Dodaj do ulubionych

Tishman wycofuje się z Krakowa

IP: *.net 28.02.04, 11:15
Mam nadzieję, że mimo to Nowe Miasto powstanie na czas!
Obserwuj wątek
    • Gość: rob Re: Tishman wycofuje się z Krakowa IP: 83.97.16.* 28.02.04, 11:31
      Wstyd panie lASOTA wstyd panie mAJCHROSKI a potem płaczecie że nikt nie chce w
      Krakowie inwestować! HAŃBA buraki
      • Gość: raf bo Kraków to dziura IP: 80.241.133.* 12.03.04, 08:08
        najtrafniej charakteryzuje Kraków ostatnie zdanie tekstu... Zaraz pewnie
        usłyszę: "Kraków ma swój klimat!" To prawda, ale ten klimat zamkniety jest w
        kilkunastu uliczkach na Starówce. A reszta - DZIUUURA do sześcianu
        • Gość: fritz I zostala wlasnie wypelniona najgorszym IP: *.adsl.solnet.ch 12.03.04, 13:41
          materialem budowlanym. Cele inwestorow niemieckich sa zasadniczo rozne i
          oznaczaja duze problemy w przyszlosci. Moze odpowiedzialni zostali po prostu
          skorumpowani? Niestety, wszystko na to wskazuje.
    • Gość: Nasz KRAKÓW WSTYD LASSOTA i HAŃBA MAJCHROWSKI IP: 83.97.16.* 28.02.04, 11:36
      • Gość: Dominik To nie jest wina Lassoty buraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.04, 14:29
        Gdyby on był prezydentem Tishman by już dawno wybudował Nowe Miasto.
        "Józek" umiał przyciągać inwestorów do Krakowa, niestety obecny krakowski
        satrapa nie umie.
        • Gość: tiszmanszpejer Gołaś, Gołaś... IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 28.02.04, 15:26
          ... i pierwsze dwa lata jego rządów bizantyjskich.

To był kluczowy moment. Gdyby wtedy, na początku kadencji Gołasia, gdy AWS
          rządził w Krakowie i w ministerstwach (rząd Buzka) wszystko zostało załatwione
          pozytywnie (a MOŻNA było), to byśmy mieli Nowe Miasto od 2001 roku, gotowe. Ale
          AWSy i Gołaś mieli inne priorytety. Prowadzili wojnę podjazdową z Tishmanem.

Tyle dobrego, że ECE zostaje.

Jak ktoś szuka rzeczywiście winnych wycofania TSP, to: Gołaś i poprzednia
          kadencja Rady Miasta, niereastyczne moim zdaniem zapędy Lassoty i propaganda
          sukcesu (ściągnął Tishmana, owszem, ale... na nie swój teren, tylko PKP!) oraz
          indolencja ministerialna.

A jak się czegoś nie zrobi od razu i dobrze, to potem przychodzi taki Marek Pol,
          płacz i zgrzytanie zębów. Skumbrie w tomacie, pstrąg.
        • Gość: d Oswiec mnie prosze kogo przyciagnal do Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 22:48
          bo jakos pamiec mi szwankuje
    • Gość: br Re: Tishman wycofuje się z Krakowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.04, 12:23
      NoweMiasto juz nie powstanie
      Powstanie za to nam nowe CentrumHandlowe :( bo tylko takie obiekty sa w Krakowku
      potrzebne.
    • Gość: Nie kto co odczuje IP: 158.194.194.* 28.02.04, 12:44
      Tishman pewnie odczuje wycofanie sie z Krakowa - kierownictwo pewnie siadzie i
      bedzie cichutko plakac i zalamywac raczki. Jejku jejku, przeciez bez tej
      inwestycji zginiemy. Z cala pewnoscia trzeba bedzie wydac krocie na
      psychoanalitykow dla zarzadu...
      Za to wladze Krakowa zatryumfuja - nie beda nam obcy czegos tu budowac. Z cala
      pewnoscia miasto, jak i caly kraj, nie straci prestizu. No bo przeciez to nie
      wina kraju i miasta, ze glupki z Ameryki mialy za maly budzet na korumpowanie.
      Poza tym jedno z pewnoscia zarowno dla wladz Krakowa jak i Polski bedzie jasne:
      cios jaki zadano amerykanskiej gospodarce byl tak celny, ze przeciez nie beda o
      tym rozpowiadac. W zamian beda goraco polecac ten ciekawy kraj, w ktorym czego
      sie nie tkniesz zamienia sie w sukces; beda zachecac nastepnych glupkow z
      zagranicy, ktorym znowu bedzie mozna pokazac kto w Polsce i Krakowie rzadzi.
      Bedzie, jednym slowem, fajnie (choc nie wiem, czy moze byc jeszcze fajniej niz
      jest teraz).
    • Gość: mikelos Tak to wlasnie Krakow zmarnowal swoja kolejna.. IP: *.local.pl / *.lama.net.pl 28.02.04, 13:05
      szanse na bycie znaczacym miastem. Gratulacje!
    • Gość: marek60 dawno wiedziałem.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.04, 13:20
      Już 4 lata temu wiedziałem (mam świadków rozmowy, ale bez taśmy, niestety), że
      TSP wycofa się z Krakowa. Pracowałem w firmie, która zapewniała Im tzw. obsługę
      prasową (czyli przegląd prasy- ponad 200 tytułów). NIepokoiło mnie ślimacze
      tempo wykupu gruntu, obietnice dla ludu, typu ładna tablica reklamowa z
      widokiem przyszłego "Nowego Miasta" oraz widowiskowe rozpieprzenie kilku
      budynków. Zrobiono niezły interes na gruntach i na pewno nikt nigdy się nie
      dowie jaki. A Niemcy, cóż, może za 10 lat zmądrzejemy i zobaczymy, że nikt, ale
      to nikt nie zmieni oblicza naszego (i naszych miast) jak my sami. Potrzebny
      jest kapitał, wiem, ale i o to jest szansa powalczyć, przy odpowiedzialnym i
      śmiałym Parlamencie. Ciekawe czy nasi przodkowie czekali na odpowiednie
      zezwolenia, koncesje, plany przestrzenne i inne tego typu pierdoły, aby Kraków,
      oczywiście stary, wyglądał jak wygląda?!! No, po prostu, nic się nie dzieje.
      • Gość: Smok_Wawelski Z góry było wiadomo o co chodzi -żeby ktoś zarobił IP: *.n4u.krakow.pl 28.02.04, 13:32
        na handlu gruntami i żeby powstał kolejny hipermarket w samym centrum Krakowa.
        Brawo, panowie maagnaci, następna lokalizacja - Rynek Główny, tzw. Nowe
        Sukiennice!
    • Gość: lajkonik Re: Tishman wycofuje się z Krakowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.04, 15:35
      Nowe miasto na czas ????? przecież miało powstać do końca 2000 roku !!
      • Gość: Lajkonik prawdziwy Re: Tishman wycofuje się a ktoś sie znowu podszywa IP: *.acn.pl 28.02.04, 16:25
        ... pod mój nick - juz prosiłem, żeby tego nie robić, bo wybatożę !
        Od kilku lat piszę o tym na tym forum, że TishmanSpeyer sprzedał projekt
        Niemcom z ECE, a teraz z tego GwK robi raptem wielką sensację, a jeszcze do
        tego część forumowiczów, którzy niby się tym tematem interesują, wydaje sie być
        zaskoczonych tą enuncjacją ...
        Zwracam uwagę wszystkich na ten fragment artykułu: "W rozmowie z "Gazetą"
        Bartosz Puzdrowski, szef krakowskiego projektu ze strony ECE, zapewnił, że w
        programie Nowego Miasta nic się nie zmieni. Oczywiście, w stosunku do niedawno
        przekazywanych założeń. Wynika z nich, że za 250 mln euro powstanie kompleks
        komercyjny - w praktyce galeria handlowa czy - jak niektórzy uważają -
        najładniejszy hipermarket Krakowa. Powstanie też dobrej klasy hotel, ale
        podobnych już w Krakowie tak rozpaczliwie nie brakuje."
        Jeżeli tak jest, to jakim prawem tenże Puzdrowski używa nazwy Nowe Miasto ?!
        Przecież to już nie będzie to Nowe Miasto, na które TishmanSpeyer otrzymał od
        Lassoty i Goerlicha jeszcze jesienią 1998 roku decyzje o wzizt, tylko jak (też
        wielokrotnie pisałem) "Die
        Wiesswuerstmitsauerkrautundkornschnapsmitbierscheisseeinkaufgallerie". Proszę
        sie tej nazwy trzymac panowie z ECE - Puzdrowski, Dębski i Pasek - a wszystko
        będzie jasne !
        Nie pozdrawiam
        Lajkonik

• Gość: post-fan My też się zaczniemy wycofywać IP: 62.233.183.* 28.02.04, 18:13
      Nie pochodzę z Krakowa - urodziłem się we Wrocławiu. Przyjechałem tu na studia,
      bo wydawało mi się, że właśnie pod Wawelem powstanie dynamiczne, nowoczesne,
      europejskie miasto. Nic z tego. Po tych paru latach dosłownie wszystkie
      porównywalne miasta w Polsce poszły mocno do przodu. Mimo kryzysu.
      Kraków jest słodki, konserwatywny, ksenofobiczny i do bólu tradycyjny.
      Zamknięty. Ostatnie wybory wygrała tu LPR. Póki co (bo okazuje się, że już
      wkrótce knajpy mają być ponoć czynne tylko do 22 czy 24) nadaje się jeszcze do
      wydawania pieniędzy. Do zarabiania nie nadaje się wcale.
      • Gość: T.Szpeyer Cofka IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 28.02.04, 20:01
        > Nie pochodzę z Krakowa - urodziłem się we Wrocławiu. Przyjechałem tu na studia,
        > bo wydawało mi się, że właśnie pod Wawelem powstanie dynamiczne, nowoczesne,
        > europejskie miasto. Nic z tego. Po tych paru latach dosłownie wszystkie
        > porównywalne miasta w Polsce poszły mocno do przodu. Mimo kryzysu.
        > Kraków jest słodki, konserwatywny, ksenofobiczny i do bólu tradycyjny.

Pochodzę z Krakowa i zgadzam się z tobą w 100%. To miasto staje sie stolicą
        głupoty polskiej. Najzabawniejsze, jak wszyscy - tu, w tym wątku - zaczynają
        napadać na Majchrowskiego, który (przypadkowo ;-) rządzi od roku i na Pola -
        który jako minister siedem nieszczęść mógł podjąć decyzje w sprawie Nowego
        Miasta tylko dlatego, że prawicowi paralitycy, którzy rządzili w Krakowie i w
        Polsce nie potrafili palcem kiwnąć przez pięć lat zanim nastał czas SLD.

Tu rządzi kler, Twaróg i debile z AGH. Doktorat HC dla kacyka Kazachstanu,
        persona non grata dla Kwaśniewskiego, milion innych bzdur (Mancewicz pisze tylko
        o niektórych) - i komukolwiek się wydaje, że w tym gnoju mentalnym cokolwiek
        można osiągnąć?

To wszystko to nie przypadek. Raczej konsekwencja :-(
      • Gość: Ma-ryja Re: My też się zaczniemy wycofywać IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 28.02.04, 22:14
        Jestem doprawdy zbulwersowana, ze krok, by klozet z dostepem do torów
        kolejowych (krakowski dworzec) nadal zachowac, sie tak latwo sie udaje.
        Wladze nie sa zdolne do niczego, poza chyba tylko modlitwa w mediach i
        zwalaniem winy na innych. Dlaczego nie widza, ze inne miasta w Polsce sciagaja
        inwestorow, buduja nowe i nowoczesne miejsca pracy, a Krakow ciagle tylko
        Wawelem i Lajkonikiem swieci. Az sie serce kroi, ze na najwiekszych zadupiach w
        Polsce spotykam mlodych i zdolnych ludzi, ktorzy poszli za chlebem, bo w
        Krakowie trudno o wysokokwalifikowana i dobrze platna prace. Z bardzo dobrym
        dyplomem jakiejkolwiek uczelni trudno zaczac sprzedawac obwarzanki na rynku lub
        ciuchy na tandecie, po to tylko by zostac w Krakowie. Niech zyje Tarnowo
        Podgorne, Poznan, Miedzyrzecz czy Cigacice. Czy ktos o nich w Krakowie slyszal?
        Ci, którzy znalezli dobra prace. Dobranoc spijcie dalej pod Wawelem i ucinajcie
        na ludowo pod Sukiennicami. Byla Krakowianka
        • Gość: szabo Re: My też się zaczniemy wycofywać IP: *.acn.waw.pl 28.02.04, 23:04
          Z tym Poznaniem to chyba już przesadziłaś, Krakowiacy nie są jednak aż tak
          buraccy ;)
    • Gość: Mily Wróć, Lassota!! IP: *.j.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.04, 18:14
      Dziekuję wszystkim Krakowianom, którzy głosowali na Majchrowskiego, a także na SLDUP (niezwykle kompetenty Marek Pol). Dzięki Waszym idolom Kraków znów zostanie z tyłu, a nowe miejsca pracy oczywiście nie powstaną.
      • Gość: wkurwiony na Pola Re: Wróć, Lassota!! IP: 213.25.149.* 28.02.04, 19:53
        Nie masz racji, nowe miejsca pracy powstaną. W Warszawie.
        • Gość: pkin Re: Wróć, Lassota!! IP: *.acn.waw.pl 28.02.04, 23:08
          Nie wiem skąd pochodzi Marek Pol, ale napewno nie z Warszawy, tutaj (ja jestem
          Wawiak) to dzięki niemu pracy jakoś nie przybywa. Ale fakt, że można by
          sprawdzić skąd pochodzą ministrowie i przy każdej zmianie rządu masowo
          przeprowadzać się do tych ichnich rodzinnych wsi. Pewnie tam ukradkiem budują
          fabryki i wielkie podziemne kompleksy biurowe. Nigdy nic nie wiadomo.
          Pozdrowienia
          • Gość: hmm Re: Wróć, Lassota!! IP: *.crowley.pl 29.02.04, 03:31
            M Pol - Poznań
            Kulczyk
            te sprawy....
    • Gość: matio69 Re: Tishman wycofuje się z Krakowa IP: *.proxy.aol.com 28.02.04, 19:23
      To jest po prostu skandal! Krakow po raz kolejny traci niesamowita szanse na
      cos nowego w tym zasniedzialym, zakurzonym miescie. Ludzie! Tu trzeba nowego
      powietrza, nowych idei. Stare Miasto i Wawel - Tak, to trzeba utrwalic i
      zachowac, ale poza tym dlaczego miasto nie chce stworzyc nowych miejsc pracy?
      Tak na marginesie: ile ludzi moglo by znalezc zatrudnienie w Nowy Miescie? 500?
      1000? Ile korzysci mialo by miasto z takiej inwestycji? Niestety po raz kolejny
      moze sie okazac, ze Polak madry po szkodzie! Boli niemoc wladz Krakowa. Duzo
      dzieje sie w miescie (inwestycyjnie), ale dlaczego nie wiecej? Moze by tak
      zorganizowac happening przed Urzedem Wielkiego Wodza na pl. Franciszkanskim i
      zaproponowac mu betonowe buty (zeby sie poszedl utopic!)? Urzednicy do roboty!
    • Gość: jan Re: Tishman wycofuje się z Krakowa IP: *.w / *.w-net.pl 28.02.04, 19:56
      Chłopie chyba śnisz,nie widzisz jak nas robią w balona
    • Gość: A.KOperek Re: Tishman wycofuje się z Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.04, 20:30
      nowłasnie bo to jest najważniejsze
    • Gość: czytacz Odwrót TSP: Separatyści Limanowscy mieli rację! IP: *.ioip.com 28.02.04, 21:53
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=1609281&a=1609329
      • Gość: m Czy autor mial na mysli Hyundaja piszac: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 22:56
        Powód siódmy: KONKURENCJA
        Wrocław wkrótce nauczy was, jak postępuje się z firmą, chcącą zainwestować.
        grube miliony.

ano jutro sie okaze jesli mowimy o tym samym...
    • Gość: janek dzbanek A myślałem,że tylko Gdańsk jest nieatrakcyjny IP: *.rgsa.pl 28.02.04, 23:35
      A myślałem,że tylko Gdańsk jest nieatrakcyjny
      • Gość: Ewa Re: A myślałem,że tylko Gdańsk jest nieatrakcyjny IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 28.02.04, 23:53
        Wszyscy tylko o Majchrowskim. A czy tylko on sam rzadzi? Gdzie zastepcy? Na
        platnych wczasach sa?
    • Gość: Ketjow Re: Tishman wycofuje się z Krakowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.04, 00:00
      Jak nie wiadomo o co chodzi to napewno chodzi o pieniądze. Tyle lat czekaliśmy
      na tą inwestycje Amerykanów a tu co ,pewnie nasi coś pokręcili jak zwykle.
    • Gość: grr nie chcieli posmarowac komu trzeba i tak sie skonc IP: 141.2.200.* 29.02.04, 04:04
      :(
    • Gość: piter Re: Tishman wycofuje się z Krakowa IP: 80.55.117.* 29.02.04, 07:56
      Tak Piotrze, powstanie. W Pradze albo Budapeszcie.
    • Gość: marek Re: Tishman wycofuje się z Krakowa IP: 213.25.22.* 29.02.04, 09:07
      A wiec zostaje po staremu... malomiasteczkowosc i brak wyobraznii...
      Cale szczescie, ze udala sie "wspaniala" i powalajaca swym pienknem inwestycja
      hotelu Sheraton na Powislu... Uff! Te dwie inwestycje to trafny symbol rozwoju
      naszego stolecznego (chyba od wygodnych stolkow dla rajcow) miasta.

A swoja droga jestem ciekaw, kto wydal zgode na budowe tej ohydy pod Wawelem.
    • Gość: hansi Kraków Re: Tishman wycofuje się z Krakowa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.02.04, 13:01
      Totalna klęska, 6 lat użerania sie z urzędasami krakowskimi i z min. Polem ,
      kto by sie nie wycofał ??? Dowodzi to że nasz Krakówek jest pięka zapadłą
      dziurą na mapie Europy. Na rondzie Mogilskim stoi szkielet wieżowca od roku
      1972 !!!!!!!!! Ludzie to jest tylko możliwe w Krakowie !!!!!!!!!! W Warszawie
      już dawno by to wykończyli . A co ze stadionem " Arena Kraków " Będzie chyba z
      tego jedno wielkie gów.o
    • Gość: Jarek Re: Tishman wycofuje się z Krakowa IP: 213.199.192.* 29.02.04, 15:42
      Smutne ale prawdziwe Kraków to wiocha aż mi wstyd że stąd pochodzę . A kocham
      to miasto lecz nie potrafię zrozumieć jak Pan Gołaś , Majcher , Pol . i pan
      poseł Lisak mogli zachowywać jak wieśniacy z pipidówy dolnej !!! Ba oni po
      prostu są wieśniakami patrząc jak postępują nie można wyciągnąć innych
      wniosków . Jak was już idioci wybrali to powinniście zrobić wszystko co możliwe
      żeby tishman był w Krakowie . Ale nie wolicie żeby wam smarowali ile wejdzie .
      I przez takich jak wy Kraków będzie zadupiem przez następne 30 lat Chyba pora
      żeby ktoś dobrał się wam do tyłków . A panie Majchrowski i panowie radni chyba
      czas podać się do dymisji . Kraków nigdy nie będzie miał takiej szansy . Panie
      prezydencie Lasota pora żeby pan znów zrobił porządek . Naprawdę nikt tak nie
      potrafi niczego zepsuć Jak PAN POL GOŁAŚ MAJCHROWSKI I PAN POSEL LISAK ...
      Naprawdę nie będę pisał co o was myślę i większość mieszkańców Krakowa bo na
      pewno nie chcę się zniżać do waszego poziomu .......................... Za coś
      takiego powinniście trafić na długie lata do pierdla .... A my wszyscy z
      Krakowa powinniśmy wyjść na rynek żądając dymisji wszystkich odpowiedzialnych
      za tą sprawę . Gdyby prokuratura się tym zainteresowała nie było by tak wesoło
      drogi Panie Majcher i by pan nie mówił ze nic się nie stało jak stała się jedna
      z najgorszych Rzeczy dla Krakowa .......

Jarek
    • Gość: koval Re: Tishman wycofuje się z Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 07:25
      Tishman - typowe amerykańskie nazwisko. Bardzo dobrze, że Niemcy to przejęli bo
      Żydzi by nas wykupili do cna.
    • kapitan.kirk Re: Tishman wycofuje się z Krakowa 01.03.04, 10:08
      No i dobrze.

1.) Że zamiast biur powstaną sklepy i hotel, to wręcz bardzo dobrze. To miejsce
      ma żyć od rana do nocy (i w nocy), zaś biura wymierałyby po południu, przy czym
      w trakcie pracy byłaby to strefa pusta i wyizolowana przez ochronę; takie
      szklano-aluminiowe państwo w państwie.
      2.) Zaraz ktoś zacznie wrzeszczeć, że wykończy to okolicznych kupców. To ja
      spytam może: jakich kupców? Okolice dworca to prawdziwa pustynia handlowa, a
      jak wykończeni zostaną "szczękowi" sprzedawcy budzików, skarpetek i
      przeterminiowanych bananów, to chyba tym lepiej dla miasta.
      3.) Pouczanie kogoś, że po co buduje hotel, skoro jest niepotrzebny, jest w
      warunkach gospodarki rynkowej niepoważne.
      • Gość: jozek Re: Tishman wycofuje się z Krakowa IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.03.04, 12:34
        zeby chociaz raz w tym kraju odpowiadal jakis polityk za to co robi wlasnym
        majatkiem napewno by takiego syfu nie bylo ponadto spadlo by wreszcie
        zainteresowanie bycia politykiem, czy ftorys z tych balwanow zadal sobie
        pytanie o ile szybciej rozwijaja sie inne miasta, nawet ta szmaciana W-wa ma
        lepszych administratorow, ktorzy pomimo wielu sporow troche zmienili wyglad
        tego postkomunistycznego miasta na lepszy. My w Krakowie naturalnie nie za
        bardzo mamy sie czym chwalic i musimy zawsze siegac do histori zeby cos
        pokazac, obecnie nie robi sie nic, okolice dworca jak za komuny strasza,
        upiorny szkielet niedoszlego domu technika stoi, Mateczne od lat nie ruszane,
        Hotel Forum stoi i straszy itp. Jak dlugo jeszcze matoly bede zasiadac w radzie
        miasta? Wszystko co siee do tej pory zmienilo na pozytywne to tyko dzieki
        prywatnej inicjatywie malych i srednich przedsiebiostw. Rada miasta w tym
        wzgledzie bylo nikomu potrzebna. Za to mamy stale jakies kretyniskie spotkania
        roznych oszolomow w radzie miasta ktore przecietnemu krakowianinowi nic nie
        daja.
        Moze by sie wreszcie zaintresowal jednen z drugim dlaczego jest tak malo
        polaczen lotniczych z krakowem. Bo nikt z kretynami nie chce gadac, do tego
        trzeba miec tez powod zeby jakies miasto odwiedzic a jesli sie nie ma nic do
        pokazania to sie go nie odwiedza, nasze miasto zamiast sie roz- to sie zwija.
        Slusznuie ktos przedemna zauwazyl ze widocznie tishmann kasy na lapowki nie mial

• Gość: Misiek Re: Tishman wycofuje się z Krakowa IP: 217.153.45.* 01.03.04, 12:43
      Mam nadzieje ze nie postawia supermaketuw typie M1 na przeciw dworca. czulem ze
      tak bedzie,wiedzialem ze Amerykanie zrezygnuja i sprzedadza ziemie niemcom, a
      Ci postwia co beda chciel :)
      • Gość: Bmw Re: Tishman wycofuje się z Krakowa IP: 212.65.27.* 11.03.04, 19:35
        Nareszcie Niemcy...bedzei porzadek oddadza wszystko na termin a nie jaki ci
        ameykanie...byle jak...nieudolnie!!!Bravo!!
    • viiva Krakow OAZA BEZNADZIEJI i NIEMOCY 01.03.04, 19:21
      Mam nieodparte wrazenie, ze Krakow jest taka Polska w pigulce.
      Zapewne jutro dowiemy sie na przyklad, ze Hyundai wybral Slowacje na miejsce swojej wielkiej
      inwestycji, a nie nas. Dlaczego?

Bo w tym kraju, nikt nie potrafi zrezygnowac z gier politycznych i prywaty, by dzialac we
      wspolnym interesie.
      Nikt nie jest w stanie zbudowac sobie abstrakcyjnego pojecia wspolnego dobra i w imie jego
      pracowac.
      Nikt tez nie zastanawia sie nad utraconymi w zwiazku z tym mozliwosciami rozwoju, nikt nie
      chce policzyc pieniedzy, ktorych nie zarobimy w przyszlosci. Nikt za ta utrate nie odpowiada.
      Utrata wiarygodnosci - czy to ma jakas wartosc?!
      Pokazcie mi kogos np. w magistracie kto ma wizje dlugoterminowej polityki rozwoju Krakowa!
      Nie pytam o to, czy jest ktos kto potrafi ja przeprowadzic - pytam, czy ktos ja ma?!!

Smutne, ale okazuje sie, iz aktywne jednostki chcace czegos dokonac wyjezdzaja z
      Krakowa, nie widzac na miejscu mozliwosci rozwoju.

Krakow stal sie oaza beznadzieji i symbolem nieudolnosci. ...Taka Polska w pigulce...

Dobranoc.
      • Gość: bill Re: Krakow OAZA BEZNADZIEJI i NIEMOCY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.04, 13:20
        Ale Kraków zawsze taki był! I tylko dlatego jest taki cudowny!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka