doraxyz 15.04.07, 17:27 Czy leczyłyście u niej swoje dzieciaczki? Jaka opinia o niej? Proszę o odpowiedż. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rad_q Re: dr Ewa Sobczak 16.04.07, 20:09 Byłam u niej z pierwszym dzieckiem. Mała miała pół roku, ja byłam przestraszoną mamusią, nie miałam w Poznaniu, ani koleżanek z dziećmi, ani zaufanego lekarza. Ktoś dał mi namiary na dr Sobczak. To było 5 lat temu, ale wizytę wspominam bardzo dobrze, pani doktor miała czas, aby odpowiedziec mi na wszystkie pytania. Moje zmartwienia były śmieszne z perspektywy czasu, ale o wielu rzeczach usłyszałam wtedy u pani doktor pierwszy raz. Znajomi chwalili ja potem, jako fachową pediatrę, która radzi sobie z powaznymi sprawami. No ale tobyło 5 lat temu. nie wiem, jak jest teraz, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak_1 Re: dr Ewa Sobczak 17.04.07, 16:29 to jeden z najlepszych pediatrów w poznaniu! polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
viola311 Re: dr Ewa Sobczak 19.04.07, 20:05 zgadza się jeden z najlepszych..ale bardzo czesto miewających urlopy i w razie potrzeby brak kontaktu i diagnozy...ciężko sie dodzwonić, w szpitalu nie odbiera telefonów,w domku zakłocenia lub wyłączony telefon...na mleko dla alergików robi problemy jeżeli chodzi o receptę ,wypisuje góra 5 puszek na miesiąc...normalnie mozna dostac 10....,nie zawsze utrafia w leki...,jeżeli chodzi o nas to wymysliła rehabilitację dla 4 miesięcznej naszej córki,strasząc,że dziecko nie bedzie mając pół roku siedzieć ...bylismy zaledwie dwa razy w szpitalu na zajęciach...ćwiczyłam jak głupia z córeczka w domku po kilka razy dziennie, bez efektów dziecko nie podnosilo dość mocno główki..kiedy po dwóch miesiącach pojechalismy na wizyte do Pani Doktor,nie przypominając o ćwiczeniach..i rehabilitacji,...stwierdziła,że wszystko jest ok, a kiedy powiedziałam,że chodze z nią na jej życzenie na rehabilitację,kazała się już w szpitalu nie pojawiać,stwierdzając,ze córka wcale nie musiała ćwiczyć...chyba coś nie tak..prawda?? Dziś córeczka ma 13 miesięcy i wspaniale się rozwija,nadal jest na specjalistycznym mleku..ale dla innego lekarza nie stanowi problemu wypisanie 10 puszek mleka w miesiącu..bo taki maja limit... także w naszym przypadku Pani Doktor Sobczak sie nie sprawdziła a 70 zł ,które bierze za każdą wizyte jest drożyzną w porównaniu z innymi pediatrami i to tez dobrymi... Nie wspomne juz o tym,ze nie potrafiła wiedząc, iż córka jest alergikiem rozpisać diety dla dziecka, wszystko robiłam metoda prób i błędów... Odpowiedz Link Zgłoś
alabedz Re: dr Ewa Sobczak 03.05.07, 15:24 Nie bronię dr Sobczak, ale nam nawet alegrolog diety dla naszej córki nie rozpisał więc pediatrze tym bardziej się nie dziwię. Co do moich doświadczeń z dr Sobczak to uważam, iz dzięki niej zdiagnozowano u naszego dziecka refluks układu moczowego. Za to jestem jej wdzięczna. Jedyne z czym się zgadzam to koszt wizyt wysoki, jak na stałych bywalców i brak dobrego kontaktu telefonicznego ze wzgl. na urlopy (ale z drugiej strony, każdy ma do nich prawo). Odpowiedz Link Zgłoś
viola311 Re: dr Ewa Sobczak 03.05.07, 22:41 znam osobiście gastroenterologa ,który nam rozpisuje dietę dla dziewczynek...więc co to dla pediatry,który ponoć się zna na alergii...? fajnie,że Wam pomogła..plus dla niej... oczywiście,że każdy ma prawo do urlopu,ale nasz nowy lekarz nawet podczas wypoczynku jest do naszych usług nawet telefonicznie i zawsze można zasięgnąć porady...więc jak stara prawda głosi co lekarz to inna para kaloszy... Odpowiedz Link Zgłoś
gosionica Re: dr Ewa Sobczak 08.05.07, 12:52 Czy możesz podać namiary do tego gastroenterologa? Szukam kogoś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
viola311 Re: dr Ewa Sobczak 10.05.07, 10:21 gastroenetrolog dr.Iwona Ignyś przyjmuje na ul. Za Cytadela 22-prywatnie nr telefonu..603928872-obecnie przebywa poza granicami kraju..bedzie w przyszłym tygodniu..tak nam mówila przez telefon..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tinkey Re: dr Ewa Sobczak 03.06.07, 00:35 Ja z Amleka chodzimy do Pani doktor od urodzenia.Ja osoboście ja bardzo lubię.A co do telefonów to dziwne bo ode mnie wszystkie odbiera,a jak nie to oddzwania.A jak pojechała na urlopik to dostałam numer do jej męza ale w razie"nagłego wypadku".Pozdrawiamy i polecamy. Odpowiedz Link Zgłoś
viola311 Re: dr Ewa Sobczak 03.06.07, 20:52 a moze po prostu ma "wybranych" pacjentów...do nas ani razu nie oddzwoniła..choć M potrafił się dobijać nawet z pół dnia...jeszcze bardziej mnie to zraziło..bo czasami naprawdę nagłe były przypadki,gdzie potrzebowaliśmy jej porady..choćby telefonicznej..a tu echo...,dlatego ..zrezygnowalismy z niej... Odpowiedz Link Zgłoś