Gość: anty-debil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.09, 22:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mario Policja i ABW szukają złodziei z Auschwitz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.09, 22:39 Rząd ma aferę hazardową i żydzi aferę auschwitzową Odpowiedz Link Zgłoś
bogulo2 Nikczemni złodzieje??? 20.12.09, 23:57 Jak można tak obrażać agentów mosadu??? Odpowiedz Link Zgłoś
bogulo2 No to ocenzurujcie raz jeszcze 21.12.09, 00:03 Niczemni złodzieje??? Jak można tak obrażać agentów mosadu??? cenzor usuwa posty...pozbieramy dowody Odpowiedz Link Zgłoś
daslicht Złośliwie się czepiam... ^^ 20.12.09, 22:44 "Jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy, ABW sprawdza wszystkie organizacje w kraju o sympatiach faszyzujących". Jaki to kraj? Niemcy? Włochy? A może inny? Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Złośliwie się czepiam... ^^ 20.12.09, 22:50 daslicht napisała: > "Jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy, ABW sprawdza wszystkie organizacje w kra > ju o sympatiach faszyzujących". > > Jaki to kraj? Niemcy? Włochy? A może inny? > > Proponowalbym sprawdzac tez organizacje slawne z antypolonizmu. Jest ich nieduzo,ale sa bardzo glosne... Odpowiedz Link Zgłoś
wieprzowinapozydowsku Re: Złośliwie się czepiam... ^^ 20.12.09, 22:59 daslicht napisała: > "Jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy, ABW sprawdza wszystkie organizacje w kra > ju o sympatiach faszyzujących". > > Jaki to kraj? Niemcy? Włochy? A może inny? > Inny. Jest tylko jeden taki, ktorego mieszkancy uwazaja sie za... wybranych. A moze sie myle? ________________________________ Photo Essay: Jewish Holocaust and Gaza [2009-01-16] www.uruknet.info/?p=m50995&hd=&size=1&l=e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józio Iran - tam grasuje faszyzm lub Wenezuela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.09, 23:33 Chavesa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek To nie jest tablica! IP: *.85-237-174.tkchopin.pl 20.12.09, 22:46 ludzie, to nie żadna "tablica". Po tablicy się pisze albo się na tablicy wiesza (np. ogłoszenia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość sceptyczny Policja i ABW szukają złodziei z Auschwitz IP: *.chcgilgm.dynamic.covad.net 20.12.09, 22:46 A ja bym poczekał. Coś mi mówi, że ten napis może się pokazać w tym samym miejscu, gdzie znalazły się freski Brunona Schulza. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Policja i ABW szukają złodziei z Auschwitz 20.12.09, 22:52 Mamy kolejny dowod na to,ze nie jestesmy panstwem suwerennym, a ci co zamiescili listy sluzb specjalnych w interencie powinni juz dawno byc sadzeni za zdrade stanu. Ale....wiem,ze to sie nigdy nie stanie,bo to niemodne. Bawcie sie dalej! Zabory niebawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Policja i ABW szukają złodziei z Auschwitz IP: *.189.75.103.e-plan.pl 20.12.09, 22:50 Jak twarde trzeba mieć serce by pisać takie komentarze! Żeby nie rozumieć, że miejsce okrutnej śmierci setek tysięcy niewinnych ludzi, mężczyzn, kobiet i dzieci jest po prostu święte. Dla każdego normalnie czującego człowieka! Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Czy Żydzi rozumieją że Polacy mają święte miejsca? 20.12.09, 23:21 Czy Żydzi rozumieją że Polacy też mają święte miejsca? Gość portalu: stefan napisał(a): > Jak twarde trzeba mieć serce by pisać takie komentarze! Żeby nie > rozumieć, że miejsce okrutnej śmierci setek tysięcy niewinnych > ludzi, mężczyzn, kobiet i dzieci jest po prostu święte. Dla każdego > normalnie czującego człowieka! Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Miejsce czy pamiec ... oto jest pytanie ? 20.12.09, 23:47 Re: Czy Żydzi rozumieją że Polacy mają święte mie Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Policja i ABW szukają złodziei z Auschwitz 21.12.09, 00:32 Och, ach, wzruszyłem się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the bil może tak wreszcie zajmą się IP: *.ver.abpl.pl 20.12.09, 22:51 skupami złomu Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: może tak wreszcie zajmą się 20.12.09, 22:54 Gość portalu: the bil napisał(a): > skupami złomu Albo penetracja Polski obcych sluzb wywiadowczych? Za przyklaskiem pewnych rodakow,oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
wieprzowinapozydowsku Policja i ABW szukają złodziei z Auschwitz 20.12.09, 22:55 "Policja i ABW szukają złodziei z Auschwitz" A ciekawe czy sledztwo jest prowadzone zgodnie z regulami sztuki (dlaczego w to nie wierze?). Otoz warto sie zastanowic kto chcialby cos takiego miec i dla kogo stanowi to najwieksza wartosc. To nietrudno ustalic - ci krzycza przeciez najglosniej. Ja uwazam za celowe przeszukac... yad vashem na przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.kiddo Re: Policja i ABW szukają złodziei z Auschwitz IP: *.94-201-24.mc.videotron.ca 20.12.09, 23:01 Jak jacyś nacjonaliści ukraińscy ukradną/zniszczą szczerbiec z cmentarza orląt (bo ostatnio mieli o niego pretensje) to też oskarżysz Polaków? Bo zapewne to Polacy krzyczeliby najgłośniej... Odpowiedz Link Zgłoś
wieprzowinapozydowsku Re: Policja i ABW szukają złodziei z Auschwitz 20.12.09, 23:18 Niby sugerujesz, ze to te polskie lyse ciolki ukradly? Masz cos wiecej na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Policja i ABW szukają złodziei z Auschwitz 21.12.09, 00:33 Skoro rąbnęli kiedyś Francuzom materiały rozszczepialne to czemu mieli by potrafić rąbnąć szyldu z obozu :-> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ała Policja i ABW szukają złodziei z Auschwitz IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.09, 22:56 To chyba też będzie za trudne dla naszych służb. Olewnika nie wyjaśnili, tu też nie dadzą rady. Odpowiedz Link Zgłoś
tryg.sk11 To płk. Kurtz i jego ludzie. 20.12.09, 23:12 img64.imageshack.us/img64/5371/apo.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Wywiezc Auschwitz do Izraela i po klopocie........ 20.12.09, 23:01 ......Zydzi wykorzystaja oboz dla Palestynczykow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.kiddo Re: "Kawałek złomu" IP: *.94-201-24.mc.videotron.ca 20.12.09, 23:03 Widzę że niektórzy już zapomnieli że ten kawałek złomu wykuli polscy więźniowie w strasznych warunkach i że symbolizuje on również śmierć prawie stu tysięcy Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akabej Re: "Kawałek złomu" IP: *.home.aster.pl 20.12.09, 23:17 ..."Jak powszechnie wiadomo, brame wykonali Polacy -wiezniowie polityczni przywiezieni z wiezienia w Wisniczu. Napis wykonalo komando slusarskie kierowane przez Jana Liwacza. Jego numer obozowy: 1 010, co wskazuje, ze nalezal do pierwszych wiezniow Auschwitz. Przy okazji mozna przypomniec, ze pierwsza partia wiezniow tego obozu koncentracyjnego liczyla 728 Polakow i przybyla tam 14 VI 1940 r., kiedy to jeszcze decyzje o zagladzie Zydow nie zapadly."....żydzi w obozie pojawili się znacznie później i niech teraz ktos mi wyjaśni dlaczego mamy się im własnie tłumaczyć z faktu, że ktoś ukradł wykonany przez polaków napis w na bramie gdzie zgineli polacy a wszytko to w Polsce jest Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "symbolizuje () śmierć prawie stu tysięcy Polakow 20.12.09, 23:56 Rachunki Ci sie "specjalnie" pomieszaly: wsrod przeszlo szesciu milionow barbarzynsko zamordowanych przez Niemcow w Auschwitz Zydow bylo (dokladnej liczby nie znam) ale pewnie conajmniej milion Polakow zydowskiego pochodzenia. To byli Polacy tacy czesto bardziej polscy niz ci bedacy latami na nie tylko zreszta moskiewskiej smyczy. Re: "Kawałek złomu" Odpowiedz Link Zgłoś
b.kiddo Re: "symbolizuje () śmierć prawie stu tysięcy Po 21.12.09, 00:19 Tobie też ;) W Oświęcimiu nie było 6 milionów ofiar. Co do tego że polscy Żydzi to byli Polacy - zgoda. Ale jak z jednej strony masz Żydów którzy żydowskie ofiary traktują tylko i wyłącznie jako Żydów a z drugiej Polaków którzy "Chopina sądziliby po nosie" jak pisał Tuwim to co zrobisz... Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: "Kawałek złomu" 21.12.09, 00:30 No i co z tego, że symbolizuje? Będziesz przed nim zdrowaśki odmawiał? Teraz to jest już tylko kawałek złomu, większy będzie z niego pożytek jak go przetopią na tory kolejowe ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bagdo Re: "Kawałek złomu" 21.12.09, 00:59 three-gun-max napisał: > No i co z tego tak szczerze to ja w ogole nie wiem o co kaman z tym napisem, zupelnie nie wiem o co afera takiego kalibru; brakuje napisu - dorobic nowy. Historie wszyscy znamy, jak dla mnie nie ten klamliwy napis sie liczy tylko pamiec o ludzich, ktorzy tam zgineli - chyba niektorym juz sie zatarly proporcje i co tak naprawde jest wazne! Do Oswiecimia nigdy nie pojade, ale moze lepiej zajac sie osobitoscia von Hagensa i tym co niestety wspolczesnie robi (i jakie ma pochodzenie). Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Czemu obrzezani chodzą PO Krakowie z bronią??? 20.12.09, 23:12 Czemu obrzezani chodzą PO Krakowie z bronią??? Jako polski obywatel domagam się od Tuska i PO (którzy ponoć rządzą) zapewnienia mi bezpieczeństwa - a obrzezani z bronią w np. Auschwitz i na rynku w Krakowie nie są bezpieczni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Bo im wolno. Będąc wybranymi mogą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.09, 23:30 absolutnie wszystko, i do tego mają pozwolenia władz ponoć polskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Na własny koszt wynająłem Rutkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.09, 23:12 liczę na szybkie złapanie zbrodniarzy. Polska nie może pozwolić sobie na taką hańbę okrywającą niesławą całe plemię piastowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Re: Na własny koszt wynająłem Rutkowskiego 20.12.09, 23:34 Gość portalu: rex napisał(a): > liczę na szybkie złapanie zbrodniarzy. Polska nie może pozwolić sobie na taką > hańbę okrywającą niesławą całe plemię piastowskie. jaki rząd, takie państwo - hańba już się stała i żadne rude przemądrzalstwo tego nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Napis był przerdzewiały? Rudy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.09, 23:43 Gdzie był konserwator zabytków?! Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "hańba już się stała i żadne rude przemądrzalstwo 21.12.09, 00:25 "hańba już się stała i żadne rude przemądrzalstwo tego nie zmieni" Hanba bylo i pozostalo na wieki niemieckie zwierzece barbarzynstwo ktorego swiadectwem jest Auschwitz. Ta przemyslana kradziesz jest niewiele znaczacym incydentem, rozdmuchiwanym przez swiatowe media, najprawdopodobniej prowokacja z ktorej skwapliwe korzystaja wrogie nam media ... Do czego i komu potrzebna to sie niebawem okaze ... Re: Na własny koszt wynająłem Rutkowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Remuszko Bajeczka o Wacusiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.09, 23:17 remuszko.blog.netbird.pl/2009/12/20 Stanisław Remuszko Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Re: Kto wydaje polecenia ABW? 20.12.09, 23:19 Dla wielu współczesnych, nie tylko Żydów, ten kawałek złomu to ważna część jednego z najświętszych miejsc na świecie. Trudno jest ci to zrozumieć, ale ja dzięki czytaniu takich postów jak twój, zaczynam rozumieć, z czego się to miejsce wzięło. Z najczystszej pogardy i nieracjonalnej nienawiści. Nie, nie ponosisz winy za Auschwitz, ale gdybyś mógł..., kto wie. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Za Auschwitz winę ponoszą przodkowie Merkel itp. 20.12.09, 23:22 Za Auschwitz winę ponoszą przodkowie Merkel itp. jerjar napisał: > Dla wielu współczesnych, nie tylko Żydów, ten kawałek złomu to ważna część jedn > ego z najświętszych miejsc na świecie. Trudno jest ci to zrozumieć, ale ja dzię > ki czytaniu takich postów jak twój, zaczynam rozumieć, z czego się to miejsce w > zięło. Z najczystszej pogardy i nieracjonalnej nienawiści. > Nie, nie ponosisz winy za Auschwitz, ale gdybyś mógł..., kto wie. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Zwyczajna brednia i chamska insynuacja 20.12.09, 23:45 To co piszesz to propagandowe bajdurzenie, ktore jesli tak dobrze funkcjonuje w swiatowych mediach to glownie dlatego ze sa zdominowane w taki czy inny sposob przez "narod wybrany". Najswietszych miejsc na swiecie piszesz ? To wytlumacz mi jak to sie dzieje ze wiekszosc emigrantow ze sowiedzkiej strefy w czasie zimnej wojny osiedlala sie u swoich niedawnych barbarzynskich oprawcow a nie wokol Auschwitz .. Moze dlatego, ze jedyna swietoscia jaka znaja jest bogactwo ... I to glownie ono decyduje o wszystkich wyborach i dzialaniach jakie tak skutecznie podejmuja. Re: Kto wydaje polecenia ABW? Odpowiedz Link Zgłoś
b.kiddo Re: Zwyczajna brednia i chamska insynuacja 21.12.09, 00:28 A jacy imigranci nie ciągną do bogatych krajów? Mało Polaków osiedliło się w Niemczech? Mało Arabów zjeżdża do krajów zachodnich choć plują na ich kulturę? Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk A jacy imigranci nie ciągną do bogatych krajów? 21.12.09, 00:55 To byli w niemalej czesci emigranci na ktorych czekano w Izraelu, bo glownie dzieki staraniom Izraela mogli wyjechac z ZSSR. W czasach kiedy wyjezdzali Niemcy budowaly swoja zamoznosc. Byly kraje conajmniej tak samo bogate i nie znaczone jak Niemcy wojennym barbarzynstwem. PS A to im sie od Ciebie dostalo: gorzej niz ode mnie Gorzej nie mogles trafic broniac Zydow zwyczajami Polakow czy Arabow. Re: Zwyczajna brednia i chamska insynuacja Odpowiedz Link Zgłoś
b.kiddo Re: A jacy imigranci nie ciągną do bogatych krajó 21.12.09, 01:38 1stanczyk napisał: > To byli w niemalej czesci emigranci na ktorych czekano w Izraelu, bo glownie dzieki staraniom Izraela mogli wyjechac z ZSSR. > W czasach kiedy wyjezdzali Niemcy budowaly swoja zamoznosc. > Byly kraje conajmniej tak samo bogate i nie znaczone jak Niemcy wojennym > barbarzynstwem. Były, ale teraz pytanie czy tak chętnie ich przyjmowały. Niemcy mieli powód. A co do tego kto na nich czekał...Ciekawa jestem jaki procent z nich to byli rzeczywiście ludzie identyfikujący się jako Żydzi a nie tylko Rosjanie z żydowskim przodkiem. > PS > A to im sie od Ciebie dostalo: gorzej niz ode mnie > Gorzej nie mogles trafic broniac Zydow zwyczajami Polakow czy Arabow. Bo ja uważam że Żydzi to Wschodnio-Europejczycy. Ani lepsi, ani gorsi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk W tym wypadku nie wazne jest co Ty uwazasz, 21.12.09, 02:52 Wazne jest co "oni" uwazaja. Ty im, w ich mniemaniu o sobie, po prostu uragasz. PS. "Ani lepsi, ani gorsi." Pewnie .. Problem w tym, ze to "oni" ostentacyjnie uwazaja sie za lepszych. I nierzadko trudno jest sie z tym nie zgodzic. Re: A jacy imigranci nie ciągną do bogatych krajó Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu) napis juz jedzie do Yad VASHEm IP: *.217.146.194.generacja.pl 20.12.09, 23:22 napis juz jedzie do Yad VASHEm... Mosad nie jest glupi i dobrze pilnuje zdobyczy. Jest okazja pluć na Polskę i Polaków - to pluje cały żydowski świat. Narodzie wybrany, dlaczego zabijasz? Odpowiedz Link Zgłoś
georgeb Policja i ABW szukają złodziei z Auschwitz 20.12.09, 23:27 Podobno po Kazimierzu w Krakowie chodzą całkiem legalnie z bronią na wierzchu pracownicy mosadu i nikt nie robi z tego afery. Jeśli żydowskie wycieczki zwiedzające nasze dobra kultury w muzeach drapią i niszczą nasze eksponaty, to po muzeum w Oświęcimiu nie zostanie nawet kamień na kamieniu. To da się wykonać, kwestia tylko ceny. Już niedługo będą tam tylko same kopie. Jeśli nie ma orginałów, więc to jest już bliska prawda, że nie było tam obozu zagłady. Niemcy to mają głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Policja i ABW szukają złodziei z Auschwitz IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.09, 23:51 Z tymi agentami to prawda - może tym się zainteresuje Wyborcza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Policja i ABW szukają złodziei z Auschwitz IP: *.wroclaw.vectranet.pl 21.12.09, 00:08 a czemu ma się zajmować? jak przyjeżdża prezydent USA z ochroną która ma broń to też ich zamknąć? posiadanie broni u nas nie jest karane, a agenci ochraniający wycieczki mają wszystkie uprawnienia co trzeba. nie zauważyłem też żeby "drapali" zabytki Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Czy nasze wycieczki do Izraela jezdza rowniez z 21.12.09, 00:37 nasza ochrona ? Czy w Izraelu ryzyko terrorystycznego zamachu jest mniejsze niz w naszym kraju ? Czy zydowskie wycieczki byly juz ofiarami takich zamachow w naszym kraju ? Czy taka sytuacja nie uraga naszej suwerennosci ? Jest argumentem dla organizatorow wszystkich wycieczek by przyjezdzaly z wlasna ochrona. W takim przypadku rosnie ryzyko, ze bedziemy mieli nasze Eldorado na wlasne zyczenie .. Czy to nie jest czesciowe wyzbycie sie naszej suwerennosci ? Kto bedzie odpowiadal za przypadkowe tragiczne ofiary strzelaniny ? Czy tych panow przed naszym sadem nie chroni status dyplomatyczny ? Re: Policja i ABW szukają złodziei z Auschwitz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luizza Re: Policja i ABW szukają złodziei z Auschwitz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 00:13 Mieszkam na Kazimierzu, widuję wycieczki (wiele z nich przechodzi obok domu, w którym mieszkam) - ale nie zauważyłam agentów z bronią na wierzchu. Nie widziałam też, by cokolwiek drapali. Młodzi bywają czasem głośni, jak zresztą wszystkie wycieczki, starsi - spokojni. Słyszałam, że rzadko interesują się czymś poza zabytkami kultury żydowskiej - może szkoda; ale słyszałam też, że jak Polacy jadą na pielgrzymkę do Ziemi Świętej, to też nie interesują się kulturą izraelską, a jedynie tym, co wiąże się z życiem i śmiercią Jezusa oraz początkami chrześcijaństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kadykianus "Kawałek złomu" - polskie skundlenie roku. 20.12.09, 23:28 Myślałem, że już wszystko czytałem na necie. Szambo nie miało dna, gdy umarł B.Geremek - pamiętamy, co się wylało. Ale określenie tego napisu mianem "kawałka złomu" przerosło moje wyobrażenia o tym, co można mieć we łbie i z jakich nizin i społecznej hołoty wywodzą się niektórzy internauci. Zygmunt Bauman ma rację twierdząc, że Holocaust to nie jest żaden "wypadek przy pracy" lub nieludzki wybryk grupy psychopatów. Jest on produktem cywilizacji tak samo logicznym jak telewizor albo przedszkole. Tacy ludzie jak ci, którzy zbudowali komory gazowe, żyją wśród nas i czasami pijemy z nimi kawę w tej samej kawiarni, nie wiedząc o tym. Smród tych ludzi czasem można poczuć, gdy coś zrobią. Np. napiszą takiego posta, jak ten osobnik od "kawałka złomu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geriavit Nie ma już między nami drogiego Bronisława, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.09, 23:42 który spoczął obok wiecznie uśmiechniętego Jacka... Jak długo Polacy będą opluwali pamięć tych, którym zawdzięczają wolność? Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Kto tutaj kogo opluwa ? 21.12.09, 00:13 Okazyjne wycieranie sobie geby zaslugami "Jacka" i "Bronka" nie ma nic do rzeczy ... Zawdzieczaja rowniez moze akurat nie "Jackowi" i "Bronkowi" niemaly udzial w krwawym ograniczaniu tej wolnosci w latach stalinowskich w ktorych zreszta tak "Jacek" jak i "Bronek" jeden krocej drugi duzo dluzej byli po stronie tych co z ta wolnoscia walczyli. Re: Nie ma już między nami drogiego Bronisława, Odpowiedz Link Zgłoś
katypol Re: "Kawałek złomu" - polskie skundlenie roku. 20.12.09, 23:50 kadykianus napisał: . Np. napiszą takiego posta, jak ten osobnik od "kawałka złomu". sama mysl ze muszę oddychac tym samym powietrzem co te sqrwiele czarnosecinne napawa mnie obrzydzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azazel Re: "Kawałek złomu" - polskie skundlenie roku. IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.12.09, 23:53 Kawałek złomu to kawałek złomu i kropka, tak jak drzazga z krzyża na którym został przybity Jezus to zwykła drzazga, ile by kto tego nie szukał i ile to by nie było dla kogo warte. Najwyżej możemy napis nazywać "niezwykłym" kawałkiem złomu. Sięgając po słownik słowo "niezwykłość" możemy zamienić również "cudacznością", "dziwolągiem" czy "kuriozum". Jak kto uważa. Odpowiedz Link Zgłoś
tomc_i_o Re: "Kawałek złomu" - polskie skundlenie roku. 21.12.09, 00:01 ... ale to nie jest żadne dzieło sztuki. tylko "kawałek złomu". tak, to pamiątka, i owszem, strasznych wydarzeń. dlatego też zaraz po odkryciu kradzieży dyrekcja muzeum powinna zlecić w najbliższym zakładzie kowalskim wykonanie kopi tego napisu. ten cały medialny szum jest na rękę tylko żydowskim szowinistom... Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: "Kawałek złomu" - polskie skundlenie roku. 21.12.09, 00:20 Doskonały post, jednak obawiam się, że nikt z tej sfory (z szacunkiem dla psowatych) go nie zrozumie. Dla nich ten tragiczny szyld to kawałek złomu, a Z. Bauman to komuch. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: "Kawałek złomu" - polskie skundlenie roku. 21.12.09, 00:24 Możesz sobie tupać nóżkami ale kawał złomu pozostanie kawałkiem złomu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar "Kawałek złomu" 21.12.09, 01:10 Na świecie jest wiele "kawałków złomu": Wieża Eiffla, stare monety, figurki, stuletnie samochody itp. Są też kupy bezużytecznych kamieni - w Atenach, Rzymie, Troi, Efezie. Nieudolne malunki na ścianach jaskiń, zamknięte pod szkłem głupie książki, pomniki różnych pijaków, nuty zapisane przez głuchnących syfilityków, zdjęcia jakichś ciotek, co dawno poumierały, nieme biało-czarne filmy z jakimś głupkiem w za dużych butach i czort wie co jeszcze. Ja bym tego nie wyrzucał. Zgadnij czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "Szambo nie miało dna, gdy umarł B.Geremek" 21.12.09, 03:00 "Szambo nie miało dna, gdy umarł B.Geremek" Wylalo sie mniej wiecej tyle samo "szamba" co hymnow pochwalnych. Tym "szambem" bylo glownie przypominanie 18-letniej zapomnianej nagle przez wszystkich pzpr-owskiej aktywnosc Geremka, na dodatek w najgorszych stalinowskich czasach, jako przeciwwaga powszechnego naglego uwielbienia. Zapominanie w naszym kraju jest sztuka sama w sobie najczesciej nie bezinteresowna zreszta. Re: "Kawałek złomu" - polskie skundlenie roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gęgę Re: "Kawałek złomu" - polskie skundlenie roku. IP: *.multimo.pl 27.12.09, 15:02 Masz rację tacy jak oni rozumieją tylko prawo pięści. Dlatego kilku takich polskich nazistów dostało po mordzie. I nie ważne kim są ci ludzie opluwający inne nacje czy to stara babcia, dziadek, ksiądz po prostu u mnie na osiedlu nie trawi się nazistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trot Powinni szukac na morzu IP: *.chello.pl 20.12.09, 23:31 Może tablica płynie statkiem z Triestu na Morze Śródziemne. Ciekawe, gdzie następny przystanek? Hajfa? Czy dopiero pewien kraj w Zatoce...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kundzior Policja i ABW szukają złodziei z Auschwitz IP: *.csk.pl 20.12.09, 23:47 Porażka na skale Światową!! Hobbystycznie zajmuję się zgłębianiem wiedzy nt. KLów, mi to się w palce nie mieści. A Ci co to zrobili no cóż, bezstresowe wychowanie, zabrakło "panom" wiedzy z historii. Śledzę wątek kradzieży od początku, bardzo ciężko mi jest pisać w sposób kulturalny na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
katypol Policja i ABW szukają złodziei z Auschwitz 20.12.09, 23:48 90% wypowiedzi na tym wątku kwalifikuje sie do zgłoszenia do prokuratury jako szerzace nienawiść na tle rasowym i wyznaniowym. Czekam jeszcze na "kłamstwo oświecimskie" żeby obraz był pełny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo udowodnij,ze w ciagu 1000 dni mozna spalic .... IP: *.nycmny.fios.verizon.net 20.12.09, 23:53 ... w piecu 1.000.000 zydow!! Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Klamiesz: jest ich conajwyzej 10% 21.12.09, 00:42 i to jeszcze zawyzajac rachunki ... Klamiesz ... tylko po co ? Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Klamiesz, zeby moc bezczelnie insynuowac ... 21.12.09, 00:48 Technika jest znana, rozpowszechnili ja wczesniej i dprowadzili do perfekcji ci sami Niemcy, ktorzy w Oswiecimiu, nieznanym naszej cywilizacji barbarzynstwem fabrycznie zamordowali kilka milionow ludzi w imie rasistowskiej ideologi, ktorej glowna ale nie jedyna ofiara byli Zydzi. Re: Policja i ABW szukają złodziei z Auschwitz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stoszesc Re: Policja i ABW szukają złodziei z Auschwitz IP: *.indy.res.rr.com 20.12.09, 23:53 > ile jeszcze będzie szumu o ten kawałek złomu? A Mona Lisa to kawałek szmaty? Odpowiedz Link Zgłoś
boston4 Wstyd dla rzadu i polski za niekompetencje 20.12.09, 23:53 WSTYD DLA POLISCJI, WLADZ POLSKICH NIUTYLKO ZA KIEPSKIE SZKANIEE- LEA BRAK AKCJI, POMYSLUNKU - PRZECIEZ DUPLIKAT NALEZALO NATYCHMIAST ZAMWIC; SA ZDJECIA, WYMIARY, .......... TO NIE JEST DZIELO SZTUKI NIE DO PODROBIENIA. JAK TYLKO ZGINEL NAPIS, WLADZE OSWIECIMIA, POLICJI I RZADU LOKALNEGO POWINNY BYLY NATYCHMIAST PODSTAWIC KOPIE, OT DLA SWIATA, ZE JEST. KTO BY ODROZNIL ? A TAK WIELKA AFERA MIEDZYNARODOWA JEST, I ZNOWU GLUPI POLAK PO SZKODZIE; BO NIE MYSLICIE Odpowiedz Link Zgłoś
konbar Re: Wstyd dla rzadu i polski za niekompetencje 21.12.09, 00:17 Po pierwsze to "Polski" z duzej litery. Tak to jest "wielka afera miedzynarodowa" ale nie wieksza od afery szkalowania NAS POLAKOW i pisania w prasie amerykanskiej, angielskiej,niemieckiej i wielu innych o "polskich obozach zaglady".Miejmy nadzeje, ze ten "wyczyn" przy okazji zatrzyma falszerzy historii przed szkalowaniem MOJEGO NARODU. A na koniec:nie pochwalam takiej metody ale jak to mowia nad Wisla;tonacy brzytwy sie chwyta. Odpowiedz Link Zgłoś
kundzior Policja i ABW szukają złodziei z Auschwitz 20.12.09, 23:57 Czytam opinie innych, na ten temat. dzieci Neostrady!!! użyjcie chociaż Wiki do obeznania się z tematem. Tu nie chodzi o żydów, Mosady, i inne cuda. To jest pamięć o ludziach o Nas polakach, o ludziach, i niestety o nazistach. Wiem to nie te czasy, ale nie kompromitujcie się zapraszam do lektur. Tak dla przypomnienia te obozy stworzyli ludzie, ludziom. Myślę że to wystarczy. Proponuje pójść do KL Auschwitz z przewodnikiem. Zrozumiecie, to nie jest byle co byle jak to jest cześć Naszej/Waszej historii, Niemcy z natury nie są źli, coś im się powaliło. Polacy też święci nie byli. Zanim wydacie jakiś osąd co do tego co napisałem proszę o zapoznanie się z jakąś literaturą czytanie nie boli!!! Ktoś powinien to moderować, bo żal ściska i scyza się w kieszeni grzeje do akcji..... Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Policja i ABW szukają złodziei z Auschwitz 21.12.09, 00:41 Nie bój sie, pamięć przetrwa i bez tego żelastwa Odpowiedz Link Zgłoś
boston4 Policja i ABW szukają złodziei z Auschwitz 21.12.09, 00:00 JESLI JEST PROBLEM, I TO O TAK SYMBOLICZNEJ NATURZE ZALATWIA SIE SPRAWY NATYCHMIAST A NIE CZEKA NA KOLEJNY CUD. JUZ BYLY I NAD WISLA W 1922 I POD JASNA GORA, WIECEJ MOZE NIE BYC I TZREBA DUPE RUSZYC, MYSLEC, DZIALAC. KOSZTY TEGO PUSTEGO PIEPRZENIA W MEDIACH I SAMEGO SZUKANIA WYNIOSA 100X TYLE, ILE ZROBIENIE KOPII. TO JEST ROBOTA DLA 2CH KOWALI NA 5-6 GODZIN ! CZY KACZOR I RESZTA DARMOZJADOW Z RZADU NA TO WPADLA ? Odpowiedz Link Zgłoś
konbar Re: Policja i ABW szukają złodziei z Auschwitz 21.12.09, 00:35 Brawo!!Polsczyzna ci sie poprawila!! W ktorym to roku byl "Cud nad Wisla"? Odpowiedz Link Zgłoś