kwiatuszek1975 12.11.06, 17:21 Mam pytanie, czy ktoś z was usuwał dziecku trzeci migdał w Poznaniu? Jeśli tak, to czy mogłabym prosić o adres i numer telefonu. Magda, mama Julki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdaijacek Re: Usuwanie migdałów w Poznaniu 07.01.07, 09:55 A może w Śremie? Moja córka miała jesienią 2006 wycinane 2 migdałki, mogłam być z nią na pokoju za drobną opłatą , miałam tez łóżko.W Poznaniu jest to niemożliwe, a Śrem jest blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.evie.zoe Re: Usuwanie migdałów w Poznaniu 07.01.07, 12:17 Przerabiam ten temat na bieżąco - chociaż jeszcze nie zdecydowałam się na zabieg. Z tego, co się orientowałam, poleca się poradnię "Ty i dziecko" na Sobieskiego (61) 8252747 - zabiegi są wykonywane ambulatoryjnie. Innym bardzo polecanym specjalistą jest dr. Stefaniak z Wildy, ale nie mam namiarów. Odpowiedz Link Zgłoś
mama403 Re: Usuwanie migdałów w Poznaniu 07.01.07, 12:28 Podaję namiary na dr Stefaniaka i dr Lemańskiego: NZOP Laryngologia i Aparaty Słuchowe Ośrodek Zabiegowy i diagnostyczny, Klinika krótkiego pobytu, ul. Dolna Wilda 16, 61-552 Poznań (wejście od ul. Głębokiej) Informacje od 8.00-19.00 tel. 061 833 77 90 www.laryngologia.pl Zabieg wykonany ok. Ja i Młody (wtedy 3,5) zadowoleni. Szybko, bez komplikacji. Ale wiadomo, trzeba liczyć się z tym iż trzeci migdał odrasta. Nam .... na razie nie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anuka01 Re: Usuwanie migdałów w Poznaniu 07.01.07, 19:17 Moj synek miał wycinany trzeci migdał w właśnie na Sobieskiego. Faktycznie bardzo miła pani doktor, ale migdał odrósł po kilku miesiącach. Wiem, że to sie nie zdarza zawsze, ale ja bym sie juz więcej nie zdecydowała na wycięcie (a raczej podcięcie - bo nie wycinają tylko podcinają 3. migdałek). Dziecko cierpi, nerwy a i tak jak byl tak jest. Ale jeśli chodzi o tę klinikę na Sobieskiego to złego słowa nie mogę powiedizeć. Odpowiedz Link Zgłoś
fakunda Re: pytanie o Dolną Wildę-dr. Lemański 20.02.07, 22:49 Mam pytanie.Moja córa miala wycinane migdały przez Stefaniaka i byłam zadowolona.Teraz odros trzeba wyciąć i ma to zrobić dr Lemański.Wiem,że jest świetnym lekarzem,ale czy wiecie coś jak po jego zabiegach sprawa wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_goda Re: Usuwanie migdałów w Poznaniu 08.01.07, 10:23 Moj syn mial tam usuwane migdaly 2 lata temu u dr. Woznickiego. Zostal na noc z mezem w takim mini szpitaliku, bo pan doktor stwierdzil, ze usuniecie 3 migdalow u 4 letniego dziecka to jednak dosc powazny zabieg. Po wycieciu tylko 3 migdala dzieci byly wypuszczane po poludniu. Odpowiedz Link Zgłoś
dagme2 Re: Usuwanie migdałów w Poznaniu 17.01.07, 17:04 Ja również polecam dr Stefaniaka z Wildy. Moja córka miała usuwany 3 migdał w wieku 3 lat. Szybko (po 2 godzinach byłysmy w domu),bezboleśnie i fachowo. Bardzo miła atmosfera. Nie jestem zwolenniczką wycinania migdałów ,długo zwlekaliśmy z decyzją.Po zabiegu przeszły jej ciągłe katary i poprawił się słuch. Odpowiedz Link Zgłoś
carezzka Re: Usuwanie migdałów w Poznaniu 19.01.07, 08:37 czy powyższe zabiegi dotyczą równiez dorosłych, czy tylko dzieci ? są robione w ramach NFZ czy prywatnie. Jaki jest czas oczekiwania ? (orientowałam się conieco: przybyszewskiego i raszei - pod koniec roku). pozdrawiam. carezzka - aga Odpowiedz Link Zgłoś
syrena2005 Re: Usuwanie migdałów w Poznaniu 20.02.07, 19:52 My wlasnie mamy wyznaczony termin na usuniecie 3-go migdalka na 02.03 ale prywatnie i bedzie operowal lekarz, ktory pracuje na codzien na szpitalnej. zabieg ten kosztuje 900zl. dzwonilam tam i pytalam o taki sam zabieg na kase chorych i terminy sa na maj, czerwiec, podobne jak na krysiewicza.. Odpowiedz Link Zgłoś