Dodaj do ulubionych

Kolanko Kazimierza

IP: 217.207.154.* 19.09.02, 11:06
Czy ktos z szanownych kolezanek i kolegow zna knajpe "Kolanko" na Kazimierzu?
jakies refleksje? ...dzieki.
Obserwuj wątek
    • m.in Re: Kolanko Kazimierza 19.09.02, 11:13
      aha,
      małe nalesniki :(
      m.in - zmarzniety
    • Gość: ----------- Re: Kolanko Kazimierza IP: 197.187.3.* 26.09.02, 08:22
      a ja wręcz przeciwnie, a ja właśnie tak...wpadłam tam kiedyś na 5 minut przed
      zamknięciem ( 22:00 ) miły Pan właściciel, nie dość, że elokwentny, znawca
      niezłej muzyki (a ta dla mnie to jazzzzz ), to jeszcze z duszą wysmażył cztery
      naleśniki smakowitej jakości...
      nadzienia różne, smaki wielorakie, wszystko z duszą i charakterem mimo, że w
      dość surowym jeszcze wnętrzu...( a może takie ma być, więc czapki z głów )
      Panu Kolanko wielkie tak !!!
      • peteen Re: Kolanko Kazimierza 26.09.02, 15:50
        jakby co, to ...
        pan nie wysmaża, z muzyki zdecydowanie przeważa rock i blues
        aha, a skąd wiesz że właściciel ?
        peteen łowca kryptoreklamy ;c)
        • Gość: .................. Re: Kolanko Kazimierza IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.02, 22:52
          bez obaw, no kryptoreklama at all :-)
          w ten wieczór gdy byłam, taki nastrój tam panował...więc opisałam
          skrupulatnie...
          usmażył własnoręcznie, zapuścił muzykę - odpisał nazwy płyt po moim zachwycie
          nieskrywanym ( smoothjazzowych jak najbardziej )
          a że właściciel? przedstawił się...wierzyć uwierzyłam bo dlaczego nie...
          • m.in Re: Kolanko Kazimierza 07.10.02, 13:45
            bo moze jesteś niebrzydka?
            własciciel, sam uzmazył, pewnie duże były i za pół ceny co? :)))
            z tego co ja wiem, to tam rządzi kobieta, ale moze sie myle... :)
            • peteen Re: Kolanko Kazimierza 07.10.02, 15:40
              mylisz się, jest fifty-fifty...
            • Gość: .................. Re: Kolanko Kazimierza IP: 197.187.3.* 08.10.02, 09:37
              może i jestem niebrzydka, ale na pewno byłam wtedy z facetem...
              a więc? jaka konkluzja?
              pan za kontuarkiem usmażyl nam naleśniki a nie smalił cholewek do mnie...
              pozdrawiam smakowicie,

.................
              • peteen Re: Kolanko Kazimierza 08.10.02, 14:01
                no to z ciebie szczęściara...
                a przyjdź no kiedy bez faceta !
                ;c)
              • m.in Re: Kolanko Kazimierza 08.10.02, 16:29
                Gość portalu: napisała:

a nie smalił cholewek do mnie... pozdrawiam smakowicie,

może i nie, ale
                lubczyku dodał
                i teraz Ty tylko o tych nalesnikach i panu za kontuarkiem :)
                • Gość: .................. Re: Kolanko Kazimierza IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.02, 11:10
                  urwisy z Was i tyle...ale sympatyczne !!!

pozdrawiam wielokropkowo:-))
                  ............................
                  • peteen Re: Kolanko Kazimierza 09.10.02, 14:35
                    to co, (wielo) kropeczko, umówisz sie z urwisami na pyfo w kolanku ?
                    i miejmy nadzieję, że ani twój chłop, ani eminowa żona tego nie uwidzą...
                    ;c)
                    • m.in Re: Kolanko Kazimierza 09.10.02, 16:45
                      em.inowa zona nie czyta podforów :)))
                      a o piwku w kolanku to mam historyjke, ale mogę ją opowiedziec tylko w
                      kolanku :)
                      na piwku :)
                      • peteen Re: Kolanko Kazimierza 09.10.02, 17:24
                        pierwszy !

ps. a wielokropek to był jeden z moich ulubionych programów...
                    • Gość: ****************** Re: Kolanko Kazimierza IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.02, 09:42
                      z radosnego śmiechu jaki mi się wymsknął po przeczytaniu urwisowych tu o
                      dywagacji aż mi się kropki w gwiazdkowość przemieniły...ale to chyba dobry
                      znak, snać jeszczem nie taka zardzewiała jak poniektóre nomen omen kolanka...
                      mówicie urwisy pyfko...a ja mówię żem nie trunkowa w procentach się gubię nie
                      alkoholizując się od zawsze przedkładam inne napoje nad te głowoszumiaste.
                      mówicie - mój chłop, oj ten Ci co z nim byłam w kolanku to nie mój szczęśliwie,
                      ja nie posiadawszy aktualnie takiegoż pławię się radośnie w moim jednoosobowym
                      stadle...
                      mówicie żona eminowa...a choćbyśmy z Nią się udać do kolanka mieli to radość
                      uczyniona mi wielka będzie...
                      a wszystko to bo rozum swój już mam i latka też ( oj, że ho, ho ) co mi ani
                      straszne ani nie zabraniają w towarzystwie wszelakiej maści młodszych starszych
                      ale zawsze interesujących ludków krakowskich pojawiać się w różnych miejscach
                      zaskocznych...
                      do kolanka zatem? do kolanka...
                      • peteen Re: Kolanko Kazimierza 10.10.02, 15:16
                        niech gada zaraz prędko kiedy !
                        przypęędzę choćby na kolankach ( ja mam dobrze w tej materii, bo do rzeczonego
                        kolanka z numerkiem prowadzi mnie prosta droga o długości ca.126 metrów )
                        z pyf proponuję również to bezalkoholowe
                        m.in-ie !!! wypowiedz się też !!!
                        gwiazdeczko, już...
                        • dreamlover Re: Kolanko Kazimierza 10.10.02, 15:27
                          peteen napisał:

> niech gada zaraz prędko kiedy !
                          > przypęędzę choćby na kolankach ( ja mam dobrze w tej materii, bo do
                          rzeczonego
                          > kolanka z numerkiem prowadzi mnie prosta droga o długości ca.126 metrów )
                          > z pyf proponuję również to bezalkoholowe
                          > m.in-ie !!! wypowiedz się też !!!
                          > gwiazdeczko, już...

Co to za jakieś ustalenia za plecami? Juz wam się poznani forumowicze
                          znudzili???
                          Pozdrawiam - dreamlover (wielce oburzona) ;))
                          • peteen Re: Kolanko Kazimierza 10.10.02, 15:32
                            słońce mej starości !!! taż ja się boję twej rodziny, co to krzywym okiem na
                            produkcję ciastek patrzała...
                            a w powyższy sposób może zyskamy nową uroczą forumowiczkę ?... kto wie
                            a w ogóle to powiedz tylko słowo i randewu zapewnione...
                            :c)
                            • dreamlover Re: Kolanko Kazimierza 10.10.02, 15:41
                              peteen napisał:

> słońce mej starości !!!

Przepraszam bardzo, czego???

> taż ja się boję twej rodziny, co to krzywym okiem na produkcję ciastek
                              patrzała...

Ależ nie bój się - obronię Cię. Mam pewne wpływy...
                              A poza tym rodzina nie musi wiedzieć... Zresztą im wie mniej tym lepiej...

> a w powyższy sposób może zyskamy nową uroczą forumowiczkę ?...

No wreszcie ktoś się o to zatroszczył! Już myślałam, że nie widzicie tego
                              deficytu na forumowych spotkaniach.

> a w ogóle to powiedz tylko słowo i randewu zapewnione...
                              > :c)

Toz przecież ja się już nie mogę doczekać. Każecie mi cierpieć do 27. 10? To
                              strasznie nieludzkie...

Buźka!!!
                              • m.in Re: Kolanko Kazimierza 10.10.02, 16:12
                                alez droga siostro grimm!
                                jakże my deficytu nie widzimy? przeca to rozanielanie sie nad każda zeńską
                                duszyczką to ino własnie z braków wynika
                                a 27 to juz będzie spacerek na p o s p o t k a n i o w y ból głowy :)
                                co do kolanka....
                                przecież wiecie, ze mam blisko, ca 374 metry
                                a i zawsze gotowy i zwarty jestem :)
                                ze em.inową zone nie ręcze bo to pracoholiczka jakaś :(
                                • dreamlover Re: Kolanko Kazimierza 10.10.02, 16:31
                                  m.in napisał:

> alez droga siostro grimm!

m.in wzrusza siostrę grimm!

> jakże my deficytu nie widzimy? przeca to rozanielanie sie nad każda zeńską
                                  > duszyczką to ino własnie z braków wynika

A może by tak wziąć się do dzieła panowie...
                                  Rany, jaka ja głupia jestem! Miast się cieszyć męską większością to ja tu
                                  narzekam... Te nasze spotkania przynosza ulgę po moim uczelnianym babińcu...

> a 27 to juz będzie spacerek na p o s p o t k a n i o w y ból głowy :)

No to super! Tylko żebym nie przegapiła. Ale czy ktoś oprócz Ciebie tak uważa?
                                  Bo a nuż a nic z tego nie wyjdzie...

> co do kolanka....
                                  > przecież wiecie, ze mam blisko, ca 374 metry
                                  > a i zawsze gotowy i zwarty jestem :)

No popatrz, a ja dzisiaj byłam na Kazku na wyciszającym spacerku. Gdybym
                                  troszkę później tam poszła...

> ze em.inową zone nie ręcze bo to pracoholiczka jakaś :(

Wiem, wiem. To zaraza, mnie też już powoli łapie ;))
                                  • peteen Re: Kolanko Kazimierza 10.10.02, 16:37
                                    jutro za dnia możecie ?
                                    albo wyciągnijcie mnie z targów w sobotnie południe, bardzo będę wdzięczny...
                                    no mogę też potrzymać za kolanko !
                                    ;c)
                                    • dreamlover Re: Kolanko Kazimierza 10.10.02, 16:42
                                      peteen napisał:

> jutro za dnia możecie ?

No pewnie! Powiedz tylko kiedy a przylecę w podskokach...

> albo wyciągnijcie mnie z targów w sobotnie południe, bardzo będę wdzięczny...

Też chętnie... Rzeknij ino słówko...

> no mogę też potrzymać za kolanko !

A które jeśli można wiedzieć??
                                      • peteen Re: Kolanko Kazimierza 10.10.02, 16:46
                                        a kolanko kazumierza, rzecz jasna !
                                        bądź jutro w porze lanczu przy kompie, ok ?
                                        peteen z nadzieją w głosie...
                                        • dreamlover Re: Kolanko Kazimierza 10.10.02, 16:53
                                          peteen napisał:

> bądź jutro w porze lanczu przy kompie, ok ?

Dobra! Jeszcze wyjaśnij mi co to pora lanczu i kiedy to, bo każdy ma kiedy
                                          indziej... I jeszcze półgodzinny dojazd dolicz...

> peteen z nadzieją w głosie...

Niech żywi nie tracą nadziei ;))
                                          • peteen Re: Kolanko Kazimierza 10.10.02, 17:15
                                            ca.14 ? ot, wyjedź z domu w moją stronę i daj znać jak już będziesz tuż tuż...
                                            m.in, dołącz !!! wymyśl se jakieś spotkanie byznesowe, czy cuś...
                                            • dreamlover Re: Kolanko Kazimierza 10.10.02, 17:36
                                              peteen napisał:

> ca.14 ? ot, wyjedź z domu w moją stronę i daj znać jak już będziesz tuż tuż...

Dobra, wyruszę o 14.
                                              Qrcze, a jak mam dać znać? Ni mom Twego telefonu!!!

> m.in, dołącz !!! wymyśl se jakieś spotkanie byznesowe, czy cuś...

Najlepiej jak skks - spotkanie z radcą prawnym. Tylko się nie spóźniaj tak jak
                                              on...
                                              • peteen Re: Kolanko Kazimierza 10.10.02, 18:06
                                                słoneczko, BĄDŹ już na Kazku ok. 14, OK ?
                                                • dreamlover Re: Kolanko Kazimierza 10.10.02, 18:10
                                                  peteen napisał:

> słoneczko, BĄDŹ już na Kazku ok. 14, OK ?

No, to już jaśniej...
                                                  Będę na pewno!
                                                  • peteen Re: Kolanko Kazimierza 10.10.02, 18:13
                                                    weź kolanka, koniecznie !!!
                                                  • dreamlover Re: Kolanko Kazimierza 10.10.02, 18:14
                                                    peteen napisał:

> weź kolanka, koniecznie !!!

jak nie zgubię po drodze ;))
                                                  • m.in Re: Kolanko Kazimierza 11.10.02, 11:50
                                                    gra i bucy, juz wymyśliłem,
                                                    ale GDZIE na kazku???
                                                  • peteen Re: Kolanko Kazimierza 11.10.02, 11:54
                                                    no, qrde, w kolanku !!!
                                                  • dreamlover Re: Kolanko Kazimierza 11.10.02, 11:56
                                                    m.in napisał:

> gra i bucy, juz wymyśliłem,
                                                    > ale GDZIE na kazku???

Hurra! Bedziesz????
                                                  • m.in Re: Kolanko Kazimierza 11.10.02, 12:05
                                                    POSTARAM SIE
                                                    14, KOLANKO
                                                  • dreamlover Re: Kolanko Kazimierza 11.10.02, 12:08
                                                    m.in napisał:

> POSTARAM SIE
                                                    > 14, KOLANKO

siupcio!
                                                  • peteen Re: Kolanko Kazimierza 11.10.02, 12:12
                                                    zara, zara, tera to ja sie poczułem zbędny, jak lepper w sejmie, przy mnie tak
                                                    się nie cieszyłaś...
                                                    ;c(
                                                  • dreamlover Re: Kolanko Kazimierza 11.10.02, 12:19
                                                    peteen napisał:

> zara, zara, tera to ja sie poczułem zbędny, jak lepper w sejmie, przy mnie
                                                    tak się nie cieszyłaś...

Jak to się nie cieszyłam? No wiesz, chyba musisz przejrzeć poprzednie posty...
                                                    KOlejny niedopieszczony... Czy to jakaś zaraza?
                                                  • peteen Re: Kolanko Kazimierza 11.10.02, 12:26
                                                    w taką pogodę... to chyba zrozumiałe !
                                                    a zatem dopieszczaj, dopieszczaj w imię boże...
                                                  • dreamlover Re: Kolanko Kazimierza 11.10.02, 12:28
                                                    peteen napisał:

> w taką pogodę... to chyba zrozumiałe !
                                                    > a zatem dopieszczaj, dopieszczaj w imię boże...

Ale was jest zbyt dużo, ja zwyczajnie nie nadążam! Powoli się wypalam...
                                                  • peteen Re: Kolanko Kazimierza 11.10.02, 12:31
                                                    mój boże, ja w twoim wieku...
                                                  • dreamlover Re: Kolanko Kazimierza 11.10.02, 12:34
                                                    peteen napisał:

> mój boże, ja w twoim wieku...

I niby się nie wyczuwa tej drobnej różnicy wieku...
                                                  • peteen Re: Kolanko Kazimierza 11.10.02, 12:35
                                                    od razum waści pokochał...
                                                  • dreamlover Re: Kolanko Kazimierza 11.10.02, 12:38
                                                    peteen napisał:

> od razum waści pokochał...

Waść kończ i wstydu oszczedź...
                                                    Teraz to ja jestem udobruchana, miau...
                                                  • peteen Re: Kolanko Kazimierza 11.10.02, 12:53
                                                    jak to kończ, przed czasem ???
                                                    kiciu...
                                                  • dreamlover Re: Kolanko Kazimierza 11.10.02, 12:58
                                                    peteen napisał:

> jak to kończ, przed czasem ???

To już najwyższy czas...

• peteen Re: Kolanko Kazimierza 11.10.02, 12:59
                                                    nie ma w tobie, córko, litości...
                                                  • dreamlover Re: Kolanko Kazimierza 11.10.02, 13:04
                                                    peteen napisał:

> nie ma w tobie, córko, litości...

Panie peteen! Co Pan teraz biedny pocznie???
                                                  • peteen Re: Kolanko Kazimierza 11.10.02, 13:07
                                                    to się nazywa...hm, samozaspokojenie ( w dowolnej formie i treści )...
                                                    ;c)
                                                  • m.in Re: Kolanko Kazimierza 11.10.02, 13:21
                                                    no wiecie co???
                                                    jestem zgorszony...

tym polowaniem na post 777 oczywiscie :-D
                                                    m.in - spręzony
                                                  • dreamlover Re: Kolanko Kazimierza 11.10.02, 13:35
                                                    Dobra, wychodzę. Chyba troszkę się spóźnię...
                                  • m.in Re: Kolanko Kazimierza 10.10.02, 16:43
                                    dreamlover napisała:
                                    > Rany, jaka ja głupia jestem!

własnie :)

> Bo a nuż a nic z tego nie wyjdzie...

aaa, na to juz gwarancji nie ma
                                    podobnie jak na spacerek po hucie
                                    biorac pod uwagę fakt, iz tradycyjnie swoje urodziny uczcze dośc hucznie myślę,
                                    że naweet w moim przypadku sparek po przepieknej dzielnicy NH może być bardzo
                                    utrudniony

> No popatrz, a ja dzisiaj byłam na Kazku na wyciszającym spacerku. Gdybym
                                    > troszkę później tam poszła...

no cóż, w godzinach pracy doscyć rzadko bywam na kazku
                                    ale peteen wręcz przeciwnie :)
                                    ale co to by było za wyciszenie :)))
                                    pozdrawiam zieloną :) (ale to smiesznie wygląda)
                                    • dreamlover Re: Kolanko Kazimierza 10.10.02, 16:49
                                      m.in napisał:

> własnie :)

dziękuję ;))
                                      Ale zawsze to lepiej jak sama to sobie uświadomię, niż jak ktoś inny to
                                      zrobi ;))

> aaa, na to juz gwarancji nie ma podobnie jak na spacerek po hucie
                                      biorac pod uwagę fakt, iz tradycyjnie swoje urodziny uczcze dośc hucznie myślę,
                                      że naweet w moim przypadku sparek po przepieknej dzielnicy NH może być bardzo
                                      utrudniony

A kiedyż to te urodzinki? Muszę sobie w kalendarzu zapisać. No i chcę wiedzieć
                                      kiedy wypić za Twe zdrowie.
                                      A to nie wiesz, że NH najlepsza na kaca??? Na widok dresików od razu
                                      wytrzeźwiejesz...

> no cóż, w godzinach pracy doscyć rzadko bywam na kazku ale peteen wręcz
                                      przeciwnie :)

No więc właśnie w godzinach pracy to tam nie ma po co iść...
                                      A peteen to ładnie pracuje!

> ale co to by było za wyciszenie :)))

Bo podświadomie to o czym innym marzyłam ;))

> pozdrawiam zieloną :)

A ja zielonego...

> (ale to smiesznie wygląda)

Wiem! ;))
                                      • m.in Re: Kolanko Kazimierza 10.10.02, 17:02
                                        dreamlover napisała:
                                        > Ale zawsze to lepiej jak sama to sobie uświadomię, niż jak ktoś inny to
                                        > zrobi ;))
                                        no nie przesadzaj :),
                                        fakt, ze to upominanie sie o inne niewiasty dziwne było, ale dla nas, meskich
                                        szowinistycznych świń, to woda na młyn :)
                                        tylko skks jakies takie młode lubi :))
                                        tylko dlaczego kolezanka wielokropkowana milczy?
                                        w sumie on to prowodyrem jest!

> A kiedyż to
                                        ha, zdaje sie ze na "rowerówce" była licytacja urodzonych w najbliższym czasie
                                        bom nie ja sam, nie sam... :)
                                        m.in - teraz juz naprawdę spadający na łowy :)
                                        • dreamlover Re: Kolanko Kazimierza 10.10.02, 17:09
                                          m.in napisał:

> no nie przesadzaj :)

Nie przesadzam ;))

> fakt, ze to upominanie sie o inne niewiasty dziwne było, ale dla nas, meskich
                                          > szowinistycznych świń, to woda na młyn :)

To ja już nie będę!
                                          Ale wy się bardziej na pantoflarzy nadajecie...

> tylko skks jakies takie młode lubi :))

On w ogóle jakiś dziwny jest. I taki wybredny ;))

> > A kiedyż to
                                          > ha, zdaje sie ze na "rowerówce" była licytacja urodzonych w najbliższym czasie
                                          > bom nie ja sam, nie sam... :)

Że w najbliższym czasie to wiem, ale data musiała umknąc mojej uwadze ;))
                                          Ale mi wstyd...

> m.in - teraz juz naprawdę spadający na łowy :)

Leć, leć. ;))
                                          • Gość: los Re: Kolanko Kazimierza IP: *.x134.netcom.net.pl / 62.121.131.* 05.11.02, 14:01
                                            dfd
                                            • Gość: peteen Re: Kolanko Kazimierza IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.02, 16:32
                                              a konkretniej ?
                                              nie mniej ja też lubię ( zresztą, chyba wiesz )...
                                              • Gość: kot Re: Kolanko Kazimierza IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 11:02
                                                peteen !!!!
                                                taki stary żyd jak Ty nie powinien się ślinić do młodych panienek
                                                WSTYD !!!
                                                • Gość: peteen taki durny goj jak ty nie powinien tu bywać... IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 12:42
                                                  • mikolaj7 ja bym mu zrobil antyreklame.. 02.02.03, 22:22
                                                    ... w koncu on jest od karczmy pod blacha... hehe
      • Gość: Ariel Re: Kolanko Kazimierza IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.03.03, 21:14
        Z tym wysnazaniem to przesada slychac dzwonek mikrofali!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka