Dodaj do ulubionych

Wstyd, panie Majchrowski!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.04, 23:12
Po raz pierwszy nie uczestniczyłam w koncercie WOŚP, ponieważ pan Prezydent
przeniósł imprezę na Plac Centralny(dlaczego!!!???), ale oglądałam w tv i
niestety, krakowska impreza wypadła niczym stypa! A "światełko do nieba" to
już było całkiem żałosne... Komuś szkoda było zainwestować sztuczne ognie?
Kompletny brak pomysłu i organizacji!!! Wstyd!!!!
Obserwuj wątek
    • nonieno Re: Wstyd, panie Majchrowski! 12.01.04, 01:26
      Ja po raz pierwszy uczestniczylem WOSP, bo do rynku nigdy nie chciało mi sie
      jechać, a do centrum mam tylko 3 minutki. Było bardzo sympatycznie i kameralnie
      nawet. Co do organizacji tez nie mam zastrzezen. A jak tobie nie chcialo sie
      ruszyc dupy i tu przyjechac to twoja strata, wiec moze zamiast narzekac
      wyreguluj sobie TV.
    • Gość: Nike Re: Magda, nic straconego! IP: *.spine.pl 12.01.04, 03:01
      Masz jeszcze okazję wspomóc WOŚP, biorąc udział w aukcjach na Allegro. Ot,
      choćby tej: aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=19153 , ale jest i
      mnóstwo innych. Liczą się pieniądze na cel, a nie puszczanie ich z dymem
      sztucznych ogni...
      • Gość: Karka Re: Magda, nic straconego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 12:08
        Nike, masz racje! W tej akcji nie liczy sie wspaniala plenerowa impreza i pokaz
        ogni sztucznych jak w Sylwestra, ale zbieranie pieniedzy na chore dzieciaki.
        Licze, ze jeden ladny ogien sztuczny to wydatek kilkuset zlotych, a wiadomo, ze
        10 sztuk nie wystarczy tylko duzo, duzo wiecej. Moze lepiej byloby wydac te
        pieniadze faktycznie na Orkiestre??!!
        A w czym Plac Centralny jest gorszy od Rynku? Tam mozna przynajmniej
        organizowac koncerty bez blagania na kolanach UM i konserwatora zabytkow.
        Oprocz tego Huta jest postrzegana jako blokowisko, do ktorego malo kto zaglada.
        Moze teraz zacznie sie tam cos dziac?! Ja osobiscie bylam w Hucie moze 5 razy,
        a mieszkam w Krakowie od 24 lat. I nie jest to powod do dumy:(!
        Pozdrawiam
        • hm_tak Re: Magda, nic straconego! 12.01.04, 15:17
          Gość portalu: Karka napisał(a):

> Nike, masz racje! W tej akcji nie liczy sie wspaniala plenerowa impreza i
          pokaz
          >
          > ogni sztucznych jak w Sylwestra, ale zbieranie pieniedzy na chore dzieciaki.
          > Licze, ze jeden ladny ogien sztuczny to wydatek kilkuset zlotych, a wiadomo,
          ze
          >
          > 10 sztuk nie wystarczy tylko duzo, duzo wiecej. Moze lepiej byloby wydac te
          > pieniadze faktycznie na Orkiestre??!!
          > A w czym Plac Centralny jest gorszy od Rynku? Tam mozna przynajmniej
          > organizowac koncerty bez blagania na kolanach UM i konserwatora zabytkow.
          > Oprocz tego Huta jest postrzegana jako blokowisko, do ktorego malo kto
          zaglada.
          >
          > Moze teraz zacznie sie tam cos dziac?! Ja osobiscie bylam w Hucie moze 5
          razy,
          > a mieszkam w Krakowie od 24 lat. I nie jest to powod do dumy:(!
          > Pozdrawiam

Och nareszcie głos rozsądku.
          Oczywiście, że Plac Centralny nie jest gorszy od Rynku. Co więcej-nawet jest
          lepszy. I ZAWSZE BYŁ. Wiadomo. A Aleja Róż (bo pewnie o niej myślałaś, ale z
          daleka nie widać szczegółów, prawda?)
          Najbardziej podobała mi się Aleja Róż, kiedy stał na niej pomnik Mickiewicza,
          usunięty później przez hitlerowców.
          Na szczęście można tam teraz organizować koncerty bez błagania na kolanach
          kogokolwiek. Durni konserwatorzy. Szlag by ich trafił. U nas w Hucie, to jest
          porządek, ulice są szerokie, ludzie się nie potrącają...jak by to ode mnie
          zależało, to w Krakowie bym wszysko, WSZYSKO wyburzył, zostawiłbym Wawel, no
          może jeszcze Sukiennice...na co kmu takie starocie, za komuny to był porządek,
          jak trzeba byo coś wyburzyć, to się wyburzało i po krzyku. A teraz ceregiele,
          konserwatory...Hutę można było wystawić, i nikt nie gadał. Spróbowałby tylko...
          W tym Rynku, to nawet kościoła porządnie postawićnie potrafią. Przecież ten
          kościół na środku, wiesz gdzie, tu koło "Jaszczurów", to normalnie krzywo stoi,
          do żadnej ściany nie pasuje. Jakby to ode mnie zależało, tobym go kazał jeszcze
          raz wybudować, prosto.Do winkla, tak jak nasze bloki. I wogle to osiedla są
          lepsze niż ulice, ja na moim osiedlu to wszyskich znam, a jak nie znam, to
          znaczy, że nie jest z mojego osiedla. No i tak.To po co tu wlazł. Sam sobie
          winien.Bloki są lepsze, niż ulice. I zawsze były lepsze. Wogle nie wiem, po co
          się te ulice budowało. A na następny sylwester , to powinni tak zrobić, żeby
          najważniejszy Sylwester w Polsce i cała Telewizja były u nas na Alei Róż, a nie
          na tym Rynku. Całkiem się z Tobą zgadzam. Huta jest Super.Przecież to wiadomo,
          że z Krakowa, to prawie wszyscy chcieli by w Hucie mieszkać. I nie tylko z
          Krakowa, z innych miast tesz. To dlatego w Hucie mieszkania są najdroższe w
          całym Krakowie. I tak ma być.
          • stalynick oj dottore 12.01.04, 15:51
            Żart w stylu milera (tego, co się ktoś zastanawiał czy jet komikiem czy błaznem)

nudne to co piszesz - takie: typowe...
            • m.in Re: oj dottore 12.01.04, 16:07
              typowe, ale dopiero odkąd nastała miłościwie nam panująca masłowska dorota
              dobrze chwycone (moze blanty były?) :)
              mi sie podoba
              brawo doktorze!
            • hm_tak Oj trattore 13.01.04, 01:02
              Super,czyli klawo jak cholera. Nikt się nawet nie zorientował. Dokopać to i
              owszem tak, to zawsze nas Polaków ożywia. No to teraz prosimy się obejrzeć, i
              dostrzec gdzie-się-wpadło. Znawcom gratulujemy.
              Ja tego nie NAPISAŁEM,
              ja to zacytowałem.
              Ale nawet się nikt nie zorientował,że to przesławny Pan Jodła zagrany przez
              Wójcika. Zachęcam do lektur i wizyt w kinie. No i oczywiście do pełnych
              niesmaku komentarzy. A im głębszy niesmak, tym więcej przybędzie. W myśl
              zasady :"Jak wody przybędzie, to i rym będzie".
        • hm_tak No jasne 12.01.04, 15:18
          Gość portalu: Karka napisał(a):

> Nike, masz racje! W tej akcji nie liczy sie wspaniala plenerowa impreza i
          pokaz
          >
          > ogni sztucznych jak w Sylwestra, ale zbieranie pieniedzy na chore dzieciaki.
          > Licze, ze jeden ladny ogien sztuczny to wydatek kilkuset zlotych, a wiadomo,
          ze
          >
          > 10 sztuk nie wystarczy tylko duzo, duzo wiecej. Moze lepiej byloby wydac te
          > pieniadze faktycznie na Orkiestre??!!
          > A w czym Plac Centralny jest gorszy od Rynku? Tam mozna przynajmniej
          > organizowac koncerty bez blagania na kolanach UM i konserwatora zabytkow.
          > Oprocz tego Huta jest postrzegana jako blokowisko, do ktorego malo kto
          zaglada.
          >
          > Moze teraz zacznie sie tam cos dziac?! Ja osobiscie bylam w Hucie moze 5
          razy,
          > a mieszkam w Krakowie od 24 lat. I nie jest to powod do dumy:(!
          > Pozdrawiam

Och nareszcie głos rozsądku.
          Oczywiście, że Plac Centralny nie jest gorszy od Rynku. Co więcej-nawet jest
          lepszy. I ZAWSZE BYŁ. Wiadomo. A Aleja Róż (bo pewnie o niej myślałaś, ale z
          daleka nie widać szczegółów, prawda?)
          Najbardziej podobała mi się Aleja Róż, kiedy stał na niej pomnik Mickiewicza,
          usunięty później przez hitlerowców.
          Na szczęście można tam teraz organizować koncerty bez błagania na kolanach
          kogokolwiek. Durni konserwatorzy. Szlag by ich trafił. U nas w Hucie, to jest
          porządek, ulice są szerokie, ludzie się nie potrącają...jak by to ode mnie
          zależało, to w Krakowie bym wszysko, WSZYSKO wyburzył, zostawiłbym Wawel, no
          może jeszcze Sukiennice...na co kmu takie starocie, za komuny to był porządek,
          jak trzeba byo coś wyburzyć, to się wyburzało i po krzyku. A teraz ceregiele,
          konserwatory...Hutę można było wystawić, i nikt nie gadał. Spróbowałby tylko...
          W tym Rynku, to nawet kościoła porządnie postawićnie potrafią. Przecież ten
          kościół na środku, wiesz gdzie, tu koło "Jaszczurów", to normalnie krzywo stoi,
          do żadnej ściany nie pasuje. Jakby to ode mnie zależało, tobym go kazał jeszcze
          raz wybudować, prosto.Do winkla, tak jak nasze bloki. I wogle to osiedla są
          lepsze niż ulice, ja na moim osiedlu to wszyskich znam, a jak nie znam, to
          znaczy, że nie jest z mojego osiedla. No i tak.To po co tu wlazł. Sam sobie
          winien.Bloki są lepsze, niż ulice. I zawsze były lepsze. Wogle nie wiem, po co
          się te ulice budowało. A na następny sylwester , to powinni tak zrobić, żeby
          najważniejszy Sylwester w Polsce i cała Telewizja były u nas na Alei Róż, a nie
          na tym Rynku. Całkiem się z Tobą zgadzam. Huta jest Super.Przecież to wiadomo,
          że z Krakowa, to prawie wszyscy chcieli by w Hucie mieszkać. I nie tylko z
          Krakowa, z innych miast tesz. To dlatego w Hucie mieszkania są najdroższe w
          całym Krakowie. I tak ma być.
    • Gość: Billy Re: Wstyd, panie Majchrowski! IP: *.chello.pl 12.01.04, 23:59
      Wydaje mi sie ze Huta wypada blado w porownaniu z centrum starego Krakowa jesli
      chodzi o zycie kulturalne - dlatego bardzo dobrze ze przenosi sie tam czesc
      imprez, warto by te dzielnice wesprzec i rowniez na niej skupic uwage na
      przyklad turystow.

a poza tym chcialem spytac dlaczego niby miasto mialo dofinansowywac
      organizacje WOSP chocby przez pokaz sztucznych ogni?
      miasto ma swoje problemy i wiecznie dziurawy budzet. nasz kochany milosciwie
      panujacy Jacek I juz wystarczajaco duzo wyrzuca na biurokracje, podczas gdy
      brak na szpitale, szkoly, komunikacje.
      nie widze powodu zeby jeszcze finansowac z miejskiej kasy prywatne imprezy.
      • Gość: henio56 Re: Wstyd, panie Majchrowski! IP: *.comnet.krakow.pl 13.01.04, 08:45
        jeżeli daje na kościół i podmioty z nim zwiazane ,to mógłby dać także dla WOŚP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka