Dodaj do ulubionych

Poszukuję logopedy

16.02.04, 10:02
Czy macie może namiary na dobrego logopedę dla 5-latka?
A tak przy okazji, czy Wasz lekarz rodzinny też nie chce dawać skierowań do
logopedy zanim dziecko skończy 6 lat, bo to niby za wczesnie?
Pozdrawiam
Gosia
Obserwuj wątek
    • silije.amj Re: Poszukuję logopedy 16.02.04, 13:28
      Ja będę logopedą dopiero za półtora roku jak skończę studia podyplomowe, ale
      chciałam tylko powiedzieć, że jeśli jest podejrzenie wady, to nigdy nie jest za
      wcześnie na logopedę aczkolwiek wiem dobrze, że ze skierowaniami są kłopoty!!!
      Neurologopedzi badają już noworodki z grup ryzyka, ale w tym kraju woli się
      ciągle skomplikowaną późną terapię od profilaktyki!
      • malgosik Re: Poszukuję logopedy 17.02.04, 10:37
        Zdjecia super. Rozumiem, że robisz podyplomowo logopedię. Ich wychowawczyni z
        przedszkola też, ale zanim skończy, to chłopaki pójdą pewnie już do szkoły.
        Pozdrowienia
        Gosia, Maks i Julek
    • anulina Re: Poszukuję logopedy 19.05.04, 08:58
      witaj, mam podobny problem ze znalezieniem logopedy w poznaniu. polecono mi
      ponoc baaaardzo dobrą logopedę, specjalistkę od jąkania (moj synek 3,5 roku
      zaczal sie jąkać sad ale ona po pierwsze ma gabinet za chodzieżą (!!) a po
      drugie bierze... 200 pln za konsultacje! wiec sobie odpuściłam, dzwoniłam po
      logopedach z panoramy firm ale wrażenia nie były najlepsze (jedna nie wiedziala
      ile bierze za konsultacje!) wiec szukam cały czas i sie dziwie, ze w takim
      miescie jak poznan są takie problemy ze znalezieniem normalnego logopedy...
    • ewikmg Re: Poszukuję logopedy 19.05.04, 10:42
      Ja chodzęz synkiem 4,5 (skierowanie bez problemu) do przychodni dla dzieci na
      os. Przyjaźni. Pani Ewa Modelewska - na pierwszą wizytę umawiasz się tel. a
      potem ona wyznacza termin - ok.2-3 tygodnie bo trzeba ćwiczyć w domu.
      Jestem zadowolona i wszystko na kasęchyorych. Jedyny problem, że wizyty przed
      południem
      W razie pytań aweg@tlen.pl
      Ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka