Gość: uradowany Wojewoda: parkowanie radnych za 10 zł ponad pra... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 13:25 wygląda na to, że naszymi kochanymi radnymi i ich głupimi pomysłami nareszcie się zajmie ktoś odważny!! Brawo Kracik! Trzeba trzymać za pyski naszą lokalną władzę, bo momentami naprawdę przeginają!! Odpowiedz Link Zgłoś
dokto Pochyli się z troską 07.07.10, 13:38 a potem się wyprostuje bo zapewne radni dobrze się przygotowali od strony formalnej. W końcu od tego są żeby uchwalać co im się żywnie podoba (czywiście w zgodzie z przepisami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Wojewoda: parkowanie radnych za 10 zł ponad p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.10, 13:57 ciekawe czy bedziesz tak klaskac kracikowi jesli sie okaze ze to wszystko na pokaz po negatywnych opiniach. jesli ta decyzja jest niezgodna z konsytucja i narusza rownosc obywateli wobec prawa to tak samo mieszkancy nie powinni miec zadnych znizek, tylko wszyscy placic tyle samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Wojewoda: parkowanie radnych za 10 zł ponad p IP: 195.150.144.* 07.07.10, 15:59 Pozwolę sobie nie zgodzić się z Twoim zdaniem. Równość wobec prawa oznacza że Ty parkujesz pod domem/blokiem za darmo i ja powinienem mieć taką możliwość. Niestety mieszkając w ścisłym centrum Krakowa (strefa B) nie mam takiej możliwości - muszę za parkowanie płacić. Obniżka ceny parkowania do 10 zł miesięcznie jest pewną formą rekompensaty. Pozdrawiam :) ps. uprzedzjąc ew. kolejne komentarze/uwagi tych co nie mieszkają w centrum Krakowa, odpowiadam - nie mieszkam tutaj z własnej woli tylko z musu (kwaterunek), ale jeśli ktoś ma ochotę to z przyjemnością zamienię moje ciemne mieszkanie w oficynie w kamienicy w centrum Krakowa na nasłonecznione mieszkanie w bloku - może być nawet na peryferiach miasta (bez różnicy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloss mieszkasz z wlasnej woli cwoku IP: *.111.135.130.static.crowley.pl 07.07.10, 17:18 Wez mnie gosciu nie wkurzaj. 'mieszkam z musu - kwaterunek' ? mieszkasz bo ci tak wygodnie. Wygodniej niz braz ciezki kredyt na wlasny kat i zapieprzac zeby go splacic, no nie ? I jeszcze ci k.. znizek sie zachciewa. Plac, darmozjadzie ! I czynsz tez ci podwyzsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos Re: mieszkasz z wlasnej woli cwoku IP: 91.196.215.* 07.07.10, 17:57 Tak się składa koleś że nie każdego stać na kredycik i własne mieszkanie. Nie każdy ma tez odwagę i możliwości zadłużenia się na kilkadziesiąt lat. Żeby dostać taki kredyt trzeba mieć stałą i dobrze płatną prace. Wolni strzelcy pracujący na umowę zlecenie albo prowadzący działalność gospodarczą nie są mile widziani przez banki. O zarabiających poniżej średniej krajowej już nawet nie wspomnę. A tych w tym kraju jakbyś nie zauważył jest większość. W cywilizowanych społeczeństwach takim ludziom, porządnym ale nie majętnym, lokalne władze są w stanie zapewnić dach nad głową w zamian za przyzwoity czynsz. Tyle że nam akurat daleko do cywilizacji jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izc Re: Wojewoda: parkowanie radnych za 10 zł ponad p IP: 67.159.45.* 07.07.10, 18:17 Gość portalu: Krakus napisał(a): > Pozwolę sobie nie zgodzić się z Twoim zdaniem. > Równość wobec prawa oznacza że Ty parkujesz pod domem/blokiem za > darmo i ja powinienem mieć taką możliwość. mentalność potomków sojuszu chłopsko-robotniczego wiecznie żywa... Wbij sobie do łba że w kapitalizmie nie ma czegoś takiego jak "za darmo" - to miejsce postojowe pod blokiem kosztuje od 9 tys. w górę - mówię tu o nowo budowanych osiedlach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Wojewoda: parkowanie radnych za 10 zł ponad p IP: 195.150.144.* 08.07.10, 10:42 "... od 9 tys. w górę"? Bardzo ciekawe, nie wiedziałem że można sobie za 9 tysięcy wykupić kawałek ulicy do parkowania pod blokiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WS Re: Wojewoda: parkowanie radnych za 10 zł ponad p IP: *.chello.pl 16.07.10, 00:18 chwila,radni tam nie mieszkaja tylko pracuja! zeby bylo sprawiedliwie i zachowana zasada rownosci obywateli... kazdy pracujacy w strefie powinien miec prawo do abonamentu za 10PLN, nie tylko mieszkancy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balusz Wojewoda: parkowanie radnych za 10 zł ponad pra... IP: *.multi-play.net.pl 07.07.10, 13:53 Brawo wojewoda. Szkoda że nie ma Pan takiej władzy, aby pazernych radnych wyrzucić na zbity pysk ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smif trzymam kciuki IP: *.rz.uni-leipzig.de 07.07.10, 14:01 ta uchwala to jakis dramat. jakkolwiek zrozumialbym znizke dla radnych na korzystanie z komunikacji publicznej. ale oni przeciez nie beda jezdzic z motlochem - cala reszta nas... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izc słuszna decyzja wojewody IP: 67.159.45.* 07.07.10, 14:15 pora rozpędzić tę sitwę POPiSowsko-komuszą - rozdająca sobie przywileje niczym afrykańscy kacykowie niech parkują za 7 zł/h na podziemnym parkingu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Wojewoda: parkowanie radnych za 10 zł ponad pra... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 14:31 Pazerność "naszych" radnych powala mnie z nóg. Jak ja mogę jeździć samochodem a potem go zostawiam i idę pieszo 500 metrów, to oni też mogą zostawiać na płatnych parkingach. Ale aż 10 zł to by się przydało za jeden dzień parkowania a nie cały miesiąc. dać ich na płatne parkingi zwłaszcza ten podziemny nowy za taką cenę jaką uchwalili dla mieszkańców. WSTYD mieć takich radnych i parlamentarzystów. A gołod...ami nie jesteście bo zarabiacie krocie. Niech się weźmie ktoś za was i zlikwiduje tę uchwałę, bo inaczej będę pisał do Warszawy. Jak takie uchwały przechodzą jako przewały..... To jest ponad prawem.....Sami swoi uchwalili ustawę poza prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca chce wierzyc ze radnym chodzi raczej o rozgłos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 16:03 wyborcy moga przeciez o nich zapomniec Odpowiedz Link Zgłoś
hrkukus Może uchwalą sobie ius primae noctis! 07.07.10, 18:46 Bo niby muszą się po ciężkiej pracy odprężyć. Ale to my wybieramy takich bałwanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melo Brawo Kracik IP: *.79.236.140.jlsystem.com.pl 07.07.10, 19:08 chwyć Pan to towarzystwo za twarz bo rada zaczyna się panoszyć ! Czas na porządki i dobrego gospodarza. Ma Pan mój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: euroekspert Wojewoda: parkowanie radnych za 10 zł ponad pra... IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.10, 19:08 Panie Wojewodo, proszę zablokować tę oburzającą prywatę radnych, bo to zwyczajne nierówne traktowanie obywateli i łamanie zasady równości obywateli wobec prawa. Panie Kracik, pokaż Pan jaja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakauer Wojewoda: parkowanie radnych za 10 zł ponad pra... IP: *.chello.pl 07.07.10, 19:34 przedziwne - radni PO uchwalili sobie razem z radnymi PIS uchwałę - aby zrobić sobie dobrze a zły wojewoda spod krakowa się czepia - nie wiadomo czemu ! Ale mamy bałamutny świat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Wojewoda: parkowanie radnych za 10 zł ponad pra... IP: 193.106.228.* 07.07.10, 21:37 Można prosić o listę glosujących za? Chętnie będę przeciw w listopadzie (lub grudniu) w wyborach samorządowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Wojewoda: parkowanie radnych za 10 zł ponad pra... IP: 62.121.131.* 07.07.10, 22:42 WSTYD panowie radni a raczej BEZRADNI w innych sprawach bardziej ważnych dla Krakowa, ale KORYTO PACHNIE ! Krowe trzeba doić ile się da i jak dlugo się da ! WLADZA to WLADZA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: havi Re: Wojewoda: parkowanie radnych za 10 zł ponad p IP: *.chello.pl 08.07.10, 00:31 to taka przygrywka do prezydentury w krakowie, miejmy nadzieje że jak zostanie, to nie zmieni zasad... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkingowy Re: Wojewoda: parkowanie radnych za 10 zł ponad p IP: *.mynet.com.pl 17.07.10, 02:30 to jest szczyt cynizmu. cyt. 1: "Rozwiązaniem byłoby wynajęcie powierzchni parkingowej dla radnych, którzy potrzebują dojechać na sesję autem" K..wa mac, co to znaczy "potrzebują dojechac na sesje autem"? Skoro z uporem maniaka wmawiają ludziom pracującym w centrum że dobrze i "po europejsku" jest parkować na Groblach a potem dymać pieszo, to czemu sami nie daja przykladu? Czym sie rozni urzedas z 2 teczkami z dokumentami od pracownika restauracji niosącego zakupy????? URZEDASY NA KTORYCH PLACIMY MUSZĄ DAWAC PRZYKLAD! cyt. 2: "Głosowałem za przyjęciem tej uchwały, bo uważałem, że trzeba uregulować zasady parkowania radnych w centrum, skoro do niedawna parkowaliśmy nielegalnie" Tutaj urzędas przyznaje się do łamania prawa. No comment. Odpowiedz Link Zgłoś