Dodaj do ulubionych

naprawa zasilacza

IP: 195.205.24.* 07.04.05, 14:55
szukam kogoś kto może naprawić zasilacz w Krakowie, zrobiłem małe spięcie.
A może tego się nie naprawia? HELP
Obserwuj wątek
    • Gość: Obywatel Re: naprawa zasilacza IP: *.ists.pl / *.ists.pl 07.04.05, 16:01
      Naprawa zasilacza jest nieopłacalna. W najlepszym razie zapłacisz połowę ceny
      nowego.
      • forresty Re: naprawa zasilacza 07.04.05, 17:05
        kilka słow na temat zasilaczy. Sprawdź jaki masz ten zasilacz. Jak Anteq, Zelman
        czy Tagan to naprawiaj, ale jak megabajt, Codegen, Deer czy jakikolwiek noname
        to nawet jak chodzi to go wywal i dziekuj że sie sam zepsuł . Te zasilacze nie
        mają zapezpieczeń, nie trzymają napięcia, często sie palą pociągając za sobą
        dosłownie wszystko - od płyty po stację dyskietek. Popularne megabajty ważą moze
        coś koło 0,80 kg. Porządny zasilacz zaczyna się koło 2kg. Jak ktoś się nie zna
        na zasilaczach to wystarczy wziąć do reki i jeśli kto kamieni tudzież żelaziwa
        do srodka nie nawkładał to co cieżki zasilacz to dobry zasilacz.
        Dobry zasilacz ma też regulowaną prędkosć obrotów i zabezpieczenia które w razie
        padki nie uszkodzą kompa. Gwarancji nigdy nie masz. Nawet najlepsze zsilacze sie
        palą, ale mniejsze jest prawdopodobieństwo utraty sprzętu.
        Z dostępnych na rynku wybierz Modecoma 350 GTF - w Komputroniku za 99pln +17
        wysyłka. O ile będzie pasował do twej konfiguracji. Ja mam i chwale. Jak miałem
        tego dziadowskiego megabajta to z kompa zrobił się kaloryfer i ojciec dziwił sie
        "jak tu u ciebie ciepło" . A za oknem -15c. Zmieniłem na tego modecoma i z kompa
        leci chłodne powietrze. Dodatkowo kupa kabli w tym zasilaczu. Za tę cenę niczego
        lepszego nie znajdziesz chyba że używane. Ja uważam ze lepiej kupic coś mniej
        markowego ale nowe. Jak kupisz antka przechodzonego za 200pln to nie wiesz czy
        ktoś w nim grzebał, czy wiatraka nie podrasował traktując go smarem. Słowem nie
        wiesz czy po tygodniu nie będziesz miał pożaru w domu.
        I polecam Modecomy. Jak trafisz gdzieś Modecoma z dopiskiem Feel to on kosztuje
        gdzies 75 pln ale to już nie to samo co GTF i wyżej. Modecom Feel musi mieć
        czerwoną literę M a obok Feeel . Jak będzie tylko Feel a ktoś sprzedaje to jako
        Modecoma to są inne zasilacze - gorsze. więc lepiej dać te 20pln więcej i mieć
        spokojną głowę. To naprawde dobre zasilacze - w miarę ciche
        • Gość: dzik Re: naprawa zasilacza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 19:19
          A ile jest wart (chodzi o jakość) zasilacz w tej obudowie?? Dzięki
          • forresty Re: naprawa zasilacza 07.04.05, 20:22
            to znaczy który?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka