Gość: Krzysiu IP: *.lublin.mm.pl 19.10.09, 20:32 I co? Obstawiamy czy dostanie aż 3 mecze?:D Ja stawiam że dostanie 3 :D Bardzo irytuje mnie osoba sędziego Borskiego. Nie lubie tego typu ludzi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Komar Borski to Tusk polskich sędziów IP: 93.159.26.* 19.10.09, 20:38 Brakuje mu tylko tego er(ł) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Co ty do tego Tuska. Borskiemu brakuje dużo 19.10.09, 23:27 więcej, prawie tyle co J. Kaczyńskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .......... Re: Maciej Skorża miał rację, a teraz ma problem IP: *.autocom.pl 19.10.09, 20:49 A jak 6 (!) graczy Wisły było na spalonym w meczu z Zagłębiem i sędzia uznał bramkę to krzyczał "złodziejstwo"? Czy wtedy siedział cicho i udawał że wszystko jest ok?dwulicowiec jeden Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Niezła kanalia z tego przekrętasa Borskiego. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.09, 21:43 Niezła kanalia z tego przekrętasa Borskiego. Prawda boli ale ... w żywe oczy tak się wypierać?!? No cóż, jak zwykle "bezstronna" Komisja Ligi (złożona w większości z kibiców jednego z warszawskich klubów) zapewne przywali najsurowszą karę. Żeby Skorża sobie zapamiętał, że sędziowie z Warszawy są poza wszelkim podejrzeniem powinni go ukarać w jakiś szczególny sposób. Na przykład, oprócz - powiedzmy - 600.000 zł kary powinni również przykuć go do fotela na dwa tygodnie i zmuszać do oglądania naprzemiennie Tańca z gwiazdami i Szymon Majewski Show. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sad Re: Maciej Skorża miał rację, a teraz ma problem IP: *.chello.pl 19.10.09, 22:05 co z tego ze 6 ? moglo być ich tam nawet 11 i co ma sedzia głowny do spalonego którego sygnalizuje boczny matole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ............ Re: Maciej Skorża miał rację, a teraz ma problem IP: *.autocom.pl 19.10.09, 23:14 matole - czytaj ze zrozumieniem!!!!!!!!!! jakoś jak sędzia uznał gola pomimo 6 graczy na spalonym to Skorża nie wołał o "złodziejstwie" wtedy mu było wszystko jedno czy sędzia przestrzega przepisów czy nie teraz robi wielkie halo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobi Re: Maciej Skorża miał rację, a teraz ma problem IP: *.chello.pl 20.10.09, 00:04 trolu-jakie to ma znaczenie?Wynik maczu został wypaczony? Zagłebie było dnem z wodorostami w tym meczu i nie ma czego tu bronić. Nikt z Wisły nie przeczył,że nie było wtedy spalonego.Marcelo brał udział w tej akcji i on był pół kroku na spalonym.Reszta nie brała udziału w grze i nie była na spalonym. Radzę douczyć się przepisów gry zanim zaczniesz-ośle jeden-tu wykrzykiwać. W meczu Wisły i Lecha o wygranej decydowała jedna udana akcja,bo zespoły grały na maxa,akja za akcję.I dlatego sędzia wypaczył wynik,bo Wiśle się ewidentnie karny należał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiślackie żale Re: Maciej Skorża miał rację, a teraz ma problem IP: 213.156.123.* 20.10.09, 00:42 Trolu - jakie to ma znaczenie. Czy mecz został wypaczony? Wisla w meczu z Lechem była dnem z wodorostami i nie ma czego tu bronić -_- Odpowiedz Link Zgłoś
slonx Re: Maciej Skorża miał rację, a teraz ma problem 20.10.09, 01:47 zespół który jest dnem nie tworzy 5ciu setek. Wisła miała więcej 100% sytuacji od Lecha. Nic nie wpadło i tylko dlatego Lech wygrał. Lech miał tylko 2 setki, nic więcej, wykorzystał jedną. Co to za arbiter międzynarodowy, który nie dyktuje karnego w sytuacji, kiedy pytanie jest nie: "czy jest rzut karny" tylko "jaka kartka"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Maciej Skorża miał rację, a teraz ma problem IP: *.tvwisla.com.pl 20.10.09, 02:20 Wysil mózg i wymyśl coś oryginalnego zamiast parafrazować czyjeś wpisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Maciej Skorża miał rację, a teraz ma problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.09, 21:08 No tak w tamtym sezonie serdecznie Wisełkę kochał Małek a teraz Borski, zawsze jakiś pajac się znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tennlos Re: Maciej Skorża miał rację, a teraz ma problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 21:44 Bo co to w ogóle za pomysł, żeby taki mecz prowadził sędzia z Warszawy który jasno deklarował w przeszłości, że jest kibicem Legii Warszawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Maciej Skorża miał rację, a teraz ma problem IP: *.echostar.pl 19.10.09, 21:34 sslepy trener Skorza, jakjos nie widzial jak Marcelo faulowal Lewego, tu mial byc karny!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p ja też mam pytanie, a właściwie dwa IP: 95.108.12.* 19.10.09, 22:30 Jak już jesteśmy przy błędach sędziowskich i wypominaniu: Do sędziego Borskiego: - co ten pie.....ny rzeźnik Diaz robił na boisku przez pełne 90 minut? - czy po tym jak staranował Lewego nie powinno być karnego dla Lecha? I bonusowe pytanie do świętoj.bliwych kibiców Wisły: - dlaczego nikt z was nie ma o powyższe pretensji, tylko dostrzegacie błędy w jedną stronę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic wisly Re: ja też mam pytanie, a właściwie dwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 22:51 Bo faul na Małeckim byl ewidentny, natomiast dla Lecha nie powinno byc karnego - nie kazdy kontakt w polu karnym to od razu faul i jedenastka. Tak twierdza eksperci. Tylko prosze nei pisz mi teraz ze sie nei znaja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiu Re: ja też mam pytanie, a właściwie dwa IP: *.lublin.mm.pl 19.10.09, 23:24 Pamiętam jeden faul na Lewandowskim. Miało to miejsce tuż przed polem karnym. Więcej nie pamiętam. Oglądałem kontrowersje. Dla mnie karny na Małym ewidentny. A ludzi pokroju Borskiego bardzo nie lubię. Styl w jakim się wypowiada. Mam nadzieję, że takich ludzi spotkam jak najmniej w swoim życiu. A szczególnie nie chciałbym mieć do czynienia z tego typu prawnikiem. Pozdrowienia dla opanowanych kibiców ORANGE ekstraklasy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smog_wafelski Re: ja też mam pytanie, a właściwie dwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.09, 23:16 Diaz za wjazd na dwie nogi dostał żółtko. Czyli kara była. Za niska ? Jakoś nikt z komentujących ani w studio C+ nie domagali się czerwieni, chociaż Laskowski to kibic CWKSu a i Węgrzyn jakoś tak bardziej kocha Cracovie niż Wisłę. A faul na Lewandowskim ?? Wolne żarty... ;) Metoda Lewandowskiego na wymuszanie faulu to położyć się na obrońcy a potem udawać że leci. Cienki numer, i jak kiedyś przeholuje to dostanie kartkę za symulkę. Generalnie Borski gwizdał jak pi..a i mają prawo narzekać wszyscy. Oprócz kibiców Legii ;) Ciekawe na ile starczy jeszcze kuchenkorzom pary, obstawiam że w najbliższych trzech kolejkach zmoczą dwa razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ik Re: ja też mam pytanie, a właściwie dwa IP: *.chello.pl 20.10.09, 00:17 Dręczy cię sumienie poznańska pyro ,że pomogli wam wygrać? Tak kochacie się z farszafką? Ciekawe kto kogo ,gdzie i kiedy... Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Ciekaw jestem kiedy sędzia Borski pojedzie 19.10.09, 23:26 ciupasem do Wrocławia na spotkanie z prokuratorami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mega Maciej Skorża miał rację, a teraz ma problem IP: 213.17.128.* 19.10.09, 23:47 Przegięli w niedzielnej Szybkiej Piłce w TVP. W ogóle się nie zająknęli, że była jakaś sytuacja z nieuznanym karnym. Bądź co bądź jedna z newralgicznych sytuacji w meczu. Nie istotne tutaj czy by się zgadzali z decyzją tego ryżego penisa, czy nie. Dla nich tematu nie było. Ciekawostka. Więc może Skorża miał coś racji z tym "reżyserowaniem". Jeszcze jedno. Że Maciej Szczęsny, którego dotychczas miałem za faceta z jajami, który zawsze mówi wprost i prosto w oczy poszedł na taki układ. Panie Macieju, jeśli Pan to czyta... Odpowiedz Link Zgłoś
dr_nauk Maciej Skorża miał rację, a teraz ma problem 20.10.09, 00:27 Nie mam w zwyczaju krytykowac sedziego, jesli myli sie w obie strony. Ale po kilkukrotnym obejrzeniu sytuacji: www.youtube.com/watch?v=yYNzvykiR98 (1:30 min) chcialbym zapytac czy p. Borski dalej twierdzi, ze Malecki sam sie przewrocil. Zreszta pomijajac te sytuacje sedziowanie w tym meczu bylo na katastrofalnym poziomie. Mysle, ze kilka spotkan w III lidze dobrze by temu panu zrobilo. Odpowiedz Link Zgłoś
piq to kolejny wydrukowany mecz Lecha, niestety,... 20.10.09, 04:14 ...w końcówce poprzedniego sezonu były dwa na 100%: z Polonią Warszawa i Cracovią, zwłaszcza ten pierwszy - i gdyby nie był wydrukowany, to by Lecha nie było w pucharach w ogóle. Ten mecz przestałem oglądać po pierwszej połowie, nie dlatego, że był nudny, tylko dlatego, że wiedziałem, że też będzie wydrukowany. A nie lubię, jak mnie ktoś ma za idiotę. Wystarczająco długo grałem, żeby widzieć więcej niż przeciętny kibol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicts Maciej Skorża miał rację, a teraz ma problem IP: *.net.autocom.pl 20.10.09, 08:05 Panie trenerze. Sędzia Borski złożył już protokół pomeczowy, w którym szczegółowo uzasadnił przyczyny wręczenia panu czerwonej kartki a Komisja Ligi wszczęła z urzędu wyjaśnienie sprawy. Są dwie kwestie, które należy wyjaśnić, gdy będzie pan na tej komisji. Pierwsza to ta, czy sędzia Borski nadal uważa, że karnego na Patryku Małeckim nie było i czy Komisja Ligi podziela jego zdanie ? Druga kwestia dotyczy rasistowskich okrzyków kibiców Lecha Poznań w stosunku do Juniora Diaza i czy sędzia Borski, równie starannie, jak pana rzekome zachowanie, odnotował ten fakt w protokole pomeczowym. Jeśli nie dokonał tego i nie słyszał małpiego pohukiwania kibiców Lecha na Diaza, podobnie jak nie zauważył ewidentnego karnego, wypaczając wynik meczu i prowokując tym samym pana reakcje w stosunku do niego, to ma pan dowód na jego stronniczość i na to, że w tym meczu był ślepy i głuchy na korzyść Lecha. Wtedy reżyserka ligi jest uzasadniona. Ratuje się wynik Lecha kosztem Wisły a u "najlepszych" kibiców z Poznania, nie zauważa się rasistowskiego zachowania, które w UEFA karalne jest najwyżej, no bo przecież Lech nie może być narażony na grę bez kibiców ( raz wyniki meczów a dwa kasa z biletów ). Doradzam więc poprosić Canal+ o zapis tego meczu i zaprezentowanie Komisji Ligii wszystkie te zdarzenia meczowe ( Diaz był "małpowany" w pobliżu linii bocznej oraz narożnika boiska a eksperci wypowiedzieli się o karnym w trakcie i po meczu i to nie tylko w Canal+ ). Jeśli zaś miał pan wcześniejsze sygnały o tej reżyserce, to proszę o nich powiadomić KL bezwzględnie a ta będzie musiała przeprowadzić w tej sprawie dochodzenie lub zgłosić ją do prokuratury. Szacunek na pana ręce. kibic kot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASR "teoria spiskowa"? IP: 83.142.184.* 20.10.09, 08:25 Można się śmiać z "teorii spiskowej" Skorży, ale jak zauważono słusznie w Futbol News gdyby nie sędziowie Wisła miałaby prawdopodobnie po 10 kolejkach komplet punktów. W meczu z Polonią Bytom przekręcił Wisłę Siejewicz nie uznając zupełnie prawidłowej bramki, tutaj ewidentny błąd popełnił Borski i jeszcze łże w zywe oczy. Oczywiście- ten karny nie musiał dac Wiśle ani gola, ani tym bardziej zwycięstwa, ale coś jest na rzeczy. Z drugiej strony ta porażka w niczym Wiśle nie zaszkodzi, a czy komuś innemu pomoże? Chyba mediom tylko, które mają dobry temat do wałkowania. Lech jak Lech spiął się na Wisłę, a jak będzie dalej wiadomo, Legia to cień drużyny, a Ruch i Polonia długo nie pociągną. Szkoda tylko, że wokół tak świetnego meczu został spory smród. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robuś Maciej Skorża miał rację, a teraz ma problem IP: 193.169.148.* 20.10.09, 09:50 wcale się skorży nie dziwie, do tej pory co piłkarz wisły się przewrócił w polu karnym to faul, bramka ze spalonego?? ale skąd dla wisły wszystko...można się przyzwyczaić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Nuero Wiele klubów ma problem z nieuczciwymi sędziami! IP: *.mclink.it 20.10.09, 09:51 Ponad 300 złapanych i odesłanych do Wrocławia sędziów i działaczy świadczy, że nie jest to "niepokalane" środowisko. A co do trenerów? Dlaczego coraz więcej szkoleniowców na POTĘŻNE, i co gorsza UZASADNIONE pretensje do arbitrów? Swego czasu dostał karę trener Tarasiewicz, tak samo jak Probierz, teraz "kolej" na Skorżę. A "wyniki arbitrów? Borski nie dyktuje karnego po ewidentnym staranowaniu Małeckiego przez Wojtkowiaka, Gil dyktuje "11" za faul metr przed polem karnym, kolejna kompromitacja arbitra miała miejsce w meczu Polonii Warszawa z Odrą (karny mimo czystego wybicia piłki). To tylko kilka "sukcesów" sędziowskich z ostatniej kolejki. Wcześniej zawodnicy skarżyli się, gdy pewien sędzia raz i drugi "podżyrował" mecz (Jarosław Ż, który już odwiedził Wrocław). Jak długo jeszcze sędziowie będą tak postępować? Gdyby tak często "mylili się" np. piloci samolotów, mielibyśmy tysiące (na całym świecie) ofiar dziennie! Odpowiedz Link Zgłoś
slonx Re: Wiele klubów ma problem z nieuczciwymi sędzia 20.10.09, 10:21 Otóż to. Można gadać o błędach wpisanych w widowisko. Ale w takim wypadku ma się na myśli minimalne spalone, a nie karne jak byk których się nie przyznaje, albo też przyznane karne za faule których nie było... Coś jest nie tak z polskim sędziowaniem i chyba nie jest to wina poziomu polskich sędziów, tym faktycznie powinni zainteresować się we Wrocławiu. Warto wspomnieć, że Borski był na liście fryzjera, ale jakoś się z tego wybronił. Jeszcze inna sprawa. Nie chcę szerzyć teorii spiskowej, ani żadnych podejrzeń. Podam tylko obserwację: Wisła - Lech PP 1/4 - gol Lewandowskiego po przyjęciu piłki ręką. Lech - Wisła PP 1/4 rewanż - ewidentny faul na Beto w polu karnym na samym początku spotkania Lech - Polonia Warszawa PP 1/2 - gol Stilicia ze spalonego, czerwona kartka dla Przyrowskiego za nic. Polonia Warszawa - Lech PP 1/2 rewanż - karny z kapelusza. Polonia Warszawa - Lech Ekstraklasa 29 kolejka - pozycja spalona Rengifo przy bramce Murawskiego (Rengifo absorbował uwagę Przyrowskiego), spalony Peszki a potem przyjęcie piłki ręką przez Stilicia. Po tej akcji padł gol. teraz jeszcze sędzia Borski... Coś tu śmierdzi jak cholera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak na obserwację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 22:44 To trzeba wysłać ciebie,slonx.Widać jak bardzo pękasz Lecha skoro prowadzisz takie obserwacje.I dopisz sobie 1.09.39r. wybuch || wojny. Odpowiedz Link Zgłoś