krakus24kr 06.01.10, 16:08 Powinni kręcić w bieżanowie, kiedyś jadę autem koło Wawelu a tu nagle jakies utrudnienia i duży szyld że TVN kreci serial. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja To tak jak Ojciec Mateusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.10, 16:15 To tak jak Ojciec Mateusz, w każdym odcinku kilka razy przez Sandomierski rynek przejeżdża! Przecież tamtędy jest zupełnie nigdzie nie po drodze! Odpowiedz Link Zgłoś
obiezyswiat W telewizji pokazali: Kraków według Majki 06.01.10, 16:19 Fabuła mnie po prostu ogłuszyła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: W telewizji pokazali: Kraków według Majki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 16:35 A producenci ambitnie przewidzieli 160 [!!!!!!] odcinków... A co do fabuły, to jeśli serial jest wzorowany na brazylijskiej [czy innej wenezuelskiej] telenoweli, to jak oczekiwać wysokiego poziomu i ambicji..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Kraków kiboli i nożowników ?? ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 00:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urwany_wahacz ciekawe, czy te półmetrowe dziury w ulicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 00:22 też pokażą ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tani_wyborca pif - paf .. parę milionów poszło na sylwestrowo - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 00:33 wyborcze fajerwerki na Rynku, dziury w ulicach załatają pewnie słomą i końskim nawozem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik W telewizji pokazali: Kraków według Majki IP: *.dalkia.com.pl 06.01.10, 16:26 Bardzo się cieszę, że Pani to zauwazyła !! Myślałam, że tylko ze mną jest coś nie w porządku i tylko ja zauważyłam, że pokazywanie, że można pomylić cytologie z zapłodnieniem jest kompletnie idiotyczne !! Zwłaszcza w naszym kraju gdzie samoświadomość kobiet w tej dziedzinie jest dość kiepska. a Kraków cóż, Kraków stanie się miastem w którym zawsze świeci słońce, nie ma korków i śmieci na ulicach - cóż może po to są seriale :) Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: W telewizji pokazali: Kraków według Majki 06.01.10, 19:57 Gość portalu: madzik napisał(a): > > a Kraków cóż, Kraków stanie się miastem w którym zawsze świeci słońce, > nie ma korków i śmieci na ulicach - cóż może po to są seriale :) Wrocław już taki jest (vide "Pierwsza miłość"). Ja bym się cieszyła, choć faktycznie fabuła pozostawia wiele do życzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexter W telewizji pokazali: Kraków według Majki IP: *.chello.pl 06.01.10, 16:27 Wow, to jest dopiero serial !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e artykuł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.10, 16:39 intencja autora artykuły jest nie znana - nie wiem czy kwestią frapującą Państwa dziennikarza są kwestie związane z niewystarczającym wyeksponowaniem urokliwego Krakowa, szykana intelektualnych wartości polskich seriali czy kondycji polskiej służby zdrowia i zasadności zapłodnienia metodą invitro. Odpowiedz Link Zgłoś
mam.problem Re: W telewizji pokazali: Kraków według Majki 06.01.10, 16:42 Krakow jakiego nie znacie* *bo nie istnieje ;P o drewnianej grze aktorow i promowaniu na "artistow" nie wspominajac ;) niezle sie usmialismy z dziewczyna ;D Odpowiedz Link Zgłoś
mam.problem Re: W telewizji pokazali: Kraków według Majki 06.01.10, 16:44 no i ladnie pomalowali golebie i ulice po nich ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viki Re: W telewizji pokazali: Kraków według Majki IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.10, 13:01 Boże tak gra jest tragiczna: jaką żeś mnie stworzył taką mnie masz. i to mają być najlepsi aktorzy z krakowa???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika spokojnie, to tylko rozrywkowy serial IP: *.fdk.abpl.pl 06.01.10, 17:48 nie przesadzajmy z tą promocją Krakowa, bo to tak jak by twierdzić że "Pierwsza miłość" promuje Wrocław, a "Na Wspólnej" Warszawę. Nic z tego. To tylko serialik i wszystko. A jaki jest mądry to sama Pani daje odpowiedz opisując fabułę... Jeżeli liczymy na promocję Krakowa to musimy to robić w zupełnie inny sposób niż liczyć na komercyjną telewizję, która ma swoje inne cele... Choć uważam że to dobrze że i u nas produkuje się choćby coś takiego, bo to zawsze coś dla środowiska, Kraków raczej jest pustynią filmową... Odpowiedz Link Zgłoś
jim.lahey dokładnie! autorko artykułu wyluzuj miednice 06.01.10, 18:13 artukuł totalna bzdura. autorka artykułu widać mocno sfrustrowana faktem że ktokolwiek śmie kręcić tak nieudolny serial w tak pięknym mieście! och jakiż to kontrast że aż oczy autorce wypala! zerknąłem na jeden odcinek, oprócz wskazanych w artykule obrzydliwie sztampowych miejsc, zauważyłem ładne ujęcie przy małym rynku na przykład. no ale w krakowie to zawsze musi być źle - kręcą-źle, nie kręcą-też źle! po za tym Majka jest bardzo ładna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi-Ki W telewizji pokazali: Kraków według Majki IP: *.chello.pl 06.01.10, 18:04 Format jest wenezuelski, więc nie czepiajmy się treści. Skupmy się na "wątkach krakowskich" z 2 odcinków. Rozbawiła mnie pani profesor z ASP - czy ktoś kiedyś widział tam sztywną babę w czerwonej sukni i złotych (sic!) szpilkach?! Ten strój ma się nijak do stylu Akademii. Poza tym sposób mówienia głównego męskiego bohatera - właściciela biura architektonicznego - absolutnie nie-krakowski! Założymy się, ze chodzi na dwór, nie na pole? Odpowiedz Link Zgłoś
transporterek bogatych suk - jezyk w wyborczej!!!!!!!!!! 06.01.10, 18:10 "Na dodatek sztuczne zapłodnienie (in vitro, inseminacja), co serial potwierdza, okazuje się fanaberią zajętych karierą bogatych suk." takim jezykiem posluguja sie dziennikarze w wyborczej czy w tabloidach, a moze to juz to samo????? pani malgorzato skowronska - wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: bogatych suk - jezyk w wyborczej!!!!!!!!!! IP: *.fdk.abpl.pl 06.01.10, 20:20 Masakra! Najgorsze jest to, że jak czytałem artykuł nie zwróciłem na to uwagi. Tak nas te brukowe teksty niszczą... Odpowiedz Link Zgłoś
jim.lahey kolejny Denny i Żenujący cytat z artykułu 06.01.10, 18:22 >> "magiczny Kraków", który tak kocha Warszawa, stanie się jeszcze bardziej sexy, fun czy jak się tam teraz mówi << ja wymiękam, znowu tragiczne podejście autorki.. a jaki ma kur** być ten Kraków? zadumany, artystyczny, unikalny, anty-trendy, anty-sexy, anty-fun, którego nienawidzi Warszawa? dobrze że autorka nie napisała "Warszafka" bo by to bardziej oddawało jej stosunek do stolicy.. przez takie podejście do tematu w Polsce nadal będą tworzyć się antagonizmy między miastami, a ten najsłynniejszy tylko będzie się zaogniał.. czy my Polacy nie potrafimy akceptować tego co mamy? DNO I ŻENADA - autorka artykułu nie ma pojęcia co pisze i chyba ma te ciężkie dni że ukryty jad musiała wylać na beznadziejny serial o pięknym mieście ukochanym przez beznadziejnych ze stolicy. DNO. PRECZ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gatsby Re: kolejny Denny i Żenujący cytat z artykułu IP: *.ghnet.pl 06.01.10, 18:52 szkoda, że wyprodukowała tego chyląca sie ku upadkowi Agora;) Odpowiedz Link Zgłoś
chris30 Re: kolejny Denny i Żenujący cytat z artykułu 06.01.10, 19:54 Naprawdę nie wstyd ci, kretynie, swoimi durnymi napaściami na Bogu ducha winną autorkę kompromitować bohatera swojego nicku? A może po prostu brałeś forsę za ten serial i teraz szlag cię trafia, że zrobi klapę? Odpowiedz Link Zgłoś
jim.lahey Re: kolejny Denny i Żenujący cytat z artykułu 06.01.10, 22:09 chris30 napisał: > Naprawdę nie wstyd ci, kretynie, swoimi durnymi napaściami na Bogu ducha winną > autorkę kompromitować bohatera swojego nicku? A może po prostu brałeś forsę za > ten serial i teraz szlag cię trafia, że zrobi klapę? odpowiedź godna 30-latka.. a Twoja hipoteza o tym że brałem kase za ten serial jest równie żenująca jak sam artykuł. znalazł się obrońca stróż prawości.. Odpowiedz Link Zgłoś
jim.lahey Re: kolejny Denny i Żenujący cytat z artykułu 06.01.10, 22:10 po za tym off topic więc spłyń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crac.87 komuś szumi we łbie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.10, 01:00 czy to prawda z tą fabułą? czytałem ten artykuł kilka razy, bo ciągle nie mogę uwierzyć w to, co jest w nim napisane! czy ten film nie będzie po prostu śmieszny? jeśli chodzi o sposób przedstawienia Krakowa, to jest w porządku. niech będzie ładnie, widokówkowo, to ma być serial - tasiemiec w końcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Co to jest za słownictwo? IP: *.autocom.pl 06.01.10, 18:55 Czy na końcu drugiego akapitu rzeczywiście widzę "fanaberią zajętych karierą bogatych suk"??? Czy to jest poziom Gazety? Jeśli tak to serdeczne gratulacje właśnie upadliście niżej niż najpodlejsze tabloidy... Naprawdę jestem w szoku. Od kilku lat codziennie wchodzę na ten portal, ale od dzisiaj chyba stwierdzam, że Rzepa jest lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crac.87 Re: Co to jest za słownictwo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.10, 01:01 racja, zły język. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba bzdet na bzdetami? juz w 2odcinku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 19:19 usmialem sie jak zobaczylem w jednej scenie TYLKO DWA samochody zaparkowane na michałowskiego i to w samo południe :D wielce bym sobie tego życzył codziennie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Kurde co to za studentka ASP co po miescie... IP: *.betanet.pl 06.01.10, 19:44 lata z aparatem za 30 tysiecy zlotych i to ma pokazywac prawdziwe zycie?! Kolejne g.... wyprodukowane przez tvn.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joki Re: Kurde co to za studentka ASP co po miescie... IP: *.fdk.abpl.pl 06.01.10, 21:13 Po pierwsze, kto Wam powiedział że seriale telewizyjne mają pokazywać prawdziwe życie, a po drugie wbrew pozorom bogatych ludzi jest trochę w naszym kraju i ich dzieci też studiują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Joki drogi chlopcze z aparatem za 30 tys... IP: *.betanet.pl 07.01.10, 11:39 zlotych to nawet Bujak po miescie nie lata, nie mowiac juz o reporterach, a czemu... a temu, ze taki aparat nadaje sie tylko do pracy w studiu fotograficznym, ale ty jako niewiedzacy mozesz nie wiedziec, tak samo zreszta jak ekipa produkujaca ten g.... film. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joki Re: Joki drogi chlopcze z aparatem za 30 tys... IP: *.fdk.abpl.pl 09.01.10, 15:00 mało istotne, w serialu aparat ma wyglądać a nie robić zdjęcia... choć faktycznie dziwne że nie znaleźli tańszego, który by wyglądał równie dobrze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huh Re: Joki drogi chlopcze z aparatem za 30 tys... IP: 77.79.212.* 22.01.10, 11:06 to sie nazywa product placement:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus W telewizji pokazali: Kraków według Majki IP: *.chello.pl 06.01.10, 19:40 "Nic nowego, a szkoda, bo Kraków ma trochę więcej do zaproponowania niż jeden taras i kilka stolików nad Wisłą." - zdecydowanie! jest: szkieletor, oblepione reklamami budynki (chociażby Jubilat zaraz obok owych stolików szachowych), mnóstwo nowych osiedli-sypialni, unikatowych na cały kraj. Szkoda że tego nie pokazują jako Kraków, może by się przynajmniej władze miasta bardziej o dobro mieszkańców postarały. Aha, koniecznie w jakimś serialu trzeba uwypuklić poziom komunikacji: brak parkingów, zapchane autami ulice, blokujące ruch światła drogowe, totalny brak policji. No. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata W telewizji pokazali: Kraków według Majki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 19:48 Gdy wydawało się już, że polskie seriale osiągnęły dno absolutne, usłyszeliśmy pukanie od spodu. Nie wiem, jakim kretynem trzeba być, żeby wymyśleć taki scenariusz, choć podejrzewam, że autorzy działali cynicznie, bo pani od marketingu wyszło, że w ostatnich latach największą oglądalność miały wątki studentek uczelni artystycznych, Krakowa, Florencji, romansów z szefem i zapłodnienia in vitro, więc trzeba to wszystko połączyć, to wtedy będzie najwięcej kasy z reklam. Taki cynizm świadczyłby jednak jeszcze gorzej o scenarzystach niż kretynizm. Przecież gdyby nawet podobna historia zdarzyła się w życiu, to byłaby wielkim dramatem i podstawą do niekończących się procesów prawnych, a paru osobom zniszczyłaby życie na zawsze. Tymczasem to kretyństwo jest reklamowane jako lekki serial w rodzaju "Brzyduli". Ob-rzyd-li-wość!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mam.problem Re: W telewizji pokazali: Kraków według Majki 06.01.10, 20:40 no wlasnie... zyciowe seriale! po co informacja i promocja (wiadomo kasa) dla Krakowa, skoro serial nie pokazuje Krakowa :/ nawet serial o studentkach mozna by nakrecic bardziej zyciowy, a nie laleczka latajaca z aparatem i robiaca zdjecia niby aparatem ;) przykladem niech bedzie serial o gospodyniach domowych - desperate housewives...ale... nam jeszcze z 20 lat potrzeba :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodzu W telewizji pokazali: Kraków według Majki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 20:38 Jaka telewizja taki serial,a tak swoja droga, to nie odbiega poziomem od calej reszty debilnych seriali Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo dawno nie było takiego badziewia w TVN 06.01.10, 21:15 beznadziejna fabuła, to samo dotyczy reżysera albo doboru aktorów /faktycznie drewno, jak ktoś wcześniej określił/. Główna bohaterka jakaś taka staro-młoda, z odstającymi uszami. Zwiastun tego serialu, na którym pokazano sympatyczną Brzydulę i zarozumiałą Majkę, skutecznie zniechęcił telewidzów do jego oglądania. Odpowiedz Link Zgłoś
jim.lahey popieram 06.01.10, 22:24 popieram opinię, pokażcie dobry inteligentny polski serial który zadowala wyszukane gusta serialowej publicznosci vide autorka artykułu.. serial bzdurny, fabuła kiepska, aktorzy nie dobrani, ale co z tego?? ? takie są seriale (polskie) ... a żeby od razu pluć bo pokazuje Kraków nie tak jak powinien to naprawdę.. porażka w ojcu Mateuszu też pokazują Sandomierz w ujęciach które nie trzymają się logicznie kupy, ale przecież nie o to chodzi - serial promuje miasto i O TO chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eso Re: W telewizji pokazali: Kraków według Majki IP: *.net.autocom.pl 06.01.10, 21:54 bardzo dobra recenzja! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pkr W telewizji pokazali: Kraków według Majki IP: *.compower.pl 06.01.10, 22:25 Przestańcie narzekać marudy !!!! Serial fajny koniec:P Kraków tradycyjnie rządzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madlen W telewizji pokazali:bogate suki IP: 212.91.20.* 06.01.10, 23:09 Bogatych suk? bez żartów, bardzo mnie to zdenerwowało. Jak można tak pisać na łamach gazety? ciekawe czy w papierowej też tak można pisać. Pożal się boże, byle by wulgarnie skrytykować, inaczej się już nie da... Odpowiedz Link Zgłoś
inaa1 Re: W telewizji pokazali: Kraków według Majki 07.01.10, 00:02 jaki serial, taka i recenzja. miało być zapewne ironicznie, wyszło tabloidycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktosiek Bo to jest serial z kluczem ;) IP: *.chello.pl 07.01.10, 01:02 Zgadnijcie, kto to jest ten architekt, co to sobie nie może poradzić z projektem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo Re: Bo to jest serial z kluczem ;) 07.01.10, 09:10 tak, ale nie wszystkie klucze pasują do zamków. Nie daj się prosić , uświadom nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crac.87 Brawo Prezydent Majchorwski! :) :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.10, 01:05 Dziękujemy Panie Prezydencie! Dzięki Panu Kraków znów jest górą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh W telewizji pokazali: Kraków według Majki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.10, 06:42 ba! powinni pokazywać tylko papieski pociąg i kościół mariacki - to by była promocja miasta! I co tam , fabuła powinna być głęboka jak wisła - już widzę te tłumy rozintelektualizowanych polaków oglądające z zapartym tchem wtedy ten serial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga A już miałam iść na cytologię .... IP: *.net.autocom.pl 07.01.10, 09:14 Odpowiedz Link Zgłoś