Gość: ja IP: *.devs.futuro.pl 25.09.09, 21:47 Chcemy knajp bez dymu, dyskotek bez dymu, barów bez dymu! Truciciele na pustynie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gugcia0 panstwo pomoze-w 2010 paczka paierosow po 12 zl, a IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.09.09, 21:57 w 2011 po 16 zl, do 2012 dojedziemy do zachodniej ceny 4,5 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wspaniale! brawo! IP: *.ghnet.pl 25.09.09, 22:43 Bardzo się cieszę! Popieram! Szukam miejsc bez dymu z utęsknieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trochę_dystansu Polska bez Dymu - a dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 23:15 nie palę papierosów, nie lubię śmierdzieć dymem papierosowym po wyjściu z knajpy, nie lubię nawet gdy ktoś idzie przede mną ulicą i pali, bo mi się chce wymiotować... ALE --> ale takie akcje mnie wkurzają - manko promuje się, że aż strach, to jedno, ale ważniejsze jest to, że czemóż to zakazywać palenia? tiaaa... najlepiej wszystkiego zakazać, ograniczyć, etc. pozwólcie sobie na szersze spojrzenie - każdy zakaz to element kontroli państwa nad jednostką... a kochacie przecież czuć się niezależni - czyż nie? ;> ... masz ochotę: pal, ćpaj, pij, uprawiaj jogę, wyrzuć telefon komórkowy do rzeki, albo przeciwnie zostać szczurem w wyścigu, miej dzieci albo nie, płyń z prądem albo pod... ciesz się, płacz, nienawidź i pożądaj... co w tym złego? lans na akcji "bez papierosa" - promowanie firmy, przez któryś z kolei rok, dzięki modnemu tematowi, wspierający akcję i tu komentujący - pomyślcie własnym rozumkiem, a nie krzyczcie "bo wszyscy tak teraz krzyczą" Odpowiedz Link Zgłoś
straszny_potfur Re: Polska bez Dymu - a dlaczego? 26.09.09, 11:31 Niestety, mało kto widzi to w ten sposób. Biedna, głupiutka masa nie zdaje sobie sprawy, jak się wpuszcza w maliny. Polecam poczytać Orwella, to pozwoli spojrzeć na świat z innej perspektywy. Dla jasności - nie palę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eso Re: Polska bez Dymu - a dlaczego? IP: *.net.autocom.pl 26.09.09, 17:37 ooo czym ty piszesz chodzi o to żeby nie truć tych którzy sobie tego nie życzą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eso Re: Polska bez Dymu - a dlaczego? IP: *.net.autocom.pl 26.09.09, 17:37 masz ochotę pal ale truj się sam, chcesz ćpaj, wąchaj klej ale nie każ go wdychać, słuchaj muzyki ale sam - na słuchawkach nie karz jej znosić całemu tramwajowi itd itd Może teraz zrozumiesz sens tych akcji. Ktoś im broni palić w domu? Odpowiedz Link Zgłoś
aarvedui idź po rozum do głowy, bo ci zabrakło 29.09.09, 18:24 samochody i fabryki także trują powietrze - i co mam się domagać zakazu publicznego spalania paliwa, jak coś to w domu? bardziej się zatrujesz siedząc przy ognisku czy idąc ulicą niż stojąc przy osobie palącej na powietrzu. nagonka na fajki to typowy przykład masowej histerii. kiedyś robiło się nagonki na czarownice i heretyków, w PRL straszono stonką, obcą agenturą i czarną wołgą. teraz czas na pedofilów i papierosy. tępy motłoch po prostu musi coś/kogoś ścigać, takie prawo stadnych baranów - trzeba być czujnym wobec wrogów stada. na zachodzie już są grupy ułomnych umysłowo którzy chcą iść za ciosem i całkowicie zakazać palenia nawet w domu. nikt normalny nie dmucha nikomu dymem w twarz, więc dążenia do zabrania możliwości zapalenia sobie czy to w knajpie czy na spacerze to idealny przykład tępego totalitarnego prawa, którego zasadą jest "nie bo nie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eso Re: idź po rozum do głowy, bo ci zabrakło IP: *.net.autocom.pl 30.09.09, 13:33 Argument o fabrykach i samochodach jest zupełnie nie trafiony one (duża część) muszą działać, żeby przemysł działał i był rozwój, a palenie to fanaberia a konkretniej nałóg pewnej grupy osób. Są to zwykle osoby (na twoim przykładzie bo jak mniemam palisz), które nie umieją uszanować cudzej wolności i zdrowia i dla własnej wygody (bo tak szczerze chodzi o wygodę a nie o prawo) chcą utrzymania status quo, ale nic z tego! Rozumiem, że jakbym miał zajawkę na wdychanie helu albo gazu rozweselającego w twojej obecności (nie są zakazane) i musiałbyś chcąc czy nie chcąc też to wdychać to byłbyś bardzo happy, że w trakcie rozmowy ze znajomymi masz dziwny głos albo nie możesz przestać się śmiać :P. A gdyby już ktoś chciał mi zwrócić uwagę albo zakazać tego ustawowo to byłbyś pierwszy w mojej obronie (jeśli walczysz o wolności a nie o swoją sprawę)? Może zrozumiesz co to zasady współżycia społecznego i że jeśli ludzie sami ich nie uszanują to trzeba to na nich wymusić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eso Re: idź po rozum do głowy, bo ci zabrakło IP: *.net.autocom.pl 30.09.09, 13:34 PS a tytułem posta pokazujesz prostactwo, szkoda, że dopiero teraz przeczytałem bo gdybym zwrócił na to uwagę wcześniej to nie męczyłbym się próbując przekazać ci rzeczy oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
aarvedui gdzie kończy się wolny wybór a zaczyna faszyzm? 25.09.09, 23:19 zmierza to do tego, że zaczną dodawać mankowca każdemu potencjalnemu palaczowi do mieszkania lub domu. może zaczniecie ścigać afery organizacji studenckich? osoby udzielające się w instytutach kulturalnych, potem w ministrach a potem w innych, bardziej filmowych instytutach? oj..zapomniałem, że to wasze lobby, swoich nie ścigacie, mimo, że dane do śledztw dziennikarskich leżą pod nogami tam gdzie chodzicie. łatwiej dołączyć do nagonki na pobite już papierosy. przynajmniej nie oddadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BasiaKaKli Polska bez Dymu: skończ z papierosami! IP: *.chello.pl 27.09.09, 10:47 W 100% popieram akcję. Jeśli ktoś chce sie truć to niech to sobie robi w domu a nie na ulicy. Nie palę, mam 10-miesięcznego synka i nie podoba mi się, że jak idę z nim do parku na spacer to zamiast świeżego powietrza wdycha dym tytoniowy. Jak ktoś pije w miejscu publicznym to jest źle i większość ludzi krzywo się patrzy. Na narkomanów na dworcach czy w innych miejscach publicznych też każdy patrzy z pogardą. Za to palacz jest cacy, bo to ciężko rzucić, bo trzeba mieć silną wolę a w zasadzie to palaczy jest dużo i do tego wszyscy palący palą na ulicy. Tak nie powinno być. Ja, moja rodzina, mój syn i każdy kto nie pali też ma prawo do świeżego powietrza (jeżeli wogóle można powiedzieć że jest świeże). Szanujmy siebie nawzajem. Póki co to niepalący muszą tolerować palaczy. Ale jakoś z drugiej strony nie widzę zrozumienia. Ludzie palą na przystankach mimo, że u nas (w Krakowie) jest zakaz. A jak tylko zróci się takiej osobie uwagę, to się wielce obraża, albo co gorsze nadal pali nie widząc w tym niczego złego. Palacze - trochę szacunku i zrozumienia dla osób nie palących!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aarvedui Re: Polska bez Dymu: skończ z papierosami! 29.09.09, 18:31 Gość portalu: BasiaKaKli napisał(a): > W 100% popieram akcję. Jeśli ktoś chce sie truć to niech to sobie > robi w domu a nie na ulicy. Nie palę, mam 10-miesięcznego synka i > nie podoba mi się, że jak idę z nim do parku na spacer to zamiast > świeżego powietrza wdycha dym tytoniowy. tu w zasadzie można zakończyć - widać brak powietrza w ogóle odbija się na "argumentacji". w rejonach zamieszkanych przez ludzi, zwłaszcza w miastach, nie ma czegoś takiego jak "świeże powietrze". aby w skali całego miejskiego zanieczyszczenia dym papierosowy miał jakiekolwiek znaczenie, trzeba by całkowicie zamknąć miasto dla samochodów, przemysłu, domowych pieców. wtedy można by powiedzieć - "oho, ten dym papierosowy zanieczyszcza powietrze". teraz to jakby biadolić nad kroplą słodkiej wody w słonym morzu, że niby ma taki wielki wpływ na zdrowie zwierząt słonowodnych. krótko mówiąc - kretyńskie papugowanie tzw "wiedzy ludowej". Odpowiedz Link Zgłoś