Dodaj do ulubionych

Na nowohuckim zalewie powstanie oryginalna rest...

IP: *.chello.pl 07.04.10, 08:35
przepraszam, ale już pierwsze słowa są nieprawdą. Zalew nie jest
"bieńczycki",tylko nowohucki. Bieńczyce leża jakieś 2 km od zalewu.
Obserwuj wątek
    • Gość: ntz Na nowohuckim zalewie powstanie oryginalna rest... IP: *.n4u.abpl.pl 07.04.10, 08:44
      na cholerę rozbierać boisko?!
    • Gość: benevolo "drugie" słowa, tez nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.10, 08:56
      nie są prawdą. Autor pisze: "Powstał w latach 50. XX wieku na prośbę
      pracowników kombinatu jako część tzw. pasu zieleni chroniącego dzielnice
      mieszkalne przed zanieczyszczeniami przemysłowymi."
      Pracownicy kombinatu nie musieli prosic o utworzenie PASA zieleni ochronnej,
      bowiem takie obowiązywały (juz wtedy) zasady projektowania urbanistycznego.
      Byc może dzisiaj ów pomysł wydałby się wielu deweloperom marnowaniem terenów.
      • Gość: Baton Re: "drugie" słowa, tez nie IP: *.chello.pl 07.04.10, 19:22
        a poza tym ten zbiornik powstał jako zbiornik na potrzeby kombinatu w razie pożaru
        • Gość: x "Baton" moze jakies dowody... IP: *.betanet.pl 08.04.10, 11:01
          na poparcie twojej glupiej tezy?
    • Gość: p buhahaha... IP: *.chello.pl 07.04.10, 09:47
      rewitalizacja buhahaha, kolejna inwestycja mieszkaniowa...., rozebrać zgniłą
      scenę - proszę bardzo, restauracja już jest z reguły zamknięta - otwarta na
      wesela i stypy, boisko - super miejsce na zabudowę wielorodzinną?, a mostek
      przez zalew to jakaś brednia,
      • Gość: dg Re: buhahaha... IP: *.betanet.pl 08.04.10, 10:58
        Jaki mostek?
      • Gość: dx Re: buhahaha... IP: *.betanet.pl 08.04.10, 11:04
        Gość portalu: p napisał(a):

> rewitalizacja buhahaha, kolejna inwestycja mieszkaniowa...., rozebrać zgniłą
        > scenę - proszę bardzo, restauracja już jest z reguły zamknięta - otwarta na
        > wesela i stypy, boisko - super miejsce na zabudowę wielorodzinną?, a mostek
        > przez zalew to jakaś brednia,

Jaki mostek przez zalew?? Co to za brednie? Ma byc pomost, w miejscu tego pomostu, gdzie wczesniej byly łódki.
    • Gość: ? Na nowohuckim zalewie powstanie oryginalna rest... IP: *.tktelekom.pl 07.04.10, 09:58
      tam zdaje się

są jakieś drzewa???

znowu kawał parku pod piłę dla swojego znajomego "restauratora"

a ten kawałek że będzie musiał biedny restaurator zapłacić
      za projektjswojej restauracji, jest fantastyczny :-)
    • Gość: derek a moze wreszcie cos zrobią z kombinatem: IP: 67.159.45.* 07.04.10, 11:52
      przy ostatnich opadach znowu wypuszczali czarny syfiasty pył

a restauracja juz tam jest - przecież tu chodzi na 100% o jakiś przekręt dla
      kolesi
      • Gość: amen Re: a moze wreszcie cos zrobią z kombinatem: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 12:05
        Nic nie zrobią. Mittal zawsze da w łapę więcej.
        • Gość: Groblin Re: a moze wreszcie podwodny hostel? IP: *.2.20.195.pp.com.pl 07.04.10, 13:19
          Czemu nie! Absurdalne pomysły w Krakowie to nadrzędny magistratu cel! Piłka
          nożna podwodna dla Gila i reszty.Na górze knajpka pod kombatantem!
    • Gość: Farmazon Na nowohuckim zalewie powstanie oryginalna rest... IP: *.89.98.103.static.crowley.pl 07.04.10, 13:52
      ekonomicznie taki pomysł nie ma żadnego uzasadnienia. Kiedy by się
      ta restauracja zwróciła? Pewnie chodzi o jakąś podmiankę terenu,
      ktoś wyczaił okazję i cichaczem z mydleniem oczu chce sobie odkroić.
      • gazeta_mi_placi Re: Na nowohuckim zalewie powstanie oryginalna re 07.04.10, 16:02
        Dokładnie.
        Amatorów na zjedzenie obiadu w Nowej Hucie raczej jest mało.
        • Gość: huciak Re: Na nowohuckim zalewie powstanie oryginalna re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 16:13
          mów za siebie, blacharo
          • gazeta_mi_placi Re: Na nowohuckim zalewie powstanie oryginalna re 08.04.10, 10:15
            Z dresiarzy nowohuckimi nie rozmawiam.
            Nie ten poziom.
            • Gość: . Re: Na nowohuckim zalewie powstanie oryginalna re IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.10, 18:38
              No właśnie nie ten poziom jesteś za głupia :)))
            • Gość: . Re: Na nowohuckim zalewie powstanie oryginalna re IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.10, 18:44
              nic dziwnego... twój poziom intelektualny mieści się pomiędzy amebą i
              pantofelkiem
    • Gość: jan Pomysł śmiechu wart... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.10, 20:07
      Po raz kolejny miasto chce za prywatne pieniądze zrobić coś, co jest
      w jego obowiązkach - parkingi, toalety, amfiteatr, boiska i jeszcze
      nie wiadomo co.
      Dając "koncesję" na restaurację. Cóż za język z minonej epoki.

Śmiechu warte są takie pomysły. Żaden restaurator nie włoży 7 mln zł
      żeby założyć restaurację!! To bardzo ryzykowny biznes, w centrum
      zamyka sie wiele knajp, nawet tych lepszych. Jakiż to biznes plan
      musiałby powstać żeby taka inwestycja sie zwróciła? W Nowej Hucie?
      ZIKIT rości sobie ma monopol na wszystko, nawet gdzie mają powstawać
      restauracje. Niech się ci specjaliści od spraw wszelkich zajmą
      remontami dróg, co im jak widać na Rondzie Katynia w ogóle nie
      wychodzi, a restauracje zostawią inicjatywie przedsiębiorców. Pusty
      śmiech.
    • Gość: <<<<<<<<<<<<< brednie pisane palcem na wodzie IP: *.ver.abpl.pl 07.04.10, 20:47
    • Gość: majka Na nowohuckim zalewie powstanie oryginalna rest... IP: *.chello.pl 07.04.10, 21:14
      A ja mysle ze to nie jest zly pomysl!jestesmy mlodym malzenstwem z
      dziecmi,mieszkamy w hucie ,15 min spacerkiem od zalewu,w lecie
      chodzimy tam na basen.Mysle, ze bylo by calkiem przyjemnie gdyby
      zrobili tam jakies fajne miejsce gdzie mozna by bylo posiedziec z
      dziecmi i ze znajomymi.Wydaje ze czasy gdy Huta miala kiepska opinie
      powoli mijaja.Mieszkamy tu od 3 lat, jestesmy wyksztalceni,mamy
      dobre prace i dobrze by bylo miec jakies przyjemne miejsce blisko
      domu,bo narazie tylko domy pogrzebowe i banki...
      • Gość: ryszard Re: Na nowohuckim zalewie powstanie oryginalna re IP: *.chello.pl 07.04.10, 21:36
        i ja tez tak myślę
      • gazeta_mi_placi Re: Na nowohuckim zalewie powstanie oryginalna re 07.04.10, 21:36
        Macie dobrą pracę,jesteście wykształceni i mieszkacie w Hucie?????
        • Gość: Be Re: Na nowohuckim zalewie powstanie oryginalna re IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.10, 23:00
          A co niby na Ruczaju lepiej? Zwłaszcza biorąc pod uwagę korki, brak przedszkoli, infrastruktury i przede wszystkim zieleni. Kwestią czasu jest to, że Ruczaj stanie się jednym wielkim slumsem i nie pomogą bloki za kratami.
          • gazeta_mi_placi Re: Na nowohuckim zalewie powstanie oryginalna re 08.04.10, 10:12
            Ruczaj pod względem mentalnym prawie druga Nowa Huta.
            Tu się zgadzam.
            • Gość: . Re: Na nowohuckim zalewie powstanie oryginalna re IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.10, 18:40
              wow ...dla twojego poziomu mentalnego jak widać nadaje się tylko pewna
              miejscowość wypoczynkowa pod Warszawą... niejakie Tworki.
        • Gość: antyblachara Re: Na nowohuckim zalewie powstanie oryginalna re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 23:02
          nie są utrzymankami, w odróżnieniu od ciebie
          • gazeta_mi_placi Re: Na nowohuckim zalewie powstanie oryginalna re 08.04.10, 10:14
            Nie jestem utrzymanką Kotku.
            Ale rozumiem rozgoryczenie...
            • Gość: . Re: Na nowohuckim zalewie powstanie oryginalna re IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.10, 18:42
              ....tylko utrzymankiem z kiepskim kochankiem
    • Gość: Antoniszczak Z żalem muszę poinformować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.10, 23:58
      Szanowną Panią, że się Pani myli. Grunty Krzesławic i Bieńczyc rozdzielało koryto Dłubni.
      Bieńczyce, gmina włączona do Krakowa 1. stycznia 1951 r. nr dzielnicy katastralnej LIV
      Krzesławice, gmina włączona do Krakowa 1. stycznia 1951 r., nr dzielnicy katastralnej LVIII
      Z tego, że jakieś OSIEDLE nazywa się Bieńczyce albo Wzgórza Krzesławickie nie wynika, że zbiornik nie leży na terenie dawnych Bieńczyc. Owszem - leży na terenie Bieńczyc. W całości.
      Dobranoc.
      Jeśli chce się Pani sprawdzić, to drobny zakładzik wchodzi w rachubę. Na powiedzmy 2-3 tys zł. No to jak?
      • emelem1 Potwierdzam, zalew jest na terenie Bieńczyc 08.04.10, 19:46
        www.dzielnica16.krakow.pl/bienczyce/images/stories/mapa.jpg
        • Gość: Antoniszczak No proszę? I dziś także? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.10, 13:43
          Nie tylko wg dawnych podziałów gmin? To miło. Tylko "ta z huty" gdzieś się nam
          zapodziała, razem ze swoimi mądrościami...
    • Gość: zgadnij Re: Na nowohuckim zalewie powstanie oryginalna re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 10:56
      a ja jestem jak najbardziej za. Huta sama w sobie jest piękna i
      genialna logistycznie, pasy zieleni których brakuje w slumsach typu
      Ruczaj. Komunikacja lepiej rozwinieta niż w tym zapyziałym Starym
      Miescie. Jedyne co mnie boli to brak zainteresowania tą dzielnicą (HUTA
      TO MIASTO!!!!)
    • Gość: tadian pod wezwaniem swiętego Kaczyńskiego IP: *.chello.pl 12.04.10, 21:01
      :0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka