Dodaj do ulubionych

Podejrzane darowizny katolickiego stowarzyszenia

IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 12.03.04, 22:31
APP RACJA - nie ma innego ratunku!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: H56 Precz z KONKORDATEM !!! IP: *.comnet.krakow.pl 13.03.04, 08:09
      Takich fundacji i darowizn jest dużo, dużo wiecej. Dlaczego APP RACJA pozostaje
      na uboczu polskiej sceny politycznej i nie walczy o elektorat który przejmuje
      Samoobrona i PO. Może ulotki rozdawać , roznosić, niech ludzie wiedzą, że jest
      taka partia która chce walczyć o państwo prawa i wzajemnego poszanowania.
      • Gość: Hary Precz z KONKORDATEM !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 11:24
        Popieram !
        Czas jawnie i głośno mówić o oszustwach tzw. Działań Charytatywnych przez
        kościół Katolicki itp. organizacje. Przykład taki jest Kraków Parafia Matki
        Boskiej Dobrej Rady, Tzw. Sanktuarium Kraków - Łagiewniki itp. Rząd szuka
        pieniędzy, a kościół nie kontrolowany obraca miliardami. Brak nadzory nad
        darowiznami. Jako przykład dam ze swoje życiowego przeżycia. B. żona na lewo z
        różnych parafii oraz organizacji kościelno - solidarnościowych dostawała
        tysiące złotych. Nikt nie sprawdzał, że kłamie i oszukuje. podawała się za
        cierpiętnice, którą ponoć mąż alkoholik bije i znęca się nad jej dziećmi, które
        w tym czasie ćwiczyły walki wschodnie. Natomiast ta cierpiętnica dorobiła się
        kilku domów, a synalkowie samochodów. A sama objawiona jest chora psychicznie.
        Jej adwokatka P. Czo.. znana działaczka kościelna z Krakowa cały czas preparuje
        dowody i różne oszustwa pod moim adresem wraz ze swoją córką Beata też nowo
        upieczoną kościelną adwokatką . Mimo, że jestem abstynentem nie winny oraz już
        wyniku działań tej bandy inwalidą i biednym. Natomiast ta biedna kościelna
        działaczka np. w latach osiemdziesiątych i dziewięćdziesiątych tysiące złotych
        zamiast na dom i dzieci wywoziła do kolejnego nawiedzonego w Sianowie.
        Planowany przyjazd Papieża do Polski to znowu strata i zbędny wydatek kilku
        miliardów złotych. Będzie to kosztem emerytów, osób niepełnosprawnych,
        bezrobotnych i bezdomnych. Kościół zamiast dbać o dusze i dawać przykłady jest
        najlepiej zorganizowaną instytucją na pograniczu dobrze zorganizowanej nie
        zawsze uczciwej grupy..
        Konkordat to największa głupota i wyciek milionów złotych z polskich podatników
        o różnych światopoglądach. W Polsce jest mimo oficjalnych przegiętych
        kościelnych danych nie 95 % katolików a zaledwie ok. 45-49 %. Kościół nie
        podaje ilu wiernych rocznie występuje z jego szeregów. Ludzi mających dość
        kościelnych przekrętów.
      • Gość: Przychylny. Do APP Racja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 13:58
        Zacznijcie w końcu działać otwarcie i publicznie,będziecie mieli wielkie
        poparcie staniecie się siłą większą niż inne partie.Stojąc w cieniu jesteście
        niezauważani i nie macie możliwości działania.
      • hm_tak Precz z preczem. 13.03.04, 16:06
        Gość portalu: H56 napisał(a):

> Takich fundacji i darowizn jest dużo, dużo wiecej. Dlaczego APP RACJA
        pozostaje
        > na uboczu polskiej sceny politycznej i nie walczy o elektorat który przejmuje
        > Samoobrona i PO. Może ulotki rozdawać , roznosić, niech ludzie wiedzą, że
        jest
        > taka partia która chce walczyć o państwo prawa i wzajemnego poszanowania.

Elektorat głosuje nogami a nie paszczą, jak by to ujął Piwowski/Bareja.możesz
        się drzeć do woli. Wyniki i tak pokażą swoje.
        Konkordat nie wział się z sufitu i nikt go nam nie narzucił: jest obowiązującym
        prawem, uchwalonym przez demokratycznie wybrany parlament, wybrany w dobrych,
        pięcioprzymiotnikowych wyborach, wolnych i obserwowanych uczciwie przez nas
        wszystkich. Jaka Polska, taki konkordat. A więc nie "zdrajcy" jak to wykrzykują
        niektórzy (ponieważ przez zdradę rozumie się coś innego; postąpienie inaczej,
        niż byś sobie życzył, nie jest zdradą tylko wyborem politycznym)tylko wyborcy
        godnie reprezentowani przes legislaturę, otrzymującą legitymację włdzy w
        wyborach powszechnych. Wybory powszechne to nie jest rzucanie kamieniami do
        nysek milicyjnych.One wyglądają inaczej.
        Np nie podoba mi się Olek Kwaśniewski jako prezydent.ALE ZOSTAŁ LEGALNIE
        WYBRANY. Respektowanie tego wyboru jest wymagane przez elementarny szacunek dla
        prawa.Jeśli ktoś chce, żeby przewrócic konkordat, albo wybrać na Olka kogoś
        innego, to niech idzie do wyborów, albo niech podpisze zobowiązanie, że nie
        będzie narzekał. Pod karą grzywny. Statystyki wskazują, że najwięcej
        niezadowolonych jest wśród tych, którzy nie biorą udziału w wyborach. No to
        niech spadają - skoro nie biorą.Państwo to nie jest ani sklep samoobsługowy ani
        dostarczyciel usług za pieniądze.

W razie potrzeby dostarcza się słowniczek trudniejszych wyrazów.
        • Gość: h56 Re: Precz z konkordatem ! IP: *.comnet.krakow.pl 13.03.04, 20:04
          hm, więc uważasz ,że stanowisko ambasadora w Watykanie które piastuje
          p.Suchocka nie ma nic wspólnego z podpisanym przez nią w pośpiechu i na koniec
          swojego urzędowania konkordatem. Rokita następny goguś kreujący się na zbawcę
          narodu. Nie, to nie zdrajcy, więc jak nazwac osoby które podpisują niekorzystną
          umowę międzynarodową z innym krajem, przecież to zdrada interesów państwa.
          Suchocka z Rokita powinni stanąć pod Trybunałem Stanu.
          • Gość: aneta Re: Precz z konkordatem ! IP: *.zetosa.com.pl 14.03.04, 16:11
            Misie pluszowe, wy w ogóle wiecie co to jest konkordat, ale fajnie sie
            wymądrzać, co???
            • hm_tak Kiziu-miziu 15.03.04, 20:04

Najzupełniej - ale to najzupełniej - przypadkowo wiem, co to jest konkordat.
              Czy taka poetyka Cię urządza duchowo, moje Ty najmilsze Ukochanie?
              To jest najstarszy wydział tego Uniwersytetu. Kilka osób poza Tobą i Janeczkiem
              Rokitą zdołało go ukończyć. Dla wprawy przypomnj sobie może jaki był wydziałowy
              kościół Wydziału Prawa - i dlaczego akuratnie ten?
              No to pa.

Gość portalu: aneta napisał(a):

> Misie pluszowe, wy w ogóle wiecie co to jest konkordat, ale fajnie sie
              > wymądrzać, co???
    • Gość: mazzii mam nadzieje, ze sie dobiora do dupy nastepnym!! IP: *.ds.uj.edu.pl / 149.156.6.* 13.03.04, 14:49
      Polecam zaczac od Stowarzyszenia Rodzin Katolickich Archidiecezji Lubelskiej...
      Cos wiem o ich przekretach... I na pewno nie sa odosobnieni, jak wszystkie
      pseudo-charytatywne stowarzyszenia zakladane pod przykrywka kosciola!!!!!!!
      • Gość: Janusz mam nadzieję IP: *.net.pl / 80.51.253.* 14.03.04, 23:17
        Mam negatywne zdanie na temat działalności kościoła. Natomisat krzywdę bym
        robił tym zakonnicą i księżą któży robią NAPRAWDĘ dużo dobrego i na dodatek
        bezinteresownie, potępiając całość tej społeczności.
        Natomiast faktem jest, że konkordat należy renegocjować lub zerwać. Bez niego
        my czyli zwykli ludzie będziemy żyć i tak.
        Najprostsztm sposobem na "jawność " kasy jest zapis w deklaracji podatkowej
        poparty kwitem z poczty o datkach na kościół. Poczta lub bank raczej lewego
        kwitka nie wystawi.
        Tylko do tego rozwiązania POTRZEBA WOLI POLITYCZNEJ a narazie jak widać wszyscy
        klęczą więc jest jak jest.
    • Gość: spod Tarnowa Re: Podejrzane darowizny katolickiego stowarzysze IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.04, 00:21
      A moze wy Krakusi zainteresoliwalibyscie sie tez swoim ksiedzem Andrzejem
      Augustynskim - co to imperium zbudowal z pieniedzy podatnikow w Krakowie.
      A teraz rozbudowuje swoje wlosci w naszym Tarnowie.
      Taka gora pieniedzy z przetargow zlecanych z wolnej reki na swietlice
      socjoterapeutyczne, ukrywane dochody ksiedza jako pelnomocnika krakowskiego
      Prezydenta ktory oprocz pensji ma mozliwosc korzystania z ponad 2 mln zlotych
      przekazywanych mu przez podlegly wydzial. Ciekawe jak wygladaja rozliczenia.
      Oj wstyd panie Augustynski. Gdzie jest milosierdzie i skrmnosc u ludzi w
      koloratkach?
      • Gość: Hary Re: Podejrzane darowizny katolickiego stowarzysze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 06:09
        Już wiele razy pisałem o tym cwaniaku !
        I nic - Czarna mafia działa !
        Kraków Oś. Na Kozłówce tzw. Oddział U Siemach w godzinach wieczornych jak
        wychodzą po zajęciach ich pod opieczni to najpierw to sklepu monopolowego przy
        ul.Wlotowej lub Seweryna a potem awantury.
        • hm_tak Dzień dobry emerytowany Panie kapitanie... 15.03.04, 20:13
          ...a może by Pan wolał, żeby siedzieli w tym sklepie i kupowali w nim ZAMIAST
          brać udział w tych zajęciach? Tak? Czy też może lepiej jednak,żeby coś robili w
          tych świetlicach, a nie tylko tłukli nam szyby. A że piją ? Ktoś ich tego
          przecież nauczył. Czy to Kościół ich tego nauczył Pana zdaniem, Panie
          Kapitanie? Tak?
          Zachowuje się Pan, jak nie przymierzając Maria Antonina w 1789 r.:
          - Dlaczego lud Paryża się buntuje?
          - Bo nie ma chleba Najjaśniejsza Pani, Jest głodny...
          - Ach nie ma chleba? To dlaczego nie je ciastek??

Zamiast mi odpisywać w swoim stylu, przeczytaj to sobie i przemyśl. Dla Twojej
          wygody dodam, że nie jestem chrześcijaninem. Katolikiem zatem też nie.

Gość portalu: Hary napisał(a):

> Już wiele razy pisałem o tym cwaniaku !
          > I nic - Czarna mafia działa !
          > Kraków Oś. Na Kozłówce tzw. Oddział U Siemach w godzinach wieczornych jak
          > wychodzą po zajęciach ich pod opieczni to najpierw to sklepu monopolowego
          przy
          > ul.Wlotowej lub Seweryna a potem awantury.
          • Gość: Hary Re: Dzień dobry emerytowany Panie kapitanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 23:42
            Jak na złość nie jestem jakimś kapitanem tylko ofiarą oszustw i przemocy
            kościelnych cwaniaków i oszustów. A ty pajacu koniecznie zgłoś się do
            psychiatry.
            Przyjdzie dzień wraz z wejściem Polski do Europy i zakończy sie ponad kilkuset
            letnia okupacja czarnych matołów i róznej maści psychopatów. Na terenia Polski
            z siedzibą w Krakowie od kilku lat działa AKRON
            Anty Katolicki Ruch Ocelanie Narodowego.
            Przyjdzie dzień , że kośćiół Katolicki to co zagarnąl to Narodowi odda z
            nawiązką. Tym samym przestaną być oszustwa a z bandy U siemach włącznie bedzie
            zero.
            Natomiast jak na złość jestem abstynentem i bez nałogów.
            • hm_tak Re: Dzień dobry emerytowany Panie Majorze... 16.03.04, 22:41
              A na końcu - Panie Majorze - zapomniał Pan (przez zapomnienie zapewne) napisać
              DUPA. To by znakomicie uzupełniało ton i treść Pańskiej wypowiedzi. Kiedy już
              Pan i inni Pańscy równie wściekli i wydaleni ze służby koledzy będą odbierać
              Kościołowi to wszystko co posiada, z Katedrą na Wawelu włącznie oczywiście, to
              proszę mnie zawołać. Swoją drogą jak to możliwe, żeby taki inteligentny, bystry
              i oczytany mężczyzna jak Pan dał się omamić cwaniakom i oszustom? Nigdy tego
              nie zrozumiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka