Dodaj do ulubionych

RONDO BAREI-STRZELCÓW

IP: 5.2.* / *.chello.pl 12.02.04, 20:34
PAN PAweł Sularz z wrodzoną sobie tylko specyficzną inteligencją nadał źle
wyprofilowanemu, zaprojetowanemu, z olbrzymimi pasami zielieni(gdzie mogłyby
byc jezdnie i chodniki), z fatlnie ustawionymi światłami nazwę ronda
STanisława Barei. To raczej projetanci i wykonawcy tego bubla mogliby grać w
filmach BArei bez charakteryzacji.
Teraz w czasie remontu Dobrego Pasterza nic sie nie poprawia. Nie wyłączył
świateł na Rondzie Barei (nomen omen) (Strzelców) które działają tak jakby
nadal jeździły samochody od Huty do Ronda Barei ulicą Dobrego Pasterza. Nie
uwzgledniono natężenia ruchu od Ronda Polsadu do Strzelców. Tylko jak te
cholerne światła nie działają korek od Ronda Polsadu do Ronda Barei jest
mniejszy.
PROPONUJĘ NA ŚRODKU RONDA BAREI POSTAWIĆ MISIA SŁOMIANEGO jako przykład
głupoty jego projektanta.
Obserwuj wątek
    • Gość: Voith Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: 5.2.* / *.chello.pl 12.02.04, 20:40
      nie rozumiem zapisu:
      > Rondzie Barei (nomen omen) (Strzelców)

a poza tym z tego co wiem miś ma być, a rondo może i jest do d***, ale jak to ładnie powiedziała projektantka i osoby zatwierdzające - ładnie wygląda z halikoptera.

dla mnie - PARANOJA!
      • Gość: mouset RONDO Sularza IP: 62.233.214.* 12.02.04, 21:45
        Po remoncie należy doadać tam jeszcze po 2 pary świateł wewnątrz ronda i
        przemianować imieniem genialnego strtega dzielnicy III, autora świateł an
        29/Powstańców i nad Strugą, które dwa dni temu zdupczone dały dowód brakiem
        korków jak bardzo były potrzebne i na co Prądnik CZarny wydał tysiace, a idacy
        do kościoła dalej przebiegaja p. jezdnię
        • Gość: mj Re: RONDO Sularza IP: *.spine.pl 14.02.04, 10:43
          >"a idacy
          do kościoła dalej przebiegaja p. jezdnię"

I robią to z własnej głupoty. Mam nadzieję, że kogoś tam jakiś samochód kiedyś
          ZABIJE na tym przejściu. To może wtedy ludzie nauczą się że nie wolno
          przebiegać na czerwonym świetle prosto pod samochody, bo to jest po prostu
          czyste samobójstwo....

mj
          • Gość: mouset Re: RONDO Sularza IP: 217.96.109.* 14.02.04, 10:46
            Ja zawsze zmieniam pas aby takiego głupca zmusić do galopu, że też nie ma
            mocnych na takie idiotyzmy
      • Gość: koliber Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: 5.2.* / *.chello.pl 12.02.04, 22:04
        Nomen Omen do sytuacji z filmów Barei. A sens-Słownik Wyrazów Obcych.
        Pzdr
        (Wróżba tkwi w sytuacjach z filmów)
        • Gość: Voith Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: 5.2.* / *.chello.pl 12.02.04, 22:06
          sposób zastosowania przez Ciebie słów Nomen Omen sugerował ze odnoszą się do Strzelców, a nie Barei, dlatego nie wiedziałem o co loko, a co do samych słów - mnie po słownik nie musisz wysyłać... patrz na siebie
          • Gość: koliber Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: 149.156.12.* 13.02.04, 09:01
            Jeśli poczułeś się urażony przepraszam.
            • Gość: Voith Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: 5.2.* / *.chello.pl 13.02.04, 21:51
              enoooo co Ty, mnie naprawdę ciężko urazić... w realu... na forum - nie ma takiej możliwosci :D
    • Gość: Locutus Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 13.02.04, 06:54
      Oko mu odpadło... temu misiu... :-P

Pzdr.
      LOKI
    • Gość: sąsiad Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.04, 12:12
      My sobie możemy tu pisać, i tak nic dobrego z tego nie wyniknie, dalej będziemy
      stać i kląć w gigantycznych korkach na Lublańskiej, gdy tymczasem Rondo Barei i
      pozostałe ulice puściutkie. Dziwię się tylko, że nie interweniuje MPK, przecież
      kierowcy autobusów też tracą czas i paliwo.
      • Gość: mouset Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: *.cyf-kr.edu.pl 19.02.04, 15:07
        Widać nie przeszkadza. I jest cacy
      • Gość: koliber Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: 5.2.* / *.chello.pl 19.02.04, 20:23
        Na Rondzie Barei są sakramenckie korki, chyba nie wiesz o czym piszesz.
        Na Lublańskiej korków po jej remoncie praktycznie niet.
        • sneaker20pc Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW 22.02.04, 21:04
          Po co przebudowywać rondo które budowano w 1999 ?
          • Gość: koliber Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: 5.2.* / *.chello.pl 22.02.04, 22:17
            Bo jest do dupy. Po przebudowie z 1999 korki są wieksze jak były przed,
            autobusy nie mieszczą się w zakrętach. A światła wydłużają korki.
            To rondo projektował jakis architekt rodem z PRL-u opisywanego prze Bareję.
            Chciałbym poznać nazwisko palanta.
        • krzychut Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW 23.02.04, 13:52
          Jak tamtędy nie jeździsz w ostatnich dniach to nie zabieraj głosu. Jeden pas
          Lublańskiej w kierunku Ronda Barei jest zamknięty, co w połączeniun z zupełnie
          niepotrzebną sygnalizacją świetlną na tymże rondku powoduje korek od Ronda
          Polsadu do Ronda Barei. Zapraszam, najlepiej w godzinach 15 - 19.
          • Gość: mouset Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 25.02.04, 09:44
            Dodajmy że zamknięty jest niepotrzebnie, tak na wszelki wypadek, mogłoby byc
            zwężenie i dwa auta osobowe się zmieszczą
            • Gość: sąsiad Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.04, 08:44
              Podbijam wątek, ponieważ geniusze od regulacji ruchu zakleili część świateł na
              Rondzie Barei (tych związanych z zamkniętym kierunkiem D. Pasterza od strony
              Huty)papierem toaletowym. Oczywiście w najmniejszym stopniu nie wpłynęło to na
              poprawę płynnośći ruchu na Lublańskiej od ronda Polsadu do Barei dalej na dwóch
              pasach stoją sznurki samochodów. Ło matko kozłowska - czy na głupotę ludzką nie
              ma naprawdę rady ?
              • Gość: mouset Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: *.cyf-kr.edu.pl 26.02.04, 14:34
                Widac nie potrafią zmienić ustawienia tych shit-świateł. Buce....
              • jarek_m Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW 26.02.04, 20:39
                Gość portalu: sąsiad napisał(a):

> Podbijam wątek, ponieważ geniusze od regulacji ruchu zakleili część świateł
                na
                > Rondzie Barei (tych związanych z zamkniętym kierunkiem D. Pasterza od strony
                > Huty)papierem toaletowym.

rotfl

To chyba jest jakaś czarna folia, ale faktycznie nie wpływa to jakoś na
                płynność ruchu :)
                • Gość: sąsiad Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.04, 09:06
                  Chodziło mi o to, że efekt taki sam jakby sobie tym tyłek podtarli.
                  Czy w tych kwadratowych łbach nie może się zmieścic myśl, że światła na tym
                  rondzie są zupełnie niepotrzebne ?
                  • mouset Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW 28.02.04, 14:32
                    W kwadratowych łbach jest inny obieg mysli, stąd efekty
    • Gość: koliber Dla Krzychat n/t IP: 5.2.* / *.chello.pl 29.02.04, 21:06
    • Gość: koliber Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.03.04, 20:06
      Dla Krzycha T.
    • Gość: koliber Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: 149.156.12.* 20.03.04, 11:50
      Tutaj nagrody dla paru kretynów:
      1. pomysłodawcy przebudowy
      2. autora projektu
      3. wykonawcy
      4. osobnika który nie spowodował że nie przebudowano całego ronda podczas
      poszerzenia wjazdu na niego od strony Ronda Polsadu
      5. pomysłodawcy zamontowania tam świateł
      6. programatora świateł
      7. osoby, która nie wykorzystuje remontu do przebudowy ronda
      8. tego co zakleił część świateł czarną folią, zamist je przeprogramować LUB
      WYŁĄCZYĆ
    • Gość: koliber Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: 149.156.12.* 09.05.04, 09:03
      Teraz przy wjeździe na Rondo od strony Lublańskiej (Ronda Polsadu) pojawiła się
      zielona strzałka. Korki są mniejsze. A byłyby jescze mniejsze, gdyby kierowcy
      wiedzieli do czego ona służy i wjeżdzali na Rondo, gdy piesi nie przechodzą
      przez jezdnię i nikt nie jedzie rondem z lewej strony.
      • sneaker20pc Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW 14.05.04, 18:51
        macei dużo racji problem polega na tym że narzekamy na sejm, a samorządy są
        przykładem jeszcze większego bezczelnego lekceważenia nas. Kiedy pytałem czemu
        139 nie jeździ w obie strony Dobr. Pasterza, zawsze podawano argument braku
        zatoczek. Po remoncie zatoczki są - okazało się że przeciwko zmianie trasy
        opowiedziała się rada dzielnicy! Co za kretyni w niej zasiadają ? Na pewno oni
        nie jeżdżą do pracy autobusami!!!
        • Gość: Radeczko re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 12:40
          Niestety mam codziennie "okazję" poruszać się tym rondem, które tak naprawdę
          jest skrzyżowaniem o ruchu okrężnym ze światłami. Niestety nie każdy o tym
          wie :)

bardzo dużo jeżdżę po krajach UE szczególnie po niemczech przyzwyczaiłem się
          tam do jasności i przejrzystości oznakowania, rozrysowania pasów i sygnalizacji.

Rondo Barei nie ma zasad.

Mam co prawda znajomych którzy próbują jeździć tam zgodnie z przepisami ale oni
          są jak z Misia czy Rejsu hehe.

Rondo na fatalnie rozrysowane pasy, gdybym jechał tam 1 raz to w ogóle nie
          wiedział bym z którego pasa gdzie.

Ostatnio wprowadzona strzałka w prawo to istna paranoja.

Nie mogę się doczekać MISIA a może wreszcie znajdzie się ktoś normalny i zrobi
          z tego normalne rondo jak kiedyś (bez świateł) okrągłe czytelne i bezpieczne.

Może pokazali bo “TO” w jakimś programie rozrywkowym TVN.

Pozdrawiam PROJEKTANTA
          • koliberek33 Re: re: RONDO BAREI-STRZELCÓW 28.06.04, 19:47
            Gość portalu: Radeczko napisał(a):

> Niestety mam codziennie "okazję" poruszać się tym rondem, które tak naprawdę
            > jest skrzyżowaniem o ruchu okrężnym ze światłami. Niestety nie każdy o tym
            > wie :)
            To rondo to koszmar projektowy.
            > bardzo dużo jeżdżę po krajach UE szczególnie po niemczech przyzwyczaiłem się
            > tam do jasności i przejrzystości oznakowania, rozrysowania pasów i
            sygnalizacji.
            Na tym rondzie tego nie szukaj.
            > Rondo Barei nie ma zasad.
            Zgoda.

> Ostatnio wprowadzona strzałka w prawo to istna paranoja.
            NIE ZGADZAM SIĘ. Zlikwidowała ona korki przy Lublańskiej od Ronda Polsadu.
            tylko niekótre kmiotki nie wjeżdzają na rondo gdy ona się świeci, zz lewej
            strony nikt nie nadjeżdża i nie przechodzą piesi.

> z tego normalne rondo jak kiedyś (bez świateł) okrągłe czytelne i bezpieczne.
            WTEDY nie bedzie korków, gtrzeba by go jeszcze było wyprofilować. Ale to byłoby
            zbyt proste.

> Pozdrawiam PROJEKTANTA
            Niezłego gniota zaprojektował.
            • zabiegana Re: re: RONDO BAREI-STRZELCÓW 11.07.04, 09:27
              Ja donosnie tej strzalki w prawo (jadac od lublanskiej). Ludzie zachowauja sie
              przy niej cokolwiek dziwnie - strzalka w prawo oznacza, ze mozna jechac w PRAWO
              w tym przypadku w Dobrego Pasterza w strone Huty. Skorzystanie z tej strzalki
              gdy jedzie sie np. w STRZELCOW to po prostu wjazd na czerwonym swietle, wiec
              nie rozumiem baranow, ktorzy w tym miejscu trabia jesli ktos nie wjezdza na te
              strzalke - swiadczy to o tym, ze nie znaja przepisow.
              Poza tym ludzie faktycznie nie kojarza faktu, ze jest to rondo i np. ryja sie
              na chama ze srodkowego pasa np. w Dobrego Pasterza (w strone al. 29-go) nie
              ustepujac pierwszenstwa samochodom na pasie zewnetrznym.
              Zreszta co tu duzo mowic, ludzie generalnie nie potrafia poruszac sie po
              rondach (wystarczu zaobserwowac, kiedy uzywaja kierunkwoskazu - o ile go
              uzywaja), a co dopiero po takim dziwadle...
              • krzychut Re: re: RONDO BAREI-STRZELCÓW 11.07.04, 20:25
                strzalka w prawo oznacza, ze mozna jechac w PRAWO w tym przypadku w Dobrego
                Pasterza w strone Huty.

Jesteś pewna ? A może strzalka pozwala skręcić tylko do siedziby straży
                miejskiej ? A czym się różni (przy obecnej tymczasowej organizacji ruchu) wjazd
                w Dobrego Pasterza od wjazdu w Strzelców pod względem kolizji z innymi
                uczestnikami ruchu ?
                Jest to najdurniejsza zielona strzalka w Europie, wprowadzona tylko dlatego, że
                ktoś za cholerę nie chce się przyznać do bezsensowności sygnalizacji świetlnej
                na tym rondzie.
                • zabiegana Re: re: RONDO BAREI-STRZELCÓW 15.07.04, 18:34
                  Jestem pewna. Wjazd pod straz miejska to tak jak wjazd na prywatna posesje, a
                  jeszcze nie widzialam strzalki zaprojektowanej specjalnie dla takiego wjazdu.
                  Pod wzgledem kolizji z innymi uczestnikami ruchu wjazdy w DP i Strzelcow nie
                  roznia sie zbytnio, ale sam przyznasz, ze jadac w Strzelcow jedziesz PROSTO,
                  wiec korzystajac ze strzalki wjezdzasz na czerwone.
                  • krzychut Re: re: RONDO BAREI-STRZELCÓW 15.07.04, 19:58
                    Nie jadę prosto tylko w ruchu okrężnym. Sądzę, że autor pomyslu ze strzalką to
                    wlaśnie mial na myśli: droga wolna to możesz jechać. Byle tylko nie wylączyć
                    tych cholernych, niepotrzebnych światel.
                    • Gość: j0anna1 Re: re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: 5.2.* / *.chello.pl 15.07.04, 20:50
                      Ja tez jesli mam zamiar skrecic w Strzelcow wjezdzam na rondo gdy jest czerwone
                      i strzalka. Cale szczescie wiekszosc kierowcow robi dokladnie tak jak ja.
                      Sygnalizacja na tym rondzie to absurd, zwlaszcza na czas remontu, kiedy glowne
                      natezenie ruchu jest od strony ul. Lublanskiej. Zapala sie czerwone swiatlo,
                      robi sie gigantyczny korek na Lublanskiej a kierowcy stojacy na swiatlach moga
                      sobie poobserwowac pusta ulice Strzelcow i Dobrego Pastrzerza. Nie kazdy ma
                      tyle cierpliwosci :-) Z predkoscia 50 km/h tez nie jezdze.
                    • koliberek33 Re: re: RONDO BAREI-STRZELCÓW 20.07.04, 17:43
                      Pomysł z zieloną strzałką znakomity.
                      Ale najprościej byłoby wyłączyć światła.
                    • zabiegana Re: re: RONDO BAREI-STRZELCÓW 23.07.04, 06:48
                      Rondo to rodzaj SKRZYZOWANIA, z ktorego jedziesz albo prosto, albo w prawo albo
                      w lewo.
                      Zastanawianie sie co autor mial na mysli uwazam w tym przypadku za absurd.
                      Tylko czekac, az policja zacznie sie tu bogacic na mandatach...
                      • Gość: J0anna1 Re: re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: 194.196.228.* 23.07.04, 12:33
                        to naprawde straszne...
                        • zabiegana Re: re: RONDO BAREI-STRZELCÓW 24.07.04, 11:47
                          Co jest straszne?
                          • j0anna1 Re: re: RONDO BAREI-STRZELCÓW 24.07.04, 15:52
                            straszne jest to ze z uporem maniaka glosisz prawdy o ktorych wszyscy wiedza.
                            wszyscy jezdza na tej zielonej strzalce nie dlatego ze nie znaja przepisow
                            drogowych tylko dlatego ze pewne rozwiazania zastosowane na tym rondzie sa
                            beznadziejne i powoduja przede wszystkim korki na Lublanskiej - tak wiec wjazd
                            na rondo przy zielonej strzalce z zamiarem jazdy prosto jest swiadomym
                            niepodporzadkowaniem sie durnej organizacji ruchu na rondzie.
                            straszne jest rowniez to ze prostej ironii nie umiesz odczytac
                            • zabiegana Re: re: RONDO BAREI-STRZELCÓW 24.07.04, 20:29
                              Jezeli wrocisz do pierwszej mojej wypowiedzi na ten temat byc moze uda Ci sie
                              odczytac pewna informacje - ze denerwuje mnie nie to, ze ludzie sobie na te
                              strzalke jezdza - ich sprawa, ale to, ze w razie, gdy ktos nie ma ochoty na
                              lamanie przepisow to sie to na nim wymusza.

Straszne jest to, ze wielu ludzi nie potrafi zrozumiec tego co czyta
                              • Gość: koliber Re: re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: 5.2.* / *.chello.pl 24.07.04, 21:32
                                Trzeba wymuszać, by rozładowywać korki.
                                A wjazd na to Rondo przy palącej się zielonej strzałce, przy braku pieszych i
                                samochodów z lewej strony jest nie tylko poprawny ale logiczny.
                                ZA KIEROWNICĄ TRZEBA TEŻ MYŚLEĆ.
                                • Gość: j0anna1 Re: re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: 5.2.* / *.chello.pl 25.07.04, 09:26
                                  a moze nasza urocza Zabiegana zmienilaby srodek lokomocji na autobus? Mysle
                                  byloby to z pozytkiem dla innych kierowcow, bo zniknelaby z ulic zawalidroga, a
                                  sama Zabiegana nie mialaby juz mozliwosci byc zmuszana do lamania przepisow
                                  drogowych ;-)
                                  • zabiegana Re: re: RONDO BAREI-STRZELCÓW 25.07.04, 09:58
                                    Urocza aczkolwiek jedzowata Joanno - dziekuje za rade, niestety nie spelnie
                                    Twojej prosby, bo na naszych ulicach jest miejsce dla wszystkich - dla ludzi,
                                    ktorzy chca stosowac sie do przepisow w czym objawia sie ich MYSLENIE, dla
                                    ludzi, ktorzy ich nie znaja, lub znaja i maja je w nosie - tylko miedzy tymi
                                    dwoma ostatnimi jest bardzo niewielka roznica.
                                    • Gość: j0anna Re: re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: 5.2.* / *.chello.pl 25.07.04, 10:57
                                      • Gość: j0anna Re: re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: 5.2.* / *.chello.pl 25.07.04, 11:05
                                        prowadzenie samochodu nie polega tylko na slepym przestrzeganiu przepisow -
                                        trzeba miec jeszcze odrobine wyobrazni...
                                        mimo ze sama jestem kobieta to zgadzam sie ze stwierdzeniem ze kobiety za
                                        kierownica tej wyobrazni nie maja - niestety mozna to zaobserwowac codziennie
                                        na naszych ulicach...
                                        • zabiegana Re: re: RONDO BAREI-STRZELCÓW 25.07.04, 19:32
                                          Jedno mnie tylko zastanawia - skad u Ciebie taka niezmierna umiejetnosc
                                          wyciagania wnioskow - najpierw, ze jestem zawalidroga, potem, ze nie mam
                                          wyobrazni - jezeli za kierownica zachowujesz sie rownie pochopnie i
                                          powierzchownie to mam nadzieje, ze nigdy sie nie spotkamy na drodze.

Przestrzeganie przepisow nie swiadczy o braku umiejetnosci zachowania sie na
                                          drodze i tym bardziej o braku wyobrazni - wole jechac obok kogos, kto sie do
                                          tych przepisow stosuje, niz obok kogos kto ma je w nosie i tym samym jest
                                          nieprzewidywalny. A Ty? Potraktuj to jako pytanie retoryczne.
                                          • Gość: j0anna Re: re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: 5.2.* / *.chello.pl 25.07.04, 21:34
                                            Nie zapominaj o jednym - caly czas rozmawiamy o nie przestrzeganiu JEDNEGO
                                            przepisu drogowego - w tym konkretnym przypadku i przy tym konkretnym rondzie.
                                            Stanie na Lublanskiej przed rondem, gdy jest czerwone swiatlo, swieci sie
                                            zielona strzalka i rondo jest PUSTE, bo puste zwykle jest, zwlaszcza w trakcie
                                            remontu - jest kompletnie bezsensowne, zwlaszcza ze tworzy sie korek siegajacy
                                            ronda Polsad.
                                            Na tym PUSTYM rondzie BAAAAAAAAAARDZO TRUDNO jest zachowac sie pochopnie i
                                            nieprzywidywalnie (no chyba ze ktos umysli sobie jechac pod prad) - chyba ze
                                            inny uczestnik ruchu nie ma kompletnie umiejetnosci przewidywania zdarzen na
                                            drodze ;-) Co do zachowania powierzchownego za kierownica nie bede sie
                                            wypowiadac bo jakos nie bardzo moge sobie takowego wyobrazic...
                                            Jezeli jeden kierowca upiera sie byc nieskalanie praworzadny i przepisowy no i
                                            stoi na tej zielonej strzalce, podczas gdy reszta kierowcow wjechalaby na
                                            rondo, to nie mozna jej nazwac inaczej jak zawalidroga, czyz nie?
                                            Jesli na naszym rondzie spotkasz srebrne seicento z jedzowato wygladajaca
                                            osobka za kierownica plci zenskiej - to bede ja. W ramach rewanzu mozesz na
                                            mnie zatrabic :-)
                                            Pozdrawiam serdecznie

• Gość: Tomek Re: re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: 212.160.184.* 15.08.04, 20:54
                                              Witam. Bardzo ciekawa dyskusja. Zgodze się z wszystkimi, którzy twierdzą, że
                                              rondo i palące sie światła podczas remontu są bezsensowne. Natomiast stanął bym
                                              w obronie Zabieganej. Jeżeli się świeci strzałka a jest czerwone światło nie
                                              powinno sie skręcac w lewo badz jechać na wprost. A tak sie właśnie czyni
                                              jeżeli się kierujemy w Strzelców lub Dobrego Pasterza. Bo czy droga Joanno np
                                              na rondzie Kotlarskim pojedziesz prosto gdy jest czerwień a świeci się
                                              strzałka? Nawet gdybym trąbił na Ciebie z całych sił? Ja również sie wściekam,
                                              ale stoję. Wściekam się na idiotów, którzy nie potrafia wyłaczyć sygnalizacji a
                                              nie na innych kierowców. Pozdrawiam wszystkich cierpliwych i tych co trąbią :)
              • koliberek33 Re: re: RONDO BAREI-STRZELCÓW 20.07.04, 17:42
                Łaska boska że wykorzystują tę strzałkę zmniejszając korki.
              • stalynick Re: re: RONDO BAREI-STRZELCÓW 26.09.04, 22:30
                zabiegana napisała:

> Ja donosnie tej strzalki w prawo (jadac od lublanskiej). Ludzie zachowauja
                sie
                > przy niej cokolwiek dziwnie - strzalka w prawo oznacza, ze mozna jechac w
                PRAWO
                >

Tak naprawdę strzałka w Prawo na rondzie to porażka. Jeśli w ogóle możesz
                wjechać na rondo - to jesteś już Pan :) (na rondzie cały czas jeździ się w
                prawo).
                Poza tym rondo powinno być zawsze bez świateł (zwłaszcza w takim miejscu jak
                rondo Barei).
    • Gość: koliber Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: 149.156.12.* 24.08.04, 18:09
      Czemu przy okazji remontu nie wyłączy się tej cholernej sygnalizacji świetlnej,
      nie wyremontuje jego nawierzchni, nie wyprofiluje i poszerzy.
      • Gość: Profesor Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: *.devs.futuro.pl 30.08.04, 17:19
        Mieszkam na red-pradniku i wdług mnie rondo jak i same swiatła dobrze sie
        sprawują , a jak ktoś chce poszerzać to niech przyjdzie z łopata i niech
        zacznie robic a niech nie pierdoli ze trzeba cos zrobić bo sie niektórzy widze
        gówno znaja wielcy "specjaliści"
        • Gość: koliber Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: 5.2.* / *.chello.pl 30.08.04, 17:51
          Twoja wypowiedź pokazuje Twoją niezmierzoną głupotę.
          Nigdy widać nie przejeżdżałeś przez to rondo jak działały światła.
          • Gość: Profesor Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: *.devs.futuro.pl 31.08.04, 15:22
            znalazł sie znawca , i uwazaj na słowa , jezdze tamtedy codziennie jak bys
            chciał wiedziec wiec mnie nie ucz bos sam głupi jak but
      • Gość: j0anna Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: 5.2.* / *.chello.pl 30.08.04, 21:54
        a tak w ogole to mam nadzieje ze poloza jeszcze jedna warstwe asfalciku na
        DP :-)
    • Gość: koliber Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.09.04, 21:27
      Wczoraj nie działały światła i nie było korków.
      Dzisiaj nawet przy małym natężeniu ruchu tworzą się gigantyczne korki na trasie
      Lublańska-Dobrego Pasterza.
      PROJEKTANT TEGO RONDA ORAZ OSOBY KTÓRE WYMYŚLIŁY, ZAPROJEKTOWAŁY I
      ZAPROGRAMOWAŁY TAM ŚWIATŁA SĄ ABSOLUTNYMI KRETYNAMI.
    • Gość: koliber Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: 5.2.* / *.chello.pl 29.09.04, 21:14
      UP
    • krzychut Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW 08.11.04, 22:40
      Podbijam ten wątek, ponieważ po remoncie światla na rondzie zaprogramowano
      jeszcze gorzej, jakby na zlość wszystkim nieszczęśnikom zmuszonym do przejazdu
      przez to rondo - pomnik glupoty.
      Na zielonym świetle od strony NH w kierunku ronda Polsadu przejeżdżają 2
      samochody, trzeci i następne (w tym przeważnie autobusy) są zatrzymywane na
      czerwonym przed wjazdem od starej Dobrego Pasterza, skutecznie blokując cale
      skrzyżowanie.
      Może by zmienić nazwę ronda ?
      Rondo Trenera Jarząbka ?
      • krakowiak75 Eeee, wy się nie znacie! 10.11.04, 20:02
        Jest to Rondo Barei?
        Jest!
        Tak więc musi być coś, jak z "Misia"- te są światła i kształt.
    • Gość: Artur z Prądnika Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 14.01.05, 11:28
      Witam. Zauważyłem, że od pierwszego wpisu w tym watku minęło już ponad 11
      miesięcy! No ale pojawiły sie nowe wieści. Wklejam link do artykułu z Dziennika
      Polskiego zamieszczonego na stronie:

www.komunikacja.krakow.pl/prasa/lokalne/?art=20050105&PHPSESSID=d4d2bcfba3ae95cb864d0d150dddab3a

Czyli Rondo Barei przestanie istnieć! Sam nie wiem czy taka przebudowa ronda na
      skrzyżowanie ma sens czy nie. Według mnie rondo jako takie mogło by pozostać,
      ale ze zmienioną organizacją sygnalizacji świetlnej, bo absurdów tam nie mało.

Na przykład przejście dla pieszych przy rondzie u wylotu ul. Dobrego Pasterza od
      strony Al. 29 listopada. Są tam dwa przejscia dla pieszych "na przycisk". Na
      pierwszym (idąc od przystanku MPK w strone ul. Strzelców), zielone światło
      pojawia sie prawie natychmiast po naciśnięciu przycisku. Na drugim po
      przyciśnięciu trzeba czekać.. czekać..czekać... w tym czasie dla samochodów
      zdąży przejść kilkakrotnie cykl swiateł. Oczywiście, większość pieszych nie
      czeka, tylko idzie na czerwonym.
    • koliberek33 Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW 14.01.05, 23:27
      Kilka tygodni temu wyłączono zieloną strzałkę przy wjeździe na Rondo Lublańską
      od strony Ronda Polsadu. Skutecznie ona rozładowywała była korki na tym odcinku
      dzięki inteligencji większości kierowców.
      Teraz zaś korki większe.
      I nadal nikt nie wyłącza świateł by się nie przyznać, że one nie dość, że
      niepotrzebne, to jeszcze źle zaprogramowane (Projektant tych świateł to niezły
      debil).
      • gostek1984 Re: RONDO BAREI-STRZELCÓW 22.01.05, 10:57
        nie wiem w ogole po co swiatla na ytm rondzie. jak kiedys wylaczyli je z powodu
        remontu, ruch byl plynny i doskonaly!
        artur z pradnika ma racje zreszta ja tez tu mieszkam i uwazam to rondo za dobry
        pomysl ale bez sygnalizacji swietlnej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka