Dodaj do ulubionych

Krakowskie bujanie w obłokach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 22:44
Co jest do diabła z Krakowem? bujanie w obłokach? lezymy, lezymy na całej
linii- na wsyztskich liniach!
Czekaliśmy na te tanie linie jak na wybawienie bo Andrzej mieszka w Berlinie
ja w krakowie a pociagi nas zżeraja powoli......no niestety....
dziekujemy wszystkim- cholera............
Obserwuj wątek
    • Gość: Przemek Panie Prezydencie Majchrowski! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 22:50
      Niech Pan wreszcie coś ZROBI dla tego miasta i jego infrastruktury! Albo odejdzie z tego stanowiska.
      • Gość: Krakus SAMI ICH WYBRALIŚCIE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 00:57
        Nie pamiętacie...? A kto głosował na tę chołotę która rządzi w tym mieście...? Zostali wybrani przez większość.Krakówek to dziura w dupie,a mieszkańcy to w większości ograniczone konserwy.Jak przedstawiano projekt Nowego Miasta,forum huczało od krytyki,podobnie gdy poinformowano o wycofaniu się Tishmana...Wtedy też było źle!Warszawa,Poznań,Wrocław,Gdańsk pod wieloma względami biją nas na pysk! Dlatego ja stąd spadam,a wy podniecajcie się Lotniskiem,Nowym Miastem,Trasą Bagrową,Trasą Centralną,stadionami Wisły i Cracovii,szybkim tramwajem,Kampusem UJ,Operą,nowoczesną oczyszczalnią ścieków,zmodernizowanym szkieletorem przy dwupoziomowym Rondzie Mogilskim,Tunelem pod Wzgórzem Bł.Bronisławy,Multikinem z Parkingami na Karmelickiej,pięcioma podziemnymi parkingami w centrum,nową nawierzchnią na Rynku i Floriańskiej,linią tramwajową na Prądnik Czerwony i Ruczaj,nowoczesnym lodowiskiem na ul.Siedleckiego,hipermarketem Leclerc na Opolskiej/29 Listopada,koleją do Balic,i autostradą w kierunku Tarnowa...To wszystko jednak nieważne,najważniejsze jest czy hipermarket może być czynny w niedzielę,co zrobić z neonem ze Smoka i czy knajpy mogą sprzedawać alkohol po 22 i czy w ogródku.Takie Krakówek ma problemy,bo jego mieszkańcy wybrali debili na swoich reprezentantów,a sami dumni ze swojej wioski nie pojmują dokąd ze swoimi radnymi i prezydencikiem dojdą w działaniach...Krakówku! Konin,Wałbrzych i Kielce to miasta z którymi możesz się równać...do czasu...PA
        • Gość: podwójny KATZ Re: SAMI ICH WYBRALIŚCIE... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.04, 08:53
          Chcieliście, to macie NIEUDACZNIKA - Majchrowskiego. Gratuluję ROKICIE !!! To
          przecież Rokita razem z Ziobro przed drugą turą wyborów publicznie w telewizji
          agitował za Majchrowskim - jako kandydatem SLD. Tak, TAK NAPRAWDĘ BYŁO !!!
          Posłuchaliście to macie. Chcę Wam wszystkim "zachwyconym" 1.5 roku temu
          Majchrowskim, jako kandydatem na prezydenta Krakowa, powiedzieć, że nie wolno
          byc bezmyślnym BARANEM przy głosowaniu. Teraz nie narzekajcie. Przecież
          Majchrowski zawsze był w PZPR, a nawet sekretarzem na UJ, więc czego teraz od
          faceta chcecie. Przecież dla cokolwiek interesujacych się życiem publicznym
          wiadomym było, że tak będzie. Majchrowski ciagle opowiada jakies banialuki,
          prasa i czytelnicy sie podniecają /przez chwilę/, a potem jak zwykle nic, tylko
          kompromitacja. Kraków ma takiego prezydenta na jakiego sobie zasłużył.
        • Gość: Grabarz Re: SAMI ICH WYBRALIŚCIE... IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 05.03.04, 10:03
          Banda debili. Zgadzam sie z tą dość ostrą ktytyką. Nie wiem czy u nas nie może
          być normalnie. Co mnie kurwa obchodzi czy komuś sie podoba że hipermakety są w
          niedziale czynne. Mam to w dupie przeciez jesli mamy wolny rynek to moge nawet
          w nocy z preclami stać i co komu do tego.
          Brak mi słów. Pamietam jak przeczytałem taki artykul o tym jak to kraków jest
          niby stolicą kulturalną Polski. Wstrzasnal mną. Ale czego ja sie spodziewam po
          rządzie w Krakowie jak w rządzie poslkim jest tak samo. Co ja poradze ze kocham
          to miasto skoro tu sie nie da normalnie żyć. A potem pytania: dlaczego z Poslki
          ucieka inteligencja albo dlaczego Slowacja wygrywa przetarg o inwestycje. Juz
          mi sie nie chce wiecej pisac na ten temat. Spier...... stąd jak tylko skończe
          drugi kierunek studiów - bo przynajmniej Studia są jeszcze w miare tanie w
          porównaniu do UE.
        • Gość: as Ja ich k... nie wybieralem a jestem na nich skazan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 00:34
          y
          I nie nazywalbym ich debilami - debilami sa ci ktorzy na nich zaglosowali lub
          nie poszli do glosowania (bo takie prawo daje im demokracja w ich zafajdanym
          mniemaniu) i komuchy i inne cwoki bez problemu mogly obstawic swoich kolesi.
          A teraz ja to wszystko musze ogladac
          Dwa slowa cisna sie na mysl K... mac!!!
      • Gość: a Majchrowski kase zamiast na stadion wydaj lotnisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 00:30
      • hm_tak Re: Panie Prezydencie Majchrowski! 08.03.04, 18:09
        Gość portalu: Przemek napisał(a):

> Niech Pan wreszcie coś ZROBI dla tego miasta i jego infrastruktury! Albo
        odejdz
        > ie z tego stanowiska.

No co Ty - dziecko jesteś? A co to konia obchodzi, że się wóz wywrócił?
    • feldkurat K...! K...! K...! 04.03.04, 23:09
      Ja nie mogę! Co się dzieje z tym cholernym miastem?! Ludzie zbierzmy się chodźmy i wygońmy tę bandę debili na zbity pysk! Profesora Majchrowskiego, marszałka Sepioła, wojewodę Adamika. Niech z gołymi dupali gonią wokół Rynku! A potem solą i pieprzem. Przecież ci kretyni tylko nam szkodzą. Lepiej już by było w ogóle bez władzy!!! Z każdej najbardziej psiej firmy każdy z tych nieudaczników wyleciałby po tygodniu! To nie do zniesienia patrzyć, jak ci ludzie niszczą nam miasto. Oni powinni całym majątkiem odpowiadać za szkody, które wyrządzają ośmiuset tysiącom mieszkańców swoją niezaradnością, ignoracją, lenistwem, brakiem wyobraźni... Jezu...

ludzie, mówcie coś...

szacuneczek

Katz
      • Gość: bartek Re: K...! K...! K...! IP: *.crowley.pl 04.03.04, 23:51
        co do prezydenta M. to całkowita racja. to tragedia dla krakowa. najgorszy
        prezydent w histori i bez odrobiny wstydu. powinien dawno zrezygnowac
        • retma Ja piernicze ...... 05.03.04, 00:31
          Tzn - wielkie obietnice
          tzn - podpisywanie umów w świetle reflektorów
          tzn - opowiadanie jak będzie dobrze
          i po roku mamy wiedzę ?????
          Ja pierniczę - to jest kabaret na miarę Majchrowskiego.
          A miałem go za sympatycznego profesorka ..... .
          • Gość: moze Re: Ja piernicze ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 08:32
            a moze poczekac z tymi komentarzami? A jesli juz, to miec je nie do Majcherka?
            Przeciez to glownie Wyborcza robila szum dokola tanich linii, a teraz co -
            zmienia zdanie?
            • hm_tak No jasne... 08.03.04, 18:19
              Bo przecież decyzje adm. o portach lotniczych to Gazety podejmują, no nie?

Gość portalu: moze napisał(a):

> a moze poczekac z tymi komentarzami? A jesli juz, to miec je nie do
              Majcherka?
              > Przeciez to glownie Wyborcza robila szum dokola tanich linii, a teraz co -
              > zmienia zdanie?
        • hm_tak Re: K...! K...! K...! 08.03.04, 18:17
          Gość portalu: bartek napisał(a):

> co do prezydenta M. to całkowita racja. to tragedia dla krakowa. najgorszy
          > prezydent w histori i bez odrobiny wstydu. powinien dawno zrezygnowac

Najgorszy w historii czego??
          Jakbyśzobaczył takiego Tadzia Salwę, stróża z bazy budowlanej, albo Józia
          Gajewicza ze siebie zadowolnionego...krótka pamięć to skarb, bo nie bolą
          porównania. Majchrowski to jest przy nich cud nad Wisłą - niestety. A zamiast
          teraz płakać, trzeba było głosować na Lassotę. Mądry Polak po szkodzie,
          zabrakło ...1495 głosów. A teraz przydupasy Rokity będą posady rozdawać. Dobre
          sobie.To jak strażacy, co sami podpalali, żeby było co gasić.
    • Gość: ra Re: Krakowskie bujanie w obłokach IP: 213.186.84.* 05.03.04, 00:50
      Co do wcześniejszych komentarzy to w dużej części racja. Ta cała zabawa w
      lotnictwo nie jest taka prosta jak wyobrażał sobie mały Jasio. Najgorsze jest
      jednak to, że inni potrafią się dogadywać i wszystko wskazuje na to że już od
      nowego rozkładu lotów /częściowo dopiero od maja/ będą mieć dość dużo tzw.
      tanich połączeń. Dla Krakowa ci inni to niestety lotnisko w Katowicach-
      Pyrzowicach. Równe 100km ...
    • Gość: Ania Re: Krakowskie bujanie w obłokach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 07:34
      No nie dziwię się takiej sytuacji. Skoro Pan Prezydenta Majchrowski za
      specjalistę ds. prawnych wybrał człowieka o nazwisku Andrzej Oklejak byłego
      swojego kolegę z UJ.Koleś ten znany z dziwnych czy prawnych poczynań, a na
      który dorobił się znacznego majątku na kontach bankowych. Pan Oklejak wraz ze
      swoją żona Sędzina Przewodniczącą jednego z Wydz. Sądu Okręgowego w Krakowie
      oraz koleżanka Prezeską Osuchową eks sędzina przeciwko, którym toczy się sprawa
      w Strasburgu o łamanie praw człowieka.
      Dlaczego to towarzystwo do dnia dzisiejszego nie zostało zlustrowana. Mam
      nadzieje, że z akt byłej SB i PZPR nie zostało wymazane nazwisko wybitnego
      doradcy a obecnie wspieranego prze Zarząd Małopolskiej SLD .
      Był czas, że głosowałam na Pana Majchrowskiego a teraz chętnie przystapie do
      koalicji o pozbawienie stanowiska Prezydenta tego skompromitowanego Pana.
    • Gość: Dalek Re: Krakowskie bujanie w obłokach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.04, 07:40
      Drodzy internauci. Czym Wy się podniecacie? Przecież jak nie wiadomo dlaczego
      wszystkie inwestycje kuleją to wiadomo. Myślę,że za małe łapówynsą proponowane
      i to wszystko przez to. Inną jest sprawa naszego Pana Prezydenta. Niech go
      szlag trafi. Nie wiem co mnie zaślepiło, że na Niego głosowałem. Nigdy więcej!!!
    • Gość: Wizjoner Re: Krakowskie bujanie w obłokach IP: *.crowley.pl 05.03.04, 08:15
      Po sześciu latach negocjacji, parafowaniu kolejnych umów, haseł: "polskiego
      lotniska nie oddamy za bezcen >>tanim<< liniom z Europy", długich podjazdowych
      wojnach z kolejnymi ministrami: transporu, skarbu..., buńczucznych zapowiedzi
      kolejnych nieudaczników w Radzie i prezydenckim fotelu
      - ostatnie linie lotnicze zrezygnują z latania z Krakowa, wybierając Kielce,
      Tarnów albo inną pipidówę.
      Władze Krakowa odtrąbią sukces, bo właśnie uda się im rozpocząć budowę
      półtorakilometrowej bocznicy kolejowej z Mydlnik do Balic, co stanowi "wyraz
      głębokiej troski" o rozwój infrastruktury i jest "milowym krokiem" do
      przyciągnięcia inwestorów tak potrzebnych miastu "stawiającemu na turystykę".
      Rauty. pochody, panele, dyskusje....
      Nie od razu zbudowano Kraków!
      • Gość: celina Re: Krakowskie bujanie w obłokach IP: *.um.krakow.pl / *.um.krakow.pl 05.03.04, 09:34
        O co Wam chodzi ?

Przeciez stolki juz sa podzielone i pani Leja z towarzyszami
        sa czlonkami zarzadu czy jakiejs tam rady, ktore ma kierowac
        i zarzadzac calym przedsiewzieciem'...

OBUDZCIE SIE TO JEST POLSKA !
        ... stolki sa podzielone oficjalnie,
        a zadzic mozna wirtualnym portem.

c.
    • raf75 WIRTUALNY STADION, LOTNISKO, DWORZEC... :) 05.03.04, 10:22
      Trzymac tak dalej - zostanie festiwal pierogow i zapyziala miescina.
      Pogrataulowac skutecznosci i kolegow specjalistow Panie Prezydencie /z PRL -
      u/!!
    • Gość: Zrezygnowany Re: Krakowskie bujanie w obłokach IP: *.crowley.pl 05.03.04, 11:31
      Hej, cala racja, podobaja mi sie te wszystkie komentarze, bo juz myslalem, ze
      jestem wariatem! Niestety wszystko to prawda, nie udalo sie przeprowadzic wielu
      dobrych inwestycji w tym "pieknym" miescie, a to tylko dlatego, ze durnie
      decyduja o losach dobrych pomyslow. Nie chce mi sie pisac....

Powinnismy zebrac te wszystkie komentarze i wyslac je do Majchrowskiego zeby
      sie obudzil z tej "pieknej bajki"!!! Moze jakis piknik pod Urzedem Miasta pod
      tytulem "Spierdal....cie" - moze macie tu jakies propozycje?
      Hej pozdrowienia
      • feldkurat Re: Krakowskie bujanie w obłokach 05.03.04, 15:43
        Powinnismy zebrac te wszystkie komentarze i wyslac je do Majchrowskiego zeby
        > sie obudzil z tej "pieknej bajki"!!! Moze jakis piknik pod Urzedem Miasta pod
        > tytulem "Spierdal....cie" - moze macie tu jakies propozycje?

Jestem za, kolego. Proponuję wszystkim chętnym do takiej wyprawy, żeby się
        wpisywali. Na mnie możecie liczyć.

szacuneczek

Katz

• Gość: Majchrowski odejdz Majchrowski musi odejsc!!! Majchrowski musi odejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 00:44
        • hm_tak Proponuję konkurs;"kto zamiast?" 08.03.04, 18:26
          ...wtedy szybko pojmiecie, co to jest pustka. Pustka to krakowskie rezerwy
          polityków samorządowych. Nawet jelenia można odstrzelić tylko wtedy, jeśli
          innych jest wystarczająca ilość...

feldkurat napisał:

> Powinnismy zebrac te wszystkie komentarze i wyslac je do Majchrowskiego zeby
          > > sie obudzil z tej "pieknej bajki"!!! Moze jakis piknik pod Urzedem Miasta
          > pod
          > > tytulem "Spierdal....cie" - moze macie tu jakies propozycje?
          >
          > Jestem za, kolego. Proponuję wszystkim chętnym do takiej wyprawy, żeby się
          > wpisywali. Na mnie możecie liczyć.
          >
          > szacuneczek
          >
          >
          > Katz
          >
          >
          >
    • Gość: HAŁĄ Re: Krakowskie bujanie w obłokach IP: 195.117.200.* 05.03.04, 17:08
      jak zwykle!!!!!! w tym miescie niczego nie da sie normalnie zalatwic .to
      paranoja stulecia by taki miasto jak nasze nie mialo tanich lini lotniczych u
      siebi .i my chcemy sciagac turystow?z czym do ludz.!!!szkoda tylko ze za ten
      brak kompetencji wladz zaplacimy my wszyscy,brak tanich lini=mniej
      turystow=mniejsze wplywy z turystyki dla mieszkancow=mniej inwestycji=mniej
      miejsc pracy
      • Gość: pig_letus zadufana w sobie dziura IP: *.sympatico.ca 05.03.04, 19:01
        Caly problem polega na tym, ze w Krakowie wiekszosc mieszkancow, w tym wladze
        miejscie, jest swiecie przekonanych o tym, ze to miejsce 'wyjatkowe',
        'maigiczne' z 'atmosfera'. Lubie Krakow, ale bez przesady, to zaden cud swiata,
        zwlaszcza poza starym miastem, na przyklad brudne, biedne getto w Prokocimiu i
        Biezanowie. Dopoki ta postawa sie nie zmieni, a zmieni sie niepredko, bo Krakusi
        sa konserwatywni, nie wysciubiaja nosa poza wlasne podworko, nie ma pracy
        przyciagajacej ludzi z innych miast i krajow (jak jest na przyklad w Pradze i
        Budapeszcie ale i Warszawie), itd. Jak tak dalej pojdzie to bedzie swietny
        skansen, pelen kosciolow i zabytkow, dokad sie jedzie, zwiedza i... szybko ucieka.
        Ludziom z krotka pamiecia przypominam, ze poprzednie wladze byly jeszcze gorsze,
        uprawialy propagande sukcesu i wmawialy ludziom, ze szybki tramwaj juz jest,
        tylko ludzie o tym nie wiedza itp.
        Prohibicja w Krakowie, zwlaszcza podczas wizyt pewnego schorowanego,
        sympatycznego staruszka. Wtedy nawet krakowskie burdele sie ukrywa...
    • Gość: pamietliwy Atmosfere sukcesu tworzyla wyborcza IP: *.menta.net 05.03.04, 20:21
      Akurat, gdy wszystkie inne krakowskie dzienniki sprawe tanich lini opisywaly ze
      stoickim spokojem, to Gazeta robila z tego szum tworzac atmosfere zwyciestwa i
      triumfu.

Teraz gdy wychodzi, ze pomysl sie sypie, nie potrafi pochylic czola, ale nie
      omieszka przy okazji dopiec przydentowi miasta.
      • Gość: ralf Re: Atmosfere sukcesu tworzyla wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 23:28
        Najlepsze jet to, ze w Katowicach, Wroclawiu, Gdansku, Poznaniu i Warszawie
        mozna, a w wielkim, stoleczno-krolewskim miescie Krakowie nie mozna. Kon by sie
        usmial!
        • Gość: ralf Re: Atmosfere sukcesu tworzyla wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 23:36
          Lotniskiem dla tanich linii lotniczych dla miasta Krakowa i tak w praktyce beda
          Katowice-Pyrzowice. Tam baze ma juz AirPolonia, a od maja baze bedzie miec
          WizzAir!
        • hm_tak Gazety czytać... 08.03.04, 18:22
          Gość portalu: ralf napisał(a):

> Najlepsze jet to, ze w Katowicach, Wroclawiu, Gdansku, Poznaniu i Warszawie
          > mozna, a w wielkim, stoleczno-krolewskim miescie Krakowie nie mozna. Kon by
          sie
          >
          > usmial!

Chyba że jesteś koniem. Silesian Air własnie padła.Jakkolwiek życzę im jak
          najlepiej. Więc nie wszedzie się da
    • Gość: Albert Re: Krakowskie bujanie w obłokach IP: *.toya.net.pl 06.03.04, 02:37
      Już widzę tych pchających się inwestorów! Jak przyjdzie co do czego, to nie
      będzie ani jednego...
    • Gość: p59 Wyjasnijcie prosze... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.04, 17:51
      Jezeli zarzad nad pasem lotniska w Krakowie ma byc przekazany cywilom, to
      dlaczego ma to byc przekazane firmie warszawskiej (MPL), ktora raczej dbac
      bedzie o interesy Okecia, a nie Balic? Dlaczego nie moze pasem nie moze
      zarzadac firma lokalna? Kolejny przyklad warszawskiego duszenia prowincji po
      blokadzie Nowego Miasta przez Marka Pola?
      • Gość: ja Re: Wyjasnijcie prosze... IP: *.net.autocom.pl 06.03.04, 21:22
        Dlatego że inaczej lotnisko nie dostanie certyfikatu unijnego, i nie polecą z
        niego nie tylko tanie, ale wręcz żadne linie
        • Gość: p59 Re: Wyjasnijcie prosze... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.04, 21:57
          Ale Unia chyba nie wymaga aby to była firma warszawska?
          • Gość: ja Re: Wyjasnijcie prosze... IP: *.net.autocom.pl 08.03.04, 17:51
            aby lotniska dostało certfikat musi miec jednego zarządzjącego. inna firma
            oprócz pasa musialaby prejąć też płyte i terminal
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka