Dodaj do ulubionych

RACIBORSKA - OSIEDLE

27.03.04, 12:00
Mieszkam tutaj ponad rok i jest fajnie ;)) Za trzy lata ma być tramwaj -
będzie jeszcze fajniej;Zaprasz.innych mieszkańców osiedla RACIBORSKA do
wymiany opinii na wszystkie tematy,ze szczególnym uwzglednieniem spraw
osiedlowych. Wiem że ostatnio ktoś podniósl tematfirmy ochroniarskiej. CO o
tym myślicie???
Obserwuj wątek
    • Gość: yuyut Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 15:38
      a gdzie tam ma byc tramwaj??? chyba nie na Kobierzynskiej tylko od strony Wisly?
      • Gość: KRK Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: 149.156.209.* 02.04.04, 17:52
        Tramwaj będzie od Grota Roweckiego( pewnie od Os. Europejskiego) do Kapelanki w
        okolicach Banku PEKAO SA. Jest projekt i za trzy lata ma być pociąc :))
    • Gość: KRK Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.04, 22:41
      Ludziska gdzie jesteście ???
      :))
    • Gość: Tytus Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.miks.uj.edu.pl 05.06.04, 15:15
      Czy ktoś wie czy będzie monitoring na Raciborskim?
    • Gość: KRK Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.mol.uj.edu.pl 12.06.04, 13:44
      OCHRONY NIE BEDZIE - ZA BYŁO TYLKO 8 %
    • Gość: KRK Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.mol.uj.edu.pl 14.06.04, 16:08
      Ruszamy :))
      • Gość: bobrowy_lasek Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 17.01.05, 09:48
        coś nie bardzo ;-P
    • Gość: tetra Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.mol.uj.edu.pl 18.06.04, 18:17
      To forum musi ruszyć!!!
      :))
      • Gość: chmielu Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.u.mcnet.pl 23.06.04, 18:18
        Było by super gdyby powstał tramwaj, ale jak znam ten kraj to mało
        prawdopodobne (3 lata).
        Za to podobno ma powstać przy osiedlu kościół - to dopiero niespodzianka. Ma
        być usytuowny blisko bloków 18-20.
        Swoją drogą wygrodzenie osiedla to była by fajna rzecz.
        • Gość: KRK Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.mol.uj.edu.pl 24.06.04, 18:33
          Wygrodzenie jak najbardziej!!!
          Natomiast zaskoczyłeś mnie z tym kosciołem. Sprawa jest o tyle realna że ziemia
          miezy osiedlem Raciborska a ulicą Grota Roweckiego należy do Cmentarzy
          Komunalnych. Jaja panie, jaja...
          • Gość: chmielu RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.u.mcnet.pl 25.06.04, 10:27
            Najgorsze teraz jest to, że ani nie jesteśmy wygrodzeni, a jeśli to byłoby nie
            możliwe, to przynajmniej przydałoby się przejście do Szuwarowej.
            • Gość: KRK Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.deep.exponet.com.pl 24.07.04, 19:06
              Sprawę przejazdu będę w najbliższym czasie wyjaśniał z Redutą.
              Jeżeli przejazd na szuwarową się uruchomi to będą tam jeździli ludzie z 3
              ( !!!) bloków. Nie można do tego doprowadzić!!!
      • Gość: bobrowy_lasek Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 17.01.05, 09:50
        to forum jest akurat tak żywe jak "nasza" strona internetowa
        www.raciborska.kraina.pl
        ehhhh
    • Gość: KRK Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: 149.156.209.* 25.06.04, 17:11
      Zeby przejazdu nie zrobili.Przejscie może być
    • Gość: wojciech Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 17.09.04, 23:08
      Mam pytanie do mieszkańców osiedla przy ul. RACIBORSKA.
      O ile dobrze pamietam to budowała je firma PROINS.
      Co sądzicie o tej firmie?
      Czy wszysko było w porządku i na czas?
      • Gość: KRK Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.mol.uj.edu.pl 21.09.04, 14:03
        W zasadzie wszystko jest ok, firma solidna i nie powinienieś mieć żadnych
        problemów. Uważaj tylko na ,młodego człowieka o imieniu Andrzej - on mówi coś co
        często nie jest prawdą - ze w mieszkaniu bedzie to i tamto ( czego późńiej nie
        ma), że będzie ocieplenie od dołu ( którego póxniej nie ma), itp.
        Sprawdzaj dokładnie umowę i jeżeli trzeba popros aby w umowie było wszystko
        zawarte. Sprawdź również otoczenie zeby nie okazało się że za 2 lata wybudują ci
        blok albo drogę pod nosem.
        Poza tym firma jest raczej wiarygodna.
        Pozdrawiam.
        • Gość: wojciech Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 21.09.04, 22:30
          dziękuję za informacje
          • Gość: KRK Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.mol.uj.edu.pl 22.09.04, 15:23
            Nie ma problemu. Zapraszam na osiedle to zobaczysz od środka jak to wygląda.
            Pozdrawiam.
    • Gość: krk Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.mol.uj.edu.pl 29.09.04, 15:05
      ???
    • Gość: Tekla Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.04, 12:29
      Ostatnio zrobili przesmyk na Szuwarową - dobrze to czy źle...
    • Gość: Fantomas Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.04, 12:04
      Za dwa lata powstanie połaczenie tramwajowe od UJ ( a mozę Os. Europejskiego)
      poprzez Kapelanke ( obok Zakrzówka) - wszystko jest klepniete - projekt, kasa.
      UJ na to bardzo nalega i sprawa jest przesądzona.
    • Gość: kazek Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.04, 12:08
      ???
    • Gość: Fantomas Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.04, 16:34
      Mam nadzieję ze jest to dobry moment aby to forum wreszcie ruszyło !!!
      Ludzie integrujmy się i walczmy o swoje!!!
      • ruczaj.x http://tinyurl.com/55f23 18.12.04, 16:54
        zapraszam, razem raźniej!
    • Gość: Jacek_Ruczaj Naprzeciwko będziecie mieli socjalnych Majchrowsk. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 17:54
      Będziecie mieli bardzo fajnie jak Wam po drugiej stronie Kobierzyńskiej
      wybuduje Majchrowski 760 mieszkań socjalnych z kilkoma tysiącami ludzi którzy
      mają bardzo duużo wolnego czasu...
      • Gość: jj Przemiarki IP: *.pl / 212.244.43.* 19.12.04, 01:12
        Czy ktos wie czy sa plany na przebicie (drogi) miedzy Kobierzynska a
        Bobrzynskiego - przez Raciborska albo Chmieleniec? Jak na razie jedyny przejazd
        to albo Lubostron albo Rostworowskiego. Takze, czy sa jakies plany na zrobienie
        ul Przemiarki (czy Przymiarki) miedzy Raciborska a Chmielencem?
        • Gość: Fantomas Re: Przemiarki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.04, 19:31
          Dzisiaj w „Dzienniku Polskim” napisano komentarz nt. planów budownictwa
          komunalnego na Ruczaju. Autor
          Stwierdził ze cześć radnych zaczyna się wyłamywać i zastanawia sie czy
          budowanie w takim miejscu komunalek będzie miało sens.
          Wydaje mi się ze sprawa jeszcze nie jest do końca przegrana.
          Jeżeli udowodnimy radnym że ziemia tutaj jest zbyt droga na takie budownictwo (
          1 ar = 20 000 ) i zaproponujemy inne konstruktywne rozwiązania ( sprzedaż
          ziemię deweloperem i dzieki temu wybudować lub kupić dwa razy wiecej mieszkań w
          miejscu alternatywnym) to wydaje mi się ze można spowodować żę
          inwestycja zostanie zastopowana.
          Pamiętajcie że pół roku temu inwestor planował wybudować na Wesołej Polanie (
          Zwierzyniec) osiedle mieszkaniowe, które jednak zostało przystopowane przez
          mieszkańców i radę osiedlową.
          Dlatego oprócz kluczowego „NIE” ze strony rady miasta ( która jest przeważnie
          w opozycji do Majchrowskiego) będziemy potrzebować jasnego i jednoznacznego
          protestu ze strony rady dzielnicy. Spotkajmy się ponownie na sesji rady i ostro
          postawmy im ultimatum – albo coś zrobią i będą protestować ( czytaj: wystąpią w
          imieniu mieszkańców dzielnicy czyli wypełnią swój mandat) albo opublikujemy
          teraz internecie przed wyborami internecie ( i nie tylko) nazwiska osób które
          pozytywnie zaopiniowały budowę osiedli komunalnych, Wydaje mi się iż są w tym
          wypadku konieczne ostrzejsze działania ( w końcu bronimy swojej własności –
          czyli wartości nowo zakupionych mieszkań oraz spokoju dla naszych dzieci).
          Konieczne jest użycie każdego środka, który zastopuje ten pomysł. Jeżeli znacie
          jakieś ważne osoby w Urzędzie Miasta, lub jeżeli znacie radnych, starajcie się
          ich zainteresować tą sprawą.

ZBUDUJMY W KOŃCU SPOŁECZEŃSTWO OBYWATELSKIE .

POZDRAWIAM I DO ZOBACZENIA JUTRO NA RADZIE MIASTA – GODZ. 15.30 !!!
        • Gość: zyta Re: Przemiarki IP: 62.121.136.* 10.01.05, 10:14
          Przez ulicę Chmieleniec raczej przebicia nie będzie bo jest to teren prywatny
          mieszkańców i Spółdzielni "Zadworze" i raczej nie zgodzą się na przekształcenie
          drogi w publiczną, i zrobienie "autostrady" żeby im samochody przed oknami
          smrodziły.
        • Gość: bobrowy_lasek Re: Przemiarki IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 17.01.05, 09:43
          www.mieszkania.inter-bud.com.pl/m-os-inw-blok-lokalizacja.php?id=102&idi=54&idf=494
    • Gość: Ada z bl 10 ogrodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 11:31
      Witajcie! Bardzo bym chciala, aby nasze osiedle bylo ogrodzone ale z tego co
      mowila Reduta to jest to droga miasta i nie mozna zagrodzic - mozeby tak
      zorganizowac spotkanie mieszkancow i pogadac o problemach osiedla?
      • Gość: Fantoams Re: ogrodzenie IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.05, 19:29
        Jestem za. Na wiosnę zaczną się spotkania wspólnot - dobrze by było aby ten
        temat poruszyć, może da się coś w tym kierunku zrobić.
        • Gość: Ada Re: ogrodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 22:09
          napewno lepsze to niz ochrona, a czy cos wiadomo wiecej na temat przejazdu dla
          blokow na Szuwarowej?
      • Gość: bobrowy_lasek Re: ogrodzenie IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 17.01.05, 09:45
        a ja wcale nie chcę ogrodzenia; pasuje mi przejście od pętli 128, 124 obok
        domków na przemiarki albo od przystanku 114 "przez pola"
        • Gość: Ada Re: ogrodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 10:22
          a co to za problem zrobic bramke zamykana na klucz?
          • Gość: bobrowy_lasek Re: ogrodzenie IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 17.01.05, 11:22
            właściwie żaden, ale jaką przeszkodą dla potencjalnego złodzieja czy chuligana
            jest płotek?? w dodatku mamy połączenie z szuwarową, nie przypuszczam, aby miał
            tam stanąć szalaban (brama)...
            • Gość: Ada Re: ogrodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 11:49
              jak to mowią; lepszy rydz niz nic, w takim razie po co wiekszość domków
              jednorodzinnych jest ogrodzonych? przeciez zlodziej moze przeskoczyc.... Nie
              potrzebne nam polaczenie z Szuwarowa, teraz jest w miare spokojnie a jak bedzie
              przejazd to bedzie tłoczno i głośno
              • Gość: bobrowy_lasek Re: ogrodzenie IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 17.01.05, 11:58
                ale to połączenie przecież już istnieje!!
              • Gość: bobrowy_lasek Re: ogrodzenie IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 17.01.05, 12:00
                żeby właścicielom psy mieszkańców naszej pięknej ulicy nie srały na
                trawnikach :-)
                • Gość: Ada Re: ogrodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 13:32
                  a ten przejazd to jest na końcu ulicy?
                  • Gość: bobrowy_lasek Re: ogrodzenie IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 17.01.05, 13:39
                    naprzeciwko bloku nr 18, tuż za blokiem interbudu przy "10"
                    • Gość: bobrowy_lasek Re: ogrodzenie IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 17.01.05, 13:51
                      tfu, tfu, oczywiście miało być przy "11-13"
    • amb25 Re: RACIBORSKA - OSIEDLE 10.01.05, 08:23
      Za ochroną było tylko 8% - bo miał to być jeden ochroniarz który by patrolował
      osiedle. Ochroniarz taki nawet jak widzi, że komuś okradają samochód albo kogoś
      biją to nie może interweniować.
      Za ochroną jestem jak najbardziej za - ale sensowną, szczególnie, że mają
      powstać komunalnki.
      uważam, że tam gdzie można należy osiedle ogrodzić, poza tym sworzyć system
      monitoringu - kamery i pracowanika, który je nadzoruja a w razie czego dzwoni
      po ochronę i olicję. Ww umowie z firmą ochroniarską powinna być klauzula za co
      odpowiadają i w jakich sytuacjach muszą interweiować itp. a ne tylko na
      patrolowanie osiedla. To mija się z celem. Rozwiązanie, które wymysliłam jest
      może droższe (bo zapłacić trzeba za kamery itp.) ale jest na pewno
      skuteczniejsze niż ochroniarz strzegący chyba tylko naszego dobrego
      samopoczucia.
      No i musimy liczyć się, że jeśli komunalki powstaną, i wzrośnie przestępczośC
      policja będzie zaglądała tu dość niechętnie. Musimy bronić się sami.
      • Gość: Ada Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 10:55
        to bylyb dobry pomysl, ale musialoby byc także ogrodzenie, a propo czy ktos wie
        co z tym przejazdem na Szuwarową?
        • amb25 Re: RACIBORSKA - OSIEDLE 10.01.05, 11:53
          połączenie jest.
          Ogrodzić nie można raciborskiej tj. wjazdu i wyjzdu oraz połączenia z
          Przemiarki. Ostatni blok jest pod wynajem węc tut eż może być problem. A czy
          ktoś wie czy droga biegnąca z tyłu przyśmietnikach jest wspólnotowa czy też
          należy do miasta?
          • Gość: Ada Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 17:02
            hmm, nie pamietam czyja jest ta droga, ale chyba miasta, gdyz dojazd z niej ma
            rowiniez jeden domek jednorodzinny
            • Gość: abc Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 13:04
              a może wiesz, gdzie można się dowiedzieć, b może ona jest tylko do tego domku
              publiczna? Choć wnioskując po stanie utrzymania....
              • Gość: Ada Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 13:27
                Mozna popytac w Reducie,oni powinni wiedziec, ew zajrzec do aktu notarialnego
                czy cos tam nie jest napisane....
      • Gość: bobrowy_lasek Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 17.01.05, 09:38
        monitoring jest świetny ;-P; moi znajomi z szuwarowej zostali okradzeni, a
        tymczasem ochrona z kamerami pilnowała materiałów budowlanych interbudu :-(
        płać, płać mafiosom z firm ochroniarskich...
        • amb25 Re: RACIBORSKA - OSIEDLE 26.01.05, 08:00
          bo to wszystko zależy od zakresu obowiązków i odpowiedzialności jaką ponosi
          firma no i od tego kto im płaci. Ale to trzeba mieć jasno określone w umowie.
          Inaczej jakikolwiek system ochrony jest nic nie warty.
          Pzdr
    • Gość: Ada ROZLICZENIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 13:51
      Czy ktos wie kiedy Reduta bedzie rosylac rozliczenia?
    • kpt.yogi TRAMWAJ 17.01.05, 13:53
      Moj wujek ogladał plany tramwajowe przy ul. Bobrzynskiego i ta ulica jest w
      ogole zle poprowadzon pod budowe tramwaju i teraz maja z tym nie maly problem.
      Po za tym mieszkam na Ruczaju juz od 15 lat i od odkad mieszkam to o nim slysze
      a efekty - sami widzicie.....oto Polska własnie....
      • Gość: Ada chodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 13:55
        niech zrobia porzadny chodnik od autobusu 194, bo jak jest bloto to nie da sie
        przejść
        • Gość: bobrowy_lasek Re: chodnik IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 17.01.05, 13:59
          b. wątpię, żeby chodnik (ulica) łączący nas z bobrzyńskiego miał szybko
          powstać - teren jest prywatny (bodaj interbudu) i spodziewam się, że połączenie
          ulic będzie ich ostatnią inwestycją w rejonie - po wybudowaniu bloków
          (zwłaszcza tego z "plazą")
          • inezja21 Re: chodnik 17.01.05, 14:52
            jaką plazą?
            A propos Chmieleńca,czy ktoś wie,jakiego rodzaju infrastruktura ma się tam
            powiększyć,czy będzie sklep spożywczy,apteka lub coś w tym rodzaju?
            Pozdro.
            • Gość: bobrowy_lasek Re: chodnik IP: *.pl / 212.244.43.* 17.01.05, 15:00
              www.mieszkania.inter-bud.com.pl/m-os-inw-blok-str_gl.php?idi=54&id=102
              • Gość: Ada z 10 Re: chodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 14:58
                a tak to była w miar cicha ulica... ciekawe jak teraz będzie
                • Gość: 10 Re: chodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 21:05
                  hej, dostaliscie juz rozliczenia z Reduty?
                  • Gość: 10 osiedle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 13:33
                    a co z ta stronka? chyba martwa jest?
                    • Gość: bobrowy_lasek stronka IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 03.02.05, 18:33
                      mówisz o nieszczęsnym wytrworze raciborska.kraina.pl? od początku był martwy,
                      działało tylko jako tako forum; kiedy się tu sprowadziłem, śmiałem się ze
                      strony ruczaj.pl - na czarnym tel zdjęcie zakrzówka i tyle; teraz im
                      zazdroszczę; ale nasz provider, zwłaszcza odkąd siedzibę ma w myślenicach, w
                      ogóle nie odpowiada na maile i najwyraxniej "wisi mu" ta żenada, choć przecież
                      świadczy i o nich
                      • Gość: 10 Re: stronka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 19:26
                        a szkoda...
                        • Gość: Fantomas Re: stronka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.05, 23:21
                          Nie martwią was plany połączenia Raciborskiej z Bobrzyńskiego. TO bedzie jedyna
                          przełaczka na przestrzenii 2 kilometrów i przez nasz "spokojną" uliczkę zaczną
                          się przewalać sznury samochodów. Ja ma mam okno na ulicę i to mnie trochę
                          martwi...
                          • Gość: 10 ulica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 09:47
                            a skąd masz takie informacje? gdyby to naprawde sie stało to by była tragedia,
                            przeciez ta nasza uliczka jest wąska.... niewyobrazam sobie aby zrobili mi
                            ulice przelotowa przed oknami!
                            • Gość: bobrowy_lasek Re: ulica IP: 212.244.43.* 06.02.05, 23:17
                              cóż, moje okna wychodzą na drugą stronę, więc moje zdanie się nie liczy, ale...
                              przecież od tego są znaki i progi, a ponadto przełączka nie będzie prosta,
                              tylko kręta:
                              www.mieszkania.inter-bud.com.pl/m-os-inw-blok-lokalizacja.php?id=102&idi=54&idf=494
                              pzdr
                              • Gość: 10 Re: ulica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 11:17
                                czy to juz pewne ze ten przejaz bedzie? kiedy to nastapi?
    • Gość: Ada Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 17:30
      a co sadzicie o progach na dolnym parkingu?
      • Gość: abc Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 08:19
        Ja podpisałam się wczoraj za. Uważam, że to dobry pomysł.
    • Gość: Ada Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 15:08
      a ja jeszcze nie glosowalam ale bede chyba za nie, wydaje mi sie ze na dole
      nie ma takiej potrzeby w przeciwenstwie do gornej drogi
      • Gość: abc Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 09:13
        tam biega mnóstwo dzieci, a widziałam (raz, wieczorem) gó..arza, który chyba
        tamtestował możliwość ostrego hamowania przed kolejnym zakrętem.
        • Gość: Ada Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 12:02
          ciekawe tylko ile sobie zazycza za załozenie progów...
          • Gość: abc Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 12:55
            jeśli jest to droga ZD to chyba oni za to płacą a nie my. A może to jest dorga
            nasza prywatna, wspólnotowa? Czy ktoś wie?
            • Gość: bobrowy_lasek nie IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 14.02.05, 15:54
              ulica należy do miasta
    • Gość: kapi Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.netpark.pl / *.netpark.pl 11.02.05, 21:50
      no skoro tu trafilam to na poczatek witam wszystkich-kto by pomyslal ze taki
      post tu bedzie:D
      to ja mam jedno pytanie-moze padlo juz wczesniej nie wiem mianowicie czy
      zlikwiduja po zakonczeniu budowy plotek miedzy szuwarowa i raciborska?to bez
      sensu tak biegac dookola:(i nie straszcie mnie ta przelotowka na bobrzynskiego
      wrrr chociaz tez mam okna na druga strone...bede tu zagladac;)
      • Gość: 10 Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 17:19
        jak narazie to nie wiadomo
        • Gość: 10 pisemko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 13:45
          czy ktos dostal pisemko w sprawie wszczecia postepowania w spraiwe ustalenia
          warunkow zabudowy dla inwestycji.. (...) dz nr 146/8, 148/3, 148/11 rozbudowa
          sieci elektrycznej ze stacji transformatorowej 33989 przy ul. Raciborskiej? o
          co chodzi?
          • amb25 Re: pisemko 01.03.05, 15:14
            ja nie dostałam, a o co chodzi?
            • Gość: 10 Re: pisemko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 16:21
              wlasnie nie bardzo zrozumialam z tego pisma, a w jakim bloku mieszkasz?
              • Gość: 10 zebranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 16:17
                w srode bylo zebranko wspolnoty naszego bloku (10) i musze przyznac ze z roku
                na rok przychodzi mniej osob ( w srode bylo 14%) szkoda ze inni nie maja czasu
                zainteresowac sie sprawami naszej wspolnoty, na spotkania przychodza zawsze te
                same osoby, nic nie mozna ustalic..... czy w innych blokach tez tak jest?
                • Gość: Fantomas Re: zebranie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.05, 10:35
                  Mieszkam w 12-tce i również wraz z sąsiadami dostałem to pismo. Podejrzewam, iż
                  w pobliżu budują małe osiedle domków jednorodzinnych ( niewiele budynków ów,
                  tyle samo garaży) i chodzi o powiadomienie sąsiadów. Mam nadzieję że to nic
                  poważnego

Jeżeli chodzi o spotkania wspólnoty to w 12 –tce również jest to normą – 80 %
                  lekceważy takie zebrania. Ale jest i plus – łatwiej można przeforsować
                  cokolwiek w mniejszym gronie – „bo nieobecni głosu nie mają”.
                  • Gość: Ada Re: zebranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 11:38
                    z tego co wiem to chodzi o domki szeregowe jednorodzinne na terenie kolo bloku
                    20 , tam gdzie teraz jest sad czy
                    • ma_emi Kto będzie budował te domki? 21.03.05, 15:08
              • amb25 Re: pisemko 30.03.05, 11:40
                mieszkam w 12. Dostałam już i dzwoniłam do Reduty podobno chodzi o 10 domków
                jednorodzinnych. Nie wniosłam sprzeicwu.
                • Gość: 10 Re: pisemko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 19:53
                  tak, maja tam powstac domki
                  • ma_emi RACIBORSKA PRZELOTÓWKĄ??? 14.04.05, 21:30

Widzieliście co ma się stać z naszą ulicą? Kolejny raz ma być wykorzystana dla
                    wygody inwestycji Interbudu. Zróbmy coś!
                    Moim zdaniem wszystkie osiedlowe ulice z tej strony Kobierzyńskiej powinny być
                    połączone z Bobrzyńskiego NA WŁASNY UŻYTEK,a tym czasem w poprzek gminnej ulicy
                    SZuwarowej jest płot. Jest ona też sprytnie połączona z RAciborską dzięki czemu
                    mieszkańcy osiedla Szuwarowa przy ul. Raciborskiej (Pan Łukasik powinien zostać
                    politykiem)dojeżdżają do swoich bloków nie zwiększając ruchu na SZuwarowej
                    właśnie za to u nas jest wyraźniej bardziej tłoczno.
                    Tutaj link do szczegółów:

www.bip.krakow.pl/bip/komunikaty/obwieszczenia/aktualne/2005041101.pdf
                    • Gość: fantomas Re: RACIBORSKA PRZELOTÓWKĄ??? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.05, 23:10
                      Absolutnie się z tobą zgadzam. Droga która jest zrobiona z Bobrzyńskiego, w
                      prostej drodze powinna była się połaczzyć z Szuwarową ( tak było kiedyś zapewne
                      planowane, bo to najlepsze i najbliższe połączenie) jednać poprzez cwaniactwo
                      interbudu może się połączyć z Kobierzyńską poprzez Raciborską. Coś z tym trzeba
                      zrobić. Wystarczy że zdejmą dwa metry ogrodzenia ( zostało założone tymczasowo
                      bo kiedyś planowano tam połączenie) i wszystko bedzie jasne. Niestety kosztem
                      Osiedla Raciborska osiedle Szuwarowa śpi znacznie spokojniej. Sugeruję dzwonić
                      do Reduty niech się kontaktują z Interbudem. Wydaje mi się że należy również
                      wybrać się do naszej ukochanej rady dzielnicy. Ze względu na coraz większy ruch
                      na ulicy, jestem tym tematem bardzo zainteresowany!!!
                      • ma_emi Re: RACIBORSKA PRZELOTÓWKĄ??? 16.04.05, 18:26
                        Fantomasie napisz na mój mail z gazety!
    • Gość: abc Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 12:55
      Może spotkajmy się wszyscy zainteresowani. Zawsze łatwiej ustalić co zrobić.
      Ma-emi do mnie namiary masz, także na serwer raciborska. A.
      • Gość: Fantomas Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.05, 20:35
        Jestem jak najbardziej za spotkankiem. Sugeruję godz. 19, w czwartek, w
        retauracji przy przystanku ( wyjazd z Szuwarowej na Kobierzyńską). Proszę o
        potwierdzenia ile osób przyjdzie.
        • Gość: Ada Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 21:01
          jestem za :) tylko nie bardzo kojarze to miejsce....
        • Gość: Ada Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 21:03
          dobrze by bylo wywiesic taka info na klatce, bo nie wszyscy tu zaglądaja
          • Gość: FANTOMAS Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.05, 21:24
            RESTAURACJA UCZTA POLSKA ( OBOK PRZYSTANKU NA KOBIERZYŃSKIEJ), CZWARTEK 19.00
            • Gość: FANTOMAS Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.05, 21:13
              !!!
              • Gość: 10 Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 20:54
                odbylo sie spotkanie?
                • Gość: Fantomas Re: RACIBORSKA - OSIEDLE IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.05, 16:22
                  AMB 25, byłaś w Reducie???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka