Dodaj do ulubionych

Z notatnika Straży Miejskiej. Pili i krzyczeli

IP: *.tktelekom.pl 10.06.10, 13:49
Piękna opowieść. Rozczuliłem się.
Obserwuj wątek
    • Gość: ale Z notatnika Straży Miejskiej. Pili i krzyczeli IP: *.centertel.pl 10.06.10, 13:54
      jej ale pięknie, trzeba było wysłać przynajmniej trzech dziennikarzy i
      fotoreportera. Ludzie toż to afera!!!!Wyborczej brak pomysłu na teksty...dramat
    • Gość: Pan F Z notatnika Straży Miejskiej. Pili i krzyczeli IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.06.10, 13:55
      Cóż za dramaturgia, to nadaje sie na scenariusz jakiegoś thrillera
    • Gość: wzruszona Re: Z notatnika Straży Miejskiej. Pili i krzyczel IP: 83.238.120.* 10.06.10, 13:56
      ja wlasnie tez :) piekne zakonczenie :)
    • Gość: Maddox Kto jest za likwidacją straży miejskiej? IP: *.chello.pl 10.06.10, 14:09
      Odpowiadam za siebie. Ja jestem. Żeby zadzwonić po policję wystarczy
      telefon. Żadnego pośrednictwa tu nie trzeba. Niech te żenujące
      patałachy, obwieszone gazem, kajdankami i pierdołami ze sklepu dla
      militarystów, znikną z naszych ulic. Nie chcę płacić podatków na
      gości, którzy na widok dresów i kiboli gwałtownie skręcają. Straszą
      stare babcie. Tyle potrafią. I dzwonią po policję, żałosne.
      Powtarzam: zlikwidować, bo wstyd i szkoda pieniędzy.
      • Gość: matrix Re: Kto jest za likwidacją straży miejskiej? IP: 93.159.24.* 10.06.10, 14:29
        sam się zlikwiduj! a czym sie różni to ich wyposażenie od wyposażenia Policji! Głupek jesteś i tyle! nawet sie nie zastanowisz co piszesz! Patrz na świat obiektywnie a nie z klapkami na oczach będąc wku...ony bo dostałeś od nich mandat!
        • Gość: Maddox Re: Kto jest za likwidacją straży miejskiej? IP: *.chello.pl 10.06.10, 14:54
          Nie dostałem od SM mandatu, ale płacę na podatki na fanaberie i
          powszechnie znane tchórzostwo strażników. Olśniłem cię, kołku?
        • Gość: sad Re: Kto jest za likwidacją straży miejskiej? IP: *.chello.pl 10.06.10, 15:01
          czym sie rózni ? no zgadnij czym sie różni. I jaka jest roznica miedzy Policją
          na SM ? To tak jak porównywać żołnierza GROMU z poborowym. Taka róznica w
          wyszkoleniu i wyposażeniu
        • Gość: Gość Paweł Re: Kto jest za likwidacją straży miejskiej? IP: 77.236.28.* 10.06.10, 15:35
          Kto tu jest głupkiem? matrix na pewno, nie wie w co są uzbrojeni, jak
          przeszkoleni i co tak naprawdę robią.
          Ja mandatu nie dostałem żadnego od nich, ale rzeczywiście to tchórzliwe istotki
          ganiające stare babcie dorabiające do małych emerytur sprzedażą kwiatów, czy też
          studentów z piwem.
          Ale do dresiarzy po meczach czy meneli na przystankach to się nie ruszają, a bo
          dostaną po mordzie czy smrodem przejdą. Niestety każdy z pracujących do nich
          dopłaca.
      • Gość: maciek Re: Kto jest za likwidacją straży miejskiej? IP: *.chello.pl 10.06.10, 17:20
        no bo oni zamiast patrolować planty powinni dawać mandaty za złe parkowanie. niech Policja odpowiada za bezpieczenstwo, a SM za sprawne funkcjonowanie miasta.
        • Gość: matrix Re: Kto jest za likwidacją straży miejskiej? IP: 93.159.24.* 10.06.10, 18:45
          i taka jest właśnie wiedza maddoxa i sadu. Gdyby cokolwiek wiedzieli na temat tych dwóch instytucji to by głupot nie wypisywali!
          PS. do maddoxa - kołek wlaśnie swiadczy o tobie!
    • Gość: Bakcyl Z notatnika Straży Miejskiej. Pili i krzyczeli IP: *.wafel.com 10.06.10, 14:10
      Ludziom płacą za pisanie takich artykułów?
    • Gość: izc ci strasznicy to prawdziwi bohaterowie IP: 67.159.45.* 10.06.10, 14:33
      przy udziale policji złapali dwóch żuli - i jeszcze się tym chwalą

brawo
    • Gość: Gość Paweł Na pewno ta opowieść zostanie nagrodzona IP: 77.236.28.* 10.06.10, 15:04
      Na pewno ta opowieść zostanie nagrodzona ze względu na piękny, bogaty język,
      fabułę opisującą odważnych strażników miejskich, którzy narażają życie blokują
      koła samochodowe i zatrzymują pijaczków. Zniechęceni obraźliwymi słowami wzywają
      posiłki.

A tak na poważnie to Straż Miejska i służby ochrony są kompletnie niepotrzebni,
      strata pieniędzy podatników. Ci pierwsi nic nie potrafią, a ci drudzy nakleją
      coś na budynki i chronią, tylko nikt ich "nie uwidieł".
    • lajkomik Cudowne, ale ja znam zakończenie 10.06.10, 16:36
      Pobrali się w Portugalii i mieli trójkę ślicznych czarnych dzieciaczków.
      • Gość: franc Re: Cudowne, ale ja znam zakończenie IP: *.elopi.com 10.06.10, 19:18
        A ja ciesze sie ze wreszcie Straz Miejska zabrala się za meneli i
        pijaków w centrum miasta. Chyba kazdy z nas chce bezpiecznie wrocic
        do domu. Widac patrole, oby tak dalej panowie straznicy.
    • czesiekkk Re: Z notatnika Straży Miejskiej. Pili i krzyczel 10.06.10, 20:07
      Maddox już zapomniał jak SM prowadziła na sygnale ciężarówki z piaskiem na wały.
      Pewnie, że mogła robić to Policja, tyle tylko, że w lipcu, najpóźniej w sierpniu
      okazałoby się, że Policja nie ma pieniędzy na benzynę.
      • Gość: jestem za Re: Z notatnika Straży Miejskiej. Pili i krzyczel IP: *.chello.pl 10.06.10, 20:23
        Straz Miejska odwala kawal dobrej roboty i zapewnia rowniez poczucie
        bezpieczenstwa w miescie choc nie posiada uprawnien policyjnych.
        Trzeba tez umiec docenic ich prace.
        • Gość: Gość Paweł Darmozjady IP: 77.236.28.* 10.06.10, 23:29
          A ja doceniam głupotę osób piszących takie rzeczy. Straż raczej ucieka przed
          menelami i innymi. Nawet w tekście jest napisane że wezwali policję. Po co więc
          ich utrzymywać. Nie prościej by bylo gdyby policja patrolowała i od razu zwinęła?
          • Gość: straznik Re: Darmozjady IP: *.chello.pl 10.06.10, 23:51
            Wezwali Policje bowiem IM PRZEKAZALI ZATRZYMANYCH a straznicy dalej
            PATROLOWALI TEREN PLANT. GDYBY ZJECHALI Z REJONU na Policje nie
            byloby patrolu juz w tym terenie. Czy to takie trudne? Poza tym
            ZGODNIE Z PRZPISAMI SM po UJECIU takiej osoby powinna NIEZWLOCZNIE
            przekazac ja POLICJI co tez uczynila.
    • zablokowany-obrazliwy-nick czasami brak mi komuny 10.06.10, 21:02
      ZOMOle by ich zwinęli, spuścili wpi*rdol, na koniec wniosek do kolegium,
      minimalna wysokość to średnia krajowa.
      • Gość: pal Re: czasami brak mi komuny IP: *.net.autocom.pl 17.06.10, 18:17
        jak jesteś komunistą wyjedź, ale kolegiów nie wprowadzaj, bo to było
        blesne szyderstwo...Poza tym metody, które chcesz wprowadzić są
        bezprawne.
    • Gość: balusz Z notatnika straży miejskiej. Pili i krzyczeli IP: *.multi-play.net.pl 10.06.10, 21:12
      A kogo to obchodzi...?
      • Gość: straznik Re: Z notatnika straży miejskiej. Pili i krzyczel IP: *.chello.pl 10.06.10, 21:49
        Jak od menela dostaniesz w twarz na Plantach i opluje Twoja
        dziewczyne to wtedy bedzie to Cie obchodzilo, nieprawdaz? I bedziesz
        krzyczal, gdzie byla Straz Miejska?

www.strazmiejska.krakow.pl/smmk/index.php/aktualnoci/1526-bezpieczna-droga-krolewska-priorytety-stray-miejskiej
        • Gość: Jasiek Re: Z notatnika straży miejskiej. Pili i krzyczel IP: *.chello.pl 10.06.10, 22:01
          Jakby mi menel tak zrobił, tobym mu tak wjebał, żeby się posrał na
          czerwono. Sam, własnymi rękami. A niby co? miałbym po was dzwonić,
          żebyście wy dzwonili na policję, żeby policja... Nie ośmieszaj się,
          strażniku.
          • Gość: pal Re: Z notatnika straży miejskiej. Pili i krzyczel IP: *.net.autocom.pl 17.06.10, 18:19
            A jakie Ty masz prawo, żeby w ten sposób się zachowywać??? Jakie
            podaj podstawę prawną, moralną, etyczną? NO PODAJ co Cię upoważnia?
        • Gość: cz Re: Z notatnika stra¿y miejskiej. Pili i krzyczel IP: 67.159.45.* 11.06.10, 10:54
          Gość portalu: straznik napisał(a):

> Jak od menela dostaniesz w twarz na Plantach i opluje Twoja
          > dziewczyne to wtedy bedzie to Cie obchodzilo, nieprawdaz? I bedziesz
          > krzyczal, gdzie byla Straz Miejska?

panie strażnik nie pisz pan głupot

na Plantach Dietlowskich non stop na ławkach piją/śpią żule i jakoś nikomu z SM
          to nie przeszkadza - a widzę to codziennie

ze Straży Miejskiej jest żaden pożytek - góra rodzi mysz czego dowodzi powyższy news

w Nowej Hucie tez udajecie że nie zauważacie hord pijanych dresiarzy ale za to
          potraficie dać mandat 70letniemu dziadkowi, który wypił sobie piwo pod sklepem.
          • Gość: Gutek Re: Z notatnika stra¿y miejskiej. Pili i krz IP: *.chello.pl 11.06.10, 11:37
            Zgadzam się. Planty na Dietla to już klasyka. Za to w Hucie straż
            nie tyle nie zauważa dresiarzy, ale spiernicza przed nimi. Więc
            dobrze widzą. Zgadzam się z kilkoma przepiścami: trzeba to albo
            zlikwidować albo zaostrzyć kryteria naboru, tak żeby byle frajer nie
            wskakiwał w mundur, bo od samego munduru ani rozumu nie przybywa ani
            odwagi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka