Dodaj do ulubionych

Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy b...

21.06.10, 11:14
Dziewczyno ze wsi: radzę na czas nauki do sesji wracać do domu w przysiółku a
nie męczyć krakowian płaczami o głośnej muzyce w mieście. Tak tu jeżdżą
tramwaje, samochody i jest głośno. Bo to miasto.
Obserwuj wątek
    • Gość: k2k Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy b... IP: 151.193.120.* 21.06.10, 11:15
      Ta Pani to chyba mieszka w hotelu Forum :P - przeciez tam niewiele slychac
      nawet jak sie stoi niedaleko :| - no i jeszcze to ze miejsce jest otoczone
      przez osiedla jest mocno naciagana teoria (ludwinow za hotelem Forum,
      Podwawelskie za ruchliwa trasa) - nie rozumiem kto ma interes w tym zeby pisac
      takie brednie ?
      • Gość: kot Re: Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy IP: *.77.classcom.pl 21.06.10, 11:20
        mieszkam po drugiej stronie Wisły. A argument dziewczyno ze wsi jest słaby.
      • Gość: k2k Re: Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy IP: 151.193.120.* 21.06.10, 11:21
        zapomnialem nadmienic, ze klub mimo tego ze IMHO nie przeszkadza, to smierdzi
        dresem i to bardzo :|
        • Gość: kot Re: Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy IP: *.77.classcom.pl 21.06.10, 11:27
          to masz problem, bo dresy są nawet w wiejskim przyczółku, nie uciekniesz!
          • Gość: a_kysz kocie z miejskiego śmietnika. masz jakiś żal do IP: *.prz.com.pl 21.06.10, 13:38
            wsi czy to tylko jakiś kompleks ?? ....
            • Gość: kot miau miau miaauu a_kysz miaaaaauuuuuu IP: *.prz.com.pl 21.06.10, 15:04
          • Gość: k2k Re: Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy IP: 151.193.120.* 21.06.10, 15:34
            zauwaz ze to nie ja zarzucam ci drobnomieszczanizm - opinie o jakosci muzyki, i
            klasie klientow piaskowej tancbudy podtrzymuje
      • Gość: kolo Re: Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 09:18
        Wypowiedz się po jednej nieprzespanej nocy ! Łomot w blokach na
        Podwawelskim jest ogromny. Masz mocno przytępiony słuch pisząc że
        niewiele słychać stojąc obok.
    • Gość: ? Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy b... IP: *.tktelekom.pl 21.06.10, 11:21
      Ale to tak przecież miało być

"plaża" + obiekty towarzyszące :-)

tak że o co pretensje????
      • Gość: Stefan Re: Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy IP: *.77.classcom.pl 21.06.10, 11:26
        czytaj ze zrozumieniem, to może w końcu zrozumiesz. Także.
        • Gość: pisownia "tak, że" Re: Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy IP: *.interia.pl 21.06.10, 12:42
          Ot, powszechna głupota Polaków. "Także" w znaczeniu "też" pisze się razem.
          "...tak, że..." w znaczeniu "a więc", "w taki sposób, że"... pisze się rozłącznie.
          • Gość: m Re: Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy IP: *.chello.pl 21.06.10, 17:41
            co za bzdura, 'także' w znaczeniu 'zatem' także piszemy razem!
            • Gość: Andrzej Zawsze lepiej sprawdzić pisownię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 19:02
              so.pwn.pl/lista.php?co=tak+%BFe
    • Gość: imd plaża z hałasem IP: 82.177.125.* 21.06.10, 11:26
      władze miasta po raz kolejny pokazują, że drobny biznesik jest dla
      nich ważniejszy niż dobro mieszkańców. Warto byłoby się faktycznie
      przyjrzeć sprawie, przypominam, ze plaża budziła kontrowersje i
      bynajmniej nie wszyscy byli pomysłem zachwyceni. Podejrzewano - i
      słusznie - że jest to wstęp do jakiegoś większego, nie całkiem
      rekreacyjnego przedsięwzięcia. Ale od czego są radni w dzielnicach?
      Wydali pozytywną opinię to niech się teraz tłumaczą. A może trzeba
      będzie dzierżawcy podpisać zgodę na już całkiem stacjonarny wyszynk
      z tańcbudą i wtedy spełnią się czarne wizje niezadowolonych?
      Ludzie mają prawo we własnym domu do odpoczynku wcale nie od 22 do
      6ej rano, bo to nie hotel robotniczy tylko miasto - miejsce gdzie
      sie zyje: pracuje i odpoczywa. Okolicznym mieszkańcom nie pozostaje
      nic innego jak zawiaząć komitet i zawalczyć o swoje prawa.
      • Gość: wyborca Obiecanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 08:40
        Nie tylko ta sprawa przerosła urzednikow na czele z prezydentem i
        jego pełnomocnikiem prawnym Andrzejem O.Po przejeciu motelu "Krak"
        chwalili sie wyborcom(podatnikom) co to nie powstanie na tym
        terenie.
        Kto teraz "płaci" za nie wykorzystane atrakcyjne 7 ha???
        krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,5753661,Motel_Krak_zmieni_sie_w_najwyzszy_wiezowiec.html
    • destin Kolejny problem wyolbrzymiony przez gazetę 21.06.10, 11:30
      Mam czasami wrażenie że niektóre artykuły(tzw listy do redakcji)piszą sami dziennikarze tej gazety.Mieszkam zaraz za hotelem forum w kompleksie Ludwinów i mi jakoś muzyka nie przeszkadza.Owszem, słychać ją, ale nie jest na tyle głośna żeby była irytująca.Szanowna autorka artykułu zapewne nie rozumie jeszcze że mieszka w centrum dużego miasta.Podobnie moje rozbawienie budzą protesty osób mieszkających przy Rynku Głównym dotyczące hałasu.Jeżeli ktoś poszukuje ciszy to polecam piękne okolice Wieliczki, Zielonek czy Ruczaju.Centrum miasta ma to do siebie że jest głośno.Tak jest w całej Europie i na całym świecie.Czy to będąc w Paryżu, Atenach czy Mediolanie nie mówiąc o Hiszpanii zawsze słyszałem muzykę i było GŁOŚNO.Bo to centrum miasta.A w naszym zaściankowym Krakowie zawsze ma być cicho,ponuro i dostojnie.Ciekawe zresztą gdzie mieszka szanowna studentka że tak jej przeszkadza ta muzyka?Swoją drogą, strasznie wrażliwa i delikatna jest dzisiejsza brać studencka - za moich czasów sesja przebiegała pod znakiem hałasu,gorączkowych poszukiwań notatek i "naukowych rozważań zagadnień do sesji" w studenckich lokalach przy złocistym trunku...Cóż,jak to śpiewa jeden z kultowych zespołów:"Ale to już było, i nie wróci więcej..."Pozdrawiam serdecznie
      • Gość: kot Re: Kolejny problem wyolbrzymiony przez gazetę IP: *.77.classcom.pl 21.06.10, 11:35
        Szanowna autorka mieszka tuż po drugiej stronie Wisły. Przez wodę bardzo się
        niesie. Ma też stare okna w wynajmowanym mieszkaniu, które na szczęście niebawem
        zmieni i nie będzie się już martwić hałasem. Ale uważa, że Kraków to miasto, ale
        nie kurort wakacyjny. A w większym mieście mieszkała już wcześniej i takich
        rzeczy nie było, bo są nie do pomyślenia w miejscu, gdzie się żyje, pracuje i
        studiuje.
        A tak na chłopski rozum: nie ogarniasz tego, że jak chcesz iść spać, a tak o 2 w
        nocy nadupca MA_JOR_KAAAA!!!, to szlag trafia. Stoppery nawet nie dają rady.
        • Gość: krakus Re: Kolejny problem wyolbrzymiony przez gazetę IP: 217.147.104.* 21.06.10, 13:52
          centrum Krakowa - Rynek i Kazimierz to IMHO są takie kurorty wakacyjne. Może łatwiej będzie Ci zaakceptować ten fakt i się przeprowadzić nieco dalej od centrum, poza ten "imprezowy rejon" bo inaczej możesz się wdać w walkę z wiatrakami.

Osobiście biorąc mieszkanie na Kazimierzu właśnie tego bym się spodziewał, a nie tylko ćwierkania słowików o 3 nad ranem ;)
          • Gość: wika Re: Kolejny problem wyolbrzymiony przez gazetę IP: *.236.spine.pl 21.06.10, 14:11
            Jak juz to o 4 nad ranem pięknie śpiewają kosy :)
            Ale z pewnocią nie w centrum. Na moim osiedlu, gdzie zieleni pełno
            (prawie wieś) ptaszki sobie uzywają , że hej ! I cieszą uszy
            mieszkańców :)
          • Gość: %%% Re: Kolejny problem wyolbrzymiony przez gazetę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.10, 15:02
            W pobliżu kamienic usytuowanych w pobliżu bulwarów wiślanych nie ma żadnych
            klubów ani pubów - to dzielnica czysto mieszkalna. Kraków to w końcu nie jest
            wakacyjny kurort. Jeżeli ktoś bywał gdzieś w miastach cywilizowanym świecie, to
            wie, że po 22.00 nie można urządzać żadnych hałasów na zewnątrz restauracji czy
            pubów. Po prostu nawet jak głośno rozmawiasz, to poproszą Cię o wejście do
            środka lokalu.
            • Gość: kikki Re: Kolejny problem wyolbrzymiony przez gazetę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 19:01
              No właśnie w miastach cywilizowanych , ale nie w
              Krakowie, który zamienia się w skansen , bo
              centrum się wyludnia . W kamienicach albo hostele,
              albo burdele, w najlepszym przypadku biura. Na
              poziomie parteru i piwnic knajpy z pijanymi przede
              wszystkim Anglikami, którzy po za tanim piwem i
              innymi tanimi atrakcjanmi , nie wiedzą gdzie są,
              wytrzeźwieją po powrocie do domu - i to jest magia
              Krakowa, gdzieś byli , nic nie widzieli . Nawet
              białego niedźwiedzia.
        • Gość: podwawelka Re: Kolejny problem wyolbrzymiony przez gazetę IP: 77.236.0.* 21.06.10, 14:37
          A ja mam nowe okna, nowy blok, mieszkam po drugiej stronie ruchliwej ulicy i od
          basow drza mi mury. Wiec nie do konca masz racje. knajpa zakloca cisze nocna bez
          watpienia. moze w rozne strony roznie sie niesie halas? albo moj blok wpada w
          rezonans z ta muza? nie obchodzi mnie przyczyna - jest zarabiscie glosno i mi
          sie to nie podoba.
          • Gość: kloda Kraków jest miastem turystów i studentów IP: *.net.autocom.pl 21.06.10, 14:56
            Kraków jest miastem turystów i studentów, to są dwie grupy społeczne
            z których to miasto żyje. Dzięki Nim połowa mieszkańców ma pracę.

Studenci i turyści mają to do siebie że lubią się bawić. Przykro mi,
            to miasto nie może być skansenem, to miasto potrzebuje życia i wciąż
            nowych inicjatyw żeby iść do przodu. Kto nie idzie do przodu ten się
            cofa. Niestety nie da się tego zrobić bez ofiar.

Na pocieszenie - jest plaża, napewno pojawią się nad Wisłą nowe
            inwestycje. Dzięki temu bez jakichkolwiek nakładów z waszej strony
            ceny waszych nieruchomości znacznie wzrosną - może nawet będzie was
            stać na piękny dom w spokojnej okolicy, zamiast mieszkania w bloku
            obok klubu - to mieszkanie kupi od was z pocałowaniem reki ktoś kto
            prowadzi nieco bardziej rozrywkowy styl życia niż wy.
            • Gość: koneser apartament z widokiem na tancbudę ... mniam IP: *.prz.com.pl 21.06.10, 15:33
            • Gość: maciek Re: Kraków jest miastem turystów i studentów IP: *.chello.pl 21.06.10, 17:46
              Bardzo Cię proszę, nie obrażaj studentów, w takim miejscu bawią się buraki z przedmieść a nie studenci. I nie, w pobliżu chamskiej imprezowni ceny nieruchomości nijak nie wzrastają, bo normalni ludzie nie chcą mieć do czynienia z takim jazgotem.
              • Gość: student z Krakowa Re: Kraków jest miastem turystów i studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 17:41
                a byłaś/ byłeś że się wypowiadasz o tym miejscu że to barak ?? i że nie chodzą
                tam studenci ??
                • Gość: maciek Re: Kraków jest miastem turystów i studentów IP: *.chello.pl 22.06.10, 21:01
                  no nie sprawdzałem, może jacyś z ksw tam się trafią.
      • Gość: mama Jasia Re: Kolejny problem wyolbrzymiony przez gazetę IP: *.chello.pl 21.06.10, 11:44
        popieram, popieram, mam tylko jedną uwagę;) mieszkańcy okolic Wieliczki,
        Zielonek czy Ruczaju też potrafią się bawić w przydomowych ogródkach!!! wiem, bo
        wyprowadziłam się w okolice Zielonek;) i tutaj dopiero WOLNOĆ TOMKU W SWOIM
        DOMKU!!! jednak gdyby się tym kierować to musiałabym wyprowadzić się na
        odludzie...teraz w czasie MŚ w piłce nożnej to w ogóle lepiej o ciszy zapomnieć,
        mój sąsiad wyniósł telewizor do ogrodu i co wieczór z kolegami kibicują! więc
        nie pozostało mi nic innego tylko albo kupić stopery albo zostać kibicem! ...i
        zostałam kibicem!
      • Gość: sel Re: Kolejny problem wyolbrzymiony przez gazetę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 11:47
        No to pewnie tych studiów nie zaliczyłeś,za to zwiedzasz świat -tak sie chwalić-
        to jest Kraków a nie Mediolan czy Ateny- nie bądźmy całe życie małpami
        • destin Zaliczyłem i bardzo miło wspominam:) 21.06.10, 13:24
          A czym tu się chwalić?Pracuję w różnych miejscach a podróżuję w większości
          służbowo - przecież do Londynu szybciej się można dostać z Krakowa niż do
          Gdańska... - wydaje mi się że w dzisiejszych czasach to normalne iż ludzie
          podróżują.No chyba że jest się jedną z tych osób które wymagają aby z ulic
          miasta zniknęły wszelkie pojazdy, aby wszystkie knajpy w centrum miasta
          pozamykać, zabronić wszelkich koncertów i imprez na świeżym powietrzu i dla
          której wyprawa do Zakopanego to wyjazd który należy poprzedzić tygodniowymi
          przygotowaniami i odpowiednim zaprowiantowaniem.Nie róbmy z Krakowa skansenu
          tylko prawdziwe miasto, Europejską metropolię ponieważ niektórzy nie zauważają
          że Kraków to prawie milionowe miasto a nie Pipidówa Dolna.Z mieszkaniem w
          mieście wiążą się pewne niedogodności na które zgadzamy się zamieszkując w
          nim.Wzdłuż rzek w ścisłych centrach miast w całej Europie przez całą dobę tętni
          życie - są dyskoteki, restauracje, wesołe miasteczka.Ale nie, w Krakowie ma być
          ciemno,cicho a bulwarami (o zgrozo wyasfaltowanymi) mają przechadzać się w
          skupieniu bracia i siostry zakonne, prowadząc szeptane dyskusje o marnościach
          nad marnościami.A szanownej koleżance radzę udać się w celu odreagowania stresów
          sesyjnych na jakąś sympatyczną potańcówkę- człowiek odstresowany chłonie wiedzę
          4xszybciej od zestresowanego;-)- Pozdrawiam serdecznie.
          • Gość: %%% Re: Zaliczyłem i bardzo miło wspominam:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.10, 15:10
            Ciekaw jestem jakie to miejsca masz na myśli w Europie, gdzie o drugiej czy
            trzeciej nad ranem hałasuje dyskoteka? Chyba raczej nie centra dużych miast.
      • Gość: Mary Re: Kolejny problem wyolbrzymiony przez gazetę IP: 195.150.133.* 21.06.10, 13:06
        Ja nie mieszkam w tej okolicy, więc nie wypowiadam się na temat
        muzyki, natomiast sam pomysł "plaży" uważam za więcej niż chybiony!
        Niestety, ale z Krakowa z roku na rok robi się coraz większy
        grajdołek...
        • Gość: (.)(.) Re: Kolejny problem wyolbrzymiony przez gazetę IP: 109.255.149.* 21.06.10, 14:22
          taki grajdolek z plaza maja co roku chocby w paryzu. ale jak ktos sie
          wiesniakiem urodzil to wiesniakiem umrze, chocby wiekszosc zycia
          spedzil w miescie
          • Gość: Stefan Re: Kolejny problem wyolbrzymiony przez gazetę IP: *.77.classcom.pl 21.06.10, 15:55
            nie bądź taki samokrytyczny
      • Gość: Renata do destina IP: *.ghnet.pl 21.06.10, 13:55
        Masz chyba na myśli Europe typu kurorty dla gawiedzi i chamstwa, w Krakowie już
        i tak jest za dużo debili mających się za paniczy z EUROPY...Bardzo dobrze że
        jest sprzeciw, bo to mi daje nadzieję, że nie każdy w Krakowie gustuje w
        tandecie...a o to zaczęłam się bać obserwując 'elitę' imprezowiczów. Kraków to
        kurnik Europy, postarajmy się żeby szedł w stronę dobrego gustu a nie brnijmy w
        kicz i tandeciarstwo. Pomysł samej plaży jest bardzo udany, tylko może warto tym
        przedsięwzięciem pokierować w odpowiedni sposób.
        A co do samej sesji z 'dawnych lat', to takie nastawienie jest poniżej poziomu -
        nawet jeżeli tak było to nie uważam, że chwalenie się tym na forum jest czymś
        godnym 'poklasku'. No ale czego się spodziewać jeżeli dla ciebie Rodowicz jest
        wyznacznikiem gustu...
        • destin Szkoda że negujesz wszystko co z przeszłości... 21.06.10, 14:36
          To niestety świadczy również o Twoim poziomie.Nie zawsze tzw"wysoka kultura"
          jest wyznacznikiem tego co uważane jest za bezguście i tandetę.Myślę że
          twórczość Maryli Rodowicz nie jest dobrym przykładem choćby ze względu na to iż
          jest ona zasłużonym twórcą na polskiej scenie muzyki rozrywkowej chociaż śmiem
          wątpić czy pamiętasz lata jej świetności.Zakładam w takim razie że negujesz
          również dokonania Czerwonych Gitar,Trubadurów i wielu innych, zasłużonych
          zespołów-wielka szkoda.O gustach sie podobno nie dyskutuje - bardzo możliwe że
          Twoje zainteresowania będą dla wielu osób symbolem tandety i absolutnego
          wieśniactwa.Ja jestem natomiast gorącym przeciwnikiem zamieniania Krakowa w
          miasto w którym wyznacznikiem tzw kultury jest ilość nędznej jakości
          przedstawień w operze i koncertów w filharmonii(swoją drogą jaki komfort
          słuchania muzyki daje obecny budynek to wie każdy meloman...)czy tez firmowanych
          przez miasto pseudokulturalnych festiwali teatralno-muzycznych które miażdżone
          są przez branżowych krytyków.Jestem również przeciwnikiem zamieniania Krakowa w
          dom spokojnej starości-w tym mieście jest mnóstwo osób którym niekoniecznie musi
          odpowiadać atmosfera niemalże nekropolis jaką w pewnym momencie zaczął stawać
          się Kraków.I weź pod uwagę, bardzo proszę, że niektórzy mają jeszcze chęć życia
          i niekoniecznie spędzają swoje życie wśród 4 ścian, z kotem czy rybkami,
          wyrzucając swoje rozgoryczenie na forach internetowych.Pozdrawiam serdecznie
          czerpiących z życia;)
      • Gość: pande Re: Kolejny problem wyolbrzymiony przez gazetę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 11:47
        Być może na Ludwinowie nie słychać (choć zalecam wizytę u
        laryngologa) ale w części bloków na Podwawelskim w trakcie
        całonocnych imprez nie da się ani spać ani nawet zebrać myśli. Do
        Wieliczki czy Zielonek niech się przeniesie ta żałosna speluna bo my
        tu mieszkamy od 30 lat - dlaczego mamy się wynosić tylko dlatego że
        kolejny debil-sadysta z Urzędu Miasta wydał zgodę na eksterminację
        ludności - może chciałby nas przenieść w okolice Oświęcimia ?! Tak,
        ja to odbieram jako zamach głupiego i bezdusznego urzędasa,
        entuzjaty ideologii hitlerowskiej na naszą godność, wolność i
        zdrowie. Co do Europy i Świata - radzę wreszcie się gdzieś wybrać i
        wtedy się wypowiadać. Poza okazjonalnymi fetami tam po prostu ludzie
        szanują swoje prawa a zwłaszcza prawo do odpoczynku nocnego. W
        odróżnieniu od Polski, gdzie władza w różny sposób powiązana z
        biznesem zwykłych ludzi traktuje jak szmaty. Tylko w tym kraju
        garstka oszołomów łamie prawo (policja i straż miejska nie reaguje -
        odpowiedzcie sobie sami dlaczego) i zakłóca spokój nocny mieszkańcom
        okolicy. Bezprawie chronione przez "strózy prawa". Kilkanaście lat
        temu był podobny problem z lunaparkiem. Problem na szczęście
        rozwiązano. Ale widocznie zmieniła się ekipa geniuszy w urzędzie i
        teraz CiCoDużoMogą forsują swoje chore wizje.
    • Gość: talber Re: Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy IP: 193.219.114.* 21.06.10, 11:41
      Moglbym napisac cos o tym, ze Huta to nie miasto, moglbym napisac
      cos o poziomie jaki soba reprezentujesz, ale napisze tylko tyle:
      wstyd mi za ciebie. Jesli rzeczywiscie jestes z Krakowa, jestes
      smutnym dowodem na to, ze nasze miasto dawno stracilo prawo do
      tytulowania sie "stolica kultury"
      • Gość: sel Re: Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 11:49
        Kultura to teatry, kina ,koncerty a nie wycie w dyskotece
        • Gość: ifka Re: Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy IP: *.ghnet.pl 21.06.10, 12:02
          przy plaży od lipca bedzie kino pod gołym niebem...we wtorki..chyba, ze caly
          czas bedzie padac:/
    • Gość: kjk Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy b... IP: 77.236.0.* 21.06.10, 12:02
      Dres, solarium, adidas, bmw i gwiazdy. Czego jeszcze wiecej
      potrzebuje ta plaża i ten barak :))))))))
    • Gość: Książe Podlasia Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy b... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.10, 12:07
      to Kraków ma prawa miejskie ?:) Ta wiocha !! buhehe
    • Gość: kamu Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy b... IP: *.ip.netia.com.pl 21.06.10, 12:31
      Dziwczynko - może warto wrócic na wieś;)
      • Gość: kot Re: Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy IP: *.77.classcom.pl 21.06.10, 13:23
        zastanawia mnie, co ma do rzeczy dychotomia miasta-wieś. I skąd założenie, że
        pochodzę ze wsi? A nawet jeżeli tak, to jaki to miałoby wpływ? Jeżeli kulturalna
        stolica Polski (sic!) uważa disco-plażę za super fajną, to ja przepraszam, ale
        naprawdę zacznę szukać ukojenia w jakiejś swojskiej chacie, ale nie taki Kraków
        się kreuje w całej Polsce. A moje porównanie do kurortu nie dotyczyły Aten i
        Mediolanu, bo to też nie kurorty, a miasta. Chodziło mi o bardziej o te
        wszystkie modne hotele w tunezyjskich czy egipskich miejscowościach
        turystycznych. I owszem, jeżdżę po świecie, coś w tym złego? I nawet na studiach
        wszystko zaliczam. Możesz pozazdrościć.
        • Gość: (.)(.) Re: Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy IP: 109.255.149.* 21.06.10, 14:26
          chyba wszystkich... miasto jest dla ludzi a ludzia chca sie bawic. nie
          kazdy jest zakompleksionym, pryszczatym odlutkiem spedzajacym cale dnie
          z ksiazkami (nie zebym mial cos przeciw czytelnictwu). jak ci sie nie
          podoba po prostu sie wyprowadz. jakos miejscowi nie protestuja,
          protestuje tylko jedna studentka z koziej wolki
          • Gość: kot Re: Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy IP: *.77.classcom.pl 21.06.10, 14:55
            kolejny fail, jestem ładną, wysoką, szczupłą blondynką. Mam świetną figurę i
            najlepsze nogi na roku. To, że przy okazji jestem mądra i chcę skończyć studia
            nie znaczy, że nie potrafię się bawić, albo że jestem brzydka. I zabawa dla mnie
            to nie znaczy techno i szesnastolatki bez majtek.
            • Gość: (.)(.) Re: Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy IP: 109.255.149.* 21.06.10, 17:31
              a brad pitt to moj sobowtor. na internetowym forum to mozesz sobie
              wypisywac co chcesz o swoim wygladzie potworku - wystarczy, ze twoje
              poglady obrastaja pryszczami, smierdza tlustymi wlosami i brudnym
              powyciaganym swetrem
              • Gość: kot Re: Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy IP: *.77.classcom.pl 21.06.10, 19:58
                sądząc po twoim nicku - (.)(.) wcaaalee nie masz kompleksów!
            • destin A czy najlepsze nogi na roku dadzą sie w ramach 22.06.10, 11:55
              zakopania topora wojennego oraz przedyskutowania kilku istotnych,krakowskich
              problemów zaprosić na jakieś ciastko i kawkę w jakieś ciche ustronne,miejsce?
          • Gość: bu Re: Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy IP: *.chello.pl 01.07.10, 15:44
            wez pie...ij baranka w ściane bo lepiej iść na rynek czy KZM do klubu niż do
            tego dennego baraku z techno i cała masą 14/16 latek wytapetowanych idiotek :)
    • Gość: Kati Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy b... IP: *.ghnet.pl 21.06.10, 12:46
      Co za bezczelność wyzywać dziewczynę od wieśniaków - i obrażać ludzi żyjących na wsi!Widać, że piszą to ludzie bez kultury osobistej-żal że GW zamieszcza takie posty. Jeśli chodzi o klub, to zgadzam się z nią w 100% - mieszkam koło Skałki i słychać strasznie. Imprezy są od 22-4 rano, nic nie dają interwencje policji-nie ściszają, widać mają dobrze załatwione ze strażą miejską i władzami...Rzeczywiście, teraz mogą starać się o zmianę statusu z sezonowej plaży na stały klub. Przerąbane.
    • Gość: Leonidas odezwały się wieśniaki IP: 195.187.251.* 21.06.10, 12:46
      O dzielnicy Ludwinów słyszeliście? O tym, jak dźwięk roznosi się po powierzchni wody?
      Dwa, już sam pomysł plaży na Wiśle, gdy jest Zakrzówek, który miasto ignoruje (żeby dać deweloperom max możliwości) od poczatku był chory. Ale widzimy, że mówiąc tylko o plaży chciano przemycić zrobienie interesu (ktoś musi zarobić), na który normalnie nie byłoby zgody. Mało mamy klubów? I to jeszcze takie paskudztwo i to w takiej okolicy! Znowu Józio, znajomy Czesia, znajomy jakiegoś radnego lub urzędnika prezydenta musiał zarobić. A że psując architekturę i wizerunek miasta, szkodząc mieszkańcom, kogo to obchodzi?!
      A w ogóle widzę, że wypowiadają się tutaj jedyni prawdziwi mieszczanie, którzy muszą pokazać miejsce w szyku "ludności przypływowej". Tacy z Was mieszczanie, jak ze mnie Warszawiak. A dziewczynę, która napisała list, potraktowaliście jak prawdziwi gentlemani, normalnie niedobrze mi...
    • trzcina Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy b... 21.06.10, 12:47
      Plaża jest taka bardziej obrzydliwa i jedzie od niej mocno tandetą.
      Co do ciszy w centrum miasta - wiadomo, każdy liczy się tu z hałasem,
      ale może by warto pilnować poziomu dopuszczalnych decybeli, jak robią to wcale
      nie zapyziałe, cywilizowane miasta. W przeciwnym razie wyhodujemy sobie miasto
      widmo, gdzie w centrum będę same banki i biura.
      pzdr
      t.
    • guru133 Do olaboga1111 - im więcej imbecyli, tym więcej 21.06.10, 13:21
      decybeli a wniosek wyciągnij blondi sama o ile twoje IQ na to ci pozwoli.
      • Gość: kot Re: Do olaboga1111 - im więcej imbecyli, tym więc IP: *.77.classcom.pl 21.06.10, 13:24
        nie karm trolla
    • Gość: izc dyskteta dla przymułów won znad Wisły! IP: 67.159.45.* 21.06.10, 13:29
      głupiutkie dresiki, które tu na forum bronią tej tandetnej tancbudy, to zwykłe
      golce, co nie maja kaski żeby pobalować w normalnych klubach że swoimi
      tlenionymi blacharami

Majchrowski wiec im wystawił namiot żeby też się mogli zabawić biedaki
      • Gość: wika Re: dyskteta dla przymułów won znad Wisły! IP: *.236.spine.pl 21.06.10, 14:14
        He, he, dobre :)
        A co blacharom żałujesz! ;)
    • Gość: rrr Re: Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy IP: *.ghnet.pl 21.06.10, 13:35
      Osobo z 'miasta', jakże oświecona i wyedukowana! Jesteś chamem o czym świadczy
      cały twój komentarz. No coż, wiem że Boro zmaknęli, chamskiej nuty ma na
      mieście nie ma, Frantic (żenujący bądź co bądź) pewnie cię i tak nie wpuści,
      więc bawisz w miejscach typu krakowka plaża dres za dresem goni a panie
      wiadomego zawodu stukają obcasikami w rytm zenującej nuty. Dramat.Wstyd mi za to
      miasto- a jeszcze bardziej za ludzi...
    • Gość: Krakus Dziewczynko,to jest miasto IP: 213.134.176.* 21.06.10, 14:14
      To jest miasto.Jesli Ci sie nie podoba,to wracaj tam skad przyjechalas,a nie
      placz na forum.

• Gość: kot Re: Dziewczynko,to jest miasto IP: *.77.classcom.pl 21.06.10, 14:21
        Gość portalu: Krakus napisał(a):

> To jest miasto.Jesli Ci sie nie podoba,to wracaj tam skad przyjechalas,a nie
        > placz na forum.
        >
        Mam zamiar wrócić, do większego miasta, w którym o dziwo nie dzieją się takie
        rzeczy. Argument "to miasto" nadal do mnie nie trafia, możesz rozwinąć?
        Zdefiniuj też słowo "dziewczynka", bo moim zdaniem się też nie wpisuję do tej
        kategorii, rozumiem, że chciałeś mi w ten sposób delikatnie ubliżyć nawiązując
        ponownie do tematyki "jesteś za młoda" tudzież "jesteś ze wsi". Jeżeli tak, to
        pudło.
      • Gość: 666 miasto? IP: 67.159.45.* 21.06.10, 14:24
        to brezentowa buda z dyskoteką jest dla ciebie wyznacznikiem miasta?

szczerze współczuje braku kaski na normalne lokale i życzę miłej zabawy w tym
        siermiężnym namiocie, niech ci zdrowo bicik napie*dala
      • guru133 No właśnie, to jest miasto, więc co tu robi ta 21.06.10, 14:30
        stodoła i te hałasy po 22? Może u ciebie w Pcimiu pseudokrakusie to norma, więc
        nie obrażaj inteligentnej dziewczyny, tylko wracaj na wiochę z której do Krakowa
        przyjechałeś ćwoku.
        • Gość: Pan Ćwok tylko nie "przyjechałeś" , nie jesteśmy na ty ... IP: *.prz.com.pl 21.06.10, 15:02
          • guru133 Do wiejskich gó...arzy zawsze na ty się zwracam. 21.06.10, 21:01
            Nie pasi, wracaj do swojej wiochy i nie zaśmiecaj Krakowa.
      • nnike Re: Dziewczynko,to jest miasto 21.06.10, 19:49
        Gość portalu: Krakus napisał(a):

> To jest miasto.Jesli Ci sie nie podoba,to wracaj tam skad przyjechalas,a nie
        > placz na forum.
        >
        Wydaje mi się, że taki styl "rozmowy" mają ci, którzy świeżo uciekli ze wsi i
        podkreślają w ten sposób swoją "miastowość".

Mogłabym powiedzieć Ci to samo: wracaj na wieś, ale my tu na wsi nie chcemy
        takich udawaczy.
        Ja uciekłam z Krakowa i na wsi jest cudnie!!!
    • Gość: aaa Re: Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy IP: 212.244.147.* 21.06.10, 14:20
      Olaboga idio... a gdzie mieszkasz??? pewnie nie w centrum. ja też mieszkam w tej
      okolicy i potwierdzam jest dramat ( i nie jestem "wieśniarą" mieszkam tam od
      urodzenia!!!!!) człowiek nie jest w stanie odpocząć w porze która jest do tego
      przeznaczona! P.S. Nie jestem też osobą starszą, często jestem w centrum w
      weekend do wczesnych godzin... dla nas to jest dom! idiot... więc wsadź sobie w
      d... takie komentarze!
    • Gość: Kati Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy b... IP: *.ghnet.pl 21.06.10, 15:08
      podziękujcie: prezydent@um.krakow.pl,

rada@dzielnica8.krakow.pl...

Jak ktoś ma dość wigwamów i hałasu, na Facebooku jest stronka "Nie dla Plaży": www.facebook.com/#!/pages/NIE-dla-plazy-pod-Wawelem/115613901794601
      • Gość: Silvo Re: Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy IP: 95.155.123.* 21.06.10, 21:15
        Albo niech dołączy do Plaży Kraków : www.facebook.com/group.php?
        gid=107063829343315&v=info#!/pages/Plaza-Krakow/123665800990419
    • Gość: ruth Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy b... IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.10, 17:09
      NÓŻ się w kieszeni otwiera czytając te prostackie komentarze chłopców z
      miasta. "Jest zabawa, ma być głośno!"
      Kocie, masz świętą rację i spuść buraków po brzytwie!
      Mieszkam w Starym Podgórzu i słyszę ten łomot przez zamknięte okna. I niech mi
      żaden kmiot nie mówi, gdzie mam się wyprowadzić! Mam swięte prawo do
      wypoczynku i żadna plaża nie może mi go odebrać!
      Życzenia szybkiej plajty dla tego chłamu!
    • Gość: sekiluki Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy b... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 20:16
      Kto z Was pajace był tam w ogóle? że taki bzdury wypisuje! jakie dresy i bmw!
      leczcie się, selekcja jak frantic czy shakers, większość wylansowana na full
      (nie mówię, że to dobrze, ale jak tam znajdziecie kogoś w "dresach" to zróbcie
      fotkę bo nie uwierzę) Kompromisem mogłoby być lepsze wyciszenie klubu i to
      mogę poprzeć, jeżeli komuś przeszkadza, ale nie pier... za przeproszeniem
      ludzie, że barak, że namiot brzydki, jakoś pareset osób przychodzi co tydzień
      i się dobrze bawi, więc nie mieszkacie tu sami! i nie wszystko musi wyglądać
      jak Wawel czy Sukiennice, właśnie o to chodzi, żeby dla każdego było coś
      innego i jeszcze jak jesteście takie tępaki to sobie zobaczcie w encyklopedii
      co to jest sztuka i kultura i choćby nie wiem jak Wam się to nie podobało,
      taki rodzaj muzyki to też pewien rodzaj kultury i sztuki! Wstyd mi za takich
      patałachów w moim ukochanym mieście!
      • Gość: pajactępakpatałach Re: Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy IP: 77.236.16.* 21.06.10, 20:45
        1. Gratuluję ob. Sekiluki pięknego wytwornego wyrażania
        się o innym forumowiczach...

2.Nie wiem czy to zrozumiesz, ale jeszcze raz powoli:

pod pretekstem /PRETEKSTEM/ budowy "plaży pod Wawelem" klika
        rządząca Krakowem wybudowała piwiarnio-dyskotekę nad Wisłą,
        przeszkadzającą rykiem basów okolicznym mieszkańcom.

3. Co się tym okolicznym mieszkańcom nie podoba. I tyle.
        • Gość: wyborca Re: Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 08:44
          Nie tylko ta sprawa przerosła urzednikow na czele z prezydentem i
          jego pełnomocnikiem prawnym Andrzejem O.Po przejeciu motelu "Krak"
          chwalili sie wyborcom(podatnikom) co to nie powstanie na tym
          terenie.
          Kto teraz "płaci" za nie wykorzystane atrakcyjne 7 ha???
          krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,5753661,Motel_Krak_zmieni_sie_w_najwyzszy_wiezowiec.html
      • Gość: m Re: Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy IP: *.chello.pl 21.06.10, 23:45
        "selekcja jak frantic"
        O, czyli nawet miałem rację mówiąc, że to wiocha.
    • Gość: krkkrkkrk Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy b... IP: *.chello.pl 21.06.10, 20:58
      Ja chciałabym tylko dodać od siebie, że z zewnątrz może faktycznie wygląda jak barak, ale w środku jest to bardzo fajny lokal, elegancki - ładny po prostu.

Co do imprez nocnych - mieszkam za daleko, żeby mi hałas przeszkadzał, ale co do studentów, którzy to niby z "burakami" się bawić nie chodzą, to zapewniam, że pomimo obecności nielicznych grup - owszem - "burackich", można tam się spotkać we własnym gronie, loże są ogromne, jak się chce to się dobrze bawi, a "dresiarzy" można omijać. Dlatego też ograniczyłabym trochę niemiłe uwagi na temat imprezujących tam, bo nie można wrzucić wszystkich do jednego worka. Swoją drogą dziewczyny, które selekcjonują starają się jak mogą nie wpuszczać wszystkich, jak mi powiedziały "nie chcą wiochy". A że klub pomieści około 1000 osób nie zawsze jest to do końca możliwe.

Swoją drogą, jeżeli właściciel dostał pozwolenie, to kto mu teraz zwróci straty, jeżeli nagle zmienią zdanie?

Plaża zostanie ;)
      • iiiha Re: Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy 22.06.10, 09:22
        > jak mi powiedziały "nie chcą wiochy"
        O, to pewnie doktorantki.
    • Gość: Silvo Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy b... IP: 95.155.123.* 21.06.10, 21:16
      Profil Plaży Kraków na Facebook : www.facebook.com/group.php?
      gid=107063829343315&v=info#!/pages/Plaza-Krakow/123665800990419
    • Gość: Gogo Plaża jest git ale po co disco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 21:31
      Musze przyznać, że sam pomysł jest naprawdę ok., plaża jest przyjemnym
      miejscem - wcale nie barakiem. Kilka lokali w mieście mogłoby wziąć przykład z
      nowocześnie urządzonego wnętrza. Natomiast ABSOLUTNIE nie podoba mi się pomysł
      plaży - imprezowni, gdzie fatalne disco dudni non stop. Słabe są również
      chłopaki w dresach - a takowe niestety tam chadzają. Dlatego jestem
      zdecydowanie za cichą, przyjemną muzyczką do godziny 22.00.
      Tak żeby inni mogli się wyspać.
      • Gość: imd po co disco? IP: 82.177.125.* 21.06.10, 21:42
        weź mi plizka zapodaj jaką redefinciję słowa "plaża", bo wydawało
        się, że to miejsce nad wodą do opalania - a jak widać chodzi o
        miejsce lansu dla ziomali umcyków..no nie rozkminiam juz tej kuwety!
        • Gość: auauauaua Re: po co disco? IP: *.chello.pl 21.06.10, 21:59
          To jest plaża + beach bar - KLUB PLAŻA. Po prostu.
        • Gość: Gogo Re: po co disco? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 22:06
          A co ty taki bojowy? Przecież piszę, że nie chcę disko-budy, ale miłe miejsce,
          gdzie mogę poleżeć na piasku, na leżaku (bo tam mogę) ale nie życzę tam sobie
          hałaśliwej i pospolitej muzyki
          . Ot i tyle. A podczas opalania mogę chyba
          podejść do kawiarni po kawę. W końcu jestem w mieście, nie?
    • Gość: maniek Listy. Zamiast plaży z basenem jest hałaśliwy b... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.10, 22:09
      Nie dziwi kolejny przykład nieudolności Straży Miejskiej,nie potrafia nawet zareagować na zakłocanie porzadku czy ciszy nocnej co jest ich podstawowym zadaniem.Panie Prezydencie czas zrobić porządek z szefem tej jednostki skoro nic nie moze!!!!!
    • Gość: dB Brak najważniejszej informacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 22:56
      Jaki jest poziom hałasu w mieszkaniu? Na podstawie tej informacji można by
      zgłosić naruszenie ciszy nocnej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka