Gość: kierowca Wojna taksówkarzy: od słów przeszli do rękoczynów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 12:17 Broń Boże, nie chcę uogólniać bo na pewno są też mili, kulturalni i inteligentni taksówkarze. Ale dziwnym trafem tak się składa, że ci których znam osobiście to koledzy z podstawówki którzy odkąd pamiętam zawsze mieli problemy z nauką. Przy tym prostaccy i chamscy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Wojna taksówkarzy: od słów przeszli do rękoczynów IP: *.chello.pl 09.12.09, 12:20 Dosc czesto poruszalam sie po Krakowie taksówkami, ale mialam tez okazje korzystac z iCara. Pomijam to ze jest taniej, ale dla zasady, ze wzlgledu na zachowanie taksówkarzy bede do upartego jezdzic z iCarem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liberał Wojna taksówkarzy: od słów przeszli do rękoczynów IP: 81.21.196.* 09.12.09, 12:20 Dwie sprawy: policja i taksówkarze. 1. Nie wiem jak się dzieje, ale policja nigdy nie wie tego, co wiedzą wszyscy. Wszyscy wiedzą o wojnie między firmami taksówkowymi, tylko nie oni. Kiedy ukradziono mi rower, policja była bezsilna, nic nie wiedzieli. A sąsiedzi od razu wskazali mi kilka miejsc, w których handluje się kradzionymi rowerami... No i to skandal, że ich zdaniem człowieka można bić do woli, byle obdukcja nic nie wykazała. Kto zatem ma bronić respektowania prawa? 2. Co do kultury taksówkarzy napisaliście już wiele (może ktoś z korporacji to przeczyta i wyciągnie odpowiednie wnioski). To, co się teraz dzieje jest dowodem zmowy korporacji w kwestii cen. Nie rozumiem, dlaczego w innych miastach zajęła się tym prokuratura, ale nie u nas. Ciekawe dlaczego w Warszawie potrafią się utrzymać sieci jeżdżące od 1,60 za km... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taxiarz [...] IP: *.chello.pl 09.12.09, 12:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bull św Jana IP: *.ghnet.pl 09.12.09, 12:59 Stoją tam takie bandziory przy taksach, że strach tamtędy chodzić. Dlaczego miasto pozwala tarasować całą ulicę poza wyznaczoną strefą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balusz Wojna taksówkarzy: od słów przeszli do rękoczynów IP: *.nastrojowa.net 09.12.09, 13:21 Trzymam kciuki za iCara, taksiarze to w większosci parszywe lenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus i wychodzi prawda o zlotowach - same prostaki i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 14:37 chamy jednym slowem. Nie podoba sie wolny rynek to idzcie pracowac do poczty polskiej - tez maja apetyt na monopol (chociaz na znaczki pocztowe juz maja monopol) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozek Re: Wojna taksówkarzy: od słów przeszli do rękocz IP: *.bph.pl 09.12.09, 14:50 W ubiegłym tygodniu po raz pierwszy skorzystałem z usług iCara. O godz. 2 w nocy z pl. Nowego na Prądnicką zapłaciłem 13 zł!!! Dotychczas od 15 lat jeździłem tylko jedną siecią - Mega (d. Major). Na tej samej trasie również w porze nocnej płaciłem ok. 30-35 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Re: Wojna taksówkarzy: od słów przeszli do rękocz IP: *.chello.pl 09.12.09, 15:07 nie pisz głupot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozek Re: Wojna taksówkarzy: od słów przeszli do rękocz IP: *.bph.pl 09.12.09, 15:19 To znaczy co wg ciebie jest głupotą? To że zapłaciłem w ubiegłą środę w nocy 13 zł na trasie Pl. Nowy-Prądnicka jadąc iCarem? Czy to że na tej samej trasie o tej samej porze jadąc Mega Taxi płaciłem regularnie 30-35 zł? Może rozwiniesz swój komentarz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Re: Wojna taksówkarzy: od słów przeszli do rękocz IP: *.chello.pl 09.12.09, 15:55 nigdy w radio taxi nie było takiej ceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha Re: Wojna taksówkarzy: od słów przeszli do rękocz IP: *.chello.pl 09.12.09, 20:09 była była. Ok 7-8 km, 3,5zł/km plus "za trzaśnięcie drzwiami" 7 zł. Policz sobie matematyku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozek Re: Wojna taksówkarzy: od słów przeszli do rękocz IP: *.bph.pl 09.12.09, 15:26 Tzn. co wg ciebie jest głupotą? To że w zeszłą środę w nocy zapłaciłem 13 zł na trasie Pl. Nowy-Prądnicka jadąc iCarem? Czy to, że na tej samej trasie, o tej samej porze jadąc Mega Taxi ostatnio płaciłem regularnie 30-35 zł? Może rozwiniesz swój komentarz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Re: Wojna taksówkarzy: od słów przeszli do rękocz IP: *.chello.pl 09.12.09, 16:15 zadzwoń do megi i przejedz tą samą trasą i zobaczymy ile zapłacisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mega Re: Wojna taksówkarzy: od słów przeszli do rękocz IP: 213.25.182.* 09.12.09, 17:19 Joziu z Icara:)lecz sie,jestem z Mega taxi,boli cie ze ceny sa takie same w mega co w icarze??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozek Re: Wojna taksówkarzy: od słów przeszli do rękocz IP: *.bph.pl 10.12.09, 14:27 Pokaz mi taksowkarza z Mega taxi, ktory pojedzie z p. Nowego na Pradnicka (przy Opolskiej) za 13 zl... A moze Ty pojedziesz za tyle? Wybieram sie na Kazimierz dzis wieczorem, bede wracal kolo 2 w nocy. Zglaszasz sie na ochotnika, zeby mnie zabrac??? BTW, nie pracuje w iCarze. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Wojna taksówkarzy: od słów przeszli do rękocz 14.12.09, 20:09 Gość portalu: mega napisał(a): > Joziu z Icara:)lecz sie,jestem z Mega taxi,boli cie ze ceny sa takie > same w mega co w icarze??? A przed pojawieniem się Icara na rynku mieliście też tak samo niski poziom cen czy też ceny obniżyliście po wprowadzeniu na rynek konkurencji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech A wiecie na jakiej zasadzie działaja takie firmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 14:51 Wykańczania konkurencji. W moim mieście było to samo, z busami: dziany facet zakupił kilkanaście pojazdów, ceny ustawił 30-40% niższe niż inni, na granicy prawa - chyba był spór prawny o wożenie ludzi za cenę niższą niż koszty. Ale w ciągu chyba 2 lat zdominował rynek. Potem podniósł ceny, kiedy kilku innych się wycofało. To samo się działo: kłótnie, wyzwiska, oblewanie smołą tablic z rozkładami... A klient korzystał - do czasu. Teraz posiadający gro kursów przewoźnik dyktuje ceny. Dlatego proponuję od razu nie przekreślać zwykłych taryfiarzy - możemy kiedyś żałować. Odpowiedz Link Zgłoś
destin Bzdury waćpan opowiadasz i to straszne. 09.12.09, 15:58 Jakie wożenie poniżej kosztów - proponuję zapoznać się z cennikami a dopiero później wypisywać takie bzdety.Taksiarze zarabiają mniej niż kiedyś ale nadal zarabiają naprawdę przyzwoite pieniądze.Tylko się teraz trzeba starać o klienta bardziej niż kiedyś a to nierobom i krętaczom nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Re: Bzdury waćpan opowiadasz i to straszne. IP: *.chello.pl 09.12.09, 16:20 twoim zdaniem praca pon-czw po 10godzin piątek sobota po 13 godzin zostaje mi 2tyś złotych na miesiąc to dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Bzdury waćpan opowiadasz i to straszne. 14.12.09, 20:03 Zawsze można zmienić branżę jak 2000zł na miesiąc to za mało... Nie ma przymusu pracowania jako taksówkarz. Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek Polnische Wirtschaft 15.12.09, 05:00 gazeta_mi_placi napisała: > Zawsze można zmienić branżę jak 2000zł na miesiąc to za mało... > Nie ma przymusu pracowania jako taksówkarz. Tak też się stanie. Jeśli ceny będą zaniżone to taksówkarze zaczną stopniowo porzucać ten zawód i zrobi się zamieszanie. W pewnym momencie społeczność i władze się połapią, podniesie się krzyk i zostaną wprowadzone odpowiednie regulacje. Polska organizacja czyli po niemiecku Polnische Wirtschaft :( Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: A wiecie na jakiej zasadzie działaja takie fi 14.12.09, 20:06 A w jakim mieście to było? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Wojna taksówkarzy: od słów przeszli do rękoczynów IP: 213.25.182.* 09.12.09, 14:52 oj dzieci netu:)po prostu spadaja obroty icarowi,stad ten artykulik w gazecie.Jesli chodzi o ceny to od 5.10.2009 nie ma prawie zadnej roznicy miedzy cenami taxi a przewoznikami,stad ten "poploch":)).Przyklad??Kurs Basztowa-radzikowskiego-Mega Taxi 14zl,Icar 14-15,w zaleznosci jak sie "panu" powie.Sa w krakowie korporacje tansze od Barbakanu:)warto sie rozejrzec i sprawdzic.A Icar??delikatnie mowiac sie rozpada,nastapil podzial wewnetrzny,czesc kierowcow zalozyla nowa firme,stad te nerwowe ruchy naczalstwa Icara,i interwencja gazetki:) Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Wojna taksówkarzy: od słów przeszli do rękocz 14.12.09, 20:04 Sądząc po nagłych obniżkach różnych sieci także "zwykłym" taksówkarzom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRK Re: Wojna taksówkarzy: od słów przeszli do rękocz IP: *.chello.pl 09.12.09, 14:54 tylko nie taksówkami, nie obrażaj mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Wojna taksówkarzy: od słów przeszli do rękoczynów IP: *.vlan80.dengo.lubman.net.pl 09.12.09, 15:01 Policja woli łapać emerytów,rencistów i żebraków niż zajmować się takimi sprawami!!! lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640,7333539,Starsza_pani_dala_2_zl_jalmuzny__spisala_ja_policja.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IKAR Wojna taksówkarzy: od słów przeszli do rękoczynów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.09, 15:03 może icar jest tańszy, ale nie ma żadnych standardów obsługi klienta. Zadzwoniłam kiedyś spytać ile będzie mnie kosztował kurs, który chciałam wcześniej zaplanować, a pani dyskutowała ze mną, nie chciała udzielić odpowiedzi, traktowała jak potencjalnego złodzieja, w końcu powiedziała, że z takimi pytaniami, to trzeba do szefa, ale kontaktu do szefa nie otrzymałam. Po prostu odprawiła mnie z kwitkiem i to w ordynarny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmieszek Re: ale bzury piszesz IP: 151.193.120.* 09.12.09, 15:43 udzielanie informacji o cenie kursu to podstawowa czynnosc pań z obsługi ICar, więc na jaki temat miały by ci kręcic? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: ale bzury piszesz IP: *.chello.pl 09.12.09, 21:53 Bzdury to ty piszesz 3 razy dzwoniłem i ani razu nie otrzymałem informacji o canie wiec w du.ie mam coś takiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złotówa Wojna taksówkarzy: od słów przeszli do rękoczynów IP: 81.219.71.* 09.12.09, 15:11 a jaka macie gwarancje ceny za jaka jedziecie na podstawie bo pani na centrali powiedziala smiechu warte zdziwicie sie jak kierowca icara wystawi wam paragon i bedziecie musieli zaplacic bo jest na prawie bo to pzewoz osob i jego usluga tyle kosztuje co on tak sie ceni oj zdziwicie sie a na poparcie jestem taksowkarzem i wiozlem klienta ktory zaplaci w dzien w icarze wiecej niz u mnie w nocy a jezdzi stale na tej samej trasie wiec ceny zna na pytanie dlaczego kierowca icara odparł bo maja promocje swiateczna haha a i jeszcze jedno pani na centali nie podala ceny byl to jego pierwszy i ostatni kontakt z icarem a odnosnie pobic to kierowca icara na bosackiej zlamal nos taksowkarzowi cos nie tacy oni swieci ale oczywiscie wybór ma klient pozdrawiam zlotówa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gr Re: Wojna taksówkarzy: od słów przeszli do rękocz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 17:28 Bredzisz i prawdopodobnie nigdy Icarem nie jechales. Korzystam z ich usług od momentu kiedy tylko pojawili sie na rynku i wiem ze nawet jeśli pani w centrali nie udzieli informacji o cenie za przejazd to udziela jej kierowca przed rozpoczęciem kursu. Cena jest zawsze taka sama i niezmienna czego nie można niestety powiedzieć o kursach taksówkami w których zdarzaja się różnice i o 10 zł na tej samej trasie i w tej samej korporacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozek Re: Wojna taksówkarzy: od słów przeszli do rękocz IP: *.bph.pl 10.12.09, 14:31 No tu akurat sie nie zgodze. Jechalem iCarem jeden raz w zyciu do tej pory (vide moje posty powyzej) i ani pani z centrali, ani kierowca przed rozpoczeciem jazdy nie poinformowali o cenie kursu. Co nie zmienia faktu, ze bylem bardzo zadowolony placac 13 zl za przejazd o 2-giej w nocy z pl. Nowego na Pradnicka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K1 Wojna taksówkarzy: od słów przeszli do rękoczynów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.09, 15:21 A to ("kulturalny") Kraków właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia CITY TAXI IP: 77.255.112.* 09.12.09, 15:22 najlepsza siec w miescie dlatego sie szanuje a nie jakis barbakan ze musi rabaty dawac zeby ktos z nimi jezdzil!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna owca Wojna taksówkarzy: od słów przeszli do rękoczynów IP: *.telnet.krakow.pl 09.12.09, 15:34 Odnoszę wrażenie,że to kolejny artykulik sponsorowany o firmie I-car.Inna sprawą jest możliwość wjazdu do strefy B.Próbowaliśmy w firmie załatwić wjazdówkę na 3 dni w godzinach nocnych-bez szans.Tak,więc zastanawiam się nad tym,kto stoi za firmą I-car?Na to pytanie zna zapewne odpowiedż Pan redaktor z GW,cyklicznie drukujący artykuły w podobnym tonie.Pozdrawiam Pana :) Odpowiedz Link Zgłoś
aarvedui iCar tańszy, ale tylko w nocy 09.12.09, 15:54 taniej można się przejechać w ich "promocji", która obowiązuje po 22 w dzień ceny iCara mogą być nawet minimalnie większe, bo ich kierowcy wyliczają ceny "na oko", względnie wg GPS. już się tak 2 razy przejechałem - kurs iCar : 13-14 zł, ten sam kurs w dużej korporacji : niezmiennie 12 zł. iCar zdobył rynek na nocnej promocji, i na weekendy jest świetny, trzeba tylko zawsze pytać kierowcy "za ile będzie", przed wyruszeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: iCar tańszy, ale tylko w nocy IP: *.chello.pl 09.12.09, 21:48 Dokładnie potwierdzam poprzednika w niedziele z os. Piastów na ul. Gdańską w dzień za kurs jadąc icarem zapłaciłem 22zł ponoć wyszło 13km a taxi z korporacji Barbakan 16zł gdzie na paragonie wyszło 6,20 km więc wole taxi. Icar oblicza trasę na podstawie GPS-u a ponoć GPS nie jest wyżnacznikiem odległości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konio Re: iCar tańszy, ale tylko w nocy IP: *.chello.pl 21.10.10, 16:47 ikar cena ul. fatimska - dworzec bosacka 30 zl w dzien o godz 13 innym razem po drodze kierowca zabral jeszcze dwoch pasazerow i troche sie spoznilem ,podobno tak moga robic wtedy zarabia jak za 2 kursy ,ciekawy ten przewoz zrobie prawko i cos sobie dorobie u nich w wolnym czasie Odpowiedz Link Zgłoś
destin Chamstwo prostactwo i buractwo złodziei korporacji 09.12.09, 15:54 Odkąd zaczął jeździć I-car korzystam tylko z ich usług i jestem bardzo zadowolony.Nigdy nie zdarzyło mi się abym poczuł się oszukany, wykorzystany itp.Kultura,szybkość - tak jak KIEDYŚ w Barbakanie, tylko że dużo taniej.Bzdurami są opowieści o nieznajomości miasta bo przecież większość kierowców I-cara to byli taksówkarze korporacyjni-niech nikt nie powtarza bzdur o gigantycznych obciążeniach korporacji bo członkowie I-cara też ponoszą koszty o czym jakoś nikt nie wspomina.A prosze pamiętać o tym że nadal I-car nie ma takich przywilejów jak korporacje.Konkurencja szkodzi tylko i wyłącznie cwaniakom i oszustom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek taxi [...] IP: 89.174.106.* 09.12.09, 18:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bierfreund Re: Chamstwo prostactwo i buractwo złodziei korpo 09.12.09, 19:52 Ahaha, to rozumiem, ze pan oportunista juz probowal sie do "lepszej" firmy przeniesc, ale nie chcieli i teraz nabarmuszony jezdzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacektaxi Re: Chamstwo prostactwo i buractwo złodziei korpo IP: 89.174.106.* 13.12.09, 13:37 nie. nie chcialem sie przeniesc do "lepszej" firmy.nie mam zamiaru jezdzic za darmo.jezdze taryfa.i bede jezdzil.wiem jakie sa obciazenia w skali miesiaca,roku, kilku lat i musze na to zarobic.a na tym forum wypowiadaja sie ludzie ktorzy ani nie maja pojecia o icarze ani o taxi.trzeba pojezdzic by zrozumiec.icar to piractwo.w swietle prawa! tam ludzie pracuja jak w pizzerii. jezdza ,odchodza,przychodzą nowi.Kierownictwo ikara wydluzylo minimalne umowy do 4 miesięcy,bo taka mieli rotacje.i wprowadzili w tygodniu obowiazkowe dyzury bo w tygodniu nie mial kto jezdzic.Odpowiedzialem na poprzedni post bo gosc nie ma pojecia o czym mówi. W załozeniu powstania sieci bylo ze nie beda przyjmowac taksówkarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taryfiarz Do destin:wyliczanka IP: *.fdk.abpl.pl 13.12.09, 14:23 Byłym taksówkarzem to jest współwłaściciel Icara,a jedynymi taksówkarzami jeżdżącymi w przewozie są jego wyrobnicy z byłej sieci.W Krakowie niema chyba żadnego tak niedorozwiniętego umysłowo taksówkarza na własnej działalności ,który przeszedłby do gó...wozów,i dał się rżnąć na kasie,tak jak kierowcy przewozów.Oni jeszcze nie mają pojęcia o tym ,że nic nie zarabiają.Żaden z nich nie myśli o tym ,ze co miesiąc powinien odłożyć przynajmniej 500zł na nowa auto (5lat=30000).Dopiero jak się autko zepsuje,albo dojdzie do kolizji,albo pomyślą o urlopie,albo zachorują....Wtedy dotrze do nich ,że na to wszystko trzeba odkładać z tego co wyjeżdżą. Ale wtedy to już będą w czarnej D.... i będzie za późno,a na ich miejsce czeka kolejna chmara idiotów...... Ps;do Klientów Uwierzcie mi :tak u nas jak i u Nich w tygodniu na kurs ŚREDNIO!!! czeka się ponad godzinę !Policzcie więc sobie, ile można zarobić kiedy średni kurs po obecnych obniżkach to 13zł,a z tego dopiero robi się opłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazimierz Wojna taksówkarzy: od słów przeszli do rękoczynów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 16:19 Nie ma nic gorszego od niedouczonego i leniwego policjanta.Samo uderzenie i wyzwiska w miejscu publicznym to wykroczenie tz. wybryk chuligański i jest karany przez Sąd Grodzki. ostępowanie prowadzi z urzędu policja. Na leniwych i niedołuczonych policjantów przysługuje skarga.która powinna być popdstawą do postępowania dysczplinarnego.Dowodem może być monitoring na stacji paliw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Wojna taksówkarzy: od słów przeszli do rękoczynów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 16:24 Konkurencja jest zdrowa, ale ludzie chorzy. Jest szansa, ze mafia taksowkarzy sama sie wykonczy. Szkoda, ze policja tez jest skorumpowana, nie tylko w Krakowie - wiem to z autopsji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taksóekarz Wojna taksówkarzy: od słów przeszli do rękoczynów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.09, 16:37 Widać że dziennikarz tego artykułu solidnie zadbał o reklamę swojej konkurencji. :) i ile za to dostanie. ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gc_krk Re: Jakie są ceny w Krakowie?-bo w Warszawie po 1 IP: 93.159.132.* 16.01.10, 03:54 2,3 zł/kilometr + 7zł za otwarcie drzwi(w opłacie początkowej zawiera się też pierwszy kilometr- chyba.....). Jeśli zamówi się telefonicznie to jest trochę taniej. Taryfa nocna: 3.50 zł/kilometr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAwcio Wojna taksówkarzy: od słów przeszli do rękoczynów IP: 65.207.93.* 09.12.09, 16:57 Czy ten glupi rzecznik prasowy sam sobie zaprzeczyl w jednym zdaniu? Cytat: * Michał Kondzior z biura prasowego małopolskiej policji twierdzi, że pierwszy raz słyszy o utarczkach między taksówkarzami a kierowcami iCara. - Odnotowaliśmy tylko jeden przypadek napaści taksówkarza na kierowcę iCara. Właśnie ten niedzielny. Śledczy badają sprawę - informuje Kondzior. * Pierwszy raz slyszy, ale slyszal wczesniej :-))) Ja zawsze mowie, ze nie ma dowcipow o glupich policjantach bo to wszystko prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Wojna taksówkarzy: od słów przeszli do rękoczynów IP: *.chello.pl 09.12.09, 17:00 Taki jesteś pewny to idż i trzepnij z liścia byle pieska,prokuratorzynę ,sędziego to pogadamy czy będą cię ścigać prywatnie czy z urzędu!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenn Re: Wojna taksówkarzy: od słów przeszli do rękocz IP: *.autocom.pl 09.12.09, 20:45 osoby, które wymieniłeś są funkcjonariuszami publicznymi Odpowiedz Link Zgłoś