Dodaj do ulubionych

Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krakowie

• amanasunta Zdelegalizować PiS i zamknąć Kościół aj waj -:) 05.05.10, 22:51
      Podczas mszy podpisów nie zbierano.Tylko redaktor nie wie ,ze dzwon
      nie bije PODCZAS mszy-:)))Cóż w synagodze NIE MA DZWONÓW i biedaczek
      nie wiedział.
      • amenominakanushi-pan-poczatku Re: Zdelegalizować PiS i zamknąć Kościół aj waj 06.05.10, 09:46
        Widzę, że jesteś świetnie zorientowana jak wygląda synagoga.
        Niech zgadnę, przechrzta?
    • j-50 I co tu się biesić? 05.05.10, 22:53
      Przecież wszyscy wiedzą, że kościół popiera Jarka. Elektorat pisu
      wywodzi się z muchomornych audycji oraz roratnich zawodzeń. Ponad
      połowa tego elektoratu to babcie ciężarne i leśne dziadki. Szacuję
      go na jakieś 25%. Rankingi są przekłamione wstydem młodych ze wsi.
      Tam pleban wie o każdym i dlatego nie należy skakać ponad swe nerki.
      Gadać zatem można cokolwiek - a i tak się zagłosuje jak należy,
      przeciwko zgniliźnie pisowskiej. Tumanów już na naszej wsi jest
      coraz mniej.
    • silesius.monachijski2 Podejrzewam, ze Kaczynski ma swietne wyniki 05.05.10, 22:54
      Stad te glupie, prymitywne i wsciekle ataki GW-na
    • respiral PiS łamie prawo 05.05.10, 22:54
      i wszystkie tego typu incydenty powinny być zgłoszone do
      prokuratury i Państwowej Komisji Wyborczej. Bo już nie dosyć, że po
      trupach do celu to i z pogwałceniem prawa. KK już wyraźnie stracił
      poczucie przyzwoitości. Nie dosyć, że kryje afery seksualne i je
      rozgrzesza (Petz w pierwszej ławce w Kościele Mariackim na pogrzebie
      wiceKaczyńskiego!!!), to jeszcze śmie wtrącać się do polityki
      • Gość: x Re: PiS łamie prawo IP: *.89.101.10.static.crowley.pl 05.05.10, 23:45
        "...to jeszcze śmie wtrącać się do polityki..."
        takiego tekstu nawet Urban by nie wyglosil w stanie wojennym
    • Gość: alen Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krakowie IP: *.96.63.36.net.kth.pl 05.05.10, 22:55
      Nie zbieral w koscielr tylko przy kosciele i co w tym zlego zeby
      nikogo na sile nie ciagneli .Pisze wyborca PO. zjadem msciwoscia i
      szuka glupszych od siebie
    • Gość: LSD Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 22:57
      Jak to szło? Po trupach do celu???
      • Gość: a Re: Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krako IP: 83.238.116.* 05.05.10, 23:14
        Tak się walczy o podpisy. Jedni zbierają pod kościołem, inni na dworcu a inni
        jeszcze w innych "dziwnych" miejscach. Wszędzie można, ale drażni tylko w kościele.
    • Gość: H A co w tym złego? Kościół popiera PiS IP: *.multi-play.net.pl 05.05.10, 22:59
      kiedys kościół pomógł pozbyć sie PRLu teraz pozbędzie się POlszewi.
      • Gość: rafal Re: A co w tym złego? Kościół popiera PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 23:20
        Purpurowe wieprze mysla ze znowu wroca dla nich zlote przedwojenne czasy kiedy
        ludzie bede wyrabiac u nich za miske strawy a te katabasy do spóły z Panami
        dzielili Polski majatek miedzy siebie. Precz z czarną zarazą !!!
    • miszczu.pll Re: tam gdzie robi to większość normalnych 05.05.10, 22:59
    • Gość: student Re: Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krako IP: *.p.lodz.pl 05.05.10, 23:04
      Nie wiem czemu taki wielki krzyk podnosicie, ja nic złego w tym nie widzę.. A to jak ludzie zbierają podpisy chodząc po akademikach Waszym zdaniem jest w porządku? Moim zdaniem nie! A tak się dzieje (i są to podpisy zbierane nie na PIS - uprzedzając pytanie).
    • Gość: X. Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krakowie IP: *.chello.pl 05.05.10, 23:05
      Biedni desperaci.
      • Gość: a Re: Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krako IP: 83.238.116.* 05.05.10, 23:19
        PiS-czemu desperaci? Taktycznie podeszli do problemu- tam najszybciej zbiorą
        potrzebną ilość głosów. Tam mają największe poparcie- każdy na ich miejscu by
        tak zrobił.
    • Gość: mapi7 Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krakowie IP: *.toya.net.pl 05.05.10, 23:07
      PISIORY i poplecznicy zawsze tacy sami czyli paskudni!!!!
    • eva15 Solidarność działała z pomocą Kościoła 05.05.10, 23:07
      W latach 70. i 80. cała ówczesna opozycja (z Michnikiem włącznie) działała
      jednoznacznie politycznie pod ochroną Kościoła, często również bezpośrednio na
      jego terenie.
      Jakoś nie raziło to dzisiejszych oburzonych.
      Bez upolitycznionego i silnego Kościoła nie byłoby w Polsce żadnych przemian.
      Czyżby ci, którzy wtedy ich chcieli bali się ich teraz?

Poza tym przytoczona ustawa nie zabrania zbierania podpisów pod kościołami. No
      ale lepiej, jak uczy doświadczenie, dmuchać na zimne. Komuna nie umiała
      zapanować nad Kościołem, nie zdołała go dostatecznie zdyfamować i wiadomo, jak
      się to dla niej skończyło.
    • Gość: POPIERACZ Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krakowie IP: *.chello.pl 05.05.10, 23:11
      Zal to czytać !
      Abp ? Żenada! GW gratuluję art w iście ORMO-wskim stylu
    • Gość: a Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krakowie IP: 83.238.116.* 05.05.10, 23:11
      "Ustawa zabrania zbierania podpisów na terenie jednostek wojskowych i innych
      jednostek organizacyjnych podległych Ministrowi Obrony Narodowej oraz
      oddziałów obrony cywilnej, a także skoszarowanych jednostek podległych
      ministrowi właściwemu do spraw wewnętrznych. Zabrania także udzielania
      wynagrodzenia pieniężnego w zamian za złożenie podpisu pod zgłoszeniem
      kandydata na Prezydenta Rzeczypospolitej."

Rozumiem- kościół podlega MON itp z wyżej wymienionych. Ciekawe:)
      Nie robiłabym rabanu z takiego powodu, jak zbieranie podpisów pod kościołem-
      to wygląda na zajadłość i dziwnie irytuje taka drobiazgowość.
      To chyba drugi dzień, jak gazeta się wygłupia umieszczając takie newsy.
    • Gość: gosc Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krakowie IP: *.sti.net.pl 05.05.10, 23:14
      To prawdziwe dno, paranoja!!!
    • Gość: af Na Dębnikach też zbierali IP: *.152.129.200.dsl.dynamic.eranet.pl 05.05.10, 23:14
      2 maja pod kościołem parafialnym pw św. Stanisława Kostki na Dębnikach, przy samym wejściu stał koleś i zbierał podpisy dla Jarka.
      Wg mnie to wstyd i hańba, ale cóż, "po trupach do celu..."
    • eva15 Ustawa tego nie zakazuje 05.05.10, 23:16
      U S T A W A
      z dnia 27 września 1990 r.
      O WYBORZE PREZYDENTA RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ

Art. 40g

1. Zbieranie podpisów osób popierających zgłoszenie kandydata na Prezydenta
      Rzeczypospolitej może być dokonywane tylko w miejscu, czasie i w sposób
      wykluczający groźbę, podstęp lub stosowanie jakichkolwiek nacisków
      zmierzających do uzyskania podpisów.

2. Zabrania się zbierania podpisów osób popierających zgłoszenie kandydata na
      Prezydenta Rzeczypospolitej na terenie jednostek wojskowych i innych jednostek
      organizacyjnych podległych Ministrowi Obrony Narodowej oraz oddziałów obrony
      cywilnej, a także skoszarowanych jednostek podległych ministrowi właściwemu do
      spraw wewnętrznych.

3. Zabrania się udzielania wynagrodzenia pieniężnego w zamian za złożenie
      podpisu pod zgłoszeniem kandydata na Prezydenta Rzeczypospolitej.

www.sejm.gov.pl/prawo/prezydent/prez5.htm
      No i gdzie tu mowa o zakazie zbierania podpisów pod kościołami?
      • setlers5 Re: Ustawa tego nie zakazuje 05.05.10, 23:27
        "może być dokonywane tylko w miejscu, czasie i w sposób
        wykluczający groźbę, podstęp lub stosowanie jakichkolwiek nacisków
        zmierzających do uzyskania podpisów" - to przecież wypisz wymaluj kościół.
        • Gość: grabarz PIS po trupach do wyborow ! IP: *.acn.waw.pl 05.05.10, 23:35
          jestem zdania ze Jarek brata ubil - glupi byl bo publicznie zadania wykonanie
          meldowal a i zone mial czarownice. A tak sie przyda go glosowania !!!

Ciekawe kiedy Leszka beatyfikuja - cos Dziwisz zalatwi tymi papierami co po JP2
          mial spalic ale zapomnial...
        • eva15 Re: Ustawa tego nie zakazuje 06.05.10, 00:14
          setlers5 napisał:

> "może być dokonywane tylko w miejscu, czasie i w sposób
          > wykluczający groźbę, podstęp lub stosowanie jakichkolwiek nacisków
          > zmierzających do uzyskania podpisów" - to przecież wypisz wymaluj kościół.

Poważnie? Pałują pod kościołem? Zamykają do więzień, pozbawiają pracy?
          • kralik111 Re: Ustawa tego nie zakazuje 06.05.10, 00:45
            eva15 napisała:

> setlers5 napisał:
            >
            > > "może być dokonywane tylko w miejscu, czasie i w sposób
            > > wykluczający groźbę, podstęp lub stosowanie jakichkolwiek nacisków
            > > zmierzających do uzyskania podpisów" - to przecież wypisz wymaluj kościół
            > .
            >
            > Poważnie? Pałują pod kościołem? Zamykają do więzień, pozbawiają pracy?

Nie, ale podstepem zbieraja podpisy, zaden ksiadz nie moze sie na to zgodzic, bo
            tego zabrania mu doktryna koscielna, co znaczy, ze ci, ktorzy zbieraja podpisy,
            robia to podstepem.
            Jest jeszcze inny aspekt tej sprawy, moja ciotka oddala w niedziele swoj podpis
            na kaczynskiego, pomimo, ze tego nie chciala. Zrobila to dlatego, ze byla w
            towarzystwie starszych pan (sasiadek), ktore, jak niegdys faszysci na zyda, one
            byloy bardzo bojowo nastawione na wszystkich, ktorzy nie z PiSem. Ciotka mieszka
            w bardzo malym miasteczku i jest sama, musi miec jakies znajomosci, wiec podpisala.
            Takich, jak moja ciotka jest znacznie wiecej, a zeby ustawa zostala zlamana,
            wystarczy jeden, jedyny przypadek, i ten przypadek podaje ci na
            talerzu...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
      • kralik111 Re: Ustawa tego nie zakazuje 06.05.10, 00:10
        eva15 napisała:

> U S T A W A
        > z dnia 27 września 1990 r.
        > O WYBORZE PREZYDENTA RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ
        >
        > Art. 40g
        >
        > 1. Zbieranie podpisów osób popierających zgłoszenie kandydata na Prezydenta
        > Rzeczypospolitej może być dokonywane tylko w miejscu, czasie i w sposób
        > wykluczający groźbę, podstęp lub stosowanie jakichkolwiek nacisków
        > zmierzających do uzyskania podpisów.
        >
        > 2. Zabrania się zbierania podpisów osób popierających zgłoszenie kandydata na
        > Prezydenta Rzeczypospolitej na terenie jednostek wojskowych i innych jednostek
        > organizacyjnych podległych Ministrowi Obrony Narodowej oraz oddziałów obrony
        > cywilnej, a także skoszarowanych jednostek podległych ministrowi właściwemu do
        > spraw wewnętrznych.
        >
        > 3. Zabrania się udzielania wynagrodzenia pieniężnego w zamian za złożenie
        > podpisu pod zgłoszeniem kandydata na Prezydenta Rzeczypospolitej.
        >
        >
        rel="nofollow">www.sejm.gov.pl/prawo/prezydent/prez5.htm
        > No i gdzie tu mowa o zakazie zbierania podpisów pod kościołami?

Gdybys nie byla pozbawiona rozumu PiSiara, to zrozumialabys, ze ustawa jest
        lamana w momecie, gdy podstepnie wykorzystuje sie koscioly do zbierania
        podpisow. Pisze celowo podstepnie, poniewaz zabronil tego Zycinski, jak i
        Chrystus, ktory stworzyl kosciol dla wszystkich, a nie tylko dla wybranych.
        Ideologia kosciola jest pojednanie, zjednoczenie, a nie dzielenie spoleczenstwa
        podejmujac strone jednej ze stron politycznych.
        • eva15 Aleś ty mądry, kralik 06.05.10, 00:16
          W latach 70. i 80. cała ówczesna opozycja (z Michnikiem włącznie) działała
          jednoznacznie politycznie pod ochroną Kościoła, często również bezpośrednio na
          jego terenie.
          Jakoś nie raziło to dzisiejszych oburzonych.
          Bez upolitycznionego i silnego Kościoła nie byłoby w Polsce żadnych przemian.
          Czyżby ci, którzy wtedy ich chcieli bali się ich teraz?

Poza tym przytoczona ustawa nie zabrania zbierania podpisów pod kościołami. No
          ale lepiej, jak uczy doświadczenie, dmuchać na zimne. Komuna nie umiała
          zapanować nad Kościołem, nie zdołała go dostatecznie zdyfamować i wiadomo, jak
          się to dla niej skończyło.
          • setlers5 Re: Aleś ty mądry, kralik 06.05.10, 00:31
            Gdyby nie komuna, to kościół w Polsce miałby podobne znaczenie jak na Zachodzie.
            Lata 45 - 89 zatrzymały jedynie proces sekularyzacji społeczeństwa. Kościół
            jawił się jako jedyna siła, mogąca się przeciwstawić komunie. Była jedyną,
            ponieważ inne zostały wytępione przez Niemców lub Rosjan, a kler w zdecydowanej
            większości uchował się. Pomogła w tym bierna lub jak sądzą niektórzy historycy
            ugodowa polityka ówczesnego papieża Piusa XII wobec hitlerowców.
          • kralik111 Re: Aleś ty mądry, kralik 06.05.10, 00:38
            eva15 napisała:

> W latach 70. i 80. cała ówczesna opozycja (z Michnikiem włącznie) działała
            > jednoznacznie politycznie pod ochroną Kościoła, często również bezpośrednio na
            > jego terenie.
            > Jakoś nie raziło to dzisiejszych oburzonych.
            > Bez upolitycznionego i silnego Kościoła nie byłoby w Polsce żadnych przemian.
            > Czyżby ci, którzy wtedy ich chcieli bali się ich teraz?
            >
            > Poza tym przytoczona ustawa nie zabrania zbierania podpisów pod kościołami. No
            > ale lepiej, jak uczy doświadczenie, dmuchać na zimne. Komuna nie umiała
            > zapanować nad Kościołem, nie zdołała go dostatecznie zdyfamować i wiadomo, jak
            > się to dla niej skończyło.

W latach 70 i 80 kosciol dzialal pod wplywem calego spoleczenstwa, bo nawet
            komunisci chodzili sie modlic i czekali konca tego burdelu sowieckiego, to po
            pierwsze.

Po drugie, jak wczesniej zauwazylem, a czemu ty nie zaprzeczylas, bo pewnie nie
            jestes taka glupia za jaka chcialabys uchodzic, ieologia, czyli wiara, jak i
            prawo koscielne zabrania osobom duchownym opowiadania sie po ktorejs stronie
            politycznej, poniewaz to przeczy podstawowej doktrynie koscielnej, ktora mowi o
            tym, ze kosciol sluzy Bogu poprzez jednoczenie spoleczenstwa, a nie jego
            klucenie, wiec, jezeli faktycznie jestes choc odrobine inteligetna nie powinnas
            miec zadnych problemow z tym, zeby zrozumiec, ze zaden ksiadz nie mogl
            oficjalnie zgodzic sie na dzialalnosc polityczna, w tym przypadku zbierania
            podpisow na terenie kosciola, co z kolei znaczy, ze ludzie zbierajacy podpisy,
            zrobili to podstepem i czynem tym, zlamali prawo wyborcze...;DDDDDDDDDDDDDDDDDD
            • kralik111 Re: Aleś ty mądry, kralik 06.05.10, 00:40
              Mala korekta, WklotniaW piszemy przez o kreskowane i to jest korekta do
              mnie...;DDDDDDDDDDD
    • Gość: POmyleńcy Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 23:21
      PiS jedyną słuszną partią, Jarosław Kaczyński jedynym polskim kandydatem.
      Głosując na pana profesora Jarosława Kaczyńskiego zapewniasz sobie i swojej
      rodzinie lepszą przyszłość w nowo - nadchodzącej rzeczywistości. Do boju
      WIELKA KATOLICKA POLSKO !
    • Gość: m&m Jak PiS zbierał podpisy pod kościołem w Krakowie IP: 213.25.46.* 05.05.10, 23:23
      ten kto pisze,ze zbieranie podpisów podczas mszy przeszkadzało w
      nabożeństwie to chyba nie ma pojęcia gdzie sie uczestniczy w
      nabożeństwie.
    • Gość: Viornisko Niech redaktoryzna napisze jak głosy zbiera PO! IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.10, 23:24
      Niech napisze, co się dzieje w zakładach pracy, w urzędach wszelkiej maści - w
      gminach i powiatach. To jest dopiero skandal - pospisujesz na Komorowskiego?
      Tak czy nie? - Pyta szef pracownika. Trzeba mieć tupet, aby pisać o zbieraniu
      głosów pod kościołem, a nie widzieć chamstwa, o którym napisałem powyżej.
    • swojak11 Ha ha PIS ma najwięcej bo Szehter Pi*e drze 05.05.10, 23:25
      Oj icki icki
    • Gość: cyk,cyk Kaczyński i PIS wygrają, tego IP: *.acn.waw.pl 05.05.10, 23:29
      wymaga dobro Polski
    • Gość: tow. Szmaciak Poooooooooooooooooooooooooo IP: *.147.5.71.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.05.10, 23:34
      Czy zbieranie podpisów na marszałka przed synagogą jest poprawnie
      politycznie a zbieranie podpisów na tow. Waldemara przed oborą jest
      dopuszczalne ? Miłośnik miłości PO prawnych towarzyszy.
    • Gość: AntyPiSuar ... Kościół zamiast łączyć dzieli ... IP: *.static.vip-net.pl 05.05.10, 23:35
      To praktyka ogólnopolska! Ton nadają: PiS, TVP, Radio z twarzą Ojca Dyrektora
      Rydzyka, TV Trwam, Koła wzajemnej adoracji itp. Nikt nie jest tego w stanie
      ukrócić ...

PiS (i dawne jego przystawki) i cała polska pseudoPRAWICA od zawsze tę praktykę
      stosują (wszystkie te lizusy i przydupasy)! To nie nowość, to
      norma/zwyczaj/tradycja ... Agitka trwa i w kampanii i w ciszy wyborczej! Psy
      szczekają a karawana jedzie dalej ...

W Lublinie (gdzie rządzi cytowany Arcybiskup Józef Życiński) też takie przypadki
      mają miejsce! Jego filozoficzne wywody nic nie dadzą! Tu trzeba radykalnych
      kroków! Kiedyś Czarownice palono na stosie ...

W całym lubelskiem jest podobnie! W Kraśniku w niedzielę rozdawane były przy tej
      okazji różne suweniry np. słynne już kartki/pocztówki ze zdjęciem pary
      prezydenckiej i inne gadżety! Niesubordynacja nawiedzonych proboszczów i
      pojedynczych księży i siostrzyczek nie zna granic ...

Trudno się dziwić że ludzie (głównie młodzi ale i starsi także tyle że
      mniej/rzadziej) Kościoła unikają! Kościół zamiast łączyć dzieli (tak samo jak
      ten cały PiS czy pseudoSOLIDARNOŚĆ itp. organizacje)!

Kościół i np. Związki Zawodowe zamiast być apolityczne są przesiąknięte polityką
      jak gąbka wyjęta spod kranu wanny wodą! To chleb powszedni!

Niestety tam gdzie liczy się głównie: kasssa i polityka, a czasem inne dobra
      doczesne jak: sex, molestowanie, alkohol i inne używki, hazard, gromadzenie
      majątku (super fury: maybachy itp.) a nawet zwykłe koryto/wypas/żarcie, zapomina
      się do czego zostało się powołanym albo jaką ma się misję!

A reszta to mydlenie oczu pod publiczkę!
      • Gość: x Kosciol ma dzielic! Nie laczyc! Łk 9,51 - 13,21 IP: *.89.101.10.static.crowley.pl 05.05.10, 23:48
        Chrystus powiedzial:
        "...Ogień przyszedłem rzucić na ziemię i jakże pragnę, żeby on już
        się rozpalił. 50 Mam chrzest przyjąć i jakież ogarnia mnie
        pragnienie, żeby już się spełnił. 51 Czy uważacie, że pokój
        przybyłem dać ziemi? O nie, oświadczam wam, lecz podział. Teraz już
        poróżni się pięcioro w jednej rodzinie: troje przeciw dwojgu, a
        dwoje przeciw trojgu. 53 Poróżni się ojciec z synem, a syn z ojcem;
        matka z córką, a córka z matką; teściowa ze swoją synową, a synowa z
        teściową..."
    • chirurg55 Jak PO zbierało podpisy przy Kościele Mariackim 05.05.10, 23:38
      To wszystko ok. a i Olechowskiego stolik stał tylko PiS nie może dziwne to trochę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka