Dodaj do ulubionych

Wojewoda: parkowanie radnych za 10 zł ponad pra...

07.07.10, 13:15
brawo ....
Obserwuj wątek
    • Gość: uradowany Wojewoda: parkowanie radnych za 10 zł ponad pra... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 13:25
      wygląda na to, że naszymi kochanymi radnymi i ich głupimi pomysłami nareszcie
      się zajmie ktoś odważny!!
      Brawo Kracik! Trzeba trzymać za pyski naszą lokalną władzę, bo momentami
      naprawdę przeginają!!
      • dokto Pochyli się z troską 07.07.10, 13:38
        a potem się wyprostuje bo zapewne radni dobrze się przygotowali od
        strony formalnej. W końcu od tego są żeby uchwalać co im się żywnie
        podoba (czywiście w zgodzie z przepisami :)
      • Gość: mmm Re: Wojewoda: parkowanie radnych za 10 zł ponad p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.10, 13:57
        ciekawe czy bedziesz tak klaskac kracikowi jesli sie okaze ze to wszystko na
        pokaz po negatywnych opiniach. jesli ta decyzja jest niezgodna z konsytucja i
        narusza rownosc obywateli wobec prawa to tak samo mieszkancy nie powinni miec
        zadnych znizek, tylko wszyscy placic tyle samo.
        • Gość: Krakus Re: Wojewoda: parkowanie radnych za 10 zł ponad p IP: 195.150.144.* 07.07.10, 15:59
          Pozwolę sobie nie zgodzić się z Twoim zdaniem.
          Równość wobec prawa oznacza że Ty parkujesz pod domem/blokiem za
          darmo i ja powinienem mieć taką możliwość. Niestety mieszkając w
          ścisłym centrum Krakowa (strefa B) nie mam takiej możliwości - muszę
          za parkowanie płacić. Obniżka ceny parkowania do 10 zł miesięcznie
          jest pewną formą rekompensaty.

Pozdrawiam :)

ps. uprzedzjąc ew. kolejne komentarze/uwagi tych co nie mieszkają w
          centrum Krakowa, odpowiadam - nie mieszkam tutaj z własnej woli
          tylko z musu (kwaterunek), ale jeśli ktoś ma ochotę to z
          przyjemnością zamienię moje ciemne mieszkanie w oficynie w kamienicy
          w centrum Krakowa na nasłonecznione mieszkanie w bloku - może być
          nawet na peryferiach miasta (bez różnicy).
          • Gość: kloss mieszkasz z wlasnej woli cwoku IP: *.111.135.130.static.crowley.pl 07.07.10, 17:18
            Wez mnie gosciu nie wkurzaj.
            'mieszkam z musu - kwaterunek' ? mieszkasz bo ci tak wygodnie.
            Wygodniej niz braz ciezki kredyt na wlasny kat i zapieprzac zeby go
            splacic, no nie ? I jeszcze ci k.. znizek sie zachciewa.
            Plac, darmozjadzie ! I czynsz tez ci podwyzsza.
            • Gość: Ktos Re: mieszkasz z wlasnej woli cwoku IP: 91.196.215.* 07.07.10, 17:57
              Tak się składa koleś że nie każdego stać na kredycik i własne mieszkanie. Nie
              każdy ma tez odwagę i możliwości zadłużenia się na kilkadziesiąt lat. Żeby
              dostać taki kredyt trzeba mieć stałą i dobrze płatną prace. Wolni strzelcy
              pracujący na umowę zlecenie albo prowadzący działalność gospodarczą nie są mile
              widziani przez banki. O zarabiających poniżej średniej krajowej już nawet nie
              wspomnę. A tych w tym kraju jakbyś nie zauważył jest większość. W cywilizowanych
              społeczeństwach takim ludziom, porządnym ale nie majętnym, lokalne władze są w
              stanie zapewnić dach nad głową w zamian za przyzwoity czynsz. Tyle że nam akurat
              daleko do cywilizacji jeszcze.
          • Gość: izc Re: Wojewoda: parkowanie radnych za 10 zł ponad p IP: 67.159.45.* 07.07.10, 18:17
            Gość portalu: Krakus napisał(a):

> Pozwolę sobie nie zgodzić się z Twoim zdaniem.
            > Równość wobec prawa oznacza że Ty parkujesz pod domem/blokiem za
            > darmo i ja powinienem mieć taką możliwość.

mentalność potomków sojuszu chłopsko-robotniczego wiecznie żywa...

Wbij sobie do łba że w kapitalizmie nie ma czegoś takiego jak "za darmo" - to
            miejsce postojowe pod blokiem kosztuje od 9 tys. w górę - mówię tu o nowo
            budowanych osiedlach
            • Gość: Krakus Re: Wojewoda: parkowanie radnych za 10 zł ponad p IP: 195.150.144.* 08.07.10, 10:42
              "... od 9 tys. w górę"?

Bardzo ciekawe, nie wiedziałem że można sobie za 9 tysięcy wykupić
              kawałek ulicy do parkowania pod blokiem ;)
        • Gość: WS Re: Wojewoda: parkowanie radnych za 10 zł ponad p IP: *.chello.pl 16.07.10, 00:18
          chwila,radni tam nie mieszkaja tylko pracuja!
          zeby bylo sprawiedliwie i zachowana zasada rownosci obywateli... kazdy pracujacy
          w strefie powinien miec prawo do abonamentu za 10PLN, nie tylko mieszkancy
    • Gość: balusz Wojewoda: parkowanie radnych za 10 zł ponad pra... IP: *.multi-play.net.pl 07.07.10, 13:53
      Brawo wojewoda. Szkoda że nie ma Pan takiej władzy, aby pazernych radnych
      wyrzucić na zbity pysk !
    • Gość: smif trzymam kciuki IP: *.rz.uni-leipzig.de 07.07.10, 14:01
      ta uchwala to jakis dramat.

jakkolwiek zrozumialbym znizke dla radnych na korzystanie z komunikacji publicznej.

ale oni przeciez nie beda jezdzic z motlochem - cala reszta nas... :(
    • Gość: izc słuszna decyzja wojewody IP: 67.159.45.* 07.07.10, 14:15
      pora rozpędzić tę sitwę POPiSowsko-komuszą - rozdająca sobie przywileje niczym
      afrykańscy kacykowie

niech parkują za 7 zł/h na podziemnym parkingu
    • Gość: zniesmaczony Wojewoda: parkowanie radnych za 10 zł ponad pra... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 14:31
      Pazerność "naszych" radnych powala mnie z nóg. Jak ja mogę jeździć samochodem a potem go zostawiam i idę pieszo 500 metrów, to oni też mogą zostawiać na płatnych parkingach. Ale aż 10 zł to by się przydało za jeden dzień parkowania a nie cały miesiąc. dać ich na płatne parkingi zwłaszcza ten podziemny nowy za taką cenę jaką uchwalili dla mieszkańców. WSTYD mieć takich radnych i parlamentarzystów. A gołod...ami nie jesteście bo zarabiacie krocie. Niech się weźmie ktoś za was i zlikwiduje tę uchwałę, bo inaczej będę pisał do Warszawy. Jak takie uchwały przechodzą jako przewały..... To jest ponad prawem.....Sami swoi uchwalili ustawę poza prawem.
    • Gość: wyborca chce wierzyc ze radnym chodzi raczej o rozgłos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 16:03
      wyborcy moga przeciez o nich zapomniec
    • hrkukus Może uchwalą sobie ius primae noctis! 07.07.10, 18:46
      Bo niby muszą się po ciężkiej pracy odprężyć.
      Ale to my wybieramy takich bałwanów.
    • Gość: melo Brawo Kracik IP: *.79.236.140.jlsystem.com.pl 07.07.10, 19:08
      chwyć Pan to towarzystwo za twarz bo rada zaczyna się panoszyć ! Czas na
      porządki i dobrego gospodarza. Ma Pan mój głos.
    • Gość: euroekspert Wojewoda: parkowanie radnych za 10 zł ponad pra... IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.10, 19:08
      Panie Wojewodo, proszę zablokować tę oburzającą prywatę radnych, bo to
      zwyczajne nierówne traktowanie obywateli i łamanie zasady równości obywateli
      wobec prawa.
      Panie Kracik, pokaż Pan jaja!!!
    • Gość: krakauer Wojewoda: parkowanie radnych za 10 zł ponad pra... IP: *.chello.pl 07.07.10, 19:34
      przedziwne - radni PO uchwalili sobie razem z radnymi PIS uchwałę - aby zrobić
      sobie dobrze a zły wojewoda spod krakowa się czepia - nie wiadomo czemu ! Ale
      mamy bałamutny świat
    • Gość: Aga Wojewoda: parkowanie radnych za 10 zł ponad pra... IP: 193.106.228.* 07.07.10, 21:37
      Można prosić o listę glosujących za?
      Chętnie będę przeciw w listopadzie (lub grudniu) w wyborach
      samorządowych.
    • Gość: gosc Wojewoda: parkowanie radnych za 10 zł ponad pra... IP: 62.121.131.* 07.07.10, 22:42
      WSTYD panowie radni a raczej BEZRADNI w innych sprawach
      bardziej ważnych dla Krakowa, ale KORYTO PACHNIE ! Krowe trzeba
      doić ile się da i jak dlugo się da ! WLADZA to WLADZA
      • Gość: havi Re: Wojewoda: parkowanie radnych za 10 zł ponad p IP: *.chello.pl 08.07.10, 00:31
        to taka przygrywka do prezydentury w krakowie, miejmy nadzieje że jak zostanie, to nie zmieni zasad...
    • Gość: parkingowy Re: Wojewoda: parkowanie radnych za 10 zł ponad p IP: *.mynet.com.pl 17.07.10, 02:30
      to jest szczyt cynizmu.

cyt. 1:
      "Rozwiązaniem byłoby wynajęcie powierzchni parkingowej dla radnych, którzy
      potrzebują dojechać na sesję autem"

K..wa mac, co to znaczy "potrzebują dojechac na sesje autem"? Skoro z uporem
      maniaka wmawiają ludziom pracującym w centrum że dobrze i "po europejsku" jest
      parkować na Groblach a potem dymać pieszo, to czemu sami nie daja przykladu?
      Czym sie rozni urzedas z 2 teczkami z dokumentami od pracownika restauracji
      niosącego zakupy?????

URZEDASY NA KTORYCH PLACIMY MUSZĄ DAWAC PRZYKLAD!

cyt. 2:
      "Głosowałem za przyjęciem tej uchwały, bo uważałem, że trzeba uregulować zasady
      parkowania radnych w centrum, skoro do niedawna parkowaliśmy nielegalnie"

Tutaj urzędas przyznaje się do łamania prawa. No comment.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka