Gość: gosc portalu IP: *.171.143.34.static.crowley.pl 09.09.10, 16:49 Czy ktoś ma doświadczenia ze współpracy z tym developerem. Buduje domy w okolicach Zielonek i Giebułtowa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andrew Re: Witmar Development IP: *.ghnet.pl 01.11.10, 20:22 Dzień dobry czy udało sie Pani/ Panu dotrzeć do informacji na temat tego dewelopera? Odpowiedz Link Zgłoś
gonzuleniek1 Re: Witmar Development 09.11.10, 23:20 Witam Jestem posiadaczem domu w Giebułtowie wybudowanego przez tego developera Nie było łatwo Pozdrawiam Krzysztof Wasik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Witmar Development IP: *.ghnet.pl 15.11.10, 23:31 Dziękuję za odp. w jakim sensie "nie było łatwo"? O co konkretniej chodzi? Np. o jakość wykonania domów, rozliczenia finansowe czy może przeciąganie zakończenia wszystkich prac? Myślę że obecnie to już wszystkie problemy zakończone, bo osiedle wygląda na zamieszkałe i całkiem nieźle! Pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Witmar Development IP: *.183.243.97.dsl.dynamic.t-mobile.pl 10.01.14, 12:58 Jestem mieszkańcem i właścicielem domu wykonanego przez tego Developera. Zarówno dom jak i jakość wykonania są bez zarzutu, mieszka się bardzo dobrze. Często Witmar dokłada coś do budynku (jeżeli się zapytamy oczywiście, co lub negocjujemy jak wszędzie) Stosują materiały b.dobrej klasy. Jedyne problemy jakie miałem w trakcie zakupu domu to kwestie banku oraz formalności z papierkami, leżące z mojej strony. Generalnie w trakcie realizacji nie było opóźnień, jeżeli są wynikały to z kwestii urzędowych. Sąsiedzi na osiedlu są zgodni, humory dopisują. Jeżeli jest jakiś problem po zakupie developer zawsze go rozwiąże. Odbierają telefony o każdej porze. Dokumenty po oddaniu do użytkowania zostały przekazane wzorowo i w pełnym zakresie. Zobaczymy, co będzie dalej. W Zielonkach nie słyszałem żadnej negatywnej opinii, raczej pochwały w wykonaniu domów. Działki są ok. dla człowieka żyjącego szybko 3,5 ar jest do ogarnięcia. No cóż, zawsze znajdą się czarne owce, taka natura ludzka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik WItmaru włączyliśmy się do tego wątku nieprzypadkowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.14, 15:13 Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Ochódzki Ryszard, naszego klubu Tęcza. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki! To mówiłem ja – Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy. Niech żyje nam prezes sto lat! (...) To jeszcze ja – Jarząbek Wacław, bo w zeszłym tygodniu nie mówiłem, bo byłem chory. Mam zwolnienie. Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego klubu. Niech żyje nam! To śpiewałem ja – Jarząbek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nabywca Re: włączyliśmy się do tego wątku nieprzypadkowo IP: *.google.com 03.02.14, 17:35 Jestem w trakcie zakupu. Jak będzie na pewno opisze po transakcji. Tymczasem pozdrawiam prezesa klubu Tęcza;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: włączyliśmy się do tego wątku nieprzypadkowo IP: *.play-internet.pl 16.11.14, 16:28 dzien dobry i jak udal sie Panu zakup czy dom jest wykonany "w miare solidnie" ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: włączyliśmy się do tego wątku nieprzypadkowo IP: *.net.cybernetwmw.com 04.03.15, 21:17 Generalnie domy ok - ciepło w zimie, rok od zamieszkania wychodzą tylko drobiazgi - ale nie ma problemów z egzekwowaniem napraw w Witmar. Ja jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: włączyliśmy się do tego wątku nieprzypadkowo IP: 217.153.93.* 30.06.15, 17:20 Postanowiłem też dopisać swoją opinię o firmie Witmar na tyle obiektywnie na ile to możliwe. Mała firemka kierowana przez dwóch panów o rozbuchanym ego. Robią przyzwoitą robotę, domy stoją prosto, używają dobrych sprawdzonych projektów, przeciętny deweloperski standard spokojnie wypracowują. Wbrew temu co opowiadają na prawo i lewo nie jest to żadna okazja a jedynie standard z tanich (ale ciągle przyzwoitych) materiałów. Ładnie dobierają kolory elewacji. Domy są nowoczesne i widać że wyciągają wnioski z poprzednich realizacji, każda następna jest ładniejsza. Problemem jest to że ciężko robić z nimi interesy na sposób w miarę cywilizowany. Nie dotrzymują terminów poprawek i uzupełnień. Zazwyczaj w końcu robią co trzeba ale czasem trzeba czekać miesiącami. Doradzam sprawdzanie i egzekwowanie wszystkiego co naobiecują przed zapłaceniem bo potem ciężko się doprosić. Ogólnie na rynku są lepsze i gorsze firmy, bazując na różnych opionach od znajomych plasuję Witmar gdzieś w dolnej części środka peletonu. Ostatecznie nie polecam firmy, coprawda robią w miarę dobrą robotę, ale mają fatalne podejście do klienta co psuje całokształt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Paluch Re: włączyliśmy się do tego wątku nieprzypadkowo IP: 94.42.169.* 30.06.15, 19:17 Ja również mam negatywną opinię, zepsutą głównie tym że do momentu podpisania deweloperskiej Panowie są mili, nic nie jest problemem. Doradzam wszystkim porządne sprawdzenie domu, przez kogoś kto się na tym zna i wpisanie wszystkich braków (począwszy od otynkowania muru wspólnego do zatyczek w oknach) do protokołu zdawczo-odbiorczego, a terminu do którego ma wszystko być zrobione do umowy. Niestety tak jak pisał poprzednik, terminy poprawek i uzupełnień są wiecznie przekładane, czego efektem jest to że mimo że przeprowadziliśmy się rok temu, nadal sprawa nie jest zamknięta. Podejście do klienta pozostawia wiele do życzenia - czasami sami wspólnicy mają problemy, żeby między sobą ustalić jedno stanowisko. Żeby nieco osłodzić opinię, w domu mieszka się dobrze, w zimie trzyma ciepło, nic nie przecieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost1 Re: Witmar Development IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.19, 20:58 Dzień dobry, planuję zakup domu u tego dewelopera. Jak się mogę z Panem skontaktować na priv? Odpowiedz Link Zgłoś