Dodaj do ulubionych

teletrade kraków starowiślna czy ktoś słyszał

11.11.09, 12:43
Witam!
dostałem zaproszenie na rozmowę do firmy "teletrade" w Krakowie na
ulicy Starowiślnej, z tego co wyczytałem jest to niby oddział firmy
teleprojekt z Wa-wy. Moje pytanie bo niby to firma międzynarodowa a
nie mają strony internetowej, czy ktoś o tej firmie coś słyszał, bo
nie jestem z Krakowa i muszę przejechać pół polski żeby się do
Krakowa dostać, a przez telefon nic nie chcieli powiedzieć
konkretnego, że niby wszystko się dowiem na miejscu. Proszę więc o
szczere opinie.

Z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: kandydat Re: teletrade kraków starowiślna czy ktoś słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 18:42
      a ja tam jutro mam rozmowe kwalifikacyjna i chyba sobie odpuszczę po
      tych komentarzach, bo oferta przedstawiałą inna prace, z reszta sama
      oferta nie wyglądała ciekawie. Znów sie sprawdza że jak w ogłoszeniu
      nie ma napisane dokładnie czego oczekują i co oferują to nic
      ciekawego to być nie może :) choć brak innych informacji na forach o
      firmie, albo ja nie moge znaleść. A ta jedyna pozytywna odpowiedź w
      tym temacie wyglada raczej na ratowanie reputacji przez
      przedstawiciela firmy
      pozdrawiam
    • Gość: Michael Re: teletrade kraków starowiślna czy ktoś słyszał IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.12.09, 08:35
      Handel na tym rynku, na rynku walutowym to elitarna profesja, więc
      trudno sie spodziewać, że każdy takim traderem zostanie. Stąd pewnie
      te "głosy rozpaczy". Jeśli ktoś chce robić karierę na tym rynku
      (czyt. po prostu zarabiać) musi usilnie dążyć do celu, ponieważ
      przeciwności jest sporo i droga nie jest prosta, ale za to
      perspektywy jak na naszą rzeczywistość świetne. Te przeciwności
      działają jak swego rodzaju "filtry": odsiewają przeciętniaków. I
      takim pierwszym filtrem myślę, że jest sugerowanie sie opinią
      kompletnie anonimowych, nieznanych sobie ludzi.
      Pozdrawiam normalnych.
      Michael
      • Gość: nascimento Re: teletrade kraków starowiślna czy ktoś słyszał IP: *.is.net.pl 23.06.10, 14:08
        Witam Pana Serdecznie

Czytałem Pański Post na forum. Czy jest Pan traderem?
        Jakie doświadczenie na rynkach?
        Pozdrawiam
        Michał Woźniak
    • Gość: Forex Re: teletrade kraków starowiślna czy ktoś słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 12:55
      Handel na giełdzie walutowej to nie "praca w usługach finansowych".
      Potencjalny zarobek (czy strata) zależy od Ciebie, od tego czy
      klikniesz Buy albo Sell na swoim komputerze. A nie od tego ilu
      znajdziesz klientów, czy ile sprzedaż polis. Niby wykształcony
      Naród, sami studenci. Najpierw się dowiedz Kandydacie, a później
      ewentualnie świadomie kłam, bo jeżeli robisz to nieświadomie (jak
      teraz)to zapominasz o podstawach.
      • Gość: Marcin Re: teletrade kraków starowiślna czy ktoś słyszał IP: 80.50.54.* 05.01.10, 10:48
        Ja idę jutro,dowiem się co i jak,i napisze-ale w przeciwieństwie do innych,znam
        sprawę i wiem na czym polega trading,"bawię" sie tym sam od ponad roku,i wiem
        czego się można spodziewać.
        Jasna sprawa,nie szukasz klientów,hehe,bo i jak niby?:)A jak firma podchodzi i o
        co tu chodzi,napisze jutro-mam tu tą przewagę nad innymi forumowiczami,ze
        doskonale wiem,czy jest fx.
        pozdrawiam,
        m.
        • Gość: Marcin Re: teletrade kraków starowiślna czy ktoś słyszał IP: 80.50.54.* 05.01.10, 10:56
          Dopisze jeszcze,że przygotowania do wejścia na rynek zajęły mi ok ...3000!
          godzin,biblioteka AE + nieraz 12-16h na dobę spędzone przed wykresami..W żadnym
          wypadku nie są to " usługi finansowe".A dlaczego tak piszą w ogłoszeniu?Bo
          pewnie mało kto wie,kim jest trader,to mało popularny zawód w Polsce.Jak
          wejdziecie na strone,na zakładkę wakaty,to zobaczycie.Tyle na razie,resztę
          napisze jutro.
          pozdrawiam,
          Marcin
        • Gość: trader [...] IP: *.zax.pl 06.01.10, 00:32
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: mariusz Re: teletrade kraków starowiślna czy ktoś słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 13:18
      a moglbys mi cos polecic jestem poczatkujacy w w tym temacie a troche mnie to
      kreci MOGLBYS MNIE NAKIERUNKOWAC NA LEPSZA PRACE NIZ STRATE CZASU W TELETRADE
      • Gość: xxxtrader Re: teletrade kraków starowiślna czy ktoś słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 12:35
        Witaj Mariusz,
        Tele Trade - strata czasu i pieniędzy.
        Zerknij na oferty pracy w firmach Swift Trade, Wucash Capital, Trading School
        lub ewentualnie WTC (World Trade Sucurity).
        W tych firmach nie otrzymasz podstawowego wynagrodzenia i nikt tego nie będzie
        ukrywał przed Tobą podczas pierwszej rozmowy z nimi. Wynagrodzenie jest
        prowizyjne czyli np. 30-35% od osiągniętego wyniku miesięcznego minus opłaty za
        prowadzenie rachunku giełdowego. Jeśli będziesz w tym dobry to możesz zarobić
        sporo. Co to znaczy sporo ? np. 10-15 pln tyś miesięcznie ale zdarzają się
        również lepsze wyniki.
        W wyżej wymienionych firmach grasz kapitałem firmowym a w razie straty Ty za to
        nie ponosisz odpowiedzialności. Możesz zdobyć bardzo ciekawe doświadczenie a
        koszty jakie będziesz musiał ponieść to:
        - poświęcić swój czas
        - kasa na dojazd do siedziby firmy

Istnieje również taka firma jak OSTC i tutaj już jest wynagrodzenie podstawowe
        ok 3000-3500 pln brutto + premia w zależności od wyniku.
        Nie jest łatwo się do nich dostać i rozmowa kwalifikacyjna jest w dwóch językach
        - polskim i ang.

Wszystkie wymienione przeze mnie firmy znajdziesz u nas w kraju w różnych miastach.

Pojawiają się również oferty z domów maklerskich na stanowisko Tradera. Bardzo
        duże wymagania trzeba spełnić i ciężkie rozmowy kwalifikacyjne. Więcej teorii w
        tym wszystkim niż samego czystego tradingu. Dla początkujących odpada.

To chyba tyle tak w skrócie... jeśli będziesz miał jakieś pytania dotyczące
        pracy, literatury czy korepetycji w sprawie giełdy to pisz śmiało:
        xxxtrader.forex@gmail.com

Nie jestem związany z żadną firmą więc nikogo nie bronię i nikogo również na
        siłę nie polecam.
        Nie za bardzo lubię się wypowiadać na forum ale chciałem Ci pomóc ;-)

Pozdrawiam

xxxTrader
        • Gość: Marcin Re: teletrade kraków starowiślna czy ktoś słyszał IP: 80.50.54.* 16.01.10, 16:21
          Witam,nie do końca zgadzam się z przedmówcą.Firmy,które wymieniłeś,działają na podobnych zasadach-z tym,że głownie traduje się akcjami na NYSE,więc kwestia godzin pracy(14-22).Fakt,że może nie pobieraja opłat,ale 300PLN to nie jest zadna opłata za szkolenie w sumie,to niewielka jest kwota,jak ktoś myśli,że się za to "wyszkoli",to jest w duzym błędzie.A tłumów tam nie ma,żeby z tego zyli.Jak ktoś jest całkiem poczatkujacy,to niech nie liczy na zbyt wiele.Fakt,w tym przypadku lepiej te pieniądze wydac na książki.Kto powiedział,że to łatwy sposób na pieniadze?Cholernie cięzki zawód,pozornie tylko wygląda na łatwe.I tyle.W sumie to na razie nic więcej nie moge powiedzieć,za kilka tyg. napiszę dokładnie co i jak.
          pzdr,
          Marcin
          mardu33@wp.pl
          • Gość: xxxtrader Re: teletrade kraków starowiślna czy ktoś słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 21:32
            Witaj Marcin,
            niestety nie zgadzam się z Tobą co do stwierdzenia, ze te firmy działają na
            podobnej zasadzie. Te firmy nie mają ze sobą nic wspólnego.
            Do tele trade przynosisz swój kapitał i płacisz za szkolenie. Grasz na swoim
            rachunku i ryzykujesz swoje pieniądze. Nie dość, ze zapłacisz za szkolenie to
            jeszcze przy każdej transakcji spread i to aż 5 pips na Eurusd. Jak myślisz kto
            zarabia na spreadzie ?
            W tele trade szukają tradera walutowego - trading na forexie.

Dla przykładu Trading School szuka tylko i wyłącznie traderów i to oni dają
            kapitał do gry. Jak jesteś dobry to zarabiasz a jak nie to ochodzisz lub sami Ci
            dziękują za współpracę (zazwyczaj to pierwsze).
            Trading School -> trading na Nyse, Nasdaq, Amex, LSE itp. (w zależności od
            doświadczenie). Tutaj nie ma tradingu na walutach.

Pragnę dodać iż nie mam nic wspólnego z żadną z powyżej wymienionych firm. To
            tylko porównanie zupełnie nie związanych ze sobą firm.

Pozdrawiam
            • Gość: Marcin Re: teletrade kraków starowiślna czy ktoś słyszał IP: 80.50.54.* 17.01.10, 22:10
              Witam,nie utożsamiam Ciebie z żadną z tych firm:)Co do kapitału do gry,to w
              Teletrade jest podobnie-tzn. tak mi powiedziano.Również posiadam pewne
              doświadczenie,a grać swoimi pieniędzmi to mogę sam,w domu,i tak zresztą
              robię,tylko kapitał inny.Zobaczymy,ew. strata 300zł nie będzie bolesna
              finansowo,ale moralnie.Poza tym jszkolenie z fx kosztuje kilka,kilkanaście razy
              wiecej,pod warunkiem,że ktoś na takie cos pójdzie w ogóle(wg mnie do wyszkolenia
              siebie samego potrzeba zapału,chęci,pasji i jeszcze wielu innych
              czynników,których nie da się kupić,a nie płatnych szkoleń).Jasna sprawa,że jak
              ktos przychodzi zielony,a tam,jak zauważyłem jest ich niemało,i po szkoleniu
              chce grac kapitałem całkiem sporym-to jest w błędzie.
              pozdrawiam,i mam nadzieje,że się nie mylę;/
              Marcin
              • Gość: xxxtrader Re: teletrade kraków starowiślna czy ktoś słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 19:12
                Witaj,
                tym razem zgadzam się z Tobą właściwie w 100% :)
                Niestety w Tele-Trade nie otrzymasz kapitału do gry jak to jest mówione na
                spotkaniu ogólnym (tym pierwszym). Po spotkaniu udało mi się porozmawiać z
                prezesem firmy i to on poinformował mnie, że nie ma możliwości gry kapitałem
                firmowym a także o tym, że ma żadnego podstawowego wynagrodzenia.
                Najpierw zakładasz konto i wpłacasz od 300 do 1000 USD - czyli grasz za swoje.
                Jeśli osiągasz dobre wyniki (nie zostało to konkretnie sprecyzowane) to być może
                przydzielą Ci inwestora i wtedy będziesz mógł pograć jego kapitałem na ściśle
                określonych zasadach.

Pozostaje tylko pytanie czy będziesz na tyle dobry aby otrzymać inwestora a
                także czy jest to w ogóle możliwe aby otrzymać kapitał jakiegoś inwestora do
                zarządzania ? Jak można zaufać firmie w której najpierw dowiadujesz się, że
                będziesz grał kapitałem firmowym a później, że jednak kapitałem własnym ?
                Bardzo chciałbym aby Tele Trade była solidną i uczciwą firmą ale póki co nie
                polecam i to oni sami zapracowali na taką a nie inną opinię.

Serdecznie Pozdrawiam

ps.
                Pamiętam jak mi prezes opowiadał o tym jak jeden z początkujących traderów
                zarobił 800% w 2 tygodnie...
                Wiem, że jest to możliwe jednak takiego tempa zarabiania nikt nie jest w stanie
                utrzymać i podpieranie się takim przykładem jest dla mnie jest zupełnie nie
                profesjonalne i śmieszne ;-)
                • Gość: Marcin Re: teletrade kraków starowiślna czy ktoś słyszał IP: 80.50.54.* 19.01.10, 09:56
                  Witaj:)I to mnie wkurza troszku,ale wiem,dlaczego tak to dziwnie wygląda.Nie
                  piszę tego akurat do Ciebie-ale proszę poczytać Trader Vic-i przenieść to na
                  realia polskie-i jak ktos wie,o co chodzi,dopisze sobie resztę.A czy będę
                  dobry?Ktoś,kto spędza przynajmniej kilka-kilkanascie
                  godzin/24,analizuje,sprawdza etc.-ten pewnie będzie dobrym traderem,ale trzeba
                  to czuć.Powiedz mi proszę,jak wygląda Twoja wizja dobrego pracownika-lub raczej
                  człowieka,który naprawdę dobrze wykonuje swoja pracę?Abstrahując naturalnie od
                  tego,o jakim zawodzie mówimy:)Dla mnie to połączenie wielu
                  cech,możliwości,umiejetności,zdolności i pewnie jeszcze kilkadziesiąt innych
                  pozycji,wg uznania:)
                  pozdro,
                  Marcin
                  • Gość: xxxTrader Re: teletrade kraków starowiślna czy ktoś słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 01:00
                    Witam,
                    postanowiłem się dowiedzieć jak to aktualnie wygląda w firmie tele-trade. Trochę ciężko się wszystkiego dowiedzieć ale po kilku próbach udało się zdobyć kilka konkretnych informacji.
                    Traderem walutowym obracającym ich kapitałem jednak można zostać ale trzeba spełnić konkretne wymagania. Czy są one trudne czy łatwe... nie będę komentował bo każdy może mieć inne zdanie.
                    Oto wymagania:
                    Gra na rachunku demo na platformie TeleTRADER
                    - depozyt 10 000$
                    - okres handlu, nie mniej niż 3 tygodnie
                    - minimalny dochód 50%
                    - ilość transakcji nie mniej niż 70 (1lot = 1 transakcja)
                    - maksymalny spadek wartości rachunku -30%
                    - minimalny zysk dla 1 transakcji 40 pips + spread
                    - maksymalna strata 50 pips
                    - współczynnik transakcji dochodowych do stratnych nie mniej niż 2:1
                    - Margin do Balance nie więcej niż 30%

Pozdrawiam
                    • Gość: pytajnik Re: teletrade kraków starowiślna czy ktoś słyszał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.10, 00:28
                      z czyjej kieszeni wypłacane są pieniądze zarobione przez tradera
    • Gość: bc Re: teletrade kraków starowiślna czy ktoś słyszał IP: 91.198.177.* 10.02.10, 16:44
      Witam
      Ja skończyłam kurs - trwał prawie 6 tygodni. Miałam dodatkowe
      konsultacjie. Potem jeszcze trochę sama ćwiczyłam. Potem był
      egzamin.
      Dostałam certyfikat. Teraz już na rachunku rzeczywistym muszę.
      Warto.
      • Gość: pytajnik [...] IP: 83.1.100.* 11.02.10, 09:31
        Treść postu jest niedostępna.
        • Gość: GAniol Re: teletrade kraków starowiślna czy ktoś słyszał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 13:53
          Różne ludzie mają priorytety, barman to z pewnością ciekawy zawód, ale pod
          względem samorozwoju, elastyczności i przede wszystkim ZAROBKÓW, w żadnej mierze
          nie dorównuje traderowi.
          Z takimi kwotami jakie podaje kolega pytajnik ja się osobiście nie spotkałem.
          Na pewno warto przyjść na spotkanie i dowiedzieć się wszystkiego samemu, bo
          oferta dla wielu może być ciekawa;)
          pozdrawiam

P.S. Zamiast wypowiedzieć swoją opinię osobiście, wyjaśnić wszystkie kwestie na
          miejscu, lepiej wstawić anonimowy komentarz, tak?
    • cofca [...] 08.03.10, 11:10
      • Gość: Zeitgeist [...] IP: 188.33.107.* 07.04.10, 20:54
    • Gość: beata Re: teletrade kraków starowiślna czy ktoś słyszał IP: 91.198.177.* 09.03.10, 12:10
      Witam serdecznie
      Bardzo proszę o jakieś informacje o tych kursach giełdowych jak
      zacząć i od czego tą naukę
    • Gość: zaproszona Re: teletrade kraków starowiślna czy ktoś słyszał IP: *.cityconnect.pl 08.04.10, 00:50
      dla mnie wynik dyskusji taki, że odwołuję spotkanie z firmą teletrade
    • Gość: Pabloo Re: teletrade kraków starowiślna czy ktoś słyszał IP: *.111.215.18.static.crowley.pl 29.04.10, 01:36
      Witam. Przez przypadek natknąłem się na ogłoszenie internetowe tej firmy, i w momencie- gdy juz miałem wysyłac aplikacje- coś skusiło mnie (dzięki Bogu) by sprawdzić forum.

Z reguły sceptycznie podchodzę do komentarzy na takich portalach- lubie sprawdzić pewne rzeczy na swojej skórze. Nie mniej jednak po zapoznaiu się z tutejszą dyskusją, nasuwają sie następujące konkluzje (konkluzje osoby przyglądającej się temu całkiem z boku):

1. Aplikacji NA PEWNO nie wyślę
      2. Pozytywne komentarze piszą OSOBY PRACUJĄCE W FIRMIE - czuć to na kilometr!!!
      3. Szkolenia winny byc finansowane z pieniędzy firmy ( przecież to jej zależy na dobrych pracownikach)!!!!!
      4. Mam alergię na firmy w których co innego pisze się w ogłoszeniach a co innego mówi się na rozmowie a jeszcze co innego jest w rzeczywistości- PARANOJA...!!!!
      5. Duża rotacja mówi sama przez się (cyklicznie pojawiające się ogłoszenia).

Ja już nie mam więcej pytań...
      Może gdy już nie będą mieli chętnych do pracy...pomyślą o godziwych warunkach dla pracowników...
      • Gość: Zeitgeist Re: teletrade kraków starowiślna czy ktoś słyszał IP: *.pool.ukrtel.net 06.05.10, 21:17
        Witaj.

Czy czasto Pan spotyka firmy ktore inwestuja w liudzi z 100% ryzyko?
        Bzdura "a-la natura". Na mejscu prezesa takich firm - nigdy nie
        zainwestuje w niaznajomych mi liudzi. Liudzi samodzielnie powinni
        dbac o sobie i swoim zyciu. Takie moje zdanie. A
        oferowanie "pogodzinnych" oplat pracy - naturalna idiotyka z strony
        zarzadow roznych krajow, ktora nie uczy liudzi myslic i tworzyc
        nowe, a tylko "brac i nie oddawac".

PS.:Tresc napisana bez bez adresowania konkretnej osobie (jako
        Panu), a tylko wyrazenie wlasnego zdania na zycie i podejscie do
        biznesu wogulie.
        • lukaszbaranowski Re: teletrade kraków starowiślna czy ktoś słyszał 19.05.10, 00:34
          Chciałbym sie zapytac czy ktos z Was rzeczywiscie dostal kapitał do
          inwestowania? Jesli tak to jak dlugo czekał na odpowiedz?
          Ja zrobilem 70 lotow czekam juz ponad tyg i poki co cisza.
    • cofca Re: teletrade kraków starowiślna czy ktoś słyszał 28.05.10, 11:14
      Ja, Marek Kałka, autor wpisu z dnia 8 marca 2010 roku odwołuję wszelkie zawarte
      w tym wpisie informacje, a także każde dalsze dotyczące spółki Tele Trade –
      Kraków sp. z o.o. i wyrażam ubolewanie związane z wszelkimi negatywnymi
      konsekwencjami powyższego dla spółki Tele Trade-Kraków sp. z o.o., co nie było
      moją intencją.
    • Gość: 2xS ze strony TeleTrade IP: 83.1.100.* 31.05.10, 07:48
      Witajcie

przeczytałem uważnie cały temat,
      po czym uzupełniłem wiedzę o informacje
      zawarte na stronie: www.teletrade-dj.pl/

ciekawostka ze strony:

"Na życzenie można przejść szkolenie w każdym
      z przedstawicielstw firmy albo na odległość.
      Po zaliczeniu kursu można zostać klientem firmy
      i otrzymać dostęp do rynków finansowych."

Zwracam Państwa uwagę na zwrot:
      "Po zaliczeniu kursu można zostać klientem firmy" -
      to chyba jasno precyzuje, że gramy za własne środki,
      a tyle w Nas pracowników, ile samych klientów!
      Zostało to jednak na tyle zgrabnie przedstawione,
      że większość osób pominie ten szczegół,
      a na rozmowie z tego co Państwo piszą
      zręcznie omijają ten fakt.

Również zwrot:
      "Na życzenie można przejść szkolenie"
      jasno precyzuje, że szkolenie odbywa się za własne pieniądze,
      ale o tym była już tutaj mowa.

link do treści, które przytaczam:
      www.teletrade-dj.pl/trading/

Co do samego przedmówcy (autor cofca)
      wygląda to, jakby Pan Marek (były pracownik firmy TeleTrade)
      został zmuszony do przeproszenia firmy w tym oto miejscu,
      za informacje które zamieścił dnia 8 marca 2010
      i to mnie przeraża, bo wygląda jakby firma
      na siłę szukała usprawiedliwienia dla Swoich metod -
      ale to oczywiście moja prywatna opinia i
      niczego nie zamierzam Państwu narzucać.

Ja jednak rozmowę odwołałem...
    • Gość: Zeitgeist Re: ze strony TeleTrade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 20:43
      Hmm...
      Tak naprawde, z momentu jak jestem Prezesem w Krakowie, nie napisałem żadnej
      odpowiedzi w wątku, bo myślałem, że będzie nie grzecznie odpisywać ze strony
      jako osoba "zboku". Państwo może to zauważyć z ostatniej daty mojej odpowiedzi.
      Ta odpowiedz bedzie pierwsza. I teraz, jak pełnie obowiązki osoby upoważnionej
      do zarzadzania firma "TeleTRADE" w Krakowie, tak naprawde - nie mam ni czasu ni
      ochoty odpisywać na takie bzdurne "pisulki". Istnieja więc poważnejsze sprawy,
      niż zabawka "w pisanine" z osobami, ktore zielionego pojecia nie maja w tym jak
      funkcionuje ten biznes. I za całe swoje bardzo krótkie życie nie nauczeni
      szanować ogromne doświadczenie i prace jak jednego z najwiekszych poważnych
      brokierów świata, ktorym występuje firma "TeleTRADE D.J Consulting" tak i kilka
      innych, też nie mniej poważnych brokierów w Polsce i świecie. Pan zauważyl w
      treści firme XTB Brokers - dobra duża firma, i na odmiane od Pana, miałem w swój
      czas przyjemność wspólpracy z XTB. I nawet teraz, jak mineł czas naszej
      wspólpracy, nie moge powiedzieć coś złego o XTB i nawet nie traktuje ich jak
      firma konkurencjna, bo mamy różne podejśćie do biznesu i różny poziom
      dóświadczenia w prowadzeniu dzialalnośći.
      Wracajac do tematu (jak mowi nasza VIP-Sekretarka i Słońce TeleTRADE - Monika
      :), odpowiadam teraz jak osoba upoważniona w TeleTRADE - nie wgłebiajac w
      polemike od treśći wyżej: wszystkie osoby, ktore maja wątpliwośći dotycznie
      naszej firmy, zawsze maja możliwość sprawdzić takie momenci osobiście i
      oczewiśćie, zapraszamy w wygodne dla Państwa godziny do biura lub prosimy
      dzwonić do nas.
      PS: Gdyby Pan spełnił wszystkie(!) wymagania konkursowe, oczewiście że nie jest
      probłemem nadać Panu konto do zarzadzania. Uważam, że najliepszym dowodem
      spelnienia warunków konkursu jest "Statement List", ktorego Pan nie wykazał jako
      dowodu. I do tej pory jak nie widzimy go - cala pisanina Pana podpada pod status
      "Wątpie". Jeżeli ma Pan te dowody - zapraszamy do biura dla analizy i
      wyprostowania sytuacji
      PS2: Wprawie, wiem napewno 99% że za jakiś krotki czas spotkamy sie z Panem
      "Gość" ponownie, bo pamietam każda nasza z Panem "x" rozmowa :). Polecam Panu
      zaosczedzać swój czas i zachowywać sie poważnie i nie pisać bzdur na forach.
      Wszystkiego dobrego.

Pozdrawiam,
      Zeitgeist
      • Gość: :D Re: ze strony TeleTrade IP: *.chello.pl 01.10.10, 18:36
        Bylem na szkoleniu w TeleTRADE. Zapalcielm 300zl. Wiedzę którą otrzymałem mogłem znaleźć w internecie i przyswoic w 1 dzień. Grac na koncie demo tez mozna sobie w domu. Jak chcecie się nauczyć tradować to przeczytajcie trochę fachowej literatury. pozdrawiam
    • Gość: b Re: teletrade kraków starowiślna czy ktoś słyszał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.10, 12:47
      ooo skoro tak, to ja chetnie zapytam gdzie mozna jakas prace
      znalezc? szukam i szukam i wysylam CV i jedna wielka niewiadoma ;( a
      zyc trzeba...
    • Gość: Zeitgeist Re: ze strony TeleTrade IP: 94.254.236.* 16.10.10, 21:03
      Tak naprawde, szkoda czasu na tłumaczenie dyletantam zasad działania firm brokierskich i w ogulie jakichkolwiek.Aryfmetyka bardzo prosta: (czas i środki, zainwestowane w szkolenie tradera)+(opłaty biurowe)+(opłaty pracownikóm)=wydatek. Czy każdy "zielony" trader potrafi wydać 2000 $ na rzeczewiste(!) konto(a nie pseudo-forex z 0,01 cent za pips) każdego miesięca?. Ile czasu trzeba wydać na szkolenie jednej osoby i przygotowanie jej do targów na gieldzie? Czy takie inwestycje firmy mogą być skierowane na comiesieczne straty? Kolejna odpowiedz dla takich jak Pan "D" (Już nie przychodzący do biura bo sie boi swoich słów :) - Panowie, nie szkoda wam czasu na pisanie nikompetentnych dopisów na forach? Szanujcie swój czas i nauczcie sie sznować Biznes i liudzi, ktore są liderami tego biznesu, bo wiekszość z was nie potrafi samodzielnie złożyć PIT roczny, a liudzi Biznesu dają wam i szanse i możliwośći na wyrażenie śiebie oraz wysokie zarobki odnośnie waszych umijetnośći.
      Z pozdrowieniami i powaga, Zeitgeist
      • Gość: do wszystkich Re: ze strony TeleTrade IP: *.9-3.cable.virginmedia.com 27.10.10, 14:02
        W Fx zajmuję się od paru lat wiem trochę, czytam bo ogólnie chciałem się dowiedzieć trochę o teletrade nie mam jeszcze wyrobionego zdania bo nie byłem tam, dlaczego szukam pracy jako trader proste popłynołem z kapitału to jedyna droga aby zarobić odłożyć i zacząć od nowa widzę że jest tu pełno znawców Fx jak czujecie się tak pewnie to dlaczego szukacie pracy, ciężko wam nacisnąć enter i zająć pozycję w zaciszu domowym. Ja nie bałem się jestem tam gdzie jestem moja rodzina jest w opałach finansowych, ja muszę tyrać aby wyjść na prostą. Uwierzcie mi to boli kiedy nie masz kasy a w tym czasie widzisz ile mógłbyś zarobić. I tak ogólnie pytanie do wszystkich, jak tak się mocno znacie to co z wami róbcie kase w domu po co wam praca u brokerów
        • Gość: do wszystkich Re: ze strony TeleTrade IP: *.9-3.cable.virginmedia.com 27.10.10, 19:44
          jeszcze raz bo przeczytałem trochę więcej.
          po pierwsze do Pana który uczył AT za 1300 hahaha no to ceni się Pan wiedzę która jest warta majątek sprzedaje Pan za grosze hehehehe. Co do wymogów TT nie lubię tych 70 pozycji bo czasami to lepiej pójść na spacer niż siedzieć na FX. Do tych co myślą że dostaną 15 tyś do zarządzania po 6 tygodniach treningu chciałbym zobaczyć ich jak s.......... w spodnie kiedy spot spadnie o 15 pips hehehe, po roku na demo właściwie się czyta wskaźniki po kilku miesiącach na reall zaczynasz kontrolować samego siebie. Jeśli dożyjesz tego.... to jest cholernie ciężkie każdy dobry trader przeżył trałmę aby dojść do perfekcji i kilka lat złych doświadczeń aby być zdyscyplinowanym. tak naprawdę to nie wiem po której stronie stanąć po tych co mają wybujałą fantazję czy po stronie Pana co ma fajny login hehehe dobre zakasawał Pan wszystkich, poza tym nie wiem czy ktokolwiek zrozumie mnie tu bo po zapoznaniu się z postami wszystkich was stawiam w szeregu żółtodziobów
          pozdrawiam wojteknc
    • Gość: pytajnik Re: teletrade kraków starowiślna czy ktoś słyszał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.10, 23:14
      na czym właściwie polea ten "trading" firma podobno zarabia na spredzie ale traci kiedy my zrabiamy bo powiedziano mi że kiedy waluta traci na wartości i my ją sprzedajemy to kupującym jest broker czyli np. teletrade więc jeśli nam ma się opłacić zapłacenie spredu (na kturym firma zarabia) i być jeszcze na plusie to tt mosi stracić .
      przedstawiłem to tak jak zrozumiałem z pokrętnych łumaczeń pana prowadzącego zajęcia.
      prosze o odpowiedz i przedstawienie prawdziwych zasad tradeingu bo o ile giełda to fascynująca sprawa to przedstawiony obraz tradeingu dla mnie brzmi jak naciąganie i krętactwo /

pozdrawiam
    • Gość: pytajnik Re: teletrade kraków starowiślna czy ktoś słyszał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.10, 00:34
      z czyjej kieszeni wypłacane są pieniądze zarobione przez tradera kto jest drugą stroną w grze
      • Gość: Pawel Re: teletrade kraków starowiślna czy ktoś słyszał IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.12.10, 14:15
        Modelowo rynek wygląda tak, że musisz taniej kupić i drożej sprzedać, żeby zarobić. Wiele osób optuje za zasadą "większego frajera". Tzn. : Jeśli znajdzie się frajer, który kupi od ciebie drożej, niż ty sam kupowałeś to zarabiasz, a tracą frajerzy, którzy nie mogą sprzedać już nikomu swoich aktywów z zyskiem.
        Tyle, że forex jest nieco bardziej skomplikowany.
        Suma transakcji na rynkach finansowych nie musi równać się zeru, ponieważ w transakcjach biorą udział także banki, czyli instytucje o większych możliwościach niż przeciętny Smith. Banki posiadają możliwość kreacji pieniądza, pośredniczą w transakcjach na rynku, często wprowadzają do obiegu sporo pieniędzy BEZPOŚREDNIO wpływając na cenę (market maker).
        Pytasz o strony transakcji, przykładowo: trader kupuje dolary za złotówki składając zlecenie u brokera. Broker konsoliduje podobne zlecenia i już zgodnie z efektem skali zarabia, zarabia na części spreadu i czasem sam handluje. Broker przekazuje zlecenie bankowi a ten dokonuje transakcji na rynku, czyli szuka chętnych na wymianę złotówek na dolary. Gromadząc pokaźny kapitał jest w stanie uzyskać lepszą cenę (na tym zarabia), + zarabia na części spreadu.
        Jeżeli transakcja kończy się sukcesem - ty dostajesz zysk, broker zarabia j.w., bank zarabia j.w..
        Trzeba pamiętać że światowa gospodarka rośnie. Jesteśmy z każdym dniem w stanie więcej wytworzyć, mniej zużywając. Bogacimy się dzięki rozwojowi, dlatego suma transakcji na rynku nie równa się zeru.
        Teoretycznie jest możliwe, żeby wszyscy uczestnicy rynku jednocześnie zarobili i chyba do tego dążymy, ale wciąż nam daleko.
        Póki banki będą zachowywać się jak piranie, póty system finansowy będzie niesprawiedliwy. Jeżeli chcesz utrzymywać się z forexu musisz nauczyć się grać z bankami. Czyli przede wszystkim zauważać prawidłowości w ich posunięciach. Pamiętaj, że banki mają możliwość nie tylko kreowania pieniądza, ale również manipulowania ceną (poprzez transfer sporej kwoty z lub na rynek, zgodnie z założeniami popytu i podaży).
        Jeśli chcesz grać za 50zł u "minibrokera" bądź świadom, że nawet nie masz podanej prawdziwej rynkowej ceny! A co tu dopiero mówić o starannej analizie technicznej, czy analizie ruchów market makers.
        pzdr
    • anonim111222333444 [...] 16.01.14, 12:36
      Treść postu jest niedostępna.
      • Gość: Dobra rada Teletrade czyli profit point Wrocław IP: *.e-wro.net.pl 29.01.14, 12:43
        TELETRADE czyli PROFIT POINT; Wrocław, ul. Sikorskiego 2, piętro I, po lewej stronie, szklane drzwi; obecnie pokój nr 115. SZKODA ZDROWIA, CZASU I PIENIĘDZY
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka