Gość: nocnik IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 12.03.04, 22:31 APP RACJA - nie ma innego ratunku!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: H56 Precz z KONKORDATEM !!! IP: *.comnet.krakow.pl 13.03.04, 08:09 Takich fundacji i darowizn jest dużo, dużo wiecej. Dlaczego APP RACJA pozostaje na uboczu polskiej sceny politycznej i nie walczy o elektorat który przejmuje Samoobrona i PO. Może ulotki rozdawać , roznosić, niech ludzie wiedzą, że jest taka partia która chce walczyć o państwo prawa i wzajemnego poszanowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hary Precz z KONKORDATEM !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 11:24 Popieram ! Czas jawnie i głośno mówić o oszustwach tzw. Działań Charytatywnych przez kościół Katolicki itp. organizacje. Przykład taki jest Kraków Parafia Matki Boskiej Dobrej Rady, Tzw. Sanktuarium Kraków - Łagiewniki itp. Rząd szuka pieniędzy, a kościół nie kontrolowany obraca miliardami. Brak nadzory nad darowiznami. Jako przykład dam ze swoje życiowego przeżycia. B. żona na lewo z różnych parafii oraz organizacji kościelno - solidarnościowych dostawała tysiące złotych. Nikt nie sprawdzał, że kłamie i oszukuje. podawała się za cierpiętnice, którą ponoć mąż alkoholik bije i znęca się nad jej dziećmi, które w tym czasie ćwiczyły walki wschodnie. Natomiast ta cierpiętnica dorobiła się kilku domów, a synalkowie samochodów. A sama objawiona jest chora psychicznie. Jej adwokatka P. Czo.. znana działaczka kościelna z Krakowa cały czas preparuje dowody i różne oszustwa pod moim adresem wraz ze swoją córką Beata też nowo upieczoną kościelną adwokatką . Mimo, że jestem abstynentem nie winny oraz już wyniku działań tej bandy inwalidą i biednym. Natomiast ta biedna kościelna działaczka np. w latach osiemdziesiątych i dziewięćdziesiątych tysiące złotych zamiast na dom i dzieci wywoziła do kolejnego nawiedzonego w Sianowie. Planowany przyjazd Papieża do Polski to znowu strata i zbędny wydatek kilku miliardów złotych. Będzie to kosztem emerytów, osób niepełnosprawnych, bezrobotnych i bezdomnych. Kościół zamiast dbać o dusze i dawać przykłady jest najlepiej zorganizowaną instytucją na pograniczu dobrze zorganizowanej nie zawsze uczciwej grupy.. Konkordat to największa głupota i wyciek milionów złotych z polskich podatników o różnych światopoglądach. W Polsce jest mimo oficjalnych przegiętych kościelnych danych nie 95 % katolików a zaledwie ok. 45-49 %. Kościół nie podaje ilu wiernych rocznie występuje z jego szeregów. Ludzi mających dość kościelnych przekrętów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przychylny. Do APP Racja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 13:58 Zacznijcie w końcu działać otwarcie i publicznie,będziecie mieli wielkie poparcie staniecie się siłą większą niż inne partie.Stojąc w cieniu jesteście niezauważani i nie macie możliwości działania. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Precz z preczem. 13.03.04, 16:06 Gość portalu: H56 napisał(a): > Takich fundacji i darowizn jest dużo, dużo wiecej. Dlaczego APP RACJA pozostaje > na uboczu polskiej sceny politycznej i nie walczy o elektorat który przejmuje > Samoobrona i PO. Może ulotki rozdawać , roznosić, niech ludzie wiedzą, że jest > taka partia która chce walczyć o państwo prawa i wzajemnego poszanowania. Elektorat głosuje nogami a nie paszczą, jak by to ujął Piwowski/Bareja.możesz się drzeć do woli. Wyniki i tak pokażą swoje. Konkordat nie wział się z sufitu i nikt go nam nie narzucił: jest obowiązującym prawem, uchwalonym przez demokratycznie wybrany parlament, wybrany w dobrych, pięcioprzymiotnikowych wyborach, wolnych i obserwowanych uczciwie przez nas wszystkich. Jaka Polska, taki konkordat. A więc nie "zdrajcy" jak to wykrzykują niektórzy (ponieważ przez zdradę rozumie się coś innego; postąpienie inaczej, niż byś sobie życzył, nie jest zdradą tylko wyborem politycznym)tylko wyborcy godnie reprezentowani przes legislaturę, otrzymującą legitymację włdzy w wyborach powszechnych. Wybory powszechne to nie jest rzucanie kamieniami do nysek milicyjnych.One wyglądają inaczej. Np nie podoba mi się Olek Kwaśniewski jako prezydent.ALE ZOSTAŁ LEGALNIE WYBRANY. Respektowanie tego wyboru jest wymagane przez elementarny szacunek dla prawa.Jeśli ktoś chce, żeby przewrócic konkordat, albo wybrać na Olka kogoś innego, to niech idzie do wyborów, albo niech podpisze zobowiązanie, że nie będzie narzekał. Pod karą grzywny. Statystyki wskazują, że najwięcej niezadowolonych jest wśród tych, którzy nie biorą udziału w wyborach. No to niech spadają - skoro nie biorą.Państwo to nie jest ani sklep samoobsługowy ani dostarczyciel usług za pieniądze. W razie potrzeby dostarcza się słowniczek trudniejszych wyrazów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h56 Re: Precz z konkordatem ! IP: *.comnet.krakow.pl 13.03.04, 20:04 hm, więc uważasz ,że stanowisko ambasadora w Watykanie które piastuje p.Suchocka nie ma nic wspólnego z podpisanym przez nią w pośpiechu i na koniec swojego urzędowania konkordatem. Rokita następny goguś kreujący się na zbawcę narodu. Nie, to nie zdrajcy, więc jak nazwac osoby które podpisują niekorzystną umowę międzynarodową z innym krajem, przecież to zdrada interesów państwa. Suchocka z Rokita powinni stanąć pod Trybunałem Stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Precz z konkordatem ! IP: *.zetosa.com.pl 14.03.04, 16:11 Misie pluszowe, wy w ogóle wiecie co to jest konkordat, ale fajnie sie wymądrzać, co??? Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Kiziu-miziu 15.03.04, 20:04 Najzupełniej - ale to najzupełniej - przypadkowo wiem, co to jest konkordat. Czy taka poetyka Cię urządza duchowo, moje Ty najmilsze Ukochanie? To jest najstarszy wydział tego Uniwersytetu. Kilka osób poza Tobą i Janeczkiem Rokitą zdołało go ukończyć. Dla wprawy przypomnj sobie może jaki był wydziałowy kościół Wydziału Prawa - i dlaczego akuratnie ten? No to pa. Gość portalu: aneta napisał(a): > Misie pluszowe, wy w ogóle wiecie co to jest konkordat, ale fajnie sie > wymądrzać, co??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazzii mam nadzieje, ze sie dobiora do dupy nastepnym!! IP: *.ds.uj.edu.pl / 149.156.6.* 13.03.04, 14:49 Polecam zaczac od Stowarzyszenia Rodzin Katolickich Archidiecezji Lubelskiej... Cos wiem o ich przekretach... I na pewno nie sa odosobnieni, jak wszystkie pseudo-charytatywne stowarzyszenia zakladane pod przykrywka kosciola!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz mam nadzieję IP: *.net.pl / 80.51.253.* 14.03.04, 23:17 Mam negatywne zdanie na temat działalności kościoła. Natomisat krzywdę bym robił tym zakonnicą i księżą któży robią NAPRAWDĘ dużo dobrego i na dodatek bezinteresownie, potępiając całość tej społeczności. Natomiast faktem jest, że konkordat należy renegocjować lub zerwać. Bez niego my czyli zwykli ludzie będziemy żyć i tak. Najprostsztm sposobem na "jawność " kasy jest zapis w deklaracji podatkowej poparty kwitem z poczty o datkach na kościół. Poczta lub bank raczej lewego kwitka nie wystawi. Tylko do tego rozwiązania POTRZEBA WOLI POLITYCZNEJ a narazie jak widać wszyscy klęczą więc jest jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spod Tarnowa Re: Podejrzane darowizny katolickiego stowarzysze IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.04, 00:21 A moze wy Krakusi zainteresoliwalibyscie sie tez swoim ksiedzem Andrzejem Augustynskim - co to imperium zbudowal z pieniedzy podatnikow w Krakowie. A teraz rozbudowuje swoje wlosci w naszym Tarnowie. Taka gora pieniedzy z przetargow zlecanych z wolnej reki na swietlice socjoterapeutyczne, ukrywane dochody ksiedza jako pelnomocnika krakowskiego Prezydenta ktory oprocz pensji ma mozliwosc korzystania z ponad 2 mln zlotych przekazywanych mu przez podlegly wydzial. Ciekawe jak wygladaja rozliczenia. Oj wstyd panie Augustynski. Gdzie jest milosierdzie i skrmnosc u ludzi w koloratkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hary Re: Podejrzane darowizny katolickiego stowarzysze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 06:09 Już wiele razy pisałem o tym cwaniaku ! I nic - Czarna mafia działa ! Kraków Oś. Na Kozłówce tzw. Oddział U Siemach w godzinach wieczornych jak wychodzą po zajęciach ich pod opieczni to najpierw to sklepu monopolowego przy ul.Wlotowej lub Seweryna a potem awantury. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Dzień dobry emerytowany Panie kapitanie... 15.03.04, 20:13 ...a może by Pan wolał, żeby siedzieli w tym sklepie i kupowali w nim ZAMIAST brać udział w tych zajęciach? Tak? Czy też może lepiej jednak,żeby coś robili w tych świetlicach, a nie tylko tłukli nam szyby. A że piją ? Ktoś ich tego przecież nauczył. Czy to Kościół ich tego nauczył Pana zdaniem, Panie Kapitanie? Tak? Zachowuje się Pan, jak nie przymierzając Maria Antonina w 1789 r.: - Dlaczego lud Paryża się buntuje? - Bo nie ma chleba Najjaśniejsza Pani, Jest głodny... - Ach nie ma chleba? To dlaczego nie je ciastek?? Zamiast mi odpisywać w swoim stylu, przeczytaj to sobie i przemyśl. Dla Twojej wygody dodam, że nie jestem chrześcijaninem. Katolikiem zatem też nie. Gość portalu: Hary napisał(a): > Już wiele razy pisałem o tym cwaniaku ! > I nic - Czarna mafia działa ! > Kraków Oś. Na Kozłówce tzw. Oddział U Siemach w godzinach wieczornych jak > wychodzą po zajęciach ich pod opieczni to najpierw to sklepu monopolowego przy > ul.Wlotowej lub Seweryna a potem awantury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hary Re: Dzień dobry emerytowany Panie kapitanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 23:42 Jak na złość nie jestem jakimś kapitanem tylko ofiarą oszustw i przemocy kościelnych cwaniaków i oszustów. A ty pajacu koniecznie zgłoś się do psychiatry. Przyjdzie dzień wraz z wejściem Polski do Europy i zakończy sie ponad kilkuset letnia okupacja czarnych matołów i róznej maści psychopatów. Na terenia Polski z siedzibą w Krakowie od kilku lat działa AKRON Anty Katolicki Ruch Ocelanie Narodowego. Przyjdzie dzień , że kośćiół Katolicki to co zagarnąl to Narodowi odda z nawiązką. Tym samym przestaną być oszustwa a z bandy U siemach włącznie bedzie zero. Natomiast jak na złość jestem abstynentem i bez nałogów. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Dzień dobry emerytowany Panie Majorze... 16.03.04, 22:41 A na końcu - Panie Majorze - zapomniał Pan (przez zapomnienie zapewne) napisać DUPA. To by znakomicie uzupełniało ton i treść Pańskiej wypowiedzi. Kiedy już Pan i inni Pańscy równie wściekli i wydaleni ze służby koledzy będą odbierać Kościołowi to wszystko co posiada, z Katedrą na Wawelu włącznie oczywiście, to proszę mnie zawołać. Swoją drogą jak to możliwe, żeby taki inteligentny, bystry i oczytany mężczyzna jak Pan dał się omamić cwaniakom i oszustom? Nigdy tego nie zrozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś