Gość: wydzial edukacji IP: *.centertel.pl 28.01.10, 17:15 może podziękuje za współprace panu dadakowi!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olaola Gratulacje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 17:18 To chyba najlepszy wybór ze startujących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nareszcie Re: Aleksander Palczewski nowym kuratorem oświaty IP: *.chello.pl 28.01.10, 17:27 doskonały wybór, gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apple Aleksander Palczewski nowym kuratorem oświaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.10, 18:01 Wspaniale! Nawet nie wiedziałam, że startuje! Bardzo się cieszę, to profesjonalista i mądry człowiek, z pomysłami, pełen szczacunku dla uczniów i współpracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apple Aleksander Palczewski nowym kuratorem oświaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.10, 18:09 Wspaniale! Nawet nie wiedziałam, że startuje! Bardzo się cieszę, to profesjonalista i mądry człowiek, z pomysłami, pełen szczacunku dla uczniów i współpracowników. (coś nie tak jest w tym komentarzu, że zniknął?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!! Aleksander Palczewski nowym kuratorem oświaty IP: *.chello.pl 28.01.10, 18:24 krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,5247728.html Odpowiedz Link Zgłoś
chris30 Re: Aleksander Palczewski nowym kuratorem oświaty 28.01.10, 19:11 No i czego miała ta notka dowieść oprócz tego, że pani nauczycielka kłamie? "dyrektor szkoły poinformował Małopolskie Kuratorium Oświaty, które skierowało sprawę do komisji dyscyplinarnej" to nie to samo, co "skierowanie przez dyrektora I LO wniosku o postawienie jej przed komisją kuratorium". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Aleksander Palczewski nowym kuratorem oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 19:27 Droga Pani polonistko, a co robiła Pani w dniach - 27, 28, 29 30 i 31 grudnia 2008? Miała Pani 40 godzin na odrobienie zadania domowego. Nie dziwię się, że została pogoniona do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Współczucia dla Małopolskiej Oświaty IP: 94.254.241.* 28.01.10, 19:55 Miałem wątpliwą przyjemność chodzić do szkoły w której zarządzał, już można tak powiedzieć, Pan Palczewski. Niestety nie mogę wystawić innej oceny jak niedostateczna. Ogólnie jego działalność można podsumować: dużo mówił, mało robił. Dodatkowo Pan Palczewski nie wzbudzał zaufania, gdyż co innego mówił osobie zainteresowanej rozstrzygnięciem danej sprawy, a co innego pozostałym. Nauczyciele również za Panem Palczewskim nie przepadali i to nie dlatego, że niby zagonił ich do roboty, ale właśnie z powodu jego rzucanych na wiatr, zupełnie bez pokrycia, obietnic i pustych frazesów. Tak, to ten Pan umie doskonale. Proszę zapytać Absolwentów, jakie problemy robił z wejściem na Szopkę Nowodworską. Jedno jest pewne, kto miał styczność z tym Panem, dobrej opini wystawić mu nie może. Mam nadzieję, że Kuratorium szybko się pozna na niekompetencji i odejdzie ze stołka szybciej niż na niego wskoczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksx Re: Współczucia dla Małopolskiej Oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 20:48 Niestety, również i ja mam podobne zdanie. Z wierzchu wszystko pięknie, po bliższym kontakcie czar pryska. A o taktowaniu przez pana Palczewskiego absolwentów szkoły możnaby napisać książkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Groblin Re:Spieprzajcie dziady! IP: *.2.20.195.pp.com.pl 28.01.10, 21:22 Macie kaca? Wygrana nasza! Precz z cieniasami liżącymi przód intelektu Tuskostrasznemu dziadowi edukacyjnej sceny! Szacun dla wybranego a wam g...ie i płacz do tego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewe Re: Współczucia dla Małopolskiej Oświaty IP: *.hostquack.com 29.01.10, 14:52 Właśnie dlatego, że jest mierny, niesłowny i krętacz wygrał konkurs. Urzędników administracji rządowej obowiązują właśnie takie standardy. Wystarczy popatrzeć kto pracuje w kuratorium oświaty. Bardzo często woźna w szkole ma większą wiedzę prawną na temat oświaty niż wizytatorzy kuratorium oświaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaola Twój wpis, Ewo, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 15:31 jest dowodem na słabość oświaty w Krakowie. Nie znam prywatnie Palczewskiego, jak rozumiem Ty znasz i odpowiadasz za to, co piszesz. Znam wielu urzędników z KO - część jest wspaniałych, inna część przeciętnych, a jeszcze pewnie i słabych. Niektórych lubię, innych nie. Ale dokonałaś zabiegu nieuprawnionego - generalizacji, która krzywdzi ludzi. Nasza woźna jest odpowiedzialna za to, co mówi. Ty powinna odpowiedzieć za pomówienia - za krętacza (oczywiście masz dowody?) i inne zarzuty, które Palczewskiemu stawiasz, w szkole się tego nie nauczyłaś, może więc życie nauczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bacha Nie straszcie Ewy, ona nie łamie prawa, ma rację IP: *.vectro.com 29.01.10, 19:59 Ewa ma rację. Ja też znam kilku urzędników KO. Poziom wiedzy prawnej - żałosny. Spora grupa dyrektorów szkół też tak uważa, pisali o tym również na FORUM GAZETY. krętacz «człowiek oszukujący, używający wykrętów, wybiegów» wykręt «zmyślony powód lub sprytne posunięcie, za pomocą których ktoś chce uniknąć czegoś nieprzyjemnego lub ukryć prawdę» wybieg «sprytne posunięcie» źródło: sjp.pwn.pl Nazwanie Palczeskiego „krętaczem” nie jest żadnym pomówieniem. Przed straszeniem Ewy sądami najpierw należy poznać znaczenie słowa „krętacz” i innych oraz orzecznictwo sądowe dotyczące odpowiedzialności za pomówienie. To co napisała Ewa jest tylko i wyłącznie jej opinią o Palczewskim, opinią popartą wcześniejszymi postami „Absolwenta” i „ksx”, postami bardziej krytycznymi niż post Ewy. Bardzo dużo pomówień padało pod adresem Artura Dzigańskiego, poprzedniego kuratora i jakoś wtedy nikt nie pisał, że go ktoś pomawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaola Re: Nie straszcie Ewy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 08:22 nie straszę (jestem w liczbie pojedynczej), nie trzeba do mnie pisać przez wy. Tylko zwracam uwagę na odpowiedzialność. Nie generalizować. Porównywać wiedzę prawną do woźnych... co najmniej nieelegancko - nie przesadzać. Nie zgadzam się z kilkoma osobami w KO, a nawet ich nie lubię, ale jeżeli polemizuję, to zawsze podaję podstawę prawną. Skoro krętacz, to Ewa ma na to dowody. Bo na butę, by nie powiedzieć zagrywki poprzednika mam dowody. Zupełnie był zajęty, zawsze i ciągle, nigdy nie miał czasu dla nauczycieli. Witanie dworskie było widziane, było... Urzędnik podlega krytyce, osoba publiczna także - jeżeli P. zasłużył należy go krytykować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm... Re: Współczucia dla Małopolskiej Oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 18:07 Chyba trochę przesadziłaś, nie rzucaj oszczerstwami nie mając racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rk Re: Współczucia dla Małopolskiej Oświaty IP: *.chello.pl 29.01.10, 20:13 Niestety muszę potwierdzić, że pan Palczewski ani trochę nie jest osobą wiarygodną. Miałem nieprzyjemność załatwiać z nim kilka spraw i wiele jego obietnic okazywało się później zwykłym kłamstwem "na odczepkę". Konsekwentnie niszczył w tej szkole wiele niepisanych tradycji, jak choćby silną więź z Absolwentami, pozostawiając po swoich rządach ogromny niesmak w oczach wielu osób. Cieszę się, że odchodzi z tej szkoły, ale nie wróży to najlepiej Kuratorium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Współczucia dla Małopolskiej Oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.10, 19:55 Miałam styczność i z Twoją opinia zgodzić się nie mogę!Byłam bardzo zadowolona zwłaszcza, że doskonale umiał zainteresować ludźmi historią poza tym umiał dojść do każdego!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analag Aleksander Palczewski nowym kuratorem oświaty IP: 91.196.215.* 28.01.10, 20:15 Brawo !!! Gratuluję i powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: Aleksander Palczewski nowym kuratorem oświaty IP: 109.243.20.* 28.01.10, 20:25 I z czego tak się cieszysz?Płacą Ci za to? Ciesz się, ciesz, mam nadzieję, że już za niedługo będziemy mieli okazję "podziwiać" czyny tego Pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdumiona Re: Aleksander Palczewski nowym kuratorem oświaty IP: *.zax.pl 28.01.10, 21:40 Czy nie lepiej było być dyrektorem dobrego, solidnego liceum, szkoły - w której uczy się bardzo dobra młodzież? Co to za stanowisko: kurator? Byle zamieszanie i już po stanowisku (patrz: poprzednik). Nie rozumiem decyzji. Zdecydowanie bardziej kreatywna, twórcza, niezależna jest praca dyrektora liceum niż urzędnika, którego w każdej chwili można odwołać. Po co to Panu, Panie Dyrektorze? taką miał Pan kapitalną posadę! Tyle tam jeszcze było do zrobienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer nowodworka Re: Aleksander Palczewski nowym kuratorem oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 22:02 Masz rację, jako dyrektor liceum może zrobić mnóstwo dobrego, ale jako kurator może naprawić mnóstwo dziadostwa w wielu innych szkołach w Małopolsce. A poprzedni kurator został odwołany nie w wyniku zamieszania, tylko przez brak swoich kompetencji i klasy (jako człowiek). Pozdrawiam, życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez belfer Re: Aleksander Palczewski nowym kuratorem oświaty IP: *.zax.pl 28.01.10, 22:17 A poprzedni kurator? Rostworowski? też długo nie pełnił funkcji... A chyba kompetentny i z klasą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meggy Re: Aleksander Palczewski nowym kuratorem oświaty IP: *.ghnet.pl 28.01.10, 22:30 "poprzedni kurator został odwołany nie w wyniku zamieszania, tylko przez brak swoich kompetencji i klasy (jako człowiek)". "Wielkie to szczęście nie wiedzieć na jakim świecie się żyje". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserw Aleksander Palczewski nowym kuratorem oświaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 22:15 Z tych wszystkich kandydatów to tylko pan Palczewski się nadawał, więc życzmy mu powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Aleksander Palczewski nowym kuratorem oświaty IP: *.zax.pl 28.01.10, 23:46 Oj no to się dyrekcja chyba w szkole zmieni. Lepiej niż było raczej nie będzie. A te głosy absolwentów to jakieś nieporozumienie. Na szopkę można było wejść jak się miało bilet. A tak na marginesie, z całym szacunkiem, absolwenci dużo bydła na tej szopce robili - sam widziałem butelki po winie czy piwie (jeszcze za poprzedniej dyrekcji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: groszek Aleksander Palczewski nowym kuratorem oświaty IP: *.autocom.pl 29.01.10, 15:47 Gratulacje dla p.Palczewskiego!!!Powodzenia na nowym stanowisku i niech nie zapomni - aby zadbać odpowiednio o swoich byłych pracowników I LO w Krakowie!Czego by sobie na pewno życzyli! Mam nadzieję, że obowiązki PO dyrektora I LO przejmie odpowiedni vicedyrektor , taki jak odpowiedzialna i obowiązkowa pani Markiewicz. Jedyna godna zastępczyni dyr.Palczewskiego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna Re: Aleksander Palczewski nowym kuratorem oświaty IP: *.net 29.01.10, 17:33 Gratuluję dyr. Palczewskiemu i jednocześnie obawiam się o przyszłość tej szkoły bo obawiam się, że PO będzie nieodpowiedni wicedyrektor( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brrr Re: Aleksander Palczewski nowym kuratorem oświaty IP: *.anonymouse.org 05.02.10, 20:35 Gość portalu: groszek napisał(a): > by sobie na pewno życzyli! Mam nadzieję, że obowiązki PO dyrektora I LO przej > mie odpowiedni vicedyrektor , taki jak odpowiedzialna i obowiązkowa pani Marki Na 100% NIE - PO dyrektora zostanie druga.A jak wygra konkurs dyrektorski to będziecie miec przejebane na 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strex Aleksander Palczewski nowym kuratorem oświaty IP: *.ghnet.pl 06.02.10, 20:41 Dlaczego z forum GW znikają posty? Niedawno artykuł o nowym kuratorze miał grubo ponad 30 opinii, dziś jest ich kilka mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powrót miotły pozostałe posty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 11:40 są tutaj: krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,7510848,Kurator_Palczewski__Nie_jestem_miotla.html widać są to posty niewygodne dla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: test test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 12:32 wątek z miotła "przeniesiono" po tym poście (?)Jerzego: "ten pan niestety nie jest miotłą! W 2000 roku pracowałem w I LO i jakoś zapomniano mi nadać awans zawodowy. Usiłowałem to uregulować i miałem kontakt z tym panem. Nie poczuwa się do żadnej odpowiedzialności i nie widzi potrzeby jakichkolwiek działań w mojej". Ciekawe czy procedura "przemieszczania" się powtórzy?! sprawie. Podobnie jak Małopolskie Kuratorium! To tłumaczy skąd pomysł aby "wzmocnić" kuratorium tym panem. A co do miejsca I LO w rankingu: jak tam pracowałem I LO było w ścisłej czołówce i nawet czasami było wyżej niż V LO. To za czasów tego pana spadło tak nisko w rankingach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprostowanie testu Aleksander Palczewski nowym kuratorem oświaty-test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 12:35 po cytacie:"ten pan niestety nie jest miotłą! W 2000 roku pracowałem w I LO i jakoś zapomniano mi nadać awans zawodowy. Usiłowałem to uregulować i miałem kontakt z tym panem. Nie poczuwa się do żadnej odpowiedzialności i nie widzi potrzeby jakichkolwiek działań w mojej sprawie. Podobnie jak Małopolskie Kuratorium! To tłumaczy skąd pomysł aby "wzmocnić" kuratorium tym panem. A co do miejsca I LO w rankingu: jak tam pracowałem I LO było w ścisłej czołówce i nawet czasami było wyżej niż V LO. To za czasów tego pana spadło tak nisko w rankingach! " powinno być: ciekawe czy procedura "przemieszczenia" się powtórzy?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Aleksander Palczewski nowym kuratorem oświaty IP: 77.236.0.* 12.02.10, 02:27 Pozdrawiam Absolwentów i proszę, nie plujcie na Palczewskiego i siebie nawzajem, ponieważ to przypomina plebejski jarmark; przecież nie zaszkodzicie mu, najwyżej zrobicie z niego męczennika. Ja nie mam do tego człowieka żadnych negatywnych uwag - być może przez małą z nim styczność. Byłem dwa razy olimpijczykiem i czułem "opiekę" - więc plus. Co do poważniejszych spraw wypowiedzieć się nie mogę. Szczerze mówiąc zaskoczyło mnie, że ma tylu wrogów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jotka Aleksander Palczewski nowym kuratorem oświaty IP: *.autocom.pl 18.02.10, 12:04 nie uważacie, że to trochę dziwne, iż najbardziej krytykuja absolwenci, ktorzy na dobra sprawe mieli najmniejsza stycznosc z osoba pana Palczewskiego? mialam z nim lekcje historii, ktore bardzo pozytywnie wspominam. z reszta jak cala przygode z nowodworkiem. Odpowiedz Link Zgłoś