Dodaj do ulubionych

Śledztwo w sprawie koncertu na Krzemionkach

IP: 213.199.198.* 03.02.04, 21:43
A gdyby znieważono religię żydowską, to co
było? Już dzis prezydent RP przepraszałby
publicznie, a Sejm podejmowałby stosowną
uchwałę. W wypadkuzaś religii chrześcijań-
skiej będzie jak zwykle, czyli nic nie będzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: kloc Re: Śledztwo w sprawie koncertu na Krzemionkach IP: *.pl / *.77.classcom.pl 03.02.04, 22:50
      a kto był scenografem tej imprezy, czy schował głowę w piasek?
    • Gość: Lex-legis Zło w każdej formie tępić za wczasu!!!!!!!!!!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.04, 23:12
      To skandal!!! zdecydowanie ukarać organizatorów i tych którzy dopuścili do
      skandalu w Krakowie - nie pozwólmy robić z siebie durni..... tu wszystko jest
      jasne gdzie rzecznikpraw obywatelskich, gdzie obrońcy praw zwierząt a gdzie
      były władze telewizji i wogóle gdzie jest jakś władza - tego nie wolno
      popuścić - TWARDE PRAWO!!! TO NIE MOŻE UJŚĆ NA SUCHO!!!
      • Gość: wolfgang Re: Zło w każdej formie tępić za wczasu!!!!!!!!!! IP: *.local.pl / *.lama.net.pl 04.02.04, 00:21
        mam cicha nadzieje,ze wszystko bylo legalne
        co sie komu nie podoba to trudno,to sie nei chodzi na takie koncerty
        dajcie na luz i badzcie tolerancyjni dla odchylow,dopoki sa w normach prawa
        • Gość: Emilia Re: Zło w każdej formie tępić za wczasu!!!!!!!!!! IP: *.polsl.pl 04.02.04, 09:21
          Czy trzeba byc tolerancyjnym w każdej sprawie? Nie sądzę. Nie zgadzam sie ma
          tolerancję dla zwyrodnienia.
          • Gość: Xipe Totec Re: Zło w każdej formie tępić za wczasu!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.02.04, 13:50
            O co tyle krzyku?
            Czyje uczucia religijne obrazil ten koncert ? Fanow?
            Jesli ktos idzie na koncert zespołu, ktorego plyty nosza tytuly "Antichrist", "Incipit Satan" itp., to chyba nie powinien sie czuc zaskoczony,ani tym bardziej obrazony. Sama krew, baranie lby,drut kolczasty,itd. to pozamuzyczne srodki wyrazu takich grup-wczesniej, tez w Krakowie, podobnie wygladala scenografia na koncercie Mayhem. I co z tego ? Samo uzycie symboliki satanistycznej nie jest niezgodne z prawem, mamy (hipotetycznie) wolnosc slowa i pogladow. Sztuczna krew, baranie lby, ktore i tak poszlyby na przemial,drut kolczasty-gdzie tu obraza czyichkolwiek uczuc religijnych ? A moze chodzi o te krzyze? Coz, wbrew temu,co sie w Polsce uwaza, krzyz nie jest znakiem towarowym,ktorego mozna uzywac tylko dla ilustrowania "swietych" ksiazek i parafilanych gazetek. Artysci czesto wykorzystuja ten symbol, chocby w reklamach i nic sie nie dzieje. Zejdzcie na ziemie-to,ze do was przekaz zespolow takich jak ten nie trafia, nie oznacza,ze macie prawo robic z Polski bogobojna wysepke, na ktorej zadne odstepstwo od uklepywanych przez lata schematow powinno byc zadeptane,zabronione,wysmiane i odeslane do domu. Jesli kogos dziwi ekstremalnosc przekazu, niech zastanowi sie, czy przypadkiem tak widowiskowe manifestacje pogladow sprzecznych z doktrynami Kosciola nie jest przypadkiem wynikiem rozpanoszenia sie tegoz, jego prob zawladniecia wszystkimi sferami zycia w tym kraju. Im mocniej kato-prawica i podlizujaca sie im niby-lewica (SLD) dalej bedzie przeksztalcac Polske w katolicki taliban, tym bardziej ekstremalne beda reakcje tych, ktorym chrzescijanstwo nie odpowiada i sa z tego powodu dyskryminowani. Zyjecie w swoich klapkach na oczy, ktore nalozyl wam Rydzyk i Jankowski i kiedy nagle dowiadujecie sie, co dzieje sie kolo was, jestescie zaszokowani, chcecie zabronic tego, by kazdy mogl na forum publicznym manifestowac, ze nie podobaja mu sie wasze poglady. Na szczescie nie mozecie jeszcze zabronic nam myslenia,a ze o muzyce wiecie tyle,co wam opowie Wojewodzki z Leszczynskim, to nigdy nie zatrzymacie zespolow, ktore mowia otwarcie, jakim wyrodnieniem sa wasze poglady i postawa. Trudno, taki urok demokracji. Hail Satan.

P.S. Takie scenografie na koncertach to coraz czestszy widok w Polsce,czy sie wam podoba,czy nie. Chwala zespolom takim jak Anima Damnata,Witchmaster, Throneum,Hell-born za ortodoksyjna postawe mimo katolickich represji.
          • Gość: RaveN Re: Zło w każdej formie tępić za wczasu!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 05.02.04, 02:39
            Droga Emilio. Chcialbym zauwazyc, ze mamy demokracje i kazdy ma prawo wierzyc
            w to co mu sie podoba. Jesli ten koncert uwazasz za zwyrodnienie to moge ci
            powiedziec, ze ja osobiscie uwazam wiare katolicka za zwyrodnienie i gdybym
            byl "satanista" to mialbym multum okazji, zeby podac np. swietobliwe Radio
            Maryja do sadu o to, ze obraza moje uczucia religijne. Problem w tym, ze nie
            mialbym szans na wygranie takiej sprawy, poniewaz w tym kraju nadal przewaza
            sredniowieczna tepota religijna i slepa milosc do ( zaklamanej jak dla mnie)
            wiary katolickiej). Z tego tez powodu ja i tysiace innych mieszkancow Polski
            bedziemy wspierac takie koncerty, nawet jesli obrazaja wiare katolicka a jesli
            popierajacych rowniez uznasz za "zwyrodnienie" i zaczniesz tepic to i my
            zaczniemy tepic takich jak wy...
      • Gość: office worker Re: Zło w każdej formie tępić za wczasu!!!!!!!!!! IP: *.r.ae.katowice.pl 04.02.04, 08:08
        Koncert był legalny. telewizja wiedziala wczesniej o scenariuszu. Przeciez
        dekoracje skladali pracownicy telewizji!!
        Ja tez jestem za tolerancja, sama NIGDY bym na taki koncert nie poszla,a le
        dlaczego wlasciwie ma mnie taka rzecz bulwersowac?? Mam wlasne sprawy:)
        Poza tym, o czyich uczuciach religijnych mowimy? "Chcącemu nie dzieje sie
        krzywda" - tam szli fani takiej muzyki! Ktorzy wczesniej na stronie zaspolu
        mogli zobaczyc co "sie swięci". Kogo to obrazilo mogl wyjsc - wiec cala sprawa
        moim zdaniem jest rozdmuchana.
      • Gość: Nietzche Re: Zło w każdej formie tępić za wczasu!!!!!!!!!! IP: *.ydp.com.pl 04.02.04, 08:23
        Jak mawiał Fryderyk Nietzche :

Walcząc z potworami, uważajcie żebyście sami się nimi nie stali!

tyle na temat zacietrzewienia LPR i innych poszołomów.

wielkie mi coś zatknęli łby owiec na pale.

Po pierwsze:
        łby kupili od firmy utylizującej odpady z rzeźni
        po drugie:
        jak telewizja polska i tvn pokazjuą arabów podrzynających gardła owcom i
        czekających aż te się wykrwawią w mękach to spoko, mimo tego że jest to w
        godzinach najlepszej oglądalności (19.00 - 19.30)
        po trzecie: koncert był nagrywanay na potrzeby DVD, czyli skierowany byl do
        wąskiej grupy odbiorców
        po czwarte:
        był po 22.00
        po piąte:
        może tak zakazać wszystkiego a tych co nie wierzą w Boga i buntują się przeciw
        kościołowi na stosy pognać albo do kamieniołomów? LPR byłby zachwycony pewnie.

W tym kraju juz nic mnie nie zdziwi.
      • Gość: Monty Python CIEMNOGRÓD I MASONI, MASONI I ŻYDZI I MASONI.... IP: *.acn.waw.pl 04.02.04, 08:53
        Ciekawy jestem gdyby na żywo został odegrany końcowy skecz z filmu Monty
        Pythona "Żywot Briana", to czy oszołomy religijne też poleciały by na skargę do
        prokuratury i proboszcza??? A przecież w tym skeczu też nabijają się z religii
        katolickiej (i też są osoby wiszące na krzyżach, w dodatku śpiewające jedną z
        najsłynniejszych piosenek Monty Pythona) Monty Python pokazuje takich oszołomów
        rydzyków w pięknym świetle, ponadto zawiera idealny CYNICZNY HUMOR...

I co wy na to OSZOŁOMY????
      • Gość: Scotch Re: Zło w każdej formie tępić za wczasu!!!!!!!!!! IP: *.ernet.net.pl 04.02.04, 18:28
        Wytępić to należałoby to katolickie oszołomstwo... gdyby udało się to zrobić
        to może wtedy Polska przestałaby być zacofanym mentalnie i gospodarczo
        zadupiem Europy.
    • Gość: henio56 Usunać programy katolickie z telewizji publicznej IP: *.comnet.krakow.pl 04.02.04, 07:18
      które swym przekazem, ubliżają mi, karząc odbierać je jako nakazy życia
      codziennego. Ta Sekta wpływa na psychikę moich najbliższych.Dzieci na siłę
      są zmuszane do praktyk religijnych a w szkołach przechodzą pranie mózgów.
      Wywierana jest na mnie presja do określonego zachowania i postępowania, moja
      wolność to fikcja w demokratycznym kraju. Jednocześnie informuję, że występy
      Norweskich muzyków wcale mi się nie podobają, i nigdy nie pozwoliłbym swoim
      dzieciom uczestniczyć w takim koncercie który swoim przekazem narusza moje
      zasady dobrego smaku i estetyki. Nigdy jednak nie przyszłoby mi do głowy aby po
      sadach włóczyć ludzi o innych wierzeniach, poglądach,zachowaniach. Kiecmani
      ośmieszaja nasz kraj.

• Gość: LukasK Co ty piszesz? Kto karze? IP: 213.25.88.* 04.02.04, 10:03
        Jak program telewizyjny może karać?

A może zamiast ślęczeć przed katolicką telewizją, uzupełniłbyś swoje
        wykształcenie, w szczególności ortografię?
      • a-siek Re: Usunać programy katolickie z telewizji publi 04.02.04, 10:57
        Oskarżasz Sławomira Zielińskiego o to, że jest katolicką sektą? Nieźle!
        Koń by się uśmiał.

Mnie obraża widok w TV pań Sierakowskiej i Szyszkowskiej, które pieprzą
        dokładnie takie farmazony jak ty.
        A jak Ci dziecko ktoś na siłe zmusza do praktyk religijnych to złóż doniesienie
        do prokuratuty bo to przestępstwo.
        A jeśli chodzi o
        > Wywierana jest na mnie presja do określonego zachowania i postępowania
        to w czym rzecz? To że nie wolno kraśc, zabijać i pomawiać innych, to są
        fanaberie czarnych czy uniwersalne zasady moralne?
        Chyba że każą Ci codziennie rano mówić zdrowaśki w pracy? Ale to nie jest wtedy
        problem kościoła tylko walniętego szefa.
        • Gość: Zyta1 Re: Usunać programy katolickie z telewizji publi IP: *.lublin.mm.pl 04.02.04, 13:33
          Ten,kogo obraza w TV widok Sierakowskiej i Szyszkowskiej,powinien sie zglosic
          do lekarza wiadomej specjalnosci.Dodam,ze nie ma obowiazku czegokolwiek
          ogladac w TV ani tez chodzic na jakiekolwiek imprezy.A ta cała sprawa przeraza
          i smieszy.Gdzie ja zyję? Ciagle mamy sredniowiecze nad Wislą?
          • a-siek Re: Usunać programy katolickie z telewizji publi 04.02.04, 13:51
            Gość portalu: Zyta1 napisał(a):

> Ten,kogo obraza w TV widok Sierakowskiej i Szyszkowskiej,powinien sie zglosic
            > do lekarza wiadomej specjalnosci.Dodam,ze nie ma obowiazku czegokolwiek
            > ogladac w TV ani tez chodzic na jakiekolwiek imprezy.A ta cała sprawa
            przeraza
            > i smieszy.Gdzie ja zyję? Ciagle mamy sredniowiecze nad Wislą?

Póki co większość z wypowiadających się osób obraża widok ksiedza w TV
            (poczytaj post wyżej to się przekonasz).
            Ale tych do psychiatry nie wysyłasz, bo przecież jesteś obiektywna i
            tolerancyjna.
            • Gość: Jan Re: Usunać programy katolickie z telewizji publi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 14:33
              > a-siek napisała:

> Póki co większość z wypowiadających się osób obraża widok ksiedza w TV
              > (poczytaj post wyżej to się przekonasz).
              > Ale tych do psychiatry nie wysyłasz, bo przecież jesteś obiektywna i
              > tolerancyjna.

Wszystko się zgadza. Ksiądz w TV narusza moja wolnośc poglądów, bo nakłania
              mnie do wiary w jakieś fikcyjne postaci i oddawanie im hołdów. Sierakowska i
              Szyszkowska, jakkolwiek nie są to moje ulubienice, nie każą mi wierzyć w
              żadnych bogów i bić czołem pokłonów przed dwoma kawałkami drewna, więc nie
              godzą w moją wolność.
              • Gość: A-siek Re: Usunać programy katolickie z telewizji publi IP: 213.134.152.* 04.02.04, 15:01
                > Wszystko się zgadza. Ksiądz w TV narusza moja wolnośc poglądów, bo nakłania
                > mnie do wiary w jakieś fikcyjne postaci i oddawanie im hołdów. Sierakowska i
                > Szyszkowska, jakkolwiek nie są to moje ulubienice, nie każą mi wierzyć w
                > żadnych bogów i bić czołem pokłonów przed dwoma kawałkami drewna, więc nie
                > godzą w moją wolność.

Danone w reklamach mówi: jedz jogurty bo inaczej bedziesz chory ... to tez
                narusza twoja wolnosc?
                • Gość: Jan Re: Usunać programy katolickie z telewizji publi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 12:00
                  Nie mieszaj białka z ideologią, bo nic z tego nie uzyskasz.
      • Gość: abc Co tu się właściwie chroni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 13:50
        A może przy tej okazji ktoś zastanowiłby się jaka jest w ogóle zasadność
        prawnej ochrony tzw. uczuć religijnych? Dlaczego to wolno jest szydzić sobie
        np. z uczuć do drugiego, konkretnego człowieka, a zakazane jest kpienie z uczuć
        do jakiejś fikcyjnej istoty, na której istnienie nie ma pół najmarniejszego
        dowodu? Przecież to jest paranoja i niezbity dowód terroru religijnego!
        • Gość: Jan Re: Co tu się właściwie chroni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 14:17
          Masz w zupełności rację. Jeśli ktoś cierpi z tego powodu, że ja nie wierzę w to
          samo, co on i uważam za bzdurę składanie hołdów jakiejś wymyślonej postaci, to
          ten ktoś powinien się leczyć, a nie ścigać mnie za brak uwielbienia dla jego
          poglądów. To rzeczywiście paranoja! Niby dlaczego ma być uprzywilejowany
          pogląd, że krzyż to coś "wyższego", nietykalnego, a nie tylko dwa kolocki
          drewna?
      • Gość: necro KATOLICKA CIEMNOTA!!! IP: *.pgac.put.poznan.pl 04.02.04, 15:38
        no wlasnie, to niby jest wolny kraj, jak juz powiedziano setki razy poza
        operatorami, nikt nie zostal obrazony w zaden sposob a reakcje fanow na ten
        koncert sa i beda jeszcze dlugo jak najbardziej pozytywne.
        co sie tyczy obslugi studia tvp to byla ona w pracy i w kazdej innej sytuacji
        narzekanie na warunki czy tez charakter tejze konczy sie w tym kraju
        wymowieniem.
        a to co kosciol wyprawia w tym kraju, jak manipuluje ludzmi i ich, badz co badz
        wolna wola przechodzi wszelkie granice
        zreszta mozna by tak pisac i pisac, napisac cala ksiazke, ale po co?
        jesli ktos nie chce przejrzec na oczy to na zawsze pozostanie ograniczona, tepa
        istota
    • Gość: gaduła Śledztwo w sprawie koncertu - po co ? IP: *.iod.krakow.pl / *.IOd.krakow.pl 04.02.04, 08:02
      widąć ze cenzura nam rośnie !!
      koncert to była prywatna sprawa organizatora !!
      i jego problem !!
      a co do obrażania uczuć religijnych to ta sprawa nie ma nic z tym wspólnego !!!
      • Gość: Krakowiak Jak to - po co ? IP: *.bajt.krakow.pl / *.bajt.krakow.pl 04.02.04, 08:19
        To proste. Niech prokuratura zajmie się bzdurami, niech marnotrawi pieniądze
        podatnika (czyli nas wszystkich) na bzdury. A wtedy będzie się trzymać z daleka
        od złodziei, oszustów finansowych i mafii. Mafia (czarna) wspiera mafię i
        innych bandytów. Mafia zawsze będzie z mafią trzymać i na mafii się opierać.
      • Gość: LukasK Po to IP: 213.25.88.* 04.02.04, 10:38
        Art. 196. Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie
        przedmiot czci religijnej [...] podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności
        albo pozbawienia wolności do lat 2.

Ciekawe, czy nie byłoby sprawy, gdyby szczali na zdjęcie Twojej matki.
    • Gość: vertigo Re: Śledztwo w sprawie koncertu na Krzemionkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.04, 08:32
      antysemita z ciebie jakis czy co?? nikt nie bedzie wykorzystywał w takich
      kretynskich show dla małolatów symboli religi zydowskiej bo nie jest to
      religia powwszechna jak chrzescijanstwo w zwiazku z tym slabo by sie to
      sprzedawalo gdyby religia zydowska byla w miesjcu chrzescijanstwa to
      prawdobodobnie nagie modelki tanczylyby na gwiezdzie dawida a swoja droga to
      niezle pajace z tyc kolesi, lby owiec na palach kurwa komu to potrzebne ??
      • Gość: vertigo obraza uczuc? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.04, 09:01
        poza tym co to jest obraza uczuć religijnych ?? dla prawdziwie wierzącego w
        Jeszue, Budde czy Mahometa niewiara innych nie zmienia przecież punktu
        widzenia tych ktorzy wierza, jesli wierzysz ze Jezus jest twoim Panem to
        jest,i pokrzykiwania innych czy kretynskie show nie zmienia tej rzeczywistosci
        co najwyzej powinienes pomodlic sie o łaske i oświecenie dla błądzących
        owieczek.
        czy nie większą obrazą dla katolika,ewangelika,baptysty czy przedstawiciela
        innej chrescijanskiej denominacji jest odrzucenie i "bluźnierstwo" odrzucenia
        Jeszui jako mesjasza i Boga przez żydów, muzułmanów i nie-chrzescijan wg
        wierzeń i dogmatów religi chrześćijańskich to jest największa obraz ,Jezus
        jest tym kamieniem obrazy, nie krzyz 2 belki z drewna, taka jest logika
        chrzescijanstwa jesli przyjąc je konsekwentnie nie wspominając o tym że wg
        Kosćioła Katolickiego nawet baptysci i ewangelicy sa skazani na potepienie
        poniewaz odrzucają np dogmaty Maryjne, a i dla żydów chrzescijanie to
        blużniercy skazani na potępienie bo wierzą w boskość Jeszui, dla muzułmanów i
        żydzi i chrzescijanie to potępieńcy, którą religie wybieracie?? ja odrzucam
        wszystkie z wymienionych co nie znaczy ze nie wierze w Boga
        • Gość: Jan Obraza uczuc? Czyich? Dlaczego nie moich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 14:23
          Skoncentrujmy się na twojej deklaracji, że wierzysz w boga. I co z tego? Ja na
          przykład wierzę w krasnoludki. Dlaczego twój pogląd ma być uprzywilejowany i
          szydzenie z niego karane, a mój pogląd dyskryminowany, bo kpiny z wiary w
          krasnoludki nie są ścigane.
    • Gość: Bzyczek Stary numer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 08:48
      Świetnie - darmowa reklama w prasie i w... prokuraturze :))) a krążki zespołu
      sprzedadzą się wkrótce jak ciepłe bułeczki i o to właśnie chodzi, bo nikt tak
      naprawdę nie traktuje aż tak poważnie muzyki, prawda? Dajecie się podpuszczać
      jak banda matołów, a mądrzy ludzie koszą szmal. Ubaw po pachy. I
      te "niezrozumiałe słowa" do mikrofonu. A ilu Polaków rozumie angielski, którego
      pełno w piosenkach? Puknijcie się w głowę i walczcie lepiej o pokój.
      • Gość: kadet Re: Stary numer IP: *.icpnet.pl 04.02.04, 09:12
        To raczej dyr. ośrodka robi pod siebie ze strachu przed new age zbliżającym
        się wraz z 17.2. Zawraca dupę prokuratorom, bo sam udaje świętego, udając że
        nie wie co mu pod bokiem krakusy z hanysami wywijają. Ciekawe czy ci z tv
        skasują lub oddadzą forsę, jezeli ją już skasowali? Przecież to jawne
        paserstwo. Forsa z przestępstwa.
    • Gość: GORGOROTH Re: Śledztwo w sprawie koncertu na Krzemionkach IP: *.kki.krakow.pl 04.02.04, 09:43
      Mój Boże! Chroń nas przed głupimi ludzmi!!!!!!!
      Teraz będzie analiza tekstów, puszczanie taśmy od tyłu czy przypadkiem Szatan
      czegoś nie powie. I to ma być państwo demokratyczne gdzie banda katoli może
      zakazać występów zespołów a ludziom odebrać rozrywkę. Niestety - wracamy do
      starych nawyków ale teraz w czarnym a nie czerwonym kolorze.
      Mnie obraża system podatkowy który jest pro - kościelny, obraża mnie pobłażanie
      kościelnym w kwestii odp. karnej, obraża mnie to że nie można zegzekwować
      budynków parafii żeby zapłacić komuś należne odszkodowanie. I w końcu obraża
      mnie Arka Noego - nie mogę ich scierpieć!

I SUPPORT GORGOROTH DVD
    • Gość: Maotsetung Re: Śledztwo w sprawie koncertu na Krzemionkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.04, 10:03
      Mnie to prawdę mówiąc wisi. Chciałbym tylko widzieć organizatorów koncertu (?)
      i ich fanów w Korei Północnej, którzy by odwarzyli się powiesić wizerunki Kim
      Ir Sena lub jego SYNA na krzyżach. To samo można powiedzieć o Mahomecie, twórcy
      islamu. To samo o Buddzie. Byłbym ciekaw reakcji ich wyznawców. Chodzi mi tu
      tylko o odwagę. Bo zrobić coś takiego w kraju jak Polska to dziecinnie proste.
      Tu zawsze była tolerancja. Czego nie można powiedzieć o Norwegii, która była
      zamknięta na emigrantów. Tymczasem Polska była otwarta nawet dla dewiantów.
      Jeśli ma być pełna tolerancja dla wszelkich dewiantów to znieśmy przynajmniej
      przepisy drogowe. W końcu po co one są. Kupię sobie czołg i biada wtedy
      wszelkim oszołom, co to mnie chcą wyprzedzać na czwartego. Nawet przed TIRem
      się obronię. Wrazie czego użyję armaty lub karabinu maszynowego.
      • Gość: fan Re: Śledztwo w sprawie koncertu na Krzemionkach IP: *.lysa-gora.sdi.tpnet.pl 04.02.04, 17:50
        Maotsetung moze nei wiesz ale nigdy tez nie slyszlem o czyms takim jak
        wolnosc w korei polnocnej a w krajach bliskiego wschodu tez wladze trzymaja
        fanatycy i wogole

Jesli chodzi o obraze uczuci religijnych to mozna by tak powiedziec. W kazdej
        religi jest jakas istota ktora przedstawia ta Dobra strone mocy najczescie sa
        one rozne ale jesli chodzi o ta ciemna strone mocy to wszedzie praktycznie
        (moge sie mylic) jest to szatan. Tamtym sie oddaje czesc a szatana potepia. Sa
        ludzi ktorzy oddaja czesc szatanowi. wiec jesli w szkole na religi czy podczas
        jkaich nauk innej religi mowi sie ze szatna jest beeee i wogole ze jest
        odpowiedzialny za wszytko co zle, terroryzm, sekty, antykoncepceje, microsoft
        i wogole to chyba sie braza uczucia jego wyznawcow takie jest moje zdanie. I
        nie interesuje mnie czy oni opieraja sie na Bibli satanistycznej napisanej
        przez taiego czy innego bo nei poruszam tu tego.

Co do koncertu to od kumpla co na nim byl dowiedzialem sie ze bylo zarabiscie
        i wogole super tylko ze organizacja rzeczywiscie byla do niczego :/
    • Gość: beo Re: Śledztwo w sprawie koncertu na Krzemionkach IP: *.bater.net.pl / 81.210.100.* 04.02.04, 10:08
      Brawo GORGOROTH!
      Całkowicie podzielam twoją opinię.Niech sobie ci obrażeni cymbaliści z
      moralnością Kalego zajrzą do konstytucji.
      Art.53 i art.54 te sprawy normują. Tak ,że powiem krótko:spierdalać chamy!
    • Gość: x Jaka obraza uczuć religijnych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 10:08
      Bez przesady - jaka obraza? A może Żydzi powinni zaprotestować przeciwko
      sekciarskim guru (Jezus, Jan Chrzciciel) i złoczyńcom (Jezus skazany zawisł na
      krzyżu, niemoralnie pozwalał sobie na rozmowę na ulicy z kobietami, które nie
      były z jego rodziny)?
      Prawda czasem jest brutalna...
      • Gość: A Obraza uczuć religijnych? Polska demokratyczna?HA! IP: *.one.pl / *.za.digi.pl 04.02.04, 10:28
        Poupadali na glowy wszyscy!! Koncert by koncertem zamknietym, nie bylo jego
        reklam w prasie ani w radio....Kto wiedzial ten szedl, ale nikogo nie
        zmuszano!!! Znowu nasz wymiar sprawiedliwosci znajduje sobie tematy zastepcze,
        a ten kto ma siedzie w wiezieniu, ten lata na wolnosci jak ten wesoly wrobelek
        i smieje sie z neszego prawa!!!!! WPolsce zawsze burdel bedzie!!!! To juz urok
        naszego panstwa.
      • Gość: lucy Re: Jaka obraza uczuć religijnych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 14:25
        Bezczelnośc i chamstwo katolickie nie ma granic!
    • Gość: theta vir Re: Śledztwo w sprawie koncertu na Krzemionkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 10:12
      żałosne. niedługo będzie można słuchać tylko zawodzenia kościelnego. Muzyka
      upadnie!
      • rezurekcja Re: Śledztwo w sprawie koncertu na Krzemionkach 04.02.04, 11:30
        Gość portalu: theta vir napisał(a):

> żałosne. niedługo będzie można słuchać tylko zawodzenia kościelnego. Muzyka
        > upadnie!

theta vir, przypominam, ze
        choral gregorianski, ktorym sie fascynuje wiele osob, to tez muzyka koscielna
        Hildegarda von Bingen, ktora sie wielu fascynuje, to tez muzyka koscielna
        Nusrat Fateh Ali Khan, ktorym sie wielu fascynuje, to tez muzyka religjna, choc juz niekoniecznie koscielna.

Muzyka w ogole byla muzyka albo ludowa albo religijna.
        A to wydarzenie w Krakowie nie zasluguje na tolerancje. Wszystkiego nie mozna tolerowac, poniewaz czasami oznacza to akceptacje.
        • qbol Re: Śledztwo w sprawie koncertu na Krzemionkach 05.02.04, 00:03
          rezurekcja napisała:
          > Muzyka w ogole byla muzyka albo ludowa albo religijna.

Cóż, skoro tylko tyle masz do powiedzenia w sprawie muzyki, to chyba nie
          nawiążemy tu poważnej dyskusji.
    • Gość: kult Re: Śledztwo w sprawie koncertu na Krzemionkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 10:18
      Serek niech lepiej pilnuje swoich kolesi, a nie nastaje na muzyków! Jedżą po
      pijaku, to nie jest dobry przykład dla młodzieży.
    • Gość: wierząc inaczej Re: Śledztwo w sprawie koncertu na Krzemionkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 10:20
      księża swoim zachowaniem obrażają moje uczucia religijne - też mam im wytoczyć
      proces?
    • Gość: Scirka z LPR Panie Murzyn z TVP Krakow - do Afryki bambusie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.04, 10:20
    • Gość: Sławko Re: Śledztwo w sprawie koncertu na Krzemionkach IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.04, 10:40
      Nokt chyba nikomu nie kazał oglądać przymusem. Jaka to jest obraza czyichś
      uczuć. Rozumiem, gdyby artyści włamalisię do kościoła czy komuś do domu to
      wtedy uznał bym to za obrazę uczyć. Gdzie my żyjemy? Coś blisko do Iranu, do
      ajatollachów.
    • a-siek Re: Totalne zidiocenie w Krakowie 04.02.04, 10:47
      > Teraz będzie analiza tekstów, puszczanie taśmy od tyłu czy przypadkiem Szatan
      > czegoś nie powie. I to ma być państwo demokratyczne gdzie banda katoli może
      > zakazać występów zespołów a ludziom odebrać rozrywkę. Niestety - wracamy do
      > starych nawyków ale teraz w czarnym a nie czerwonym kolorze.

Co nie zmienia faktu, że rzygi pozostaną zawsze rzygami bez względu czy
      pochodzą od czarnych czy czerwonych.
    • Gość: zbyszek muzyka łagodzi obyczaje IP: *.sulzer.com 04.02.04, 10:56
      dziwie sie tej nagonce, zabraniac mlodym ludziom sluchania ich ulubinej muzyki,
      jesli Ci chlopcy odreagowuja stresy dnia codziennego, prace i inne przykre acz
      obowiazki to dlaczego im tego zabraniac, z drugiej strony moze Ci chlopcy z
      tego zespolu troszke przesadzili ale to tak jakby wyslac przedstawiciela partii
      LPR to widomo ze bedzie szukal dziury w calym, ja sluchajac black metalu czuje
      odprezenie , ucieczke od dnia codziennego , chyba dobry cel krzewienia muzyki.
    • Gość: benek odwrócone pentagramy IP: w3cache.* / *.2-0.pl 04.02.04, 12:00
      Dziś gazeta przeszła samą siebię. Odwrócone pentagramy, no, no. Ale krzyże
      mieli nieodwrócone? Może oni jednak są chrześcijanami?
    • osik1 Re: Śledztwo w sprawie koncertu na Krzemionkach 04.02.04, 12:26
      Znowu polowanie na czarownice. Nie sądzę żeby Pan Twaróg był na sali i jego
      uczucia zostały obrażone. Ci którzy tam byli zrobili to z własnej woli, a ponoć
      żyjemy w wolnym kraju.
    • Gość: Destroyer bo chrześcijaństwo to przezytek IP: *.bmj.net.pl 04.02.04, 12:48
    • Gość: True Catholic Powinni ich rozstrzelać!!! IP: *.bmj.net.pl 04.02.04, 12:58
      Moim zdaniem ten karygodny akt podwazenia naszej narodowej dumy jaką jest
      głębia wiary w Boga powinien zostać surowo ukarany. Pseudo muzycy tego
      załosnego zespołu powinni zostać zatrzymani tu w kraju i surowo osądzeni.
      Sprawą powinien zająć się parlament, gdyz nie mozna dopuścić do tak perfidnego
      wypaczania psychiki naszej chrześcijańskliej młodziezy!
      Niech zyje Jezus Chrystus!
      • Gość: blady Re: Powinni ich rozstrzelać!!! IP: *.chello.pl 05.02.04, 10:55
        Puste słowa prawdziwy katoliku, twoja wiara upada wraz z ociemniałym
        pokoleniem, twoja młodziez to zapatrzeni w amerykanski styl zycia urzytkownicy
        tzw. lekkich narkotyków, marzacy o o modnym telefonie czy samochodzie, a nie
        zapatrzone w jezuska baranki idące co niedzielę do kosciołów pełnych starych i
        niedouczonych ludzi. Nikt z nich nie słucha takiej niszowej muzyki jak Black
        Metal,nawet jej nie zna, a dzieki Wam teraz napewno sie o niej dowie. Wielkie
        dzięki!. Na marginesie, czy przypadkiem Twoja wiara nie zabrania zabijać?
    • Gość: zemial@wp.pl Re: Śledztwo w sprawie koncertu na Krzemionkach IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 04.02.04, 13:03
      Maciej Twaróg niech odbije w bok - co mu do tego. Jestem obywatelem tego
      pięknego kraju, płacę za telewizję i mam prawo zobaczyć coś co lubię. Powinien
      złożyć doniesienie do prokuratury na wszystkich kapłanów i katolików bo piją
      krew i jedzą ludzkie ciało, a to już jest kanibalizm i zbeszczeszczenie zwłok.
      No chyba że to nie jest prawdą i to tylko ściema dla tzw.wiernych - tak więc
      przepraszam za wywód i współczuję naiwności. - Jeszcze ta symbolika - koleżka
      na krzyżu z rozoranym bokiem - figury, obrazy, Baranki z rozprutymi tchawicami
      i lejącą się krwią. A dzieci patrzą na to wszystko - bo tak musi być w
      katolowie.
    • Gość: tenebrus Re: Śledztwo w sprawie koncertu na Krzemionkach IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.02.04, 13:33
      W JAKIM MY KRAJU ŻYJEMY !!! CIEMNOGRÓD I NIETOLERNACJA - WSTYD MI ZA MOICH
      RODAKÓW
      • Gość: zbychu żeby nawet muzyczki... IP: *.sulzer.com 04.02.04, 13:55
        sobie posluchac na koncercie posluchac nie wolno bylo, czlowiek sterany
        problemami codziennymi chce troche uiceczki w inny nieco odrealniony swiat a tu
        lpr i inne kolka rozancowe trabia takie glupoty. czy ktos zabrania temu idiocie
        wisniewskiego malowac sie i obscenicznie zachowywac? a tu kilku chlopcow
        mocniej brzeknie w gitary i juz krzyk...
    • Gość: Joe z Teksasu Re: Śledztwo w sprawie koncertu na Krzemionkach IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 04.02.04, 14:09
      Mysle, ze prokuratura slusznie wszczela sledztwo. Z tego co przeczytalem w gazecie i dyskusji wynika, ze koncert byl adresowany do sadystow i
      psychopatow. Nawet jesli na scenie nikogo nie zabijano to przedstawienie wzbudzalo ludzkie atawistyczne krwiozercze instynkty. Osobiscie wole zyc
      w cywilizowanym swiecie gdzie ludzi, ktorzy lubia aby inni krwawili siedza w zamknietych zakladach - psychiatrycznych lub wiezieniach. Fakt, ze
      grupa Gorgoroth egzystuje na pograniczu prawia i bezprawia - pomiedzy prawem chroniacym wolnosc slowa i prawem chroniacymi ludzi przed
      obraza naszych uczuc i wartosci sugeruje, ze prokuratura powinna przeprowadzic sledztwo i zebrac fakty, ktore powinien ocenic sad.

Wg mnie prawo chroniace uczucia religijne jest jednym z praw, ktore nas chronia nasze dobra emocjonalne. Osobiscie nie chce byc nie tylko
      pobitym przez lobuzow ale rowniez cenie gdy inni odnosz sie do mnie z szacunkiem. Poszanowanie innych ludzi wymaga od nas aby obazac
      symboli majacych emocjanalne znaczenie dla innych - flagi, krzyza czy gwiazdy Dawida, rodzicow itp. W GW wielu dyskutantow, korzystajac z
      anonimowosci, lubuje sie wyzywaniu innych, ktorzy maja odmienne poglady. Nie oznacza to, ze chcialbym aby to bylo regula w zyciu codziennym w
      Polsce gdzie czasami chcialbym przyjechac bez znacznego ryzyka. Wolnosc nie powinna oznaczac zdziczenia.

• Gość: Aard Arkane Re: Śledztwo w sprawie koncertu na Krzemionkach IP: 83.27.12.* 04.02.04, 14:50
        No właśnie ludzie czytają takie głupoty w gazecie a potem niewiadomo co sobie
        wyobrażają. Koncert nie był adresowany do psychopatów, bo czy to że ktoś lubi
        horrory to oznacza że trzeba go zamknąć ? Sceneria była dobrana do muzyki aby
        utrzymać mroczny klimat całego występu. Jednak niektórzy ludzie tego nie
        rozumieją i pewnie nigdy tego nie zrozumieją. I pisanie takich rzeczy, że to
        wzbudza krwiożercze instynkty to bzdura, trzeba mieć chyba coś nierówno pod
        sufitem. Wiadomo że niemożna popadać w fanatyzm bo to najgorsze i to zarówno
        fanatyzm chrześcijański jak i inny. A Polska jest raczej znana z fanatyzmu
        religijnego... Nad czym bardzo ubolewamy.

z pozdrowieniami od zespołu Aard Arkane !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka