Dodaj do ulubionych

Zyski AMUN

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 09:25
Jesli AMUN jest zakladem pracy chronionej, to ma obowiązek zakladowy fundusz
rehabilitacji prowadzic. Z calego artykulu jednak nie wynika, czy
niepelnosprawnym artystom sa placone pensje. Czy rzeczywiscie maluja oni za
darmo? Czy jedyna ich korzyscia jest udzial w plenerach finansowanych ze
srodkow funduszu rehabilitacji?
Zabraklo mi w artykulach wielu istotnych informacji. Sam jestem
niepelnosprawny i wiem, ze to srodowisko jest czasami wykorzystywane. Jesli
wiec AMUN naciaga i wykorzystuje to trzeba to skonczyc.
Ale to co mnie zastanawia to to, ze teza artykulu jest niejasna, a on sam
wydaje sie wybrakowany.
Obserwuj wątek
    • Gość: bilder Re: Zyski AMUN IP: *.dclient.hispeed.ch 25.03.04, 12:50
      Wszyscy wiedza na swiecie ze wszystkie organizacje charytatywne musza zarobic
      nikt tego za darmo nie robi,Tylko glupcy i najwni je wspieraja gdyz mysla ze to
      dobry cel oj oj gdzie wy ludzie zyjecie?
      • Gość: Przejrzałem!!! Re: Zyski AMUN IP: *.nsm.pl 01.04.04, 20:35
        Amunowcy akurat mają jak u Pana Boga za piecem. Kilka osób (no, 24) łatwo jest
        należycie wyposażyć. I już. Reszta dla szubrawców, którzy tę machinę wymyślili
        i na niej żerują. Po prostu rączka rączkę myje: grupka zadowolonych kolesiów-
        inwalidów, wabik dla litościwych, i interes kwitnie. Niech się przyzna któryś z
        Amunowców - ale się żaden nie przyzna, jak mu się polepszyło finansowo. Dlatego
        przecież wszystko kręciło się dotąd tak cicho :))
        • Gość: Jerzy Bak Re: Zyski AMUN IP: *.icpnet.pl 02.04.04, 01:05
          Katolicki kraj, czynnie realizujacy przykaznie milosci blizniego i poddany

wieloletnim haslom socjalizmu dla ludzi jest znakomitym terenem do dzialan

szarlatanow i kombinatorow wszelkiej masci. Na wypracowanie metod mieli

dziesiatki lat, kiedy w Polsce usilowano poprzez spoldzielczosc inwalidzka

zabezpieczac prace, a przez stowarzyszenie sportowe Start udzia? w rekreacji

i sportowej rywalizacji sprawnych inaczej. I choc nie byly to dzialania

satysfakcjonujace, tak jak cala gospodarka, to na pewno nikt milionow nie

wyprowadzal zerujac na wspolczuciu, bo w wiekszosci prac trudno mowic o sztuce

w sensie profesjonalizmu zawodowego. Forma prawna Spolka z o.o. nie ma celow

innych jak zysk, nie jest to Fundacja ani Stowarzyszenie, ktore ustawowo musza

spelniac okreslone cele z przeznaczeniem calego zysku na cele statutowe.

Jerzy Bak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka