Gość: kotka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.10, 09:37 Instytucja, w której każdy , gdy potrzebował, znalazł pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaplanka1 Re: Konieczne ostre cięcie w Interwencji Kryzysow 11.03.10, 14:06 No tak, czyli tak jak w przypadku Tajstera, władze miasta nie umiały znaleźć mądrego rozwiązania. Całe miasto wiedziało, że sprawa jest jakaś dziwna, ale prezydent Majchrowski krył go cały czas, w końcu jednak okazało się, że nawet jego poparcie nie pomogło. Może tak będzie i tym razem. Ale ile jeszcze ludzi pani szefowa musi skrzywdzić? Ważne jednak, że media się tym zajęły. Brawo gazeta! Myślę, że dzięki tym artykułom może sytuacja legnie zmianie. Mocno trzymam kciuki, bo wiem z autopsji ile serca wkładają w swoją pracę terapeuci z tego ośrodka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Konieczne ostre cięcie w Interwencji Kryzysow IP: *.centertel.pl 11.03.10, 18:39 Do kapłanki - Porównanie do Tajstera owszem podobne, ale w kontekście poprzedniej Pani dyrektor. Czyli było źle i trzeba było wielu lat, aby w końcu podziękować za pracę i wprowadzić nowe porządki. Brawo Urząd Miasta! A Pani redaktor niech się zastanowi, czego właściwie broni?starych układów, układzików?! Media są siłą-wszyscy wiemy, ile dobrego mogą zrobić, a czasem ile namieszają, a później nie ma nawet słowa przepraszam. Ciekawe, kto z pracowników ma znajomych w prasie? Jakby tak przeprowadzić maleńkie dochodzenie - zaraz okazałoby się, skąd takie zaangażowanie mediów. Nie jesteście ciekawi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: Konieczne ostre cięcie w Interwencji Kryzysow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 21:56 a czy osoba to pisząca korzystała z pomocy interwencji za czasów dawnej dyrektor ja tak i naprawdę można wtedy wygłaszać opinie bo pomoc była wspaniała a atmostfera życzliwa ,więc dobrze że ktoś poruszył istotny temat ,nie bał się narazić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krypto Konieczne ostre cięcie w Interwencji Kryzysowej IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.10, 16:39 Zdziwienie budzi pytanie pani redaktor !Przeciez to jasne,ze przez lata osrodek byl zle zarzadzany!- skoro pracownicy nie znaja podstawowych wymogow pracy.Mimo tendecyjnego przedstawienia sprawy /dluga wypowiedz bylej dyrektor OIK p.Badury i przytoczenie jednego,czy dwu zdan obecnej p.dyrektor. Skoro nowa p.dyrektor zostala powolana przed rokiem to znaczy,ze potrzeba bylo zmian.Ale to nie spodobalo sie niektorym psychologom i terapeutom - oni pragna pracowac po staremu czyli uprawiac "radosna tworczosc" i zarzadzac osrodkiem. Wola zasypywac urzedy i gazete skargami,bo uwazaja i widac nie bezpodstawnie,ze musi byc - albo-albo ! jak pisze p.redaktor. OIK krakowski od wielu lat przezywa kryzys, tylko sie o tym nie pisalo.Teraz zespol zastosowal metode... tonacy brzytwy sie chwyta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Poprzednia dyrektorka odeszła bo.... IP: *.centertel.pl 11.03.10, 20:26 Hej, Krypto i Obserwatorze - odeszła , bo co? Wyjaśnijcie - co macie na myśli? Krypto - czyli musieli zatrudnić inną dyrektorkę, żeby ratować ośrodek? Tak? To ważne dla zrozumienia sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaplanka1 Re: Poprzednia dyrektorka odeszła bo.... 11.03.10, 20:54 Taaaa, za poprzedniej p.dyrektor terapeuci się obijali, udawali, ze pracują. Ja zaś pamiętam, a było to lat temu - 3, ze ośrodek był niesamowicie prężny i z autopsji, jak juz napisalam o tym wiem, bo tego doswiadczylam. Nie wiedzialam nawet kto byl dyrektorem i czy byly przestrzegane reguly prawa pracy, po prostu stamtad przyszla autentyczna pomoc fachowców-terapeutów. I tyle co mogę powiedzieć i az tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitr Re: Poprzednia dyrektorka odeszła bo.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 21:48 to prawda ,ale w Krakowie nie zauważa się ludzi którzy nie reklamują się a z pełnym oddaniem pracują ,a co do papierów to napewno były przeprowadzane kontrole ,było przekazanie dokumentacji ....więc co się stało amba zjadLa ,gdzie pokontrolne protokoły,może czas sprawdzić MOPS skoro nowa dyrektor zarzuca aż takie niedociągnięcia...bo albo są to bzdury ,albo brali udział w malwersacji 1,5miliona rocznie a to obudzi dochodzeniówkę POZDRAWIAM PRACOWNIKÓW INTERWENCJI NIE DAJCIE SIĘZNISZCZYĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Poprzednia dyrektorka odeszła bo.... IP: *.centertel.pl 11.03.10, 22:36 Poprzednia dyrektorka była przez wiele lat zatrudniona w OIK na 1/2 etatu !!!To jakieś kuriozum- dyrektor na pół etatu (dlatego też bywała rzadziej w OIK). A te "skromne" pieniążki zarabiała w kilku miejscach: pełny etat w Collegium Medicum UJ, umowy zlecenia, umowy o dzieło, prawa autorskie z książek. No, raczej nie miała czasu na zarządzanie placówką, a jedynie - bywanie w niej. Fakt, pracownicy jakoś to ogarniali. Ale proszę, niech już więcej nie zbierają tu głosu osoby korzystające kiedyś z pomocy OIK, bo skoro musieli z niej korzystać, to przykro mi to pisać,ale to by znaczyło, że nie radzą sobie z oceną własnej sytuacji, a co dopiero rozwiązywać spory tego typu, jak w OIK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An nie pleć IP: *.centertel.pl 11.03.10, 23:21 Ojejej, jaka prowokacyjka. Jasne, ludzie, którzy przeszli kryzys mają problemy z oceną własnej sytuacji, wszyscy to wiedzą, tak jak i to , że leworęczni są groźni dla społeczeństwa a ci co się onanizują, mają błony między palcami. I po co ty pleciesz takie bzdury? Chcesz osiągnąć najwyższy wskaźnik odpowiedzi mówiących o tym jaki jesteś niedouczony? A kysz stąd, do spowiedzi, a potem na pudelka, tam robić głupie zadymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: nie pleć IP: *.centertel.pl 12.03.10, 07:27 An- urażona?To przepraszam. "uderz w stół a nożyce się odezwą" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: nie pleć IP: *.centertel.pl 12.03.10, 07:31 An- przeczytaj "dociekliwą" i też odeślij gdzieś tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An Re: nie pleć IP: *.centertel.pl 12.03.10, 12:56 odsyłam. wyluzuj na chwlę, obserwator, i pomyśl jakie konsekwencje ma jej wpis. Laska coś tam słyszała, trochę niewiadomo co, ale żeby się wylansować jako bardzo dociekliwa, zaczyna pieprzyć o badaniach prowadzonych w ośrodku, nie licząc się z tym, jak to działa na osoby korzystające z pomocy ośrodka. To tak jakby powiedzieć dziecku - wiesz, nie wiem na pewno, ale słyszałam, że podobno jesteś adoptowany, a twoi prawdziwi rodzice cię nie chcieli. Czujesz co tu jest motywacją - przecież nie to, żeby dziecku zrobić dobrze, ani żeby pomóc rodzinie rozwiązać jakąś sprawę , tylko żeby się wydać taką przenikliwą i poinformowaną. A co tam się z tym dzieckiem będzie po tym działo, to kogo to obchodzi...I o to mi chodzi. Na forum internetowym ldzie sobie używają i gadają to, czego w twarz by nie powiedzieli - i nic na to nie poradzimy, ale pamiętaj o tym, ze jest też realność, ludzie którzy tam naprawdę pracują, dyrektorują, korzystają z pomocy i że to co piszesz też na nich ma wpływ. Dlatego kłóćmy się ile wlezie, ale myśl też do kogo się odnosisz i jakie konsekwencje mają twoje słowa. I dlatego nie traktuję twojego poprzedniego wpisu poważnie i uważam, że to nieprzemyślany wypadek przy pracy. I zobacz - na dodatek prowokujesz taką durną dociekliwą żeby pisała co jej ślina na język przyniesie. Rozumiesz o co mi chodzi? Pod którymś artykułem jest taki apel, żeby już skończyć tę dyskusję - nie wiem czy czytałeś - ja coraz bardziej to rozumiem, co kobita w tym apelu napisała. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwa Re: nie pleć IP: *.ip.netia.com.pl 12.03.10, 17:53 Co ci sie podoba ? - PRAWDA.... to otworz szeroko oczy i nie martw sie o fikcyjny przypadek... !" To tak jakby powiedziec dziecku...!" tylko sprawdz ile w tym prawdy.Epitety w rodzaju "durna dociekliwa" zbedne, swiadcza tylko o tobie.Jesli nie masz o czym pisac, to nic nie stoi na przeszkodzie abys zaprzestala dyskutowac na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwa Re: Poprzednia dyrektorka odeszła bo.... IP: 81.219.68.* 12.03.10, 00:42 Zaciekawiona artykulem p.red.Skowronskiej - popytalam tu i owdzie. W srodowisku psychologow glosno sie mowi nie tylko o tym,ze p.dyr.Badura byla przez wiele lat zatrudniona w OIK-u na 1/2 etatu, a pelny etat miala w Ciollegium Medicum UJ,ze miala umowy zlecenia,umowy o dzielo,prawa autorskie z ksiazek.Mowi sie tez o tym,ze pod jej dyrektorowaniem w OIK-u panowal nepotyzm.Zatrudnila w OIK-u u siebie rowniez swoja corke,ktora do dzis tam pracuje. A moze to dla corki p.Badura mial czekac stolek dyrektora i z tad te ataki na nowa p.dyrektor - nie z tego ukladu?.bo sie to nie udalo ? Glosno tez o tym,ze "zasluga" p.dyr.Badura bylo wyrzucenie z OIK-u trzech najlepszych pracownikow - psychologow,ktorzy zakladali ten osrodek 20 lat temu.Byla to m.inn. p.Jasiecka i Anna Lipowska. Czyzby pracownicy OIK-u nie pamietali jakimi metodami poslugiwala sie wtedy p.byla dyr.Badura? Czyz nie takimi nikczemnymi metodami,jakie obecnie stosuje sie wobec nowej pani dyrektor? Widac,ze nauka nie poszla w las.... to jest wlasnie ta demoralizacja pracownikow!. Pogratulowac !! A co z tymi badaniami robionymi przez pracownikow Coll.Medicum UJ,ktore robiono w OIK-u przez cale lata? Moze o to chodzi ? Ciekawe, czy ci biedni,skrzywdzeni ludzie - pacjenci OIK-u wiedza,ze uczestnicza w badaniach naukowych? Czy ktos pytal ich o zgode? Nawet studenci, a takze pracownicy innych placowek wiedza,ze w OIK-u przez cale lata byly robione badania. Zapytajmy klientow OIK-u co o tym mysla.Moze przy swoich wielkich problemach i tragicznych wydarzeniach zyciowych, nie chca byc obiektami badan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: niech już więcej nie zbierają tu głosu osoby.. IP: *.ists.pl 12.03.10, 20:07 "Ale proszę, > niech już więcej nie zbierają tu głosu osoby korzystające kiedyś z > pomocy OIK, bo skoro musieli z niej korzystać, to przykro mi to > pisać,ale to by znaczyło, że nie radzą sobie z oceną własnej > sytuacji, a co dopiero rozwiązywać spory tego typu, jak w OIK." Tak, Obserwatorze, masz racje, zamknąć wstęp na forum klientom OIK, dlaczego mieliby się wypowiadać na temat tej instytucji skoro są tak nieudolni i sobie nie radzą, niech siedzą cicho kiedy dorośli rozmawiają o poważnych sprawach... Rozumiem, że brakuje Ci podstawowej wiedzy na temat kryzysu, może tak być, mam nadzieję jednak, że nigdy, przenigdy nie przyjdzie Ci do głowy, żeby podjąć pracę z osobami w kryzysie, mam nadzieję a jednocześnie obawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mowa-trawa Re: niech już więcej nie zbierają tu głosu osoby. IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.10, 22:17 Bzdury i brednie - byle zaistniec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Konieczne ostre cięcie w Interwencji Kryzysowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 20:40 artykuLł ukazuje jak mozna przekreślić lata pracy byLej dyrekcji ,skoro dobry zespół ,merytorycznie przygotowany to kto go dobrał,przeszkolił itp...gdzie był MOPS jako jednostka nadzorujaca ,gdzie władze krakowa,ktore nie kontrlowały działań skoro niby tak zle sie działo,s k a n d a l PODZIekujcie nowej dyrekcji nie niszcie osrodka ,ideii ,pomocnych dłoni.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Konieczne ostre cięcie w Interwencji Kryzysowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 21:09 ze smutkiem przeczytałam ten artykuł,korzystałam z pomocy interwencji kryzysowej w kryzysie ,gdy pełna trwogi o życie swoje i dzieci przybyłam do ośrodka...spotkałam się z pełnym zaangażowania profesjonalnym,życzliwym przyjęciem...by dojść do rozwiązania moich problemów spotykałam się z dyrektor DR>BADURA oraz z prawnikiem ośrodka p.JAGODZINSKĄ ,których pomoc okazała się bardzo skuteczną,przekreślanie zasług i wielu lat pracy jest małością następcy.....każdy nowy dyrektor ma prawo wprowdzać zmiany .ale nie niszczyć ideii,nie skazywać fachowców na odejście .bo to sprawdzeni pracownicy ,o których nawet nowa dyrektor mówi merytorycznie przygotowani do pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
kaplanka1 Re: Konieczne ostre cięcie w Interwencji Kryzysow 12.03.10, 09:31 Mado, Twój głos jest w tej dyskusji bardzo potrzebny, gdyż wielu tu klakierów nowej p. dyrektor, a ja uwazam, ze wazna jest dyskusja merytoryczna. Celem Ośrodka jest pomoc ludziom w sytuacji kryzysowej, i tę pomoc przez cale lata tacy wlasnie ludzie uyskiwali, w tym ja i osoby mi bliskie. Bez ich pomocy często ludzie ktorzy znalezli sie w takiej sytuacji byli by klientami tez MOPSu, tyle ze musieliby korzystac z pomocy solecznej, bo mogli sobie nie poradzic z zyciem. Moze o to chodzi nowej p. dyrektor, ktorej tak MOPS sprzyja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józia Konieczne ostre cięcie w Interwencji Kryzysowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 21:29 dziwne to bardzo ,dyrektor walczy z zespołem majac poparcie władz Krakowa i MOPSu to tak jak było na ul.Ułanów gdy ośrodek dla dzieci głęboko upośledzonych został zamknięty bo doszukano się ;niejasności;finansowych acz po prośbach rodziców decyzję zmieniono ,i wszystko jest ok DRODZY PRACOWNICY TRZEBA MIEC DOJSCIA DO RZĄDZĄCYCH tak byłó na ul UŁANÓW i wszystko da się załatwić ,oby tylko nie okazało się że dojśce ma nowa dyrektor ...dziś nikt do tematu nie wraca choć w kraju tym ludzie mają sprawy o groszowe nadużycia TRZYMAJCIE SIĘ a paniMAŁGORZACIE SKOWROŃSKIEJ gratuluję odwagi .której w 2008 zabrakło pani kolegom .gdy proszono ich o pomoc ...no cóż prokurator śpi .MOPS śpi i śpi władza DOBRANOC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajetan Re: Konieczne ostre cięcie w Interwencji Kryzysow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 22:08 a dlaczego nie zgłoszono tego do prokuratury ,dlaczego dzieci na Ułanów maja niejasną sytuację wiedza o uciszeniu sprawy jest przestępstwem ,bo każdy kto wie o tym ma obowiązek zgłosić ,a może da się zmobilizować p SKOWROŃSKĄ d dalszego ciągu artykułów interwencyjnych ,to przed wyborami dobry kąsek ,jak ucisza się sprawy wątpliwe prawnie aż korci mnie by więcej wiedzieć na ten temat ,bo sprawy dzieci bezbronnych są mi bliskie a FE uciszacze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Konieczne ostre cięcie w Interwencji Kryzysowej IP: *.ists.pl 12.03.10, 20:17 Lucy, Obserwatorze, Reporterze ...i pozostali... Musicie koniecznie doprowadzić do tego aby ten zespół wałkoni, obiboków, leni, kombinatorów, malwersantów i sprawców mobbingu wobec Pani Dyrektor staną przed sądem i skończył w kryminale. Potem znajdźcie kilku podobnych sobie i na czele z Panią Dyrektor zajmijcie się pracą w Ośrodku. Sądząc po Waszych postach jest w Was tyle szacunku dla prawa i ludzi, tyle mądrości, poczucia godności człowieka, życzliwości i empatii, że będziecie świetnym zespołem interwentów, kto wie może kiedyś "tytanami psychologii" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiu Konieczne ostre cięcie w Interwencji Kryzysowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.10, 09:54 Co tu się rozpisywać. Problem nie sprowadza się do konfliktu personalnego między starymi pracownikami a nową dyrektor. Zasadniczym problemem jest brak wiedzy merytorycznej nowej dyrektor na temat standardów interwencji kryzysowej. Po prostu brak jest kobiecinie kompetencji i ktoś powinien jej to uświadomić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Konieczne ostre cięcie w Interwencji Kryzysow IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.10, 14:02 krzysiu ! a skad ty to wiesz? Juz myslalem,ze dyskusja padla - tak sprytnie ja "fachowcy" wyciszali. Wystarczy poczytac posty - widac jak na dloni,ze pisza to fachowcy,z wyksztalcenia psycholodzy, zawiedzeni,ze przez rok nie potrafili pogodzic sie z nowym porzadkiem.Wiec protestuja na forum, tak jak i ty to czynisz piszac o standardach, a z pogarda wyrazasz sie o nowej pani dyrektor. Tylko ludzi ograniczeni dadza sie na to nabrac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Konieczne ostre cięcie w Interwencji Kryzysow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.10, 14:28 ale brak umiejętości porozumienia się z ludzmi jest dowodem na braki w kierowaniu ludmi,gdy wchodzi się do długo pracującego z sobą zespołu trzeba czasu na tzw.dotarcie ,to trochę tak jak macocha wkraczająca do domu ale może władze już znalazły dla protegowanej nowe miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Konieczne ostre cięcie w Interwencji Kryzysow IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.10, 16:50 >ale brak umiejetnosci porozumienia sie z ludzmi,jest dowodem ba braki >w kierowaniu ludzmi,gdy wchodzi sie do dlugo pracujacego z soba >zespolu, trzeba czasu na tzw.dotarcie> .... a moze ...jak wejdziesz miedzy wrony,musisz krakac jak i one... a jak nie chcesz to anonimowi manipulanci faktami cie zniszcza? Zauwazcie,jak wyciszyli dyskusje na forum, jakos nie podjeli tematu NEPOTYZMU, badan w OIK-u ! Czyzby to byla prawda ? Ona zwykle w oczy kole, wiec dyskutuje sie o umiejetnosci porozumienia czyli temat zastepczy ! A co jesli jest tak duzy w zespole opor materii !!?? Kto jak kto,ale grupa psychologow w OIK-u wie jak manipulowac faktami, jak zaszczuc, zniszczyc dobre imie, znieslawic. >to troche tak jak macocha wkraczajaca do domu ale moze wladze juz >znalazly dla protegowanej nowe miejsce> Mario... ty juz cos wiesz? a skad ? moze to ty masz dojscia do wladz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An Re: Konieczne ostre cięcie w Interwencji Kryzysow IP: *.centertel.pl 14.03.10, 19:12 Jakąś paranoje masz z tymi fachowcami.NAjwiększe wyzwanie na tym forum to jest być super przenikliwym i dostrzec, że każdy, kto nie jest zwolennikiem metod nowej dyrekcji oik, to jest pracownik oik. Zostają jeszcze byli pracownicy nowej dyrekcji - ci z poprzednich placówek, stażyści, myślący ludzie zaintersowani jakoś sprawami oik, pracownicy różnych instytucji MOPS odczuwający na własnej skórze przejawy podobnych metod, klienci oik, zanjomi klientów oik.....dziennikarze i ci którym coś się obiło o uszy i chcieli wyrazić opinię albo po prostu sobie zaistnieć. CHyba nie chcesz powiedzieć, że w Krakowie potrafią polemizować tylko psychologowie z oik:) Porzuć więc tę manię prześladowczą i jak masz jakieś fakty to je przedstawiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
opiekun41 Re: Konieczne ostre cięcie w Interwencji Kryzysow 14.03.10, 19:13 Pani Dyrektor chyba już zdecydowała o powrocie do dps, z którego odeszła do OIK, niestety na krótko..I nie chodzi tylko o dyscsyplinę i procedury. Chodzi o szacunek dla pracy drugiego człowieka i umiejetność słuchania.Tyle, bo kto zna, to wie. Czy funkcja dyrektora jest stanowiskiem dożywotnim? Jak nie tu, to gdzie indziej? P.S. Ciekawe co Obserwator napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Konieczne ostre cięcie w Interwencji Kryzysow IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.10, 20:31 Jakie to wrogie nastawienie terapeutow z OIK, skoro nowa pania dyrektor z mety nazywaja macocha?? i tak tez ja traktuja,co jasno widac z wypowiedzi "anonimowego zespolu", ktory tak bezwzglednie atakuje nie tylko na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kora Re: Konieczne ostre cięcie w Interwencji Kryzysow IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.10, 20:20 krzysiu ! moze to tobie trzeba uzmyslowic,ze rzucasz pomowienia, klamiesz i dyskrydetujesz ! Nowa p.dyrektor jest nie tylko psychologiem, ale ukonczyla 2,5 letnie studia podyplomowe na UJ z psychologii kryzysu i interwencji kryzysowej.Dwadziescia lat pracuje,pomagajac ludziom w kryzysach, kilkanascie lat w psychiatrii, z pacjentami po probach samobujczych i z rodzinami w kryzysach. Moze tobie trzeba uzmyslowic,ze w OIK pracuja osoby z 3 i 4 letnim stazem pracy,ktore nie mialy do czynienia z zagrozeniami zycia i zdrowia pacjentow tak jak to jest w psychiatrii. A jakiez to kwalifikacje maja terapeuci OIK ??? To skandal i brak wychowania i kultury. Ale jakie samozadowolenie i pycha !A moze by tak troche pokory... Teraz jasno widac,ze wszystko co piszecie jest klamstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
opiekun41 Re: Konieczne ostre cięcie w Interwencji Kryzysow 14.03.10, 20:42 Kora, chyba przesadziłaś :)Pani pracowała w domu pomocy społecznej dla psychicznych i uwierz mi, że zajmowała się głównie rzeczami nie mającymi wiele wspólnego z interwencją, kryzysami itd. Nie będę pisać czym się zajmowała, bo chyba trudno byłoby uwierzyć, że dyrektor tym się zajmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kora Re: Konieczne ostre cięcie w Interwencji Kryzysow IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.10, 20:54 mowa trawa ! kolejne klamstwo ! Praca w domu dla psychicznie chorych to tylko kilka lat funkcji dyrektora.A kilkanascie lat to codzienna praca terapeutyczna z pacjentami i ich rodzinami i kierowanie zespolem terapeutow i opiekunow. O prawdziwej, ciezkiej pracy z pacjentami nie masz zielonego pojecia! Nie zabieraj glosu bo nie masz w tym zadnego doswiadczenia. To w OIK-u terapeuci ODSYLAJA klientow do innych instytucji i specjalistow po pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An Re: Konieczne ostre cięcie w Interwencji Kryzysow IP: *.centertel.pl 15.03.10, 00:42 Jest tu jakiś psycholog, by wytłumaczył koleżance jakie są podobieństwa a jakie różnice między interwencją kryzysową a pracą z osobami które są w trakcie psychozy lub po i ich rodzinami, oraz z osobami z upośledzeniem umysłowym? Mam przeczucie, że są, ale ja się nie znam. Możeby też koleżanka powsciągnęła nieco emocje i mocniej uruchomiła rozum, by się zastanowić kto i w jakich sytuacjach może być odesłany z oik, a kto i w jaki sposób otrzymuje tam pomoc.Znów mam tylko przeczucie - ale jednak - że tej wiedzy nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś