kriss.forum 07.02.02, 21:11 Jakie imię Wam się najbardziej podoba? Jak na mój gust: M: Fiodor. K: Karolina. Podoba mi się jeszcze damskie imię Mercedes, może to od mojego zamiłowania do samochodów. Pozdrawiam, Kriss. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ulv Re: Ładne imię. 07.02.02, 21:25 Mnie się podobają raczej "twarde" np Bruno i Olga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO I Re: Ładne imię. IP: *.chello.pl 08.02.02, 01:30 Mój znajomy ma w rodzinie: Wszetrop, Biruta, Dobrochna - co wy na to? Czy nie sądzicie, że to oszpecanie własnych dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
unikorn Re: Ładne imię. 08.02.02, 08:59 Moja znajoma ma na imię Olga, ale jej się nie podoba... Nie wiem dlaczego, bo to naprawdę fajne imię jak dla kobiety, ale ona każe mówić wszystkim Olka. (???) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: embe Re: Ładne imię. IP: 212.160.138.* 08.02.02, 09:55 APF rozważając imię dla dziecka wymyslił: -chłopiec: Swędziwór, Kasztan, Paszcz, -dziewczynka: Pompka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MA Re: Ładne imię. IP: 193.108.177.* 08.02.02, 10:22 Mercedes jest owszem bardzo ładne, mnie kojarzy się przedw wszystkim z hrabią Monte-Christo osobiście mstwiam na imiona "wieczne": Anna, Zuzanna,Małgorzata Jan,Paweł, Marek to nic,że nosi je z połowa ludzi, mają swoje odpowiedniki prawie w każdym języku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Ładne imię. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.02, 11:54 Chłopak: Robert Jan Dziewczyna: Marta Anna Odpowiedz Link Zgłoś
nikki Re: Ładne imię. 08.02.02, 12:22 Ja słyszałam kiedyś o imieniu "Dziewogrzmot". Poważnie. Nie odważyłabym się nazwać tak swojego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: Ładne imię. IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 08.02.02, 13:50 Tomisław i Apoloniusz ;-) Dla dziewczynki: Agnieszka, Kasia (ale tylko zdrobniale) Dla chłopaka: Paweł, Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Ładne imię. IP: 62.233.163.* 08.02.02, 13:55 Najładniejsze imię dla dziewczynki - Ania, dla chłopca dużo więcej propozycji...Tomek, Paweł, Marek....żadnego wymyślania. A jeśli chodzi o dziwne imiona, to w moim sąsiedztwie jest Gracjan i Fortunata - moim zdaniem tragedia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Ładne imię. 08.02.02, 22:42 Mikolaj i Joanna :)))) jeszcze mi sie podoba Mateusz. a z dziwnych imion to spotkalem sie np. z Mscislawem, no i jeszcze jest Bonawentura... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GuerilA Re: Ładne imię. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.02, 23:28 Wlasnie za cztery miesiace urodzi mi sie bobasek i stoimy z zona przed wyborem imienia. Jak bedzie chlopak, to damy mu albo Igor albo Filip. A jak dziewczynka, to moze Julia albo... hmmmm.. nie wiem jak jeszcze:-)))). CU Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Ładne imię. 09.02.02, 16:39 Gość portalu: GuerilA napisał(a): > Wlasnie za cztery miesiace urodzi mi sie bobasek i stoimy z zona przed wyborem > imienia. Jak bedzie chlopak, to damy mu albo Igor albo Filip. A jak > dziewczynka, to moze Julia albo... hmmmm.. nie wiem jak jeszcze:-)))). CU Igor i Filip? mnie osobiscie nie podoba sie Igor, chyba, ze jakos sie z nazwiskiem komponuje. Filipa tez specjalnie nie lubie... Odpowiedz Link Zgłoś
ulv Re: Ładne imię. 09.02.02, 10:04 Jeśli chodzi o dziwne imiona to miałem kiedyś sąsiadów Nosili nazwisko Papuga. OK ! nazwisko jak nazwisko tyle że swojej córce dali na imię Modesta Wyobrażacie sobie : Modesta Papuga ?? Sparwa niby komiczna ale czasami można skrzywdzić dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GuerillA Re: Ładne imię. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.02, 10:09 To jeszcze nic. Sasiedzi kuzyna o nazwisku Gwóźdź dali synowi na imie Kevin - Kevin Gwóźdź. Biedne dziecko... Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 znam lepsze 09.02.02, 16:38 Gość portalu: GuerillA napisał(a): > To jeszcze nic. Sasiedzi kuzyna o nazwisku Gwóźdź dali synowi na imie Kevin - > Kevin Gwóźdź. Biedne dziecko... heh, a moj kumpel dostal na drugie (szkoda, ze nie na pierwsze, ale bylby posmiewiskiem wtedy...) Roger, a co lepsze, jak sam mowi to nie jest imie zapozyczone ze stanow i nie czyta sie 'rodzer', tylko fonetycznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poirot Re: Ładne imię. IP: *.chello.pl 12.02.02, 21:03 ulv napisał(a): > Jeśli chodzi o dziwne imiona to miałem kiedyś sąsiadów > Nosili nazwisko Papuga. OK ! nazwisko jak nazwisko tyle że swojej córce > dali na imię Modesta > Wyobrażacie sobie : Modesta Papuga ?? > > Sparwa niby komiczna ale czasami można skrzywdzić dziecko. Znałam dziewczynę, która wdzięcznie nazywała się Angelika Obora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Ładne imię. IP: *.chello.pl 09.02.02, 20:35 Ja osobiście lubię imiona zaczynające się na literę M. A co dziwne, darzę ogromną sympatią ludzi mających imiona na tę literę. Każdy ma swoje dziwactwa... Odpowiedz Link Zgłoś
thairwan Re: Ładne imię. 10.02.02, 17:45 mnie sie podoba julia... i paulina a syn znajomych znajomych ;) ma na imie jordan (czyt. dzordan), co sie straszliwie gryzie z nazwiskiem (ktore, niestety, zapomnialem)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vic Re: Ładne imię. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 12.02.02, 17:54 Gość portalu: Anka napisał(a): > Ja osobiście lubię imiona zaczynające się na literę M. A co dziwne, darzę > ogromną sympatią ludzi mających imiona na tę literę. Każdy ma swoje dziwactwa.. > . Moja najlepsza psiapsiolka ma na imie Ania, wiec sentyment sie pojawia:). A moje imie zaczyna sie na M:))). Z dziwnych, wczoraj spotkalam sie z Emerykiem, fajne:). Pozd. z Torunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLa Re: Ładne imię. IP: *.chello.pl 10.02.02, 21:59 A mnie podoba sie Daniel i Maurycy a dla dziewczynki Manuela i Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: Ładne imię. IP: *.tele2.pl 11.02.02, 18:32 Moim faworytem wśród imion jest Julia, wśród męskich już gorzej- chyba Bartek, Maciek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Ładne imię. IP: *.astercity.net / 10.130.129.* 16.02.02, 00:21 bardzo ladne,cieple imie dla dziewczynki to Maja i poza tym zdrabnia sie na wiele sposobow:Majeczka ,Majusia ,Majunia ,nawet Majka brzmi ladnie . Odpowiedz Link Zgłoś