Dodaj do ulubionych

Dr. Wójcicka????????????

08.02.06, 18:09
jakie są wasze opinie? Czy zna sie na problamach skórnych czy komuś pomogła
?.Bo mnie sie wydaje że nie daje rady przepisuje Elidel i elocom a to steryd a
dziecko ma dopiero 5 mcy ..Już naprawde jestem załamana nic nie pomaga a na
alergolog też trafiłam beznadziejną na Bogusławskiego w centrum Alergologii
tam to tylko kasa sie liczy.
Obserwuj wątek
    • a.toris Re: Dr. Wójcicka???????????? 08.02.06, 19:43
      Jeżeli mówisz o lekarce z osiedla Lecha to ja mam krótką radę: wiej, zmień
      lekarza, nigdy więcej. Uwielbia wciskać leki, antybiotyki i jak sama piszesz
      sterydy. Nam pomogła zmiana lekarza. Może popytaj o dobrego dermatologa
      dzicięcego. Ja niestety nie znam.
      • krasnoludekw Re: Dr. Wójcicka???????????? 08.02.06, 20:34
        DZięki to takie mam przeczucie że kobitka nie nadąża ale kurde niewiem na kogo
        by tu zmienić a do jakiego pediatry teraz chodzicie?
        • a.toris Re: Dr. Wójcicka???????????? 08.02.06, 22:45
          Od dwóch lat do dr Kornobis.
    • mamaluna Re: Dr. Wójcicka???????????? 14.02.06, 22:55
      ja sie kurczowo trzymam dr kornobis juz od prawie 8 lat (mama mnie leczyla tez u niej)
      a jak zdarzylo sie, ze byla na urlopie, to szerokim lukiem omijam dr Wojcicka. Tez mam o niej zdanie, ze tylko antybiotyk...

Bardzo chwale sobie dr Kornobis, ale uczciwie mowie, ze problemow skornych to nie mielismy, glownie drogi oddechowe
      • michaas Re: Dr. Wójcicka???????????? 14.02.06, 23:24
        Czy mogłabym prosić o namiar na dr Kornobis-w jakim rejonie Poznania ona
        przyjmuje i jaka ma specjalisacje?
        • mamaluna Re: Dr. Wójcicka???????????? 15.02.06, 10:23
          to jest pediatra w przychodni Salvita na os. Lecha 120 (Rataje)
          tel do poradni dzieciecej 061 8778433.
          Prywatnie nie korzystalam, wiec namiaru prywatnego nie mam

nie wiem jak z problemami typu alergie czy inne, bo ja mialam problemy glownie z drogami oddechowymi jak mi dzieci chorowaly na potege w przedszkolu i zlobku. I tu metody leczenia pani doktor bardzo mi odpowiadaja, diagnoza zawsze byla sluszna, a antybiotyk to ostatecznosc
          • maniusza Re: Dr. Wójcicka???????????? 20.02.06, 10:48
            moje dzieci też mają nieszczęście być pacjentami dr Wójcickiej ale już
            niedługo... a wiecie że ona kiedyś została lekarzem roku województwa
            wielkopolskiego??!!
            moja opinia jest w 100% taka sama - wali antybiotyki od razu
            powiedzcie jaka jest procedura zmiany lekarza - po prostu idę i wypełniam jakiś
            druk?

a o dr Kornobis od znajomych też miałam same dobre opinie smile
            • mamaluna Re: Dr. Wójcicka???????????? 20.02.06, 17:37
              ja nie zmienialam, ale wiem, ze mozna po prostu isc, powiedziec, ze sie chce zmienic, wpelnic jakis formularz i to wszystko

jesli zmieniasz lekarza po mniej niz pol roku od zapisania sie do niego, to jest jakas oplata, ale chyba niezbyt wysoka
              jesli dluzej niz pol roku, to nic
              (no chyba, ze cos sie tu zmienilo w ciagu kilku lat)

tez slyszalam o tym, ze dr Wojcicka byla lekarzem roku czy jakos tak, tez sie zdziwilam
              ale to nie swiadczy moim zdaniem, ja nie wiedzialam, ze jest taka akcja, bo bym przeciez tez zaglosowala, ale na swoja pediatre
    • krasnoludekw Re: Dr. Wójcicka???????????? 21.02.06, 14:05
      dzięki za odzew .Tylko na kogo wymienic ,to będzie już drugi raz.
    • magda.evie.zoe Re: Dr. Wójcicka???????????? 22.02.06, 21:18
      ja w tej samej przychodni na Os. Lecha zmieniłam na dr. Bałwas - i jestem
      bardzo zadowolona. Antybiotyki dostaję w ostateczności i głównie jako receptę z
      zaleceniem - na wszelki wypadek. Z otrzymaniem skierowań do specjalistów też
      nie miałam problemów. Jedyny problem to duże "obłożenie" pacjentami i
      opóźnienia w przyjmowaniu pacjentów. Na szczęście moje dzieci są już całkiem
      duże i nie chorują tak jak kiedyś (tfu tfu, żeby nie zapeszyć).

przedtem chodziłam do dr. Wójcickiej i nie potrafiłam się z nią dogadać.

Zmiana lekarza polega na tym, że idzie się do przychodni i zgłasza swoją wolę.
      Dają formularz, który się wypełnia (warto mieć książeczkę ubezp. bo potrzebny
      jest jej nr). I tyle.
    • mamaluna Re: Dr. Wójcicka???????????? 01.03.06, 22:10
      jak dr Kronobis jest na urlopie, to chodze na zastepstwo wylacznie do dr Balwas.
    • pasadena2 Re: Dr. Wójcicka???????????? 15.03.06, 11:14
      Jestem ogronie wdzięczna, że zamieściłyście te informacje o dr Wójcickiej, bo
      chodzę do niej prywatnie i właśnie stale zapisuje antybiotyki chociaż koleżanka
      powiedziała mi , że ona niby jest bardzo przeciwna antybiotkom! Zaczęło mnie to
      dziwić, że co idę z moją córunią to-antybiotyk. Pomyślałam, że stale jest już
      tak chora, że musi to brać?! Ostatnio pojechałam z przeziębieniem i alergią, to
      przepisała leki tylko na przeziębienie, a co do alergii, to dała do zrozumienia,
      że mamy przyjechać na kolejną wizytę! Jak byście miały namiar na dobrego
      prywatnego pediatrę, to będę wdzięczna
      Pozdrawiam
      • anetad25 do pasadena2 17.03.06, 15:14
        Mam namiar do wspanialej pediatry nazywa sie dr Beata Petral i przyjezdza do
        domu! jest naprawde swietna i bardzo rzeczowa! My rowniez bylysmy pacjentkami
        pani Wojcickiej i po prostu szkoda gadac... jesli interesuje Cie wiecej
        informacji pisz na gazetowego a ja podam Ci namiary
        pozdrawiam serdecznie
        • niepytaj Re: do pasadena2 17.10.06, 20:24
          dr wójcicka? byliśmy dzisiaj u dr wójcickiej - zastępowała urlopowaną lekarkę.
          zgadzamy się - omijać szerokim łukiem. tylko podstępem udało się wyciągnąć
          skierowanie na hormon tarczycy
          • pasadena2 Re: do pasadena2 18.10.06, 07:23
            Niestety taka jest prawda.
            My poszłyśmy tam z polecenia, bo koleżanka najbardziej zadowolona była z tego,
            że nie zapisuje antybiotyków(w przeciwieństwiedo przychodni). A okazało się, że
            w przychodni mniej razy mała miała zapisany antybiotyk niż u pani doktor W., bo
            tam co wizyta- to kończyło się na antybiotykusad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka