Dodaj do ulubionych

Maczety i noże na ulicach. Zakazać ich noszenia?

IP: *.acn.waw.pl 30.09.10, 01:03
They called him Machete..
Obserwuj wątek
    • newyorker77 Maczety i noże na ulicach. Zakazać ich noszenia? 30.09.10, 02:04
      w Stanach w samochodzie nie mozna przewozic kija bejsbolowego badz golfowego (w bagazniku - owszem), a w POlandii z maczeta mozna paradowac po ulicy. Ot i prawo ! Nic zatem dziwnego, ze miasta zamieniaja sie w rzeznie, a stadiony w pola bitewne.
      • aarvedui stany - kraj nędzy i bogactwa 30.09.10, 04:17
        kiedyś dawno temu w stanach były nawet zaczątki liberalizmu, ale dzięki tego typu pajacom którzy chcą koncesjonować i zakazywać wszystkiego będzie tam niebawem faszyzm, tak dla polaryzacji nadciągającego eurokomunizmu.
        jeszcze tylko chińczycy coś zmajstrują i będziemy mieli piękną triadę z 1984 Orwella, trzy totalitarne megapaństwa.

precz z faszystowską kontrolą obywateli !
        • von_seydlitz W Angli już jest i ... nic, durne zakazy.... 30.09.10, 06:37
          Kiedy ktoś zrozumie, że zakazy, w tym ograniczenia posiadania broni palnej dotyczą tyko tych.... którzy chcą się do tego stosować.

Potrzebny jest powszechny dostęp do broni palnej dla samoobrony. Tylko to coś zmieni. Zakazać należy jeszcze noszenia śrubokrętów, młotków i pił. A może jeszcze dla bezpieczeństwa należy wydać nakaz poruszania się obowiązkowo w kajdankach.....
          • von_seydlitz Wydajcie jeszcze nakaz chodzenia w kajdankach! 30.09.10, 06:40
            Bo rękami tez coś można komuś zrobić...

Zakazy w tym temacie to absurd - daje poczucie złudnego bezpieczeństwa i "władza coś zrobiła" a tak na prawdę problem jest szerszy i "wadza" w nakazowy sposób nie jest w stanie nic zrobić, jedyne to zmiana metod pracy policji i zupełnie inne podejście do społecznych organizacji i ruchów przejmujących częściowo odpowiedzialność za bezpieczeństwo.
            • Gość: ciocia Klocia a faceci nosza narzędzie gwałtu w majtach !!! IP: *.chello.pl 30.09.10, 11:58
              kagańce im nałożyć tam na dole zapinane na kluczyk a kluczyk na komisariacie

jak będą chcieli ten tego, to podanie na piśmie od partnerki i tylko w obecności i pod nadzorem funkcjonariusza
            • Gość: Oj tak tak tak. Kajdanki też nie, bo... IP: *.ists.pl 30.09.10, 17:46
              Bo przełoży komuś przez głowę i udusi.

Trzeba by wymyśleć coś lepszego..
    • Gość: bab W Norwegii za noz po wyzej 10 cm wysoka kara IP: *.136.251.212.customer.cdi.no 30.09.10, 04:13
      a w Polsce nie da sie.Na strazy zlego prawa stoja komunistyczni prawnicy, utrwalacze. Dlaczego W Norwegii nie mozna i prawo sie egzekfuje. Policja przeszukuje prwencyjnie malolatow, i jesli znajda noz to taki ma przegwizdane.Mozena? mozna,.Tyle,ze w Polsce nic sie nie da bo zlego prawa pilnuja profesorowie.
      • von_seydlitz to małolat zadźga ci dziecko sróbokrętem..... 30.09.10, 06:43
        Jak będzie chciał coś zrobić, to zrobi.
      • Gość: a2d2 Re: W Norwegii za noz po wyzej 10 cm wysoka kara IP: *.centertel.pl 30.09.10, 08:33
        ale w Norwegii jest socjaldemokratyczny totalitaryzm. POlsce do tego "ideału" jeszcze trochę brakuje. Zresztą zakaz posiadania niebezpiecznych narzędzi obowiązuje np. w więzieniach, a i tak giną tam ludzie w porachunkach. Zakazy dotyczą tych, którzy boją się policji. Nie bojący się gwiżdżą na zakazy. I tak będą uzbrojeni-a zwykli ludzie nie. Zakazy pozostawiają uzbrojonych wyłącznie policjantów i przestępców, dla których reszta staje się łatwym łupem wierzącym w nieskuteczną "pomoc" wiecznie spóźniajacej się policji
      • Gość: Leoś Re: W Norwegii za noz po wyzej 10 cm wysoka kara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 10:45
        W polsce nie ma policji, jest po-pierdułka.
      • Gość: Obywatel Re: W Norwegii za noz po wyzej 10 cm wysoka kara IP: 195.160.253.* 30.09.10, 14:06
        I co? Czy ktoś cię dzgnie 5, 10 czy 20 cm nożem wyjdzie na jedno.
        Zresztą, bandzior jak będzie chciał ci zrobić kuku to zrobi: butelką, kijem, płytka chodnikową, z laczka pociągnie - nóż mu do tego niepotrzebny.
        Tak, wprowadzmy zakaz posiadania noży. Tylko jak kogoś po wyjściu z Ikei złapią z kuchenniakiem w torbie, niech nie płacze i nie robi lamentu, że "niewinnie" został kryminalistą, jak to choćby ma miejsce w UK.
    • Gość: SKONFUDOWANY Maczety i noże na ulicach. Zakazać ich noszenia? IP: 77.236.26.* 30.09.10, 07:15
      CO ZA IDIOTYCZNE BICIE PIANY !!! przecież ten profesornic nie powiedział sensownego - działać prewencyjnie - jak komendant mówi że działają to mówi że karać a le nie karać tylko prewencja CZYLI CO NAPRAWDE JAKA TA PREWENCJA MA BYC
    • freeskawiniak Maczety i noże na ulicach. Zakazać ich noszenia? 30.09.10, 07:21
      Tylko bezwzględny zakaz noszenia niebezpiecznych narzędzi pomoże w walce z przemocą, a tak
      naprawdę po co normalnemu człowiekowi np.maczeta to w Polsce są plantacje trzciny cukrowej ?
      Bezmyślność tych co ustanawiają prawo jest porażająca !!!!!!!!
      • Gość: Thobold Maczeta może i po nic IP: 150.254.73.* 30.09.10, 17:53
        Ale duży nóż w kuchni chyba masz? Miecze pod Grunwaldem noszą? Harcerze i grzybiarze chyba potrzebują?
      • Gość: Thobold Re: Maczety i noże na ulicach. Zakazać ich noszen IP: 150.254.73.* 30.09.10, 17:56
        Pojedź do lasu, w góry albo na bagna, zmienisz zdanie. Nie każdy kisi się 365 dni w roku w bloku.
        • Gość: Marcin Re: Maczety i noże na ulicach. Zakazać ich noszen IP: 109.243.92.* 05.10.10, 08:18
          freeskawiniak 30.09.10, 07:21 napisał: "Tylko bezwzględny zakaz noszenia niebezpiecznych narzędzi pomoże w walce z przemocą".

Dobrze lewacki geniuszu. Potraktuje Twoje słowa poważnie musisz tylko zrobić jedną rzecz. Pozbyć się swojego niebezpiecznego narzędzia gwałtu które nosisz przy sobie i wtedy zacznę rozważać Twoją propozycję. O zaletach np. trudnościach w przekazywaniu Twoich mądrości dzieciom już nie będę się rozpisywał.
    • Gość: Jarema Maczety i noże na ulicach. Zakazać ich noszenia? IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 30.09.10, 08:22
      Przed wojną nie wolno było nosić noża dłuższego niz 10cm. U nas nie ma dżungli więc maczetę można by wpisać jako broń. Osobiście nie widzę jej żadnego praktycznego zastosowania oprócz napadu.
      • knifegod Re: Maczety i noże na ulicach. Zakazać ich noszen 30.09.10, 09:18
        A skąd kolega wziął tę informację ?? Przed wojną, drogi kolego, każdy szanujący się mężczyzna nosił ze sobą składany scyzoryk, jako NARZĘDZIE. Niestety, "kultura noża" w wtedy była na znacznie wyższym poziomie niż teraz.
        A do wszystkich zwolenników zakazów, zabijają ludzie, nie narzędzia.
        • Gość: Jarema Re: Maczety i noże na ulicach. Zakazać ich noszen IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 30.09.10, 10:06
          Poszukaj na necie. Kiedyś się interesowałem tematem bo do samoobrony chciałem nosić nóż. Scyzoryki zwykle mają ostrza ok. 10cm. Powyżej zaczynają się duże scyzoryki albo noże składane. Akurat jestem miłośnikiem scyzoryków :)
          Maczety mogliby zakazać ale tylko maczety - to wynikałoby z uwarunkowań mody. Z siekierą głupiej byłoby im biegać, maczeta lżejsza i ostrzejsza. Co prawda istnieją też wyczynowe siekiery do survivalu ale.. wątpię żeby lumpy się w to zaopatrywały. Pewnie znaleźli by coś innego. W każdym razie się zgodzę wszelkie zakazy na niewiele się zdadzą.
          • Gość: Thobold Re: Maczety i noże na ulicach. Zakazać ich noszen IP: 150.254.73.* 30.09.10, 17:55
            Zakażesz maczety, wezmą sztylety. Wzorów noży jest multum i każdym z nich można równie dobrze zabić, jak pokroić chleb.
      • Gość: Oj tak tak tak. Jest zastosowanie! IP: *.ists.pl 30.09.10, 09:59
        To proste jak drut. Obrona przed napadem.

Bo bandytom ŻADNE zakazy są niestraszne.

A zwykłych ludzi kolejne zakazy pozbawiają JAKICHKOLWIEK SZANS na skuteczną obronę.

Zaś nic tak nie kusi bandytów jak ŁATWY ŁUP !!
      • Gość: Ryana Re: Maczety i noże na ulicach. Zakazać ich noszen IP: *.icpnet.pl 30.09.10, 10:14
        Maczety używa się w zawodzie geodety - zgodnie z oryginalnym przeznaczeniem, do wykonywania przecinek i przycinek drzew i krzewów.
    • 444a Maczety i noże na ulicach. Zakazać ich noszenia? 30.09.10, 08:48
      Prof. Filar tworzy w Polsce prawo od wielu lat...
    • Gość: wolny człowiek Weźmy wszystkich za mordę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 09:51
      Cegłą też można rozwalić łeb. Samochód to ruchome narzędzie zbrodni, a karta kredytowa przecina skórę i tętnice.

Potrzebne są koncesje, inwigilacja internetu, komórek. Tak jak proponował Tusk. Dla tzw. naszego dobra
      • Gość: Oj tak tak tak. Prewencyjnie wszystkich do pudła IP: *.ists.pl 30.09.10, 09:55
        I będzie spokój.
    • Gość: jeDrASS Maczety i noże na ulicach. Zakazać ich noszenia? IP: 80.50.139.* 30.09.10, 09:54
      mnożenie ograniczeń nic nie wnosi.. poza kuriozami w postaci aresztować grilujących, zbierających owoce, itd..
      proponuję zakazać ciężkiego obuwia, w końcu kopiąc kogoś możemy uszkodzić. :-)
      niestety nikt nie zauważa problemu reagowania na sytuacje niebezpieczne dla innych, każdy odwraca głowę, nie dzwoni, nie alarmuje.. straż miejska zaś radośnie jest zajęta wręczeniem mandatu bezdomnemu za tanie wino, lub kiepskie parkowani, lecz jak na osiedlu siedzi kilku małolatów z browarami to przemyka bokiem, bo jeszcze ich zaczepią..
    • krakower Maczety i noże na ulicach. Zakazać ich noszenia? 30.09.10, 10:01
      Najlepiej zakazać wszystkim wychodzenia z domu... A w sumie problem maczet i noży dotyczy porachunków w jednej grupie społecznej i powinno być nam obojętne czy kibolska dzicz wyrżnie się wzajemnie nożami, maczetami czy siekierami.
      • Gość: yari Re: Maczety i noże na ulicach. Zakazać ich noszen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 10:26
        dla mnie również obojętne jest czym i od kogo oberwiesz ,natomiast nie jest mi to obojętne w stosunku dla mojej rodziny bliskich znajomych przyjaciól jak i mnie samego. tak więc nie zgadzam się z twoim wywodem . i wywodem profesora , czym innym jest transport maczety do domyu a czym innym wyjście z maczetą wieczorem na ulicę czy mecz.
        • Gość: Thobold Re: Maczety i noże na ulicach. Zakazać ich noszen IP: 150.254.73.* 30.09.10, 17:57
          Kibole bez wstydy łażą z siekierami i łańcuchami. Zakażesz maczet, wezmą gazrurki. Im to wsio rawno.
      • Gość: kibol hools Re: Maczety i noże na ulicach. Zakazać ich noszen IP: 91.189.0.* 30.09.10, 11:22
        powinni zalegaizowac ustawki na maczety, ja jestem za. juz niemoge sie doczekac
        • ar.co Re: Maczety i noże na ulicach. Zakazać ich noszen 01.10.10, 10:07
          I sprzedawać bilety dla widzów. Od razu dziura budżetowa zmaleje.
    • Gość: ja Maczety i noże na ulicach. Zakazać ich noszenia? IP: *.chello.pl 30.09.10, 10:21
      Problem z zakazywaniem noszenia tego typu narzędzi polega głównie na tym że charakterystyką przestępcy jest to iż ma prawo w du@#$. Więc Ty człowieku uczciwy i tak kose w żebra możesz dostać, ale za posiadanie noża do zbierania grzybów walną Ci mandat...

ot Polska właśnie
    • Gość: Wladek Nie można zabronić? A może prosić o zezwolenie ... IP: *.chello.pl 30.09.10, 10:22
      Jeżeli TO jest narządzie pracy, to niech taki człowiek nosi na to dokumenty.
      A gimnazjalista czy licealista takich potrzeb raczej nie ma. A jak zaatakuje, to liczy na to, że zdąży uciec. Przecież można by sobie wyobrazić, że taki młodzik nosi karabin maszynowy albo bombę, bo jest ZBIERACZEM, czy innym KOLEKCJONEREM.
      A może by tak zatrzymywać kolekcjonerów - na czas udowodnienia, że miał prawo do noszenia eksponatów.
      • Gość: Thobold Re: Nie można zabronić? A może prosić o zezwoleni IP: 150.254.73.* 30.09.10, 17:59
        Aha, czyli jak będę chciał kupić nóż kuchenny, to będę musiał wydać 1000 zł na zezwolenie (tyle kosztuje) i liczyć na łaskę komendanta? Genialne.
      • Gość: pp Re: Nie można zabronić? A może prosić o zezwoleni IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 30.09.10, 19:21
        Jestem grzybiarzem i mam pana, towarzyszu Władku, w czterech literach czyli w dupie.

ps.
        Zakazy nie dotyczą przestępców, oni prawo mają tam, gdzie ja pana.
    • Gość: A_C Maczety i noże na ulicach. Zakazać ich noszenia? IP: *.xdsl.centertel.pl 30.09.10, 10:32
      Za to w Stanach możesz w samochodzie przewozić broń palną, dużo niebezpieczniejszą i mogącą wywołać większe spustoszenie, niż maczeta czy palant. I co? Są masakryczne rzezie na ulicach? Owszem, trafiają się psychole - ale czy w przeliczeniu na ilość mieszkańców jest tego więcej, niż w Polsce?
    • Gość: Leoś Maczety i noże na ulicach. Zakazać ich noszenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 10:43
      Zakaz noszenia noży powinien obowiązywać chuliganów... A reszta droga wolna. Bo co,jak cię napadnie na przystanku zarośnięty obwieś - glina po cywilnemu, i zacznie szarpać, tak jak tego dzieciaka w Warszawie? Nóż w takich okolicznościach zawsze się przyda, a dziewczyny to powinny mieć ze dwa. Noże trzeba mieć, bo czasem cię glina napadnie, i jak się wtedy bronić?? no jak. Tamto ćwiczy karate kung fu a ty co... z gołymi rękami będziesz się szarpać z obwiesiem, który się boi powiedzieć, że jest z policji, bo by go na przystanku naród zlinczował? I pytam się, po co policja kradła ludziom broń gazową?
      • Gość: do Leosia Re: Maczety i noże na ulicach. Zakazać ich noszen IP: *.nsystem.pl 30.09.10, 14:57
        Ten sam naród by go zlinczował,który boi się zareagować,kiedy nietrzeźwy 16-to latek zaczepia na tym samym przystanku czy autobusie innego małolata.Ten sam naród,który odwraca się i udaje że nic nie widzi,ale najbardziej obwinia wszystkie służby i instytucje,począwszy od MPK ,SM ,Policję,Lekarzy itd.
    • jimir Chwała intelektualiście Filarowi ! 30.09.10, 10:57
      Co za błyskotliwa wypowiedź prof. Filara,Guru intelektualistów polskich!
      Panie Filar, Ja prosty obywatel urodzony i wykształcony za komunistyczne pieniądze,tak jak Pan, w PRL pamiętam z pobieranych wtedy nauk,że Maczeta służyła do przecierania drogi w buszu,ostatecznie ewentualnie do zabicia atakującego Cię gada.A Wy Filar mówicie Mi że ona w Polsce noszona jest przez ludzi,którym służy do wykonywania prac zawodowych,gdzie i jakich ?
      Ktoś tu jest idiotą ? i nie jestem to ja!
      • Gość: Oj tak tak tak. Przecież buszu i gadów ci u nas dostatek!! IP: *.ists.pl 30.09.10, 17:42
        Gdzie nie spojrzysz wszędy busz.

Przejdź się Dobry Człowieku po Krakowie w biały dzień i nie bądź zaatakowany przez jakiegoś gada.

Dlatego każdy wręcz powinien mieć nakaz noszenia jakiejś ostrej meczety albo jeszcze lepiej szabli.

Albo broni palnej.

Żeby się obronić przed atakującymi gadami.

Bo teraz tylko bandyci mają broń i w doopach /za przeproszeniem/ nakazy i wszelkie zakazy. Zwykły szary człowiek nie ma żadnych szans na skuteczna samoobronę.

Natomiast nic tak nie rozzuchwala bandytów jak ŁATWY ŁUP !!

Że też takie rzeczy trzeba komuś tłumaczyć??! To świadczy o powszechnym totalnym i kompletnym zgłupieniu tegoż narodu. A w szczególności dziennikarzy.
      • Gość: Thobold Re: Chwała intelektualiście Filarowi ! IP: 150.254.73.* 30.09.10, 18:01
        Geodeci. Myśliwi. Leśnicy. Harcerze. Miłośnicy historii. Turyści górscy. Im wszystkim KONIECZNIE potrzebne są noże albo maczety.
        PS. O biednych kucharzach nie wspomnę.
        • Gość: pp Re: Chwała intelektualiście Filarowi ! IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 30.09.10, 19:24
          Nie zapominaj o grzybiarzach. Zresztą nóż to jedno z najbardziej przydatnych narzędzi jakie człowiek wymyślił. Każdy powinien mieć scyzoryk pod ręką, przydaje się :)
      • Gość: Okruch Re: Chwała intelektualiście Filarowi ! IP: *.is.net.pl 30.09.10, 19:16
        Ja maczetą karczuję maliny i inne chwasty na działce.

Ile przestępstw popełnianych jest z użyciem samochodu - przekraczanie prędkości o 100 km/h, jazda po pijanemu, ile ludzi ginie pod kołami...

Zakazać posiadania samochodów? ;)
      • Gość: nośnóż Re: Chwała intelektualiście Filarowi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 13:54
        W obywatelu niestety jesteście owym "idiotą". Czytać należy ze zrozumieniem.
        "Zakaz" noszenia uderzy w osoby którym do pracy nóż JEST potrzebny. Jak ktoś będzie chciał ci zrobić kuku, to użyje do tego pięści. Zakażmy pięści, o! Może jak wyjdziesz z Obi czy innego marketu z piłą/siekierą/maczetą/nożem/gazrurką i zwinie cię Policja za "posiadanie niebezpiecznego narzędzia w miejscu publicznym" to zrozumiesz. Proponuje zerknąć do czego doprowadził podobnie światły zakaz w UK.
        To nie narzędzie krzywdzi, lecz dłoń która je dzierży. Tak trudno to zrozumieć?
    • Gość: płemieł z polandi Maczety i noże na ulicach. Zakazać ich noszenia? IP: 83.13.232.* 30.09.10, 12:58
      Filar! jeszcze tu z Olem kur... wrócimy! Z maczetami...
    • Gość: hermenygilda Maczety i noże na ulicach. Zakazać ich noszenia? IP: 195.81.13.* 30.09.10, 13:02
      mieszkam za granica i zakaz noszenia przy sobie ostrych narzedzi powyzej szerokosci dloni jest zecza naturalna i nikt z tego tytulu nie robi problemow
      Mialam prz sobie podczas jazdy samochodem nozyczki fryzjerskie w apteczce Ostrze bylo o 1 cm za dlugie i je skonfiskowano i nie robilam z tego problemu
      trzeba zakazu u nas w KRAJU bo inaczej nie bedzie mozliwosci zwalczyc to niebezpieczne zjawisko Nie nalezy sie w tym przypadku kierowac zadna litoscia i przepisami o wolnosci
      Trzeba zniszczyc to w zarodku
      • rydzyk_fizyk Re: Maczety i noże na ulicach. Zakazać ich noszen 01.10.10, 01:09
        A co grozi kierowcy tira, w którym znajdą kilkanaście palet załadowanych takimi nożyczkami? ;)
      • Gość: pol Re: Maczety i noże na ulicach. Zakazać ich noszen IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.10.10, 17:07
        To zaskakujące, jak sami dajemy się rozbroić, założyć sobie chomąto na szyję... Im właśnie o to chodzi. Przyjmij obywatelu zakaz i nie marudź. Totalna kontrola. W Stanach obywatele przede wszystkim nie dadzą się rozbroić. A u nas leza jak krowy na rzeź. Ja podziękuję i mojego składanego przyjaciela będę nosił mimo wszelkich przeciwności losu. Bo policjant mnie nie obroni przed ciosem bandyty w ciemnej uliczcce (musieliby umieć się teleportować), co najwyżej przypilnuje moje zwłoki, do przyjazdu patologa, na miejsce zbrodni - bo nie miałem jak się wycofac/ucieć, a żadnej broni też nie miałem. Ludzie ginęli, giną i bedą ginąć w napadach, chociażby nie wiem jakie zakazy ustanowili, ale życie normalnym utrudnią skutecznie.
    • Gość: Thobold Genialne, a na Grunwald z czym pojechać? IP: 150.254.73.* 30.09.10, 17:50
      Z drewnianym? A w góry pod namiot noża też mi wziąć nie wolno? Z kuchni mam wyrzucić paskudne, 15 cm ostrze? Paranoja i schizofrenia.
      • Gość: Rumcajs Re: Genialne, a na Grunwald z czym pojechać? IP: *.nys.biz.rr.com 30.09.10, 19:08
        My nizej podpisani ciezko pracujacy bandyci, rabusie, mordercy (zwodowi i amatorzy) oraz cech pracujacych zlodziei miast i wsi stanowczo popieramy na calej linni zakaz noszenia i posiadania jakiejkolwiek broni przez normalnego przestrzegajacego prawo obywatela. Nasz zawod jest i tak stresujacy, a obywatel uzbrojony (zwlaszcza w bron palna) stanowi powazne zagrozenie dla naszeego zdrowia i zycia w i tak niebezpiecznej pracy. roponujemy nastepujace postulaty:
        1. Policja ma byc nieuzbrojona
        2. Bankierzy Prawnicy i Konwojeci maja byc natychmiast pozbawieni posiadania broni palnej.
        3. Wprowadzic zakaz wszelkich szkol samoobrony (mozna zastapic je lekcjami o milosci blizniego i pacyfizmie).

ZOO @ NSZZ Janosik.
    • ubiquitousghost88 Filar, ze swoim "niżej podpisanym" spaceruj! 30.09.10, 18:32
    • royal_pl Re: Zakazać wszystkiego 30.09.10, 20:29
      Zakazać WSZYSTKIEGO. Broni palnej, gazowej, wiatrówek, gazów, paralizatorów, pałek, noży, tak, żeby porządni obywatele byli BEZBRONNI. Bandyci zawsze będą ze sobą nosić bron, noże i inne akcesoria, a normalny obywatel jest wobec nich bezbronny. Pewnie o to Panstwu chodzi!
      • Gość: Oj tak tak tak. No! I wtedy nic nie będzie. Kononowicz. IP: *.ists.pl 30.09.10, 21:11
        I spokój.

Pozdrawiam.
    • Gość: waldi_46 Maczety i noże na ulicach. Zakazać ich noszenia? IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.10.10, 07:31
      stary dureń pseudo profesor nie wie w jakim świecie żyje do lamusa nie polityki
    • Gość: kucharz Maczety i noże na ulicach. Zakazać ich noszenia? IP: *.chello.pl 16.10.10, 00:26
      jak niby mam wrocic z pracy. bardzo czesto wracam w nocy z pracy z nozami nie jeden ma ponad 27cm. debile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka