Dodaj do ulubionych

Przedszkole Kropelka i Akademia Jasia i Małgosi

21.01.10, 10:21
Witam,

Szukam opinii na temat przedszkola Kropelka przy ul. Majora M.
Słabego oraz Akademii Jasia i Małgosi przy Drukarskiej. Warunki
lokalowe mniej więcej już znam, więc bardziej interesuje mnie
podejście do dzieci pań nauczycielek, realizacja zajęć
dydaktycznych, bezpieczeństwo odzieci itp. Bedę wdzięczna za
wszelkie informacje od rodziców, którzy posyłają swoje dzieci do
któregos z tych przedszkoli.
Obserwuj wątek
    • zoc-hna Re: Przedszkole Kropelka i Akademia Jasia i Małgo 21.01.10, 21:15
      Mam dwójkę dzieci w przedszkolu "Akademia Jasia i Małgosi" Jestem
      bardzo zadowolona. W tym przedszkolu pracuja świetne wychowawczynie,
      zajęciadydaktyczne sa na wysokim poziomie, codziennie zabawy po
      angielsku. Polecam.
    • bolek-1982 Re: Przedszkole Kropelka i Akademia Jasia i Małgo 22.01.10, 14:13
      Jestem rodzicem dziecka uczęszczającego od 2 lat do przedszkola
      Akademia Jasia i Małgosi , dziecko jest bardzo zadowolone z naszego
      wyboru podobnie jak i my sami, w przedszkolu zatrudnione są bardzo
      miłe panie nauczycielki które posiadają szeroką wiedzę o dzieciach i
      ich rozwoju nieraz pomagały nam w sytuacjach wychowawczych z naszym
      dzieckiem. Bardzo dobrze realizowane są tutaj podstawy programowe
      jak i zajęcia dodatkowe, dzieci nie maja problemów z dostaniem się
      do wymarzonej szkoły ( wiem to od rodziców dzieci które ukończyły
      już akademię). Przedszkole to, do tego jest najtańsze w okolicy 470
      zł + wyżywienie
      • syncmaster1975 Re: Przedszkole Kropelka i Akademia Jasia i Małgo 08.02.10, 14:16
        Akademia Jasia i Małgosi. Panie wychowawczynie super, program super, warunki
        nawet... ale dyrektorka tego przedszkola to osoba która minęła się z powołaniem.
        Powinna zostać jędzą. Jej sposób odnoszenia się do dzieci i rodziców woła o
        pomstę do nieba. Najczęstszy sposób komunikowania się z dziećmi to krzyk... Mój
        syn na pytanie do jakiej chce pójść szkoły, powiedział: do takiej w której pani
        dyrektor nie krzyczy.
        • zoc-hna Re: Przedszkole Kropelka i Akademia Jasia i Małgo 12.02.10, 21:11
          Bez przesady, ja tam krzyków nie słyszałam a przecież jestem tam
          codziennie. FAkt, dyrektorka jest wymagająca i przez to przedszkole
          tak dobrze funkcjonuje. Wychowawczynie nie moga sobie pozwolić
          na "olewanie".
          • hanka13 Re: Przedszkole Kropelka i Akademia Jasia i Małgo 03.03.10, 11:49
            Konsekwencja i dyscyplina to nie to samo co krzyk oraz niemile,
            nieuprzejme zachowania rodem z Kleparza:(
            Moje dziecko chodzi tam 2 lata, jest OK zarowno dla mnie jak i
            dziecka, ale - podobnie jak wiekszosc rodzicow - chetnie zmienilabym
            p. Dyrektor... Nie umie odezwac sie milo do dziecka, ani byc
            uprzejma dla rodzica - wydaje mi sie, ze skutecznie odstrasza
            potencjalnych zapisujacych, bo podobno teraz nie ma wielu
            chetnych... ale przedszkole mimo jej osoby jest bardzo w porzadku.
            Moglam zmienic w ubieglym roku na samorzadowe, ale tego nie
            zrobilam - widzialam, ze dziecko super sie rozwija, lubi
            przedszkole; wychowawczynie sa kompetentne i cierpliwe, atmosfera
            dobra (no chyba, ze w akcje wkracza pani dyrektor...). To chyba
            najlepsze prywatne przedszkole na Ruczaju.
          • maarchabaa Re: Przedszkole Kropelka i Akademia Jasia i Małgo 21.08.12, 21:52
            Pani dyrektor tego przedszkola wydaje sie ze pozjadala wszystkie rozumy. Ruga rodzicow, odnosi sie do nich oraz co najgorsze do dzieci pogardliwym tonem. Gdyby nie to ze przedszkole mam pod nosem nigdy bym sie na nie nie zdecydowal. Mam tylko nadzieje ze nie przebywa duzo z dziecmi. Reszta pan jest w porzadku, one w przeciwienstwie do niej maja podejscie do dzieci i dzieci je lubia.
    • gioseppe Re: Przedszkole Kropelka i Akademia Jasia i Małgo 11.03.11, 15:23
      sporo opinii na temat Akademii Jasia i Malgosi
      a co z Kropelka?
      moze ktos sie wypowie:)
      • hanco Re: Przedszkole Kropelka i Akademia Jasia i Małgo 14.03.11, 14:12
        Moje dziecko uczęszcza do tego przedszkola od samego otwarcia i jestem bardzo zadowolona. Na początku (ale to chyba w każdej nowo otwieranej placówce) kadra bardzo się zmieniała, panie przychodziły, odchodziły - było dość niestabilnie. Ale już od jakiegoś czasu panie się zadomowiły i już jest ok.
        Jedzenie jest z kateringu - nad czym ubolewam - ale nie jest złe, moje dziecko raczej zjada. Warunki lokalowe założycielowi wątku są znane, zabawki są adekwatne do wieku dzieci w salach. Podstawa programowa naszej oświaty jest realizowana na dość dobrym poziomie. Panie nauczycielki są bardzo pomocne dzieciom, lubią dzieci i dzieci bardzo lubią panie. Pani dyrektor jest osobą bardzo komunikatywną i nie ma takiego problemu, którego nie mogłabym omówić i sprawnie załatwić.
        Adaptacja młodszych dzieci przebiega bardzo sprawnie, maksymalnie 1,5 miesiąca i dziecko wchodzi do przedszkola z uśmiechem. Cena przedszkola jest adekwatna do jakości - nie mogę powiedzieć że płacę z radością, ale na pewno z satysfakcją dobrze wydanych pieniędzy.
        • hanco Re: Przedszkole Kropelka i Akademia Jasia i Małgo 14.03.11, 14:13
          hanco napisała:

> Moje dziecko uczęszcza do tego przedszkola od samego otwarcia

ciach

Oczywiście Przedszkole Kropelka na Majora Słabego, wybaczcie.
          • gioseppe Re: Przedszkole Kropelka i Akademia Jasia i Małgo 14.03.11, 22:48
            dzieki :)

a Beniaminek na Uroczej, ktos cos wie?:)
    • marcelina70 Re: Przedszkole Kropelka i Akademia Jasia i Małgo 10.01.12, 18:10
      Witam wszystkich mieszkańców Ruczaju pozwoliłam sobie odświeżyć wątek ;)
      Właśnie się w marcu / kwietniu przeprowadzamy do Krakowa i szukamy przedszkola dla naszej 3,5 letniej pociechy. Znajomi polecili mi 2 przedszkola prywatne na Ruczaju nie daleko naszego nowego gniazdka : Akademia Jasia i Małgosi na Drukarskiej i Kropelka na ul M. Słabego.
      Do państwowego raczej nie mamy szans. Od razu przedszkola w blokach /lokalach adaptowanych na przedszkola odrzuciliśmy po prostu niezbyt przyjemne doświadczenia z poprzedniego miejsca.
      Przeczesaliśmy Internet w/w sprawie i mamy problem. Nie wiem czy ul Zawiła i Kwiecista to jeszcze Ruczaj ale postanowiliśmy sprawdzić naocznie jak opinie z Internetu mają się do rzeczywistości w końcu obie lokalizacje niedaleko siebie i „od nowego domku”
      Wizyta w Akademii nastawiła nas na raczej nie (powód już opisany)
      Przedszkole Kropelka wg innych znajomych za chwile będzie miało „za płotem” zajezdnię autobusową i tramwajową oraz parking na 500(??) samochodów czy to prawda??
      Może jakieś inne propozycje godne uwagi w niedalekiej odległości ?? byle nie w blokach.
      • asiah10 Re: Przedszkole Kropelka i Akademia Jasia i Małgo 12.01.12, 22:35
        Oj to lekko przesadzają ci znajomi:) Od pętli autobusowej do Kropelki jest ok pół kilometra;)
        • ruczajy Re: Przedszkole Kropelka i Akademia Jasia i Małgo 13.01.12, 11:37
          @asiah10 popatrz tu :
          ruczaj.net/newsy-z-osiedla/136-parking-qpark-a-rideq-powstanie-na-ruczaju
          www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1172963
          Owszem parking będzie nie za płotem ale chyba bliżej niż 500m ;)
          Ale może to lepiej….
          • asiah10 Re: Przedszkole Kropelka i Akademia Jasia i Małgo 13.01.12, 22:22
            Ależ ja wiem gdzie ma być parking budowany i skoro jesteśmy aż tak skrupulatni to przed chwilą sprawdziłam na zumi i odległość od ronda do ul. Majora Słabego jest dokładnie 500m:). A parking chyba nie będzie 500 metrowy:) Więc nie spodziewam się, żeby jego obecność miała jakoś niekorzystnie wpłynąć na okolice przedszkola, które zresztą jest bardzo ładnie położone.
            • happykids Polecam Przedszkole na Ruczaju i Klinach Borkowski 26.01.12, 20:22
              Witam,

We wrześniu 2012 roku zostaje otwarte nowe Przedszkole Sportowo Językowe "Happy Kids" na os. Europejskim, nowy etap Bruksela - Ruczaj, przy ul. Piltza. Przedszkole będzie zajmować własny lokal o powierzchni 365 m2 oraz posiada własny ogród o powierzchni 400 m2.

Polecam również oddział tego Przedszkola na Klinach Borkowskich o profilu Językowym przy ul Zagaje 47.

www.przedszkole-happykids.pl

Pozdrawiam
              • dorota-32 Re: Polecam Przedszkole na Ruczaju i Klinach Bork 22.01.15, 14:10
                Polecam Centrum Wczesnej Edukacji ul. Wandejska 4 - duży, wyposażony w zabawki ogrodowe ogród, dobra opieka, codziennie angielski, dodatkowo rytmika i gimnastyka korekcyjna, dzieci uczą się poprzez zabawę.
                • mamjoasia Re: Polecam Przedszkole na Ruczaju i Klinach Bork 28.05.15, 10:14
                  Jesli chodzi o przedszkole Happy Kids to bardzo nieciekawych rzeczy sie dowiedzialam i to od osob wewnatrz.
                  Przedszkole jedzie na reklamie a pani dyrektor to business woman ktora o dzieciach nic nie wie. Nauczycielki ciagle sie zmieniaja, a dzieci sie cisnie na efekty zeby rodzice widzieli ze cos sie dzieje, anie zeby mialy czas na spokojna zabawe. Jesli jednak Panstwo wierzycie ze dziecko w wieku 3 lat bedzie mowilo pelnymi zdaniami po angielsku i inne bajki to chyba najlepszy wybor zeby jak najwczesniej zaczac wyscig szczurów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka