe miasteczko wydaje mi się ponure.
      Osobiście dla małych dzieci bardziej polecam znajdujący się obok Wesołego "Rura
      Park" - palc zabaw dla dzieci z basenami z piłeczkami i ogromnymi labiryntami z
      rur. Koszt chyba okolo 7 zł za godzinę. Płaci tylko dziecko. W budynku jest
      pizzeria, a więc po zabawie można wypić kawę i coś zjeść. Wadą Rura
      Parku,biorąc pod uwagę fajna pogodę, jest to że jest to plac zamknięty -
      znajduje się wewnątrz budynku.
      Oprócz Wesołego Miasteczka na terenie parku jest zoo, Kapielisko Fala - byłam
      tam dziś z corcią. Mała była zachwycona. Dla maluchów jest osobny brodzik, ale
      mozna też zabrać dziecko na basen z "falą" - tam jest brodzik wydzielony. My
      byliśmy na basenie z falą.
      Z innych atrakcji jest też skansen - o ile maluch lubi spacerować. W skansenie
      co jakiś czas organizowane są imprezy typu: "święto ziemniaka", "święto
      miodu", "święto chleba"
      Oczywiście sam park jest fjanym miejscem do spacerów i wizyt z dzieckiem. Z
      restauracji na terenie parku polecam Wioskę Rybacką. Stoliki znajdują się na
      zewnątrz na ternie restauracji (w otoczeniu stolików rozstawionych na dworze)
      przygotowana jest "plaża" dla maluchów ze zjeżdżalnią-domek. Byłam tam na
      początku miesiąca. Na "plaży" dodatkowo były rozłożone dla dzieciaczków zabawki
      do piaskownicy. Pozdrówka
    • mamarazydwa1 Re: Wesołe miasteczko w Chorzowie 22.07.06, 23:23
      Miasteczka nie polecam, bo dzieciaczek za mały, ale zaraz obok jest super
      rurapark - karnet na cały dzień 18zł, mnóstwo atrakcji dla 2 latka a na dole
      pizzeriasmile Synek super sie tam bawiłsmile
      • gabrysia_s Re: Wesołe miasteczko w Chorzowie 23.07.06, 07:54
        mamarazydwa1 napisała:

> Miasteczka nie polecam, bo dzieciaczek za mały, ale zaraz obok jest super
        > rurapark - karnet na cały dzień 18zł, mnóstwo atrakcji dla 2 latka a na dole
        > pizzeriasmile Synek super sie tam bawiłsmile

To raczej atrakcja na zimię, a nie na upalny letni dzień.
        Może zoo?
    • marmusia Re: Wesołe miasteczko w Chorzowie 23.07.06, 00:12
      Moja trzyletnia corka swietnie bawi sie w Wesolym Miasteczku, za to Rura Park
      w naszym przypadku okazal sie porazka, mala bala sie wchodzic zbyt wysoko, po
      15 minutach chciala stamtad wyjsc. W Wesolym Miasteczku w cenie karnetu jest
      wiele karuzel dla malych dzieci, moja Patrycja ma zabawe na kilka godzin.
      Oprocz karuzeli sa tam tez dmuchane zjezdzalnie, miejsce do skakania, baseny z
      pilkami. Niestety opiekun nie moze towarzyszyc dziecku na karuzeli, jesli nie
      ma karnetu (ja nigdy nie kupowalam dla siebie). Pozdrawiam smile.
      • magi104 Re: Wesołe miasteczko w Chorzowie 23.07.06, 11:00
        Hej, niedawno bylismy w Wesołym miasteczku: polecam dla rodziców ze starszymi
        dziećmismile Dla dwulatka na pewno ciekawszym miejscem będzie sąsiednie ZOO niż
        Miasteczko, które dla takich maluszków proponuje może dwie-trzy atrakcje....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka