Dodaj do ulubionych

Kocham Zielonki i będę ich bronił przed debilami

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.04, 13:42
Zielonki to świetne miejsce. Cisza, spokój i dresiarze, kibole, hip-hopowcy i
inne badziewie występuje tu w formie szczątkowej. O rzut beretem od Krakowa,
a jednocześnie zupełnie inne miejsce. Nigdzie chyba w najbliższych okolicach
Krakowa nie jest fajniej. Martwi tylko droga, która ma przeciąć centrum tej
miejscowości. Najgorsze jest to, że władze państwowe i samorządowe olewają to
i nie protestują. Projekt tej drogi (obwodnicy Krakowa)cz innej powstał ponad
trzydzieści lat temu i w dalszym ciągu jest aktualny, chociaż realia o niebo
inne. Kiedys Zielonki leżały daleko od Krakowa, a teraz Kraków już znalazł
się w tej gminie i granica praktycznie nie istnieje.
Apeluję do Mieszkańców i fanów tej miejscowości - protestujcie jak to tylko
możliwe. Ślijcie maile i listy do gminy. Nie pozwólcie zginąć Zielonkom.
Obserwuj wątek
    • recordable Re: Kocham Zielonki i będę ich bronił przed debil 16.03.04, 08:59
      Trzeba być samemu debilem, żeby budować w miejscu, o którym od trzydziestu lat
      wiadomo, że jest przeznaczone pod obwodnicę Krakowa.
      • Gość: olek Re: Kocham Zielonki i będę ich bronił przed debil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.04, 10:23
        Gdzie ty wyczytałeś, że jak tam buduję. Przeczytaj mój post powolutku, na głos,
        a nie baw się w nadinterpretację. Pozdrawiam.
        • recordable Re: Kocham Zielonki i będę ich bronił przed debil 16.03.04, 11:24
          To ty raczej pisz powolutku, tak jak myślisz, bo mnie nie obchodzi JAK ty tam
          budujesz.
          Nie chodzi mi o to, że ludzie budują akurat na osi planowanej trasy.
          Północna obwodnica Krakowa planowana była już rzeczywiście 30 lat temu i nawet
          miała być wykonana wcześniej niż południowa.
          Jeśli ktoś uzyskał w sobie znany sposób pozwolenie na budowę w miejscu, w
          którym nie powinien go uzyskać, to sam sobie winien i nie powinien pomstować na
          jakichś bliżej nieokreślonych debili.
          • Gość: olek Re: Kocham Zielonki i będę ich bronił przed debil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 13:46
            Drobna literówka, zamiast "jak" powinno być "ja". Poza tym nic się nie zmienia.
            Nie buduję tam, tylko mieszkam. Nie bądź taki agresywny, przecież nie mam nic
            do Ciebie ani chyba Ty do mnie. To, że mieszkam a nie buduję, powinno dać Ci do
            myślenia w sprawie mojej bezinteresowności dotyczącej tego apelu.
        • Gość: wojtas Re: Kocham Zielonki i będę ich też bronił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 16:12
          I do tego ta droga ma się ocierać o szpital okulistyczny w Witkowicach!!! Który
          jest enklawą ciszy i spokoju, pięknie położony w parku! Jestem chętny do
          aktywnej pomocy w tym proteście. Mój namiar: 01wp@wp.pl
      • zielonki Re: UWAGA UWAGA zapraszam do Zielonek 03.06.04, 21:28
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20588
    • kapitan.kirk Re: Kocham Zielonki i będę ich bronił przed debil 18.03.04, 13:55
      Po pierwsze - planowana obwodnica nie "przetnie centrum" Zielonek, lecz
      pobiegnie dokładnie wzdłuż granicy z Krakowem.
      Po drugie - powstaje pytanie którędy ma przebiegać obwodnica, tak żeby nikt jej
      nie miał za oknem? Wszędzie dookoła Krakowa ktoś mieszka. ładnie to tak
      podtykać innym? ;)
      • Gość: Korek Re: Kocham Zielonki i będę ich bronił przed debil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.04, 10:34
        Nie masz racji. Droga jest planowana w odległości ok. 300 metrów od centrum
        Zielonek. Prawdopodobnie nie będzie to autostrada, ale nie zmienia to faktu. Z
        tym podtykaniem to też nie jest prawda. Istnieje przecież wiele terenów nie tak
        atrakcyjnych, niezamieszkałych odłogów, gdzie można bez problemu zrobić tę
        inwestycję, a nie unieszczęśliwiać mieszkańćów Zielinek, które ostatnio zyskały
        miano "zielonej sypialni Krakowa". Pozdrowienia.
        • kapitan.kirk Re: Kocham Zielonki i będę ich bronił przed debil 19.03.04, 11:50
          Gość portalu: Korek napisał(a):

> Nie masz racji. Droga jest planowana w odległości ok. 300 metrów od centrum
          > Zielonek. Prawdopodobnie nie będzie to autostrada, ale nie zmienia to faktu.

Nie będzie - w pierwszym etapie to w ogóle ma być zwykła jednopasmowa droga o
          szerokości jezdni 7 m + pobocza. Dopiero w dalszej perspektywie ma powstać
          drugi pas o takich samych parametrach.

> Z
          > tym podtykaniem to też nie jest prawda. Istnieje przecież wiele terenów nie
          tak
          >
          > atrakcyjnych, niezamieszkałych odłogów, gdzie można bez problemu zrobić tę
          > inwestycję, a nie unieszczęśliwiać mieszkańćów Zielinek, które ostatnio
          zyskały
          >
          > miano "zielonej sypialni Krakowa". Pozdrowienia.

Np. gdzie tereny? Zreszta wszystko jedno - protestować będą i tak ;)
    • swantevit Kocham Zielonki i będę ich bronił przed debilami 19.03.04, 10:52
      Peteenku, chca Cie wysiedlic?
      to moze do Wadowic..hę?
      • Gość: H56 Re: Kocham Zielonki i będę ich bronił przed debi IP: *.comnet.krakow.pl 19.03.04, 11:20
        Swarku ! to nie te Zielonki, tamte są pod Warszawą .Tak na poważnie to ciekaw
        jestem w którym dokładnie miejscu miałaby powstać ta obwodnica, ktoś to już
        wie, czy to tylko domysły i plotki ?
        • hm_tak Pod Warszawą ZIELONKA a nie Zielonki. 04.04.04, 11:03
          - Nie Pach tylko Bach, Panie Handel
          - Nie Handel Tylko Haendel, Panie Pach.
          • Gość: Nike Re: hm_tak IP: *.spine.pl 04.04.04, 12:31
            Pod Warszawą też Włochy i po co zaśmiecasz serwer?
    • Gość: olek Re: Kocham Zielonki i będę ich bronił przed debil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 10:17
      29.03. odbyły sie pierwsze konsultacje w sprawie zagospodarowania
      przestrzennego Zielonek. Zgroza. Przecięte na pół Zielonki, drogi powstałe w
      miejscach linii elektrycznych itd, itp. do tego chamski projektant o wyglądzie
      ochraniarza obrażał ludzi i kłócił się z nimi. Zieleńczanie wnoście protesty,
      bo będzie na to czas już niedługo. Potem jak wszystko klepną, będzie za późno.
      • peteen Re: Kocham Zielonki i będę ich bronił przed debil 30.03.04, 10:46
        a nie chodzi aby o tę nieczynna linię średniego napięcia, która "leci" przez
        glinianki ? to nawet dobrze, że ja zlikwidują...
        a sprecyzuj pojęcie "przecięcia na pół", w którym to niby miejscu ?
        • Gość: Olek Re: Kocham Zielonki i będę ich bronił przed debil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 12:40
          Za głębokiej siermiężnej gomułkowskiej komuny lub wczesnego Gierka wymyślono
          północną obwodnicę Krakowa. Pomysł ze wszech miar słuszny, bo wtedy Zielonki
          były daleko od miasta. Teraz granica się zatarła w przeciwieństwie do
          pomysłu.Zablokowany wtedy pas ziemi w dalszym ciągu jest przeznaczony pod
          drogę, z ta tylko różnicą, że nie będzie to autostrada. Przetnie Zielonki około
          200 metrów od centrum, biegnąc przez gęsto zurbanizowane tereny. Dziani i
          wpływowi faceci wykupili działki rolne w Pękowicach, wiedząc, że tam może być
          usytuowana droga alternatywna do starej lokalizacji, i teraz protestują. Nikt
          się nie liczy z rdzennymi mieszkańcami Zielonek, tylko ulegają wpływom
          nowobogackich. To jest obrzydliwe i rodzi podejrzenie o korupcję. Niestety,
          wszelkie próby zmiany tej sytuacji trafiają w próżnię.
          • peteen Re: Kocham Zielonki i będę ich bronił przed debil 01.04.04, 12:51
            kiedy to dalej mało konkretny opis...
            widziałem plan obwodnicy i leci od głównie przez pola, omija łokietka, omija
            marszowiec...
            poza wszystkim, nowobogackimi sa właśnie zieleńczanie, bo to na ich ugorach
            zaczęto stawiać osiedla, hiperki, to oni doprowadzili do ceny 10-12 tysięcy za
            ar ziemi w tym miejscu...
            • Gość: Olek Re: Kocham Zielonki i będę ich bronił przed debil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 14:21
              To nie zieleńczanie doprowadzili do takich cen. to właśnie nowobogaccy, którym
              ten teren się spodobał. To jest drogi kolego ta "niewidzialna ręka rynku".
              Chciej coś sprzedać, jeśli nie masz na to chętnego... Jeśli jest ich bez liku
              to naturalną koleją rzeczy bierze ten, który więcej zapłaci.
              Koniec. Kropka.
              • peteen Re: Kocham Zielonki i będę ich bronił przed debil 02.04.04, 14:24
                "kolego", jak to fajnie zabrzmiało, hi, hi, jakbysmy obaj w psl-u byli...
                ad rem, gdzieś ta obwodnica musi lecieć, wg planu poleci 300 m od mojego domu,
                nie przeszkadza mi to...
                • Gość: Yasioo Re: Kocham Zielonki i będę ich bronił przed debil IP: *.crowley.pl 03.04.04, 18:12
                  Za Gierka, bodajże w 1975 roku, pojawił się plan budowy autostrad w Polsce, na
                  którym była zaznaczona autostrada A4. Jej przebieg w okolicach Krakowa był
                  zaznaczony od węzła w Balicach przez północne parcele Modlniczki i Budzynia do
                  węzła z Jasnogórską, dalej północnymi obrzeżami Tonia wzdłuż linii wysokiego
                  napięcia 110 kV do Zielonek, gdzie miała się przecinać z drogą nr 778 (w tym
                  samym miejscu co linia wysokiego napięcia), dalej w połowie odległości pomiędzy
                  Witkowicami i Marszowcem do węzła z drogą 7E77 na północ od Łysej Góry, około
                  pół km od granicy Krakowa. Z tego powodu kształt węzła w Balicach jest taki, a
                  nie inny, jednak pod koniec lat 90-tych zmieniono koncepcję i trasę autostrady
                  poprowadzono południowymi obrzeżami Krakowa, zaś na północy zaplanowano trasę
                  szybkiego ruchu, początkowo o jednej jezdni i szerokości 2 x 3,5 m + pobocza 2
                  x 2 m, docelowo o dwóch jezdniach. Jest to trasa klasy S, a więc tam gdzie to
                  jest możliwe będzie poprowadzona w wykopie osłonietym ekranami ochronnymi,
                  natomiast na terenie Zielonek przetnie dolinę Prądnika na osłoniętej estakadzie
                  w poziomie + 1 (+ 6,0 m).
                  Jeżeli ktoś jest zainteresowany mapami z przebiegiem tej trasy, to zapraszam na
                  stronę www.krakow.pl, po prawej stronie w dziale "Studium" szukajcie mapy
                  k3.pdf z aktualnym planem komunikacyjnym "Studium uwarunkowań i kierunków
                  zagospodarowania przestrzennego Miasta Krakowa".
                  • Gość: Nike Re: Yasioo!! IP: *.spine.pl 04.04.04, 02:46
                    Ta mapka nie pokazuje niestety, wszystkich interesujących mnie szczegółów,
                    ponieważ kończy się na Batowicach. Ja chciałabym wiedzieć, czy i ewentualnie
                    którędy, będzie przebiegać przez Dziekanowice? Odnośnikiem mogłaby być trasa
                    250 lub mikrobusów. Pilne!
                  • Gość: Olek Re: Kocham Zielonki i będę ich bronił przed debil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.04, 13:37
                    Pięknie dziękuję za te inżyniersko-zegarmistrzowskie wyjaśnienia. Nie zmienia
                    to jednak istoty sprawy. Mieszkańcy Zielonek nie powinni dopuścić do przecięcia
                    na pół ich miejscowości. Jest wiele innych lokalizacji mniej uciążliwych, a
                    jednocześnie spełniających tę samą rolę, np. droga może być zlokalizowana za
                    Pękowicami. Istnieje nawet uchwała Rady Gminy Zielonki, która opowiada się za
                    tą lokalizacją. Uchwała jest jednak tylko na papierze. Niestety, urzędnicy z
                    Agencji Budowy Autostrad wolą gotowe, bo nie chce im się ruszyć dupska w teren
                    i uaktualnić zmurszałe już plany. Wójt też mówi wprost, że protesty nic nie
                    zmienią i to jest najbardziej oburzające.
                    Pytam dlaczego nie można zmienić planów. Czyżby zostały zatwierdzone w niebie?
                    Absolutnie się z tym nie zgadzam. To gadanie wynika ze zwykłego lenistwa i
                    olewactwa zwykłych ludzi przez decydentów, którzy o szarej masie przypominają
                    sobie tylko przed wyborami.
                    Będę walczył do skutku,chyba że mnie szlag trafi.
                    • peteen olek, szkoda by cię było... 06.04.04, 14:19
                      chcesz walczyć ? zwołaj referendum (o ile zbierzersz wymagana liczbe podpisów
                      pod projektem)...
                      ja, mieszkaniec zielonek, cię jednak nie poprę...
                      • Gość: Olek Re: olek, szkoda by cię było... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.04, 15:17
                        Dziękuję. Pomysł jest wart rozwazenia. coraz więcej ludzi w Zielonkach podziela
                        mój punkt widzenia. Nie chcę jednak przekonywac przekonanych.Wiem, że z
                        wrodzonej Tobie - jak sądzę - przekory tak napisałeś. Mimo wszystko liczę na
                        Ciebie. Wesołych świąt
    • Gość: rybak Re: Kocham Zielonki i będę ich bronił przed debil IP: *.ims.kompania.net / *.golebia.clarus.com.pl 02.04.04, 21:59
      w zielonkach kiedys brały duze pstrongi
      • peteen Re: Kocham Zielonki i będę ich bronił przed debil 05.04.04, 09:24
        jeśli pstrongi, to w zieląkach...
        • skks Re: Kocham Zielonki i będę ich bronił przed debil 05.04.04, 09:55
          O bardzo Cię przeproszam jeśli pstrongi to tylko w Łopusznej!!!
          W Zieląkch są smaczne fakt ale kudy im do łopuszniańskich:))
          • peteen Re: Kocham Zielonki i będę ich bronił przed debil 05.04.04, 10:00
            ale w łopusznej nie ma autostrady-obwodnicy...
    • Gość: Alechandro pieniadze pewnie sie wzieło i albo za mało albo... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.04, 16:39
      chce sie nadal mieszkac a pieniedzy nie oddawac, ale predzej wydaje mi sie ze
      chce sie jeszcze wydusic mimo iz panstwo dalo 200% wartosci.

od kiedy tam mieszkasz?
      od 30 lat ile nowych domow tam powstało?
      jakim cudem domy wybudowane w ostatnim 30leciu dostały pozwolenie?

i nikt tu nie powinien cie załowac bo napewno dostales duzo pieniedzy za to , a
      obwodnica jest potrzebna i koniec
      • Gość: Olek Re: pieniadze pewnie sie wzieło i albo za mało al IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.04, 14:53
        Co ty człowieku wypisujesz za brednie. Nie bądź złośliwy do granic
        wytrzymałości i nie rzucaj bezpodstawnych oskarżeń. Wiem, że kolejny twój post
        spowoduje lawinowy wzrost agresji.
        Chciałbym się mylić

• Gość: o,le Wygódki za stodołą i brak wody u niektórych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.04, 13:52
          To niesamowite, ale niektórzy w Zielonkach nie mają wody bieżącej i chodzą się
          wysiusiać za stodółkę. A tu chcą budować autostradę.
          • peteen skąd czerpiesz te rewelacje ? 22.04.04, 13:56
            mieszkasz tam ?

ps. zielonki są od dawna całkowicie skanalizowane...
            • Gość: o^le Re: skąd czerpiesz te rewelacje ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.04, 12:28
              To są niestety fakty. Informację czerpię z własnych obserwacji. Są w Zielonkach
              ulice, gdzie nie ma nawet wody bieżącej, nie mówiąc o kanalizacji. Mylisz się
              bardzopisząc, że Zielonki śą w calosci skanalizowane
              • peteen w takim razie... 23.04.04, 12:31
                szwendam się po złych (czyt. skanalizowanych) ulicach...
                z wyjatkiem jakiegoś totalnego zadupia, podaj no mi łaskawie nazwy ulic bez
                bieżącej wody i kanalizacji, z chęcią odwiedzę te miejsca...
                • Gość: Wiadomo Re: w takim razie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.04, 15:19
                  Nazw Ci nie podam.Jesteś na pewno bystrym obserwatorem i sam znajdziesz.
                  Podpowiem tylko, że jedna z tych ulić jest w samym centrum Zielonek.
                  Koniec języka za ...
                  • peteen chopie... 23.04.04, 15:25
                    ja tam mieszkam ! i znam takiej ulicy...
                    • Gość: pytajnik Re: chopie... IP: *.devs.futuro.pl 24.04.04, 12:43
                      Jak znasz to po co pytasz?
                      • peteen bo to nieprawda... 24.04.04, 12:47
                        a wielonickowy mój interlokutor próbuje gierek w stylu "sam se znajdź"...
                        ja wiem, bo mieszkam od paru lat na marszowcu, dzieci pokończyły szkołę w
                        zielonkach, mieszkałem wczesniej chwile w centrum zielonek - ta wiocha jest
                        skanalizowana bez dwóch zdań...
    • Gość: hm_nie Zielonki rządzą. IP: *.compower.pl 24.04.04, 15:05
      Boskie miejsce.
      Wola Justowska to przy nich niezła dziura :) (w takiej zadymionej zapyziałej
      ściśniętej dziurze leżą - jedynie towarzystwo fajne - Lasek Wolski)
      Przejeżdżam często zielonkami - urocze. zwłaszcza teraz wsiosną. Wzgórki
      dolinki laski mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Pozdrowionka
      • peteen aha... 24.04.04, 17:31
        mówisz, że laski mają wzgórki ?
        hmm...
        • krzychut Re: aha... 24.04.04, 18:11
          chodzilo mu chyba o to, że te laski mają wzgórki zalesione, cycuś ?
          • peteen a poniżej... 24.04.04, 18:13
            doliny...
            • Gość: vacare Re: a poniżej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 18:24
              ...zapewne tez zalesione.
              :)
              vacare
              • krzychut Re: a poniżej... 24.04.04, 18:28
                doliny są ostatnio karczowane...
                • Gość: vacare Re: a poniżej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 18:29
                  ...to wszystko zalezy jaki drzewostan.
                  vacare
                  • krzychut Re: a poniżej... 24.04.04, 18:32
                    drzewostan jest zbędny bo ukrywa ściólkę i nie mieści się w granicach
                    • Gość: vacare Re: a poniżej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 18:36
                      ...no tak,ale istnieje ryzyko wysuszenia sciólki i co wtedy?
                      vacare
                      • krzychut Re: a poniżej... 24.04.04, 18:41
                        Odpowiednio przeszkolone sluzby leśne dbają o utrzymanie odpowiedniej
                        wilgotności ściólki. W ostateczności gaszą pożar.
                        • Gość: vacare Re: a poniżej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 18:49
                          ...no tak ale, co jak drzewostan odrasta od korzeni,
                          moze to stanowic problem dla służb lesnych.
                          vacare
                          • krzychut Re: odrastanie drzewostanu... 24.04.04, 18:51
                            • krzychut Re: odrastanie drzewostanu... 24.04.04, 18:54
                              ... to żaden problem przy dzisiejszym stanie techniki drwalskiej i
                              karczowniczej. Szczególnie w Zieląkach gdzie plywają piękne pstringi.
                              • Gość: vacare Re: odrastanie drzewostanu...w Zieląkach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 19:00
                                ..nie tak dawno Zielaki kojarzyły sie nioe ze pstringami , jeno z marchwia,
                                płukana w rzece.
                                vacare
                            • Gość: vacare Re: odrastanie drzewostanu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 18:57
                              zdania sa podzielone, sluzby lesne, stoja na stanowisku,że jak drzewostan,
                              jest w porzadku, nie jakies samosiejki, to nalezy zachowac, nawet gdy wychodzi
                              poza granice, sciólka nie tak istotna...
                              vacare
                              • krzychut Re: odrastanie drzewostanu... 24.04.04, 19:00
                                Slużby leśne powinny się stosować do zaleceń wlaściciela lasu
                                • Gość: vacare Re: odrastanie drzewostanu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 19:02
                                  ...no tak, a jak te słuzby czesto sie zmieniaja?
                                  vacare
                                  • krzychut Re: jak sluzby się często zmieniają 24.04.04, 19:06
                                    to karczowanie tym bardziej wskazane, choćby ze względów higienicznych i
                                    szkoleniowych...
                                    • Gość: vacare Re: jak sluzby się często zmieniają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 19:12
                                      jako własciciel lasu wolałabym juz nikogo nie szkolic, raczej angazowac
                                      doswiadczone słuzby,niech sie szkola na "młodnikach", higiena oczywiscie
                                      priorytet!
                                      vacare
                                  • Gość: vacare Re: odrastanie drzewostanu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 19:09
                                    ...masz racje, jako własciciel lasu, moge co najwyzej zdecydowac sie, na
                                    uregolowanie granic oraz ."przeswietlenie",
                                    słuzbom lesnym nic do tego.
                                    vacare
    • Gość: Wiadomo Re: Kocham Zielonki i będę ich bronił przed debil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 10:44
      Jest fajny facet w Zielonkach, który troszczy się o dobro mieszkańców, nie zaś
      o tzw. dobro publiczne, czyli niczyje. To sołtys Władek Orzechowski bez reszty
      oddany swojej miejscowości. Takich ludzi więcej, a Zielonki nie ugną się presji
      różnych lobby, które licza tylko na własny zysk.
      • peteen Re: Kocham Zielonki i będę ich bronił przed debil 06.05.04, 10:45
        ale produkuje kiepskie tabliczki z numerami domów...
        ;c)

to ten z centrum ? bo łokietek ma swojego sołtysa i narzeka mocno...
    • Gość: Olek Re: Kocham Zielonki i będę ich bronił przed debil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.04, 16:48
      Jest coś na rzeczy. "Dziennik Polski" doniósł, że powiat nie jest
      zainteresowany bydową drogi przez Zielonki, a budowa obwodnicy, która tam była
      planowana, pójdzie gdzie indziej. Niejaki Rapciak stary komuch z zarządu dróg
      jest tylko innego zdania. Wszyscy mówią, że budowa drogi przez centrum gesto
      zurbanizowanych Zielonek to absurd i niedorzeczność. Nawet wójt Król jest tego
      zdania.
      Święte słowa!!!
      • peteen słowa święte, ale... 24.05.04, 16:55
        nieprawdziwe, nie było planowane puszczenie obwodnicy przez centrum zielonek,
        jeno w pewnym oddaleniu od niego...

a skoro jej nie będzie, to też dobrze...
        • Gość: Olek Re: słowa święte, ale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.04, 15:24
          Cieszę się, że tak myślisz.
          Ukłony...
    • marceliszpak Re: Kocham Zielonki i będę ich bronił przed debil 04.06.04, 01:26
      jasne kurna to gnoje komunisci wymyslili obwodnice krakowa zeby uciskac dzielny
      lud zielonek.

idz ty kaczanie protestowac na drzewo. obwoidnica gdzies musi byc! jesli chcesz
      ciszy i spokoju wyprowadz sie w bieszczady.

co za przekleta natura polakow ze o wszystko beda protestowac - co to sa za
      argumenty 'przetnie na pol'!!!! a jakby przeciela w stosunki 1 do 4 to by bylo
      dobrze. a co to zielonki to kurde lasy tropikalne ze nie jest poprzecinana
      teraz zadnymi drogami.

kaczan jeden kurde bele.
      • zielonki Re: Kochamy Zielonki i ......... 06.06.04, 02:40
        marceliszpak napisał:

> a co to zielonki to kurde lasy tropikalne >
        Nie tylko Park Jurajski.

• Gość: Yasioo Re: Kochamy Zielonki i ......... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 06.06.04, 08:59
          Czas kończyć dyskusję, decyzje zapadły. Przez Zielonki powstanie obwodnica w
          postaci jednojezdniowej drogi klasy G lub GP. Szczegóły na mapce w lewym górnym
          rogu strony www.krakow.gddkia.gov.pl/
          • Gość: Kaczan Re: Kochamy Zielonki i ......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 12:55
            Nie masz racji. Tak naprawdę do końca nie jest to postanowione. Końcadyskusji
            nie widzę.Pozdrówka.
            • Gość: Gazrurka Re: Kochamy Zielonki i ......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.04, 12:00
              Zielonki - awangarda powiatu krakowskiego
            • Gość: Yasioo Re: Kochamy Zielonki i ......... IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 18.06.04, 18:08
              Wiesz, chciałbym, żeby poprowadzono tam dwujezdniową drogę klasy S, a najlepiej
              autostradę, ale lepsze coś takiego niż nic. Zawsze potem można rozbudować :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka