Gość: janek IP: *.146.126.69.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.02.10, 20:48 A może tak przywrócić linię "12" w tym czasie? Studenci w niedziele także z niej korzystali, bowiem mieli tramwaj niemal z samego dworca do Bronowic !! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Olszanka I znowu bez sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 20:49 trzeba przegubowce dać ale od godziny 15.00 - 21.00. Rano do południa jest cisza, ja tu mieszkam wiele lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Nie jest tak źle ;) IP: *.pk.edu.pl 10.02.10, 23:14 Tylko raz nie wsiadłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega AP Koniec koszmarnych nic nowego IP: *.chello.pl 10.02.10, 21:00 Czemu tak beczy w MPK że ma mały autobus ??? Jak jedzie busem z np Miechowa to razem z tymi tobołkami szybę obściskują ! A jak jedzie z dziewczyną to leżanka za darmo i przy publice ! W MPK nie jedzie tylko taxi bierze ? A tam u Gryfa ścisk i nie buczy ? Może ten kolo ma coś z głową bo jak jedzie w tym busie to nic nie mruczy że mu ciasno ! , a może całkiem jest już pokręcony ? Jechałem z nim po kolosie na imprę więc widziałem co wyrabiali . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Koniec koszmarnych studenckich powrotów IP: *.tktelekom.pl 10.02.10, 21:06 Nie tylko PK bo i Ekonomiczny i Rolniczy Uniwersytet korzysta z linii 129. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OKO Koniec koszmarnych studenckich powrotów IP: *.ghnet.pl 10.02.10, 21:12 Dla rodowitych mieszkańców Krakowa studenci to stonka . Właśnie z ich powdu wielu Krakowian nie korzysta z komunikacji publicznej lecz z własnych pojazdów powodując korkowanie sie miasta .Większość mieszkańców nie ma ze studentów żadnych korzyści podobnie z turystów tylko same uciążliwości .Krakowowi nie pomoże ani metro ani lotnisko pionowego startu i lądowania ani wielbłądy , które z Australii można brać za darmo .Nic nie uratuje komunikacji bo 200 tysięczna stonka , w tym wiekszość przyjezdna wypełni i przepełni wszystko wraz z chodnikami . Spier ...lam stąd bo nie da się normalnie żyć.Ksiądz po kolędzie nie ma gdzie w centrum chodzić bo w kamienicach albo hostele dla bydła z wysp upijającego się do nieprzytomności w tanich dla nich pubach i innych knajpach lub studencka stona wynajmująca mieszkania bo akademiki już ich nie mieszczą . A wszystko to za nasze podatki , bo nie uwierzą ,żeby dochody ze studentów i turystów wpływały do bużetu i były przaeznaczone na cele publiczne służące wszystkim .Wpływają ,ale do prywatnych klieszeni niewielkiej rzeszy . Odpowiedz Link Zgłoś
mam.problem Re: Koniec koszmarnych studenckich powrotów 10.02.10, 21:41 Gość portalu: OKO napisał(a): > Dla rodowitych mieszkańców Krakowa studenci to stonka . Krakusy zarabiaja na wynajmie taka kase, ze glowa mala. Jako student (4 rok) tez juz marze o opuszczeniu tego drogiego miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
dystansownik Re: Koniec koszmarnych studenckich powrotów 11.02.10, 10:06 > > Dla rodowitych mieszkańców Krakowa studenci to stonka . > > Krakusy zarabiaja na wynajmie taka kase, ze glowa mala. Tylko ilu rodowitych mieszkańców zajmuje się wynajmem ? Praktycznie tylko ci, którzy mają kasę i ją w mieszkania zainwestowali lub którzy mieszkania mają po rodzicach czy dziadkach. Reszta ze studentów naprawdę nic nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mam.problem Re: Koniec koszmarnych studenckich powrotów 11.02.10, 15:26 Czy wg Pana to Ci co nie zainwestowali w mieszkania tez powinni pobierac oplaty? Wy nie chcecie, ja (i inni studenci) tez nie... ale jeszcze rok :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powieka Re: Koniec koszmarnych studenckich powrotów IP: 213.134.188.* 10.02.10, 22:21 mhm... najbardziej drażni cię, że ksiądz nie ma gdzie chodzić po kolędzie, bo studenci i studenci... no niech zgadnę - ministrant? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no_problem Re: Koniec koszmarnych studenckich powrotów IP: *.55.classcom.pl 11.02.10, 17:09 Z badań wynika (wrzesień 2008), że największym pracodawcą w Krakowie jest Uniwersytet Jagielloński, który zatrudnia 6,7 tys. osób. W sumie w szkołach wyższych pracuje aż 10 proc. wszystkich zatrudnionych (gazetapraca.pl/gazetapraca/1,90443,5703023,_Dziennik_Polski___uczelnie_daja_prace_w_Krakowie.html). Na szczęście ministrantów o podobnych jak OKO poglądach jest nieco mniej. Jak tych wszystkich krzykaczy, dla których studenci to stonka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygmunt.frojd Re: Koniec koszmarnych studenckich powrotów IP: *.cityconnect.pl 14.02.10, 12:48 > Ksiądz po kolędzie nie ma gdzie w centrum chodzić O kurczę, to naprawdę tragedia. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student A co z autobusem 182!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.10, 21:25 Należy równiez zwiększyć częstotliwość i...długość autobusów nr 182!!! zarówno w niedziele jak i w dni powszednie (zwłaszcza w godzinach szczytu komunikacyjnego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: A co z autobusem 182!!! IP: *.chello.pl 10.02.10, 21:32 zapomnieli dodac ze 129 jezdzilo wczesniej przegubowe i bylo ok, tylko jakis czas temu sobie ktos eksperyment chyba zrobil i zaczeli puszczac standardowe na 129 i teraz wielkie halo... powrot do tego co bylo przed eksperymentem. Odpowiedz Link Zgłoś
mam.problem Re: Koniec koszmarnych studenckich powrotów 10.02.10, 21:38 Zmiany wprowadzimy, gdy studenci wrócą na zajęcia - zapowiada Bartlewicz. jak wroca to problemu juz takiego nie bedzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleks Koniec koszmarnych studenckich powrotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.10, 22:03 to po co tu wracaja, jest ich za duzo w Krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGH A co z Miasteczkiem AGH? IP: *.agh.edu.pl 10.02.10, 23:21 Proszę, niech mi kto powie, jak sie obecnie przedostac z dworca na miasteczko AGH, bez pięciu przesiadek, ale bezpośrednio, tak jak dawniej 511. Odpowiedz Link Zgłoś
mam.problem Re: A co z Miasteczkiem AGH? 10.02.10, 23:35 niech zgadne... 501 ?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc 501 nie jezdzi na dworzec anymore! IP: *.agh.edu.pl 11.02.10, 10:33 Hej, przecież 501 nie jezdzi juz na dworzec, ale omija z daleka i przejezdza kolo Ekonomicznej, tez mi rada, jak sie dostac z dworca na przystanek 501?. Mi chodzi o polaczenie bezposrednie, wysiadam z pociagu, wsiadam w autobus/tramwaj, wysiadam przy miasteczku i nie drałuję po sniegu z plecakiem przez pół miasta. Kiedyś były autobusy 501 i 511 ale się skończyly. Jeden autobus 208 jezdzi raz na dwie godziny, z kolei tramwaj 15 jedzie na Cichy Kacik a nie na Nawojki. Odpowiedz Link Zgłoś
mam.problem Re: 501 nie jezdzi na dworzec anymore! 11.02.10, 11:31 Gość portalu: Gosc napisał(a): > Hej, przecież 501 nie jezdzi juz na dworzec, ale omija z daleka i przejezdza > kolo Ekonomicznej, tez mi rada, jak sie dostac z dworca na przystanek 501?. a przystanek Politechnika przeniesli czy zburzyli ? Mi > chodzi o polaczenie bezposrednie, wysiadam z pociagu, wsiadam w autobus/tramwaj a na ktory peron podstawic autobus? K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S. Re: 501 nie jezdzi na dworzec anymore! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.10, 13:53 Ja nie mogę, wysiadasz z autobusu, cofasz się dosłownie paresęt metrów na przystanek przed tunelem-zdaje się, o slicznej nazwie Uniwersytet Ekonomiczny-co za daleko?? Na pewno bliżej, niż na przystanek Dworzec Główny. Zresztą 501 wcześniej też miało w tamtych okolicach przystanek więc nie wiem, czym Ty się bulwersujesz. A jak chcesz pod same drzwi to taksóweczka synku, i najlepiej plan miasta też,poduczysz się trochę, co gdzie się znajduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: A co z Miasteczkiem AGH? IP: *.fema.krakow.pl 11.02.10, 09:26 I jeszcze 208. Odpowiedz Link Zgłoś
aarvedui "zmiany wprowadzimy jak wrócą" LOL 11.02.10, 01:41 czy pan ze Zkitu ma nas za kompletnych kretynów? przecież problem w tym, że tłok jest jak WRACAJĄ. więc zamiany maja sens tylko PRZED powrotem studentów z przerwy międzysemestralnej. czyli jak najszybciej. potem magicznie okaże się, że jednak te autobusy nie mają takiego zapełnienia, bo już po okresie przerwy, na najbliższą dłuższą przerwę wrócą znowu krótkie autobusy. i tak w koło macieju. ale będzie się czym chwalić - że coś zikit robi to tak jak z drogowcami - remontują drogi tak żeby się psuły za rok, żeby mieli co robić, bo jak wyremontują porządnie, to co będą robić? Odpowiedz Link Zgłoś
peter.hound Re: "zmiany wprowadzimy jak wrócą" LOL 11.02.10, 02:16 Postaraj się zrozumieć to co przeczytasz.. Rzecznik ZIKiT-u orientuje się, że aktualnie trwa przerwa między semestrami (nooo, chyba, że z zakimiś zaliczeniami się ociągało..), więc dopiero gdy ona się będzie kończyć to zmiany zostaną wprowadzone. Dla mnie logiczne. Ale - to pewnie przez to, że coś mam wspólnego z drogowcami, więc pewnie już i tak mój profil psychologiczny opisany w ostatnim akapicie Twojej wiadomości wiele na mój temat mówi.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cylista A rowery? IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.10, 08:42 Studenci kochają jeździć na rowerach. Niech w piątek zaparkują rower w okolicach dworca, a w niedzielę wieczór, po lekkim odśnieżaniu, będą mieli wygodny i ekologiczny transport do akademików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwwwd Kasują chociaz te wsioki bilety? IP: *.ghnet.pl 11.02.10, 13:33 Czy tylko żądać potrafią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Kasują chociaz te wsioki bilety? IP: *.236.spine.pl 11.02.10, 17:05 Otóż to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no_problem Re: Kasują chociaz te wsioki bilety? IP: *.55.classcom.pl 11.02.10, 17:13 Studenci chyba kasują, bo ci, których kanary łapią zawsze są podobni do Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś