Dodaj do ulubionych

Szkoła rodzenia Poznań

14.07.13, 22:34
Witam, jestem w pierwszej ciąży i szukam aktualnych opinii o poznańskich szkołach rodzenia. Jakie polecacie? Czy warto chodzić do bezpłatnych? Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
Obserwuj wątek
    • gavagai1 Re: Szkoła rodzenia Poznań 15.07.13, 23:22
      chodziłam do przyszpitalnej na Polnej i do Gai.
      Na Polnej... no cóż to było już ładnych kilka lat temu ale podejrzewam, że trend "wychowajmy sobie grzeczną, niekłopotliwą pacjentkę" nadal w modziewink
      Szkoła Rodzenia Gaja - baaaaaardzo polecam! Rewelacyjny zespół; położna z doświadczeniem porodów domowych pracująca na co dzień na bloku porodowym na Polnej i cudowna doula. Plus doradczyni laktacyjna, chustowa itd.
      Zajęcia w fajnym miejscusmile
      Oprócz wiedzy dają też spory zapas energii i wiary we własne siły.

Polecałam już przyjaciółce - skorzystała - też bardzo zadowolonasmile
      www.gaja-szkolarodzenia.pl/oferta.html
      • marija_r Re: Szkoła rodzenia Poznań 16.07.13, 09:23
        Bardzo dziękuję za polecenie. Poczekam jeszcze, może ktoś jeszcze napisze o innych. Mam jeszcze trochę czasu i chciałabym dobrze wybrać.
        • marghot Re: Szkoła rodzenia Poznań 18.07.13, 12:02
          w 2008 roku skorzystałam z oferty SR przy szpitalu Św. Rodziny, prowadzi ją Pani Beata Sobala. Wówczas byłam zadowolona, ale z obecnej perspektywy wiem, że była to opcja przygotowująca tzw. łatwego pacjenta wink ale i przyznac trzeba, ze standardy opieki okołoporodowej były inne.
          Teraz szukałabym innej szkoły.
          Moja kuzynka uczestniczyła 2 m-ce tmu w szkole rodzenia Familijny Fyrtel, zajęcia były gdzieś w centrum Poznania. Kuzynka była tak zadowolona z zajęc, że poleciła tę skzołę swojej koleżance, która będzie tam chodizła bodjaże we wrzesniu.
          Ponoć zajęcia prowadizły bardzo sympatyczne i kompetentne osoby, z ktorymi nawiązała się fajna nić porozumeinia.
    • mamusia70 Re: Szkoła rodzenia Poznań- DzieciOk 28.08.13, 15:53
      ja obecnie uczęszczam do szkły rodzenia DzieciOk na ul. Katowickiej. Wcześniej zaliczałam Gaję i tą szkołę na Polnej, ale nie było tam rewelacji. Jest to moja trzecia ciąża więc raczej zapisując się brałam pod uwagę umiejętności położnej. Moja przyjaciółka poleciła mi Panią Anię Ratajczyk z tej szkoły i szczerze jestem zachwycona. Chodzimy razem z mężem i mam wrażenie, że na nowo odkrywamy rodzicielstwo. Pani Ania jest nie tylko położna, ale fizjoterapeutką. Zna doskonale kinesiotaping- nie wiem jak ja mogłam żyć bez tego we wcześniejszych ciążach wink bardzo mi pomaga, bo mam przepuklinę kręgosłupa i bez pomocy Pani Ani chyba nie byłabym w stanie się poruszać. Szkoła jest bezpłatna co jest dla mnie kolejnym jej atutem. Polecam gorąco!
    • gavagai1 Zrzeszenie "Dobre Szkoły Rodzenia" w Polsce 03.09.13, 23:39
      www.dobreszkolyrodzenia.info/?znajdz-nas!,2
      • marija_r Re: Zrzeszenie "Dobre Szkoły Rodzenia" w Polsce 01.10.13, 13:26
        dzięki, troche juz późno bo wybrałam szkołę
        ale zastanawia mnie mała ilość szkół z woj. wielkopolskiego w tym zrzeszeniu
        aż tak źle jest ?
        • marghot Re: Zrzeszenie "Dobre Szkoły Rodzenia" w Polsce 01.10.13, 13:34
          może trudno przecisnąć się przez stronnicze sito
          a czy to zrzeszenie ma jakieś umocowanie? jak długo działa ?kto stoi za weryfikacją?
          Przyznam, ze dość nieufnie podchodze do takich samoznwańczych inicjatyw...
    • natalia709 Re: Szkoła rodzenia Poznań 22.10.13, 19:10
      Oczywiście ,że warto, bogaty program,interesujące zajęcia teoretyczne i praktyczne , bezpłatne masaże,ćwiczenia przygotowujące do porodu , warsztaty dietetyczne,to wszystko znalazłam w Bezpłatnej Szkole Rodzenia "Bambino". Podobnie jak Ty jestem w pierwszej ciąży i szukałam dobrej szkoły i dobrej położnej, poleciła mi te szkołę kuzynka.Położna rewelka, empatyczna,miła i profesjonalna , żartowaliśmy z mężem ,że będzie u nas na etacie bo niedługo planujemy drugie dzieckosmileczytałam o niej pozytywne opinie i nie zawiedliśmy się smile Wszystkim polecam ta szkołę rodzenia.Wszystkie Panie pozdrawiamsmile
    • daliaj Re: Szkoła rodzenia Poznań 18.11.13, 10:15
      Polecam Alma Matter. Super atmosfera, mnóstwo pożytecznych informacji. Można zapoznać się z ich programem w dniach 23-24 listopad gdyż odbędą sie dzrwi otwarte.
      • marghot Re: Szkoła rodzenia Poznań 18.11.13, 18:45
        z tego co wiem, to Alma Matter jest bezpłatna ale nei do końca za darmo wink Mam tu na mysli, ze uczestniczka tej skzoły musi wybrać położną środowiskową właśnei z tej skzoły i wówczas moze korzystać z podstawowych zajęć szkoły w ramach świadczen nfz
        • asia.ko1 Re: Szkoła rodzenia Poznań 06.12.13, 08:54
          Niestety to jedyny mankament tej szkoły, ale ja mimo to bardzo cobie cenię zajęcia w tej szkole, uczęstniczyłam na nie przed pierwszym i drugim porodem, jestem bardzo zadowolona z tych zajęć, odbywają sie w miłej atmosferze, a techniki oddychania jakie poznałam na zajęciach bardzo mi się przydały podczas porodu. To znakomita szkoła
          • mango8000 Re: Szkoła rodzenia Poznań 10.12.13, 10:38
            Właśnie zauważyłam świąteczną promocję w szkole rodzenia Alma Matter, co o tym myślicie?
            Z tego co rozumiem, jak zapiszę się w grudniu, będę mogła uczestniczyć w dodatkowych zajęciach w styczniu totalnie za darmo.
      • anna.hum Re: Szkoła rodzenia Poznań 04.01.14, 15:24
        Jasne jasne, nie wiem jaka mama po kursie rodzenia zagląda na forum po to, żeby napisać o dniach otwartych, wkleić link do www lub napisać, że jedna szkoła lepsza od drugiej... jak już wcześniej wspominałam większość z komentarzy tu to wpisy, które szkoły same sobie wystawiają albo jakieś ataki jednych szkół rodzenia na inne. także Mamy miejcie głowy otwarte i dwa razy przemyślcie zanim przeczytacie opinie na takich forach.

Pozdrawiam
        świadoma przyszła mama

• anna.hum Re: Szkoła rodzenia Poznań 08.12.13, 17:28
      uwaga mamy! szukałam opinii na ten szkół rodzenia, ale z tego co widzę to większość z nich to zwykła ściema - opinie które wypisują sobie same szkoły rodzenia. sprawdźcie kilka innych wątków na gazeta.pl albo innych forach i zobaczycie, że jest kilka szkół, które rzekome 'matki' zachwalają. w jaki sposób? najczęściej albo tworząc samemu pseudo-dyskusję albo wklejając link do swojej www albo krytykując konkurencję. wstyd, bardzo nie lubię takich praktyk!

piszę o tym, bo jestem osobą, która świadomie korzysta z internetu, ale niestety pewnie jeszcze wiele osób się nabiera na takie nieczyste tricki.

także mamy, bądźcie czujne i dwa razy pomyślcie zanim przeczytacie jakąś rekomendację na tego typu forum dotyczącą szkoły rodzenia lub innego typu usług lub firm.

pozdrawiam
      świadoma przyszła mama

• asia16091989 Re: Szkoła rodzenia Poznań 19.12.13, 12:15
      Ja uczestniczyłam do szkoły Alma Matter na Szczepanowskiego, to wspaniała szkołą, ucza w niej doświadczone i sympatyczne położne, ktróre bardzo mnie uspokoiły i dobrze przygotowały do porodu, dzięĸi nauczonej na tych zajęciach technice oddychania urodziłam moje pierwsze dziecko bez większych problemów
      • alekasndra22 Re: Szkoła rodzenia Poznań 12.02.14, 08:03
        Uczęszczałam na zajęcia do szkoły rodzenia Alma Matter na Szczepanowskiego, jestem bardzo zadowolona z tych zajęć, to rewelacyjna szkoła, panuje tam miła i sympatyczna atmosfera, pracują tam wyrozumiałe i życzliwe panie położne. Dzięki zajęciom w szkole rodzenia przestałam obawiać się i stresować przed porodem, miałam świadomość co i jak będzie wyglądać, a dodatkowo uczestniczyłam w bezpłatnej gimnastyce dla mam, dzięki którym poród przebiegał bardziej łagodnie, polecam.
        • asssiad Re: Szkoła rodzenia Poznań 23.02.14, 18:37
          Ja w ten weekend uczestniczyłam w zajęciach szkoły DzieciOK i z czystym sumieniem polecam tą placówkę przyszłym rodzicom smile bardzo fajne zajęcia, pełne opowieści "z życia wziętych", których człowiek nie dowie się z internetu czy od "sąsiadki" wink Po zajęciach odbywały się warsztaty z pierwszej pomocy. Postanowiliśmy z mężem wziąć w nich udział i nie żałujemy, bo oparte były na praktyce i ćwiczeniach. Teraz zamiast zamęczać męża moimi schizami będę dzwonić do mojej położnej wink
          • mamaola89 Re: Szkoła rodzenia Poznań 26.08.15, 13:52
            Mamutek - jedna z lepszych szkół. Przede wszystkim jest bezpłatna a atmosfera naprawdę miła. Jeżeli ktoś jest zainteresowany może przyjechać na targi 5 lub 6 września do Pati i Maks, świetna okazja do zapoznania się.
    • chojnakowska Re: Szkoła rodzenia Poznań 02.09.17, 22:35
      ja polecam zajęcia i wykłady w szkole rodzenia w Suchym Lesie pod Poznaniem. www.somamedica.pl/szkola-rodzenia/
    • jedker20 Re: Szkoła rodzenia Poznań 10.10.17, 14:19
      Nam również z żoną dobrze się współpracowało z świadomymi opiekunami z www.Somamedica.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka