cortez.the.killer 05.02.10, 15:30 niektórzy go lubią"-tak powiedział dziś Prezes "na komisji". Więc pozdrowienia dla tych wszystkich forumowiczów,którzy"go lubią". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wampir-wampir Re: "Alkohol jest szkodliwy dla zdrowia,a mimo to 05.02.10, 16:28 Dzięki. Pozdrawiam wzajemnie ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: "Alkohol jest szkodliwy dla zdrowia,a mimo to 07.02.10, 22:11 Pozdrawiam i nie zachęcam do picia Krupniku, za bardzo ostatnio perfumowany. Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: "Alkohol jest szkodliwy dla zdrowia,a mimo to 07.02.10, 22:26 Czyżbyś się przeperfumowała? Nie wierzę;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynska.ja Re: "Alkohol jest szkodliwy dla zdrowia,a mimo to 09.02.10, 19:17 Ale wiele rzeczy jest szkodliwych, np papierosy... A palicie ile wlezie! Nie podoba mi się to, bo ja jako niepalący finansuję wasze leczenie z moich podatków. Pozdrawiam-Marko quiz Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: "Alkohol jest szkodliwy dla zdrowia,a mimo to 09.02.10, 20:28 > Ale wiele rzeczy jest szkodliwych, np papierosy... A palicie ile wlezie! Nie > podoba mi się to, bo ja jako niepalący finansuję wasze leczenie z moich podatkó > w. Może z naszych podatków, ale zdrowie ich i kaszel i ciężki oddech i te czarne płuca Odpowiedz Link Zgłoś
iwieniec Re: "Alkohol jest szkodliwy dla zdrowia,a mimo to 09.02.10, 21:47 Sorki, mnie będą leczyć za moje. Podobno koszt produkcji paczki papierosów wynosi ok. 2,5 zł.Podatki i akcyza to ok. 50% ceny. Palę 35 lat, 1,5 paczki dziennie. Całe życie pracuję,zawsze zarabiałem powyżej średniej krajowej, podatki odprowadzam więc gdzie tu Twoje? Gdyby społeczeństwo przestało palić to dopiero byłaby dziura budżetowa!!!!!!!! Na leczenie na pewno już pieniążki do budżetu odprowadziłem! Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Zgadzam się 09.02.10, 22:12 iwieniec napisał: Gdyby społeczeństwo przestało palić to > dopiero byłaby dziura budżetowa!!!!!!! A gdyby tak (nie daj Boże!) społeczeństwo przestało pić? Od czasów słusznie minionego ustroju prawie nic się w tej kwestii nie zmieniło. Dla naszego państwa najlepszym i jakże źle traktowanym interesem jest w dalszym ciągu pijany kierowca: 1. Kupując samochód zapłacił potężną akcyzę i VAT. 2. Przy tankowaniu państwo ograbiło go równie wielkimi narzutami: akcyza, VAT, podatek drogowy. 3. Nabył w drodze zakupu alkohol - ten jest dopiero obłożony podatkami, akcyzami, funduszami, itp. 4. Zatrzymany za jazdę po pijanemu płaci wysoką grzywnę, musi przejść dodatkowe, bardzo drogie badania lekarskie, testy dla idiotów, kursy i zdawać powtórnie drogi egzamin. Czy minister finansów nie mógłby się zdobyć na wysłanie do takiego delikwenta przynajmniej listu z podziękowaniem za wsparcie budżetu? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Zgadzam się 09.02.10, 22:17 krzychut napisał: > Czy minister finansów nie mógłby się zdobyć na wysłanie do takiego delikwenta > przynajmniej listu z podziękowaniem za wsparcie budżetu? > ;-) Nie liczyłbym na to. Ponoć drzewiej te grzywny szły na budowę pomników utrwalaczy władzy ludowej i społeczeństwo domagało się, by chociaż tabliczki "wzniesione czynem nietrzeźwych kierowców" postawić nieopodal, ale nic to nie dało ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Niestety 09.02.10, 23:02 Żadnej wdzięczności od ukochanej ojczyzny;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: "Alkohol jest szkodliwy dla zdrowia,a mimo to 09.02.10, 20:26 Ano, czasami dla zdrowia, warto, na prawdę warto i zalecane :) Odpowiedz Link Zgłoś