Dodaj do ulubionych

Gdzie Rodzić???

IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 25.01.04, 22:59
Jestem w siódmym miesiącu ciąży. Zbliża się termin porodu. Proszę o opinię,
gdzie w Krakowie można "Rodzić po Ludzku"???
Obserwuj wątek
    • Gość: Coval Re: Gdzie Rodzić??? IP: 212.244.186.* 26.01.04, 09:23
      Moja żona rodziła w szpitalu MSWiA na ul. Galla. Bardzo sobie chwali sobie
      tamtejszą porodówkę, poza tym porody rodzinne nie są b. drogie i ogólnie jest
      przyjemnie. Pozdrawiam
    • dagmara_p Re: Gdzie Rodzić??? 26.01.04, 12:17
      Polecam prywatne klinike przy ulicy Krolowej Jadwigi. Maja podpisana umowe z
      funduszem i porod jest bezplatny. Bardzo dobra opieka, bardzo dobrzy lekarze,
      super warunki, czysto i przyjemnie
      • herr_bart_nick Re: Gdzie Rodzić??? 26.01.04, 12:39
        dagmara_p napisała:

> Polecam prywatne klinike przy ulicy Krolowej Jadwigi. Maja podpisana umowe z
        > funduszem i porod jest bezplatny. Bardzo dobra opieka, bardzo dobrzy lekarze,
        > super warunki, czysto i przyjemnie
        szkoda tylko, że anestezjolog ma zawsze wychodne (a może coś się zmieniło?)
        • chrisk Re: Gdzie Rodzić??? 26.01.04, 13:32
          A co myślicie o klinice na Ujastek ??? Moja żona ma tam rodzić.
          • herr_bart_nick Re: Gdzie Rodzić??? 26.01.04, 14:35
            moim skromnym zdaniem - jeśli wszystko jest ok (a napewno będzie), to prywatne
            kliniki są jak najbardziej w porządku, ale jak sprawy zaczynają się komplikować
            (odpukać...), to są bezradni, bo nie mają odpowiedniego sprzętu. wtedy jest
            podróż do Prokocimia (a im bliżej, tym lepiej); oczywiście jedwabna pościel i
            szampan są może ważne (tyle, że dla matki, a nie dla dziecka); jak zbierałem
            opinie na ten temat parę miesięcy temu, to z prywatnych klinik dobre opinie
            słyszałem o Niepołomicach (chyba się to nazywa Femina, ale nie jestem pewnien);
            moja żona wybrała klinikę nie-prywatną-argument: wszyscy znajomi lekarze (tzn.
            ich żony) rodzą w państwowych szpitalach (dało mi to do myślenia).
            • chrisk Re: Gdzie Rodzić??? 26.01.04, 15:40
              Też słyszałem takie zdanie ale żona chodzi do lekarza który ją tam skierował...
              zresztą jej koleżanki też tam rodziły i było wszystko OKI
              Myślę że jeśli jest coś nie ok jak to napisałeś to wyjdzie to podczas badań i
              wtedy trzeba się będzie zastanawiać nad zmianą kliniki oby nie...
              pozdrawiam
              • herr_bart_nick Re: Gdzie Rodzić??? 26.01.04, 15:41
                napewno wszystko będzie w porządku - pozdrawiam i powodzenia :)))
            • beba2 Re: Gdzie Rodzić??? 05.02.04, 19:22
              w Ujastku mają cały sprzęt i całodobową opiekę lekarzy wszystkich
              specjalności.Wystarczy wejść na www.ujastek.pl albo dla niedowiarków -
              pojechać i zobaczyć(można kiedy się chce).TO NAPRAWDĘ NAJLEPSZY SZPITAL W
              KRAKOWIE.
              • Gość: mama Re: Gdzie Rodzić??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 00:08
                taaaaa, z pewnością jest tam jedna pani pediatra kretynka,
                przez jej ignorancję i urazoną dumę, moje dziecko zostało wypisane ze szpitala
                z infekcją, która ciągneła się przez następne 2 tygodnie ...
    • Gość: mm Re: Gdzie Rodzić??? IP: *.pl / *.77.classcom.pl 26.01.04, 13:39
      Ja również polecam prywatną klinikę SPES przy Królowej Jadwigi 15. Fachowy,
      sympatyczny personel, 2-osobowe pokoje, czysto.
      Pozdrawiam
      • Gość: loklo gdzie jest klinika Jadwigi IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 08.02.04, 22:46
    • zbigniew74 Podobno Żeromski aktualnie najlepszy ! 26.01.04, 15:27
      Chociaż żona dwa razy rodziła w Siemiradzkim:)
      • Gość: Anka Re: Podobno Żeromski aktualnie najlepszy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 12:45
        Skoro rodziliście dwa razy w Siemiradzkim i byliście zadowoleni to o co chodzi?
    • Gość: magda Re: Gdzie Rodzić??? IP: w3cache.* / *.2-0.pl 26.01.04, 16:34
      ja rodziłam w szpitalu prywatnym na ujastek to jest w krakowie.było
      rewelacyjnie,super,nieczeba mieć tam skierowania i przede wszystkim za darmo
      sie tam rodzi
      • blawatek Re: Gdzie Rodzić??? 26.01.04, 16:43
        Gość portalu: magda napisał(a):

> ja rodziłam w szpitalu prywatnym na ujastek to jest w krakowie.było
        > rewelacyjnie,super,nieczeba mieć tam skierowania i przede wszystkim za darmo
        > sie tam rodzi
        Szkoda, że nie chodziłaś do szkoły.
        NIE TRZEBA ANALFABETKO.
        A tam jest dobrze pod warunkiem,że dziecko nie potrzebuje neonatologa.
        • to.ya Re: Gdzie Rodzić??? 26.01.04, 17:02
          blawatek napisał:

> Gość portalu: magda napisał(a):
          >
          > > ja rodziłam w szpitalu prywatnym na ujastek to jest w krakowie.było
          > > rewelacyjnie,super,nieczeba mieć tam skierowania i przede wszystkim za dar
          > mo
          > > sie tam rodzi
          > Szkoda, że nie chodziłaś do szkoły.
          > NIE TRZEBA ANALFABETKO.

Wierzę, że Magda chciała jak najlepiej. Czy w takim przypadku ważne są błędy
          jeżeli rzecz w intencjach?? ("Błądzić jest rzeczą ludzką").
          Może Magda jest dysgraficzką i/lub dyslektyczką? Nie pomyslała(e)ś o tym?
          • natamiki Re: Gdzie Rodzić??? 04.02.04, 19:09
            pierwsze dziecko rodziłam w Żeromskim, drugie na Ujastek bez
            porównania.Polecam każdemu na Ujastek ,atmisfera super i ważne ,że osoba
            towarzysząca może być nawet w nocy przy tobie .Ale
            najważniejsze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!pomyśl o banku pępowinowym warto
            zabezpieczyć dziecko na przyszłosć.Adres banku masz w każdej gazecie
            krakowskiej. powodzenia!
        • beba2 Re: Gdzie Rodzić??? 05.02.04, 20:25
          W ujastku mają neonatologa.
    • Gość: MAG Re: Gdzie Rodzić??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 17:32
      czesc,
      gdzie rodzic? hhmmm 2 miesiace temu rodzilam na Siemiradzkiego - nie jest zle,
      pod warunkiem, iz wykupisz sobie porod rodzinny i znieczulenie zewnatrzoponowe
      (250zl razem). Jedno zapenia Ci ze nie bedziesz rodzic na wielekiej sali (w
      boksie jak dla konia razem z 10 innymi kobietami), tylko w pokoju razem z
      mezem gdzie masz lekarza, anastezjologa i polozna do wlasnej dyspozyji a
      drugie, ze przynajmniej oszczedzisz sobie boli skurczowych.
      Warunki sa takie sobie (czuc starym szpitalem), ale za polozne, pielegniarki i
      lekarze pediatrzy to rekapensuja z powodzeniem.
      Coz wybor nalezy do Ciebie ;) a z coreczka zyczymy powodzenia :))

ps. ja w koncu mialam cesarskie ciecie i na prawde jestem zadowolona
      • Gość: Ania Re: Gdzie Rodzić??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.04, 19:34
        Opłata za poród rodzinny na Siemiradzkiego wcale nie zapewnia w 100%, że
        będziesz miała osobną salę. Ja niestety musiałam rodzić właśnie w tym boksie
        mimo opłaty, a obok 3 godziny wrzeszczała inna rodząca kobieta, do której nikt
        się nie kwapił, żeby jej pomóc "nie przesadzaj, na pewno aż tak cię nie boli".
        Warunki jeszcze gorsze po porodzie. Mąż mógł mnie odwiedzać tylko na klatce
        schodowej, gdzie nie mogłam przecież wynosić dziecka.
        Nie polecam.
    • Gość: Ziuta Re: Gdzie Rodzić??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 12:39
      Rodziłam na Siemiradziego .Było super!
      Fantastyczna opieka. Fajni lekarze. Czysto.Polecam!
      • Gość: Anka Re: Gdzie Rodzić??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 12:43
        Ja też tam rodziłam już 3 razy i mam wspaniałe zdrowe dzieci.Za czwartym razem
        też tam wrócę. Żony moich znajomych lekarzy też tam rodzą - to daje do
        myślenia.
    • asia9915 Re: Gdzie Rodzić??? 29.01.04, 22:22
      Ja polecam Kopernika, II piętro - 16 miesięcy temu tam rodziłam i byłam
      zadowolona
    • Gość: Siódmy miesiąc Re: Gdzie Rodzić??? IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 29.01.04, 23:18
      Dzięki, za opinie. Ja za pierwszym razem rodziłam na Siemiradzkiego, niby było
      OK, tylko ta porażająca rutyna. Słyszałam jednak, że coś i tam się popsuło,
      troche mnie to zniechęca. Innych szpitali czy klinik nie znam, jestem troche w
      kropce...
      • Gość: Ju8 Re: Gdzie Rodzić??? IP: 217.98.98.* 30.01.04, 09:19
        To ja radzę przejechać się po szpitalach. Porozmawiasz, zobaczysz jak co teraz
        wygląda. Tak najlepiej dokonasz wuboru. Pamiętaj ile rodzących, tyle opini. Na
        pewno najlepsza opinię w ostatnich miesiacach zbiera Żeromski (dostał ostatnio
        dwa certyfikaty, "Rodzic po Ludzku" i jakis jeszcze). Efekt: przepełnienie,
        wręcz nie ma gdzie kłaść dziewczyn a za tym idzie rutyna. Siemiradzki ponoć
        właśnie się poprawił, znam osoby, które tam rodziły w ostatnim miesiącu i są
        zachwycone.
        Ja sama zdecydowałam się na Ujastek. Byłam, przemyslałam i zdecydowałam. Nikt
        mi oczu nie mydlił jak to niby tam cudownie. Potraktowano mnie tam jak
        człowieka a nie intruza ( jak w szpitalach, gdzie nie było z kim porozmawiać,
        ale może właśnie żle trafiłam). A przedwczoraj dwie moje koleżanki urodziły tam
        ślicznych chłopczyków!!!
        Pozdrawiam i trzymam kciuki!!!
        • Gość: Ela Re: Gdzie Rodzić??? IP: *.comnet.krakow.pl 30.01.04, 11:57
          Moje dzieci przyszły na świat w Narutowiczu. Zapłaciłam lekarzowi przed porodem
          syna aby objął mnie opieką i tyle go widziałam. Ujawnił się dopiero po urodzeniu
          tłumacząc ,że szef zmienił mu grafik dyżurów. Przy córce nie dałam nic przed
          rozwiązaniem, dopiero po porodzie podziękowałam jakimś koniakiem. Drugi poród
          miałam z komplikacjami i dobrze ,że nie rodziłam na Siemieradzkiego czy Galla
          bo tam było fajnie ale tylko dla porodów bezproblemowych. Ale to wszystko było
          kilka lat temu, może coś się zmieniło. Pozdrawiam
    • Gość: Edy Re: Gdzie Rodzić??? IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 30.01.04, 15:07
      Kto te bzdury o ujastku rozpowszechnia?? tam sa wszyscy potzrebi lekarze i
      sprzet , takze neonatolog.. polecam strone www.ujaste,pl i rozwieja sie
      watpliowsci..A jak cos jest nei tak to z KAZDEGO szpitala przewoza do
      Prokocimia....
    • jagodapo Re: Gdzie Rodzić??? 03.02.04, 20:34
      Moja koleżanka czekała na Ujastku 2 godziny na przyjazd lekarza, który zrobi
      cesarskie cięcie! Pomijając fakt, że to niebezpieczne dla dziecka kazanie komuś
      czekać choćby 1/2 godziny w bólach to sadyzm!
      • Gość: dana Re: Gdzie Rodzić??? IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.02.04, 20:52
        Niemozliwe, ze czekala na przyjazd lekarza / Ujastek./ Widocznie czekali z
        innych powodow. Przygotowani sa do ciecia w kazdej chwili. Rodzilam w
        pazdzierniku, lekarze super, przygotowani, mili, nie mowiac juz o poloznej.
        A neonatolog jest ( gdyby zaszla potrzeba malenstwo zawsze jest wiezione do np.
        Prokocimia ) , a pediatrzy sa wrecz upierdliwie drobiazgowi :) ( co w sumie
        jest cenne ).
        Pozdrawiam, zycze powodzenia
        • herr_bart_nick Re: Gdzie Rodzić??? 03.02.04, 21:56
          Gość portalu: dana napisał(a):

> A neonatolog jest ( gdyby zaszla potrzeba malenstwo zawsze jest wiezione do
          np.Prokocimia )

a odległość i co za tym idzie czas dojazdu z N.Huty do Prokocimia nie jest bez
          znaczenia...
        • natamiki Re: Gdzie Rodzić??? 04.02.04, 19:14
          Ujastek jest super i polecam.Ale pomyśl o banku pępowinowym to jest
          ważniejsze .Dr Kowalski, który założył szpital na Ujastek zajmuje się tym i
          telefon jest w każdej krakowskiej gazecie.Warto !
          • herr_bart_nick Re: Gdzie Rodzić??? 05.02.04, 21:35
            natamiki napisała:

> Ujastek jest super i polecam.Ale pomyśl o banku pępowinowym to jest
            > ważniejsze .Dr Kowalski, który założył szpital na Ujastek zajmuje się tym i
            > telefon jest w każdej krakowskiej gazecie.Warto !

potwierdzam - warto! koszty nie są ogromne, a pobranie robią chyba już w każdym
            szpitalu
    • mount.everest Re: Gdzie Rodzić??? 06.02.04, 15:16
      Stanowczo Żeromski. Rodziliśmy tam z żoną w lipcu, bez układów, znajomości i
      łapówek.Jest naprawdę OK.Trzymaj się!
    • kinkin Re: Gdzie Rodzić??? 13.02.04, 12:36
      Zawsze trzeba założyć, że będą komplikacje! Dla dobra dziecka. I trzeba miec za
      sobą maksymalne zaplecze techniczne i znajomego lekarza przy porodzie. Nawet
      jesli jest to potrzebna w jednym przypadku na 1000 to trzeba. Mam dwoje
      zdrowych dzieci, ale młodsze tytlko dzieki profesjonalizmowi lekarzy i
      położnych z Kopernika, II pietro. Polecam.
      I odradzam prywatne kliniki absolutnie!!!!!Nawet najlepsze. W porodach liczy
      CZAS,a tam czasem nie ma anestezjologa, moze byc pech i w jednym momencie
      bedzie pare skomplikowanych przypadków, nagła cesarka - i co wtedy?
      Mam znajoma, która ma synka głuchego, bo był niedotleniony i przyduszony
      pępowina. Lekarz za późno podjął decyzje o cesarce.
      Idź na Kopernika na klinike i nie przejmuj sie, że brzydko. Najwazniejsze jest
      ZDROWIE dziecka.
      • Gość: sylwia Re: Gdzie Rodzić??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.04, 17:01
        hmm.Nie polecasz prywatnych klinik?To Twoja opinia, ja rodziłam w Prywatnym
        Szpitalu na Ujastku i tylko dzięki tamtejszym Lekarzom i Położnym (dr Tamara
        Wilk,dr Andrzej Jaworowski i położna Jadwiga Jarosz)moja Amelka jest na świecie
        cała i zdrowa.Anestezjolog, wspaniały dr Walicki, też był, wyobraź sobie.I to
        właśnie Ci Ludzie na czas podjęli decyzję, że jednak urodzę cesarką.To były
        dosłownie sekundy, ale właśnie te sekundy uratowały moje dziecko.Na Ujastku
        zawsze, całą dobę czuwają ginekolodzy-położnicy,anestezjolodzy i cały sztab
        położnych.Nie mówię już o sprzęcie, jakim dysponują.To właśnie dlatego nikt nie
        namówi mnie nigdy na poród w państwowej rzeźni.
      • Gość: ANETA Re: Gdzie Rodzić??? IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 14.02.04, 20:15
        Kopernik????TYLKO NIE 2 PIETRO!!!!!!! TAM po odejściu wód płodowych trzymali
        mnie 29 godzin (nikt nie zaproponował mi cesarki!!) a pan dr w...k ,któremu
        zapłaciłam przeszło 1000zł wpodczas ciąży (wizu=yty co 2 tygodnie)
        dostał "ataku kamicy nerkowej" i niestety nie zapewnił mi innego lekarza w
        zastępstwie:-(( rozdiłam tylko przy położnej i salowej KOSZMAR BRUD SMRÓD I
        UBÓSTWO a lekarze czekaja tylko na kasę -sk........y
        • Gość: kinkina Re: Gdzie Rodzić??? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.04, 10:42
          widzicie, te doświdczenie są bardzo zawsze subiektywne i osobiste i zawsze
          znajda sie zwolenniccy i przeciwnicy wszystkiego. I kazda ma dowow postaci
          własnej i cudzych historii. Ale chyba trzeba zawsze zrobić wszystko zeby
          zapewnic sobie obecność dobrego lekarza przy p[orodzie i tegp pilnować...Życze
          wszystkim przyszłym mamom zdrowych dzieci i bezbolesnych naturalnych porodów
          bez znieczulenia (nie żartuję)
    • Gość: ??? Re: Gdzie Rodzić??? IP: *.aine.pl 14.02.04, 23:37
      Ile kosztuje poród rodzinny na Ujastku, jesli kosztuje?
      • chrisk Re: Gdzie Rodzić??? 18.02.04, 11:01
        Gość portalu: ??? napisał(a):

> Ile kosztuje poród rodzinny na Ujastku, jesli kosztuje?
        0 PLN

Płaci sie za znieczulenie chyba 200 PLN
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka