Dodaj do ulubionych

W I LO w Rabce strach się śmiać

IP: 109.243.30.* 07.04.10, 08:18
zgadzam się z komentarzem, wystarczyłaby pogadanka z uczniami, że trochę
przegięli, że jest coś takiego jak granica smaku etc.
Obserwuj wątek
    • Gość: ada Re: W I LO w Rabce strach się śmiać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 08:22
      niestety nie wystarczy
      • onlyjkm Re: W I LO w Rabce strach się śmiać 07.04.10, 09:53
        nie róbcie męczenników z debili!
        • sidian Re: W I LO w Rabce strach się śmiać 07.04.10, 12:22
          Pamietam ostra dyskusje na forum gazety o tych dwoch dziewczynach, ktore
          zamiescily swoje zdjecia w internecie. Pamietam, ze ostro sie za nimi
          wstawialem, ale tutaj nie widze zadnego usprawiedliwienia. To jest wlasnie ten
          moment, kiedy trzeba powiedziec stop i trzeba wbic do glowy mlodym ludziom, ze
          nauczycielom i dyrekcji nalezy sie szacunek taki sam, jak kazdemu innemu
          czlowiekowi. Kazdy by sie poczul urazony, nie tylko nauczyciel czy dyrektor.

Fakt, nie robcie z kretynow meczennikow.
          • hepowy Re: W I LO w Rabce strach się śmiać 07.04.10, 12:40
            sidian napisał:

> Pamietam ostra dyskusje na forum gazety o tych dwoch dziewczynach, ktore
            > zamiescily swoje zdjecia w internecie. Pamietam, ze ostro sie za nimi
            > wstawialem, ale tutaj nie widze zadnego usprawiedliwienia. To jest wlasnie ten
            > moment, kiedy trzeba powiedziec stop i trzeba wbic do glowy mlodym ludziom, ze
            > nauczycielom i dyrekcji nalezy sie szacunek taki sam, jak kazdemu innemu
            > czlowiekowi. Kazdy by sie poczul urazony, nie tylko nauczyciel czy dyrektor.

Szacunek nikomu nie należy się sam z siebie, ani z racji funkcji, którą pełni.
            Na szacunek trzeba sobie zasłużyć.
            • Gość: gościówa portalu Szacunek należy się każdemu, IP: 62.69.219.* 08.04.10, 11:26

od samego początku. Ale tylko od tej osoby zależy czy będzie szanowany czy
              straci szacunek.

Bo jak zyskać szacunek? Co trzeba dokładnie zrobić? Nie ma na to cudownej
              receptury. Dlatego trzeba szanować się na wzajem ale trzeba pamiętać, że
              szacunek jak i zaufanie bardzo łatwo jest stracić.
              • Gość: ja był uczeń Re: Szacunek należy się każdemu, IP: *.centertel.pl 08.04.10, 21:43
                młodzi ludzie są b. dobrymi i b. krytycznymi obserwatorami. skoro tak ocenili
                nauczycieli to pewnie tak ich (pewnie nie wszystkich) przez okres nauki
                widzieli. a to, że dostali nagany od dyrektora. no cóż sam się przyznał tą
                decyzją do tego że jest burakiem.
                • Gość: franka Re: Szacunek należy się każdemu, IP: *.w86-219.abo.wanadoo.fr 09.04.10, 14:13
                  jaka obraza i ponizanie -jesli cialo pedagogiczne byloby
                  intelinentne i z poczuciem humoru to ta fajna zabawa zakonczona
                  bylaby wesolo- swoje plony zabraliby do domow i zjedli milo
                  wspominajac spedzony czas -ale wszyscy pewnie mieli zatwardzenie i
                  to z tego powodu -nastepnym razem proponuje lewatywy bedzie jeszcze
                  smieszniej i wiecej obrazy -gratulacje mlodzi ludzie
                  • Gość: mockturtle Dyrektor nie zasługuje na szacunek IP: *.croy.cable.virginmedia.com 09.04.10, 21:29
                    Prawdę mówiąc osoba tak małostkowa w ogóle nie zasługuje na to, by mieć
                    przywilej wykonywania zaszczytnego zawodu nauczyciela.
                    • Gość: mockturtle A jak zasłużyć na szacunek? IP: *.croy.cable.virginmedia.com 09.04.10, 21:31
                      Na przykład nie nazywając uczniów "debilami". Przecież w post-
                      peerelowskiej szkole słowo "debil" to typowy sposób określenia poziomu
                      kompetencji uczniów, stosowany przez wielu nauczycieli. Grono
                      pedagogiczne powinno naprawdę się zastanowić, skąd słowo "debil" w
                      programie - z którego z nauczycieli to kalka?
                      • Gość: mockturtle Jak miał na imię Napoleon? IP: *.croy.cable.virginmedia.com 09.04.10, 21:34
                        Właściwie to fakt: tylko kompletny debil odpowie, że Bonnaparte -
          • morane Re: W I LO w Rabce strach się śmiać 07.04.10, 12:56
            > nauczycielom i dyrekcji nalezy sie szacunek

Należy się ? Ja zawsze uważałem, że na szacunek trzeba sobie zapracować. Maturę
            robiłem całe lata temu, ale pamiętam, że na "szopce" czy jak tu piszą "części
            artystycznej" robiliśmy sobie żarty z powiedzonek nauczycieli i nikt nagany nie
            dostał. Wręcz przeciwnie, nauczyciele się sami z tego śmieli.

"Pytania będą proste jak dla debili" - ciekawe czy to zdanko nie padało często
            przed klasówkami. Ja stawiam że tak.

Treść takiego przedstawienia jest przeważnie karykaturą stosunków panujących w
            szkole, a nauczyciele wykazali brak klasy - w końcu to był kabaret. Może nie był
            zbyt gustowny, nie wiem, nie widziałem, ale jeśli ktoś się czuje urażony
            wręczeniem buraka, to na mój gust do bycia burakiem się poczuwa. I jak tu do
            kogoś takiego mieć szacunek ? Należy mu się ?
            • Gość: franka Re: W I LO w Rabce strach się śmiać IP: *.w86-219.abo.wanadoo.fr 09.04.10, 14:23
              biedna polska inteligencja -nikt ich nie obraza to tylko mlodziez i
              z poczuciem humoru- to cialo jeszcze nic nie zrozumialo -moze
              nastepna mloda generacja bedzie umiala sie smiac --
          • everettdasherbreed Re: W I LO w Rabce strach się śmiać 07.04.10, 13:01
            Czym innym jest chamstwo a czym innym jest satyryczna krytyczna wypowiedź.
            Gwoli ścisłości, Janusza Palikota szykanowano w liceum za mówienie niewygodnych
            praw, konkretnie o Katyniu.
            Obecne stanowisko Rosji jest mniej więcej zgodne z ówczesnymi wypowiedziami
            Janusza Palikota.
      • Gość: Nikt Re: W I LO w Rabce strach się śmiać IP: *.dip.t-dialin.net 08.04.10, 11:03
        Dyrektor "Romera" Marek Świder: - Ponad 200 osób na sali, wszyscy wystrojeni,
        polonez ćwiczony od pół roku, ta cała oprawa wymaga chyba kultury. To nie
        miejsce na szopkę czy kabaret.
      • Gość: jkm Re: W I LO w Rabce strach się śmiać IP: *.prz.rzeszow.pl 09.04.10, 14:01
        Cóż - poziom poczucia humoru "uczniów" - typowy dla gówniarzy z blokowiska. Dyrekcja postąpiła dość łagodnie - czas w polskich szkołach zacząć z powrotem ustawiać sprawy na nogach a nie jak przez ostatnie kilkanaście lat - na łbach.
        • 1410_tenrok moralistom chce zadać pytanie: 09.04.10, 15:25
          jak wygląda na lekcjach w tej szkole?

Bo jeżeli tzw. nauczyciele zachowują sie jak buraki, debile lub hołota - to nie
          mają prawa karać młodych ludzi za to, że im w trakcie bali odpłacili pieknym za
          nadobne.

Na szacunek należy zasłużyć. Widzi mi sie, że w tej szkole nauczyciele wyraźnie
          mają kłopoty ze sobą.
        • Gość: 5491 Re: W I LO w Rabce strach się śmiać IP: *.opera-mini.net 13.06.10, 06:17
          Na łbach ale jakich lub czyich-a może przywrócić kary cielesne jako dżewiej bywało do bicia piórnikiem lub linijkami to może byw ten sposó b wymusić szacunek i poważanie wśróduczniów
          • angrusz1 Bezkarność 14.06.10, 09:36
            do 5491 : masz rację , ja też jestem za przywróceniem tzw łap .
            To skuteczna, sprawiedliwa, dolegliwa dla każdego i ... tania kara dla chuliganów .

No cóż " lyberałowie " lewki i tzw postępaki uznali to za agresję .
            No i agresja się rozpleniła w szkole .
    • Gość: Gość Re: W I LO w Rabce strach się śmiać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 08:30
      Pokolenie "Róbta co chceta"... Żenada.
      • Gość: dsasdf Re: W I LO w Rabce strach się śmiać IP: *.c4g.pl 07.04.10, 11:26
        No patrz panie, a jeszcze nie tak dawno mowili, ze pokolenie JP2 hehe
        • Gość: miko Kto mówił ten mówił IP: *.jf.intel.com 07.04.10, 12:21
          Czyli durni proTuskowi dziennikarze, którzy nie odróżniają ignorancji od arogancji.
          • Gość: zz Re: Kto mówił ten mówił IP: *.acn.waw.pl 09.04.10, 20:35
            i zawsze sie znadzie kretyn, ktory wszystko sprowadzi do Tuskowania,
            PO-grubiania liter w wyrazach, albo PIS-iania.
    • Gość: Motłoch Re: W I LO w Rabce strach się śmiać IP: *.multimo.pl 07.04.10, 08:31
      Często jest tak, że nauczyciele traktują uczniów jak śmieci, tudzież jak zło
      konieczne. A przecież, my - uczniowie jesteśmy ich klientami. Przychodzimy po
      wiedzę, a nie przesladowanie czy znęcanie się. Ja sam znam nauczycielkę, która
      jak ma okres to mści się na uczniach, znam też nauczycielkę, która nienawidzi
      dziewczyn, nauczyciela, który faworyzuje dziewczyny i tak dalej...

Ogólnie zmierzam do tego, że większości nauczycieli brak dystansu do siebie,
      uważają się za nie wiadomo kogo, za "elyte", a tak naprawdę w każdej klasie
      zdarza się uczeń, który prześciga, któregoś z nauczycieli wiedzą, i to jest
      smutne, że 16 latek ma większą wiedzę z geografii, niż pan uczacy tego przedmiotu...
      • Gość: klops Re: W I LO w Rabce strach się śmiać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 09:06
        Znasz chyba bardziej cywilizowane sposoby wyrażenia tego o czym piszesz? Co
        napisałbyś gdyby w/w nauczyciel publicznie przepytał cię i zrobił z ciebie (tu
        cytat) "debila"?
        • hepowy Re: W I LO w Rabce strach się śmiać 07.04.10, 12:43
          Gość portalu: klops napisał(a):

> Znasz chyba bardziej cywilizowane sposoby wyrażenia tego o czym piszesz? Co
          > napisałbyś gdyby w/w nauczyciel publicznie przepytał cię i zrobił z ciebie (tu
          > cytat) "debila"?

A nie zdarzają się takie sytuacje?
      • Gość: bubu Re: W I LO w Rabce strach się śmiać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.10, 10:37
        Dlatego idź do prywatnej szkoły;) I nauczyciele są tam z najwyższymi
        kwalifikacjami i mają inne podejście do ucznia... Są że tak powiem,
        bardziej oświeceni niż ich budżetowi pobratymcy, bo wiedzą że są
        wynagradzani za swoją prace a nie za sam fakt chodzenia do szkoły(co
        odbierają jako kare)...

Pozdrawiam
        Uczeń prywatnego liceum
        • Gość: tor22 Re: W I LO w Rabce strach się śmiać IP: *.mostostal.waw.pl 08.04.10, 11:52
          ale przyszpanowałeś och ach
          a teraz UPRze wcale nie u mnie też nauczyciele byli w porządku a było to
          publiczne liceum i uczyli w większości bo lubili

a co do hmm chodzenia za kare i bycia klientem no tak tylko wiecie trzeba język
          dostosować do potencjalnych klientów, czytaj z debilem trzeba rozmawiać tak żeby
          zrozumiał. Większość uczniów przychodzi do szkoły "za kare"/nie mówię że ja
          lubiłem przedmioty wszystkie, ale na tych przedmiotach co nie uważałem za bardzo
          starałem się nie przeszkadzać/. U nas nauczyciele byli w porządku, ale my tez
          nie próbowaliśmy im zakładać kosza na śmieci na głowy, czy porównywać ich z
          burakami czy głową pustą. W życiu zawsze się nauczyłem, że to jest sprzężenie
          zwrotne jak ty będziesz kulturalny to przynajmniej Ci powiedzą nie a jak nie
          będziesz to powiedzą wypier***
          a co do najwyższych kwalifikacji to nie uwierzę/nie neguje tego w ogóle, ale na
          pewno są czarne owce :)
          • hepowy Re: W I LO w Rabce strach się śmiać 08.04.10, 12:19
            Gość portalu: tor22 napisał(a):

> ale przyszpanowałeś och ach
            > a teraz UPRze wcale nie u mnie też nauczyciele byli w porządku a było to
            > publiczne liceum i uczyli w większości bo lubili
            >
            > a co do hmm chodzenia za kare i bycia klientem no tak tylko wiecie trzeba język
            > dostosować do potencjalnych klientów, czytaj z debilem trzeba rozmawiać tak żeb
            > y
            > zrozumiał. Większość uczniów przychodzi do szkoły "za kare"/nie mówię że ja
            > lubiłem przedmioty wszystkie, ale na tych przedmiotach co nie uważałem za bardz
            > o
            > starałem się nie przeszkadzać/. U nas nauczyciele byli w porządku, ale my tez
            > nie próbowaliśmy im zakładać kosza na śmieci na głowy, czy porównywać ich z
            > burakami czy głową pustą. W życiu zawsze się nauczyłem, że to jest sprzężenie
            > zwrotne jak ty będziesz kulturalny to przynajmniej Ci powiedzą nie a jak nie
            > będziesz to powiedzą wypier***
            > a co do najwyższych kwalifikacji to nie uwierzę/nie neguje tego w ogóle, ale na
            > pewno są czarne owce :)

Nie wystawiasz, tym komentarzem, najlepszego świadectwa swoim nauczycielom.
    • Gość: klops W I LO w Rabce strach się śmiać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 09:02

A może po prostu przedstawienie świadczy o poziomie uczniów? Mogli przecież
      wymyślić coś bardziej twórczego?
      • Gość: inka-były belfer Re: W I LO w Rabce strach się śmiać IP: 109.243.37.* 08.04.10, 09:48
        to przedstawienie świadczy tylko i wyłacznie o poziomie nauczycieli tam pracujących,niestety w wychowaniu i nauczaniu jest prosta zalezność-co zasiejesz to zbierasz,
        • bluehare Re: W I LO w Rabce strach się śmiać 08.04.10, 10:23
          a może przedstawienie świadczy o rodzicach dzieci, które ten spektakl wymyśliły?
          zawsze myślałam, że to na rodzicach leży główny obowiązek wychowywania swoich
          pociech
          • filmark1 Re: W I LO w Rabce strach się śmiać 08.04.10, 11:35
            Nic dodać, nic ująć.To rodzice są odpowiedzialni za wychowanie swoich
            dzieci.Szkoła ma ich w tym wspomagać. Na tym forum są tylko 3 merytoryczne
            posty, na resztę po prostu szkoda czasu.
            • Gość: aja Re: W I LO w Rabce strach się śmiać IP: *.centertel.pl 08.04.10, 21:53
              a tak naprawdę to czego może nauczyć taka wiejska szkoła
            • koxiarz Re: W I LO w Rabce strach się śmiać 09.04.10, 13:44
              filmark1 napisał:

> Nic dodać, nic ująć.To rodzice są odpowiedzialni za wychowanie
              swoich
              > dzieci.Szkoła ma ich w tym wspomagać. Na tym forum są tylko 3
              merytoryczne
              > posty, na resztę po prostu szkoda czasu.

Twój post jest właśnie takim bezuzytecznym komentarzem.

Czy nie dostrzegasz, że:
              - to było przedstawienie i nawet jesli słabe to uczniowie mieli
              pełne prawo do pokazania tego czego chcą
              - czy polonistka nie umiejaca pomnożyć 3 razy 3 została ośmieszona,
              czy tez sama się osmieszyła?
              - czy uważasz, że żaden nauczyciel nigdy nie użył słowa "debil" w
              kontaktah z uczniami? Więc co ich tak bulwersuje?
              - czy nagroda w postaci buraka, zieniaków, selera to jest coś
              obraźliwego?

Według mnie uczniowie nie zrobili nic niestosownego, co najwyżej nie
              bardzo nadają się do wystepów na scenie. Dyrektor szkoły natomiast
              zchował sie właśnie jak debil, gdyż naganami dla uczniów tylko
              spotęgował wydźwięk tego "przedstawienia".

PS. Tylko ludzie ograniczeni nie potrafia na chwilę nabrac do siebie
              dystansu i może zaśmiac się ze swoich wad/niedociągnięć. D
    • Gość: tola W I LO w Rabce strach się śmiać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.10, 09:19
      A z czego tu się śmiać Pani Olgo? Poziom uczniów żenujący, budzi
      niesmak na odległość, a co dopiero "z bliska". Niestety, kulturę
      osobistą wynosi się z domu. Szkoła nie może pobłażać. Kłopot w tym,
      dlaczego uczniowie zdobyli się na taką demonstrację? Czy dlatego, że
      biedny nauczyciel to dla nich "burak", po prostu "śmieć", co
      zademonstrowali, czy też była to głupia reakcja na jakieś
      patologiczne zjawisko, które ma miejsce w szkole i po stronie
      nauczycieli. Wtedy i krytyka byłaby słuszna, ale forma
      niedopuszczalna. Naprawdę nie ma się z czego śmiać.
      Obserwatorem i współoceniającym na maturze jest nauczyciel z innej
      szkoły. Czyżby też według rodziców był w "mafii" niszczącej kochaną
      latorośl?
      • Gość: Gość Re: W I LO w Rabce strach się śmiać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 10:05
        No ja nie wiem. Jest jakiś nauczyciel któremu nie zdarzyło się obrazić ucznia?
        Zresztą nauczyciele powinni mieć trochę więcej dystansu do siebie. JA tam w tym
        przedstawieniu widzę tylko parodie zwykłego odpytywania na lekcji. "Pytania będą
        proste jak dla debili"- myślicie, że nauczyciel by tak na lekcji nie powiedział?
        Tylko mu tego nikt za złe nie będzie miał. Po prostu uznamy to za mały żart.
      • Gość: Sulik Re: W I LO w Rabce strach się śmiać IP: *.aspel.com.pl 07.04.10, 10:20
        Jak to z czego się śmiać ? z poziomu nauczycieli :)

> Jak miał na imię Napoleon? Bonaparte - odpowiadali nauczyciele.

A przecież każde dziecko wie, że Napoleon to imię

>"Czy trzy razy trzy jest: sześć czy są sześć?". Jest sześć - wypaliła polonistka.

Przecież chyba każdy wie, że trzy razy trzy jest dziewięć, a nie sześć :)

Rozbawiły mnie te dzieciaki :) i widać nagana należała by się gronu pedagogicznemu za złe odpowiedzi ;P
      • tommydaho Re: W I LO w Rabce strach się śmiać 09.04.10, 21:57
        Tola to moja żona, Tola kojarzy mi się z otwartym umysłem, z inteligentnymi,
        trafnymi ripostami. Niestety, nie z takim żenująco prostackim poziomem. No,
        faktycznie, ubranym w całkiem zgrabne słówka...
    • Gość: ant W I LO w Rabce strach się śmiać IP: *.autocom.pl 07.04.10, 09:56
      co to jest wogóle ?
      nie ma tak ,koniec imprezy
      hahahaha

• Gość: Zenon Lekcja życia IP: *.chello.pl 07.04.10, 10:29
      "Że w życiu trzeba być potulnym i lepiej nie narażać się władzy, która nie ma
      poczucia humoru" - pisze o lekcji życia Pan tata.

I tak właśnie jest! Im szybciej uczniowie to zrozumieją, tym mniej stresów i
      konfliktów czeka ich w późniejszej pracy zawodowej. Fikać to sobie można
      dopiero, gdy ma się mocne plecy lub realną władzę.
      • Gość: zz Re: Lekcja życia IP: *.acn.waw.pl 09.04.10, 20:41
        jak sie zostanie poslem, co nie? wez, potem mamy taki kraj debili.
    • guru133 Jakie reformy, tacy absolwenci. Żenada:( 07.04.10, 12:41
      .
      • Gość: gość Jacy nauczyciele, tacy uczniowie. IP: *.chello.pl 07.04.10, 15:02
        Jacy nauczyciele, tacy uczniowie. Za udzielanie takich odpowiedzi ci
        nauczyciele nie powinni się obrażać, że ktoś ich nazywa debilami i
        burakami, tylko wrócić do szkoły ale jako uczniowie. Dyrektor i
        kurator powinni wycignąć nauczkę i się zastanpowic czy chcą takich
        nauczycieli, bo czego mogą nauczyć: że 3 x 3=6, albo że Bonaparte
        jest imieniem? Ludzie wypisujcie dzieci z tej szkoły!
    • everettdasherbreed A jaki to był burak? Czerwony, cukrowy czy też 07.04.10, 12:59
      pastewny?
      Bo każda z tych odmian mogła mieć inną wymowę.
    • Gość: WKMP Olga Szpunar!! IP: 83.142.184.* 07.04.10, 14:07
      i wszystko jasne....

• Gość: gaga Re: Olga Szpunar!! IP: *.ip.netia.com.pl 16.08.11, 08:09
        Pani "Olga Szpunar" nie rzetelna osoba, nazywająca się redaktorem. Nie jest sztuką napisać cokolwiek. Sztuką jest napisać coś co wpłynie na poprawę obecnego stanu rzeczy. Artykuły tej Pani to nie do końca sprawdzone fakty, ale kończą się jej nienaganną opinią i etycznym, moralnym komentarzem. Pytanie do Pani za 10 punktów:
        czy po jakimś czasie sprawdza Pani swoje spektakularne artykuły w terenie? Co się zmieniło,
        jeśli tak to w którą stronę? Wydaje mi się, że nie. Nie ma Pani na to czasu bo trzeba gonić za następnymi sensacjami. Tak naprawdę goni już Pani za nie wiadomo czym, a sens Pani zawodu dawno Pani zgubiła w tej gonitwie.
    • Gość: janko_m Za buraka i kapustę nauczyciele poczuli się obr... IP: 217.98.13.* 07.04.10, 14:16
      dziennikarzowi piórotechnikowi proponuję zadumę nad tym, kto tak
      naprawdę wychował tych uczniów i jaki jest stosunek ich domów
      rodzinnych do szkoły i nauczycieli.
    • Gość: eMJay Re: W I LO w Rabce strach się śmiać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.10, 15:03
      Tak się składa, że kończyłem "Romera" w bodajże 1997 roku ;-)
      - ciężko się nie zgodzić że Sz.P. Marek Świder nie jest "burakiem" - wystarczy wspomnieć jego chamskie komentarze i zachowanie na lekcjach.
      Co do fachowości prowadzonych przez niego zajęć z PO - np. wykonywanie demonstracji masażu serca na uczniu (z pełną siłą) - ciekawe w jakim świetle stawia to jego "fachowość" jako ratownika GOPR...
      To, że ten człowiek został dyrektorem szanowanego (dawniej) liceum jest totalną porażką rabczańskiego szkolnictwa.
      Inną sprawą jest kultura, a raczej jej brak, przygotowujących i prowadzących "szopkę" na studniówce - również brak dobrego smaku.
      Młodzież i "prawie dorośli" (wiekiem, nie intelektem) powinni więcej energii poświęcić na naukę a nie na dyrdymały.
      • Gość: xxx Re: W I LO w Rabce strach się śmiać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 16:00
        Wg autorów artykułu uczniom wszystko wolno; zaprosić gości na studniówkę (bo w
        tej roli pojawiają się tam nauczyciele), po czym obrazić, wyśmiać - i jest OK.
        To nie był kabaret, w którym wypomina się "powiedzonka" nauczycieli. To było
        chamskie obrażenie zaproszonych przez siebie gości.
        • Gość: vvv a to możne być studniówka bez belfrów??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.10, 17:41
          a może jak się już przychodzi na imprezę "na sępa" to warto zachowć
          trochę więcej zimnej krwi i zastnowić się później dlaczego pada
          słowo debil?
          • bluehare Re: a to możne być studniówka bez belfrów??? 08.04.10, 10:28
            patrząc na poziom uczniów to słowo debila pada zapewne dla szpanu przed
            kumplami... nie doszukiwałabym się tutaj głębszego znaczenia
          • Gość: babajaga ho-ho.. IP: *.master.pl 09.04.10, 21:03
            ciekawa jestem, jakby sie poczuli maturzyści, gdyby nauczyciele ich
            w takim dniu zignorowali ..
            a tak nota bene- żaden nauczyciel nie traktyuje tego inaczej, niż
            swoj obowiązek wobec uczniów. i jest GOŚCIEM, bo został zaproszony.
            prywatnych gosci w domu tez tak należy traktować?
          • Gość: namor Re: a to możne być studniówka bez belfrów??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 17:13
        • Gość: a Re: W I LO w Rabce strach się śmiać IP: *.centertel.pl 08.04.10, 22:02
          a
      • Gość: dystans w kwestii wyboru dyrektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 17:18
        - skoro ten pan jest dyrektorem, to był najlepszym kandydatem. Gdyby był lepszy,
        toby wygrał. A że jest nie najlepszy wg rozmówców, to... - tu sobie proszę
        samemu dopisać.
      • Gość: tor22 Re: W I LO w Rabce strach się śmiać IP: *.mostostal.waw.pl 08.04.10, 11:59
        a Ty zawsze byłeś grzeczny i nie przeszkadzałeś na lekcji itp itd ...
        a co do masażu serca obiekt żyje tzn dobrze :) a na serio spytaj się jakiegoś
        BHP-owca wyjadacza na przestrzeni lat się zmieniają zalecenia ile czego i kiedy
        i czy można na zdrowym czy nie można
    • Gość: redaktorek to rodzice wychowuja dzieci panie redaktorze IP: *.mynet.com.pl 07.04.10, 18:10
      Panie redaktorze, szkola dzieci nie wychowa - w tym wieku juz za pozno. Widac prostych faktow pan nie rozumie, pewnie jeszcze 2 lata temu pisal pan mature, stad rozwydrzona mlodziez jest panu bliska.
    • Gość: beka Za buraka i kapustę nauczyciele poczuli się obr... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.10, 18:14
      Bronicie tak uczniów i ich praw do poczucia humoru. Ciekawe, jakbyście
      zareagowali, gdyby nauczyciele publicznie powiedzieli do uczniów słowa o
      debilach. Pewnie bronilibyście ich prawa do swobodnej wypowiedzi. A co z
      prawem do godności.? Młodość ma swoje prawa, ale są granice przyzwoitości i
      niestety uczniowie je naciągęli
    • Gość: barnaba Re: W I LO w Rabce strach się śmiać IP: *.lodz.msk.pl 07.04.10, 20:02
      Żałosne.
      Lata temu na mojej studniówce nauczyciele rechotali z kawałów kabaretu jeszcze
      głośniej niż uczniowie. A żarty dotyczyły ich powiedzonek, makijażu, a nawet
      wyglądu. I na pewno nie były najwyższych lotów.
      Aha, dyrektor dostał główkę kapusty. Wszyscy wiedzieli (on też!), że chodziło o
      kapuścianego głąba. Pomysł podobno wspominał jeszcze kilka lat później. I zawsze
      z uśmiechem.
    • Gość: Roman Znakomita reklama przed zbliżającą się rekrutacją. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 20:27
      W takim razie zapraszamy wszystkich przyszłych pierwszoklasistów do II LO w
      Rabce.
    • Gość: jazon Większość nauczycieli to nieudacznicy i frustraci IP: *.chello.pl 07.04.10, 21:17
      Grono zdurniałych belfrów na sznureczku lokalnego proboszcza, którym
      wydaje się, że są nie wiadomo kim. A nuda taka bije od belfrów, że
      aż można się zachłysnąć. Ciekawiej z chłopem rozmawiać niż z nimi.
    • Gość: gość1 Za buraka i kapustę nauczyciele poczuli się obr... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 21:49
      "Gronu pedagogicznemu z Liceum im. Romera proponujemy zadumę nad
      tym, jak wychowywali uczniów, których zachowaniem są teraz tak
      oburzeni."

A rodzicom p. redaktor nie proponuje zadumy? To bardzo wygodne całą
      odpowiedzialność za wychowanie zrzucić na szkołę.

• Gość: monia Za buraka i kapustę nauczyciele poczuli się obr... IP: *.ghnet.pl 07.04.10, 22:55
      To co uczniowie zrobili nie było kulturalne, ale pokazuje prawde... niestety
      część nauczycieli nie szanuje uczniów, posiada małe kompetencje, po kilku
      latach pracy brak im motywacji...wiem, wiem....chodzi o pieniądze, ale nawet
      gdyby zarabiali po 10 tys zl miesięcznie to i tak by lepiej nie pracowali, bo
      w instytucjach publicznych już tak jest...i z ludzmi już tak jest, że jeśli
      nie muszą to nie robią...
      • Gość: kotka Re: Za buraka i kapustę nauczyciele poczuli się o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.10, 00:45
        kto nie umie odpowiedzieć na pytanie "po stawie pływa, kaczka się
        nazywa, co to jest?" zasługuje na nagrodę z buraka.
        Pamiętam, jak na jakimś ze studenckich obozów naukowych zadaliśmy
        podobne pytania naszej kadrze, na koniec imprezy - i jak wszyscy się
        śmialiśmy i z pytań i z odpowiedzi. Nie trzeba było dawać buraków.
    • Gość: Fakir Za buraka i kapustę nauczyciele poczuli się obr... IP: 195.117.8.* 08.04.10, 10:14
      Obiektywni-to Dyrektor i nauczyciele powinni zweryfikować swoje postępowanie
      wobec uczniów,metod jakie stosują-to nie dawne czasy
      że siedziało się cicho i prało się mózgi uczniów(pełnoletnim też) opamiętajcie
      się "pedagodzy" proponuję szkolenia na zachodzie-zobaczycie jak tam prowadzi
      się lekcję.Apeluję do was!zreformujcie w końcu swoje myślenie,nastawienie do
      świata i ludzi których uczycie-Widzę potrzebę zreformowania szkół
      średnich.Zlikwidować oceny,
      wprowadzić testy kodowane na koniec semestru -skończy się
      kumoterstwo,znajomości.Wszystkim uczniom maturzystom (szczególnie tym
      odważnym)z I LO Romera życzę powodzenia i dalszej walki o "SWOJE ZDANIE"
      • Gość: zachodnia lekcja Re: Za buraka i kapustę nauczyciele poczuli się o IP: *.chello.pl 08.04.10, 11:19

A to prowadzi się lekcje na zachodzie ?

Przecież cała reforma nastawiona była na "nowinki" zachodu.

• Gość: Fakir Re: Za buraka i kapustę nauczyciele poczuli się o IP: 195.117.8.* 09.04.10, 17:47
          Nie, nie uczą się na zachodzie TYLKO na WSZCHODZIE a jak się już uczą to kują na
          pamięć bo nauczyć -rozmawiając,dyskutując ton wielki problem w LO
    • Gość: edir23 Za buraka i kapustę nauczyciele poczuli się obr... IP: *.ericpol.com 08.04.10, 10:28
      wreszcie ktoś ruszył zadufany światek nauczycielski który się panoszy jak
      święta krowa...
      fajnie że uczniowie odwrócili role w przedstawieniu - uczniowie gratulacje
      odwagi! trzymam z wami!
      • Gość: ja! Re: Za buraka i kapustę nauczyciele poczuli się o IP: 81.219.123.* 03.07.10, 23:55
        to teraz dowcip..............idzie młoda nauczycielka,niesie pomoce,papiery
        .......a obok koleżanka ,po fachu,ta młoda wzdycha..............ale pani to już
        dobrze,pani ma to wszystko w głowie,a tamta odpowiada ,a Ja kochana mam już to
        wszystko w d.................
    • Gość: gościówa portalu I nauczyciele wszystkiemu winni... IP: 62.69.219.* 08.04.10, 11:21
      bo tak wychowali sobie uczniów więc uczniowie mieli prawo do odwetu. Tyle
      zrozumiałam z tego artykułu.

Znowu wychowanie bezstresowe w wykonaniu rodziców? Bo szkoła ma uczyć a nie
      wychowywać - od tego są rodzice. Gówniarze sobie na za dużo pozwalają ale wina
      i tak spadnie na szkołę. Uważają się za takich dorosłych [uczniowie] ale
      zachowują jak dzieci, najpierw robią teraz myślą, co z maturą.
      • hepowy Re: I nauczyciele wszystkiemu winni... 08.04.10, 11:45
        Gość portalu: gościówa portalu napisał(a):

> bo tak wychowali sobie uczniów więc uczniowie mieli prawo do odwetu. Tyle
        > zrozumiałam z tego artykułu.
        >
        > Znowu wychowanie bezstresowe w wykonaniu rodziców? Bo szkoła ma uczyć a nie
        > wychowywać - od tego są rodzice. Gówniarze sobie na za dużo pozwalają ale wina
        > i tak spadnie na szkołę. Uważają się za takich dorosłych [uczniowie] ale
        > zachowują jak dzieci, najpierw robią teraz myślą, co z maturą.

Wiec pokazali czego się od tych nauczycieli nauczyli. To raczej nie z domu
        wynieśli zdanie: "Pytania będą proste jak dla debili."
      • Gość: aja Re: I nauczyciele wszystkiemu winni... IP: *.centertel.pl 08.04.10, 22:14
        no głąbie tobie to się dopiero należy burak za taki tekst.
    • Gość: Max Za buraka i kapustę nauczyciele poczuli się obr... IP: 109.243.218.* 08.04.10, 12:30
      Jak widać nauczyciele , jakich niestety wielu - kiepscy i bezkrytyczni ,
      pławiący się w samozadowoleniu i pragnący uczniów wirtualnych, bo tylko tacy
      miernotom nie sprawiają kłopotów. Brać pieniądze za nic, mieć dużo urlopu... i
      mnóstwo "bonusów" z kieszeni rodziców... Czy dyrektor odstaje od tego
      standardu? Czy zadał sobie pytanie co właściwie się stało i DLACZEGO? Cóż,
      wygląda na to że należy to tej samej grupy, a zapewne nawet ją uformował "po
      swojemu" - jak to dyrektor. Władze samorządowe i kurator powinni się przyjrzeć
      bardzo uważnie właśnie JEMU! Aż ręka swędzi , żeby zmniejszyć wydatki na
      szkolnictwo... Na TAKIE "SZKOŁY"...
    • Gość: nauczyciel Za buraka i kapustę nauczyciele poczuli się obr... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.04.10, 13:52
      Uczniowie przesadzili, dyrektor przesadził, teraz przesadzają rodzice uczniów
      i dziennikarze. Nagana nie skutkuje niczym. Nad samą sprawą należy przejść do
      porządku dziennego i mieć dystans do przedstawienia (wyjąwszy słowo "debile")
      i nagany. Ja bym się śmiał, gdyby mnie coś takiego spotkało. Nauczycielom i
      dyrektorowi zabrakło poczucia humoru i dystansu. Tego samego dystansu brakuje
      rodzicom i dziennikarzom do nagany.
      • Gość: bob U Szpunarowej po staremu IP: *.ghnet.pl 08.04.10, 14:50
        Całemu złu świata winni polscy belfrzy.
        • Gość: aja Re: U Szpunarowej po staremu IP: *.centertel.pl 08.04.10, 22:17
          a nie?
      • Gość: franka Re: Za buraka i kapustę nauczyciele poczuli się o IP: *.w86-219.abo.wanadoo.fr 09.04.10, 14:28
        z igly widly -nagany za co i cieszyc sie bo mogloby byc gorzej-
        obrocic wszystko w zarty -tolerancyjna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka