Dodaj do ulubionych

Gant na Olszy

IP: *.pl.hurra.com 04.01.10, 13:12
witam

Zainteresowała mnie nowa inwestycja przy ulicy Meissnera, "Gant na Olszy". Mieliscie jakies doswiadczenia z tym developerem?? Jaka jest jego sytuacja, czy zaryzykowalibyscie kupno jeszcze niegotowego mieszkania?
Co sadzicie o okolicy?, podobno maja tam budowac estakade nad ul Jana Pawla
Obserwuj wątek
    • Gość: X Re: Gant na Olszy IP: *.ksknet.pl 17.03.10, 19:33
      Też jestem zainteresowany. Słyszałem różne opinie o tym deweloperze (m.in we
      Wrocławiu na ul. Kaszubskiej). Przykładowa umowa nie zapewnia konkretnej daty
      aktu notarialnego, co nie napawa radością, z drugiej strony żadna nowość wśród
      deweloperów. Analitycy twierdzą, że jeden z pewniaków rynkowych, ścisła
      czołówka, jeśli chodzi o deweloperów. Tempo budowy jest imponujące.Im szybciej
      skończą, tym prędzej powinni podpisać umowy (kwestia tylko nieszczęsnego oddania
      budynku do użytku w terminie).
      Co do estakady, to miałaby się kończyć jeszcze przed budynkiem, na wcześniejszym
      skrzyżowaniu.
      • Gość: lolo Re: Gant na Olszy IP: 62.233.212.* 19.03.10, 19:09
        oszołomy jakbyście byli zainteresowani to wiedzielibyście że nie ma ryzyka
        ponieważ za mieszkanie płaci sie przy odbiorze kluczy
        • Gość: franek Re: Gant na Olszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 22:19
          Nie rozumiem po co od razu obrażać innych? Ryzyka nie ma bo to solidny
          wykonawca. Zapłacić można np. 10% po podpisaniu umowy i 90% przy odbiorze.
          • Gość: leszczek Re: Gant na Olszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 00:06
            w tej chwili banki dają uż kredyt z odroczoną datą spłaty.Nie ma juz takiego
            ryzyka jak kiedyś gdy płaciło się gotówką za dziurę w ziemi. To bank decyduje
            czy da kasę deweloperowi czy nie.Gant jak na razie nie zrobił jeszcze takiego
            wałka,żeby nie wybudowac mieszkania albo coś spartolic na poważnie.Ale ryzyko
            jest zawsze,bo np mogą ruskie nam atomówkę puścić i nie potrzebnie wtopisz kasę
            jak juz nie bedzie ci potrzebne mieszkanie
            • Gość: ssss Re: Gant na Olszy IP: *.chello.pl 23.03.10, 15:28
              Ale ryzyko jest zawsze,bo np mogą ruskie nam atomówkę puścić i nie potrzebnie wtopisz kasę jak juz nie bedzie ci potrzebne mieszkanie

Kasa pewnie też się w tej sytuacji nie przyda ;-)
        • Gość: ixi Re: Gant na Olszy IP: *.ipaper.com 23.03.10, 14:48
          Oszołomie, płacisz jak zakończą budowę, a nie jak podpiszesz akt.. to może
          potrwać kilka miesięcy zanim do niej przystąpisz... o Leopardzie słyszał?!
      • Gość: WhyD Re: Gant na Olszy IP: *.182.162.148.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.05.10, 00:06
        Czy ktoś się już może zdecydował na mieszkanie w tym bloku i może sie podzielić
        wrażeniami z negocjacji?
    • Gość: Maciek Re: Gant na Olszy IP: *.ds3.agh.edu.pl 09.05.10, 17:38
      Ja się zdecydowałem. Kupiłem mieszkanie zaraz na samym początku gdy ruszali
      ze sprzedażą i wytypowali kilka mieszkań w promocyjnych cenach. Nic więcej nie
      wytargowałem . Jednak cenna była atrakcyjna w porównaniu z pierwotną- i
      wszystkie te mieszkania(oprócz jednego 4xpokojowego)zeszły bardzo szybko. Warto
      się jednak targować, cenna jest dość elastyczna i są w stanie ją obniżyć. Myślę,
      jednak, że będzie coraz trudniej wraz z oddaniem budynku, mieszkania sukcesywnie
      się sprzedają.
      • Gość: Kamill Re: Gant na Olszy IP: *.aster.pl 23.09.10, 10:28
        Wiecie jak teraz wygląda kupno mieszkań? Jestem ciekawy czy ceny dużo spadły? Jak się wam mieszka na osiedlu?
        • Gość: greg Re: Gant na Olszy IP: *.chello.pl 24.09.10, 09:58
          ja słyszałem o kilkuprocentowych obniżkach, też jestem ciekawy opinii na temat osiedla, liczę na Waszą pomoc, pozdrawiam
          • Gość: gosc Re: Gant na Olszy IP: 109.243.217.* 26.09.10, 08:45
            Po co kupować teraz mieszkania których nie ma? oczywiste jest że mamy wielki zastój na rynku i to nie spowoduje wzrostu cen, przecież deweloperzy ledwo zarabiajają na raty kredytów, albo układają się z bankami. Jeszcze chwile i ceny muszą dojść do akceptowanego poziomu przez kupujących, a jak się nie sprzedaje - to znaczy że są za wysokie.
            Są w Krakowie nowe mieszkania - deweloper 2 rok je sprzedaje, i to nie w jednej inwestycji.
            Jeszcze rozumie, lokalizacje unikalne typu Karmelicka, Zwierzyniecka - tam jest zawsze dobra inwestycja , ale sąsiedne dzielnice?
            • naczelny_przesmiewca Re: Gant na Olszy 26.09.10, 10:10
              Proponuje kupić mocniejsze szkła ewentualnie spożywać mniejsze ilości środków odurzających, bo tego budynku trudno nie zobaczyć będąc w okolicy.
    • Gość: mazurek Re: Gant na Olszy IP: *.zax.pl 02.10.10, 20:52
      W inwestycji pozostało 14 mieszkań, z czego 5 jest zarezerowanych, ciekawe jacy będą sąsiedzi.
      • Gość: WD Re: Gant na Olszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.10, 11:13
        To kiedy parapetówa ? :]
    • Gość: Arti Re: Gant na Olszy IP: *.1and1.pl 06.05.11, 16:45
      Myślałem o kupnie mieszkania tam. Naczytałem się różnych opinii, jest też sporo negatywnych, a teraz patrzę, że Gant na Olszy zajął 1 miejsce w konkursie fasada roku, wiedzieliście? Skoro specjaliści go tak ocenili to chyba nie jest tam tak źle? Jak sądzicie?
      • Gość: fan Re: Gant na Olszy IP: *.acn.waw.pl 07.05.11, 10:55
        jest źle, czego dowodem są słąbe wyniki sprzedaży, trochę ruchliwa ulica a będzie tylkow bardziej ruchliwa, w alejach też są ładne kamienice, a czy chciałbyś tam zamieszkać?
        • white_monikka Re: Gant na Olszy 08.05.11, 15:15
          Ruchliwa ulica dla mnie oznacza doby dojazd. Poza tym widziałam już to osiedle i jak dla mnie jest ok. chętnie bym tam zamieszkała i mam nadzieje, że może się uda. Wszędzie jest blisko, sklepy, szkoły, CH czy park itp. Niektórzy chcą mieszkać na obrzeżach miasta, ja wolę jak najbliżej centrum.
          • Gość: Arti Re: Gant na Olszy IP: *.1and1.pl 09.05.11, 09:02
            No tak właśnie myślałem o zamieszkaniu tam. Mam dwa bloki do wyboru, jeszcze nie zdecydowałem ale skłaniam się raczej ku Gantowi. Jeszcze jak teraz wygrali ten konkurs no to chyba coś znaczy. Jednak nie miałem wcześniej doświadczenia z tym deweloperem dlatego troszkę się obawiam. Może ktoś z wam kupił od nich mieszkanie?
      • Gość: Tomek Gant=Kant IP: 77.236.26.* 14.05.11, 21:02
        Ta pseudo spoleczka deweloperska,ktora na kazdej inwestycji tnie koszty winna zostac odeslana w otchlan..Odradzam

Wystarczy zobaczyć wizualizacje Kanta na Olszy a stan realizacji.Wyszlo ohydnie,az strach pomyslec o materialach zastosowanych wewnatrz..

Tutaj można zobaczyć zobaczyć realizacje Kanta we Wrocławiu pod nazwa Legnicka ( Oczywiście tna koszty,az milo )
        www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1134919&page=11
        • Gość: mieszkaniec Re: Gant=Kant IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.11, 19:48
          inwestycje-krakow.pl/mieszkania/gant-na-olszy/ zdjęcie inwestycji, mozna spojrzec jak wyszło.
          • white_monikka Re: Gant=Kant 27.05.11, 16:42
            Ohydnie? Co Wy piszecie! Wiadomo, że tak jak na wizualizacji nie wyjdzie, pięknych drzewek dookoła nie będzie, to tylko wizualizacja ale moim zdaniem wyszło bardzo dobrze, tak jak było zaplanowane.
            • Gość: Karolx Re: Gant=Kant IP: *.1and1.pl 08.09.11, 14:00
              No właśnie miałem ochotę zobaczyć jakie mieszkania zostały wchodzę na stronę a tam info że już sprzedane. To prawda? Czyżby tak szybko poszły te M?
              • Gość: alol Re: Gant=Kant IP: *.180.83.98.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.09.11, 21:36
                szybko??? dwa lata po wybudowaniu nie mogły znaleźć nabywców a inwestycje przy ślicznej są w budowie i niemal wyprzedane, ale pewnie z powodu tego że nie s,ą przy planowanej obwodnicy. ech deloperzy.... budujecie na środku ulicy i wymagacie by się sprzedawało...
                • Gość: Karolx Re: Gant=Kant IP: *.1and1.pl 14.10.11, 09:49
                  No to może ja się spóźniłem :( ale wiesz 2 lata pojęcie względne, ja znam deweloperów co po 4 latach nie mogli sprzedać mieszkań:/
                  • Gość: miszcz Re: Gant=Kant IP: *.ip.netia.com.pl 14.10.11, 13:59
                    a ja znam takich którzy sprzedają przez zakończeniem wszystko co mają. trzeba wzorować sie na lepszych a nie równac do gorszych.

BTW - widze na różnych forach ożywienie tematów gantowych, chyba wynika to z wprowadzenia w krkowie inwestyckji, zostaniemy zasypani informacjami jak to tanio i fajnie jest mieszkać na bochenka, a na dodatek jak świetnei buduje gant
                    • Gość: Karolx Re: Gant=Kant IP: *.1and1.pl 17.10.11, 12:26
                      No oczywiście lepiej się wzorować na lepszych deweloperach, ale Gant tez czasem sprzedaje szybko to zależy od inwestycji choć nie chce go bronic
                      • white_monikka Re: Gant 19.10.11, 10:23
                        Mi się udało z mieszkaniem na Meissnera, bank mi strasznie napsocił, miały być szybkie formalności a przeciągali się ile mogli, na szczęście z mieszkaniem gant na mnie poczekał, przedłużył okres czekania na kasę.
                        Co do czasu inwestycji nie wiem jak jest to u innych ale chyba nie jest źle bo inwestycja gotowa mieszkań już nie ma. Poza tym czy się mieszkania sprzedadzą szybko chyba nie zależy tylko od dewelopera.
    • Gość: Ami Re: Gant na Olszy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.10.11, 11:49
      Ja się jak zwykle spóźniłem ;/ widziałem tą inwestycje i nawet wpadła mi w oko ale zwlekałem i zwlekałem z kredytem i przeszło koło nosa. A czy ktoś może mi napisać ile trwają formalności z kupnem?
      Co do reklamowania to nie popadajmy w paranoje. Niech każdy w forum wybiera info przydatne dla siebie i będzie git.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka