Dodaj do ulubionych

Linia 129: Będzie więcej kursów dla studentów

29.01.10, 00:25
"Urzędnicy tłumaczyli wtedy, że nie da się nic zrobić, bo nie ma pieniędzy na
dodatkowe połączenia, i sugerowali, żeby studenci spróbowali korzystać z
wcześniejszych kursów, które z reguły są mniej oblegane."

Brawo! To sie nazywa "thinking outside the box"!
Obserwuj wątek
    • Gość: prezessss w sam raz - w ferie... IP: 195.150.224.* 29.01.10, 00:39
      w sam raz - w ferie...
      po czym sie okaze, ze nikt nie jezdzi i znow zlikwiduja;)
      • Gość: Olsza Dziękuję w imieniu studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 04:20
        uprzejmie informuję, że my mieszkańcy - osoby dojeżdżające do pracy, także nie
        mogliśmy dojechać. A problem ten sygnalizowany był od 15 lat.
        • Gość: sad Re: Dziękuję w imieniu studentów IP: *.chello.pl 29.01.10, 05:10
          gdzie tam ja do szkoły jezdziłem z przystanku park wodny na sam koniec i nigdy
          nie powiem zeby było bardzo źle. Na pewno nie tak źle jak mam teraz z jazdą do
          pracy linią 125. Jeden autobus na 40 minut i zawsze przeładowany.
      • Gość: wiceprezess Re: w sam raz - w ferie... IP: *.energo.krakow.pl 29.01.10, 11:38
        Panie Prezesssie, ferie się kończą dziś............
        • Gość: Olsza ważni są studenci, reszta przeszkadza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 12:29
          to nie jest ważne, że reszta też chce jechać, że dojeżdżają matki z dziećmi do
          przedszkoli i do szkół, że młodzież szkolna na ferie. Ważne są ferie Państwa
          studentów. Od 15 lat obserwuję to towarzystwo i mnie poraża, zapach
          przetrawionego alkoholu, komentarze o uczących i jedna powszechna k... w powietrzu.

Uprzejmie informuję, że na Olszy mieszkają także inni ludzie. A studenci są
          ludnością tymczasową - ważną dla miasta, ale "oprócz" a nie "głównie".
    • Gość: krk Linia 129: Będzie więcej kursów dla studentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 09:45
      Brawo dla pana Dominika Jaśkowca. Widać że dba o swoja dzielnicę!
      • Gość: Olsza Bęzie więcej kursów nie tylko dla studentów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 11:12
        Przed kilku laty był p. Sularz szefem, zwracaliśmy uwagę na horror w 129 - albo
        dowcipkował, albo ironizował, albo rozłączał telefon. Nie zrobiono nic. Ale jak
        widać się da. To kwestia drobiazgów, by zlikwidować koszmar dojazdu między 7.00
        - 8.00. I pewnie rzeczywiście te 2 autobusy rozładują tłok. Wielu studentów
        rozpoczyna zajęcia o 7.30, ale i w wielu szkołach średnich (gimnazjach, liceach
        i technikach) lekcje się zaczynają o 7.30. Biura różnie... 7.00, 7.30, 8.00 i
        później, ale później nie jest tak tragicznie, jak przed 7.30.
        • Gość: mieszkanka Park zaczarowanej dorożki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 11:43
          Po zmianie jaka nastąpiła po Sularzu podoba mi się praca Rady Dzielnicy 3. Ja
          kibicuje Jaśkowcowi odkąd wziął się za modernizacje Parku zaczarowanej dorożki.
          Liczę że park, który zawsze odwiedzałam chętnie aby się pouczyć na świeżym
          powietrzu będzie wyglądał świetnie. Ni i wreszcie jest oświetlony. Oby tak dalej!
    • Gość: lucas ze 139 jest podobnie, j IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 12:14
      juz na alei 29 listopada rano nie da sie wsiasc
    • Gość: Be Linia 129: Będzie więcej kursów dla studentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 18:38
      A czemu wszyscy zapominają o tym, że pod PK z Wiślickiej (przystanek jakieś 300 metrów wcześniej) odjeżdża także 501. Po prostu tyłka się ruszyć nie chce.
      • Gość: wiki Re: Linia 129: Będzie więcej kursów dla studentów IP: *.236.spine.pl 29.01.10, 21:13
        Jak śmiesz ! Student to "pan" i ma zap.... na nogach 300 m ?
        Zapominasz się.
        Studenci to przecie elyta. Ja proponuję codziennie rano pod
        akademiki taksówki lub co najmniej busy podstawiać, co by "paniska"
        w komforcie i bez stresu na uczelnie dojechały. To samo w drugą
        stronę. Oczywiście wszystko na koszt miasta, czyli nasz.
        • Gość: byly Re: Linia 129: Będzie więcej kursów dla studentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.10, 14:52
          na wislicka i okulickiego z akademikow ta sama droga. wiem bo jezdzilem 5 lat.
          zreszta co to za roznica czy studenci zapchaja autobus jeden przystanek
          wczesniej czy pozniej. pod parkiem i tak nikt nie wsiadzie. i nie ma znaczenia
          czy 501, 129 czy 139. taki tlok, ze gdyby nie studentki to by nie bylo palca
          gdzie wlozyc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka